Alla Helgona!

Efter att ha legat i soffan hela förmiddagen tog vi oss ut på en prommis på 7 km. Det behövdes! Magen var inte jättenöjd efter prommisen men huvudet var det. Pest eller kolera.. Nej gu vad negg det där lät. Men jaja, ni fattar. 

Ikväll har vi haft det så mysigt. Johan har lagat jättegod middag, vi har gått till kyrkogården och tittat på alla fina ljus, tittat på Så mycket bättre och gottat massor. Hade jag mått bra idag hade det varit en perfekt lördag.






Stilla och tyst!

Idag mår jag inte så bra.. Minsta lilla ljud och rörelse gör att det känns som att jag ska spy. Jag vill bara ligga stilla, tyst, blunda och hoppas att detta går över snart.. Usch! 

Hoppas ni alla får en fin helg! 




Breast of chicken 2 tr upp!

Igår var vi till Valbo en sväng när Johan kom hem.. Han jobbade bara halvdag igår så vi hann med hur mycket som helst. 3:e dagen jag hänger i Valbo den här veckan. Så kan det bli ibland! Johan köpte en dator och sen shoppade vi mat på Ica maxi till kvällen. När vi var och åt på Church street sist sågade Johan vår käraste breast of chicken. Då tyckte Matti att Johan skulle bevisa att han kunde göra den bättre själv. Så igår lagade Johan breast of chicken här hemma. Amazing! 

Men innan middagen kom pappa och Maria hit en sväng. Det var mysigt att dom kom! Jag fick en jättefin present för att jag är klar med skolan.. Gulligt! 






Stål och rosé tillsammans. Så himla fint! Tack bästa ni. 

Page!

Idag har jag varit och klippt mig.. Det är nog dumt att gå till frissan lite instabil för jag sa att hon fick göra som hon ville typ. Allt slitet rök, och lite till. Men jag är nöjd! 

 


Ikväll blir det middag med Musch och Matti. Men först kommer pappa och Maria på lite fika! Mysigt! 



Same same but different!

Det blev en liknande dag idag som igår. Jag bytte bara ut sällskapet från Johanna till Musch. Vi tog en prommis i Hemlingby på fm. Efter dusch och fix hos mig så åkte vi till Valbo. Jag shoppade några tröjor och en "vinterjacka" till Edward. Han fryser extremt mycket redan så nog kommer det behövas allt. Stackars frallorna har ju knappt någon päls på magen, så då behövs det en gosig tröja när man ska vara ute! 






Johanna!

Idag har jag och Johanna åkt runt till lite olika butiker.. Hon behövde shoppa renoveringsgrejer till sitt hus och jag hittade lite smått och gott jag med! 




Onsdag!

Jag tycker verkligen inte om att frysa, men samtidigt är det så galet skönt att komma hem efter en långprommis helt iskall och hoppa in i en varm dusch! Det är ju när man är som mest frusen som det är helt underbart med värme! 

Mina nätter är fruktansvärda.. Jag fryser så att jag inte vet vart jag ska ta vägen och så svettas jag så det blir blött i hela sängen. Det är så skönt när Johan åker till jobbet för då glider jag över till hans varma torra sida! Fräsch tjej..

Idag ska jag mysa med min fina vän Johanna! Hoppas ni får en fin dag! 


Say hello to my little friend! 




Hero!

Dom har gjort det igen.. Jag är så tacksam varje gång någon tänker på mig och fixar glutenfritt när det är kalas och sänt! Såå gott!! Det var mysigt att träffa mormor och morfar en sväng. Grattis igen fina fina morfar! Om du bara visste hur glad jag är över att ha dig i mitt liv ❤️


Ikväll köpte vi kinamat för ingen av oss orkade laga. Vi har bara hängt i soffan ikväll igen.. Kul liv. Men vi har jättemysigt ändå trots att det inte finns så mycket ork till att göra något på kvällarna. Vi började kolla på en film men somnade båda två i soffan.. Nu förflyttar vi oss till sängen och sover vidare. 


Jag var ut med Eddi precis. Näst intill varje kväll står det några utanför parkeringshuset här mittemot och har missat att det stänger kl 20. De har panik för att de inte kommer in för att få ut bilen.. Så jag får vara räddande ängel och blippa in koden till dem så att de kan åka hem. Alla blir så himla glada och tacksamma varje gång! Så lite nytta gör jag minsann här i världen, även om det inte är särskilt mycket! Evelina "vardagshjälten" Nilsson, haha. 

God natt! 


Grattis morfar!

Nu åker jag ut till Hedesunda och grattar världens bästa morfar som fyller år idag! 


Jag har varit till tandläkaren idag och lagat mitt första hål i tänderna (hade något i mjölktänderna när jag var liten men inte i de "riktiga").. Tandläkaren frågade om jag ville ha bedövning och men jag tackade nej. När det var klart satt jag som ett frågetecken. Jag vill inte verka badass nu men alltså på riktigt.. Det gör ju inte det minsta ont?!? Bedövning för detta?? Jag var tvungen att fråga tandläkaren om folk verkligen tar bedövning för lagning och han svarade att de allra flesta tar bedövning vid lagning av hål. Jisses! 


Cooold!

Boulongernprommis med Lovisa idag.. Vi bestämde att vi skulle gå kl 9 och lillmorsan stod utanför min dörr på pricken.. Imponerande för en nybliven morsa! Idag åkte vinterjackan fram. Det är ju svinkallt ute! 










Lias!

Imorse var vi ute på prommis redan vid 8 jag och Eddi. Shit vad kallt det var! Ni får det bli mössa och vantar i fortsättningen. 

Sen har jag äntligen snuffsat bebis. Finaste Lovisa (och Linus, haha) har fått en liten bebbe. Lias! ❤️ Jag stod för gosande och matandet när jag var där medan Lovisa fick rapa honom och byta blöja, hihi. Så mysigt med bebis! 

Sen har jag och musch gått på stan några timmar.. Ingen shopping för min del men det är trevligt att gå runt i lite butiker och bara mysa. 

Nyss drog energimätaren ner på noll. Jag sitter och steker pannkakor.. Det ni! 






Det har varit en underbar måndag. Hoppas ni känner lika! 

Söndag!

Idag har vi haft en mysig söndag.. Vi åt god frukost till Så mycket bättre, tog en prommis i Hemlingby, var till Valbo en sväng och kalas hos Fia som har fyllt år.





Hemmakväll!

Det här är min kväll.. Eller våran kväll snart eftersom Johan kommer hem om typ en timme. Jag har ju kört detox nu i snart en månad, dvs den är klar den 30/10. Två kapslar morgon och två på kvällen. Det är ju bara naturliga grejer och jag har köpt detoxen på Life. Jag gjorde den för att försöka rensa kroppen på skit helt enkelt.. Och nog har den rensat allt...
Jag har ju varit sockerfri i 1,5 månad också (med något enstaka undantag som ex pannkakan och hjortronsylten) och jag känner verkligen att jag har fått bort sockersuget. Min tanke nu i fortsättningen är att leva ett vanligt hälsosamt liv. Jag tänker äta allt men med måtta. Hade det varit i vanliga fall hade jag tryckt i mig hela den här godisskålen, plus 2 popcornpåsar och lite till, på en kväll. Det är inget hållbart liv och kroppen mår otroligt dåligt av det. Jag som är sjuk måste nog dessutom vara lite extra noga med att ta hand om kroppen. Såå.. Jag tänker försöka att alltid ha i tankarna att kroppen ska hålla livet ut och sedan försöka ta hand om den så gott det går utifrån detta! 




Bror-dag!

Imorse åkte vi ut till Hedesunda vid 8.30. Johan är i Östhammar och jobbar hela dagen så jag följde med syskonen och Matti på deras lilla rundtur. Jag ville ju maxa brorshänget ❤️.. Brors hade en plan att hinna hälsa på pappa, mormor och morfar, farmor och farfar. Men mormor och morfar var borta så det blev en heldag hos farmor och farfar istället och pappa var också där. Sen bjuppade papi på pizza innan vi åkte hem vid 14. När vi kom hem gick jag och brors på stan någon timme.. 

Nu har jag dragit på mig mysisar, tänt ljus, hittat en film jag vill se och gosat ner mig och Edward i soffan. Jag har tvättid till 20 så vi traskar upp dit och byter maskin mellan varven. 

Hoppas ni får en härlig lördagskväll! 




 

Vilken överraskning!

Älskade brors kom och knackade på dörren igår kväll utan förvarning.. Jag blev så himla glad när jag såg honom! Han och Josefin är saknade varje dag!! Vi hade en jättetrevlig kväll igår med massa prat, skratt och gotta ❤️ Jag åt godis... Första på 1,5 månad. Jag åt lagom så något har jag iaf fått ut av detoxen. 




TGIF!

Ikväll har vi ätit en helt underbart god middag på bla. egenplockad svamp.. Vi har haft en jättemysig fredagskväll utan tv och telefoner (förutom just på bilden då haha).. Snart kommer Musch och Matti hit på efterrätt och lite häng. En perfekt fredagskväll! 







2x selfie

Långprommis.. Hängt med sister.. En sväng på stan.. Gått till tvättstugan för att jag bokat tvättid till idag, trodde jag. Det visade sig att surrhjärnan hade bokat till igår istället. Som tur är fanns det ny tid redan imorgon så problem solved. 







God morgon!

Det är så mysigt att ha grisen i sängen.. Så fort Johan stängt igen dörren kommer lillgrisen smygandes. 




Begravning!

Idag har vi varit till Östhammar på begravning för Johans farmor.. Det var en fin begravning! Tänk vad många liv denna vidriga cancer har tagit.. 




Efter begravningen och minnesstunden så åkte vi till Johans föräldrar en stund.. Edward älskar deras stora tomt och han blir som galen där. 

Nu är vi hemma igen och (som vanligt) tänker jag inte göra något mer än att mysa hemma i soffan ikväll.. Vi såg en film igår som är superbra. Jag hade tydligen sett andra halvan visade det sig när vi kom så långt, men den är bra! The next three days tror jag den hette med Russel Crowe. Se den! 



Äntligen!

Jag är såå lättad.. För första gången typ någonsin känns det som att en läkare tog mig på allvar, förstod min situation, förstod min frustration över alla mediciner jag tar och min vilja att komma tillbaka till arbete. Hon satt och skakade på huvudet flera gånger under den timme jag var där över hur det hela har skötts under alla dessa år. Hon har nu skapat en plan för framtiden som jag känner mig jättehoppfull inför och jag hoppas att det blir som hon har planerat. Nu hänger det bara på Gävle sjukhus och de övriga mottagningarna som kommer vara inblandade. Jag kommer förhoppningsvis få mitt liv tillbaka!

Det är skönt att höra läkare säga att de inte ens förstår hur jag kan stå på benen utifrån min medicinlista.. Det får mig liksom att våga slappna av lite och jag slipper låtsats vara som alla andra, när jag är så långt ifrån detta egentligen. Det tar så mycket energi att låtsats må bra, men det ska jag inte lägga alls lika mycket energi på längre. Jag är ju liksom sjukskriven av en anledning.. "Bara en av dessa mediciner kan göra att man är extremt trött, och du har 8 sådana mediciner".. 

Jag ska få börja trappa ner en av medicinerna nu med 5 mg/månad. Det kommer alltså inte gå undan direkt men jag kommer få tillbaka mitt huvud någon gång i framtiden verkar det som iaf. Och så kommer läkarens plan dra igång i början på nästa år om det blir som planerat. 

Jag pratade med en vän i veckan också. Hon har tagit 1 av mina mediciner under en tid och hon mådde så dåligt av den att hon kände sig som en häxa och att det hände så mycket i kroppen att man kände att man knappt ville leva.. Jag tog den dosen X10. Det får mig också att känna lite hopp. Om man mår så dåligt av en tablett om dagen är det inte konstigt att man mår dåligt med 10 ggr så hög dos.. Det känns skönt att liksom få bevis på att mitt mående egentligen inte är jag utan mycket handlar om de mediciner jag tar. Jag måste bara själv inse att det är extrema mängder mediciner jag tar, och självklart har det biverkningar.. Och jag behöver kanske inte alltid kämpa ihjäl mig för att biverkningarna inte ska synas.. Det är ju så det är att vara sjuk.

Läkaren förberedde mig på att jag kommer ha mycket ondare nu under nedtrappningen samt att jag kommer må mycket sämre än i vanliga fall. Så jag måste försöka stå ut tills i början på nästa år när behandlingen börjar. Det känns ju skönt att vara förberedd på det iaf! Och så länge det finns en framtidsplan så kan man ju stå ut. Akademiska får idag 5/5 Evisar. 




Från min mamma!

Idag ska jag åka till Uppsala för att äntligen få träffa deras specialister på Akademiska.. Jag har sett fram emot detta läkarbesök sedan jag var inlagd i somras. Jag har förmodligen alldeles för höga förväntningar på dessa läkare men jag måste ju fortsätta hoppas på att någon kommer kunna hjälpa mig. Även om inte de skulle kunna hjälpa mig idag måste jag nog fortsätta hoppas att nästa kan det, eller nästa, eller nästa. 

Jag fick världens finaste sms av mamma i morse. Med risk för att vara för privat lägger jag ut smset här. Jag vill så gärna spara det och här på bloggen finns det alltid kvar. Annars försvinner det bara i sms-flödet. Åh vad jag älskar min fina mamma.. 

Det var en gång en mamma och pappa som hade längtat så länge efter att få ett litet barn att älska och äntligen kom hon, och det var Du! Den finaste lilla ängel som någonsin funnits! Så kändes det VERKLIGEN!!! 
Jag hade aldrig sett en så vacker bäbis! 
Du växte och blev en klok, söt och otroligt lillgammal liten tös! 
Du både fick och gav så mycket kärlek och jag var SÅ LYCKLIG! 
Du fick småsyskon som Du älskade över allt annat! 
Du tog hand om och stod upp för dem, som bara en storasyster kan! 
Du gav dem all kärlek en liten flicka kan, och lite till... 
Och Du fick också tillbaka, jag vet inte om någon kan se mer upp till någon än Dina syskon gjort för Dig!
Åren gick och Du började få ont i Din mage. 
Ingen, inte ens jag, Din mamma, förstod nog hur tufft Du hade det... Samtidigt skulle Du gå igenom det som är det värsta ett barn ska behöva gå igenom. 
De Du älskade mest, pappa och mig, klarade inte det vi lovat...att älska i nöd och lust... 
Med både ont i huvudet, magen och hjärtat klarade Du skola och allt annat... 
Du är en hjälte, men ibland gör mitt hjärta så ont när jag tänker på om Du fick ta för stort lass...
Jag vet att Dina syskon förlitade sig mycket på Din styrka och tröst... Men det är nog en av anledningarna till att Du har den kraft Du idag har... 
Ibland förstår jag inte var Du får Din styrka och kämparanda ifrån... 
Ja, åren gick och nu är min finaste lilla tjej stor och allt blev inte som varken Du eller jag hoppats, sett fram emot eller tänkt oss... 
Jag är så ledsen över att behöva instämma... Livet bjuder just nu på alldeles FÖR MYCKET som Du INTE skulle behöva gå igenom...
Och ingen gråter mer än jag, min lilla ängel. Om jag kunde så skulle jag vilja lyfta all Din smärta och Dina sjukdomar och själv ta över dem... 
Men det är ju inte så enkelt...
Du sa i förrgår att Du ville be om förlåtelse för om Du inte varit den Du vill vara och om Du sårat... 
Jag vill nu säga samma sak tillbaka. 
Förlåt, min älskade Evelina om jag sårat, sagt för mycket, pressat ja, helt enkelt inte förstått vad Du behövt och önskat av Din mamma! 
Men jag vill att Du ska veta att min önskan ALLTID är det bästa för Dig!
Jag vill vara Ditt stöd GENOM allt! 
Vill ge påfyllning och kraft!
Vill vara den Du ALLTID känner att Du kan vända Dig till! 
Du är min älskade lilla flicka för evigt!
Jag älskar Dig så oerhört mycket och hoppas att jag visar och ger den kärleken på just det sätt som Du kan ta till Dig och behöver, och lite till!!!
Det är i alla fall min största önskan och bön!
Jag älskar Dig! Mer än Du kan tänka, ana eller förstå! 
Varma kramar
Din mamma 

Biblioteket!

Nu ska jag till biblioteket och hjälpa syrran med lite grejer som inte går att fixa från andra sidan Atlanten.. När man inte har så mycket till liv själv kan man ju åtminstone underlätta andras! 


Jag och Edward tog en 7 km promenad på förmiddagen. Det är verkligen något jag behöver varje dag för psykets skull och något jag alltid prioriterar. Och så är det såklart välbehövligt för kroppen med. Den mår ju inte svinbra av att vara slö 24-7.. 

Jag har känt mig lite nere idag. Människan är verkligen inte gjord för att gå hemma, vara sjuk och känna sig obehövd.. Jag är så less på att gå och vänta på att bli frisk. Och ska jag vara ärlig vet jag knappt vad jag väntar på längre eftersom jag har en kronisk sjukdom. Förmodligen hoppas jag på att forskarna ska komma på ett botemedel, någon gång i framtiden. Helst igår, men det är ju bara önsketänkande. Jag är så trött på att vara försökskanin, prova behandling efter behandling, se hur hela mitt yttre bara förstörs av all medicin.. Jag har acne och ärr efter acne i hela ansiktet, jag har tappat otroligt mycket hår, jag kan inte röra på mig så mycket som jag vill och detta leder ju till en kropp jag inte vill ha, jag svettas jämt vilket gör att jag känner mig ofräsch dygnet runt, jag kan inte ha vilka kläder jag vill eftersom det gör för ont i magen. Om behandlingen hade hjälpt hade jag kunnat ta allt detta bättre, men att fortfarande inte ha fått en behandling som fungerar och dessutom ha alla dessa biverkningar från medicinerna är så fruktansvärt frustrerande.. Det kommer bli bättre någon gång, jag vet det. Jag har bara tröttnat på att gå och hoppas utan någon som helst framgång. 


Tvättberg!

Jag gick och hämtade sista tvätten vid 22 igår.. Dock hann man ju bara typ hälften, så det får bli tvättid snart igen. 



Idag har jag inga som helst planer. Vi får se vad dagen har att bjuda på! 

Tvättid!

Imorse mötte jag upp Fia och åt frukost på Waynes.. Sen har jag varit ut på långprommis i det underbara höstvädret, fixat lite här hemma och om en timme är det tvättid inbokad. Saknar verkligen att ha tvättmaskin hemma. Det gör inte saken bättre att det endast finns en tvättmaskin här i husets tvättstuga samt att det luktar mögel/fuktskada i hela rummet. Men vad gör man.. 







Solsidan och pizza!

Ikväll blev det pizza till middag.. Gu vilken slö dag det har varit. Jag har inte varit så pigg så det passade alldeles utmärkt. Inte ens en prommis idag.. Men det är solsidan-kväll. Hoppas det är lika bra som tidigare säsonger..




Java!

Vi har haft en mysig dag på stan.. När vi shoppat klart åt vi lunch på Java. 







Myys!

Den här helgen smackade han på rejält med nybakat bröd båda dagarna.. Det är så himla mysigt att vakna till den doften! 

Vi har ätit frukost, tittat på Så mycket bättre och haft en riktigt lugn morgon. Idag ska vi ta en sväng på stan.. Vi får se vad vi hittar på mer! Älskar söndagar. Älskar helg över huvud taget nu för tiden eftersom det är då Johan är hemma. 



Jag hittade det här linnet i Johans garderob när vi rensade ur den.. Det är så himla geeky och jag skrattar för att han ens hade det i sin garderob över huvud taget. Men jag älskar det så det fick bli kvar. Inte min stil alls men det är skönt att mysa runt i hemma, haha! Gaangsta!! 



Datenight!

Ikväll har vi varit på bio.. Vi såg en rymdfilm med Matt Damon; The Martian! Jag tyckte faktiskt att den var bra och oförutsägbar. Den var 2 h och 22 min så den var väldigt lång men ingen av oss somnade och det är ett bra tecken, haha! Annars har vi ganska lätt för att somna "i soffan" både Johan och jag, även om jag var klart mycket värre förr! 



Hoppas ni har en underbar helg! 



Lördagsmorgon!

Vi har haft en underbar lördagsmorgon här hemma med frukost och mys.. Johan åkte för några timmar sedan till golfbanan här i Gävle för att spela golf med en kompis. Jag och Edward har tagit en långprommis i underbara höstvädret. Nu blir det en lång dusch och sen vänta in Johan som är klar vid 16-17. 







Elliot!

Igår var Elliot här hela dagen och hela kvällen.. Vi gick på stan, var och bowlade, åt tacos och efterrätt och avslutade kvällen med en film i soffan. Det var så mysigt att få gosa lite med honom. Han har varit saknad! 









Nu luktar det nybakade scones i hela lägenheten.. Love helger! (förutom att han drar upp mig vid 7-8 varje morgon.. Det hade jag kunnat klara mig utan, haha) 


Girlsnight!

Idag har vi en heldag jag, Johanna och musch. Vi började morgonen med en prommis, hem och duscha, lunch på lilla Saigon, en runda på stan, rusta, dollar och Owe Jansson. Jag är inte svinpigg idag så jag sitter kvar i bilen ibland och vilar lite.. Det känns ofta som att jag är lite piggare, men så fort jag har lite mer planer än en promenad typ under dagen märker jag att smärtan kommer extra mycket och jag blir otroligt trött.. Fuck it!

Ikväll ska vi sova hos Johanna i hennes nya hus. Såå mysigt med en sleepover! Jag kan knappt fatta att hon bor här efter så många år. Varje sommar när hon varit på besök här hemma i Sverige och skulle tillbaka till USA mot hösten var vi alltid lika ledsna. Vi rymde, grävde ner flygbiljetter, gömde oss i massa timmar innan de skulle åka, gömde resväskor, pass... Men nu är hon äntligen här för att stanna!! ❤️ Hon är helt klart min äldsta vän. Vi har hängt ihop sen vi var minisar.. 









Love x 2

Ikväll har vi haft pannkaksmys.. Älskar pannkakor! 

Vi tänkte lägga oss tidigt ikväll. Det blir väl något avsnitt OITNB på paddan innan vi somnar, men skönt att sova tidigt för en gångs skull. Sweet dreams! 




Pannkakor!!!

Nu har jag precis varit och handlat så att jag kan göra pannkisar till middag. Är det inte helt sjukt dyrt med 90 spänn för en liten burk hjortronsylt? Men tydligen är det ju värt det eftersom jag köpte den. 

Det här måste vara den finaste hösten genom tiderna. Solen skiner ju varje dag typ? Love it! 

Det är fortfarande kaos här hemma men snart har vi nog hittat en plats till allt. Det är nästan som att leva i ett pussel när man bor två stycken på 47 kvm. Var sak på sin plats som Alfons pappa skulle ha sagt, haha! 




När magen själv får välja!


Jag är lite piggare idag än igår, but still very tierd.. Jag och Eddi har tagit en lugn prommis på 7 km, mamma har varit på besök en sväng och så har jag ätit en god frukost. 


Baggyjeans!

Idag åkte mina supergamla jeans fram.. Jag har haft de här sen jag jobbade på Cubus för typ hundra år sedan. När jag har som ondast funkar inga kläder alls typ. Allt som trycker minsta lilla mot magen går bort. Men dessa baggisar funkar! 

Läkarbesök. Sen sova sova sova. Det är dagens schema. 


Kommer ni ihåg förr när man inte tog på sig andra jeans än märkesjeans? Det var bara det som gällde. Nu köper man ju jeans vart som helst, så länge de sitter bra. Eller iaf jag gör det. Det är liksom inte alls samma hets nu för tiden! Det kanske är för att man är äldre..? Nu skulle jag iaf aldrig köpa ett par jeans för 2000 kr +. Då skulle jag hellre lägga det på typ märkesskjortor eller något.. Fast överlag är jag ingen riktig märkestjej. Jag köper det jag tycker är fint. Ibland är det dyrt och ibland är det billigt. Något jag hatar att lägga pengar på är skor dock.. Det är alltid så himla dyrt. Fast inte de jag har på mig på bilden. Sneakers, 200 pix. Taget!


Happy Halloween!

Inatt har det inte blivit mycket sova.. Jag har vaknat till och från hela natten. Eller somnat till och från kanske förklarar natten bättre eftersom jag varit vaken mer än jag sovit.. 4.30 var jag tvungen att ta mig upp och sätta mig i badkaret för det gjorde så ont. Jag ska ta det lugnt idag. Ingen milpromenad. 

När vi kom hem från prommisen igår så låg det ett orange kuvert och väntade på oss innanför dörren. Jag såg direkt att det var Jopplas handstil och blev så glad! Dock var brevet till Edward och inte till mig, men jag var väldigt glad för hans skull, haha! 




Älskade lillesyster! 
Saknaden efter dig är enorm.



Ett rikare liv!

Igår kväll var vi på en föreläsning på konserthuset här i Gävle. Den handlade om hur man får ett rikare liv.. Självklart handlade det om pengar men det var också om hur man får ett rikare liv på andra plan. Väldigt intressanta 3 timmar. Det var Charlie från Lyxfällan som höll i det och han var faktiskt riktigt rolig och fick med publiken i hans påståenden och resonemang.. Jag har svårt för den här humorn när det liksom är uppgjort för att man ska skratta. Tv-serier där skrattljudet är med är ju såå jobbiga. Men Charlie var liksom "vanligt" rolig och det gillar jag! 

Nu ska vi minsann försöka få ett rikare liv på alla plan. Sjukdomarna är ju liksom där som ett irriterande skavsår hela tiden men jag måste börja lära mig att se förbi det. 







I love höst!

Hösten är nog min favoritårstid.. Jag älskar alla årstider men det är något särskilt med hösten. Mys är ju typ mitt mest använda ord tror jag, och höst och mys hör ju definitivt ihop, haha. Årstiderna är det som är charmen med Sverige tycker jag! Vi har fyra underbara årstider vilket ger oss lite av varje året runt. Vi hinner liksom aldrig tröttna för då kommer något nytt. 

Om jag någon gång blir gift vill jag gifta mig på hösten. September eller oktober. Hur fina bröllopsfoton skulle man inte få?






Jag och Edward gick en mil idag och fotona är från prommisen. Jag hade extremt ont imorse när jag vaknade så jag låg kvar i sängen ända till 10.30 typ.. Sen gick vi promenaden i väldigt lugn takt. Min hjärna behövde lite luft och jag behövde komma ut lite så det var värt det.. 


Kalas!

Igår kväll var vi på kalas hos Musch. Jag har inte fikat eller ätit godis på en månad men igår åt jag. Gu så gott det var!! Synd att jag glömde knäppa kort på fikat för det var så mycket och så gott.. 

Nu är det ny vecka igen! Det blir iaf inget packa väska mer, fram och tillbaka till Östhammar. Johan ska göra det sista imorgon men annars är det klart!  






Scones till frukost!

Alltså denna man.. Han vaknar oftast innan mig. Imorse skuttade han upp och bakade scones medan jag låg kvar i sängen och fick igång min nya telefon. Nybakt frukost har blivit våran helgtradition, and I love it!! 

Idag ska vi tömma bilen på alla grejer, packa upp allt och sen kl 17 ska vi på kalas hos Musch och Matti. Musch fyller år imorgon men kör lite kalas idag istället! 

Jag älskar söndagar. Dom är så himla mysiga! 




Paus i flyttkaoset!

Idag har vi flyttat och städat hela dagen.. Nu har vi precis varit och ätit middag hos svärisarna innan vi ska tillbaka till lägenheten och hämta det sista som ska med hem. Sen rullar bilen mot Gävle! 

Så skönt att allt är klart! Fast ärligt talat kommer jag sakna Östhammar. Så himla mysigt!! 




Hello my new babygirl!


Ok jag kan erkänna att jag älskar nya saker.. Som till exempel min nya fina rosa telefon. "Grattis! Du är den 3:e i Gävleborgs län som får ut din IPhone 6S" sa dom inatt när jag fick den. Tackar! 

Vi åkte hemifrån strax efter 5 imorse. Johan var tvungen att skjutsa mig till Östhammar innan han åkte till jobbet. Det blev lite fram och tillbaka men så blir det när det inte går några bussar/när inte jag får köra bil. Men när jag väl kom fram insåg jag att datorn är nerpackad här, och koden till wifit är i Gävle. Jag blir tvungen att hålla mig ända tills på söndag innan jag kan få igång telefonen. It's ok! 

Nu blir det nog att somna om en stund innan jag drar igång och gör ett flyttfix-ryck! 

Idag är det fredag. Det innebär helg!! Jag har börjat tänkt på jobbet väldigt mycket igen...
J a g  s a k n a r  S v e n s k  F a s t ! 
Så himla otroligt mycket saknar jag det. Alla kollegor, stämningen på jobbet, visningar, svara i telefon, stress, massa fina objekt, skjorta och kavaj. Jag vill börja jobba nu!! 

Jag har ju pluggat i 3 år av en anledning; för att få min utbildning, vilket i sin tur skulle leda till att jag skulle kunna börja jobba som det jag drömt om. Men snacka om att falla på mållinjen.. Aaaaahh! 

Gör mig frisk någon. 


Gosig voffe!

Min lilla gosegris! Han har varit så himla gosig idag.. Han har följt efter mig som en liten svans och vill vara nära hela tiden. 


Johan är på mässa med jobbet ikväll så jag har en night by myself. Jag dricker te, tittar på Suits och frossar sönder under filten i soffan. Febern kommer alltid smygandes på kvällarna och nätterna är hemska. Jag vaknar i en pöl av svett, varje natt. När ska det ta slut? 


My hair is on fire!

Idag blev det långprommis med bästa Musch.. Otroligt fin höstdag!! 




Sen blev det en liten runda på stan.. 


Håret ser brandgult ut på bilden men jag kan lugna er med att det är ljuset. Varför har alla butiker sådan himla dålig belysning? Jag vet inget provrum som jag liksom känner mig snygg i. Butikerna borde utveckla detta då kunder köper mer om de känner sig snygga i det de provar. Men redan med brandgult hår känns det som att allt man provar kommer gå bort.. 

Dom ringde från något leveransföretag nyss och sa att eftersom jag var bland de första som beställde den nya iPhone 6s så skulle jag få den hemlevererad till dörren. De hade fyra olika alternativ på tider att erbjuda, varav tre var imorgon. Eftersom vi åker till Östhammar imorgon 05.45 så fanns det bara ett alternativ kvar. Kl 01 inatt! Vilken lyx! Hämta telefonen nere vid porten kl 01. Riktigt såå bråttom hade jag väl inte med att få den. Min börjar braka ihop så det passade bra att byta när den nya kom liksom.. Men jag hade lika gärna kunnat hämta den i butik om en månad. Haha! Det får bli till att sätta alarm. Hade det varit innan all medicinering så hade jag definitivt varit vaken vid den tiden, men nu... Nej. Jag somnar helt utslagen runt 23. 




Nailpolish!

Edward är så himla söt på mornarna. Han får ju inte sova i sängen längre men när Johan åker till jobbet vid 5.45 så kommer han smygandes in till sovrummet. Han ställer sig mot kanten och tittar upp på mig. Ibland säger jag att det är ok att han får komma upp och ibland säger jag till honom att gå och lägga sig i vardagsrummet igen. Förr hoppade han upp i sängen själv men nu när han inte får vara i sängen så mycket längre så väntar han på att bli upplyft.. 
Imorse fick han komma upp. Han är så försiktig när han kommer upp i sängen, han kryper hela vägen från fotänden och upp till mig, lägger sig tätt intill och verkligen gosar in sig, drar en djup tröttsuck och börjar snarka. Han är så lycklig när han får vara i sängen nu när det är lite förbjudet, så han vill aldrig dra igång dagen. Därför tog vi lite morgonmys i sängen idag. Jag kollar serier och Edward njuter mest av att vara hund med särskilda benefits! 


Jag älskar svarta naglar. Särskilt nu när det börjar gå mot höst.. Dessutom älskar jag det matta överlacket. Det fick bli på bara en nagel eftersom jag älskar glansiga också. Alltså är det här ett skämt?! Jag skriver om överlack.. Kom igen evis!! 







Mitt nya hår!

7 km ute i kylan, men med en underbar sol och blå himmel - check! 

Nu ska jag börja packa upp allt som kommer från Johans lägenhet.. Vi har löst det med massa lådor ovanför garderoberna för att få till mer förvaring, men nog blir det trångt allt. Lägenheten är en 2:a på 47 kvm. Den är perfekt att bo i själv, men två stycken blir ganska trångt. Tur att vi är nykära och inte ser varandras brister än, haha! 

Här är mitt nya hår. "Lyxblond" kallade de färgen för, haha. Det blev väl bra! Jag var lite lagom nöjd igår när jag gick därifrån.. Men idag när jag fick styla det så känns det bättre! Eftersom det var provfärgning så var det varken klippning eller styling efter, så jag gick därifrån med endast fönat hår. Och då kändes det sådär... Jaja! Jag är nöjd idag iaf! 


Jag måste tipsa er om väärldens godaste. Här kommer det: Mango & banan-yoghurt, massa torkade exotiska frukter (finns i affären där man kan göra egen müsli), russin, mandlar, gojibär och torkad banan. Alltså jag skulle bokstavligt talat kunna äta ihjäl mig på detta! Det är såå gott!!! Man lär sig att äta andra saker när man är gottasugen istället för godis. Nu är ju inte det här meganyttigt kanske, men bra mycket bättre än en påse Marianne iaf! 


Mys!

Igår kväll var vi till Ikea en sväng.. Vi åt och shoppade lite nödvändigheter hem! Sen tog jag en prommis med Anna och pratade ikapp lite. Sen var vi slöa i soffan.. Fast bilderna är från i förrgår, innan min färgning. Håret blev ljusare i botten och mörkare i längderna.. Ingen större förändring! Hoppas ni hade en bra dag igår!








Kärt återseende!



Idag har jag tagit en prommis med en vän som jag inte träffat/haft kontakt med på 5 år.. Vi var ett litet tjejgäng som hängde hela gymnasietiden. Vilka minnen! Det var verkligen ett kärt återseende! Dessutom har Edward fått nya kompisar då hon har två små mopsar, varav en var med idag! En väldigt bra start på dagen! 💕



Om någon timme ska jag till Valbo och färga håret.. Min en kompis är butikschef på lyko i Valbo och hon behövde hårnodeller till sina frisörer då de ska ha utbildning i nya färger.. Vi får väl se hur jag ser ut när jag kommer hem! 



In a relationship!

Idag har vi packat och flyttat grejer till Johans föräldrar. Det som inte får plats hos mig ska maganiseras där tills vidare.. Nu är vi i ett förhållande på fb också. Det är då det är på riktigt i dagens samhälle, haha! 

God natt! 




Farfar 80!

I helgen har vi varit i Östhammar.. Eller vi är iaf här nu. Vi var sega iväg hemifrån Gävle igår. När vi kom till East hade jag så himla ont så vi vilade och sen igår kväll var vi till svärisarna på middag! 

Idag är det lite mer fart på oss (Johan).. Vi tömmer så gott det går. 1,5 vecka kvar nu! 

Vi hade jättetrevligt hos farfar i fredags! Vi knäppte ett kort på alla som var med också. Roligt att ha! 


Nu ska vi packa vidare här.. Hoppas ni har en härlig helg! 


Ä l s k a r f r u k o s t !




TGIF!

Igår åkte jag och Musch ut till Långsand för att plocka havtornsbär. När vi kom dit fanns det inte ett enda bär. Antingen har någon plockat varenda litet fjuttigt bär på 200 buskar, inte så troligt, eller så var vi för sent ute. Oavsett sög det! Jag har läängtat till att åka och plocka, men eftersom jag inte får köra bil måste jag ha någon med mig, och det har helt enkelt inte blivit av. Nu får jag vänta ett helt år till nästa chans.. 





När jag kom hem bjöds det på världens godaste fisk-musslor-kräftstjärtar-gratäng-gryta. Det var typ det godaste jag har ätit. Ever! Jag älskar att ha en utbildad kock i hemmet.. Även om han inte jobbar som det nu sitter skillsen kvar, haha! 


Imorse vaknade vi tidigt båda två. Johan är ledig från jobbet idag för han har golftävling, så han behövde inte åka hemifrån förrän kl 8.30. Vi hann äta frukost och titta på ett avsnitt OITNB. Vi började titta på den serien i förrgår.. Jag är inte helt fast men jag gillar den. 

Jag somnade med jätteont i magen, jag vaknade inatt och fyllde på med medicin och jag vaknade imorse med jätteont i magen. Jag är väl inne i ett ont skov igen. Hoppas det inte blir alltför långvarigt.. Ovissheten och smärtan är det värsta med den här sjukdomen. Fuck it! 

Men vet ni? Det känns på något sätt bra idag ändå. Jag har varit ut på en härlig prommis i solen. Jag mötte tre "krigsvagnar" efter vägen och jag började tänka på alla stackare som är på flykt runt om i världen. Jag har ett bra liv, trots att jag är sjuk. Jag har ett fint hem, vi äter god mat varje dag, jag har hela min familj "nära", jag har en underbar pojkvän (sambo om 2 veckor), en fin liten vovve, en garderob som är så full att jag knappt kan ta ut något därifrån, vi kan åka vart vi vill.. Jag har ALLT! Jag är sjuk och det suger, men jag har allt annat. Just nu har vi problem med vart vi ska ställa alla Johans grejer för att allt inte får plats här hemma. Det är verkligen ett i-landsproblem. Vi har för mycket av allt och det finns människor som inte har något. Så idag ska jag hålla mig borta från att klaga över huvud taget. Tacksamhet är viktigt. Man kan inte gå och känna skuld och ha dåligt samvete för att vi har allt och de har inget. Det blir inget bra liv. Men man kan åtminstonde försöka vara tacksam över att man lever så bra som man gör. 

Jag tycker dock ofta att det är orättvist att just jag blev sjuk.. Jag som vill så mycket med mitt liv och som vill jobba massor!! Jag önskar ingen denna sjukdom men ibland tänket jag att någon som ändå bara vill ligga hemma kunde ha fått sjukdomen istället. Men det hjälper inte att älta. Det är så nu, försök istället att göra det bästa av det. Acceptera och gå vidare. Livet är orättvist på många olika sätt.

Det är en helg i Östhammar som väntar för oss. Vi ska försöka tömma så mycket som möjligt av lägenheten så att vi hinner få klart allt tills den 15/11 då det är tillträde. Men först ska vi på farfars 80-års kalas ikväll! 

Det blev visst en liten mix av alla mina tankar i det här inlägget.. Surrhöna hej! Det jag försöker säga är väl att det är en bra dag och att livet känns lite lättare. En stor klump släppte tack vare ett telefonsamtal imorse. Skönt! Allt kommer lösa sig på något sätt, någon gång. Hoppas jag. 


Mina två hjärtan ❤️❤️


Pure Cleanse

Idag har den riktiga detoxen börjat! Först lite mer än 2 veckor utan socker och nu kommer detoxtabletterna och kickar ut alla gifter i kroppen (och den får gärna ta med all vätska jag samlat på mig och lite till). Jag känner redan att mitt godissug har dragits ner massor, så jag hoppas att den här månaden kommer ge mig en bra start till ett hälsosammare liv. 

Man tar två kapslar morgon och två kapslar kväll. Det är bara naturliga grejer i denna. Vi får väl se om den gör någon skillnad! 




Frukostsällskap!

Imorse fick jag frukostbesök av Dolly och Lovisa. Innan det tog jag och Eddi en prommis på 5 km.. 




RSS 2.0