My first day

Min första riktiga officiella dag som au pair var FRUKANSVÄRD!! Haha en av alla bra saker med att åka iväg som au pair så här för min del är att jag kommer tänka igenom det här med att skaffa barn miljontals gånger om innan jag är helt redo. Fy tusan alltså, haha vilket jobb! Lätt värre att ta hand om ungar än vad som helst annars.
Mamman berättade att den där ängeln till barn som jag såg i fredags inte riktigt var hela sanningen, för han kan vara djävulen själv också berättade hon. Och jo tack, det kan jag hålla med om till 110 %. Imorse när jag skulle gå och väcka honom började han skrika och grina och totalvägrade gå till skolan. Jag försökte prata med honom men det hjälpte inte så tillslut försökte jag lyfta honom ur sängen och då tog han tag i allt han fick tag i så det var totalt omöjligt att få ur honom ur sängen, PLUS att han gallskrek! Så jag gick och gjorde iordning hans frukost och lunch och allting, hämtade kläder han skulle ha på sig och då när jag kom tillbaka var han borta. Jag ropade på honom men han var helt gone och vägrade svara. Tillslut efter massa minuters letande i detta stora hus hittade jag honom och då satt han under bordet fastslingrad runt ett av benen och skulle fortfarande inte till skolan. TOTALVÄGRADE big time :) Då vaknade pappan och undrade vad som hände, och började genast gulligulla med honom. Sen kom de överrens om att om han går till skolan så skulle han få något idag när han kom hem, jag hörde inte riktigt vad det var men jag tror de skulle ut och äta middag eller något. Så då skärpte han till sig när pappan var där och när han fick någonting för det. Men så fort Bruce vände ryggen till lipade Max och gjorde massa fula grimager till mig. haha!

När vi kom ut från huset och skulle gå till skolan satte han sig på trottoaren och vägrade gå. Haha jag lyfte upp honom och sa att vi var tvungen att skynda för vi var sena redan då efter hans kaosbeteende hela morgonen. Då grinade han och skrek hela vägen och släpade fötterna efter sig, jag har aldrig sett någon gå så sakta. Alla kollade på mig som om jag försökte kidnappa ungen eller nåt!

Det här blir en utmaning utöver de vanliga ;)
Grejen är den att jag tror inte att jag skulle ha några som helst problem med att få honom bra uppfostrad men det svåra i den här situationen är att både mamman och pappan skämmer bort honom BIG TIME och om jag säger till honom att man inte får göra si eller så springer han till föräldrarna och blir omhändertagen och så mutar dom honom till allt! Och tanken bakom det här är inte att jag ska komma in och styra och ställa, jag ska göra som dom gör. Och här i USA får barnen göra precis som de vill och föräldrarna hasar efter.. Shit, jag har aldrig sett något liknande, ever!!

Ha ha ha.. Jag jag fortsätter skratta åt allt här på anda sidan atlanten! Det här med att åka som au pair är ju riktigt roligt ;) undra varför allt det här inte står med i broshyrerna när man söker? ;D hahaha.

Men jag ger mig inte i första taget, det kan ni skriva upp!



promenad ute i solen, rensar tankarna lite.
(haha sorry Joppla, jag har håret sådär som du hatar..)


Margit :)

Nu ska jag gå och sova.. jag ska ju för tusan upp tidigt imorgon!! :O Ville bara tacka Margit för att du håller mina fötter varma här borta ;) Det är ganska kallt i mitt rum på kvällarna så de används flitigt mina favvotofflor! Matchar perfekt till pyjamasbyxorna gör dom också! :)



god natt


turistat i DC idag igen

Det var meningen att jag skulle ta hand om Max några timmar idag medan pappan gjorde lite ärenden och åkte till gymmet och så (mamman är i Florida tills imorgon kväll, hon åkte tidigt imorse). Men Max mormor ville att han skulle komma förbi där så jag blev ledig idag igen, hehe. Så jag tog mig ner på stan och träffade 2 tjejer som också är här som au pair. En av tjejerna träffade jag på au pair skolan så vi "känner" varandra ganska bra vid det här laget eftersom vi träffades 4 dagar på skolan, Belle heter hon och är från Argentina. Men den andra tjejen hade jag aldrig träffat, hon har varit här i 3 månader och hon är från Mexico.. Uuh hon berättade att hon hade gått upp 7 kg på den tiden hon har varit här och då smög sig paniken över mig. DET. FÅR. INTE. HÄNDA. MIG!!! Så då direkt efter gick vi till en sportaffär så jag kunde köpa träningsskor, haha lika bra att ta tag i det på en gång. Nu ska ni få se på byte av livsstil!! Haha :P Jag har ju promenerat omkring i 4 timmar igår och 6 timmar idag så jag har redan satt igång med mitt nya hurtiga liv. haha! Jag tog tunnelbanan hem idag för jag var helt slut i benen och fötterna, men jag har gått väldigt långt ändå och jag känner mig nöjd. Säkert flera mil! Så härligt, solen har skinit idag också, åh vad glad jag blir av det!
Så vi har turistat massa i DC idag och gått runt och sett allt man behöver se och lite till :p Hehe vi har knäppt massa kort idag också, men det är bara såna här tråkiga när man står framför alla olika byggnader och sånt.. Men det är väl roligare att se än inget alls antar jag :P




























Så.. imorgon börjar jag jobba på riktigt! Jag har ju bara bott in mig och vant mig vid Max och lekt med honom lite grann den här helgen. Imorgon börjar allvaret ;)

Så här kommer mitt schema se ut ungefär :

7.30-8.30 väcka Max, göra iordning honom för skola, ge honom frukost, klä på, borsta tänder.. Han ska vara på skolan 8.30
9.00-3.15 Han är i skolan så jag är LEDIG
3.15 hämta Max på skolan och hitta på något roligt med honom. Göra aktiviteter med honom; åka till parken, lekplatser, läsa, leka.. Och göra läxor.
5.30-6.00 middag
6.00-7.45 Max "tysta tid". Film eller tv.
7.45-8.00 kvällssnacks
8.00-8.30 bada och göra Max redo för att gå och sova.
9.00 Släckt och tyst!

Jag kommer även att "jobba" (haha det låter så fjantigt att säga jobba när man bara ska ta hand om en liten 6 åring men det blir lättast att kalla det så..) fredagkvällar och lördag förmiddag/dag fram till 2-3. Så jag kommer alltid att ha lördagkväll ledigt och hela söndagen. Men de säger att det kan skilja ganska mycket från vecka till vecka, ibland jobbar jag lite mer och ibland lite mindre. Men på ett ungefär..


dagens inköp

Träningskläder. Två baslinnen och ett par träningsbyxor. Byxorna kostade bara 250 kronor här. Exakt samma hemma kostar MYCKET mer. Jag ska ju sätta igång med träningen här har jag tänkt; EN. GÅNG. FÖR. ALLA.



Pyjamasbyxor 70 kronor,  pyjamasshorts 35 kr, leggings 28 kronor, öhängen 28.



Söta små ugglor. Det finns hur mycket fina smycken som helst där! Jag skulle kunna shoppa på mig helt galet där inne på forever 21. Butiken här i DC är 4 våningar, superstort!!



Och ZARA gick jag in på bara för din skulle Joppla.. Haha så nu har jag besökt ditt "jobb" också, hehe. 70 kronor styck för t-shirtarna.



Nu har familjen kommit hem här så jag tror jag ska gå upp till dom och umgås lite.. Det är ju trots allt lördagkväll, här kan jag ju inte sitta hela kvällen. Men AJ mina skavsår på fötterna från min promenad gör ont big time. JAG MÅSTE KÖPA TRÄNINGSSKOR!!

Plus att jag ska försöka spara ihop pengar till en systemkamera. Det blir ju så mycket roligare för er att läsa och titta i bloggen då också, det går ju att få mycket finare bilder. Plus att jag älskar att fota, man kan göra så himla mycket mer med en bra kamera än med min lilla skrutt.. Hehe har ni tur har jag lyckats spara ihop pengar så jag kan använda den åtminstone mina sista månader här borta, haha!

Jag har pratat med fina pappa på skype 2 gånger ikväll. Han har blivit riktigt hightec av att jag har åkt hit, haha. Han har köpt heeadset och grejer så att det ska funka och han ser precis ut som Björn Gustafsson (när han spelar datanörd) när han sitter där framför datorn ;) Tror ni det var roligt att höra att de skulle äta hallon/blåbärs paj ikväll då, efter att ha ätit GOD hemmagjord pizza.. NEJ, det var det inte!! haha och så gjorde han det hela ännu lite värre när han visade att han satt och smaskade på Hallonlakritsdöskallar, mitt absoluta favoritgodis. Men det är ju bra att jag inte tycker så hemskt mycket om USAs snask än, då håller jag mig "nyttig". Jag saknar verkligen Sveriges mat, vatten, godis ALLT ätbart efter bara två veckor.. Undra om det blir värre eller om jag vänjer mig vid den här maten? :s

GOD NATT SVERIGE!
TREVLIG KVÄLL!

DC runt

Jag har varit ute och gått i 4 timmar runt runt i DC. Har varit och tittat på vita huset, den där monumentgrejen och lite annat skoj. Och så har jag shoppat :) Det är typ en timmes promenad till vita huset (som nybörjare med karta) från där jag bor. Det var iofs ganska lätt att hitta för det är en stor gata genom hela stan liksom ända till vita huset. Hela vägen är det affärer, restauranger och sånt så jag och vita huset är på olika sidor av city kan man säga, typ :S Vita huset var inte så häftigt som det ser ut på kort, men nu har jag sett det iaf, hehe. Känns skönt att ha kommit ut lite också för ju mer man lär sig hitta och lär känna området, desto roligare blir det ju! Man vet mer var man ska gå, vad man kan göra, hur man kommer hit och dit.. PLUS att det var otroligt skönt att göra av med lite energi, jag har ju inte rört på mig mycket alls den senaste veckan.























Dagens shopping visar jag senare! Nu ska jag skypa :)
Jag har en rolig sak att berätta om vita huset sen också ;) BlondinEwwe!

Känner mig redan "hemma"

Jag kom hit vid 1 idag.. Fick knappt ett hejdå från min andra familj, men jag hade inte räknat med det heller faktiskt. Jag och Rachel åkte till mataffären direkt efter att hon hämtat upp mig, och ville veta vad jag brukar äta och så.. Så vi köpte lite allt möjligt. Men en sak är då säker: alla amerikaner har verkligen annorlunda matvanor till skillnad från oss svenskar :P Eller ja, till skillnad från vad jag är van med iaf.
Sen var Rachel och Bruce tvungen att åka iväg ikväll så jag har varit hemma med Max här alldeles ensam! Max är alltså killen jag ska ta hand om det här året, världens sötaste 6,5 åring. Det första han sa när vi sågs igår var "hmm, I soo have a crush on you" och idag har han pussat  på mig hela tiden och säger "love you, you are the best au pair I have ever had!" Sötisen. Och så berättar han för alla att "I´ll marry her some day" och så tittar han lite finurligt på mig, haha.

Först när hans föräldrar åkte iväg så var vi och åkte lite pulka och så kom Max mormor på besök en sväng, gullig tant. Sen när vi kom hem har han hjälpt mig att packa upp och så har vi haft party här i min säng. Popcorn och tom och Jerry film :) Men vid 9 gick vi upp till han och så läste jag någon bok för honom innan han skulle sova.

Här kommer lite bilder:

Det är ar alltså här jag ska bo i ett år från och med nu :)

Och det här är lillkillen jag ska ta hand om; söt MAX.

:)

Haha man ser hans små flirtögon här, visst gör man? ;)

En av dagens alla pussar !

Max och Rachel. Visst är hon vacker?

En suddig bild på trappen som leder ner till källarvåningen där mitt rum finns!

Där kommer man in till min del, till vänster har jag kylskåp, micro och lite sånt om jag känner för att göra lite lättare mål här nere.. Annars kommer jag ju äta där uppe i köket. Till höger alldeles innan dörren längst bort är mitt badrum.

Mitt rum :)

Min säng!

Stor garderob. Haha jag måste köpa lite kläder så jag fyller ut den. Det fick ju liksom inte plats så hemskt mycket i min resväska :P

Ett litet skåp som också är ganska tomt men det blir nog utfyllt med massa grejer under året, hehe.

Packar upp för fullt, men här ser ni mitt fina badrum!

Max rum !

Haha kolla ordningen i garderoben ;) och så är det hans leksaks-garderob till vänster där.


Ja det är allt ni får se för ikväll! Tyvärr är internet rättså segt här så jag ska kolla med dom om det möjigtvis går att fixa på något vis. Det går knappt att skypa, och det kommer ju bli jobbigt att ha så i ett år. De kanske bara är något enkelt att fixa om jag bara säger till :)

Kan ju berätta lite kort om familjen också förresten.. Mamman jobbar som advokat och pappan jobbar också som advokat samtidigt som han äger en stor del av företaget han jobbar för. Han kom hem idag efter en vecka i Kina genom jobbet, så han reser en hel del. Rachel reser också mycket genom jobbet, hon ska ner till Florida söndag-tisdag på något möte. Så de är väldigt upptagna människor igenom jobbet men de gillar att vara ledig och göra roliga saker när de väl är lediga. Max går i skolan hela dagarna så jag kommer vara ledig mellan 9-3 varje dag och så kommer jag jobba mer kvällar istället. Både bra och dåligt egentligen, men jag är så galet glad att jag är här och inte hos den andra famijen så jag ser inga negativa saker här alls än så länge :P 


Nu ska jag sova för jag är SUPERTRÖTT! Hmm ingen aning när jag ska upp imorgon men det visar sig :P
Hoppas alla ni där hemma får en trevlig helg!


Flytt klockan ett!

Om två och en halv timme kommer Rachel (min nya värdmamma) och hämtar mig och mina väskor och så flyttar jag dit! SKÖNT!

Jag fick ett jättegulligt sms av henne igår innan jag skulle sova: "Evelina, nice meeting you and we are very glad you are joining our family. Let´s talk tomorrow morning and I will make arrangements for you to arrive at my home. Have a nice evening and see u tomorrow. We will have a fun year together :)"

Söt va?
Nu ska jag packa ihop det sista, ta ur sängkläder, tömma sopor och fixa lite så jag är redo att åka när hon kommer. Hoppas ni haft en fin dag och att ni får en mysig fredagkväll! Antagligen kommer jag umgås med familjen ikväll men jag försöker göra en liten uppdatering om hur allting gått ikväll innan jag ska sova.
love


Jag var faktiskt på Starbucks igår :) Så nu kan jag pricka av det på typiska amerikanska saker att göra. Haha jag drack varm choklad men ändå.. Check!

 


God natt!


Det är en glad Evelina som ska gå och lägga sig ikväll. Tummen upp för den här dagen :D Sov gott!

Lyckoskutt!

Åh jag är så glad nu.. Det kändes jättebra med den nya familjen så jag ska flytta dit redan imorgon :) HAPPYFACE!! Mamman och barnet kom och hämtade mig i stan och så åkte vi hem till deras hus och mamman berättade om sig själv och familjen och allting. De verkar så vara i min smak och vi är lika på alla vis. Jag är SÅ glad att jag bad om familjebyte alltså, nu så här i efterhand.. även om den här veckan inte varit så himla rolig så har det varit värt varenda ledsen minut!

De hade jättefint hus och mitt rum var supermysigt så jag tror jag kommer trivas som fisken i vattnet där. Dessutom älskar de att åka skidor så förhoppningsvis får jag följa med på någon sådan liten tripp, och så har de ett hus i Miami som de åker till ibland :) Wiho! Mamman och pappan jobbar båda som advokater så de är väldigt upptagna människor, men mitt schema såg ändå helt och okej ut med tanke på att de bara har ett barn och det är en pojke på 6,5 år. Han kommer vara i skolan mellan 9-3 varje dag så jag har lite ledig tid om dagarna :) Pojken var jättegullig och vi klickade också direkt.

Haha sorry jag verkar ju alldeles smörig men det känns SKITBRA NU :D
Så nu kan jag säga det Josefin: LIVING THE DREAM, hahaha..

Jag ska även berätta lite om varför jag byter familj, allt vad som hänt och så när jag kommit härifrån så ni får höra allt från början till slut!

Nu ska jag titta på lite tv, skriva mer om vad som hänt idag till företaget och så ska jag njuta av att det är min sista kväll här. UNDERBART!! :D Haha just det.. sa jag att jag var glad? Ja det gjorde jag nog. haha ;D



Pappa finaste du. Jag fick en liten saknar-attack efter dig nu.. Du är så gullig som skriver meddelanden lite nu och då, och facar med mig ibland också. Lina tänker på dig ;) Det var även roligt att se dig på skype igår, häftiga uppfinningar det där, haha. Och resten av familjen såg jag idag när alla var hos mormor och åt pannkaka!

MAMMA: krya på dig! hoppas du blir frisk snart. love you.


Och en till grej: TACK för alla kommentarer allihop! Det är jätteroligt att se vilka det är som läser bloggen :) Jag vet inte riktigt var jag ska svara på alla kommentarer däremot, men jag ser varje kommentar och blir glad att ni bryr er.


Nu ska jag sluta skriva, shit det här blev ett långt inlägg. Hoppas ni sover gott, klockan är ju mycket hemma nu! God natt ♥

möte med "nya" familjen redan idag!

Jag har pratat med mamman i den nya familjen nu och jag ska åka och träffa henne om några timmar.. Nervöst men roligt :) Ska försöka beställa taxi tills dess men allt är ju galet här idag med snön och allting så jag vet inte hur det funkar :P Men i värsta fall får väl min nuvarande familj skjutsa mig vare sig de vill det eller inte.. Jag får inte tag på min lcc, så jag hoppas att jag kommer dit på ett eller annat vis, jag får väl beställa taxi tidigt så får jag väl vänta där om jag blir FÖÖR tidig.

Wish me good luck! För om allt känns bra så flyttar jag redan till helgen :)
Jag har inte några nya roliga bilder att bjuda på eftersom jag inte gör så mycket om dagarna, mest sitter här framför datorn och väntar på att något ska hända. Så det får bli ett till tråkigt inlägg utan bilder! Ni får en liten update iaf så ni vet vad som händer..


Snökaos

Det är alltså "snökaos" här i Washington DC.. Det är verkligen det enda de pratar om på tvn, extrasändningar om vädret och massa. Allt är stängt idag så barnen är hemma från skolan och föräldrarna är lediga från jobbet. De varnar på tvn att ingen ska ge sig ut utan helst stanna inne. Så vill ni se hur snökaos ser ut här i USA?



Haha jag tycker det här är hur komiskt som helst! Det är kanske 3 cm snö..? De skulle verkilgen se hur en riktig vinter i Sverige ser ut. Det här är ju ingenting ;) Knäppte kortet precis ut från min ingång.. så det har i alla fall slutat snöa.
Hehe på nyheterna igår visade de kaoset i trafiken och det var verkligen kaos. Folk lämnade bilarna på vägen för att de inte vågade köra, de blev totalstopp.

Så det blir till att hålla sig inomhus idag. Tyvärr är ju familjen också hemma så det blir lite jobbigt, men snart kommer jag härifrån!! :)


oväder

Uuh! Nu känner jag mig sådär liten och ynklig igen.. Det är snöoväder! Och stömavbrott hela tiden så det blir alldeles kolsvart i hela huset, och det känns som att hela huset ska blåsa bort :( Jag är alldeles ensam här hemma för familjen har dragit härifrån.. OCH dom som känner mig vet att jag kan vara ganska mörkrädd.. PLUS att det åskar; mycket och högt! Haha men jag kan inte annat att skratta åt även det här..

Vet ni? Jag tror att alla borde åka hemifrån och vara för sig själv ett tag när man är klar med skolan och allting. Innan man skaffar barn och börjar utbilda sig och så kan det vara bra att hitta sig själv, känna att man kan klara sig utan massa människor runt omkring sig, få det bevisat både för sig själv och andra att man faktiskt klarar sig själv och kan stå på egna ben. Samtidigt uppskattar man det man har mycket mer, och blir mer tacksam.. Och så inser man att lilla Hedesunda, Gävle, Stockholm, Sverige är såå litet och de problem man har är så yttepyttesmå i världen. Hemma kan man oroa sig för vad folk tycker och tänker om en, vad folk säger om dig osv. Haha just nu bryr jag mig inte ett dugg om det, folk får tycka och tänka och säga precis vad de vill om mig. Jag vet vem jag själv är och de som gillar mig som jag är vet jag att alltid finns där oavsett vad som händer. Det är det som är så otroligt bra, att man kan välja själv vilka man vill vara med och vilka som betyder något för just dig! Varför slösa tid på att umgås med personer som bara drar ur dig massa energi och pratar illa om dig när du vänder ryggen?

Neej världen har blivit ännu större för mig nu, samtidigt som man ser att världen inte alls är så stor egentligen. Jag har i alla fall vuxit så otroligt mycket som människa redan efter en vecka här och jag känner mig starkare och mer självsäker än vad jag gjort på länge. Folk sa innan jag åkte att de inte ville att jag skulle förändras nu under det här året, men om det är till något bättre kan det väl inte skada? :P

Nu är i alla fall elen tillbaka igen.. :) Åh vad jag älskar LJUST!! haha, mörker är endast mysigt om man delar det med någon..

Haha och som vanligt kommer jag inte fram till något speciellt när jag blir lite djupare, men jag har fått skriva av mig och det är ju det som är tanken. Det är ju roligt att jag skriver i samma inlägg att jag känner mig ynklig och självsäkrare än någonsin, haha. Undra vad hon menar egenltligen? :P



nu ska jag smyga mig upp och ta lite mat för jag är vrålhungrig.. :O

 


Håll tummarna!!

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!
Jag tror KANSKE att det börjar lösa sig nu.. Jag har fått en ny familjematchning och dom verkar bra.
Jag berättar mer när det är klart för familjen har inte tackat ja än så jag vet inte hur det blir.. Men jag hoppas!!!

Åh snart är det ett slut på det här.. äntligen!!

Jag är glad!!

Btw.. jag försökte ta mig in till DC men när jag var halvvägs där (massa krångel med buss) så ringde företaget och sa att jag var tvungen att åka hem till datorn för vi hade lite att fixa med. Så jag har inte sett DC än, men den här familjen jag har blivit matchad med nu bor alldeles i närheten av city så förmodlingen kommer jag ha chans att se en hel del av staden under året..





Washington DC

Hmm jaha det här kan bli spännande.. Är jag inte tillbaka här inatt kan ni ju börja oroa er. Haha. Jag ska föröka ta mig in till DC från den här lilla hålan och det är ju inte det lättaste om man inte har bil, och föräldrarna vägrar ju förklara hur man gör.. Men jag ska göra ett försök :) Hoppas att jag inte tappar bort mig helt och fastnar i "den dåliga sidan" av stan.. :S

Jag packar med mig min lilla maskot/skyddsängel så får hon ta hand om mig om det skulle krisa :P

Ha en fin dag.. Tänker på er.


Shoppingen

Och eftersom jag har tråkigt och inte har något alls att göra förutom att sitta här så kan jag ju visa mina småfynd från forever21. Älskade den butiken alltså!! Min nya favvo! Det blev inte så mycket shopping i NY för jag ville se så himla mycket, men det här köpte jag :)



20 kr styck för trosorna.. och så är det 100 % bomull, perfekt! haha, tanten då ;)
Såg nu att jag har olika storlekar på dom, hmm undra hur det gick till.



4 dollar för ringen, vilket är typ 28 kronor :)



Och så köpte jag 2 såna här sporttoppar i olika färger. 35 spänn! Hur cheap är inte det då? Hur underbart sköna som helst!!



Och det är alltså så här jag sitter och njuter av livet för tillfället ;)
Tack pappa för lakritshallon-döskallarna och farmor för dumlen. Tyvärr är det slut snart :O

Nu ska jag skriva ihop lite vad som händer här borta, dom vill ha all info dom kan få på kontoret..

God natt.


Pearl..










Tog en långpromenad idag.. Synd att jag inte packade med mig mina träningsskor för då hade jag kunnat rört på mig hela dagarna.. Nu har jag stora blåsor på hela fötterna från mina kängor. Jag är ju sån som älskar att träna och röra på mig när jag mår dåligt och vill göra av med dålig energi.. När jag mår bra blir jag lätt slö och gör saker jag tycker är roligare istället.. Så ser ni mig ute och promenerar mycket så vet ni att jag mår skit, haha!

Såå.. Kaoset fortsätter. Jag bor fortfarande kvar hos familjen tyvärr så jag hoppas verkligen att företaget snabbar på och hittar en ny familj till mig så snart som möjligt för här vill jag verkligen inte stanna länge till. Jag har suttit i telefon/skype hela dagen idag känns det som; kontoret i Sverige, kontoret i Boston, min LCC, min program director för att försöka lösa situatuonen. Jag hoppas jag får komma härifrån imorgon! Vill tacka min finaste mamma idag igen för att hon ställer upp och hjälper mig. Du är guld. Jag är imponerad av dom som klarar sig utan sina mammor, för jag skulle inte klara en sekund. Tack alla fina som bryr sig och undrar hur det går för mig också. Jättegulligt!

hmm ja jag vet inte hur jag ska göra nu. Jag packade ju ihop alla mina grejer imorse så allt ligger i mina resväskor.. Ska jag packa upp allt igen eller ska jag hoppas på att det löser sig snart så jag inte behöver.. Det kan ju lösa sig redan imorgon liksom, eller om 2 veckor!!? Jag tror jag lever i resväskorna så länge.

- Slutligen en liten guldstjärna till älskade papps som facade idag ;) haha, du är bäst! Fix skype så vi slipper vi boka in flera timmar varenda gång vi ska chatta, ha ha :P 


Så.. God natt då mina fina vänner!
Hoppas ni får en fin dag imorgon.





Every little thing, is gonna be alright!

När allt känns hopplöst, ring mamma!
JA FÖR DET VAR PRECIS DET JAG GJORDE. Tack för att du finns. Vi har pratat i över två timmar nu på skype, tack gode gud att det finns! Jag känner mig för tillfället ganska lost här borta. Jag kan inte berätta vad som händer förren det här har löst sig, but what doesn´t kill you makes you stronger, right?

Jag sitter alldeles hungrig helt ensam i en källare 20 minuter utanför Washington DC i USA, flera hundratals mil hemifrån, och vet ingenting om hur morgondagen ser ut.. En sak vet jag och det är att kaoset kommer fortsätta imorgon med.. och några dagar till (upp till 2 veckor) om det här inte löser sig på något sätt. Men vet ni? Jag känner mig på något sätt ändå så otroligt lugn. Jag kan inte låta bli att le åt det här, mig själv, alltihop, hela situationen. Jag känner mig alldeles tom och orkeslös, men samtidigt har jag så fruktansvärt mycket energi och jag tror verkligen att det kommer bli bra ;) Ur det dåliga kommer alltid något bra i slutändan.
hehe för att klargöra så har jag gråtit en och annan tår också, det här är jobbigt. Men jag försöker vara positiv och någon sa en gång till mig när jag hade det jobbigt: "torka tårarna tuffing, det här klarar du"

Och det är precis vad jag ska göra.. Jag ska torka tårarna och klara det här. Imorgon är en ny dag med nya möjligheter ;)



over and out. 




problemo

Jag är såå nervös för imorgon!! Saker och ting har strulat sig lite och jag vet inte riktigt hur allt kommer bli, men imorgon får jag veta. Eller jag får nog inte veta men problemet kommer i alla fall att börja lösas, sen kommer det troligtvis ta lite tid men man ser iaf en början och ett slut på det hela. Aaj jag har alldeles ont i magen och är helt slut i huvudet :(
Jaja, när jag förhoppningsvis har ordnat upp allt får ni veta vad som händer här borta. Hoppas allt är bra med er!



nyår -10

bilder kan det där med att pigga upp litegrann i alla fall! Jag försöker förklara ordet skrivbordsunderlägg på charader men jag vette tusan vad det här har att göra med ordet, hehe.

god natt!



Bildbomb!

Jag är framme hos familjen och allt har gått bra.. Ligger i mitt rum nu och ska alldeles strax sova. Jag berättar mer om familjen imorgon, och lägger ut bilder från veckan nu istället. Internet är assnabbt här och jag gillar det verkligen! Då funkar skype hur bra som helst, plus att jag kan blogga massor för det tar inte alls lång tid att lägga ut bilder och sånt. Jaja watch and enjoy ;)...










































































I´m in loove!

New York är verkligen HELT GAAAAALET! Att det är stort har jag förstått förut, men att det var så här stort hade jag ingen aning om. Jag blev verkligen kär! Så himla häftigt och stort och mycket och vackert och crazy!! Vi åkte guidad rundtur på 4,5 timme runt i hela New York och såg frihetsgudinnan, var upp i Empire state bildning och såg ut över HELA NY, var på time square, broadway, central park, brooklyn bridge, fifth avenue, worl trade center (de håller på bygger upp dem igen). Alltså det var så fint i NY så man kan inte förstå, och tycker man att det är fint på kort så MÅSTE man åka dit för det går inte att jämföra med verkligheten! Har även shoppat lite på forever 21, och så var vi in på victoria secret och massa andra roliga affärer. Josefin; jag gick förbi en ZARA butik också, då tänkte jag på dig ;) hehe.





Internet krånglar här ikväll precis som alla andra kvällar och iställer för att sitta här och bli på dåligt humör stänger jag ner datorn nu. Imorgon kommer jag äntligen till familjen och jag hoppas att de har internet som fungetat. Då lovar jag att jag ska lägga ut massa bilder på allt jag har sett! Tills dess får ni nöja er med de här två..

God natt säger jag då, klockan är halv 12 här. Hoppas ni får en fin dag.
Min buss går 9 härifrån imorgon så jag kommer vara framme hos familjen runt 3 på eftermiddagen.. Tänk lite extra på mig då, jag är nervös :S Tänk om de inte gillar mig? Tänk om det bara totalkrockar med allt liksom? Eller om barnen bara skriker: uuuush henne vill vi inte ha. :O Hehe nej då, nu bygger jag upp det värsta som kan hända här. Det kommer gå skitbra, punkt slut.

NYC

Jag ar lite dalig pa att uppdatera men vi har sa himla fullt upp har pa skolan.. Plus att internet pa min dator funkar inte och det ar trakigt att skriva inlagg utan bilder. Men pa fredag ska jag antligen till familjen och dar hoppas jag verkligen att internet funkar som det ska.

Idag ska vi iaf in til NEW YORK CITY!! Det ska bli skitkul, for vi har liksom inte sett sa mycket av den bilden jag hade av NY fast vi ar i NY. Sa det ska bli jatteroligt! Men forst har vi lektioner hela formiddagen. Halv 1 gar bussen och vi kommer hem halv 9 ikvall. Sa jag ska knappa MASSA kort sa ni ocksa far hanga med pa mitt aventyr ;) Vet inte om jag kommer kunna lagga ut ikvall, men annars fixar jag med alla bilder pa fredag!

Hoppas allt ar bra med er dar hemma. Jag tanker pa er lite nu och da men jag saknar er inte alltfor mycket an, vilket kanns skont! :P hehe. Ha en bra dag!

:)


Dag 1 au pair training school

Hello!!

Det känns verkligen inte som att jag är i New York måste jag säga. Jag har liksom fortfarande inte fattat att jag är flera timmar och hundratals mil hemifrån, att jag inte ska komma hem på ett år och att jag verkligen är alldeles ensam!! Vädret är lika sunkigt här som hemma i Sverige så just nu känns NY inte lika glamoröst som man tänkt att det skulle vara. Regn rusk och snöslask.. Dagen har i alla fall varit helt fullspäckad :P frukost mellan 7-8. Lektion 8-12. Lunch 12-13. Lektion 13-18. Middag 18- 19. Workshop 19-20. Sen efter det har jag suttit vid datorn, pratat lite i telefonen och fixat med lite grejer. Vi är i alla fall 100 au pairer som bor på ett jättestort campus. Jag och två tjejer till delar rum, en tjej från Colombia och en tjej från Sverige. Vi har typ ett jättestort sällskapsrum som typ jag och 40 till sitter i nu. Vissa sitter vid datorn, andra vid tvn och endel bara umgås. Det är så otroligt blandade människor här. Jag känner inte att det är en enda människa jag egentligen skulle umgås med hemma, men det gäller att bjuda till nu när man är här och göra det bästa av saken. Vi är typ 15 stycken från Sverige och jag måste ju säga att det är dom jag funkar bäst med. Svenskarna är med svenskarna här, tyskarna med sina, afrikanerna är med varandra och så vidare.. Alla håller sig liksom till "sitt folk". Människor kan verkligen vara olika och jag märker nu att man liksom trivs med det man är van vid :P en skuttande amerikan som klappar händerna och sjunger hulahula sånger mitt i natten har inte jag så himla mycket gemensamt med känner jag. Eller colombiatjejen som jag delar rum med. Hon gick upp halv 5 imorse och började med att bädda sin säng (så noga har jag aldrig bäddat EVER).. Och så vek hon om sin pyjamas 3 ggr innan hon var nöjd. Pyjamasen liksom?! Jag har aldrig ens vikt min pyjamas, och definitivt inte tre gånger om.. Så ja, det är blandat med folk. Olika är ju roligt men tar också ett tag att vänja sig vid :P

Jag skulle visa bilder fran idag tankte jag men internet kranglar sa jag far visa det imorgon istallet..
Nu ska jag ga och sova, och ni ska snart upp.. Hoppas ni sovit gott ;)




framme i NY

OMG jag ar framme i NY.. Det har varit en galen dag. Planet lyfte 12 hemma i Sverige, mellanlandade i Tyskland och sen fran Tyskland tog det 9 timmar hit. Landade i USA halv 2 svensk tid, vilket var halv 8 har sa nu ar jag sa himla trott. Nu ar klockan snart 11 sa det borjar verkligen bli dags att sova.

Jag far beratta lite mer ingaende om min resa tomorrow nar jag har tid ;) God natt alla fina.




love

USA

Om 12 timmar är jag precis på väg att lyfta nu och har 11 timmars flygresa framför mig! Hejdå Sverige. Vi ses om ett år. 

 

sista stora familjemiddagen

Tack för ännu en mysig kväll med mamma, Sandra, Simon, Pappa, Johannes, Amanda, Maria, Alice, farmor, farfar och mig själv ;) Middag i Vinnersjö och sen packning för hela slanten. Så nu står mina väskor färdigpackade minsann, ÄNTLIGEN! Skönt då kan jag släppa det och bara umgås sista dagen.. Väskorna väger 5 kg för mycket sammanslagt men jag har några grejer jag kan ta ur på arlanda om det skulle krisa :P Det är ju värt en chansning ;)

Får inte glömma att skriva ut flygbiljetten imorgon :S Det skulle vara så typiskt mig.
Nu ska jag krypa ner i soffan med mamma, Amanda och Johannes. Vill vara nära allihopa så länge som möjligt så vi sover här i mammas stora soffa alla fyra ikväll. 1 dag kvar nu.. Om 36 timmar sitter jag på planet och är snart framme i Tyskland där vi ska mellanlanda. Det här känns väldigt skumt faktiskt, jag har verkligen inte fattat att jag ska åka :S

Sa hejdå till Josefin imorse.. Vi gjorde det snabbt och halvt i sömnen men jag tror det var det bästa sättet vi kunde säga hejdå på. Hon är min andra hälft och det har varit vi två mot världen sen jag var ett år gammal och hon var nyfödd. Hur säger man egentligen hejdå till en sån person? NEJ JUST DET.. det finns inget bra sätt att säga hejdå!! love you hun, och jag saknar dig redan!!




love


Överrasknings-avskedsfest!
















































Tack alla underbara fina för en superrolig kväll! Jag hade verkligen ingen aning om någonting :O Kommer sakna er alla så himla mycket!

Vi skulle till mormor och äta igår och på väg dit så satte de på mig ögonbindel och hörselkåpor. Vi snurrade runt lite med bilen och sen när vi hoppade ur ledde de in mig och när de tog av mig bindeln fick jag en chock! Där satt nästan 60 pers och tittade på mig :) Nära och kära vad där! Familj, släkt och vänner. Så himla roligt! Tack mamma, pappa syskon och alla som planerat och fixat.. Jag är imponerad att ingen försagt sig ;)

Det var mat, lekar, efterrrätt och så avslutades hela kvällen med att några höll lite tal till mig, berättade gamla minnen och så hade Fia fixat med bildspel! Underbar kväll. TACK!

love you

lite bilder från dagen..





Ikväll har jag och Johannes varit ute och åkt fyrhjuling i denna otroligt vackra outfit! Haha jag har aldrig tidigare känt mig så liten förut :P Den var enrom!! Hehe vi hade iaf roligt. ÅKte förbi en sväng och tittade på Anders hundvalpar igen också och de var lika söta som sist ;)







Söt plupparna!

Nu har jag suttit och hjälp amanda med läxa om andra världskriget och Stalin och massa. Shit vad skönt det är att vara klar med "måste"-skolan.. Vill man plugga med nu får man ju göra det för att man själv har valt det! Underbart ;)

Kvällens sista bild får bli på min packning som inte får plats i min resväska. Hur tusan ska jag lösa det här alltså? :O

 


God natt mina små vänner.
Sweet dreams!
3 dagar kvar nu..


packåsna



Hela mitt liv står just nu i kartonger i mitt gamla barnrum hos papps..
Snart åker jag. 4 dagar kvar!

Idag har varit en sorglig dag :/. Det är lite tokigt, på ett sätt längtar jag tills jag ska åka och på ett sätt vill jag att den dagen aldrig ska komma så jag får stanna hemma.


love hurts


Instabil, big time

Skulle precis göra ett roligt fotoinlägg med alla bilder från helgen men såklart försvinner alla bilder :( Blä!
Jaja det var i alla fall lite roliga bilder på när jag var och tittade på Anders söta hundvalpar, från pappas födelsedag, på all min packning, min och fias roliga utgång och nyår och lite sånt. GAAH!
Nu tappade jag sugen till att blogga över huvud taget. Gu vad jag känner mig instabil. Känner inte alls igen mig själv. Humöret bara vänder av småsaker och jag får lust att SLÄNGA UT DATORN OCH KAMERAN OCH ALLT SOM JAG KOMMER ÅT genom fönstret!!!! antar att det bland annat har att göra med att jag snart ska åka bort ensam ett helt år, och för att det finns vissa personer som förstör mitt liv totalt, och för att bilderna försvann, och för att jag saknar min älskling till tusen, och för att det går en film på trean som får mig att må illa!

psykfall.


Grattis fina pappa!

Hade en supermysig och rolig kväll med älskade Sofia igår.. det blev Goya först men där var det heldött så vi gick till Heartbreak och där var det skoj minsann :) Hehe men oj så sorgligt det blev på slutet :( Shit, vi kommer inte ses på så himla länge!!




Idag har jag varit ute i Hedesunda hela dagen och grattat pappa. Mycket fika och god mat så nu står magen rätt ut :P Har även packat och grejsat lite både igår och idag. Shit jag är körd! Det är så himla mycket man vill ha med sig och så får jag inte ens plats med en tiondel!

 


tom

Jag har haft en riktig skitvecka och dom sista dagarna har varit BLÄ!! efter regn kommer solsken, jo men tjena..
Ikväll ska jag i alla fall rycka upp mig och ut på krogen med Sofia. Sista utgången här i Gävle på ett bra tag.. Typ ett helt år!! Jag har precis tagit ett bad med Amandas söta present; badbomb från lush. Så nu är jag fräsch och redo att göra mig iordning! Om den där nedrans sega Sofia kan dyka upp någon gång ;)


RSS 2.0