Mamimys!

Idag när jag kom hem när jag satt och betalade räkningar posade Edward så att jag fick till denna fina bild, haha. Han är så mycket tok för sig! 


Musch och Matti kom och bjöd på jordgubbar och mjölk till lunch.. Sen åkte vi mot Hedesunda med ett snabbt stopp på köpis.


Ikväll har jag myst hos mami.. Nu ska jag snart åka hemåt igen. Jag kan ju inte direkt påstå att jag saknar sjukhuset, men nog skulle det inte skadat att ta med morfinpumpen hem och haft så bra smärtlindring hela tiden! 




Jag älskar deras säng ute på altanen.. Här har vi legat sedan 19. Hon har tittat på Ernst och jag har sovit. Jag är så galet trött!!! 


DW

Jag älskar min nya klocka som jag fick av pappa i 25-års present! Superfin, klassisk och clean. 


Nu ska vi åka till mamma för lite fredagsmys.. Det är så himla skönt att vara ute från sjukhuset!



Utskriven!

Jag har blivit utskriven och fick åka hem strax innan lunch! Så himla underbart!!  Jag har lite ont såklart och jag är otroligt trött men samtidigt är det så skönt att vara utskriven efter 10 dagar på sjukhuset så nu vill jag bara hitta på massa saker! Smärtläkarens råd var att umgås med vänner, ta en runda på stadsfesten, mys ute i fina vädret och lev. "Det kommer göra ont och du kommer bli trött men du har 10 dagars liv att ta ikapp. Men så fort du blir trött behöver kroppen vila och det ska du såklart göra". De har lagt till ännu ett starkt morfinpreparat så jag är ännu tröttare, ännu högare, ännu mer borta i huvudet och ännu mer sliten. Tanken är att jag ska börja trappa av en av de andra medicinerna men det är så fort smärtorna är under kontroll.. 

Musch och Matti hämtade mig och vi började min frisläppning med en glass på Sibylla. Den här gången blev Edward överlycklig av att se mig! 💗 Nu ska jag ta en lång dusch och fräscha upp mig, ta på mig rena kläder och piffa till mig lite. Det ska bli så himla skönt att bli "mig" igen. 


Så himla underbart att vara fri från slangar, sjukhussängen, lukten, grannpatienternas snarkande och framförallt katetern! Idag är jag tacksam över att jag lever, kan gå, se, höra och prata.. Ta ingenting för givet!!


Nytt fint halsband! 💗

God morgon! 

Första morgonen som 25 år. Idag känns det ok. Jag har bara sovit mellan 01-02 och sedan 05-07. Jag har haft ganska ont inatt men nu börjar jag sakta men säkert komma in i krigarinsrällningen igen så jag känner att jag tål mer och mer smärta.. Läkarna är tydliga med att säga att jag inte kommer bli av med smärtorna. Det gäller att lära sig leva med det. Jag äter tydligen lika mycket mediciner som en cancerpatient sa en av läkarna. Det är ju sjukt.. Nu går jag in i det tillstånd som jag varit i i 3 år. In i min bubbla, mitt skal. Det behövs verkligen för att fortsätta klara av detta. Så känslorna stängs av och målsättningen att hålla ut är satt tills nästa läkarbesök. En dag i taget och små steg är gången. 


Mitt fina halsband som jag fick igår av Anna-Carolina och Brad. Jag älskar det!! 


Min Födelsedag!

(Jag glömde visst publicera detta igår kväll när jag skrivit klart men det kommer nu istället) 

Man skulle nog kunna säga att det här är den sämsta födelsedagen i mitt liv, samtidigt som den blev så bra det bara gick utifrån de förutsättningar som är.

Vid lunchtid blev jag äntligen av med morfinpumpen.. Eller äntligen och äntligen. Klart att det var blandade känslor. Jag vill egentligen ta med mig den hem och vara så bra smärtlindrad för alltid, som jag varit med denna. Samtidigt var det superskönt att bli av med slang efter slang för jag längtar verkligen hem till mitt nu. Mot kvällen tog de även bort katetern och droppet. Jag har haft en intravenös medicin i några timmar ikväll så då åkte Harry (droppställningen) fram ett tag igen. Men nu är jag utan den igen. Endast själva infarten och armbandet är det som påminner mig om att jag fortfarande är inlagd. Snart snart får jag nog komma hem igen! 

Idag har jag haft besök av mormor, Sandra, pappa och Maria, Mamma, Tobbe, Fia, brors, musch och Matti, Johanna, Anna-Carolina och Brad. Jag hoppas inte drogade hjärnan inte glömde någon. 

Av mormor fick jag en otroligt fin present. Jag sa för ett tag sedan till mormor att jag ville vet mer om hennes liv. Och igår fick jag en bok/häfte med berättelser om hennes liv och uppväxt. Så otroligt roligt att ha kvar! Tack bästa mormor 💗.


Här är den otroligt fina present som kommer från Josefin i LA. Jag blev superglad hjärtat! 


Såhär låg jag mycket av tiden idag. Paddan och serier kan fördriva mycket tid.. Min har dock börjat krångla så jag fick låna av en vän. Då måste man väl köpa ny padda snart.. Drygt! 


Fina Fia och Tobbe.


Här hade mamma med sig middag och dukade upp så fint så att det skulle bli eh födelsedagsmiddag ändå.. Brors fick vara med han också! Tack mami. Jag älskar dig. 



Senare kom resten av gänget och de var här till 22. Personalen sa att det var ok trots att besökstiden slutar 19. Det slutade dock med att en patient kom och gnällde ganska otrevligt om att vi var för högljudda! Då vill jag tillägga att denna dam har fått låna min ipad flera timmar, jag och mamma bjöd henne på fika när vi hade födelsedagsfika och jag har hjälpt henne till toan idag för att hon var så darrig och inte kunde gå.. Jag har så svårt att se att man liksom har mage att gnälla när jag varit så snäll mot henne hela dagen och när hon visste att jag fyllde 25 år. Men där tänkte vi väl olika helt enkelt.. Men vi hade supermysigt och trevligt tills partypoopern kom. 


Tack alla som gjorde min födelsedag till den bästa möjliga! 



It's my birthday.. We gonna party like it's my birthday!

Idag fyller jag 25 år. På ett sjukhus.. Såhär borde ingen 25-åring behöva fira sin födelsedag. Ingen borde behöva vara sjuk!


Nu har jag sagt farväl till Harry (morfinpumpen).. Jag har infarten till ryggmärgen kvar just in case men förhoppningsvis ska smärtan vara dämpad nu efter en veckas morfinpumpande och bortdomnad mittendel av kroppen. Jag håller mina tummar!




Expressen!


Länk till reportaget:
http://www.expressen.se/nyheter/19-berattelser-om-livmodersjukdomen/


Miss you lillgrisen!

Ikväll saknar jag mitt hjärta alldeles extra mycket.. Det är extra tomt utan honom i sängen när man ska sova. Han är så himla gosig på nätterna och han vill så gärna ligga nära. Det där lilla trynet som letar sig närmare och närmare vill jag bara ha här NU! Han börjar nere vid fötterna när man somnar på kvällen men på morgonen när man vaknar så ligger han uppe vid ansiktet och snuffsar. Lilla älskade hjärtat. 


Tänk att han var såhär liten när vi åkte ner till Malmö för att hämta honom. Han vägde 3,5 kg då (om jag inte minns helt fel) och nu är han uppe i 10 kg. Han är faktiskt ganska musklig för att vara en fralla. Men det resultatet har ju han och jag slitit en hel del för att få fram också med alla promenader, haha!

Jag vet att jag inte ska stressa upp mig utan istället tänka positivt, men jag är väldigt ångestfylld inför att stänga av morfinpumpen imorgon.. Jag vill inte återgå till det som var innan. Jag hoppas av hela mitt hjärta att detta blir ett avbrott för kroppen ifrån all smärta så att jag kan få komma hem och slippa dessa brutala toppar. 

Det ska bli så skönt att få komma hem, ta en riktig dusch, ta på mig nya fräscha kläder, ligga hemma i min soffa och min säng och ha Edward tätt intill hela tiden. Jag längtar! Jag vet dock inte när jag får åka hem än.. Det visar sig! 

Sov gott gänget! Natti natti


Fuck endo!

Jag fick det här kortet skickat till mig som mms från Öland idag. Alla där har sina "fuck endo"-armband på sig. Tack för att ni hjälper till att sprida vetskapen och kunskapen om denna sjukdom.. Det behövs verkligen med tanke på att inte ens alla läkare vet att den existerar.

Är någon intresserad av ett sådant armband så har jag massor hemma som jag och Musch har gjort. Säg till så får ni ett! 




Älskar dig syster!

Det har hänt igen.. Världens finaste syskon har gett mig så mycket stöttning och peppning för att fortsätta fightas mot min äckelsjukdom. Denna tanke kommer från andra sidan jorden och jag blev så glad och tacksam när sjuksköterskan kom in med mitt lilla paket. Älskar dig så mycket Joppla! Du är helt klart den bättre halvan av mig 💗 Tack fina du!!




Jag önskar att alla hade så mycket fina människor runt omkring sig som jag har. Jag är medveten om att så inte är fallet och det gör mig ännu mer tacksam över att iaf jag har det. Nog för att jag inte har drömlivet just nu men jag har helt klart de mest fantastiska människorna runt omkring mig i min närhet. All kärlek till er! 💗


God morgon!

Det har varit en ganska bra natt. Jag vaknar när det är dags för sprutbyte och lite sånt men annars sover jag helt ok nu. De har ju börjat trappa ner pumpen nu och jag har ondare än tidigare, men det funkar. Klart att jag börjar få lite panik när det gäller att komma tillbaka till smärtan igen, men det blir nog bra på något sätt! 

Vad gjorde man för 10 år sedan när man var inlagd? Det finns en tv som de fyra inlagda ska dela på i varje rum. Läsa bok kunde man ju göra.. Men ändå. Jag älskar paddan och telefonen nu när jag ligger inne. Jag kan kolla på serier och film när jag vill och så har jag koll på omvärlden tack vare telefonen. På så vis är utvecklingen total! Sen kanske jag håller med de äldre om att det håller på spårar ur eftersom alla har en telefon upptryckt i ansiktet på stan, på bussen, hemma vid middagsbordet och överallt. Det är väl jag också en motståndare till! Men nu när jag är inlagd måste jag väl på dispans, haha! 

Min padda har strulat lite så jag tror bestämt att det börjar bli dags för en ny.. Tack och lov fick jag låna en väns padda så att jag skulle klara mig. Men nu funkar min igen... ett tag iaf! 


Två stycken roomies har kommit hit nu.. Jag får vara glad att jag var ensam så pass länge som jag fick ändå!

Hoppas ni får en underbar mitt-i-veckan-dag! 



Morgondagens möte!

Jag vill så gärna åka hem samtidigt som jag bara vill stanna kvar här för alltid i tryggheten.. Här finns den hjälp jag behöver och det skrämmer mig att jag måste åka hem igen snart. Jag missar så mycket hemma och jag längtar helt galet mycket efter min lilla Edward. Du och jag mot världen min fyrbenta lilla älskling! 


Imorgon ska jag träffa samma läkare som idag så mamma kommer till mig imorgon och krigar om det skulle behövas, vilket det troligtvis kommer göra med tanke på dagens rond. 

God natt mina skatter! Sweet dreams! 💗



Älskade, bästa lillebror!

Jag dog precis rörd-döden.. Hade jag varit en cryer hade tårarna sprutat kan jag säga. Alltså brors är den finaste killen på denna planet och jag undrar om man någonsin kommer hitta en pojkvän som är lika bra som honom. 

Han åker på fredag till Nybro för att dra igång sin karriär med första säsongen i det nya laget. Han vet ju hur hockeykär jag är och hur jobbigt jag tycker att det är att han ska flytta.. Och så kommer denna present!

Ett linne som jag ska ha på mig på gamedays när jag sitter och tittar på matcherna på nätet, med texten "Play the game".. 


Massa klubbor ser det ut som innan man får hans förklaring. "Det är en klubba till varenda match. Du brukar ju äta såna här klubbor i pausen på Gavlerinken".. "Guldpengarna är för att du är världens bästa".. "Och nagellacket är din favoritfärg, och det ska också vara på när det är match. Dessutom matchar det linnet också".


Som jag älskar dig världens bästa lillebror. Du och jag har något alldeles speciellt 💗. Tack för att du finns!!! Och tack för besöket. Det var mitt sista för dagen.. 




Edward 1 år!

Idag fyller Edward 1 år. Pappa och Maria hade firat honom imorse och nu fick jag precis bild från mamma och brors som har kalas för Edward nu. Tack för att han blir ompysslad trots att jag ligger här!




Stylingakuten!

I eftermiddag så kom världens gulligaste tjejer.. De är helt klart mina flitigaste besökare! De hade med sig för tidig födelsedagspresenter.. Tanken var att vi skulle ha girlsnight på min födelsedag på torsdag men den var det bara att stryka när det blev såhär! 

Jag fick ett jättefint vårdkit med schampo, balsam, lotion, rakhyvlar, fotkräm, noppare och sånt. Och så fick jag ett nytt linne (som jag önskat mig för att kunna byta om, haha) och ett par fina "kontorsbyxor".

Jag fick hjälp att tvätta håret av Dolly och sen fick jag duscha framsidan av kroppen (ryggen får absolut inte bli blöt) och så rök allt hår på kroppen. Jag kände mig som en extremfeminist med allt hår under armarna och på benen så det var otroligt skönt att bli av med.. 

Sen hade gohjärtana tagit med sig hårfön, hårolja och plattång. Sköterskorna bäddade om i min säng undertiden jag duschade och sen stylade Lovisa mitt hår så att jag blev lite fin igen. Nu är jag som en helt ny människa och det känns underbart!! Tack fina ni för allt! 




Nu har de åkt hem och jag ligger och myser i min säng. Jag fick sällskap på rummet inatt men snart ska hon hem. Det blev en kortvisit för henne. Skönt att få hela rummet för mig själv igen! 





Lite tankar..

Jag går liksom in i lite olika faser här.. Från början var jag helt slut och energinivån låg på noll när jag åkte in, sen blev jag tacksam när de skrev in mig och verkligen tog tag i problemet. Sen har jag blivit otroligt less på att ligga här. Jag menar, att ligga i en säng i en vecka är ju inte något man gärna gör frivilligt. Nu är tanken att vi ska börja trappa ner på smärtlindringen. Pumpen ska jag ha i vecka, alltså tills torsdag, och från och med idag är tanken att det ska börja trappas ner. Förhoppningsvis har mina "smärtsensorer" fått vila nu i snart en vecka och att det gör att jag inte kommer ha lika ont. Men såklart finns paniken inom mig att jag snart ska hem till det vanliga verkliga livet igen. Det känns typ som att jag suttit i rullstol i 5 år, får komma in till sjukhuset och låna ben som gör att jag kan springa och gå för en vecka, för att sedan lämna tillbaka benen och sätta mig tillrätta i rullstolen för att återigen återgå till verkligheten för en lång tid framöver. 

Såklart blir man tacksam för den här veckan när jag fått vila från smärtan och varit näst intill smärtfri. Men samtidigt blir man så påmind om hur livet borde vara och det gör mig så otroligt ledsen. Jag känner sån himla sorg över mitt liv. Jag erkänner det inte särskilt ofta men jag är så djupt ledsen för att livet blev  såhär. 

Det kommer bli bra på något sätt. Frågan är bara hur.. 

Jag träffade nyss en läkare som inte borde vara läkare. Tack och lov har jag lite mer energi nu så att jag orkar kriga och säga emot. Samtidigt som allt liksom kommer ikapp och det gör att jag skulle kunna sova i ett år i sträck. Innan denna lilla smärtpaus bara nickar man för man orkar inte ta en fight om allting. Det borde inte behöva vara så någonsin. Läkare borde förstå att vi inte är här för att vi tycker att det är roligt, utan för att vi verkligen behöver hjälp. De borde aldrig någonsin misstänka att vi hittar på, överdriver eller vill åt mediciner. "Nu har du ju fått vilat en vecka. Du har så mycket mediciner hemma så det borde räcka." Hennes plan var att jag skulle åka hem nu, fortsätta ta mina mediciner jag redan har och acceptera smärtan. Bra där doktorn! Tack för all hjälp och för ditt fantastiska bemötande.. 

Så idag är jag i fas: besviken, trött, irriterad på dåligt bemötande från vissa inom sjukvården och allmänt nere. 


Ge mig ett annat liv och ta mig härifrån, tack! Jag kan inte hantera detta längre..



Sjuk blir sjukare!

Jag är ju en riktig frukostmänniska och jag brukar försöka göra ganska god frukost hemma.. Så det är klart att det är skillnad att komma till detta:


Men det är mat och jag får i mig frukost iaf. Om jag var richbitch så skulle jag öppna ett sjukhus som var mer som ett hotell. Tänk cancerpatienter som måste bo i detta i flera månader i sträck. Man blir ju nästan sjuk av att bara leva i detta. Rummen, sjukhuskläderna man ska ha på sig, maten.. Nog för att det ska vara sterilt och praktiskt men det borde ju gå att pimpa upp allt några snäpp. 

Oj vad läsarantalet har ökat! Välkommen hit allihopa.. Och tack för att ni är nyfikna och/eller bryr er. 💗


Lite allmänt surr!

Idag har det varit en ganska lugn och skön dag. Ett besök har jag fått men annars mycket vila.. Det visade sig att jag ska vara inlagd tills tidigast torsdag medan läkarna funderar ut en hållbar plan för framtiden. Under tiden ligger jag med morfinpumpen in i ryggmärgen för att bryta smärtan. Mitt högra ben är helt bortdomnat men de tror att smärtlindringen har hamnat lite snett och att detta gör att det högra benet blir mer bortdomnat än vänster. Vi tog en liten slowmotion promenad ner till Sibylla men jag kände verkligen hur svårt det var att gå med endast ett ben som var med i matchen. Dessutom snurrade det otroligt mycket och svartnade lite för ögonen. Och så var ju min droppställning/morfinpump vid namn Harry med och det gjorde ju inte saken bättre. Alla tittade på mig och log ett dystert leende som att jag skulle dö vilken dag som helst.. Så om ni vill få medlidande, ta med er en droppställning och gå en runda ute bland folk så ska ni få se på medlidande och dystra leenden. Jag har aldrig känt mig så sjuk som den biten från sjukan till SOS-kiosken. 

Jag har varit uppe och gått ganska mycket för att hålla igång kroppen men tydligen får man lågt blodtryck av ryggmärgspumpen så det var väl därför lilla luftarrundan var ganska tuff.. 

De har fått satt om infarten till droppet på mig 5 ggr för att jag har sämst ådror (är det ådrorna man sätter infarten i?).. De håller max en dag, sedan spricker den för att jag har sämst kropp, och så måste man sätta in en ny. Jag är dessutom otroligt svårstucken så det är i snitt 4 stick per gång innan de lyckas hitta rätt. Behöver jag ens säga att jag ser ut som en riktig knarkare med stick överallt?


Jag är tacksam idag. Det känns otroligt skönt att få vila från smärtan. Det är sjukt fina människor som jobbar här så jag vill typ aldrig åka härifrån. Jag är tacksam över att läkarna diskuterar "mig" och förhoppningsvis tillsammans kommer fram till en bra lösning så att jag kan få hopp om framtiden igen. Slutligen är jag såå tacksam över alla fina, omtänksamma människor som hör av sig på alla olika sätt och bryr sig om mig. Ni är bäst och jag hoppas att alla förstår att jag blir så rörd av varje liten kommentar, sms, påhälsning, samtal.. Massa kärlek till er! 


Edward har varit hos lite alla möjliga människor (tack för att ni ställer upp!!!!) och idag har han varit hos pappa. Jag har fått lite bilder under dagen när de först var och plockade svamp och sedan fick jag en bild när han och Nelli tog en powernap.. Gu vad jag saknar denna fyrbenta lilla älskling! Han är verkligen mitt "allt"!


Både Edward och Nelli (pappa och Marias hund som är på bilden) fyller 1 år imorgon. Tänk att jag kommer missa hans första födelsedag :( Men han blir nog väl omhändertagen imorgon hoppas jag. 

Det var allt från mig för tillfället.. Over and out! 


Hjärnspöken!

God morgon solstrålar! 
Inatt har jag inte sovit så bra.. Dels för att jag hade lite ont men också för att det kom massa hjärnspöken och tankar när jag skulle sova. Jag vill bara dra bort alla slangar, bli utskriven som friskförklarad, spola ner alla mina mediciner i toaletten, åka till jobbet, vara ute på långpromenader med Edward och leva livet som det borde levas. Jag blev så himla avis när jag pratade med pappa i telefonen och han berättade att han och Edward skulle ut i skogen och plocka svamp. Så himla mysigt, och här ligger jag...

Snart är det läkarrond. Efter det vet jag väl mer om hur planerna ser ut för min framtid.. 


"Det är inte hur man har det 
utan hur man tar det"... 


Sunday!

Idag har besökarna bytt av varandra hela dagen.. Jag har mått helt ok idag, men lite ondare igen än de senaste dagarna. Jag har fått fler bonusdoser idag men de har behövts och de har väl hjälpt till viss del. Imorgon får jag äntligen (förhoppningsvis) veta lite mer om framtiden. 

Idag kl 15-22 har mina favorit-sköterskor jobbat.. Gulligare människor får man leta efter. Dom är så himla fina så jag blir alldeles lycklig när de kommer in och berättar att det är deras pass..

Och sällskapet i övrigt är också top notch.. Först kom Musch och Matti och hälsade på innan de skulle åka på semester till Öland. Sen kom gulliga Tobbe med godis och stannade ett bra tag och hjälpte mig att fördriva tiden lite.. 


Anna kom också efter ett tag med fin present och favoritgodiset. Tack finaste du! 


Pappa, Maria och Alice kom med supergod mjukglass och så hade de cocosbollar med sig. 


Och sen kom Lovisa...


... och Sofia (Dolly). De blev kvar i tre timmar och vi hade supermysigt! Tack gulliga ni för att ni underhöll mig hela kvällen! Och tack igen för hjälpen med att tvätta håret. Sjukt vad snabbt håret blir smutsigt när man bara ligger i sängen hela dagarna.. 


I fina paketet från Anna var det världens finaste tekopp. Perfekt till mysiga höstkvällar! Tack hjärtat 💗. 


Nu ska jag försöka sova trots ont.. Hoppas ni alla haft en fin helg och att ni får en bra start på veckan imorgon! Puss och kram! 



Om du får en citron, gör saft av den!

Natten har gått bra.. Jag har sovit många timmar, säkert närmare 8. Efter det var jag upp och åt frukost och tittade lite ipad och så men sen somnade jag om igen och vaknade lagom till lunchen. Jag är otroligt trött idag och jag får kriga för att hålla ögonen öppna.. Det blir mycket sova på schemat idag. 

"Ragatorna" är här idag. De försöker vara trevliga ibland och det är väl bra att de anstränger sig lite, men de är långt ifrån passande till detta serviceyrke. Den ena, lite äldre, fräste ifrån två gånger igår och då blev jag förbannad tillbaka. Den andra, yngre kvinnan, går mest och smånöter hela tiden och är allmänt negg och bökig och det är nästan som att hon vill göra allt så struligt och dåligt som möjligt för min skull.. De tror nog inte på mig och jag tror att de hör till de människorna som tror att endometrios endast är ett påhitt. Det är den enda anledningen jag kan komma på till deras beteende. 

Men nu skiter vi i dom. Bara 3 timmar kvar tills det är skiftbyte, woho! 






4:e övernattningen!

Idag har jag haft besök nästan hela dagen och det har varit såå trevligt. Först kom Sandra med favoritgodis och ett par mysshorts som jag har på mig nu. Tack för det! Sen kom Fia.. Hon hade med sig en stor godispåse och två pysselgrejer; en pysselbok med massa klistermärken och grejer och en låda med massa pärlor som man gjorde nyckelringar av. Sen kom mamma med massa god mat och efterrätt osv. Då slapp jag en av sjukhusets måltider. Skönt!! Så nog fortsätter jag att bli bortskämd allt! 

Jag har varit och gosat med Edward här nere vid ingången en snabbis.. Gu vad man kan sakna en liten vovve på bara några dagar!! Sen har jag lärt mig att tömma kateterpåsen (äckligt), jag har myst med mina trevliga sällskap, jag och Sandra pysslade ihop en varsin nyckelring, jag har kikat Blacklist och så har jag bråkat lite med kärringen från igår. Men nu har de snälla kommit hit igen! Skönt! 

 





Här är resultatet av Fias ena pyssel.. Du får jättegärna ta tillbaka den nu om du vill ;) haha! 

Det blir nog till att somna tidigt ikväll.. Jag är så himla trött! Hoppas ni haft/har en härlig lördag! Sweet dreams! 


Spruta!

Nu är jag så borta i huvudet så jag inte ens borde blogga men jag kan ju tala om att jag lever iaf. Först kom mamma på besök och sen kom pappa och Maria. 


 
Jag har ätit smultron och grädde idag som jag fick medskickat från Thomas. Så himla gott var det! 


Gu vad jag blir bortskämd.. Jag har fått massa gotta och flera presenter så jag känner mig nästan lite väl uppassad! Men det är mysigt också såklart! Tack för allt! 



Ha en fin helg allesammans! Kram 

Dusch!

Min alldeles egna lilla sjuksköterska Sofia (Dolly) har varit här och tvättat mitt hår och hjälpt mig duscha eftersom jag inte får bli blöt på ryggen.. Nu känner jag mig fräsch igen. Härligt med lite sällskap! 

Jag blir kvar tills tidigast måndag.. Nu mår jag nästan bra och det känns skönt att få stanna hela helgen med smärtlindring. 




Det rullar på..

En god natts sömn har jag fått, med något avbrott för att jag vaknade och hade ont, samt något byte till pumpen och byte av infart. Nu är det en ny dag med nya möjligheter! 




Jag hakar upp mig trots att jag inte vill!

Alla har varit otroligt gulliga som jag har haft att göra med, förutom en (som jag känner igen sedan tidigare när jag varit inlagd).. Hon har varit lite muttrig mot mig hela dagen och supertrevlig mot patient-tanten som jag delar rum med. Jag förstår inte vad jag gjort för fel..? I vanliga fall låter jag inte folk dra ner på mitt humör men när jag är så här nere på botten krävs det inte så mycket för att det ska rinna över. 

Jag ringde på larmet vi har för att min apparat började tjuta för tredje gången på en timme. Jag förstår såklart att det är jobbigt för dom att komma hit hela tiden, men samtidigt är det ju deras jobb och det är ju inte mitt fel att apparaten larmar. 

"Åh så bökigt med den här maskinen" 
- Ja den är lite jobbig när den låter hela tiden..
"Ja jag vet inte vad det är för fel så vi får pausa den för nu har jag inte tid att fixa det här för nu är det överlämning"
- Så den ska stå och tjuta så här i en halvtimme? Kvinnan bredvid mig vill sova nämligen. 
"Det kan kanske vara någon sladd som ligger i kläm."
Hon börjar kika på sladdarna..
"Vad har du nu ställt till med? Sladdarna är ju trädda åt fel håll!"
- Jaha oj då. Ja det var ju du som hjälpte mig med sladdarna, men vi får trä om dom då.
"Jag vet inte hur du betett dig för att det skulle bli trassel.." fortsatte hon muttra. 
Det var inte ens trassel, det var bara felträtt genom min sjukhuströja. Hon började klä av mig och trä igenom sladdarna åt rätt håll den här gången. 
- Ja det är ju lite sladdar att hålla iordning på, sa jag och försökte lätta upp stämningen lite. 
"Det är ju bara två sladdar, det finns folk som har många fler sladdar och håller ordning på dem ändå!"
- Jaha, jag ber om ursäkt om jag är till besvär.
"In här med sladden nu då, rätt den här gången! Nu måste jag gå och lämna över" 
Så gick hon utan ett hejdå trots att hon dessutom slutar nu för dagen. 

Alltså hur kan man ens vara så otrevlig mot en ung tjej som ligger på sjukhus med grymma smärtor. Jag är ju liksom inte här för att jag tycker att det är roligt..? Men hur kan man vilja få en patient att känna sig till besvär när vi är här för att vi är sjuka och behöver deras vård.

Jag är inte känslig i vanliga fall men en sån där liten skitsak kan få mig att vilja gå hem och bara lämna. Men jag borde inte ens haka upp mig på den där surkärringen utan istället vara glad för att jag har fått fantastiskt bemötande av alla andra! 

Nuläget: Jag har fått en slang in till ryggmärgen och genom den får jag nu morfinet istället för genom den vanliga vid handleden, för att detta ska ge ökad effekt när det blir utsänt på mer rätt ställe i kroppen.. Första timmarna var jag näst intill smärtfri. Och det kan jag säga att var första gången på flera år!! Men sedan började det smyga sig tillbaka. Jag har iaf mycket mindre ont än när jag är hemma så jag är såå glad att jag är på plats här på sjukhuset och får experthjälp. Jag var nere på Uva i 5 timmar idag när de satte in själva slangen in i ryggmärgen. Nu har jag kateter också för första gången i vaket tillstånd. Det behövs tydligen eftersom hela mittenpartiet av kroppen blir lite halvt bortdomnat.. Och så har jag vanligt dropp såklart. Nu är jag tillbaka på rummet sedan några timmar tillbaka. Jag har fått middag, kvällsfika, besök av Musch och Matti samt Lovisa och Sofia. Så mysigt! 




Jag blev svälld på handleden för droppet läckte ut. Det blev en skaplig bula men den var mycket större i verkligheten än vad jag lyckades fånga på kort.



Av de två sista besökarna fick jag en lite annorlunda sjukpresent.. Det blir jag och Kalle Anka ikväll, haha! Tack gullisar.


Hoppas ni haft en fin kväll. Imorgon är det fredag och helg!! Mysigt! Sov så gott! 



Powerring!

Alltså jag finner inte ord. Älskar dig så otroligt mycket mitt hjärta. Fick detta när jag fick besök av Musch och Matti ikväll.

Till min kämpe!
Idag tror jag att du behöver denna power-ring! Jag har många gånger velat ge dig den, men idag känns det som att det passar bättre än någonsin. 
Den här ska du ha på dig så fort du känner för det. Den ska symbolisera allt du är stolt över att du klarat av, men den ska också, som kanske är viktigast just nu, ge dig just power. 
Det kan låta lite fjantigt, men ibland tror jag faktiskt att det hjälper. 
När jag fyllde 20 år fick jag min power-ring av dig och den har hjälpt mig många gånger. Samtidigt som jag så många gånger kollat på den och tänkt "Yes, jag klarade det!"
Det kan kännas ännu fjantigare att jag ger den till just dig. Du som är den person som klarar det mesta. Du som från den dagen jag föddes har varit min skyddsängel, som vid alla mina jobbiga stunder liksom tagit "smällen" för mig. 
Du är den starkaste människan jag vet - rakt igenom! Jag önskar så innerligt att jag kunde göra något för dig. Men samtidigt vet jag att du klarar det här. För det är sån du är. 
Du klarar allt! 
Min superkämpe! Dig älskar jag mer än vad ord någonsin kan beskriva! 
Kram från din Musch 



Det här kallar jag POWERRING!! Den ska få vara med mig forever.. Tack älskling! 💗💗💗



Bästa avdelningen!

Jag är såå tacksam att jag äntligen blir bra behandlad. Världens finaste sjuksköterskor, världens finaste läkare, världens underbaraste rumskamrat och världens bästa sjukvård. Jag känner mig för första gången på länge i goda händer. Jag är fortfarande medveten om att det inte finns något botemedel men jag får hjälp och jag får åtminstone vila från all smärta.. Jag vill aldrig åka hem!


I can't deal with this right now. 
I just want to go to sleep and wake Up next year..



God morgon!

God morgon från sjukhussängen.. Det har blivit några snuttar sömn inatt men inte mycket. Jag har fått en morfinpump som ska hjälpa till att hålla nere smärtorna. Jag är än så länge inte jätteimponerad av den eftersom jag fortfarande har ont. Jag skulle få en ryggbedövning (epidural) igår när jag kom in men sen ångrade de sig pga att det krockade med vissa av de läkemedel jag har för tillfället och skulle kunna orsaka inre blödningar om något gick tokigt. 

Vi får se vad som händer idag. Hoppas alla ni mår bra iaf! 

Förresten fick jag än en gång kommentaren: "Men du ser ju helt opåverkad ut? Hur kan du ha 6 av 10 på smärtskalan och vara opåverkad?" av narkosläkaren som kom och pratade med mig när jag blivit inlagd igår kväll. Det är nog den kommentaren som jag är mest less på att höra, alla kategorier. "Men du ser ju ut att må bra? Man kan aldrig tro att du är sjuk när man ser dig/träffar dig." Jag önskar ibland att jag var en mycket känsligare person som hade känslorna på utsidan istället för insidan. Det skulle vara så lätt att slippa bli misstrodd bara för att man ska vara "duktig flicka". Detta duktig-flicka-syndrom är ingenting jag tänker på längre, att jag ska vara duktig alltså, utan det är bara så jag är. Jag vill inte gråta och visa mig svag, vill inte bli otrevlig bara för att jag har extremt ont utan försöker istället pressa fram ett leende till läkaren när vi hälsar, pinar mig igenom undersökningen för jag vet att den måste göras, istället för att ställa till en scen om att det aldrig kommer gå för det gör alldeles för ont. Jag försöker leva livet, följa med på saker och ting, ta mina promenader och hänga med fast jag helst bara skulle vilja bli nedsövd tills ett botemedel har forskats fram. Samtidigt så är jag väldigt tacksam över att jag kan slå av och låtsats som att allt är bra fast det inte är det. Att jag kan stänga inne allting och vara helt vanlig utanpå. Denna lilla knapp har räddat många situationer för mig. Jag har bara så svårt att tro att jag är den enda som inte grinar och visar hur dåligt jag mår när jag mår som värst..? Hur kan inte ens läkarna förstå att alla inte är "grinartjejer/dramaqueens/känslomänniskor"? Säga vad man vill om läkarnas reaktioner, men nog har man varit fräschare allt! 


Och nog har jag tänkt tanken vissa gånger att det hade varit så skönt att kommit in i rullstol med bara benstumpar/avrakat huvud pga cancer/helt förstörd efter en brännskada eller liknande. Missförstå mig rätt.. Jag är otroligt tacksam för allt jag har men ibland skulle det bara vara så skönt om det liksom stod i pannan på mig att jag var sjuk så jag slapp allt detta. 

Jag blir väl omhändertagen här iaf och jag hoppas verkligen att läkarna kommer på någon ny superplan idag. Tack till alla er som hört av er på ett eller annat sätt! Fina ni 💗







Inlagd!

Jag är inlagd. Jag behöver hjälp för mina mediciner räcker inte längre. Jag ska få ryggbedövning och morfinpump nu och jag hoppas att det funkar. Jag har träffat världens underbaraste läkare och världens gulligaste sjuksköterskor. Idag får Gävle sjukhus bästa möjliga betyg.. Mitt liv får dock sämsta möjliga. Fuck my life en gång för alla. Jag pallar inte skiten längre!




Mina syskon!

Någon har efterfrågat en liten förklaring runt mina syskon. Här kommer all info ni behöver veta, haha. 

Vi är fyra syskon totalt, världens bästa lilla klan. Vi är helsyskon allihopa. Sen har vi fått några nya familjemedlemmar när mamma och pappa träffade nya, med de ser jag liksom inte som syskon utan istället precis som jag skrev; nya "ingifta" familjemedlemmar (förutom möjligtvis lill-Simon då som var så liten när han blev en i familjen).

Jag är äldst och är född -90. Mig vet ni tillräckligt om så jag behöver nog ingen vidare presentation. 

Nästa i ordningen är Josefin, född -91. Hon och jag har varit som helan och halvan sedan hon föddes ett år efter mig och det är många som trott att vi varit tvillingar eftersom vi är födda så tätt inpå varandra. Hon är helt klart min andra hälft och hon vet precis allt om mig, no secrets. Hon kallas ibland för Joppla men när hon var yngre kallades hon för Otto (Otto-Karl-Otto i extrema fall, haha...) så det brukar vi plocka upp ibland och använda när vi vill dryga på henne, haha. Hon har bott i USA i två år och utbildar sig till skådespelare. Hon gick tidigare på balettakademien men var tyvärr tvungen att avsluta sin balettkarriär pga en skada i höften. Otroligt tråkigt då dans alltid har varit hennes liv, men ingenting kan stoppa denna målmedvetna människa så hon bytte inriktning till skådespeleri och kämpar stenhårt för detta istället. Är det någon som kommer nå sina drömmar så är det hon! If you can dream it, you can do it! 

Nästa är ännu en syster, Amanda. Hon är född -93 och det är hon som är den omtalade Musch. Historien till smeknamnet är väl inte så underhållande egentligen. Vi var ute och åkte bil för massa år sedan och helt plötsligt glimmade en liten musch fram på överläppen. "Men du har ju Musch!!" utbrast jag. Sen kallade jag henne för det resten av dagen och hon blev lika irri varje gång jag sa det.. Och sen fortsatte jag (och alla andra) liksom med att kalla henne för Musch. Hon är Musch nu. Denna händelse är väl för 6-7 år sedan och jag har nog inte kallat henne Amanda sedan dess, haha. Hon har ju alltid varit lillasystern och liksom alltid lite för liten för mig och Josefin när vi var yngre. Men nu när vi är vuxna är det denna underbara Musch jag spenderar min tid med mest. Hon är den mest genomgoa, omtänksamma, finaste och bästa människan som finns. Henne vet ni nog ganska mycket om eftersom hon syns här på bloggen ganska mycket. Hon jobbar i receptionen på ett av hotellen här i Gävle och jobbar även med MK. Så är någon intresserad av världens bästa hudvård och smink så kontakta henne.


Och så har vi lillebroren. Johannes är yngst och är född -95. Han är den bästa killen på denna planet och vår allas lilla älskling. Att ha tre storesyrror som avgudar denna lillebror har nog givit honom en rad med fördelar här i livet och vi är fullt medvetna om att vi daltar med honom och alltid försöker göra det så bra som möjligt för vår lilla favorit hela tiden, haha. Allt han gör är liksom bra och gör han något som är mindre bra så är det liksom bra ändå. "Nobody's perfect except brors" är ett talessätt vi systrar ofta använder haha. Vi har otroligt höga krav på hans framtida flickvän för bara den bästa duger åt honom! Älskade, bästa lillebror. Han kallar vi alltid för brors och det smeknamnet känns väl ganska obvious tror jag? Engage är ännu ett smeknamn han har och det är väl mest hans vänner som kallar honom det.. Han spelar hockey och jag har nog inte missat en enda av hans hemmamatcher sedan flera år tillbaka. Jag är hans största hockyfan och är typ besatt av att titta på hans hockey.. Det är nog därför det känns lite extra jobbigt att han ska flytta till Småland om en vecka. 1. Hur ska jag klara mig utan honom? 2. Hur ska jag klara mig utan hans hockey? Han är otroligt kärleksfull mot oss systrar och behandlar oss som små prinsessor. 

Lillis får de heta ibland alla tre eftersom de alla är mina småsyskon, men oftast är det Musch som får det smeknamnet eftersom hon är kortast av oss. 

Vi är väl egentligen inte så lik varandra någon av oss men det vi oftast får höra är att jag och brors är lik varandra. När jag var brunett trodde till och med farmor att jag var Josefin så jag antar att vi är ganska lik varandra om man bortser från hårfärgen? Musch är inte lik någon av oss och vi misstänkte nästan ett tag ett det var sotarn som var hennes far. Men vi älskar henne ändå ;)..

Nu vet ni lite mer om mina älskade favoritmänniskor och du som ville veta lite mer om deras smeknamn har fått dem förklarade nu. 

Jag, Johannes, Amanda och Josefin.










Storsjön-dopp!

Idag tog vi årets första stugan-dopp. Det var inte särskilt skönt men nu är det gjort iaf! 




Edward har även tagit sina första simtag och jag dör åt hans min på den här bilden.. Den visar verkligen hur roligt han tyckte att det var!


Vi åt upp en av mina tre gösar till lunch idag. Otroligt gott! 



Gös!

Vid lunchtid hoppade jag och brors på bussen ut till sommarstugan. Vi hängde, fikade, grillade och åt en underbart god middag. Mot kvällen åkte vi ut med båten och fiskade. Vi hade en otroligt mysig och fin kväll jag, brors och morfar. Jag fick upp 3 gösar och brors fick inte upp en enda.. Jag får aldrig fisk i vanliga fall och tycker ofta att det är ganska tråkigt att fiska. Idag förstod jag varför och kunde lägga ihop dessa... Det är för att jag aldrig får fisk som jag tyckt att det är tråkigt att fiska, för idag när jag fick upp 3 stycken hade jag så himla kul och var alldeles lycklig. För er som inte känner mig kan jag tala om att jag är världens jobbigaste vinnare.. Om jag vinner något psykar jag sönder folk av lycka tills den som förlorat blir less på mig. Brors fick höra några gånger vilken otrolig talang jag har för det här med fiske och jag ville genast börja lära honom hur man fiskar för att få upp firrarna. Haha! 

Nu har jag och brors lagt oss i lillstugan och kikat ett avsnitt Blacklist. Nu ska vi försöka sova. Jag har feber, men det är ju bara som vanligt de dagar jag är igång mer än att bara ligga stilla. Living the dream! 

Fast idag kan inte mina äckelsjukdomar stoppa mig.. Jag har fiskat upp tre gösar, haft världens bästa dag med fina brors, myst massa med mormor och morfar och nu ligger jag här och funderar över allt jag har istället för allt jag inte har. Jag saknar mitt liv, men vad gör det för skillnad? Det gäller någonstans att acceptera situationen man är i och göra det bästa av det.

God natt! 














Goskorven!

Så här vaknar jag varje morgon.. Med en tass i ansiktet och en tokgosig liten Edward. Mitt lilla hjärta! 

Idag har jag inte gjort så mycket. En prommis, tittat på Blacklist och varit ut på lite äventyr. En bra och lagom dag!




Lilla pippin!

Jag älskar min nya kopp som jag fyndade för någon vecka sedan. Det står verkligen Evelina på den här koppen! Löööv it! Hur kan man älska muggar/koppar så otroligt mycket? Folk brukar ju vara skogalen eller shoppa väskor i oändlighet. Men att vara insnöad på koppar? Jag har hur många som helst och ändå kan jag inte sluta köpa dessa underbara. Det kanske börjar bli dags för en rensning för att få plats. Ännu ett i-landsproblem. Koppar och skrivblock köper jag alltid när jag ser något fint.. Har ni något som ni snöat in er på? :)




Elliotdag!

Elliot åkte hem vid 17.30 typ. Vi har haft en jättemysig dag! 



Ikväll blev det långprommis och göra klart tvätten. Det finns bara en tvättmaskin i vår tvättstuga så det tar ju lite tid att få undan allt. När man har tvättmaskin hemma håller man ju undan lite eftersom.. Men nu är sista snart klar! 







Trotsarn!

Det blev mysfrukost med Elli imorse. Vi har tagit en sväng på stan och så har jag tvättat. Det är så jobbigt dock för jag blir så less på folk som bokar tvättid och sedan inte använder den. Så jag fick avbryta mitt i för att låta tvättstugan stå tom i flera timmar utifall den som bokat har tänkt tvätta sista timmen eller så. Eller finns det några regler att man får använda tvättstugan om den som bokat inte satt igång under en viss tid? I-lands problem..


Nu sitter unge herrn och trotsar som aldrig förr.. Jag sa att vi skulle fika efter att vi ätit men då kom han helt plötsligt på att han inte skulle äta någon lunch utan bara fika. Så nu har han suttit där i 20 minuter utan att ha tagit en enda tugga. Vi får väl se hur länge han blir sittandes.. För han fick nämligen höra att han skulle sitta kvar tills det var slut på tallriken. Värt att tillägga kanske är att det är en liten portion kräm och mjölk (som han älskar) som han ska äta, så det är inte det minsta synd om honom. Har man fikat hela dagen igår och ätit en del godis idag så behövs ju mat också. 



Lillskrutt!

Det blev en lång sovmorgon för Elli. Han sover fortfarande kl halv 9.. 

Idag blir Elliot hos mig till 17. Så mysigt! 




25-års kalas!

Tack alla inblandade för en supermysig dag.. Massa trevligt sällskap, massa god mat, gott fika och väldigt fina presenter! 💗 Tack bästa Mami och Thomas, Papi och Maria och Musch för hjälpen med all bakning och fix. Love you! Det blev släkten och lite så idag och så blir det girlsnight på födelsedagen den 30/7! 


















En av de finaste presenterna idag måste nästan ha varit den från lill-Elli. Han var alldeles pirrig imorse när han kom för att han hade med sig ett paket. När vi kom ut till Hedesunda gömde han den och så fick jag gå och leta. När jag hittade den berättade han stolt att han slagit in paketet själv och valt ut presenten alldeles själv. Det var massa söta armband där i. Lillhjärtat mitt! Även om presenten var otroligt fin så var det ännu mer värt att få se honom så lycklig när han gav mig den. Så himla go'


Nu ligger Elliot och sover och jag ska titta på lite tv innan jag slocknar jag också. Hoppas ni alla haft en fin kväll! 



Kalasdags!

Jag är fortfarande förbannad över idiotläkaren. På måndag... 

Om 3 timmar börjar kalaset. Välkomna! 




Ingen rolig natt..

Igår kväll blev det akuten igen.. Efter att ha suttit i badkaret, kört tensen, tagit mer än maxdos av mina mediciner och legat i fosterställning tog paniken över när ingenting hjälpte och smärtan höll i sig.. 

Jag var kvar på avdelningen i någon timme. Jag var så trött för jag hade sådana smärtor och för att klockan var så mycket. Och såklart träffade jag den största idioten NÅGONSIN. Jag har träffat många idiotläkare tidigare men den här tog priset alla dagar i veckan. 

Han gjorde så många tjänstefel och han var så otrevlig att jag tillslut inte ens kunde titta på honom när han pratade. Jag blev riktigt förbannad och allt slutade med att jag bad om att få idiotens namn uppskrivet på en lapp så att jag skulle kunna gå vidare med detta när jag mådde bättre. Sedan lämnade jag avdelningen. Jag är så förbannat less på den här skiten nu att the botten is nådd och den här läkaren ska minsann få veta vilken idiot han är. Fuck you! 







Tonight!




Lördagen den 18/7 efter kl 16!

Till alla som vill komma och fira min födelsedag: På lördag den 18/7 tänkte vi ha lite kalas hos mamma för att fira att jag snart fyller 25 år. Mamma och Musch har styrt upp det här och är snälla och hjälper mig med fix nu när jag inte är så pigg.. Så ni som vill är alltså välkomna nu på lördag efter kl 16! Jag fyller egentligen år den 30/7 men vi valde att ta det nu innan då det passade bättre för alla. Hoppas vi ses på lördag! 







Mysdag!

Det blev en hel del selfies på den här trippen.. Men men. Ni får stå ut! 





Frullis!







Högbo!

I förmiddags när jag och Musch var ute och promenerade kände vi att livet inte riktigt var på topp. Vi började fundera på vad som kunde lätta upp lite och vi kom fram till att en natt på Högbo hotell skulle göra underverk.. Vi har verkligen haft en underbar dag och kväll. Vi åkte på lite alla möjliga olika äventyr men vi checkade in på hotellet vid 16. Sen spenderade vi 4 timmar på spat tills det stängde kl 23. Vi var alldeles ensamma på spat och det var så himla underbart!! Vi är lena som bebisar och luktar otroligt gott. Den här dagen skulle jag vilja spela upp i repris om och om igen. Love you till månen och tillbaka min fina lilla älskling! 













Fatburner!

Promenad i regnet, check! Nu ska jag ut på äventyr... Mysigt!!




Drömkvällen!

Mysigaste dagen.. Efter prommis cyklade jag och Anna till Boulongern för mys. 


Sen mot eftermiddagen åkte vi till några vänner för en kväll med vattenskoter, jacuzzi och massa annat mys. Vi grillade och åt egenfiskad gös från idag också med den goaste såsen jag ätit i hela mitt liv. Underbar, fantastisk kväll! 











Sen när vi kom hem till stan igen gick vi till Hielmen. Det sög så vi gick till PUB. Det sög lite också så jag gick hem när det stängde istället för att gå vidare till Heartbreak. Men jag är nöjd ändå över dagens aktiviteter med tanke på att jag är sjuk och väldigt hängig..




Singelskrubb!

Prommis check! Sen jag kom hem har jag sprungit runt på stan och letat singelborste.. Jag har flagnat på ryggen och kan inte få bort det själv. Men nu har jag löst det! 

Nu blir det ut i solen med en fin vän! 




Utslagen is gone!

Det här kanske är en nördig bild att lägga ut men den behövs för att jag ska kunna visa hur alla utslag är borta.. Lite "tuttar" har väl ingen dött av liksom. Jag har haft utslag på bröstet i flera års tid som har kliat och bråkat med mig, och självklart synts. Det har gjort att jag har velat haft kläder som täckt så att de inte skulle synas för jag har tyckt att det sett äckligt ur. Men nu är de borta!! Kan ni förstå vad skönt? Jag har trott att det har varit vilka utslag som helst men nu när jag har ätit medicin för borrelian har de äntligen försvunnit. Då fick vi svar på det en gång för alla, att utslagen hade med borrelian/bartonellan att göra. Borrelian och Bartonellan är på väg bort hoppas jag. Dock har jag fortfarande problem med ögonen, otroligt ont i fötterna, stel i benens muskler och leder och lite sånt kvar. Men det går åt rätt håll med den delen av sjukdomarna iaf även om endon fortsätter bråka med mig.. 


Vilket härligt väder vi har idag! Underbart!! Undra vad denna dag har att bjuda på? 



Myskväll!

Ikväll blev det middag och mys med några vänner.. Supertrevlig fredagskväll! 



Jag har även pratat med min läkare ikväll innan hon skulle gå på semester. Jag hoppas verkligen att jag får må någorlunda bra nu när hon är borta så att jag slipper åka in och träffa någon annan läkare som har noll koll och är helt oinsatt i min situation.. Jag är så tacksam för min läkare nu. Det tog ju bara massa år innan man blev tagen på allvar.

Hoppas ni får en härlig helg! God natt allihopa! 


Ännu en dag i stugan!

Vi åkte till stugan när Musch slutat jobba 22.30. När vi kom dit gjorde vi Gino.. Vi kom i säng rättså sent. 


Idag har vi varit på loppisrunda igen, ätit gott, tagit en promenad och fikat. 

Jag har varit färgglad idag och vägt upp för det dystra vädret. Det känns som höst idag?! 












Church street!

Ikväll ringde pappa och sa att vi skulle till Church Street. Det var lika gott som alltid och det var trevligt sällskap! Tack papi för god middag. 






Första gången på länge som jag åt upp allting.. Lilla hungern kickade visst in! 

Vi kom till stugan för ett tag sedan. Vi åkte hit när Musch slutade jobba 22.30. 
Nu har vi ätit Gino och ska bädda ner oss i sängen.. Sweet dreams allihopa! 


Tant Evi!

Idag har jag haft jättemysigt med Melina, Alexandra, Martina (Andreas syster) och Sebbe. Vi har busat, fikat och så blev jag bjuden på lunch! Mums!

Jag cyklade dit i regnet så självklart drog jag på mig regnjackan. Jag känner mig som Lotta på Bråkmakargatan i den, haha! 

Melina är så himla go. Så fort jag öppnade dörren ropade hon "taaaant-Evi" och så fick jag en dunderkram. Jag har bara träffat henne någon enstaka gång sedan jag och Andy gjorde slut så jag är glad att hon fortfarande kommer ihåg mig. Lillhjärtat! 💗








Infinity försvann!

Igår var jag i stugan hela dagen.. Jag och mormor åkte på en liten loppisrunda och när vi kom hem kom lillkusinen Zander och vi åt gös till lunch. Så otroligt gott!! 


Mormor och morfar skjutsade hem mig till stan på eftermiddagen. På vägen råkade jag och Zander tappa bort en av mina ringar, min favvo! Snälla morfar stannade vid en mack där det fanns tak så vi skulle kunna leta efter den utan att bli genomblöta av regnet. Efter att ha vänt upp och ner på hela bilen hittade vi den äntligen!! 


Jag fick med mig en fin bukett pioner också. Det är min andra favoritblomma efter liljor. Hur vackra är dom inte? 


Idag ska jag åka och hälsa på ett av mina favoritbarn och hennes lillasyster. Och mamman Martina såklart. Mysigt!! 



Pigg som en mört!

Inatt har detta lilla monster velat ut två gånger.. Jag vet inte om det var för att han behövde ut eller ville ut men jag har släppt ut honom iaf. Nu är han lika trött som mig.. Jag älskar att vara i sommarstugan! Man får sånt lugn i kroppen så fort man kommer hit. Att dessutom ha mormor och morfar som sällskap gör ju saken ännu bättre! 




Full fart idag!

Idag har jag hunnit med ganska mycket trots att jag inte mått så bra.. Imorse blev det en långprommis, efter det ut till pappa och sen hälsa på farmor och farfar.. Jag har tagit sprutan igen som jag börjat ta nu varannan vecka som en del i min endobehandling också. 


Efter sjukan åkte vi till mormor och morfar för att hjälpa mormor med lite datafix. Där blev det också golunch! Sen åkte vi till stugan.. Här var Leif, fina morbror som jag inte sett på länge, och vi hade en trevlig kväll med massa hundbus. De var nästan lika gamla båda två så de hade superkul ihop! 




Ikväll har vi ätit tacos. Jag tog en runda på stranden lagom till solnedgången. Så himla fint! 







Lazy monday!

I förmiddags tog vi en prommis i Hemlingby. Vi hann ta kortet innan spöregnet kom. Men det var mysigt med lite sommarregn! På vägen hem stannade vi och handlade. Det är såå härligt när man har ett fullt kylskåp igen. 

Idag vet jag inte riktigt vad det är med mig men jag har sovit massor. Jag har börjat titta på en ny serie också; Blacklist. Det passade mig bra med regn idag för jag (min kropp) behövde verkligen ligga och vila. 





Släktträff!

Jag har haft en jättebra helg! Nu är det vecka igen.. Inte för att skillnaden är så jättestor för mig men ändå! 

I lördags var det lite släktträff. Det var trevligt.. Dock blev jag och brors bara kvar någon timme för sen skulle vi hem till stan! 

Hoppas ni alla haft en härlig helg och att ni får en bra start på veckan! 






Fredag!

Igår var vi till Sandsnäs några timmar. Det var verkligen mysigt, där hängde man ju alltid när man var yngre! 




Och igår kväll hade vi så himla mysigt! Jag blev kvar hos pappa och Maria inatt så det kom över lite folk, vi åt världens godaste grillat, satt ute hela kvällen och en bit in på natten i den otroligt härliga värmen. Vi spelade kubb också! Supermysig kväll!


Jag har bränt mig lite trots att jag bara var ute 2 h i onsdags och 2 h igår, och trots att jag hade smörjt in mig med sph 15. Visste ni att solskyddsfaktorns siffra endast betyder hur länge man är skyddad? Så sph 50 är inte starkare än 15, den håller bara skyddet längre! 

Jag var och färgade och klippte håret igår.. Nu är jag verkligen blondie! Det var ett tag sedan jag var såhär ljus men det känns lite roligt igen! 





Snart 25 år!

Detta inlägg är väl framförallt till min släkt.. Jag brukar inte önska mig saker så ofta men till denna födelsedag har jag faktiskt något som jag så gärna skulle vilja ha. Jag har såå länge gått och tittat på Rörstrands serie Mon Amie för den kan vara det vackraste jag någonsin sett. Så det önskar jag mig (ush vad ovant att önska sig saker..)! 

Dock är de ju förhållandevis dyra... Och helst vill jag bara att ni kommer och fikar när jag fyller år men om någon tänkt köpa en present så vet ni nu vad jag önskar mig :) Men som vanligt blir man ju glad för allt! Det är framförallt dessa jag vill börja med, men min önskan är att bygga till hela serien så småningom! 


Hur vackra är de inte??

Hoppas ni haft en fantastisk sommardag och kväll. Man kan inte annat än älska den svenska sommaren!!



Brownie!

Jag har visst fått lite färg idag.. Skönt att inte vara genomskinlig längre! Jag kikar Ernst nu. Jag har faktiskt lite svårt för karln men han gör otroligt fint! 

Vilken underbar dag vi haft!!! Hoppas sommaren håller i sig..




GS!







Spillidill!

Alltså.. Jag gjorde iordning lite kvällsfika att äta i sängen innan jag somnade. Yoghurt, banan, jordgubbar och russin. Jag har nytvättade sängkläder sedan igår. När jag skulle lägga mig tillrätta lyckades jag såklart sparka till skålen trots att jag höll i den i ena handen. Det blev yoghurtkladd och jordgubbsfläckar precis överallt; på hela påslakanset, örngotten och så rann det ner på sidan och ner på golvet. För er som inte vet så är det näst intill omöjligt att få bort jordgubbsfläckar. Så jag fick lite att göra minsann.. Jaja god natt med er! 


Det här var det som blev kvar och den var fullproppad innan.. Då kanske ni förstår hur kladdigt det var! 


Sommarkväll!

Idag blev det en trevlig fika med en vän på flanörfikets uteservering.. Java är mitt favvo men jag har varit där typ 4 dagar i rad så det behövdes lite omväxling. Efter fikan blev det en runda på stan med syster innan vi åkte iväg på infokväll med en ny grej.. Otroligt bra kväll! 

Sen blev det en liten påhälsning på Fille på Bergrenska! Bergrenska är sjukt mysigt.. Varför är det inte fler folk där? Jag kommer ihåg på "min tid" när det var stället som gällde! Det var tider det..

Det är roligt när det blir sommar. Staden blommar upp igen, det är lyckliga människor överallt, det är full fart på stan i den här tiden fast det är onsdag (sommarkväll på stan på onsdagar hela juli visserligen men ändå).. Jag tycker att det är mysigt att lyssna på allt liv med skratt, skålande, trubadur och musik fram tills typ nu, kl 00. Då börjar fyllan slå till med full kraft och man hör mest par som skriker och bråkar på varandra, tjejer som tjafsar och grinar, glas som kraschas mot asfalten och massa spyljud. Trevligt! 


Jag har förresten kommit på ett ganska roligt fenomen. Det är ju en restaurang precis vid min portingång. Där blir det ofta kö innan restaurangen öppnar och kön ringlar liksom förbi min ingång.. När folk står där och jag kommer och vill in så är svenskar världens mest underliga människor. Dom vägrar liksom släppa förbi mig för de är livrädda att de ska bli av med sin plats i kön! Så jag lär seriöst trycka mig igenom ofta trots att jag ursäktar och försöker få dem att förstå att jag bara ska ta mig förbi. Alltså svenskar är ett underligt folk. 

Med de orden säger jag god natt! 




Kycklingsallad!

Jag tröttnar aldrig på min sjukt goda kycklingsallad! Så himla mumma! 




Hundkex och prästkragar!

Jag hittade inte Edward imorse.. Sen såg jag hur det började böka bakom kuddarna och ett litet huvud tittade upp! Sötnyllet!


Nu har vi varit ute på prommis. 9 härliga km blev det.. 


Jag fick en otroligt fin vas av Andreas syster Martina förra veckan. Nu har jag invigt den.. Jag hittade bara hundkex och någon prästkrage men vad tusan, det blev väl fint ändå! 




Sällan sjukvården bråkar med mig!

Jag behövde komma i kontakt med min läkare nu på morgonen.. De har telefontid mellan 8-11. Jag ringde strax innan 8.30. Då fick jag ett meddelande på telefonsvararen att "det finns inga fler tider att dela ut på detta val, var vänlig försök igen imorgon".
Är det något som verkligen kan få mig att brinna av och verkligen bli på dåligt humör så är det sjukvården. Därför retar det upp mig ännu mer att jag måste ha med dem att göra så himla mycket! Jag har sagt det förr och jag säger det igen. Svensk sjukvård är ett skämt. 

Det finns risk för att jag nämnt detta men då nämner jag det igen.. Pratade med akademiska i veckan också. De har stängt igen hela endocentret från mitten av juni till mitten på augusti. Hur sjukt är inte det då? Sinnes!



Igår cyklade vi och mötte upp Musch vid GS för en glass och lite brygghäng. 

Imorse vid 5 ville Edward ut (han brukar hålla sig till 11 i vanliga fall men han har fått i sig något och är svindålig i magen..) och då var det klarblå himmel och hur härligt som helst! Nästa gång vi gick ut vid 7 så var det igenmulet igen.. Jag som trodde att juli skulle chocka och komma med den riktiga sommaren. Men det kanske kommer! 


Guld till U21!

Det blev pizza till middag ikväll igen. Två dagar i rad.. Jag känner mig som en stoppad korv! 

Jag blev så rädd när jag igår skulle ta mig hem från söder och det gjorde så galet ont i magen så jag vågade mig inte ut på en prommis idag. Men imorgon återgår jag till rutinerna igen för idag har det gått bra och inga akutsmärtor! 

Det blev guld också för Sveriges U21-lag i fotboll. Kul! Alltså stämning när de alla sprang ut på planen när Portugals spelare missade sista straffen. Jag rös och önskade för en sekund att jag också skulle få vara med om något liknande i framtiden!




RSS 2.0