Grattis Andreas på namnsdagen!

Jag åkte ut till Hedesunda igår eftermiddag och hade en helkväll med mamma. Jag har som sagt haft väldigt svårt att sova den senaste tiden och har knappt sovit någonting på flera veckor. Därför bestämde mamma att jag skulle komma ut till henne och så skulle hon "ta hand om mig" lite. Jag tog ett långt bad, fick 1 1/2 timmes helkroppsmassage av min underbara mamma (det är minsann bra att ha en mamma som är utbildad massös!), drack kamomillte som man ska bli trött av, tog mina naturpiller mot sömnsvårigheter och sen fick jag varken ha klockor eller mobiltelefon i sovrummet. Hon är sträng ibland minsann! Det funkade till viss del, jag somnade ganska snabbt. MEN jag har vaknat miljontals gånger och kan inte somna om. Att inte kunna sova är inte roligt, man blir helt trött i huvudet och jag känner knappt igen mig själv. Man blir liksom helt borta :S Jaja nog om det.

Idag har jag varit hos mamma hela förmiddagen. Sen åkte jag till Valbo, tog en sväng på stan, uträttat lite ärenden och sen har jag mest suttit vid datorn och pratat telefon för att fixa lite. Jag vill göra något annat nu! Och vem vet, inom en snar framtid kanske jag gör det?

Idag har jag en liten uppgift till er som läser :) HJÄLPA NÅGON! Jag brukar varje morgon när jag vaknar bestämma en liten uppgift som jag har för varje dag som jag ska försöka göra. Och idag hade jag bestämt att jag skulle hjälpa någon. Det behöver inte vara något stort, men personen man hjälper blir så otroligt glada. Och eftersom jag har ungefär 100 läsare om dagen så tänkte jag att om 100 stycken hjälper någon idag betyder det att vi tillsammans gör minst 100 människor glada (plus sig själv eftersom man känner sig mycket bättre efter att man gjort något bra för någon annan). Det är ju grymt :)




Jag hittar ingen passande bild till inlägget men eftersom jag pratat med Ola idag så bjuder jag på en väldigt oseriös bild på oss från förra sommaren. Haha ;)


Food for life


Storhandling inför jul, check!


Let´s love and risk it all!

Jag har haft en bra helg! Igår var vi hos Emelia och myste och grattade Sandra. Vi tog taxi till Goya och där var det faktiskt riktigt bra för en gångs skull! Mycket roligt folk, bra musik och härligt drag. Vi gick en snabbis till Heartbreak också men där var det så himla mycket folk så jag gick hem, åt pizza och sen somnade.

Idag har jag inte gjort särsklit mycket. Varit på Johannes match och dom vann som vanigt ;) Fina, duktiga bror. Efter det var vi till Vårvik och hälsade på och drack glögg, åt lussebullar och årets första skinkmacka! ÅÅÅ vad mysigt att julen är på väg. Det bästa och mysigaste som finns.

Imorgon ska ännu ett dygn göras på jobbet. Jag måste åka hemifrån klockan 6 så jag ska snart gå och sova. Hoppas ni haft en rolig och mysig helg!



Sandra 22 år igår! :)


Mys med tjejerna

Det blev lite ändrade planer så jag är hos Emelie med några vänner istället.. Vi äter plock och tittar på hockey. Brynäs leder, wiho. Nu ska vi fortsätta mysa men vi kanske ses på dansgolvet lite senare ;)


Grym show!

Jag har ju glömt att berätta om Lena PHs show igår. GALET BRA! Gu va snygg den kvinnan är. Hennes kropp är galen trots att hon är 45 och har fått två barn :S Shit alltså! Sista numret hade hon en tight kroppsstrumpa på sig och man bara dog när man såg hennes skinny kropp! Hon hade blandade nummer; berättade om sig själv, sjöng massa och hade mycket dansare med. Är ni intresserade av musik och underhållning kan jag verkligen rekomendera hennes show! Dessutom är det ju verkligen mysigt att det är på Circus.






Nu ska vi åka och titta när Mattias spelar bandy och sen har jag ingen aning om vad kvällen har att erbjuda. Imorgon ska jag iaf ut med några från SB, mysigt!


En dag med Elli

Elliot kom till oss tidigt imorse. Vi har tagit en promenad, kollat på bocken, bråkat med 3 och nu ska vi äta på flanör. Gu vad mysigt och julfint de börjar bli på stan. En månad kvar :)


Lena PH

Nu är det dags att åka mot underbara huvudstaden för att se Lena Philipssons show. Vi ska ju egentligen dit för att titta på Josefin eftersom hon är med som bakdansare men hon är sjukskriven så vi får nöja oss med att bara titta på Lena ;) Hoppas ni har en trevlig kväll! 


Jag har visst köpt en iphone. Tidig julkla...

mms_img51672 (MMS)

Jag har visst köpt en iphone. Tidig julklapp till mig själv :) tack så mycket.


I´ll be holding all the tickets and you´ll be owning all the fines



trött dag.

ich

Jag har varit som i en dimma hela dagen för att jag har varit så galet trött.. Och nu när klockan börjar närma sig läggdags känner jag hur jag blir piggare och piggare. Vad är det för fel på mig tro? Imorgon klockan 8 är iaf ännu ett dygn avklarat. Haha det känns lite roligt att bara måndag har gått och att jag redan är uppe i halvtidsjobb för denna vecka. Men jag ska vara en del på Swedbank även den här veckan. Roligt!

Jaja nu ska jag gå och jobba mina sista timmar innan jag får krypa ner under täcket. God natt.


Sunday bloody sunday

Det blev pizza till middag ikväll igen. Den här veckan klättrar inte direkt in på nyttighets-topplistan. Jag drömde för någon natt sedan att mitt blod i blodådrorna hade försvunnit och att det rann pannacotta där istället, äckligt! Amanda och Mattis är här och vi har mys. Imorgon hoppar jag på ett dygnspass igen och börjar klockan 8 så det får bli någorlunda tidigt i säng ikväll. Men först ska vi titta på Beck!

Puss och kram.
Hoppas ni alla haft en fin helg!

Helg är härligt

Jag kom hem tillslut i fredags även om det kändes som att jag aldrig skulle göra det. Men det är mysigt att åka tåg faktiskt, ett tag. Sen blir man rastlös och vill bara vara framme. När jag kom hem hade vi iaf mysigt födelsedagskalas för Elliot och åt fika och han fick presenter. Så nu är hela lägenhetn full av massa låtande leksaker, haha. Efter kalaset åkte vi till Tierp för att hämta Josefin och Pontus och sen fortsatte vi till Hedesunda, Vinnersjö och mormor och morfar. Där fick vi galet god mat och hela familjen var där. Supermysigt. Vi sov kvar hos mamma. Igår vaknade Elliot ganska tidigt så jag och Amanda roade honom några timmar, bakade bröd till frukost och efter frukosten tog vi alla en promenad till Kvillanudden. Igår kväll firade vi Josefin och hela släkten kom. Vi åt tacos och fikade så jag rullade tillslut. Men gu vilken underbar släkt jag har alltså! Jag är så glad för att jag har så fina människor runt omkring mig.


Jag bjuder på en bild från igår, resten är på kameran och den orkar jag inte fixa med nu :P Så här kul hade vi iaf det. Trötta syskon..

Idag åker Josefin och Pontus hem :/ Men först ska vi hinna träffa dom lite och vid 14 är det match på läkerolen. Så himla roligt att titta på duktiga bror!


SJ in my heart.. Not! Tåget är över 40 min...

SJ in my heart.. Not! Tåget är över 40 minuter försenat och då är jag inte ens hemma än. Dessutom har vintern inte ens börjat. Illa.


Det blev ett litet jobbpass för mig idag, ...

Det blev ett litet jobbpass för mig idag, 8-15. Så just nu sitter jag på tåget mot sthlm. Klockan tre när jag kommer hem igen är det dags för barnkalas. Elliot har blivit 2 år! Sen ikväll kommer Josefin och Pontus hem så det blir hedesunda-mys för hela slanten den här helgen :)


Vi har twilight maraton här hemma. Ikväll ...

mms_img45023 (MMS)

Vi har twilight maraton här hemma. Ikväll blir det nämligen bio för att se den fjärde filmen och vi måste ju gå igenom de andra först så vi kommer ihåg vad de handlar om ;)


Myslunch med elin på österns pärla :)

mms_img45020 (MMS)

Myslunch med elin på österns pärla :)


Jag hugger i sten men ser ingen kontur

Idag vaknade jag med en konstig känsla.. Har knappt sovit någonting inatt. Vi hade personalmöte imorse på Gnistan och sen slutade jag mitt dygn klockan 11. Det kom ett nytt barn till Gnistan inatt och även om det är ett skönt jobb är det otroligt jobba historier de bär med sig. Jag önskar ibland att jag inte brydde mig så mycket och bara lallade med som många andra. Men så är inte fallet. Jag är visserligen väldigt svensk på utsidan och visar sällan känslor, men insidan gömmer den största mjukisen man kan hitta.

Resten av veckan är det Swedbank som gäller. Det var två veckor sedan jag var där nu och jobbade så jag saknar dom minsann!




Jag håller på att lära mig att skriva på d...

mms_img31509 (MMS)

Jag håller på att lära mig att skriva på dari. Svårt men jättefint :)


papaas dag!

Vi hade en supertrevlig dag/kväll igår. Jag och Amanda ville stanna lite längre hos Josefin så vi tog tåget hem. Jag kom hem lagom tills älskling slutade och då gjorde vi lite mat och la oss i soffan. Han hade jobbat hela natten plus hela dagen och jag kan ju fortfarande inte sova på nätterna så vi var väldigt trötta båda två..

Nu ska jag iväg och jobba. Börjar 11 idag och jobbar till 11 imorgon! Hoppas ni haft en fin helg alla och att ni firar era pappor ordentligt idag. Tyvärr kan inte jag göra det eftersom jag jobbar så min kära pappa får ett litet hjärta från mig här istället. LOVE YOU ♥


Vi har det bra, vi här bak i bilen och vi ...

mms_img71797 (MMS)

Vi har det bra, vi här bak i bilen och vi vill ej va me om nån krock ;-) amanda övnings kör med pappa och jag bror och farmor sitter i bak och trängs. Vilken mysig dag :)


Tacksam!

Fy tusan vad kallt det är ute nu! :S Jag är som en isbit. Nu ska jag hoppa in i duschen och tina upp, ta på mig min varmaste pyjamas, krypa ner i sängen och vänta på att älskling kommer hem om 3 timmar. Klockan 10 imorgon går bussen mot Hedesunda och där väntar bilen som går mot Sthlm för att fira finaste syster som blir 20 år!! Man kan ju faktiskt säga att det är hennes födelsedag nu, så GRATTIS bästa du!




Emelie är på väg hit nu så det är bara att...

mms_img38731 (MMS)

Emelie är på väg hit nu så det är bara att börja tagga för kvällen :p men först: pajbak. Fy tusan vad värdelöst det är att baka och laga mat!


11-11-11

Det blev sent även igår.. Haha det brukar bli det när Karoline är här. Vi satt och pratade om när jag var liten och sov kvar hos henne, vad oansvarlig hon var :P En gång när jag var 13 år kom vi på att vi skulle färga håret på mig klockan 1 på natten. Vi blev klar närmare 4 och jag skulle upp kl 7 och gå till skolan. Haha härlig moster man har. Vi såg iaf en film som var värdelös, åt på MAX vid kl 1 och somnade några timmar senare. Tur att vi kunde sova ut imorse.

Meen min kära mor har en förmåga att ringa mig tidigt på morgonen. Klockan 8 ringde hon "heeeej.. oj sover du? Jag tänkte bara kolla om du kunde komma till Sthlm till mig ikväll för jag blir ensam?" Haha sötmamamma. Fast hon får faktiskt klara sig själv ikväll för jag och Emelie ska mysa och gå ut och dansa lite tänkte vi. Och så det blir det Sthlm imorgon istället för då fyller Josefin 20 :D

Nu ska jag: ta en promenad till Willys och handla lite, baka paj (hur tusan ska det här sluta?), duscha, ta en sväng på stan och sen hem och fixa lite för kvällen. SOLA måste jag också göra!! Försöka få bort det där likbleka som spridit som över hela kroppen. Greklandsfärgen försvann väldigt snabbt!



Jag och Emelie för någon helg sedan!


Jag och finaste moster har varit och fikat...

mms_img37823 (MMS)

Jag och finaste moster har varit och fikat på stan. Nu glider vi hem till mig i mary kay bilen och dukar fram godis och myser i soffan :)


Mauro Scocco

Jag och älskling har haft en supermysig dag.. Vi kollade på en film i natt så vi kom i säng väldigt sent. Därför unnade vi (läs han eftersom jag inte kan sova) oss en sovmorgon. Jag sover fortfarande väldigt dåligt på nätterna vilket är väldigt jobbigt men jag hoppas det blir bättre. Jaja tillbaka till våran mysiga dag. Efter sovmorgonen åt vi frukost och sen åkte vi till Valbo. Vi åt lunch på IKEA och sen tog vi en runda på köpis. För er som missat det så har BIK BOK 50 % på hela butiken idag, shoppa loss!

Nu är jag hemma igen och Andreas åkte iväg till någon kompis. Om några timmar kommer moster Karoline hit så då ska jag ta mig ner på stan för lite häng med henne. Sen ska hon sova här. Gu va längesen det var sen vi sågs nu..

Idag är det sånt där väder när man bara vill kura ner sig i soffan under filten, tända ljus och lyssna på fin musik. Därför ska jag göra det nu. Ha en fin dag!



Hett mat-tips från mig!

Recept: Smörmakaroner

Det här behöver du:
Makaroner
Smör
Salt
Vitpeppar

Tillagning:
Koka makaronerna. När makaronerna är klara, häll ur vattnet och ha i en stor smörklick och låt den smälta ner i alla makaroner. Salta och vitpeppra massor. Voila!! Middagen/frukosten/lunchen/mellanmålet är klart! SÅ GALET GOTT!!! Vi fick alltid det av mormor till frukost när vi var små och sov över hos dom.. Jag tycker fortfarande att det är så himla gott så jag äter det flera gånger i veckan. Jag kommer aldrig förstå människor som har ketchup på makaroner, snacka om att förstöra det goda! :P



Rent!

Puuuh! Fy tusan vad vi har skrubbat och städat och grejsat idag.. Enda sedan kl 11 har vi hållt på och nu blev vi klara! Vi har rensat ut hur mycket grejer som helst och slängt, flyttat upp i förrådet och åkt iväg med till ett annat förråd hos Andreas en kompis. Nu är det liksom ordning och reda här överallt :D så himla skönt! Dessutom kan man andas här igen utan att känna att hela lungorna fylls med damm ;)

Nu ska vi unna oss en solning. Jag börjar bli likblek :S

Idag har vi stora städardagen här hemma.. ...

mms_img50809 (MMS)

Idag har vi stora städardagen här hemma.. Andreas har försökt smita med att säga att han vaknade på fel sida.. Sen ville han absolut strukturera upp allt och skriva en lista på allt som ska göras. Kan även det vara ett listigt knep för att få sitta i soffan några minuter extra tro? Nu ska vi iaf sätta igång.


Nu har jag, hello kitty och älskling bädda...

mms_img50806 (MMS)

Nu har jag, hello kitty och älskling bäddat ner oss i soffan för att titta på 'TRON'. Vi såg den på bio för ett tag sedan men andreas tycker om att se filmer flera gånger om :p


Jag måste ändra historien jag måste skriva om de där sista orden

Fy tuusan vad hemsk film jag har sett. Efter att jag sett den bestämde jag mig för att jag vill göra något för att minska trafficking eller helst ta bort den helt. Jag har ju sagt enda sedan jag var liten att jag ska förändra världen på något sätt och det tänker jag fortfarande göra! Men jag tycker att det är så svårt att veta vart man ska börja :S det finns ju så mycket i Sverige som man skulle vilja ändra och göra bättre men ibland känner jag mig faktiskt ganska liten.

Iaf så tycker jag att ni ska se "the whistblower" (tror jag att den hette). Det är en fruktansvärd sannhistoria om hur tjejer åker iväg från sitt land i drömmen om att få ett jobb/säljs av sina egna familjemedlemmar/kidnappas men när de kommer fram blir de genast av med sitt pass och bortförda till någon sunkig bar där de hålls fången. De får veta att de har en skuld att betala tillbaka för resan och blir brutalt utnyttjade av otroligt många män. De sitter fast i kedjor och får nästan ingen mat. Männen får låna hem den för lite extra pengar och göra vad de vill med dem. Råkar de hända en "olycka" och kvinnan dör är det inte hela världen.. En scen i filmen är så vidrig så jag ångrar att jag såg den för jag mår så himla dåligt av det. Så är ni känsliga borde ni titta bort när ni märker att en av scenerna håller på att spåra. Egentligen är det väl konstigt att jag rekomenderar en så här rå film men jag tror att det ändå är bra att man ser att sånt här faktiskt händer!! Däremot ska man absolut inte vara för ung när man ser den.

Hela landet där den här filmen utspelar sig är korrupt och många av poliserna som ska hjälpa kvinnorna är med och får kvinnorna att "försvinna". Sen åker de dit till de där barerna efter jobbet och beter sig som svin. Även många människor som jobbar för FN finns med på bilder när de brutalt våldtar tjejerna. Iaf så är det en kvinnlig polis i filmen som gör allt hon kan för att hjälpa de här stackars tjejerna och som henne vill jag vara!!

Jag kommer ihåg att jag skrev här på bloggen för något år sedan om att jag läst i tidningen att vissa FN-soldater tvingar barn att ha sex med dem för att få mat/medicin/hjälp. Att det liksom är tacken de ska ha för att de är där och hjälper till.

Trafficking, vuxna som behandlar barn illa och människor som utnyttjar sin position är det värsta jag vet.

Ännu ett exempel på något som stör mig är den där Jurholt som är ledare för socialdemokraterna. För det första står socialdemokraterna i stora drag för att alla ska ha lika mycket pengar oavsett vad man gör eller jobbar med. Vad jag har läst har han en lön på närmare 150 000/ månaden. Hur många har det i månadslön liksom? Att han sen kräver en bostad i Sthlm som är betald är också helt galet. Han delar den med sin fru som egetnligen ska betala halva hyran.. Om jag får ett jobb i sthlm men helst vill bo kvar här i Gävle är det väl ingen som betalar min bostad? Då är det ju bara ta sitt pick och pack och åka. DESSUTOM får han resor mellan sina boenden betalda utanför sin lön. Av skattebetalarna. Att han inte skäms och avgår förstår inte jag.. Jag har verkligen inget som helst förtroende för Sveriges ledning. Visst, han är bara en människa tycker vissa och alla kan göra fel. Men någonstans långt innan det här tycker jag gränsen går för hur man ska bete sig och hur girig man får vara. Det är inte konstigt att världen ser ut som den gör om inte ens Sverige (som utåt sett är ett väldigt väluppbyggt och fungerande land) fungerar.

Det är som sagt svårt att veta var man ska börja för att komma dit man vill.. Men jag funderar på en lösning!


Slutade jobba kl 11. Jag har jag varit på ...

mms_img38073 (MMS)

Slutade jobba kl 11. Jag har jag varit på swedbank och pratat lite och nu äter jag lunch med emelie på java.


Kvällens stopp nr 2. Åh vad fint det är på...

mms_img38070 (MMS)

Kvällens stopp nr 2. Åh vad fint det är på kyrkogårdarna med alla ljus. Nu ska vi på bio och se in time. Hoppas den är bra!


Vi struntade i fin middag och kör på flott...

mms_img38066 (MMS)

Vi struntade i fin middag och kör på flott mat och bio istället :p dessutom fick vi sällskap av musch och mattis!


I walk upon the river like it´s easier than land

Åh vad dålig jag har blivit på att göra riktiga blogg inlägg. jag har haft så fullt upp den här veckan så jag har bara haft tid att skicka iväg något sms-inlägg. Jag har jobbat 3 dygn, Josefin har varit hemma hela veckan så vi har varit ute och ätit, badat, umgåtts med familjen. Och så var det sista veckan på engelska kursen så jag har haft två stora prov på 3 timmar + massa plugg inför det. Andreas kom hem i torsdags kväll så jag ville ju heja på han lite också. Elliot har varit här hela helgen plus att tvättberget är huge och det har alltid en förmåga att bli stökigt hemma när vi har fullt upp båda två.

Jag har i alla fall börjat jobba på ett hvb hem. Det heter Gnistan och är ett hem för barn från andra länder som väntar på uppehållstillstånd alternativt att de måste åka tillbaka till sina länder igen. Jag kommer inte jobba heltid där, utan bara några gånger ibland men jag trivs redan jättebra! Man jobbar alltid dygn där så det blir många timmar när man väl jobbar. Jag har varit lite kluven hur jag ska göra med SB men vi får se hur det blir. Imorgon ska jag i alla fall tillbaka och köra ännu ett dygn. Hehe man hinner nästan bara hem och vända känns det som.

Ikväll ska vi ut och äta eller gå på bio eller något mysigt. Det är dags att återgå till att vara ett kärt par igen efter två veckor ifrån varandra :P Innan dess ska jag passa på att få lite ordning här hemma och minska ner tvättberget medan andreas är borta.


Bio ikväll med jobbet.. Åh vad jobbigt det...

mms_img68427 (MMS)

Bio ikväll med jobbet.. Åh vad jobbigt det är att jobba ;)


Storhandling med hjärti och skrutt!

mms_img42595 (MMS)

Storhandling med hjärti och skrutt!


Just nu håller jag på förbereder josefin f...

mms_img17780 (MMS)

Just nu håller jag på förbereder josefin för operation ;)


Gnistan

God morgon!

Jag har sovit hos pappa i natt. När vi badat klart igår åkte vi ut till Vinnersjö och här är vi nu. Pappa har åkt till jobbet men jag, Josefin, Amanda och Mattias är kvar här. Vi ska göra lite frukost nu och umgås sen börjar jag jobba kl 14. Jobbar tills 11 imorgon förmiddag.

Imorgon kväll kommer älsklis hem! Han har varit saknad bigt time. Då blir det mys enda tills 11 på lördag förmiddag för då jag jobbar ett dygn igen. Plus att det är Elliot helg igen..

Ha en fin dag.


Nu ska det plaskas :p

mms_img59925 (MMS)

Nu ska det plaskas :p


MYSIGT. Gott. Flottigt. Mättande. :)

mms_img59913 (MMS)

MYSIGT. Gott. Flottigt. Mättande. :)


Höstlunch med sassa och joppla.. :) ikväll...

mms_img60339 (MMS)

Höstlunch med sassa och joppla.. :) ikväll blir det church street med finaste systrarna.


Trött hest

Nu har jag bäddat ner mig i sängen i "mitt" lilla rum efter 13 timmars jobb. Jag slutar 8 imorgon så man kan säga att jag jobbar fortfarande :P Jag har haft en väldigt bra dag. Det blev bara bättre när jag loggade in på mailen och såg mitt betyg på sista inlämningsuppgiften. VG+. Det är jag nöjd med även om det såklart hade suttit finast med ett MVG. Jaja..

Det är verkligen bara bra saker som händer den här veckan :)
Jag slutar jobba imorgon klockan 8.
Jag ska träffa Josefin direkt efter, ÄNTLIGEN!
Jag ska umgås med min fina familj och sova ute i Hedesunda imorgon.
Jag ska göra prov på onsdag.
Jag ska jobba torsdag-fredag.
SISTA provet på engelska-kursen på fredag sen är den slut foor eveeer.
Andreas kommer hem på fredag kväll. Åh vad jag längtar efter min lilla grek nu.
Jobba lördag-söndag.

GOD NATT!

RSS 2.0