Livet-bloggen 1-0

Blogg då.. Hur kul är det nu för tiden? Inte särskilt. 

I fredags fm åkte vi till Norrköping till svärfar och kom hem därifrån nu ikväll efter ett litet stopp i Tierp för att titta på J20-Tierp (träningsmatch). Vi åkte hem efter andra för att jag varit förkyld och febrig i flera dagar, ville inte bli kall i onödan. 

Imorgon åker vi till Småland. Många mil på få dagar men det ska bli otroligt mysigt att komma ner till min andra-familj och fira nyår som på den gamla goda tiden. 

Plugghögen växer men det är så värt att vara ledig lite under jul och nyår och stressa lite innan och efter istället. Dessutom har jag ju jobbat några dagar så helt slö har jag inte varit. 

Jag har inte knäppt några kort sedan jul visst. Det får bli ett random kort från kvällen innan julafton med bästa! 




Lite mer julbilder..

Här kommer lite mer bilder från julafton och juldagen som jag hittade på mormors blogg. Jag jobbade igår 7-17 och sen var jag ut och grattade pappas Maria.

Snart ska vi åka mot Norrköping för en helg hos Andreas pappa. Det blir trevligt! 










Jul

Alltså jag har varit så duktig i jul och lagt bort telefonen.. Det resulterade i inte lika mycket bilder som vanligt men några stycken blev det allt. Kvällen innan julafton spenderade jag med pappa och syskonen ute i Hedesunda. Vid 21 kom Andreas och hämtade mig efter hans träning i Uppsala och så åkte vi hem och hade uppesittarkväll, slog in de sista julklapparna, tog ett julbad och hade en mysig kväll. 

På julaftonsmorgonen åkte vi ut till pappa och Maria och blev bjudna på frukost och så fick vi fina julklappar. Sen åkte jag och Andreas till hans mamma och fick jullunch och hade julklappsbyte. 

Sen ut till Hedesunda igen lagom till Kalle anka men till mamma den här gången. Där väntade hela tjocka släkten och vi åt julmat så magarna stod åt alla håll.. Hur gott som helst! Sen hade vi alla julklappsbyte. Alla köper en present och så byter man så man får någon annans.. Dessvärre råkade jag dundra ner för hela mammas trappa. Jag snubblade på första trappsteget och fick inte stopp på mig själv förrän jag var på nedre våningen så jag är alldeles blåslagen! Min högra skinka är värst, aj aj!

Vid 20-tiden åkte alla hem till sitt och så blev det bara familjen kvar. Vi hade så mysig kväll tillsammans och alla fick så fina julklappar. Jättemysigt!!

Imorse var det till att gå upp kl 6 och gå på den traditionella julottan. Så fint!! Efter det; julottefika hos mormor och morfar (med den traditionella powernapen) och sen har vi varit hos farmor och farfar med hela släkten på den sidan och ätit julmat tills nyss. Nu är vi hemma jag och Andy. Lugnt och skönt. 

Jag har blivit otroligt förkyld och har haft feber sedan kvällen innan julafton så jag ska försöka komma i säng i tid ikväll så jag orkar vara på jobbet kl 7 imorgon bitti och vara laddad för 10 h mellandagsrea... 

Kvällen innan julafton hos pappa:



Våran fina gran hemma:


Julfrulkost hos pappa och Maria på julaftonsmorgonen med "pappa-familjen" och farmor och farfar..





Hos mamma med "mamma-familjen" på em och kvällen.




Tack alla inblandade för ännu en underbar jul! 


Dan före dopparedan

Haha.. Inte ens strulbloggen som raderade hela mitt inlägg precis innan publicering kan få mig på dåligt humör idag. Bästa december och bästa julen! 

Hela syskonskaran var till Vinnersjöbyn i lördags och hälsade på våra gamla lekkompisar som vi hade när vi var små. Alltid när vi hade tråkigt hemma smet vi till antingen Aina och Helmer eller Maja och Sven. Där fick man göra roligare saker än hemma plus att man fick godis även på vardagar ;) De är över 90 år nu.. Vi har inte varit där på måånga år men vi ville passa på att träffa dom lite, man vet ju aldrig hur länge de finns kvar! 



Idag har jag varit ute i Hedesunda all day.. Träffat bebis, hängt med Josefin och Johannes, varit till skogen och hämtat granris.. Nu är det uppesittarkväll som gäller! Imorgon smäller det :)





Det traditionella julpysslet!

Ikväll har vi julpysslat i 4 timmar! Så himla mysigt. Vi har gjort knäck, Rocky roads, brända mandlar, dekorerat ljus och massa annat. Vi sov några få timmar inatt för vi hade så mycket att prata ikapp och det verkar bli likadant även denna kväll. 

I förmiddags var jag och Amanda till frisören och blev fina i håret. Så skönt när man fräschat upp det lite. Det här var dock innan.. Nu är det ganska mycket kortare och lite mörkare.


Jaja. Tänkte bara kika in och säga hej. Trevlig helg! Snart är det JULAFTON!!






Hon är hemma ❤️





New nails!

Idag hade jag en bra dag på praktiken. Var tvungen att gå hem lite tidigare för att jag hade läkartid (som för övrigt inte gick särskilt bra).. Jag har fått fina naglar igen. Härligt! Middag bjöds hos papi och så har jag varit med världens bästa barndomsvän som är hem till Sverige och hälsar på över jul. Den 29:e åker hon tillbaka igen så vi får vara effektiva och umgås tills dess. Det blev sleep-over inatt! Mysigt.



Det känns som att det är julafton imorgon.. Jag är sådär pirrig så att jag knappt kan somna. Jag längtar tills klockan är 17.20 den 19/12!!!! 

God natt!

Skriva ikapp..

Det har visst varit lite bloggtorka.. 
I lördags var det full fart på jobbet. Roligt! Spydde däremot två ggr en halvtimme innan jag skulle stänga igen. Trodde det var magsjuka först så jag åkte hem men det kom inget mer så troligtvis var det mina nya mediciner som spökar. 

I söndags var vi ut till Hedesunda och umgicks med my mami-family. Och så var vi på julkonsert på kvällen i fullsatt kyrka, mamma sjöng så fint! Dessutom hälsade vi på världens gulligaste valpar..


Igår och idag har jag varit hemma från skolan trots heldagars föreläsning. Har haft noll energi. Men jag har gjort undan en del plugg, blivit klar med nästan alla julklappar, slagit in dom och städat. Och så kom Anna och Bob hit igår och mös med mig. Vi åt middag och tittade på Sex and the city 2 och pratade för fullt. Mysig kväll. 

Ikväll kommer en till goding hit för glöggmys. Så mysigt med julen! Andreas har gjort en julskinka som är världens godaste så jag äter skinkmackor med senap hela dagarna.. Mumma! Mycket bilder hemifrån nu men det är så mysigt med allt juligt.. My office today:




Julen är här!

Vi har inlett julen på riktigt idag. Klockan 17 kom Musch och Matti hit och så började vi kvällen med pannkaka. Sen drog vi igång julmusik på hög volym och har klätt granen, fixat pepparkakshus och gjort knäck. Pepparkakor och julmust har vi också hunnit med.. Mysig kväll! 

Nu sjasade vi hem Amanda och Mattias.. Imorgon blir det jobb för min del. Jag har drömt mardrömmar som tusan de senaste tre nätterna och vaknat alldeles svettig. Imorgon vill jag vakna utvilad efter en lång natts skönhetssömn, tack! 










Föreläsning

Jag var till tandläkaren imorse och sen har det varit/är föreläsning 9-16.. Det är så kallt här i skolan, burr! 


Vi var på bio i veckan och såg en bra film btw; The Escape tror jag den hette. Riktigt bra faktiskt. 





Working 9-17

Väldigt suddig bild på en väldigt glad tjej. Har varit på SF hela dagen idag och jag verkligen stortrivs!! Alla är jättesnälla och gulliga och jag får vara med på allt möjligt. Det känns superrätt!




Go go go

Nu drar sista två hetsveckorna igång innan jullov (som vi inte får som dom var tydliga att säga idag på kursintrot). Föreläsning 4 dagar i veckan mellan 9-16, 2 dagar praktik till innan jul, några jobbdagar på Vila kvar och så ska det även skrivas PM. Skönt att det var enskilt iaf så man kan göra det hemifrån så man slipper vara i skolan dygnet runt. 


Nu har jag dessutom tittat slut på julkalendern, alla avsnitt som ligger ute av Greys och Walking dead så nu har jag dessutom inget som kan ta min fokus... mer än julmys då! 


Dagens goda gärning!

Ikväll var vi på insamlingskonsert till föräldralösa barn i Nepal i Staffanskyrkan.. Många duktiga artister och bra ordnat. 

Söndagar är Andys tv-kväll. Då är det NFL hela kvällen/natten. Det blir nog till att kolla på resten av avsnitten av Tjuvarnas jul för min del.. Vi har haft en riktigt mysig dag <3






Andra advent

Idag har vi mysig ledig dag hemma.. Inte så ofta vi är lediga båda två och har tid att göra ingenting. Jag var ut igår och då vaknar jag alltid tidigt så kl 7 slog jag upp ögonen. Har tittat på Grinchen, dagens avsnitt av julkalendern och så har jag tittat på massa avsnitt av Tjuvarnas Jul som visades för två år sedan som julkalender. Det är något särskilt med julkalendrar, magiskt. Nu åkte Andreas iväg och köpte pizza. Det passar bra idag! 




Mys med Sven

Efter tentan blev det mys all night. Mina bästisar ringde och sa att jag var tvungen och gå in på visitgavle för att bocken brann.. När jag kommer in på bockens kamera ser jag dom stå där och vinka till mig, vilka drygskallar ;) ingen brand där inte.

Sen kom dom hit och vi hade idolmys med mina nybakta lussebullar! 



När idol var slut fick vi något ryck och åkte till Hemlingbybacken och åkte pulka och bob all night. Fy tusan vad kul vi hade!! Helt slut var jag när jag kom hem. Sånt där kommer man nog aldrig växa ifrån, även om man inte har lika mycket energi som för 10 år sedan. 




Ikväll blir det party med några klassisar. Trevligt :) 


Familjen Hedenhös uppfinner julen!

Seriöst.. Myskänslan som hoppade på mig imorse när jag tittade ut och såg snöstormen var total! Så himla mysigt!!!

Jag sitter i skolan och taggar inför tenta kl 15. Tanken var att jag skulle plugga men jag tittar på dagens avsnitt av julkalendern istället och kan knappt hålla mig för skratt. Gu va grym han är Björn Gustafsson! Älskar årets julkalender ❤️




Snö!!!

Kom precis hem från tandläkaren efter att ha fyllt på mer lack. Får hoppas att det hjälper annars blir det hårdare tag :O

Nu är jag på mer myshumör än vanligt. Snön är äntligen här!!!! Underbart :) 




Derby

Det blev tyvärr förlust på matchen.. Sista hemmamatchen på länge :(


Vi har varit med Musch och Matti efter matchen. Stängde av TVn och har suttit och pratat och diskuterat livet och världen i 4 timmar med chips, dipp, pepparkakor och glögg som sällskap. Mysig men tankspridd kväll. God natt med er! 



Smothie

Lillebror blev kvar här inatt så vi kom i säng rätt sent.. Det gav oss en wonderful sovmorgon imorse! Sen har jag pluggat och pluggat idag. 

Nu ska jag slurpa i mig den här och sen åka till läkerolen på derbymatch för J20, Brynäs - Leksand.




Brynäs - HV71

Seminariet idag gick bra.. Kvällen har spenderats på följande sätt med favoritkillarna! Kul med vinst för Brynäs också. 






2/12-13

Idag har jag haft en grym dag på praktiken igen - det är så kul!!

Nu har jag skrivit klart en opposition som vi ska lämna in imorgon på seminarie. Nu blir det plumsa i badkaret! 


Resten av veckan blir det SKOLA! Tenta på fredag.



Första advent

Nu tackar jag Vila för mina 6,25 timmars jobb. Tur att man har roliga kollegor. Vi har haft en mysig första advent här på köpis! 




RSS 2.0