Max - hamburgare på svenska

Suprice suprice! Till middag blev det Max! Måste ha varit 3:e-4:e gången den här veckan.. Men det börjar närma sig slutspurt nu nästan. Om drygt 1 månad ska vi vara inne i huset och äta riktig mat igen!

Vi hann med att köpa bänkskiva och en del andra saker till köket. Bland annat handtag/knoppar till alla köksskåp! Woho!

Det blåser verkligen storm nu. Hoppas vårt uthus som gästrummet är i står kvar imorgon, haha. Nu ska vi sova.. Jag sov hela resan till Uppsala men jag sover gärna lite till. Sweet dreams!


Bänkskiva!

Idag har jag haft feber och varit lite mer hängig igen.. Johan har jobbat på i köket och jag har mest gjort honom sällskap och hoppat in och assisterat där det behövts. 14.30 hade jag tid hos tandläkaren. Jag har haft en tand som ilat till och från i flera år, men det är inget hål. Vet inte vad det kan vara, men tandläkaren förklarade att tanden är väldigt tunn i tuggytan och att det kan bli så då. De borrade ur och lade i utfyllnad. Hoppas att det blir bättre nu!

Vi har haft svårt att bestämma vilken bänkskiva vi ska ha.. Det blir så himla dyrt med de vi helst ville ha. Marmor osv har vi strykit för längesedan pga priset (ca 30-40 000), och de som vi näst helst vill ha blir också rätt dyrt eftersom det blir så mycket bänkyta i vårt kök. En vanlig ek blir över 10 000 kr, och laminatskivorna landar på ca 7000 kr. Självklart kan man lägga mycket pengar på en superbänkskiva om man verkligen vill ha en särskild, men jag tycker faktiskt att det är för mycket pengar att lägga på en bänkskiva. Mycket möjligt att det är snål-Ove-tänk men så viktigt är det helt enkelt inte för någon av oss egentligen. Så nu har vi bestämt oss för att ta en ganska basic mörk bänkskiva. Det fanns dock bara några kvar av den så vi slängde oss i bilen och är på väg till Uppsala nu. Hoppas den är fin i verkligheten också och inte bara på skärmen.. Det blir stress som vanligt innan stängning, men jag hoppas vi hinner med det vi ska.


Blixtrar och dunder!

Ni vet när man är så hungrig så att det börjar vattnas i munnen av att se typ en kotte som ser god ut och det flimrar förbi massa gott framför ögonen var man än tittar.. I've just been there! Det är ju helt galet vad sugen man kan vara på allt, och sen 5 minuter efter att man ätit så är allt bra igen och suget har släppt. Tänk vad hunger kan göra med en människa.

Efter att jag skrivit kontraktet med personen som ska hyra min lägenhet (jättegullig tjej, skönt!) så åkte jag till Ikea och handlade badrumsmöbeln. Sen vidare på rusta, en snabbis på lager 157 (jag hade hål i båda mina favoritmysisar), handlade på Coop och nu är jag ute i huset. Om någon timme kommer Johan också. Vi blir här några dagar igen nu. Hoppas allt rullar på så vi får massor gjort! Vi skrev kontrakt på lägenheten fr.o.m. 1/11 så nu är det verkligen stress (!!). Vi kommer självklart inte vara klara tills dess, men förhoppningsvis är kök och badrum klart och då är det ju iaf beboeligt!

Detta må vara de fulaste byxorna på denna planet, men åh så sköna! Har nog aldrig provat så sköna byxor någonsin.. Det var en beställning på Ali som gick åt skogen och dessa byxorna är alltså resultatet av detta, haha. Perfekt rust-outfit iaf!


Trevliga trafikanter gör mig glad!

Vet ni vad jag kan bli lycklig av som ofta händer när man är i trafiken? När man åker bil och så ligger det typ en lastbil framför. När lastbilen märker att man vill köra om så svänger den ut i väggrenen för att jag ska få mer plats att köra om på.. När man kört om blinkar man ju oftast som tack, och sen följer några hundradelars sekunder av spänning när jag håller andan och väntar. Kommer han blinka tillbaka och säga "varsågod, det var så lite så" eller inte.. Japp! Det gjorde han. Och så blir jag alldeles lycklig, haha. Ibland är det inte så svårt att få mig på bra humör! Älskar trevliga trafikanter!

Jag stannade till hos Johan i Furuvik en snabbis men nu ska jag vidare hemåt.. På dagens schema står kontraktskrivning, sen upp till Diös med pappren, till Ikea och köpa kommoden till badrummet och sen åker jag ut till huset!


Skeden, top!

Igår åt vi god middag med svärisarna och sen kollade vi på deras bilder ifrån resan. De har som sagt varit till Österrike och vandrat i en vecka.. Vilka fantastiska vyer! Jag vill också åka och vandra. Jag har länge velat åka till Norge och vandra! Vi planerade faktiskt att göra det sen här sommaren jag och Johan, men så kom ett hus emellan, haha.

Johan har redan åkt till Furuvik och jag ligger och drar mig lite innan jag också ska packa ihop och åka. Idag ska jag skriva kontrakt med vår nya andrahandshyresgäst i lägenheten på stan. Det blir nog bra! Jag har såå svårt att släppa min lägenhet, haha. Tänk att det är 11 år sedan jag och Jopplas flyttade in, och att vi har haft den ända sedan dess.. Sjukt!


Pigg!

Jag har mått prima igår och idag.
U n d e r b a r t ! Jag har varit in princip smärtfri och det var mycket längesen. Jag njuter varje sekund och jag känner hur energi-/livsglädje-depåerna fylls på i rekordfart.

Jag studsade upp 7.30 imorse. Jag har tagit en långprommis, duschat, varit och handlat, fixat med lite papper, hängt med svärmor en sväng och grejat. Jag älskar faktiskt Östhammar. Det är supermysigt här och det är roligt att ha en till stad (kan man kalla Östhammar för stad?) att bo i några dagar i veckan. Variation är bra tror jag! Särskilt för oss eftersom både jag och Johan är ganska rastlösa av oss.. Fast Johan klår mig. Dessutom har min sjukdom förändrat min rastlöshet lite.. När jag mår sämst kan jag ligga och stirra på en vägg i en hel dag utan att orka göra något annat över huvud taget. Fast det har ju sin förklaring..

Svärisarna kom hem inatt efter en veckas vandring i Österrike. Vi ville hänga med dem lite ikväll innan vi åker tillbaka till Gävle imorgon bitti så det blir middag med dem tonight och så åker vi hemåt imorgon bitti istället för nu i em. Johan ska jobba i Furuvik imorgon igen men efter det är det "helg" för oss (Johan har valt att bara jobba 3 dagar i veckan nu när vi rustar) och vi har flera dagar i huset. Härligt! Jag hoppas att jag får fortsätta må så här till helgen också.. Då ska det köttas i huset!!

Igår efter att Johan slutat jobba åkte vi till Uppsala. Vi var till Bauhaus och köpte grejer till badrummet; tvättställ, blandare, badkarsvägg, toalett osv.. Jag skrev ju igår att det var roligt med alla val som kommer nu men jag tar tillbaka det idag, redan dagen efter. Jag vill aldrig mer välja någonting! För det första hade de alldeles för lite personal på Bauhaus, och den som man tillslut hittade efter att ha letat igenom hela varuhuset kunde absolut ingenting. Så vårt besök, som hade kunnat gått på typ 1 timme tog närmare 3 h bara för att vi var tvungen att leta personal hela tiden.. Och så var det ju såklart sjukt svårt att välja blandare osv. Allt det fina var dålig kvalité/okända märken och allt med välkända märken/kvalité är såklart världens tråkigaste utseendemässigt. Vi gick faktiskt på kvalitet före utseende tillslut.. Hoppas det blir bra!

Vi var till Ikea och bytte lite grejer också. Vi glömde det viktigaste som vi egentligen var där för; tvättställskommoden till badrummet. Vi är alltid ute i sista sekunden så när vi kom på det i bilen utanför Ikea hade det såklart hunnit stänga.. Vi får ta en sväng till Valbo när vi kommit hem och köpa den. Jag ville egentligen ha en gammal byrå som tvättställskommod men jag har inte hittat det jag varit ute efter så det får bli en "standard".


Kitchening!

Igår körde vi på i köket all day.. Jag har haft lite mer energi än på länge i helgen men tyvärr lika ont.
Ikea hade packat hur mycket fel som helst och skrivit helt fel packlista till oss. Så vi måste lämna tillbaka ganska mycket och det saknades en hel del. Sånt där blir jag sjukt less på. Hur kan man göra såå många missar när det är ens jobb?!

Vi hade som målsättning att vara i Östhammar när hockeyn började, men den planen höll vi inte.. Vi fick lyssna på radion i bilen istället! Vilken synd att det tog slut.

Vi har velat fram och tillbaka in i det sista med vårt val av skåpluckor.. De som vi velade mellan på slutet (vi bestämde oss på Ikea när vi skulle hämta det sista) var denna vita Sävedal och den grå Bodbyn. Vi velade innan mellan Bodbyn i off-white också men den gick bort först pga att den dels är dubbelt så dyr som Sävedal men vi ansåg inte att den var dubbelt så fin, samt att den inte är riktigt vit.
Men jag äälskar den grå Bodbyn med glänsande guldhandtag.
Så. Galet. Snyggt.
Men så bestämde vi oss för denna vita tillslut.. Med tanke på att det är ganska lågt i tak ville vi få det så ljust det bara gick och då blev denna vita Sävedal ett självklart val. Vi har inte bestämt oss för handtag ännu. Just nu står det mellan mässing och läder.. Vi får se vad det blir! Och bänkskiva ville jag helst ha marmor, men det blir helt enkelt för dyrt eftersom det är otroligt mycket bänkyta. Så nu blir det nog antingen en mörkare trä eller ek. Såå kul med alla val nu!

Jag var inte bästa vän med Ingvar Kamprad igår direkt.. Jag gjorde olika fel på de första fem lådorna. Jag brukar på riktigt aldrig göra fel när jag bygger ihop Ikea. Jag har till och med skrattat åt folk som gör fel då jag ansett att det "står hur tydligt som helst i beskrivningen". Men icke.. Mitt problem är att jag kollar beskrivningen noga på första lådan och sen "kan jag det där" och kör på. Men i kök är ju alla lådor olika ihopbyggda beroende på position i köket. Och så blir jag skitless när det blir fel och skyller på att beskrivningen är sämst och otydlig. "Fast det står ju jättetydligt här på steg x hur man ska göra" försöker Johan lugnt förklara. Jag ser ju då att det står jättetydligt men står ändå fast vid att det är dålig beskrivning, annars gör inte jag fel. Inge störig alls.. Haha!

Nu är iaf det mesta på plats, förutom Ikeas alla tabbar som saknas, och vi är nöjda so far!

Igår blev det standardmiddag.. Creole Fries! Sjukt god!!


Bitshållare!

När Johan kommer och ger mig en present, som han hittat här hemma någonstans och jag blir överlycklig, vet man att man är djupt inne i husrusten.. Blommor? Haha, nja. Det här var ännu bättre just nu. Min gamla var sämst och bitsarna fastnade i den hela tiden.. Nu kan jag byta hur lätt som helst!

Romantik på hög nivå.. Haha!

Idag kör vi på i köket! Ikväll ska vi tillbaka till Östhammar igen.


Vi har ett badrum!

Kl 7 när Johan gick upp var Viktor redan här och hade börjat med badrummet. Kl 15 var han klar. Mattan (och badkaret) är på plats och det blev så fint! Vi hade bestämt oss för en annan golvmatta först men så ändrade vi (jag) oss i sista sekunden. Smålands-Fanny hittade den när vi var och kikade på mattor en snabbis och jag föll pladask. Och Johan gick också med på bytet, haha. Det blev superbra! Woho!

Vid 16 tog vi en tur till Ikea för att hämta hem allt resterande till köket, förutom vitvaror och bänkskiva som vi väntar med tills de bara är att ställa in. Vi tänkte inte riktigt på att det var såå mycket kvar! "Några lådor och lite skåpluckor tänkte vi".. Haha! Plus att vi först var tvungen att göra klart sista delen av ritningen och göra de sista valen innan vi kunde hämta ut allt. Så nog blev det lite stressigt.. Och det var mycket mer kvar än vad vi tänkte. 5 fulla vagnar med lådor och grejer.
17.20 började vi plocka grejerna ifrån ta-själv-lagret, 17.40 ställde vi oss i kön, 17.55 hade vi precis passerat kassan och 17.59 var vi på varuutlämningen för att hämta de saker som fanns där. Snacka om effektiva, haha. Men det var nära att vi inte hann få med oss allt! Det tog dock nästan 40 min att packa släpvagnen.. Men nu är iaf allt inpackat här "hemma" och vi har ätit pizzarester till middag!

Vi gör tidigare kväller idag än igår. Vi tänkte lägga oss i sängen och titta på en film. En bra lördagkväll!


Sista minuten fix!

Ja ni.. Den här kvällen bjöd på mycket jobb! Vi blev precis klara med allt som måste vara klart till imorgon inför mattläggningen. Tyvärr fanns inte de djupet på dörren som vi behövde någonstans så vi fick ta en dörr med ett annat djup och lösa det därefter.
Orka att jag skulle skriva att vi fick freebasea, men så var jag tvungen att googla på vad det betyder och då stod det att det betydde att man röker droger?! Är det bara jag som använder det i det här sammanhanget eller finns det fler sätt att använda det..? Att man måste freebasea; lösa problemet utifrån en viss situation, gå på känsla! Jaja..

Nu är iaf dörren och tröskeln på plats, det är primat (?), spacklat och slipat i badrummet. Jag har byggt ihop de sista stommarna till köket; våra tre högskåp (1 skafferi samt 2 skåp till den integrerade kyl och frysen) och jag har städat upp i hela huset medan Johan grejat med badrummet. Det var verktyg, virke, golv, tak och andra grejer precis överallt innan men nu kan man gå runt i huset igen utan att klättra över grejer..

Nu ska vi däcka här ute i Harkskär! Shit vad slut jag är och har otroligt ont! Hoppas jag lever imorgon trots allt slit i eftermiddag/ikväll. Det har verkligen varit bonusarnas afton, men ibland är man tvungen..

God natt och trevlig helg!


Sugar crush!

När man städar fram gamla nagellacket Sugar Crusch och gör sig redo för en helg i huset, haha!

Snart kommer boyfriend hem ifrån jobbet. Nu tar vi helg och går in på en fullspäckad helg i huset. Vi har massor som måste göras klart till imorgon bitti då mattläggaren kommer och sätter badrumsmattan. Vi måste åka och köpa dörr till badrummet och sätta in dörrkarmen, tröskel osv.

Jag har bestämt middag till ikväll: pizza! Igår blev det Max, och jag mådde nästan illa bara av att se loggan. Jag har ätit alldeles för många Creole fries i sommar. Vi varvar typ pizza, Max, thaimat, kebab och har gjort det i flera månader nu (med undantag från några "riktiga" middagar) under tiden vi rustat.. Men snaaart kan kocken servera riktig mat igen i vårt kök i huset! Tills dess svullar vi vidare...


Stökigt hemma och prommis i Boulongern!

Jag vaknade 8 imorse.. Jag gick upp och plockade i ordning i hela lägenheten.
Det var K A O S!! Grejer överallt! Det var nog månader sedan vi städade här hemma. Sjukt äckligt! Nu är det iaf rensat och ordning här hemma, bara städningen kvar. Det ska bli så skönt när vi flyttar till huset.. Då vi bara har 2 ställen att hålla ordning på. Nu flänger vi runt på 3 olika ställen och man har aldrig koll på vilket av ställena man handlat vad till. Vi hade ingenting att äta till frukost här hemma.. I torpet hade vi typ trippelt av vissa grejer. Så man släpar emellan mat, handlar till fel ställe, har dubbelt på något ställe och inget på nästa för att man inte lyckas hålla koll på vad som finns vart.. Vi åker från Östhammar till lägenheten för att packa om och sen vidare till huset. Sen när det är dags för Östhammar mellanlandar vi i lgh igen, packar om och åker till nästa ställe.. Riktig röra! Längtar tills huset är klart nu!

Nu kom jag och korvis precis hem ifrån en prommis i Boulongern. Ibland får Edward välja väg och han är alltid lika förutsägbar. Han väljer alltid samma väg!


När det var någon dag sedan sist..

I förrgår när Johan var klar med eldragningen hos Johans vän kollade vi på första perioden av hockeyn hos dem.. Deras hus är så fint!

Sen kollade vi på de andra två perioderna hemma. Edward älskar att sitta mitt emellan oss i soffan. Lillgrisen!

Igår morse åkte vi ifrån Östhammar mot Gävle vid 8. Johan jobbar torsdag och fredag i Furuvik hos M&M. Jag följde med Musch till farmor och farfar direkt när vi kom till Furuvik. Farmor var barnvakt åt en liten bebbe. Jag tycker det är lite coolt faktiskt. Hon är närmare 80 år och tar på sig att vara barnvakt åt en 3-månaders bebbe som hon knappt känner så väl, från 8-16. De hade ingen annan att fråga så självklart ställde farmor upp. Bebben var såå söt och världens snällaste! Så mysigt att snuffsa lite.

Och som vanligt när man åker ifrån farmor/Vinnersjö hade vi bilen full. Vi fick ägg från deras hönor, vi fick massa blommor och så hittade vi lite grejer i en bod i vårt barndomshem.

Vid 16 kom Mr mattläggare till huset i Harkskär och skulle spackla fallet i badrummet. Imorgon får vi mattan på plats! Grymt!

Och så öppnade vi badkaret när vi kom till huset. Jag tror det blir grymt! Det är bara 150 cm, men det känns bättre med ett litet än inget alls!
"Ska du inte provsitta?" frågade Johan.
"Jaha ska man göra det?" svarade jag och hoppade i.
Men hjälp vad tungt det var att bära in. Det syns på min svettpanna.

Så fort spacklingen var klar i badrummet åkte vi hem och däckade i soffan.. Vi var supertrötta båda två så vi tittade på 3 avsnitt GOT och sen somnade vi. En välbehövlig kväll!


Vilse i skogen vandrar jag omkring!

Ok.. Så vad har hänt idag då? Jag har gått vilse i skogen!! En promenad som normalt tar drygt en timme tog över tre timmar idag istället. Det är pinsamt att berätta why, but here I go! Haha!

Jag har gått en runda här i Östhammar typ 3-4 ggr den senaste veckan. Rundan är ca 7 km lång och man börjar med att gå typ 2 km på en liten traktorstig genom skogen/åkrar, sedan kommer man fram till en liten by, fortsätter efter vägen och sen kommer man fram till Östhammar och slutligen 76:an där man svänger av mot Askön. Och vad gjorde jag då annorlunda idag? Jo jag vände på rundan! Jag började alltså med samhället först och avslutade med skogsstigen. Helt sjukt vad saker och ting kan se annorlunda ut ifrån andra hållet (iaf för mig med världens sämsta lokalsinne, haha). Så alltså.. När jag kom fram till skogen kände jag mig helt lost. Och såklart hade jag inte med mig telefonen just idag, då hade jag ju bara kunnat kolla på kartan - problem solved.

Det enda jag visste/kom ihåg från skogsstigen var att det står en traktorskopa mitt på stigen typ halvvägs efter stigen (och att det var åkrar, skog osv såklart. Men det enda som liksom "stack ut"). Jag chansade och svängde av på vägen jag trodde var rätt, men så fanns det flera avtagsvägar. Det såg likadant ut som jag kom ihåg att det gjorde, men ändå inte.. Jag gick och gick och slutligen kom jag fram till stigens slut och där låg en sjö. Fel alltså. Jag vände om och började gå tillbaka och började snedda över en åker/genom en skogsdunge för att (enligt min beräkning) komma fram till den rätta stigen. Dum idé.. Det kom ingen annan väg hur långt jag än gick och tillslut vände jag för att komma tillbaka till den ursprungliga stigen som jag gick på innan.. Men då var även den borta.

Jag gick och gick och gick.. Paniken började smyga sig på lite för det gjorde mer och mer ont. Promenaden som jag hade tänkt gå var ju i det längsta laget utifrån dagens mående, och denna extrarunda var inte alls vad lillmagen behövde.. Tillslut stod jag där mitt i skogen och hade ingen aning om vilket håll jag skulle gå mot. Tillslut började jag följa skottljuden (de har en skjutbana i närheten av Askön) och då kom vi precis fram till en stor kohage. Edward är ju nästan alltid lös, förutom vid starkt trafikerade vägar, och han drar aldrig någonsin iväg. Men så kom vi fram till kohagen full med kossor och han stack iväg som ett skott. Han sprang och jagade kossorna och hade hur kul som helst, och jag gick runt hagen fram och tillbaka och ropade på honom för att få honom att komma tillbaka till mig. Men hagen var enorm och helt plötsligt var både Eddi och kossorna borta. Men efter en hel evighet såg jag honom igen. Då kom Edward traskandes ifrån skogen och efter honom gick kossorna bokstavligt talat i ett led bakom Eddi. Jag kunde inte hålla mig för skratt fast jag var så sjukt trött, hade så ont och var så less och bara ville hem. Det var en sjukt rolig syn! Jag började ropa på Eddi men han har sjukt dålig hörsel/svårt att höra varifrån ljuden kommer så han började springa åt alla olika håll och letade efter mig.. Jag gick runt, runt och tillslut fick han syn på mig. När vi äntligen var tillsammans igen vände jag mig om för att fortsätta leta efter rätt väg, och då såg jag helt plötsligt traktorskopan med en liten gloria över sig. Jag har aldrig någonsin varit så glad att se en traktorskopa som då, haha.

Jag kom hem tillslut iaf! Men shit vad hemskt det måste vara att gå vilse på riktigt.. Alltså bli borta länge utan mat, telefon, vatten, bli tvungen att sova i skogen osv. Min promenad kändes evighetslång, och då var det ändå bara några timmar.. Och sjukt vad mycket enklare livet är med telefonen. Nu kunde jag inte kolla karta, inte ringa någon..

Jaja. Det var dagens äventyr! Jag får väl hålla mig åt "rätt håll" på promenaden i fortsättningen.. Haha!

När jag kom hem tog jag bonusmedicin för att lugna smärttoppen, tog en varm dusch, åt mat, tog en powernap och sen kom Johan hem efter jobbet. Nu är vi hos Johans kompis en sväng. Johan drar el i deras hus och jag chillar i soffan.


Bed-day!

Idag ligger jag i sängen.. Sjukt sliten. Jag har laddat upp med sällskap så jag blir nog kvar här tills Johan kommer hem från jobbet.


Soffhäng!

Jag har haft en skön dag.. 7 km prommis, jag har tvättat några maskiner (älskar att hänga tvätten på tork ute), suttit ute och skrivit ikapp rustdagbok (vi har skrivit vad vi gör varje dag i huset, kul att ha kvar tills nästa husrust), vi har ätit pannkaka till middag (Johan har lärt mig att ha smörklickar och socker på, gaalet gott!) när Johan kom hem och sen har vi legat i soffan hela kvällen. Nu väntar vi in hockeyn! (Hjälp vad jag överkonsumerar parenteser...)

Finns det något mysigare än att skeda i soffan? Tror inte det.. ❤️


Hundbus!

Det har varit en lugn och skön helg här i Askön. Igår byggde vi klart pumphuset och så hängde vi med lite besök. Först kom Johans farbror med fru och hälsade på med deras två stora hundar. De lekte så mycket med Edward! Sen kom Johans moster över en sväng också.

Igår kväll blev det hämtmat med svärisarna. Vårt torp ligger ju på tomten bredvid deras hus. Det är två stora tomter så man har ändå sitt egna och man ser inte husen ifrån varandra, men det är ju grymt att de ligger nära. Vi umgås självklart mycket med dem när vi är här och det är jättemysigt! Edward går emellan och hänger med dem ibland, sen kommer han över till oss ibland. Han kräver också att dörren ska stå öppen hela dagarna.. Han kan ligga och sova i soffan och då smyger jag upp och stänger dörren. Då flyger han upp och sätter sig och gnäller vid dörren tills jag öppnar dörren igen. När jag väl öppnat dörren går han och lägger sig i soffan igen. Om jag gör ett nytt försök blir det bara en repetion av detta.. Han vill alltså bara att dörren ska stå öppen så att han kan gå ut precis när han vill, haha.

Vi kollade på seriepremiären för brors också.. Fast hemma på paddan. Så roligt att det äntligen är igång! Jag saknar dock Brynäs-hockeyn just för att man kunde se honom live hela tiden då.. Tänk att man gick på hockey 2-3 ggr i veckan i flera år! Underbart!! Nu spelar han med KRIF (Kallinge-Ronneby).

Svärisarna åkte till Österrike inatt för en veckas vandring. Det betyder mer jobb för Johan i veckan och vi blir som sagt här till fredag som det ser ut nu.. Jag ska vänta in vårt badkar som kommer hit idag och sen ska vi ut på en prommis jag och Eddi. Vi tog leveransen på badkaret hit istället för att det var erbjudande på det just nu och det fanns ju ingen i Harkskär som kunde ta emot det. Hoppas det blir bra! Mattläggaren kommer i helgen och sen måste badkaret på plats innan vi kan sätta in det andra eftersom det är ett så litet badrum, så det är lika bra att ha det hemma!


Chill i East!

Vi hade en skön dag igår.. Vi tog det lugnt hela fm och sen på em började vi bygga ett litet pumphus till vårt torp. Det ska vi fortsätta med idag. Det kliade i fingrarna utan byggande i helgen så vi var tvungna att dra igång något här också, haha.

Vi åt god middag hos svärisarna igår och satt och pratade länge. Sen kollade vi (jag, Johan somnade) på någon film som gick på 1:an. Tänkvärd!

Nu har vi prickat av frulle och morgongos med korvis.


Fredrik 40 år!

Igår kväll var vi på överraskningsfest för Johans bror som fyllde 40 år. Det var en trevlig kväll med god grekisk matbuffé, dans och trevligt sällskap! Fredrik gled upp i limousine till restaurangen där vi alla var kl 18 och sen blev vi kvar till strax innan 1 så det var en lyckad kväll. Han blev hämtad i limousine redan på jobbet och han blev väldigt överraskad! Det blev inte så mycket kort knäppta men det blev några på oss iaf!

Vi vaknade vid 9 imorse men har legat kvar i sängen tills nu. Vi bestämde ju i veckan att vi blir kvar här i East över helgen och tar lite paus ifrån rust. Vi ska ju vara här hela nästa vecka också så det var skönt att ta lite paus ifrån allt flängande hit och dit och bara vara. Jag vet inte när vi låg kvar i sängen och pratade, tittade på Nyhetsmorgon och bara slappade senast.. Så himla skönt!


De dagliga tankarna..

Så här har vi suttit nästan hela förmiddagen idag.. Och hela dagen igår. Jag har varje morgon ett val att göra.
Alt. 1. Vara igång så mycket som dagsformen tillåter men då krävs det oftast en hel del medicin (utöver den dagliga dosen) för att kunna vara igång över huvud taget.
Alt. 2. Göra ingenting. Vila och vara stilla; sittandes eller liggandes. Mindre extramedicin men åh så tråkigt.

I Östhammar vilar jag och är stilla för att kunna hålla igång de dagar vi är hemma i Gävle. Jag har på något sätt lyckats komma in i en vardag och jag försöker göra det bästa av livet trots att jag är heltidssjukskriven. Det är helt omöjligt för mig att planera någonting och det är det, tillsammans med mediciner och framförallt smärtorna som gör det svårt att ha ett schema bestämt av någon annan och ett jobb att gå till på bestämda tider. Idag funkar mitt liv någorlunda men det är bara för att jag knappt har några måsten alls. Jag behöver inte planera någonting utan jag kan ta dagen som den kommer och jag har inga större krav på mig än att göra det bästa av varje dag. Vissa veckor är jag in princip sängliggandes och vissa dagar kan jag vara igång. Vissa dagar kan jag vara igång mycket och vissa dagar lite mindre. Men det är dessa "vissa dagar" som får mig att orka med de sämre tiderna.

Jag är fortfarande ledsen, varje dag, för att mitt liv blev som det blev. Jag har en sorg inom mig som jag inte haft tidigare. Den sorgen har tyvärr format mig mycket på senare tid. Varför just jag? Varför? Jag hoppas såklart fortfarande på att komma tillbaka till jobb även om det känns längre och längre bort på ett sätt. Läkarna är på mig och försöker få mig att förstå att det gäller att hitta en annan målbild för jobb än vad jag tidigare haft som plan. Jag måste hitta något där jag kan anpassa dagen utifrån mitt mående, inte utifrån någon annans plan och schema. För att mitt liv ska fungera behöver det vara jag som styr. Forskningen går framåt men inget botemedel finns, ingen stoppmedicin finns och det finns inget slutdatum på mitt elände. Min medicinlista fylls på, mina läkarbesök blir mer och mer formade som att detta är något som kommit för att stanna istället för någonting man botar. Och det gör ju att jag någonstans måste acceptera och inse att det är så här det är. Det kommer inte bli bättre. Iaf inte just nu. Kanske i framtiden men i dagsläget ser det tyvärr ut som att detta fortfarande är en kronisk sjukdom som man inte blir frisk ifrån.

Vi kollade på Foppa med Gunde Svan i förrgår på tv. Han pratade lite om frustrationen över sin fot som strulat för honom i många år. Jag känner igen det där så väl. Det är så fruktansvärt frustrerande att hela tiden veta att jag inte är den bästa versionen av mig själv. Jag hade kunnat gjort så mycket mer.. Jag hade kunnat vara så mycket bättre. Jag hade kunnat jobbat hårt, tjänat mycket pengar (som alltid varit en dröm), startat ett barnhem i Nepal med hjälp av min fetinglön för flickor som hamnat i trafficking, rest mycket och verkligen levt! Levt på riktigt!

Man ska inte skylla på saker egentligen.. Om det inte varit si hade jag kunnat gjort så. Det är ju inte säkert att jag hade "lyckats" ändå.. Men jag VET att jag aldrig får ut det bästa av livet och jag VET att jag alltid hade kunnat vara en lite bättre version av Evelina Nilsson utan min sjukdom. Livet handlar mer om att överleva än att leva när man är sjuk.
Jag vet att det handlar om att göra det bästa av situationen man är i istället för att tänka som jag precis skrev. Men jag fastnar ALLTID på samma steg.. Acceptansen. Jag är så rädd för att acceptera för jag är rädd att jag ska tappa mitt driv. Om jag accepterar att detta är mitt liv nu, vad ska då ta mig framåt?

Det är så sorgligt att veta att man bara har ett liv, och ett liv i smärta blev mitt. Jag har det såå bra såklart med världens bästa pojkvän, världens bästa syskon, världens bästa familj. Vi rustar vårt hus, vi har vårt torp, vi har mat, kläder, tak över huvudet, vi har (tack och lov) ett sjukvårdssystem som är "gratis" här i Sverige (jag kommer upp i högkostnadskortet på en månad) och det samma gäller mediciner. Och självklart vårt system med sjukersättning. Jag är så tacksam att jag bor i Sverige, annars hade jag inte haft råd att vara sjuk. Men jag är så ledsen att det är jag som kostar. Det var ju jag som skulle bidra till samhället, jobba och betala skatt och vara en tillgång i samhället, inte en belastning. Jag tänker ofta när jag går och hämtar medicin osv. att det känns så hemskt att skattebetalarna betalar min medicin. Jag vet att jag inte är den enda som lever på "er" men för mig känns det bara inte bra. Jag behöver känna mig behövd och göra nytta för att må bra. Men jag har hela tiden denna vidriga smärta som gnager som ett skavsår vad jag än gör. Och den slukar så mycket energi. All min energi som jag hade kunnat skapat så mycket mer och bättre saker med om jag inte blivit sjuk.

Ja det är en sån dag idag.. Nu ska vi ut på en liten promenad jag och korven och rensa tankarna. Hoppas ni alla får en fin fredag! Snart är det helg!!

 

Glutenintolerant!

Jag har kommit in i en period där jag är extremt sugen på allt med gluten i. När jag blev glutenintolerant för många år sedan var det till en början jobbigt att inte kunna äta vad man ville, men sen blev det sån vana och sån självklarhet att jag bara kunde äta glutenfritt. Det är ju en sak att välja att äta glutenfritt som många gör nu för tiden för att alla egentligen mår bättre av det, men en helt annan att vara tvungen att äta glutenfritt och inte ha möjligheten att välja.. De senaste månaderna är jag bara så fruktansvärt sugen på "vanlig" mat som inte är torr och smulig och jag typ dreglar i affären när jag ser allt gott som finns. Det har aldrig tidigare känts så tråkigt att gå till min lilla glutenfria hylla i affären och plocka på mig samma gamla vanliga. Nog för att det hela tiden ökar med glutenfria alternativ (och det tackar jag trenden att det är "inne" att äta glutenfritt för), men det går ju inte att jämföra med "vanlig" mat.

När jag är extra sugen på något med gluten köper jag det och tvingar Johan och de i min omgivning att äta det för min skull, haha.

Min top 5 lista på saker jag saknar att äta:
1. Mjukt tunnbröd
2. Hårt tunnbröd
2. Vaniljmunkar
3. Start
4. Tom & Jerry kex
5. Polarbröd
6. Mormors (riktiga) tekakor
7. Vaniljhjärtan
8. Donuts
9. Kanelbulle från Ikea
(Min top 5 blev visst top 9, haha. Jag hade nog kunnat skriva en top 50 idag!)

Fast mest av allt saknar jag att bara gå in i affären och köpa det jag är sugen på utan att slippa läsa på förpackningen först. Och hur mycket jag än uppskattar att alla i min omgivning sliter och donar för att jag ska kunna äta och fika överallt så hade det ju varit otroligt skönt om alla man kom till slapp säga: Evelina, du kan äta den och den och den.
Evelina som alltid kräver specialbehandling.

Men! Dagens positiva är iaf när jag gick på vanliga flingoravdelningen och fick den briljanta idén att kolla om havrepuffar är glutenfria. Havregryn är ju nämligen glutenfritt! Men så hade de såklart tryckt i något vete i den.. Så gick jag till den glutenfria hyllan istället för att köpa de trötta flingorna som jag brukar köpa, men så BAAM! Där stod de! Nya på hyllan (jag har iaf inte sett de förr).
H a v r e p u f f a r !

Så vad ska jag göra idag? Äta havrepuffar till frukost, lunch, middag!


Wallenbergare!

Igår slappade jag, hängde ute i det underbara vädret, tog en kort promenad med vovven och så åt vi en underbart god middag med svärisarna på kvällen.. Ute! Vilken fantastisk höst vi har so far! Vi åt Wallenbergare. Sjukt gott!

Svärisarnas hus är så himla fint. Huset ligger så fint också. Inte konstigt att Edward älskar Askön.

Eva var på massage igår och när hon kom tillbaka hade hon med sig en varsin present till oss. Jag fick en underbar morotsolja ifrån rosenserien. Den har tydligen fått bäst i test så jag hoppas på underverk med min hemska hy. Jag hade så fin hy förr, men så blev den kaos när jag började med alla mediciner. Jag hoppas att den kan bli slät och fin igen och att mina acneärr försvinner!


Vi har ett kök! Iaf stommen, haha..

Sorry för dålig uppdatering.. Jag har inte alls mått bra. Jag blir helt knäckt av detta!

I måndags la vi golvet i sovrummet. Vi var och handlade mer virke på vårt standardplace Byggmax. Golv, tak och pärlspont är ifrån Beijer, det som inte funnits på Byggmax har vi köpt på K-Rauta (men de har världens sämsta system utvändigt så dit åker vi inte så gärna..) men annars är allt handlat ifrån Byggmax. Billigt, smidigt och bra service!

I måndags kväll var vi till Ikea och ritade upp vårt kök igen. Förra gången ritade vi bara upp det på ett ungefär men nu hade vi exakta mått och det gjorde att vi kunde ändra vissa saker till det bättre. Det blir ett grymt kök! Vi köpte med oss alla skåpstommar och så tar vi allt annat eftersom. Vi hade tänkt ta hela köket med hemkörning men vi kom fram till att det är skönare att köpa hem i omgångar, få undan lite åt gången och sen fylla på allt eftersom.

Igår satte Johan upp väggen mellan kök och sovrum och riktade hela innerväggen för att få det rakare.. Nu är ju både golv och tak spikrakt eftersom allt det är nygjort så det kliar väldigt mycket i Johans fingrar när vi kommer till vissa väggar som är väldigt vinda. Vissa rättar han till, vissa får han gilla som de är, haha.

Jag byggde ihop alla skåpstommar. Nu är in princip alla stommar på plats. Det ska in ett högskåp också, och sen diskmaskin, kyl och frys såklart, men annars är det mesta på plats nu! Det kommer bli grymt!

Edward var så himla rolig igår när han kom in och väggen var på plats. Han var på väg att gå som vi alltid gjort, genom köksväggen.. Men så när han kom där så var det helt plötsligt en vägg i vägen. Han bara stod och tittade på den länge och undrade hur tusan han skulle ta sig förbi den, haha. Så himla söt!

Igår hade jag så himla monsteront.. Jag körde den omogna taktiken "kötta och slippa tänka".. Jag byggde ihop hela köket utan in princip någon pause. Det var skönt att slippa att ligga och vila, men jösses vad död jag var igår kväll. Vi åkte ifrån huset i Harkskär vid 20-tiden. Åkte hem till lgh och packade och sedan tog vi en varsin bil till Östhammar (Johan har firmabilen i Gävle). Vi blir i Östhammar i 1,5 vecka nu. Svärisarna åker till Österrike för att vandra nästa vecka och då behövs Johan på företaget. Så nu blir det 1,5 veckas vila för mig.. Det var väl egentligen därför jag vågade ta ut mig lite extra igår!

När vi kom till East packade vi in, tog en efterlängtad dusch och sen däckade vi båda två (eller alla tre rättare sagt.. Det finns inget annat ställe som Edward trivs bättre på än här i Östhammar vid vårt torp).

Det blev sovmorgon till kl 9 idag för mig och Eddi. Johan kör på med jobb ons-fre. Det verkar bli fint väder idag också! Härligt!


Pärlspont och tak!

Ush vilken smärtdag det har varit.. Ibland när jag har jätteont orkar jag knappt ens ligga och vila för jag blir så knäckt av det. Ibland behöver man försöka tänka på annat för att inte få panik över att smärtan stegrar. Ligger man still tänker man alldeles för mycket!

Jag har gjort vad jag kunnat idag.. Men pärlsponten är iaf på plats i köket och så har vi tak i sovrummet nu också. Det händer mycket nu! Så kul!

Det är så roligt att få iordning vårt lilla hus, men jag läängtar tills vi ska bygga ut sen och få det s t o r t ! Om vi blir kvar så länge dvs.. Haha!


Kasslergratäng!

Alltså min underbara mormor och morfar. De ringde på fm och frågade om det passade att de kom och hälsade på oss idag, och det gjorde det ju såklart. Vi har inte setts på över en månad för de har varit sjuka osv. så det var verkligen på tiden att ses nu när de är pigga igen. Både jag och Johan har pratat om att vi har saknat dem. De hade med sig mina kusiner Alva och Linnea också. Vi fikade när de kom och så gick vi ner till havet en sväng. Och så inspekterade de bygget såklart. Mycket har hänt sedan de var där senast, men vi fick godkänt!

Mormor och morfar hade med sig middag till oss också. En stor form med kasslergratäng. Det kommer räcka i flera dagar!! Så sjukt gott med hemmagjord mat. Att de ställer sig och lagar middag till oss är ju bara för gulligt! Älskade bästa ni! ❤️

Vad har hänt på huset idag då? Jag har knappt gjort någonting men Johan har riktat upp en vägg i köket som var väldigt svajig och så har vi börjat sätta pärlsponten i köket. Vi kör lazyway med färdigmålade skivor faktiskt. Kapa, smacka upp på väggen spika och sen är det klart! Det blir klockrent!

Nu är vi hemma i lgh efter tre dagars jobb i huset utan dusch.. Det ska bli såå skönt att duscha!! Jag som tycker att det är jobbigt att duscha i vanliga fall, men nu har jag längtat efter det! Äntligen ska jag bli ren igen, haha!


Köksgolv!

Vi styrde om vår/(min) planering lite idag, haha. Vi la klart golvvärmen i sovrummet och sen började vi med golvet i köket istället för väggen däremellan. Vi var båda så mycket mer taggade på att få in golvet i köket och se hur det skulle bli. Dessutom har vi svårt för att skiljas ifrån den öppna planlösningen som är nu.. Väggarna mellan kök och sovrum samt hall och kontor är nere nu men de ska upp igen så småningom. Det kommer kännas mycket mer instängt när de är uppe igen. Vi skjuter på det så länge som möjligt och njuter av det luftiga ett tag till, haha.

Jag har faktiskt mått lite bättre idag (peppar peppar). Jag har kunnat vara uppe hela dagen och mina bonustabletter har faktiskt hjälpt lite bättre idag och tagit bort den värsta smärtan. Jag är aldrig smärtfri helt, men det är skönt att slippa de värsta smärttopparna iaf! Jag är ju aldrig igång full fart som Johan, men vi har hjälpts åt mycket idag. Skillnaden är att jag tar lite mer pauser än Johan bara.

Vi hann klart köksgolvet idag och vi är såå nöjda med vårt val av golv. Det blir jättefint! Golvet heter "Snow" i färgen och det namnet passar verkligen färgen. Det är ju ett väldigt ljust vitvaxat furugolv. Älskart!

För första gången kände vi båda två idag att det faktiskt börjar närma sig ett hus.. Vårt hus! Vår målsättning att flytta in "till hösten" verkar inte helt omöjlig ändå. Hösten pågår väl ända till.. typ slutet på november..? Bra! Då säger vi så. Då håller vi nog tidsplanen! Vi ska klä julgranen i huset i år, inte i lägenheten.

Med risk för att låta cheesy nu men på min blogg får jag skriva vad jag vill.. Vi har verkligen så himla roligt tillsammans jag och Johan. Vi har inte rykt ihop en enda gång under vår rust. Snarare tvärt om.. Många varnade oss innan; "sånt där tär väldigt mycket på relationen.." Say whaat?? Jag håller inte med alls. Vi har skitkul ihop, skrattar tillsammans hela dagarna, hjälper varandra hela tiden och vi är ett grymt team! Vi älskar att rusta vårt hus tillsammans och det känns snarare som att vår relation blir starkare och starkare för varje dag. Jag har verkligen hittat mannen i mitt liv! ❤️ Vi kommer nog få det toppen här ute! You and me love!


Golvvärmen!

Igår hände det mycket i huset. Sista strykningen av dörren är klar och den sitter nu på plats. Johan städade ur hela köket och jag dammsög och skrapade ur skräp i alla värmeslingeskåror. Johan spårade vändningen i alla spånskivor och sen la vi ut plåtarna. Nu ligger slingan på plats i köket och sovrummet är urstädat och spårad. Idag ska det läggas plåt i sovrummet, slangen ska i, väggen ska upp mellan kök och sovrum och så kanske kanske kanske vi kan börja med golvet i köket. Hoppas allt går som det ska! Längtar tills golvet är på plats iaf någonstans så man får se hur det blir.

Jag behöver inte säga något om måendet för det är nästan lika illa fortfarande.. Men det är skönt att vara här ute och hålla på litegrann så man får något annat att tänka på. Ligga och vila hela dagarna, 24-7, gör mig verkligen deprimerad eftersom det enda man gör då är att tänka..


Nygammal dörr!

Dörren är äntligen klar! Den blev såå mycket finare än innan.. Den ser ju nästan ny ut! Dörrkarmen ska också bli vit såklart men det tar vi när vi flyttar ner dörren senare.. Den kanske blir skadad när vi tar bort den så det känns onödigt att måla den nu!

Jag skulle vilja få glaset på dörren att bli mindre.. grönt?.. Det kanske finns någon typ folie som man kan sätta på så att man får bort den där fula färgen..? Ska kolla upp det!


Grill by the house!

När vi kom till Gävle åkte vi direkt vidare till huset för att lämna släpvagn och en bil. Vi grillade där och åt middag innan vi åkte hemåt. Sen har vi bara legat i soffan!

Nu väntar 6 dagars husrust. Johan jobbar onsdag-fredag nästa vecka så det blir maxat med husrust tills dess. Inte för mig då verkar det som, men för honom. Men jag blir självklart där och jag hoppas att jag kommer må bättre än vad jag gör/gjort den senaste månaden så att jag kan få lite gjort iaf.

Edward blev jätteglad när han såg att vi var vid huset idag och han krafsade och ville ut ur buren så fort vi kom dit. Nästan enda gången som han reagerar så är när vi kommer till Askön/Östhammar i vanliga fall. Men han sprang fram och tillbaka mellan huset och bilen så fort jag släppt ut honom medan jag bar in grejer och han skuttade och var alldeles lycklig. När vi skulle åka hem låg han i sängen och vägrade följa med, så det slutade med att jag fick bära ut honom till bilen. Haha! Lillplutten börjar nog förstå varför vi åker runt och bor på tre olika ställen tror jag. Eller nej inte förstår kanske, men han finner sig i det och jag tror att han gillar det. Han är iaf lugn, trygg och "hemma" på alla tre ställena (lägenheten, torpet i Östhammar och huset i Harkskär), det är ju bra!

Jaja. Nog med Edward-insnöing (haha det är nog inget ord men ni fattar).. God natt!


Make up kan rädda vilken dag som helst!

Ibland känner man för att sminka sig för att få känna sig lite fin, trots att jag inte har något planerat idag. Jag är alltid osminkad hemma annars, men idag orkade jag inte se så risig ut som jag känner mig. Man ser genast piggare ut! Även om man inte lurar sig själv kan man iaf lura andra.

Nu har jag äntligen blivit av med mina plastörhängen som man tar hålen i öronen med. Jag orkade ju inte vänta 8 veckor som de sa, men hälften iaf!

Snart drar vi hemåt mot Gävle!


Kortprommis!

Jag har sjukt ont idag igen.. Det ger sig inte. Men jag trotsade det och tog med mig Edward på en promenad (om man ens får kalla 2 km för en promenad..). Det är ju fantastiskt väder! Riktig sommarvärme. Underbart! Efter promenaden trotsade magen med att göra ännu ondare och svällde upp som en ballong. Jag blir alltid sjukt svälld när jag får jätteont. Så nu blir det vila resten av dagen. Det är ju ett skämt, att man måste vila resten av dagen efter 2 km promenad. Hatar det!

Idag åker vi hemåt igen. Jag ska hoppa in i duschen och packa ihop och sen åker jag. Johan kommer efter när han slutat!


God morgon!

Ny dag nya tag.


Höstkänsla!

Jag älskar hösten! Älskar älskar älskar höst! Det börjar bli kallt ute vilket gör det ännu mysigare att vara inne i soffan med tända ljus och en bra serie. Myspys!


Lista

My little babyboboo Musch inspirerade mig till att skriva en sån här gammal klassiker.. Shoot!

1. Vem litar du på?
Jag har många i min närhet som jag verkligen litar på. Johan (min kära sambo) litar jag på till 100 %. Jag har nog aldrig känt mig så här trygg i en relation och det har aldrig känts så rätt. Josefin (min ena syrra som är 15 månader yngre än mig) är min närmsta person och henne berättar jag allt för. Och Musch, min lilla fina Musch (min andra syster). Min familj har mitt fulla förtroende. Mormor och morfar har jag mycket förtroende för och deras råd/åsikter är väldigt viktiga för mig.

2. Vart skulle du vilja vara just nu?
Jag skulle vilja ligga på en strand i två veckor framöver. Ta en paus ifrån allt för ett tag - bara åka iväg och vara.

3. Favorit stad?
Oj. Svårt. Men jag blev verkligen helt dökär i Los Angeles.

4. Vilket är ditt favoritnummer?
Jag har vaknat upp på morgonen vid x antal gånger de senaste åren och trott benhårt att jag ska vinna på Lotto. Typ som ett tecken att jag bara måste spela. Jag har "alltid" numren 3, 7, 11, 19, 29, 32 + ett nummer som känns rätt just för dagen, haha. Jag kör ju bara ibland, så om någon vill får man gärna testa lyckan med mina supernummer, haha. Än så länge har det ju gått sådär...

5. Vad var det senaste du åt?
Jag trycker i mig Werthers original hela dagarna. Jag var ju inne på hallonlakritsdöskallarna, Marianne, sura kaktusar osv förr, men nu är det Werthers som gäller.

6. Om du var en krita, vilken färg skulle du vara då?
Vit. Känns mest seriöst, haha.

7. Hur är vädret just nu?
Väldigt blåsigt i Östhammar idag. Edward flyger upp ifrån soffan hela tiden för att han tror att det är någon utanför. But no, It's just the wind.

8. Vem var den senaste personen du pratade i telefon med?
Min fina lilla mami.

9. Vad är det första du ser hos det motsatta könet?
Jag har alltid haft en crush för stora, manliga händer. Men jag gillar maskulina män; långa, välbyggda män med mörkt hår och skägg typ, haha.

10. Vad har du för skostorlek?
Strl 36. Väldigt små fötter till min längd.

11. Favorit tv-program?
Oj. Vi tittar aldrig på tv. Serier är typ det enda vi kollar på, och någon film ibland. Vi har ofta tvn på i bakgrunden men vi följer inga tv-program liksom. Men jag säger väl Nyhetsmorgon!

12. Har du några syskon?
Tre stycken småsyskon; två systrar (Josefin och Amanda) och så har vi en bror (Johannes) som är yngst. Världens bästa, finaste klan. Jag är född -90 och brors är född -95 så vi är fyra barn på fem år. Bästa!!

13. Längd?
175 cm.

14. Hårfärg?
Jag är väl en typisk svenne med råttfärgat hår. Jag löser det med att göra mig blond tack vare blekning! När jag var liten var jag dock jätteblond!

15. Ögonfärg?
Jag har typ svårt att se min egen ögonfärg. Men jag har typ ljusgröna med bruna små prickar i.

16. Använder du kontaktlinser?
Nope. Jag har dock läs/tv/ansträngnings-glasögon.

17. Favorithögtid?
Jag älskar julen!! Det är mysigt att den är så "utdragen" med advent i en hel månad innan själva julafton. Uppladdningen till julafton är ju liksom total, men det är ju egentligen allt innan som är mysigast.

18. Favoritmånad?
September

19. Har du gråtit någon gång utan anledning?
Ja alltså de få gånger jag gråter så vet jag typ aldrig varför jag gör det. Oftast kommer det bara utan förvarning och utan någon särskild anledning och så får jag fundera ut vad det var som gjorde mig så ledsen. Oftast är hela grunden till min sorg att jag är sjuk.

20. Vilken var den senaste filmen du såg?
Me before you - Livet efter dig!

21. Favoritdag på året?
Julafton!

22. Är du för blyg för att fråga ut någon på dejt?
Nej det skulle jag nog inte säga att jag är. Men jag har aldrig bjudit ut någon "första gången" tror jag.

23. Kan du stå på huvudet (utan att luta dig mot en vägg)?
Nej. Jag är så himla klen så jag kan varken stå på händer eller huvudet.

24. Kramar eller kyssar?
Närhet!!

25. Choklad eller vanilj?
Choklad.

26. Har du tatueringar?
Inga tatueringar nu och aldrig några tatueringar i framtiden.

27. Vad lyssnar du på just nu?
Bygglov står på i bakgrunden.

28. Är du kär i någon kändis?
Man har väl alltid haft en crush i olika kändisar, haha. Det är något särskilt med människor som är grymma på det de gör. Leo har man väl haft en crush i sen Titanic typ, haha. Sjukt häftigt att jag och Joppla har hängt med honom och hans vänner en hel kväll/natt, hemma hos honom i hans feta villa i Beverly Hills. Det var liksom bara hon och jag och hans 7 kompisar typ. Minne for life!

29. Vilka böcker läser du just nu?
Jag läser alltid en bok åt gången. I helgen läste jag ut Mari Jungstedts senaste bok om Knutas och hans mordutredningar. Rekommenderar verkligen den serien!

30. Piercingar?
Hade en i naveln men den växte igen för 4 år sedan. Nu har jag bara ety fjortisärr kvar där.. Sen har jag 7 piercingar i öronen.

31. Favoritfilmer?
Jag gillar faktiskt mest seriösa filmer, gärna som bygger på verkliga händelser. Djupa filmer; drama, action, krigsfilmer.. Komedi är inte alls min grej. Jag känner mig alltid så tråkig när jag tittar på sånt för att alla sitter och skrattar och tycker att det är roligt utom jag haha.

32. Favorit sport?
Hockey!

33. Vad gör du just nu?
Gosas med Edward i soffan i vårt torp i Östhammar.

34. Smöriga, naturella eller saltade popcorn?
OLW:s smörpopcorn. Äter flera påsar i veckan!

35. Hundar eller katter?
Jag tycker att katter är läskiga och man vet aldrig vart man har dom. Jag skulle nog inte säga att jag är en typisk hundmänniska men Edward är ju min favorit alla dagar i veckan och jag skulle gärna ha en till fralla. Men hur mysigt hade det inte varit om de var valp hela livet?

36. Favoritblomma?
Liljor och pioner.

37. Har du blivit påkommen med att göra något du inte får göra?
Jag har blivit stoppad av en civilpolis en gång när jag körde över 30 km/h för fort. Har för mig att de mätte upp det till 34 km/h för fort.. Jag blev så galet nervös när de slog på blåljusen och blinkade in mig. MEN! Jag klarade mig utan böter och med körkortet kvar i plånkan. Ibland ska man vara lite extra tacksam över att man är tjej, haha.

38. Har du en bästa kompis av det motsatta könet?
Jag har haft många killkompisar under skoltiden osv, men nu har jag inte så mycket kontakt med någon av dem. Men killar är såå mycket lättare att umgås med än tjejer tycker jag. De är mer raka och tydliga och man slipper allt skitsnack.

39. Har du älskat någon någon gång?
Absolut!

40. Vem vill du träffa just nu?
Jag saknar min andra hälft varje dag. Hon bor i LA och tog examen som proffesionell skådespelerska innan sommaren efter nästan 3 års hårt plugg i LA och NYC. Ingen är gladare än jag att du följer din dröm, men du är alltid saknad här hemma! Älskar dig Joppla! ❤️

41. Är du fortfarande vän med folk från skolan?
Jag har en nära vän som jag varit vän med sedan vi var minisar; Johanna. Hon var vår granne i Vinnersjö där jag växte upp. Hon har bott i USA med sin familj i många år men har alltid kommit hem över sommaren.. Nu är hon dock här för att stanna för gott med hus och grejer ute i Vinnersjö! Älskart! Fia och jag har varit vänner sedan vi gick i 6:an. Still going strong! Vi var ett tjejgäng som hängde dagligen i gymnasiet, men tyvärr blev det så att vi inte hade så mycket kontakt i några år. Jag har dock träffat två av dem nu igen och det är så kul att ta upp den vänskapen igen!

42. Hur impornera man på dig om man är kille?
Genom att man är trygg i sig själv och inte behöver hävda sig, spela någon man inte är osv. Killar som skryter, pratar för mycket pengar eller som är mer utseendefixerade än mig själv blir jag väldigt oattraherad av. Inte jantelagen style, men jag anser att människor som behöver hävda sig och skryta egentligen är ganska osäkra, och osöker är inget jag vill ha. Jag älskar drivna män som har en stark vilja för livet och som alltid vill uppleva nya saker. Johans bästa sidor är just det; han är trygg i sig själv, driven och har alltid nya planer och drömmar som han vill uppfylla och förverkliga, han får mig att bli den bästa versionen av mig själv och han får mig att känna att jag är den lyckligaste kvinnan i världen som har honom vid min sida.

43. Gillar du att flyga flygplan?
Älskar allt med fart. Suget i magen när man lyfter är ju helt underbart.. Sen förknippar man ju oftast flygning med semester, resor, äventyr osv. och det är ju alltid underbart! Men själva flygningen i sig är ju inte jätterolig. Man blir ju oftast rastlös och får kryp i benen av att sitta still så länge utan att kunna röra sig.

44. Höger- eller vänsterhänt?
Höger.

45. Hur många kuddar sover du med?
Två stycken samtidigt, eller en kudde under när jag sover på Johans arm. Jag vill ha huvudet högt när jag sover.

46. Saknar du någon?
Josefin!!! Och Johan, du kan gärna få komma hem snart du också så vi kan dra igång GOT någon gång, haha.

47. Lyssnar på radio?
Nja. Jag lyssnar alltid på Spotify eller podcasts i bilen, på promenader osv. Enda gången jag lyssnar på radio är i huset nu när vi rustar, men jag är galet trött på att det är samma musik jämt och galet mycket reklam hela tiden..

48. Bästa beslutet du har gjort i år?
Att vi köpt hus!

49. Sämsta beslutet i år?
Jag kan inte komma på något dåligt beslut som jag har tagit men jag är alltid noga med att aldrig ångra någonting. 

50. Vad ska du göra nu?
Fylla på chipsskålen med mer chips för dom är slut nu, haha.


Skjortan goes ugly!

Ok.. Jag sitter och äter frukost framför Nyhetsmorgon (har varit vaken till och från all night så det har inte blivit mycket sömn, fuck pain!!) Iaf, det är någon modetjej som klär en vit skjorta på x antal olika sätt. Det är ju pinsamt! Ett förslag var att ta på sig en skjorta bak och fram, ett var att man skulle ha en spetsbh över skjortan, ett annat var att knyta en skjorta över skjortan (som "geeks" gör med typ tjocktröjor vid höfterna, fast i det här fallet skulle man knyta skjortärmarna runt kroppen precis ovanför titsen istället). Sinnessjukt fult! Helt galet att man får kalla sig för modeexpert och komma med såna fula idéer. Haha! Vad är det för fel på att bara ha skjortan "som vanligt". Så mycket finare!

Idag ska vår mattläggare (Johans vän) åka till huset och flytspackla golvet och spackla alla väggar osv. Nu närmar det sig! Han kanske kunde sätta mattan nästa vecka, så det verkar ju nästan som att vi har ett badrum mycket snart!

Jag har vila som plan för dagen även idag.. Vi blir kvar här i East tills imorgon när Johan slutat jobba. Då åker vi hemåt igen för ännu en weekend i vårt hus.

Lilla grisen. Han har blivit väldigt närhetskänslig och svansar efter överallt.. Det är väl någon 2-års fas, haha!


Toffeln..

Jag hade ställt in mig på tre dagar hemma i lägenheten i min ensamhet och jag tyckte det skulle bli såå skönt. Men så saknade jag mina boys på en gång så jag åkte till Östhammar efter provtagningen. Jag kan ju lika gärna vila här som hemma, och då får jag sova med mina fina också som bonus.

Vi grillade när jag kom hit och så kom Eva och Christer och åt med oss.. Christer blev kvar på en kaffe medan Eva den hurtbullen åkte och tränade. Efter middagen har vi legat i soffan hela kvällen och tittat på GOT. Nu kom vi dock precis hem ifrån en snabb kaffe (te) hos Johans vän med flickvän. De har ett helt nybyggt stort, fint hus med högt i tak. Kändes inte jätteroligt att gå runt där och veta att vi har hälften så högt i tak.. Men! Vårt blir också såå mysigt, haha!

Älskar våra tekoppar från Ikea. Ibland skrällar Ikea och gör något lite mindre... Ikea-igt. Jättefina ju!


Morgonselfie!

God morgon bloggen! Nu upp och hoppa, dagens första anhalt är provtagning på hälsocentralen.


Helgpass!

Några bilder från huset idag.. Jag gör fortfarande ingenting för att jag mår sämst och behöver vila, men Johan och Christer har satt in taket i köket idag och Eva har primeat badrummet.

Det blir ganska lågt i tak i huset trots att vi sänkt allt golv över en dm, men vi får ta igen takhöjd på utbyggnaden sen istället! Jag älskar hög takhöjd, men man kan inte få allt här i världen.

Nu är jag så galet trött så ögonen går i kors.. Johan åkte till Östhammar ikväll för tre dagars jobb men jag blev kvar hemma. Iaf inatt. Jag behövde vara hemma för mig själv i det lugna, tysta och osociala! Jag orkade bara inte åka vidare till nästa ställe. Det är ett fasligt rännande hit och dit för oss nu för tiden. Jag ville bara göra ingenting, hemma.. Jag tog en lång dusch och sen landade jag i soffan med en popcorn/chipsskål. Nu känns det härligt att ha x antal timmar sömn framför mig. Hur sjukt det än låter så älskar jag att sova!

Sweet dreams!


Våra rustplaner!

Det är en regnig höst Sverige bjuder på i år.. Vi låg och drog oss länge imorse och lyssnade på regnsmattret. Sen åt vi frukost i husbilen med svärisarna. Nu jobbar Johan och Christer på för fullt! De håller på reglar ner taket i köket. Badrummet är gipsat och klart för mattläggaren nu. Till och med taket är på plats där inne! Det går framåt..
Vi bestämde oss för att lägga matta i badrummet. Kakel/klinkers är ju finare egentligen tycker jag, men vi valde budget på just det. Det kommer nog bli fint ändå!

Vi kommer ha vitt trätak i hela huset. Sen kommer vi har vitt hårdvaxoljat massivt furugolv i hela huset, lika överallt, förutom i hallen där vi kommer ha klinkers. Trägolvet är ganska breda brädor och det är såå fint. Älskar golvet!! Vi tänkte ha vitmålat trägolv först, men så blev det sånt här istället tillslut och jag tror att det blir jättebra.. Det blir pärlspont i hall, kök och vardagsrum. I kontoret blir det samma tapet som ute i gästrummet och så kommer vi tapetsera sovrummet också. Oklart vilken tapet än så länge. Det är väl våra planer so far.. Haha!

Stitch hälsar god morgon!


Skärgårdskrogen!

Idag har jag inte fått mycket gjort.. Jag har vilat in princip hela dagen. Jag vill bara vara frisk och må bra!!

Världens finaste, bästa mami kom förbi på en spontanvisit och lämnade en blomma och mysiga tofflor till mig. Bara ändå sådär för att jag inte mår bra.. Som jag älskar min fina mor! ❤️ Tack för att du finns för oss barn, alltid!

Ikväll bjöd svärisarna på middag i Utvalnäs. Supermysig restaurang med bra mat! Tack bästa ni. Jag spydde dock efter middagen. Som tur var hann jag till toan på restaurangen innan det kom. Smärtspyorna är tillbaka (ursäkta för äcklig information).. Gör mig frisk någon! Snarast!

Vi avslutade kvällen med gotta och mys i husbilen.

Nu har vi bäddat ner oss i gästrummet jag och my love.. Sweet dreams!


Vårt tillpiffade gästrum!

Igår morse åkte jag hemåt ifrån Östhammar. 10.30 hade jag tid hos min läkare på Gävle sjukhus. Hon gjorde nya cellprover och det gjorde så fruktansvärt ont så jag svimmade. Jag måste göra det in princip varje år pga min endo och tidigare har det aldrig varit några problem, men den här gången gjorde hon ett fördjupat cellprov där hon tog tre olika slags cellprov där hon knipsade riktiga bitar (gu vad äckligt det låter), plus massa andra tester - och smärtan blev så stark så det svartnade och jag försvann. Fruktansvärt! Jag har ju haft extra ont så länge nu så det är väl inte så konstigt egentligen att kroppen inte orkade ta mer smärta.

Jag fick ligga kvar där i en säng tills medicinerna börjat verka och extrema smärtorna minskat, så jag kunde ta mig därifrån.. Jag åkte hem och packade ihop lite och sen åkte jag till Valbo en sväng. Där handlade jag lite grejer till gästrummet. Sen åkte jag ut till huset.. När jag kom ut dit insåg jag att jag glömt handla mat så det var bara att sätta sig i bilen och åka in till stan igen.

Vid 18-tiden kom Johan och Edward till Harkskär och strax efter kom svärföräldrarna med deras husbil. De blir kvar här i helgen och hjälper oss att bygga! De sover i deras husbil och vi sover i vårt gästrum. Mysigt!

Vi ställde in Johans fåtöljer i gästrummet. Det kändes dumt att köpa när vi hade liksom.. Men det ser sjukt roligt ut. De två största existerande fåtöljerna i världens minsta rum. Men det får se ut så här tills vidare.. Bordet fanns kvar i huset så det är också bara en tillfällig lösning. Men det blev så mycket mysigare med lite piff!

Jag älskar Mios medlemserbjudanden. De skickar ju ut "handla för 600kr och få 300kr rabatt" några gånger per år. Jag köpte alltså korgen som filtarna ligger i, svarta ljuslyktan på bordet, glaslyktan på bordet, lampan på nattduksbordet och Edward-statyn på nattduksbordet för ynka 300 kr. Sinnes!


Lingon!

Idag trotsade jag mitt hemska mående och följde med svärmor, Johans moster och Johans morfar ut i skogen och plockade lingon.. Först plockade jag lingon, men då såg jag bara blåbär överallt! "Strunt samma, då plockar jag blåbär istället då.." tänkte jag och gick över till blåbär. Helt plötsligt var lingon det enda jag såg, överallt. Så jag varvade och plockade lite av varje haha.
Vi var och hälsade på Johans mormor också en sväng. Hon bor på äldreboende, så vi tog med henne ut på en liten promenad i Gimo.

Nu har vi precis ätit middag; lax och potatis. Det är ju så skönt sensommar/höst-väder så vi satt ute.. Nu ska jag dock lägga mig i soffan. Nu orkar jag inte hålla igång en sekund till. Hur länge ska detta fruktansvärda smärtskov hålla i sig?? Imorgon har jag iaf läkartid i Gävle hos min läkare. Skönt att få komma tillbaka till henne igen. Hon vet hur jag funkar.


RSS 2.0