Älskling är hemma!!

Jag och Amanda gick och mötte upp Josefin vid tågstationen idag. Åh vi har inte setts på 6 veckor typ!!



Muschen och jag njöt av en glass i solskenet ;)



Lunch på Flanör med Joppla, Mini och Diva.





Åkte ut till Hedesunda med 4 bussen och har myst hos Maria sen dess med henne, pappa och Joppla. En sväng till Vinnersjö tog vi men nu är vi tillbaka framme igen. Fy tusan, Hedesunda är bra mysigt ändå!!

Så här trevligt är vårat sällskap just nu.. ;)









Nu ska vi fortsätta äta godis (trots att det känns som att jag håller på att spy efter allt vi ätit ikväll).. Älskling är hemma ända tills på fredag och jag känner mig nästan alldeles LYCKLIG!


ny favorit

ååh vad jag är kär nu.. I EN LÅT!!!
låt nr 7 i kvällens melodifestival. Leaving home med Nicke Borg. Grym!
Kanske inte så mycket melodifestival men va tusan.


Tacosfest med pappa-familjen!















Underbar fredagkväll! Jag blir nog i Hedesunda hela helgen ser det ut som. Mysigt :) ♥


Mammii!

Igår fick jag verkligen en myskänsla av att vara hemma! Mamma kom upp innan jag skulle sova med mackor, yoghurt och mumsmums. Och en liten love sten. Hon är underbar och det känns så himla skönt att vara hemma! ♥



Idag har jag haft en supermysig dag med Amanda och Andreas. Lunch hemma, slapp i soffan och sen ner på stan en sväng för lite fika.. Man måste ju titta runt lite i butiker så man vet om man missat något :P Det hade det inte gjort! En väska som jag tittat på på åhlens innan jag åkte hängde till och med på exakt samma ställe, haha! Inget större hade alltså hänt trots 5 veckor i USA, förutom en ny butik i 9an.









Snart ska jag vara med Fia och Rickard :) W i h o ! Jag har saknat dom små rackarna!! ;)

min flygresan hem..

All min packning.. Som jag fick betala dyra pengar för att få hem. Plus att jag fick slänga massor på flygplatsen :(



Jag utanför huset vid taxin precis innan jag skulle åka.. HEJDÅ hemska hus!



Flygplatsen i DC



Fina flygplanet..

 

Ush jag hade så himla mycket handbagage eftersom jag hade så mycket övervikt.. Tod det jag inte slängde i handbagaget eftersom de inte väger det :) Blä vad tungt det var att släpa på..



Jag älskade den här flygplansmaten.. Kan det vara för att jag har levt på mackor, yoghurt och flingor i en månad?



Underbara utsikt :)



En sliten och trött Evelina efter 14 timmars flygning..



Nu ska jag prata med mamma.. Som jag skrev innan; hela min långa au pair berättelse kommer.. Har bara inte tid just nu!

KRAM. UNDERBARA SVERIGE!!

Home sweet home !

Borta bra men hemma bäst!

14 timmar tog flygresan hem. Åkte från washington DC, mellanlandade i Frankfurt och landade på arlanda 14.20. Mamma och pappa visste inget så det blev en rolig överraskning för dom.. Dom blev helt chockade, haha!

När jag har mer tid ska jag berätta hela min långa au pair skit historia från början till slut. Men nu ska jag umgås och äta SVENSKT GODIS!! Det känns bra att vara tillbaka ;)

Pentagon mall

Idag har jag haft en väldigt stressig dag.. Åkte runt hit och dit och har fixat och donat. Det har blivit lite shopping kan man säga.. Jag och Beth har bland annat varit till min favorit-butik med de billiga märkes skorna! Och så har jag såklart varit till F 21, Victoria Secret och massa andra favoriter! I eftermiddags visste jag inte vad jag skulle hitta på så jag åkte till mitt favorit mall. Det är så galet stort alltså och de har alla butiker man kan tänka sig! Jag gick runt där i 4-5 timmar och jag gick inte alls förbi alla butiker ens.. crazy!

Imorgon händer det grejer.. Jag har lite ont i magen :S





Gissa omklädningsrummet? ;)







Ser jag flottig ut? Hmm ja det är också det jag är. Galet varm dag! Hade jag varit hemma hade jag haft shorts och linne på mig men för alla här är det ju som vinter fortfarande så det gäller att hålla sig till att klä sig som alla andra..

God natt!


Emsamt!

Ikväll är det lite ensamt. Men jag har iaf åkt till mataffären och köpt hem massa gott! Havregrynsgröt, frukt, yoghurt, chips, choklad, bars, flingor, mackor. Så nu ska jag gotta i mig massa och så har jag både tvn och spotify igång för att det inte ska bli för tyst. PLUS att hela huset lyser för att jag inte ska börja få panik och bli mörkrädd.. hehe. Jag har nämligen en förmåga att skrämma upp mig själv ganska så mycket! Och får jag panik här har jag ju verkligen ingenstans att ta vägen eller någon att ringa här så det gäller att hålla sig lugn och fin. Larmet är på iaf, så är det någon som försöker bryta sig in så tjuter det. Men jag som får panik av för höga ljud! Vad gör jag om det börjar tjuta då och det verkligen är någon här? :O uuh. Nej tack, sluta nu.

Det finns en risk för att det blir många inlägg ikväll.. Om jag inte hittar på någon bra film på tvn eller något då. Jag har även massor att tänka på tills imorgon. How to do? :S

Btw. Det har varit sommarvärme här idag! Jag har bara haft leggings, ett linne och en tunn tröja på mig. Underbart!

10 saker du kanske inte visste om mig..

Evelina goes lite mer personlig än vanligt.. Här är mina 10 innersta hemligheter, haha!

1. Känslor. Jag är väldigt dålig på att visa känslor; både när jag är glad och ledsen, och jag gråter mycket sällan (aldrig bland människor).. Jag är även väldigt dålig på att läsa av mig själv. Jag kan helt plötsligt känna mig jätte nere och inte alls fatta varför, precis som att jag kan få världens lyckorus och inte förstå då heller. Jag samlar på mig mycket känslor omedvetet eftersom jag håller allt inom mig och det kan helt plötsligt få för sig att vilja ut, när som helst! Vilket kan bli väldigt galet ibland.. Någon kan ha sagt eller gjort något till mig för ett år sedan till exempel som jag släpper ut känslorna för NU. Panikångestattack, hej!

2. Bilar. Jag är lite hemligt helt galen i... bilar! Inte ahlgrens bilar godiset utan riktiga! Jag kan inte så mycket men jag älskar coola bilar. Garaget var det första jag smög och tittade i när jag kom hit. Att vara i USA är himmelriket ur bilsynen; alla har coola, snygga, nya bilar! Mums!

3. Smutsig. Här kommer lite snuskig information. Jag skjuter gärna på att duscha en dag extra för jag tycker inte om det! Det är så bökigt och det är så mycket man måste göra: klä av sig, blöta ner sig, schamponera, balsam, torka sig, föna håret, klä på sig.. uuuhhh. Bada går bättre men duscha är såå jobbigt. Snuskmaja!

4. Pojkig. Jag är väldigt "pojkig" på ett sätt, i tänket liksom.. (på ett annat är jag den tjejigaste tjejen i världen) Jag älskar liksom allt rosa, pluppigt, nagellack, smink, shoppa, bla bla bla. Men jag är jättedålig på att lägga märke till saker. Som om någon kar klippt håret, köpt ny tröja, varit utomlands i 4 månader och blivit alldeles knallbrun, gått ner eller upp 10 kg i vikt. Jag ser det inte!! Hehe jag försöker ibland; "ååh har du ny frisyr!" men oftast blir det bara fel och pinsamt.

5. Maskot. Jag har alltid en liten docka som ligger i min handväska, var jag än går. Hon är min lilla skyddsängel som för tur med sig. Som en liten maskot liksom. Engla heter hon och har funnits med så länge jag kan minnas!

6. Jag kan inte. Jag kan inte knäppa med fingrarna och jag kan typ inte vissla. Ibland kan jag få till något litet ljud men det är mycket sällan.. Jag har även lite svårt för att erkänna att jag har fel (det skulle jag ju såklart aldrig erkänna), och så tycker jag inte om att misslyckas.

7. Knäpp. Jag har väldigt mycket konstiga saker för mig, vad gäller precis allt! Jag kan få för mig saker, jag kan känna saker, jag har massor av ticks, jag kan tro saker så mycket att det blir som verklighet.

8. Gottegris. Jag älskar verkligen allt som går att stoppa in munnen! Snabbmat, husmanskost, alla sorters mat, efterrätt, godis, drickbart.. you name it och jag är helt galen i det! Jag är inte petig när det gäller mat och det enda som jag verkigen inte kan äta utan var tvungen att spotta ut var paltbröd. Allt annat kan jag liksom äta, oavsett om jag älskar det eller inte. Jag är liksom inte sån som "inte tycker om det, tar bort det när jag beställer mat osv". Allätare! Däremot har har jag en liten extra crush i allt som inte är så bra att äta, efterrätter, gotta, mackor och yoghurt och sånt. Frukost är mitt favvomål! Tackar kära mor och far för min ämnesomsättning annars skulle jag rullat fram vid det här laget, sån gottegris som jag är! Men det sätter väl sig fast när man minst anar det, jag är ju inte 12 längre, hehe.

9. Rastlös. Jag är väldigt rastlös av mig. Jag tycker inte om att vänta på folk, jag tycker inte om när något är tråkigt, jag tycker inte om att sitta stilla för länge. Det måste hända något hela tiden, och det ska gå fort - om jag själv känner för det, haha. Om jag vill ta det lugnt gör det inget om alla andra också är sega.. :P Mitt vis tack. Haha det är en av de få gånger som jag och Josefin kan börja småtjafsa. Hon tar gärna tid på sig och jag vill att det ska gå fort fort!

10. Matlagning. Jag är fruktansvärd i köket.. Verkligen hemsk. Någon sa till mig en gång att jag till och med kan misslyckas med makaroner, och det stämmer som tusan! Inte ens det kan jag göra. Jag har försökt att göra precis efter recept men det går bara inte! Så nej, matlagningen lämnar jag gärna över till någon annan. Konstigt egentligen, jag som tycker så mycket om att äta! Jag skulle gärna lägga alla mina sista pengar varje månad på att ha någon som lagar mat till mig. Eller så kanske man kan byta? Jag städar huset till någon om den lagar mat till mig? hmm det var en idé, för städa, diska, tvätta och sånt tycker jag nästan är roligt. Men matlagning, blä blä blä.




17 januari - 17 februari

1 månad i USA! Det känns som ett år..
Saker och ting blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. Jag hade nog för höga förväntningar. Jag har nog kommit för långt i mitt liv innan jag åkte, och vill för mycket för att det här ska "räcka"..
Ikväll åker famlijen till sitt hus i Florida och blir borta tills på måndag kväll, och jag blir kvar här alldeles ensam. Undra vad jag ska hitta på?


solen skiner i alla fall..



confused

Det är i alla fall tur att man kan det där med att hålla isär utsidan och insidan..

Nu ska jag ta ett varmt bad, äta underbar marabou choklad och drömma mig bort till problemfriaste ön i världen och bara njuta av livet för ett tag. Gu vad jag aldrig har känt mig så här lost.

Ha en trevlig kväll, sov gott! ♥



Det kunde inte ha kommit mer lägligt..





TACK pluppi !! ♥


what to do?

Jag har verkligen försökt få med mig Max och hitta på något idag.. Jag är trött på att sitta inne med honom och titta på när han spelar massa skit! Alla borde vid det här laget veta att jag hatar dataspel, tv-spel, alla spel som har med elektronik att göra.. Jag vill inte att han ska bli någon nörd som sitter inne dygnet runt och spelar tv spel som förstör honom.. Så jag fick faktiskt, efter mycket skrik och slag och bit och fight, ut honom på pickning. Haha vi satt vid trottoaren på andra sidan vägen men han gick ut i alla fall!

Max står för kakorna.. Han fick dom från en tjej idag som alla hjärtans dag present. sött.



Och så har vi målat lite med utomhuskritor också.. Max vägrar vara med på kort så jag får ställa upp så att ni ska få något att titta på, inte bara massa text!





Det har varit så varmt idag.. Sjukt! För bara någon dag sedan gick jag och huttrade i min tjocka everest-jacka och imorse när jag skulle gå och lämna Max var det liksom ingen skillnad när man öppnade dörren typ. 15 grader har det varit här idag i skuggan. Plus att solen värmer jättemycket!! Underbart väder, våren är här!

ush det har varit jobbigt ikväll.. ont i magen.

Happy Valentine´s Day !

Idag är det alla hjärtans dag.. Det känns som vilken annan dag som helst, jag har inga planer. Men jag skickar i alla fall ett stort hjärta till mina fina föräldrar, mina finaste systrar, lovely bror, mormor och morfar, farmor och farfar, vänner släkt och alla ni som läser min blogg och alla ni andra, haha. Och Andreas!

Kom precis hem från 40 minuters promenad och har ätit yummi frukost nu. Det är 15 grader ute här idag och solen värmer verkligen.. Underbart, det känns såå vårigt nu! Något bra, haha.. :P


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥


M&Ms my new best friend!





Det här är vad min kväll kommer bestå av! Jag ska börja titta på serien 24 för Rachel tyckte tydligen att det var det bästa som fanns. Läsa tidning, äta god nötmix och favvo M&Ms.. OCH smörja in mig med brun utan sol. Så här blek är det skamligt att vara. Man blir liksom ännu blekare i den här "bruna" familjen.. Jag känner mig som värsta albinot!

De har famliljemiddag där uppe nu.. Och här sitter jag :/


future 


Capitol buliding!

Jag trodde igår att det var till Washington monumentet vi skulle men när jag träffade alla inne i stan insåg jag att det var the capitol buildning vi skulle på guidad rundtur i och inte monumentet.. Det var helt galet att ta sig in där, precis som när man ska checka in när man ska flyga..





Här har vi inne i själva kupolen.. Det är svårt att visa med bilder hur fint det var, speciellt med min lilla skruttkamera.. Men det var superfint där inne, mäktigt!













Här är vi efter au piar-träffen.. Jag och två tjejer till fortsatte att se lite fler fina byggnader. De är så vackra!



Jag och Kamila åt lunch på stan.. Mexicanskt!



Kamila. Hon har varit här i 1,5 år och har precis förlovat sig ("på låtsats" eftersom man blir hemskickad om man gör det på riktigt i au pair-programmet) med sin amerikanska pojkvän! Se där vad som kan hända..



Hungriga jag!



Sen vid halv 7 igår kväll satte jag mig på tunnelbanan ut till Silver spring för att träffa 8 svenska tjejer som är här i DC av olika anledningar.. Några av dom har bott här i 5-10 år och jobbar här, en var här som au pair precis som mig, och några pluggar! Det var trevligt att träffa dom och Linda som vi var hos hade gjort SUPERGOD mat och efterrätt..



Fläskfile, potatisgratäng och rödvinssås! yummi!



Finaste efterrätten! gaalet GOD!!





Ååh hon hade en hund också.. mysigt att gosa av sig lite med en fyrbent!



Efter middagen och massa sällskapande åkte vi in till DC och gick på krogen.. Jag följde med in i en halvtimme kanske men bestämde mig sen för att åka hem, ta på mig pyjamasen och krypa ner under täcket!

De har finare stämplar här på krogen än hemma på Heartbreak och Goya minsann!



Det var min lördag! Det är jätteknas med att få in bilder här på bloggen idag, jag har hållt på till och från hela dagen med de här bilderna!! Massa tid tar det. Men nu får ni lite bilder i alla fall!

Jag har inte sovit något inatt.. Hade en tokig kväll/natt så jag somnade runt 5 i morse och vaknade orolig klockan 7 igen och kunde inte somna om. Så jag har haft en slappdag! Det har varit jättefint väder och vårvärme här, men jag var bara ut på en promenad ör att köpa lite gotta, sen har jag legat och myst här. Hjärnan är alldeles slut och jag har huvudvärk!


Say hello to my new nickname!

Max kallar mig :

EVIL-ina eller DEVIL-eve
 
Behöver jag förklara att jag inte är särskilt omtyckt?

"I want you to die"
"You are the worst nanny ever!"
"I´m gonna make you fired"
"You are ugliest person I´ve ever met"

Haha.. Det är allt han säger till mig om dagarna. Härlig kille va ;)
Och hans standardsvar på allt jag säger till honom är: Whatever!

Åh det är så härligt att var au pair. Living the dream! Det här är såå rätt för mig! Wonderful!


Snart ska jag iväg på au pair träff, vi ska på guidad tur i Washington monumentet.. Sen ikväll ska jag på tjejmiddag med några tjejer jag aldrig har träffat. Det kan bli superskoj, det kan bli katastrof.. Men kul att göra något i alla fall! Hoppas ni har en mysig helg där hemma. Saknar er lite idag faktiskt..

Btw. Titta vad jag hittade i mitt badrum nyss :S





12 februari

Evelina

Populäritet idag: Ökar
Placering på namntoppen 2010: 69
Antal kvinnor med namnet i Sverige: 17005
Antal män med namnet i Sverige: 0

Kvinnonamnet Evelina kan vara en diminutiv form av Eva och betyder därför "det lilla livet", men det kan också härstamma från det keltiska Aibhlin, som betyder "vänlig". Namnet har använts i Sverige sedan slutet av 1700-talet och kom in i almanackan 1901.Namnet var relativt ovanligt före 1970, men har sedan ökat i popularitet. År 2003 fick 437 flickor namnet, varav 212 fick det som tilltalsnamn. Namnsdag: 12 februari.

Positiv, inte negativ!

Tidigare har jag varit ute och gått och sprungit för att göra av med dålig energi. Jag har varit irriterad och lyssnat på "arg musik" som jag kallar det.. Men idag vände jag på det ;) Jag lyssnade på glad och rolig musik och sprang för att samla på mig POSITIV energi! Jag lyssnade på massa ABBA låtar och sånt skoj så det blev riktigt roligt att röra på sig idag. Och samtidigt försvann en del av den dåliga energin. Det gäller att se det från den ljusa sidan!
Klarblå himmer och solsken tre dagar i rad nu, gu va mycket solsken gör med humöret alltså! Tack för det.

Nu ska jag klä på mig, göra mig iordning och äta frukost. Sen kommer Beth hit, det är roligt när hon är här. Plus att hon lagar alltid så god fillipinsk mat till mig :) Måndag, onsdag, fredag är hon här och städar! Jag har ju liksom inte hittat så många som jag vill umgås med än så det blir inte så mycket sånt vilket är jobbigt, men jag hoppas att -de rätta- dyker upp snart.. Det blir lite ensamt att bara ha Beth, haha ;)

Ha en fin dag, hörde att det var snöstorm hemma :S uuuh!
Här börjar det faktiskt kännas vårigt, även om det fortfarande är kallt i luften..
KRAM

...


There is no need to miss someone from your past -
There is a reason why they didn’t make it to your future.



Tjockis? nej tack!





Om jag kommer bli tjock när jag är här? Neej varför tror folk det? ;)
PANIKEN börjar smyga sig på.. Hmm imorgon är det dags för en låång joggingtur igen! :S Det får inte hända, nej nej!

God natt!

Shopping med Beth !

Idag har jag och famlijens städerska Beth varit ute på shopping! :) Haha vi bestämde igår när hon var här och jobbade att hon skulle visa mig några billiga affärer.. Och så gav hon mig en lapp med info om vart jag skulle ta mig och vilken metrostation jag skulle hoppa av. Haha när jag satt där på tunnelbanan och åkte längre och längre bort blev jag nästan lite småskraj; vart tusan hade hon tagit mig? När jag äntligen gick av efter 25 minuter (det kändes mycket längre) så visade det sig att det var ett ganska stort samhälle med mycket trafik, mycket shopping och mycket människor! Vi var in i först en skoaffär och det var G A L E T ! Alltså för oss svenskar är det himmelriket här eftersom allt är så dyrt hemma. Det var liksom outlet på skor, dyra märken som de reade ut för inga pengar alls! Jag vågar inte ens säga hur mycket jag köpte, men jag tjänade så galet mycket pengar ;) Plus att om man köpte 4 skor eller mer så fick man 40 % rabatt på de redan READE VARORNA!! Så om man säger så här; skorna som jag köpte skulle ha kostat sammanlagt 500 dollar ordinarie. Jag fick alla för så galet mycket billigare!

Sen var vi även in i en till stor affär där det fanns allt från heminredning till kläder till väskor, smycken, skor, hudvård.. Allt! Det var även där en outlet så det fanns blandat många dyra märken på både väskor och skor, och jag köpte några väskor! Jag har ju lovat mig själv att ta det lugnt med shoppingen och jag köpte ju en del skor så jag fick hålla tillbaka där inne kan jag säga. Men hittade i alla fall superfina väskor! yummi!!

Nu ska jag hämta Max på skolan!

hurtig morgon

Kom precis hem från 75 minuters promenad/jogg. Haha det var tänkt att jag bara skulle ta en promenad på typ 40 minuter men jag blev helt lost och hade ingen aning om vart jag var så det tog lite längre tid än planerat.. Jaja ingen skada skedd, mer träning åt mig! :P Mn frukost bestod utav en jättetallrik med pappas havregrynsgröt (attans det blir inte lika gott när jag gör det som när du gör det)..

Solen skiner här idag men det är såå kallt så man vill inte vara ute! Min promenad får räcka.. Det är skitkonstigt för hemma är det ju mycket kallare än här, men jag fryser hela tiden här fast jag liksom har lika mycket kläder på mig som jag brukar ha hemma :S SKUMT! Men jag känner mig inte helt frisk heller, det kan ju vara därför också! Jag ska iaf ta en lång varm dusch nu och tina upp lite! Sen ska jag visa er runt i huset! Det har jag ju inte riktigt gjort än..




Det var en gång en blondin som var i USA alldeles ensam

Det är lite svårt attt skriva blogg just nu eftersom mycket av det jag vill skriva inte går.. Kanske borde göra den lösenordsskyddad? nej vad tråkigt..

Jaja.. Jag kämpar på här med USA-livet! Idag har varit en "sådär" dag, jag valde att inte göra någon big deal av någonting idag och se vad som händer. Träffade ju lccn idag och hade möte, och det var det jag inte visste vad jag skulle göra med riktigt. Men vardagen flyter på ett tag till och vi får se hur det blir i slutändan!

Jag har känt mig lite hängig idag plus att mina ben värker helt galet efter allt tränande så jag bestämde mig för att låta kropp och själ bara vila och ligga nerbäddad nästan hela dagen.. Ingen promenad (vilket jag känner att jag skulle behövt egenltligen, nedrans benhinnor!), inget turistande, inget upptäckande, ingen shopping.. Bara ligga på rummet och läsa och prata med folk på datorn och slappa. Skönt! Första sån slappdag sen jag kom hit, det kan faktiskt vara skönt att bara ta det lugnt också. I vanliga fall skulle jag aldrig kunna göra det eftersom jag är väldigt rastlös av mig, men det här tar lite mer energi än vanligt så ja, det var skönt.

Jag har inte berättat om vad som hände med den andra famlijen heller.. det ska jag göra någon dag. Känns som att det är ganska mycket att skriva och det är nog därför jag skjuter på det. Men för att släppa allt seriöst och krångligt och jobbigt så kan jag ju berätta något skoj: Min roliga historia om vita huset..

"Det var en gång en blondin som var ute och letade efter presidentens hus..." Haha första dagarna när jag var här så drog jag ju iväg på upptäcksfärd och promenerade runt i DC för att leta efter vita huset och allt det där.. Jag gick runt i timmar och tittade på kartan och tillslut hittade jag äntligen vita huset! Det som var lite skumt var att det inte var vitt, utan gråaktigt, och så var det ingen fontän framför om man brukar se på alla bilder. Och så var det inga såna där stora pelare som det är på bilder heller.. Vad konstigt tänkte jag, att det inte såg ut som på alla kort man sett?! Jaja, jag fotade i alla fall massor men var ändå ganska besviken på hela den här vita huset grejen. Så himla häftigt var det ju inte? Evelina fortsatte sin promenad och fick sen en stor folkmassa stå och titta på något, och när jag närmade mig dök det upp en mycket välkänd byggnad mellan alla träd och buskar. V I T A  H U S E T! Det RIKTIGA! Åh jag var så glad att jag var själv då och att ingen såg mig och fattade vad jag hade gjort. Hur korkad får man vara liksom? Det klickade ju liksom inte att det inte var vita huset, trots alla skillnader! haha vi får se om jag vågar lägga ut bilderna på mitt vita hus eller om det blir föör pinsamt! Jaja.. det var blondie nr 1.

Blondinhistoria nr 2.
Evelina köpte nya hörlurar till sin ipod och det visade sig att ipoden hade blivit väldigt dålig för ljudet var så lågt fast man hade den på högsta volym. Jag försökte på alla vis att kolla vad som var fel på ipoden och insåg att det inte var något att göra något åt. Den är ju ändå typ nästan 2 år så jag tänkte att det kanske blir dåligt ljud i dom efter ett tag.. När jag var på väg till en apple affär i torsdags för att köpa en ny ipod så hade jag min gamla och lyssnade på musik på. Jag gick och höll i sladden och VIPS så blev ljudet jättehögt! Då visade det sig att det fanns en volymkontroll på hörlurs-sladden och den var nervriden på lågt ljud. HA HA. Det var ju tur att jag såg det innan jag köpte min nya ;) Så korkade jag kände mig.

Nu tror ni säkert jag är mer korkad än vad jag är i verkligheten, men jag var bara tvungen att berätta det för jag tyckte båda var så himla roliga. Och man måste ju bjuda lite på sig själv ;)
Nu ska jag gå och sova och jag känner just nu att inget kommer kunna stoppa mig imorgon. I´m superwomen (Pippi med dom stora fötterna Joppla, haha :P) Det gäller att hålla ångan uppe! What doesn´t kill you will only make you stronger!



Jaa Beth (städerskan) kommer hit imorgon också. Hon är underbar!
Sov gott! OJ vilket långt inlägg det blev. sorry! Mer bilder och mindre text i fortsättningen. Jag själv tycker iaf att det är roligare att se bilder än att läsa. GOD NATT NU!


confused

Idag har jag varit i USA i tre veckor.. Det känns som att jag
har varit här i flera månader.

Ingen bra dag idag, på något sätt alls. Imorgon är det rise and shine med ett leende på läpparna som gäller! Ååh undra hur länge man orkar men jag försöker och försöker tänka att det blir vad man gör det till så allt hänger på mig. Imorgon är en sån här stor dag igen, undra vad jag ska göra med den :S Låta allt bara vara eller göra ett sista starkt försök.



Bit ihop eller bryt ihop?
BIT IHOP.


Ännu en turistdag i DC

Nu har Uliana precis åkt hem.. Vi har haft en heldag i DC city idag verkligen. Jag är HELT slut! Vi har promenerat runt och sett alla byggnader (haha det börjar bli tråkigt att titta på vita huset nu :P), vi var till Chinatown och Gerogetown.. Vi har även hunnit med ännu mer shopping, massa tunnebana och massa gottis också! 



Dupount circle, på väg till city



Washington monument



vita huset



Fin park inne i DC



Nyttig cesarsallad, i alla fall ett pluspoäng till oss idag!



Ben & Jerrys i MASSA andra smaker än de man hittar hemma.. Så gott! Haha vi hade tur och köpte precis när det var happy hour så vi fick tre kulor för mycket billigt pris! :P



Inne på Forever21, provar kläder för fullt! (och nörknäpper kort framför spegeln)

Alltså jag är så IN LOVE i den butiken, Forever21! Jag skulle kunna köpa varenda grej de har där inne, så himla snyggt, ALLT! och billigt! Jag hittade en skinnjacka idag för 27 dollar (inte ens 200 svenska kronor). Haha och tro det eller ej men jag har köpt mitt 4 (!) ugglesmycke idag. Jag har fått en liten tjing på ugglor nu! Men den här var verkligen speciell så jag kunde inte låta bli att köpa det.



Här är gårdagens shopping också! Jag ska lugna ner shoppandet nu, måste spara pengar också. Så det här blir sista visa-vad-jag-har-köpt-inlägg på ett tag! 
 
Nu ska jag titta på SuperBowl. Det är ju tydligen någon jättegrej och jag är ju liksom i USA så man följer väl strömmen. Det kommer ta ett tag för mig att lära mig hur amerikans fotboll fungerar trots att A är proffset själv.. Men de är mycket skumt :P Jag har verkligen försökt förstå när han berättar och förklarar, och jag förstår till viss del, men inte allt. 1 av alla grejer jag kanske ska se till att få gjort nu när jag är i USA? Ha en trevlig kväll! Jag är APTRÖTT så det blir tidigt i säng för min del.

Saknar D i t o .
Min bästa bästa vän!

En lördag i DC med Uliana

Uliana kom hit vid 3 igår.. Vi åkte direkt till ett jättestort mall/köpcentrum.. HELT GALET STORT!! Det var liksom 4 våningar och det bara forstatte åt alla håll, vi hann bara kolla igenom en liten del av det! Så härligt, nu vet jag vad jag ska göra på min lediga tid i fortsättningen ;)



Det var liksom hur många såna här stora öppna hallar, och så var det gångar till nästa stora hall.. Ja, helt galet!



Lunch! Tacorulle, MUMS!





Kaloribomb! Jag måste ju få äta lite av det onyttiga för jag är ju ändå i USA liksom, haha. Men imorgon har jag bestämt att bli nyttig på riktigt!!





Efter shoppingen åkte vi hem och bytte om och gjorde oss iorning lite och sen åkte vi till Dupont Circel för att gå ut och dansa lite..



Det är ju egentligen 21 för att komma in på krogen här men tysken jag träffade i veckan kände någon som kunde fixa in oss!







Jag tog en paus mitt i allt dansande och vilade fötterna och åt M&M ;) Haha!



Man får ett stor kryss på handen om man är underårig här på krogen, för ibland får man liksom komma in ändå, men inte köpa något i baren och så. Men jag blev och Uliana blev utan för att vi var svenska, haha alla andra tjejerna fick kryss ;) Der är ju såå exotiskt med blonda svenska tjejer här tycker alla.. hehe.



Nattshopping! Åh vi var så hungriga..!



Tunnelbanan hem!





Det var en rolig kväll! Skönt att komma bort från huset och träffa lite folk och dansa.. :)
Nu ska jag och Uliana åka in till DC och så ska jag visa henne vita huset och allt för hon har inte hunnit dit än.. Det blir skoj! Belle skulle ha mött upp oss men hon fick fel på bilen så det blir bara vi två..

Måste kila, ha en bra dag! Skriver mer ikväll!

Middag med svenskor











Vi var in till Georgetown igår, jag och fyra svenska tjejer! Det blev förseningar så vi åt inte middag förren vid 10. Vi tittade runt lite men sen när de skulle vidare kände jag för att åka hem så de släppte av mig vid metron.. Fick vänta aslänge för jag missade den precis och de går inte så ofta på kvällarna/nätterna men jag kom hem tillslut! Mådde inge bra alls igår, huvudvärk och bara heeelt slut. Vaknade med huvudvärk idag igen men fick meddelande av Rachel att jag var ledig idag så jag kunde fortsätta sova ett tag till. Jag tror jag ska försöka sova ännu en timme till så kanske jag har tur och vaknar utan huvudvärk.. Jag har nog en hel del att sova ikapp känns det som eftersom jag inte kan sova så bra på nätterna. Senare ska jag in till DC igen och träffa Ullis! Vi träffades på trainingschool men hon bor en bit härifrån så vi kan inte ses så ofta. Men ikväll kommer hon och sover över och så har vi en heldag imorgon också tillsammans med Belle.


Aouäää.. :(


Ännu mer shopping



Skärp, 3 halsband, en ring och nagelack! (jag är helt kär i alla ugglegrejer här, :P)



Svarta höga fina pumps!



Guns N´Roses tröja :)

Allt detta för under 400 kr! Cheap!!


Nu ska jag åka in till Gerogtown och träffa tre svenska tjejer för lite middag! Uppdaterar antagligen ikväll igen när jag kommer hem om det inte blir för sent. Kram på er!


starbucks



En mysig morgon för mig själv!
Promenad i tre timmar (inklusive lite shopping) och lång frukost med min kära vän i-poden. Jag har blåsor över precis hela fötterna efter mitt promenerande så jag ska försöka låta dom vila nu några dagar så att fötterna får läka.. Hämta MAX nu!!

Trevlig fredagkväll alla ni där hemma!

:/

Har väckt Max nu och gjort han i ordning.. Nu sitter han och tittat på tv 10 minuter innan vi ska gå. Vaknade inte med världens bästa humör :( Och lite senare blev det ännu värre av någon anlednikng, idag känns det inge bra! Men jag orkade inte med min promenad innan jag väckte Max för jag sov inget inatt så jag ska ta en LÅÅNG promenad nu istället på min lediga tid och hurta bort all dålig energi som finns i min kropp, vilket är en hel del just nu. Har lite saker att fixa så jag tar en promenad in till city, sen blir det till att gå hem och sätta sig vid datorn några timmar innan "eftermiddagspasset" börjar. Ska hämta Max på skolan 3.15 varje dag, så även denna eftermiddag. Men jag ska bara jobba några timmar i eftermiddag för sen ska jag åka och träffa några svenska tjejer för middag ikväll. Kan bli skoj!

Ha en fin dag, love.



Jag håller på bygger ihop ett pussel här.. Fick det av mamma i julklapp. Visste inte vad det var jag höll på byggde till en början men nu börjar jag se ett välkänt litet söt-tryne! Saknar!!


Andy

Och eftersom jag har tråkigt och inget bättre för mig kan jag ju visa lite bilder från när jag och Andreas var på spa i Tällberg (dalacarlia eller nåt sånt :S) alldeles innan jag åkte. Supermysigt och avslappnande! Tack för fin present :)











Miss you prinsessan på ärten!! ;) TYST PÅRE!!


försöka vara positiv hela inlägget igenom

Jag börjar nästan få lite smått panik.. Läsarantalet på min blogg är numera galet högt.. Jag är på delad plats med Blondinbella (nja inte riktigt.. hehe. Åh vad rolig jag var nu) Jag visste inte ens att jag kände så här många människor :O Jaja välkommen alla nya läsare, hehe.. Roligt!

Min dag har varit.. bra.
Dagens positiva: Jag ska få följa med famlijen till Aspen om tre veckor.. Nu är det bestämt! De bokade en flygbiljett till mig idag! Det blir superroligt :) Åka skidor i en vecka och se lite mer av USA! Tummen upp..

Det ser ut som jag har en rolig helg framför mig faktiskt.. Ska träffa lite nya människor och på lördag kommer en tjej från trainingschool hit och sover över!

Det blir inte bättre än man gör det till.. Så jag drog på mig afrokrullet och försökte skoja till det lite idag men tydligen var det bara lite halvroligt.. Svårflörtad grabb den där Max, big time! Men skam den som ger sig ;)

 

God natt alla ni fina :) Nu ska jag krypa ner i "min" underbara säng.. Jag älskar sängkläderna! De passar mig, jag som älskar rosa! Ser det inte mysigt ut? :)


Haha ja det ser lite bökigt ut, men en av grejerna som är bra med att vara här alldeles ensam är att jag gör precis som jag vill! Jag älskar till exempel att sitta i sängen och äta, det kan jag göra.. Jag hatar att bädda alltför många gånger i veckan, det slipper jag! Och känner jag för att svänga av och ta en omväg när jag är på promenad kan jag göra det.. Haha jag låter som Björn Gustavsson i Singel-programmet. "Och så kan jag göra starkar röror!"

God natt nu! Ska upp tidigt imorgon igen för att försöka få Max till skolan. Kanske en promenad innan, för att vara laddad och ha mycket glädje-energi när jag ska börja min dag. Får se hur jag känner mig när jag vaknar, om jag behöver den eller inte..

Love you!


fix och tricks

Idag har jag varit och fixat ett amerikansk bankkonto.. Kan vara bra att ha ett kort här, det underlättar ju lite :) Hon tyckte Dito var så söt på mitt svenska bankkort, och attans vad det högg till i magen när hon började prata om honom och ville veta massa om honom. SAKNAR!!



Min första check ;)



Var och träffade två andra au apir tjejer, en från Polen och en från Tjeckien. De har varit här i 1,5 år båda två!



Mums!



Utanför starbucks med tjeckien-tjejen! Alla är korta här :O haha..



Ska snart gå och hämta Max i skolan..
Fortfarande ingen info om hur allt går med Max och allting. undra varför? Tror ni fattar..

Hoppas allt är bra med er där hemma! Solen skiner här idag, underbart! Det gäller att ta fram det lilla positiva i situationer och försöka göra något bra av allt..




ice cream

Jag har raderat ganska mycket från min blogg för korkade jag insåg hur lätt det är att komma in på min blogg, översätta allt jag skriver på google translate och få fram exakt vad jag skriver trots att jag är svensk och de människor som är här inte vet min bloggadress. Det är ju aslätt att bara söka på mitt namn på google så kommer den upp för tusan :O jaja, lite bättre valda ord och lite mindre detaljer i fortsättningen kanske..

Och det är just därför jag inte bloggar så mycket för jag vet nämligen inte vad jag ska skriva då.. Men det händer mycket här borta, det är ett som är säkert.. Här är en bild på när jag och Max var och åt glass idag i alla fall. Lite info ska ni så klart få!





Det blir bra det här, på ett vis eller ett annat!
god natt..

down

Godmorgon bloggen! Idag är en ny dag med nya möjligheter! Jag tror att den här dagen kommer bli toppen (man kan ju försöka tro det i alla fall)..

Hoppas ni har fint väder hemma och att allt är bra med er. Här är det grått och trist idag, tråkigt!

Kram på er.



Tänker på dig varje dag Fia som du kanske ser! Mina hemnycklar hänger nämligen på nyckelringen du gav mig :)hoppas allt är bra med dig snuttan.

Jag och tysken

Jag har varit in till DC en sväng ikväll.. Träffade en tysk tjej som har varit här som au pair i 7 månader. Vi klickade inte alls men det var roligt att komma ut lite och träffa någon annan än bara familjen. Vi gick en promenad först (därför jag är alldeles träningsklädd), sen åkte vi med metron in till city, gick runt där lite och lärde mig hitta lite grann, var till starbucks och satt där ett tag och pratade om allt och inget, sen åkte vi hem.
 

 

Nu har jag dragit på mig myspyjamasshortsen och tillhörande sån där grej som man har över ögonen när man ska sova, hehe. Är inte alls trött men borde gå och lägga mig så jag är pigg tills imorgon för jag ska ha Max då och det kan vara bra att vara utvilad så jag har massa energi!

GOD NATT! Pappa nu går du upp till jobbet, det är lite tokigt det här med tidsskillnad! När du går upp går jag och lägger mig.. love you ♥


 


work out

Åh det händer så mycket här hela tiden så jag vet inte var jag ska börja när jag väl sätter mig för att blogga. Plus att jag känner så himla många olika känslor under dagen att jag vet inte vilken av alla jag ska välja att skriva om.. Det går liksom som sagt väldigt upp och ner, ena stunden känns det så fel och onödigt att vara här, nästa sekund känns det skitbra! Jag fick ju inte den bästa starten och det gjorde nog att mitt humör drogs ner lite, även om jag försökte hålla mig på topp! Jag försöker fortfarande hålla mig på topp, och vissa stunder behöver jag kämpa mer än andra. Men jag lever och mår bra, och jag saknar inte Gävle speciellt mycket alls. Det är vissa personer (och hund) jag saknar men det är liksom inte så att jag mår superdåligt av det än. Att känna saknad är ju faktiskt helt naturligt :) MATEN däremot skulle jag kunna betala dyra pengar för just nu. Men man lär sig väl att leva med deras mat och lär sig att hitta en balans med sin egen mat också. Just nu blir det mycket mackor och flingor och sånt, hm inte bra för kroppen!

Jag har varit ledig idag men jag fick veta det så sent så jag har liksom inte hunnit gjort så mycket ändå.. Försökt träna lite, promenerat, suttit här vid datorn och pratat med lite folk, försökt leta på lite olika au pairer som bor här i området.



Jag idag!

Det här gymmet har jag precis utanför min sovrumsdörr. Man kan träna hela kroppen verkligen, och så har hon en sån där trappmaskin också, så jag gillar huset! Plus att det kanske är bra att jag inte mår helt 100, det är ju då jag tränar MASSA. Så jag kanske till och med kommer bli fit! Det vore ju bra, om jag tog tag i träningen en gång för alla. Något positivt! Hehe det gäller att se det lilla ;)


Promenad!





Det är i alla fall tur att jag har mina nya älsklingar, för de beövs idag!! Promenera är ett bra sätt att göra av med dålig energi!

humörsvängar

Hehe eftermiddagen blev inte bättre kan jag säga.. Jag hade verkligen ingen aning om att en unge kunde grina och skrika i flera timmar i sträck, men nu vet jag det också ;)! Han är så bortskämd och "överklassig" och gnällig och frukatnsvärd så jag bara vill spy och ramla ihop i en stor hög här nu.. Samtidigt är han (hmm ni har ingen aning om hur mycket jag måste TVINGA fram det här nu) : söt! 

Jag tycker så synd om honom, som alla skrev i kommentarerna: han har inte någon fast punkt i livet och han är en väldigt vilsen liten kille. Föräldrarnas kärlek till honom visar de genom att köpa grejer eller låta honom få som han vill. Han har haft MASSA au pairer genom sitt lilla liv, och de liksom bara överger honom. Jag kan förstå de som åker hem för det är nog inte riktigt det här vissa räknar med när man åker hit som au pair. Jag tror vissa kommer hit med inställningen att man ska leva glamliv, ha roligt 24-7, träffa massa roliga människor, göra massa skoj helt enkelt under sitt år som au pair och att många faktiskt inte fattar att man ska ta hand om barn också och att det kan vara väldigt krävande på alla vis! Jag kan själv erkänna att jag tänkt ganska lite på den här barndelen och mer på allt annat.. självklart har jag fattat att jag ska ta hand om barn och att det kommer bli jobbigt men jag har tänkt att det kommer vara som att ta hand om sina småsyskon liksom. Men alla är ju inte uppfostrade på samma sätt och det visar sig väldigt tydligt här borta. Hemma har jag i alla fall jag blivit lärd att lite skit rensar magen, man ska uppleva och upptäcka själv. Ramlar man och slår sig förstår man att man ska vara ilte försiktigare nästa gång, man ska liksom lära sig av sina misstag! Här får man inte göra misstag, för alla berättar att det är farligt att göra så, och bakterier hit och puttinutti dit. STOR SKILLNAD och STOR KULTURKROCK!

Mormorn kom hit ett tag innan jag skulle gå och hämta Max från skolan och sa att hon skulle följa med och hämta honom (jippie tänkte jag ;/ ) Det var tydligen för kallt och han hade ju lite ont i örat imorse så det är ju inte bra om det blir kallt.. När vi hämtade honom började han gnälla direkt, och han ville ha Mc donalds. Så istället för att skjutsa hem oss som vi hade bestämt åkte vi till Mc donalds och han fick beställa precis vad han ville, och det blev inte lite det!! Han orkade inte ens äta upp hälften. Sen när vi kom till mormorn sprang hon och duttade med honom för han hade så ont överallt och han grinade och allt var fel. Vi var där i flera timmar men sen när hon släppte av oss så var jag och Max äntligen själva! Han gnällde fortfarande massa och grinade konstant! Jag försökte allt men han vägrade lyssna, han var verkligen utom all kontoll! Skönt nog somnade han vid tvn vid 8, stackarn var väl alldeles utmattad.

haha för dom som inte är intresserade av hur själva "au pairandet" går så blir det säkert en hel del tråkiga inlägg nu men jag känner att jag måste få ur mig det här alltså.. Och jag känner redan nu att mitt humör kommer vara mycket instabilt ett tag framöver. Bara under de timmar jag har varit ledig nu ikväll har jag hunnit kännt alla känslor man kan känna, tre gånger om! Jag kommer tycka synd om honom, jag kommer vara såå less på honom, jag kommer (förhoppningsvis) tycka att han är den bästa lilla 6 årning som finns, jag kommer vilja åka hem, jag kommer vilja stanna kvar, jag kommer trivas, jag kommer hata USA, jag kommer sakna alla, jag kommer vara så himla glad att jag slipper alla och bara får vara själv.

En sak är i alla fall säker: Det blir inte bättre än vad man gör det till! Och ikväll valde jag att släppa allt och gilla läget :)

 


 


RSS 2.0