Grillat idag igen!

Jag har bara hängt idag. Tvättat några maskiner tvätt, tittat på två avsnitt Homeland, sovit middag.. När Johan kom hem lagade vi middag. Svärisarna bjuder alltid på middag när vi är här, men ikväll fixade vi middag (fast med deras mat, haha). Det blev grillat; baconlindade kycklingfiléer med klyftpotatis, bea, currysås och sallad. Så gott!

Igår åt vi dock ännu godare middag. Färskpotatis, grillad laxburgare, grillad halloumi och romsås. Dog gottadöden. Jag ville aldrig bli mätt!

Ikväll har vi tittat på filmen Room (igen för min del). Jag tyckte att Johan skulle se den och jag såg den gärna igen. En tragisk men ändå fin film. Barnet i filmen är så himla lik Elliot och jag fick en riktig saknar-attack efter honom ikväll. Som jag saknar den lilla filuren! Älskade lilla Elli ❤️

Grillmästaren!


Hamnen i East!

Igår slutade Johan lite tidigare. Han kom hem redan vid 14.30. Då la vi oss ute på en filt på gården här vid torpet och skrev inköpningslista till rusten i huset inför helgen. Svärisarna kommer och hjälper oss igen lör-sön och då måste vi ju ha så mycket som möjligt hemma så det inte tar stopp pga att vi saknar material.
Svärisarna är så söta. De vill så gärna hjälpa till! De håller på målar huset hemma och driver eget företag, men de är så glada över att vi köpt hus och vill hjälpa till så mycket det går. Finaste!

Mot kvällen igår åkte vi ner till hamnen här i East och åt en glass och bara njöt. Älskar Östhammar!

Idag chillar jag och tar igen mig efter full fart i flera veckor. Jag har tagit extremt mycket extramedicin de senaste veckorna. Dels för att jag har en sämre period igen, men också för att det har varit mycket med 2 bröllop, möhippa, 3 veckor på Akademiska, maxa tiden med Josefin nu när hon varit hemma, midsommar och så rust i huset på övrig tid. Jag bestämde innan vi åkte hit till East denna veckan att jag skulle göra absolut ingenting de 3 dagarna vi är i Östhammar. Jag försöker hålla den dealen med mig själv så gott det går!

Jag gick ju upp närmare 15 kg av en av medicinerna som jag började med för ca två år sedan. Jag har aldrig haft problem med vikten innan men den viktuppgången, som jag inte kunde styra över hur mycket jag än försökte, sved och jag var inte alls bekväm i den nya kroppen. Jag har levt lika som jag gjort i hela mitt liv och ändå blev jag bara "rundare och rundare".
Läkaren ville att jag skulle byta ut den medicinen för någon månad sedan av andra orsaker, och ingen var gladare än jag över att äntligen få slippa den. Så fort jag slutade med den började "min kropp" komma tillbaka igen. Jag har nu blivit av med hälften av bonuskilona, bara av att sluta med medicinen, och äntligen känner jag igen mig själv lite igen.
Helt sjukt vad en medicin kan påverka kroppen på så många olika plan med biverkningar osv.
Jag bryr mig egentligen inte om vad jag väger utan det viktigaste för mig är att jag trivs i min kropp. Jag har fortfarande ganska mycket vätska och "plufs" kvar, men det blir verkligen bättre och bättre. Underbart!


Byggare Bob!

I tisdags hade vi snickare på besök i huset. Han hjälpte oss att rikta golv och tak och få det någorlunda rakt. Vissa av takstolarna hade sjunkit, så de fick vi trycka upp och fästa riktigt. Det blev jättemycket bättre. Perfekt kommer det dock aldrig bli, haha!
Vi kommer sänka golvet typ 1 dm också. Det hjälpte han också till med att visa hur vi ska göra då allt är väldigt specialbyggt i vårt lilla hus. Made by en klåpare till hemmasnickare. MEN! Det kommer bli grymt när det är klart!


East=Östhammar

Igår kväll åkte vi till East. Jag tror vi kom hit vid 22 någon gång. Johan jobbar på hans pappas företag onsdag-fredag den här veckan så vi blir här tills fredag em/kväll.

Jag åt en riktig sommarfrukost imorse. Yummi!


Jag och Johan

Igår för ett år sedan träffades jag och Johan för första gången, den 27 juni 2015. Han kom till Gävle från Östhammar för att ta en fika med mig (och Edward). Vi möttes upp på Waynes ute vid Gävle strand. Vi fikade och satt och pratade i typ 1,5 timme och sen skulle jag iväg på kalas för Mattis. När vi skulle skiljas åt frågade Johan om jag hade några planer mot kvällen eller om vi skulle hooka upp efter kalaset igen. Jag hade inga planer så vi möttes upp igen någon timme senare efter kalaset. Vi gick till Allstars uteservering och åt middag och sedan gick vi på bio och såg Entourage-filmen.

Jag kände mig inte alls redo för något seriöst när vi träffades och jag var inställd redan från början på att det inte skulle bli något. Men vi sågs ändå massor efter det. Redan 2 veckor efter första daten åkte vi till Stenugnsund/Göteborg och bodde på hotell i flera dagar och semestrade ihop. Så nog fast det ett intresse allt eftersom vi hängde så mycket ihop. På våran andra date kom han till Gävle igen och då åkte vi ut till stugan och fikade med mormor och morfar. Av dom fick han ok direkt och det kändes bra!

Efter vår semester i Stenugnsund hamnade jag på sjukhuset i 2 veckor. Johan ville så gärna komma och hälsa på men jag sa ifrån. Tillslut kom han ändå. Då började jag helt plötsligt få känslor för honom och de smög sig på mer och mer.. Han hade sett mig som sjukast och risigast och i mitt värsta skick, och ändå fanns han kvar. Jag är så glad för att han var ihärdig och "inte gav upp på mig" fast jag var lite segare på att förstå att det skulle bli vi än vad han var.

Den 27 juli är våran dag. Prick en månad efter vår första träff bestämde vi oss att vi skulle köra. Tänk att vi snart firar ett år tillsammans! Tiden har verkligen gått fort. Det känns som att vi känt varandra så mycket längre.

Hela vårt förhållande har gått snabbt. Första semestern i Sverige ihop efter 2 veckor. Vi flyttade ihop efter att vi varit tillsammans i några månader. Första resan (till Thailand) efter fyra månader. Och vi köpte hus tillsammans innan vår ettårsdag. Känns det rätt så ser vi ingen anledning till att vänta! ❤️

Love you! Tack för att du finns vid min sida.


Rusten fortsätter!

Igår var jag och Josefin med varandra hela förmiddagen. Vi var till Alice (pappas Marias dotter) och klippte oss och sen åkte vi in till stan. Jag sa hejdå till Josefin (vilket alltid gör lika ont) och sen åkte jag ut till vårt hus. Vi har en snickare där idag så vi var tvungen att få bort det som behövde bort för att han skulle kunna göra sitt idag.

Johan har verkligen slitit på när jag har varit med Josefin hela förra veckan. Han är så grym! Det är så himla skönt med en kille som bara gör istället för att bara snacka om att göra det men aldrig ta tag i det.

Jag var tvungen att ta igen mig idag. Jag hoppas att jag ska vara lite mer ok om några timmar. Isf åker jag ut dit och gör dem sällskap!


Min andra hälft!

Om 1,5 timme lyfter min fina lilla älsklingssysters plan för ännu ett år i LA. Jag har haft världens mysigaste 3 veckor med dig på hemmaplan. Älskar när vi alla fyra är samlade ❤️
Hoppas du får ett grymt år i LA. Älskar dig mer än allt!


Room

Idag var vi kvar i stugan till sen eftermiddag. Då åkte vi till både vårt hus och Musch och Mattis. Johan har slitit på massor i vårt hus idag så nu är vi ända nere i grunden i köket. 4 lager golv, isolering osv. är borta och nu är det hål hela vägen ner till marken.

Ikväll har vi tittat på filmen Room hemma hos mami. Se den ni som inte redan gjort det. Jacob Trembley är en av huvudrollsinnehavarna, en liten kille på 9 år. Han var faktiskt med i toppstriden för att få en Oscar (bästa manliga huvudroll) men Leonardo DI Caprio vann den tillslut. Det var ju Leos första så det var väl iofs på tiden. Lilla Jacob kommer garanterat få en något annat år och han har ju verkligen tid på sig. Fantastiskt bra skådespelare! Sjukt btw att jag har sett Leonsrdos Oscarstatyett in real life, hemma hos honom i hans feta hus i Beverly Hills. Jag träffade ju faktiskt Justin Bieber också när jag var och hälsa på syrran i LA för några månader sedan, men jag tyckte det var så mycket ballare att träffa, prata och hänga med Leo och hans polare hemma hos självaste DI Caprio himself. Sjukaste huset jag sett! #skryt

Nu ska jag och Jopplas bädda ner oss och försöka sova. Vi är kvar hemma hos mami inatt. Imorgon är sista dagen med Josefin på hemmaplan. Jag saknar henne redan!! ❤️


Min midsommar!

De har gjort om hela blogg.se och det blev sjukt krångligt. Därför har det inte blivit något blogginlägg nu under midsommar eftersom jag inte ens fattar hur man gör ett inlägg.. Men jag gör ett försök så får vi se hur det funkar.

Midsommarafton åt vi frukost hos papi, en snabbsväng till Åsudden och sedan åkte vi till stugan och var där hela kvällen. Midsommardagen firade vi hos farmor och farfar i Nimnen. Sen vag vi på fest i Hedesunda hos Anders och Kicki. Vid 23 åkte vi til stugan och avslutade midsommarhelgen där. Vi sov kvar. Imorse åkte Johan till vårt hus och Musch och Matti till sitt för att göra ett ryck. Jag har inte varit pigg alls i helgen så jag blev kvar i stugan med Jopplas, mami, Thomas och brors. Nu ska vi dock åka till huset och visa mamma och Thomas det. De har inte sett det än!

Hoppas ni alla haft en härlig midsommarhelg!


Mattis födelsedag!

Ikväll var vi ut och åt på Pinchos alla syskon med respektive. Felicia saknades då hon hade träning och kom senare.. Älskar att vi alla fyra är samlade. Fantastic 4!

Grattis Matti på födelsedagen! Puss 







Bröllopet 18/6-16

Här kommer några fler bilder från helgens bröllop!










EM: Sverige-Belgien!

Nu taggar vi match hemma hos papi. Pappa har pyntat med Sverige-vimplar och grejer, haha! Brors, Simon och jag sitter bänkande och resten kommer väl snart! Jag hade ingen Sverigetröja så det fick bli brors trekronor tröja. Bättre med lite Sverige än ingenting alls! Jag tycker egentligen fotboll är sjukt tråkigt men är det någon gång man ska kolla så är det väl under EM! Nu kör vi! Heja Zlatan!




Tidskapsel!

Vi hade en så himla mysig kväll igår hos fina Johanna. Vi kom på att vi grävde ner en tidskapsel för 10 år sedan som vi äntligen fick gräva upp igår. Vi hade skrivit ett varsitt långt brev till oss själva i framtiden och lagt ner små minnesgrejer i burkar. Så himla kul att få upp dem! Vi åkte och grävde upp dem vid 2 när alla sov och vi hittade den på en gång. Tur att vi mindes exakt vart vi lagt den. Så vi satt uppe ända till kl 4 och läste breven och mindes. Vilken mysig kväll! 




Vid lunchtid åkte vi till farmor och farfar. Vi har haft en mysig dag. Nu ska vi äta pannkakor och sen ska vi åka till papi. Mysigt att få några heldagar med Jopplas!


Sommardag!

Åh vilken mysig dag vi haft idag. Jag och Josefin sov ut imorse, åt frukost och sedan åkte vi ut till Hedesunda med 12-bussen. Sen har vi hängt med vår fina vän Johanna hela dagen! Vi har suttit och pratat och ätit massor hela dagen. Jättemysig dag verkligen! 







Jopplas och Eddi!

Igår kväll fick vi sällskap av bästa, finaste Joppla. Johan åkte till jobbet imorse vid 6 och blir i Östhsmmar i tre dagar nu. Jag ville maxa tiden så mycket som möjligt med Josefin nu eftersom det bara är 1 v kvar tills hon åker tillbaka igen, så jag blev hemma från East den här gången. 

Idag ska vi åka och hälsa på vår fina vän Johanns. Det blir en girlsnight/sleepover ute i Vinnersjö där Johanna bor. Det blir mysigt!


Tack tack tack!

Vi fick ett presentkort på Church Street av pappa och Maria som tack för att vi hjälpte till lite inför deras bröllop förra helgen. Så himla snällt! Vi har redan blivit bortskämda med klänningar och spanx (och kostym för killarna). Tack så mycket! Det hade ni verkligen inte behövt ❤️ Älskar Breast of Chicken! Nu ska vi lyxa till det någon dag.




Våra första rustdagar!

I fredags drog vi igång med rusten i vårt lilla hus. Vi ska göra om allt så vi börjar med att riva, riva och riva.

Svärisarna kom hit från Östhammar i fredags och hjälpte till massor. De hade inte sett huset tidigare och de ville se det innan vi började rusta. Vi skålade champagne och invigde rusten, haha!


De hade med sig lunch och den åt vi i deras husbil. 


Så här långt har vi kommit! Det är sorgligt att säljarna faktiskt bodde så här. Det var ju sjukt risigt och hemskt!







Vi tar bort sovrummet innanför köket och gör ett stort kök istället. 

Det här blir ju roligt att ta reda på..


Det är ett litet hus vi köpt på strax under 70 kvm. Vår plan är att rusta det först, flytta in och sedan bygga ut det till en stor villa. Vi har en stor tomt på närmare 1800 kvm så det finns plats att bygga ut på. Huset ligger bara 200 meter från havet och det är såå fint här ute. Vi har en hörntomt som är ganska insynsskyddad vilket är skönt, men ändå mycket grannar runt omkring (känns som ett krav om jag någonsin ska våga sova själv, haha).

Vi har massa uthus på tomten. Några ska vi fixa till och några ska vi ta bort. Tomten är typ en vildvuxen "skogstomt" men vi ska göra gräsmatta osv. Allt får ta sin tid men det kommer bli så fint när allt är klart! 

Det är så himla mysigt att hålla på och greja. Vi har faktiskt hunnit med ganska mycket på bara 2 heldagar. Johan sliter på mest såklart. Jag jobbar på så mycket jag kan! Jag har nog helt seriöst skruvat ur närmare 200 skruvar på väggarna överallt, och dragit ut säkert dubbelt så många spikar i taket. 

Edward stortrivs. Han går ut på gården och in igen hela tiden bara för att han kan, haha!

Igår åt vi pizza här ute..


Och idag åt vi matlåda.


#svedinbröllop2016

Vilket fantastiskt bröllop igår! Nu är de Mr och Mrs Svedin. Vackraste brudparet någonsin. Fia var helt magiskt vacker. Bilderna från gårdagen får tala för sig själva! 

❤️






























Bride to be!

Idag smäller det! Ikväll kommer min finaste vän inte längre vara Sofia Åström utan Sofia Svedin.

Jag åkte hit igår kväll och hade en mysig kväll och sleepover tillsammans bara jag och Fia. Vi låg och pratade läänge. Tänk att hon ska gifta sig idag!!

Nu ska jag väcka bruden och vi ska kicka igång den här dagen. Love you bästis! ❤️



Pink is pretty!

Nu har vi varit och skrivit på lite nya papper hos mäklaren.. Pga strulet med dödsboet/begravningsbyrån har vi gjort ett tilläggskontrakt. Vi får tillgång till huset idag men det riktiga tillträdet blir om en månad när deras papper är färdiga hos Skatteverket. Men idag börjar vi riva! Woho! 

Vi har varit och införskaffat det viktigaste en girlygirly-byggjobbare behöver när hon gör entré i byggbranschen. Rosa extra allt! "Våra grannar kommer skratta åt dig och tro att du är en Stockholmare" var Johans kommentar när jag plockade på mig de rosa byggbyxorna.. och rosa handskarna.. och rosa skyddsskorna.. Äh vem bryr sig? Lite färg har väl aldrig skadat, haha! 

Nu kör vi! 



Last night!

Johan kom hem vid 19 igår. Det blev ingen tv-serie för mig tills han kom hem, det blev sova. Helt galet sliten! 
Vi orkade inte laga middag igår så det blev hämtmat. Det kommer man kanske sakna lite med vårt nya hus.. Vi kommer inte ha 100 meter till torget längre! Men fördelarna väger över starkt! 

För mig blev det varm macka från Coffehouse! Johan åt kebabtallrik.


Edward är så himla kär i Johan. Förr var det alltid jag som var Eddis nr 1 men så är det verkligen inte längre.. Det är helt klart Johan som gäller nu för tiden! Men det gör faktiskt inte så mycket.. Det är ju trots allt bra att de tycker om varandra. Problematiskt annars!


Love you!


Om 2 timmar ska vi till mäklaren och fixa med de nya papperen. Sen är det väl dags att dra igång rivningen i huset. Men bara lagom mycket för min del idag. Jag har ju ett bröllop att orka med imorgon. Woho! Ikväll ska jag sova hos självaste bruden. Åh så mysigt vi ska ha det! ❤️

Home sweet home!

Det har nog aldrig känts skönare att komma hem. Jag har in princip inte varit hemma på 3 veckor. Bara mellanlandat, packat om och sen vidare igen. Men nu är rehaben klar för den här gången. Ska dock tillbaka i slutet av augusti igen men först en hel underbar sommar! 

Jag gick lite tidigare idag också. Edward skulle bli själv så länge annars och det kändes inte så bra. Nu blev det "bara" 7 timmar. Han blev så glad när jag kom hem. Och det var otroligt skönt att komma hem till ett nystädat hem! Det har varit så himla skitigt och äckligt här men nu är det fint igen. 

Nu ska jag vila i soffan framför ett avsnitt Homeland tills boyfriend kommer hem om någon timme. 

Det har blivit lite strul med vårt tillträde till huset. Vi skulle haft det imorgon egentligen och gjort klart med allting då, men nu har det strulat till sig med dödsboet så vi får tillgång till huset imorgon men gör klart allt kring affären lite längre fram. Alla parter är irriterade över strulet; vi, säljarna och mäklaren, så det är ju på något sätt skönt att det inte är någon inblandad i affären som strulat till det iaf. Nu är det sådant man inte kan påverka!

Vi har mycket roliga saker framför oss nu. Imorgon kan vi äntligen dra igång med huset, på lördag är det Fia och Rickards bröllop, Josefin är hemma hela nästa vecka också, det är midsommar nästa helg och hela sommaren har vi massa rust och husfix att greja med. Underbart! Det gäller att se det positiva i saker och ting ibland.. Särskilt när jag mår lite sämre än vanligt. Då är det extra viktigt att hitta ljusglimtar i tillvaron! 



Sista dagen för den här gången!

Sista dagen på akademiska för den här gången. Så skönt att slippa skiten och få komma hem igen och umgås med vanliga människor. Det bästa är att vi får tillträde till huset imorgon så nu kan vi äntligen börja greja där! Men först har vi sommarens bröllop nr 2 i helgen. Kul! 

Josefin blev ju kvar med mig inatt. Vi åt frukost tillsammans och sen gick jag till sjukhuset och hon fortsatte mot Sthlm för några dagar där. Hon hade lite grejer att hämta i sin gamla lägenhet och så ska hon träffa några vänner! 


#helahamsterkindenfullmedmat


Älskade sis!

Idag har jag tvättat och städat hemma hela förmiddagen sedan kl 7.30 imorse. Kl 12 kom Josefin till mig. Vi åkte från Gävle tågstation 13.30 och sedan dess har vi myst i Uppsala. De hade öppnat upp rälsen äntligen så nu kunde vi åka tåget hela vägen. De hade invigning på den nya idag så vi var dock tvungen att åka sakta på de nya delarna för att "köra in" spåren. Men som plåster på såren fick vi åka gratis! Catchiing! #gratisärgott

Vi tog en runda på stan, var och åt på Phil's burger, köpte med oss godis från Hemmakväll och sedan gick vi förbi Botaniska trädgården på vägen tillbaka till hotellet. Nu ska vi bara mysa och titta på film! Älskar att min andra halva är hemma, även om det bara är för ett par veckor den här gången! 



❤️

Silverglitter!

Jag har glömt att visa mina nya naglar som jag gjorde innan pappas bröllop förra veckan. De blev megaglittriga. Älskar dom! Det känns dock lite konstigt att gå runt med extra-allt-naglar på sjukhuset.. Men eftersom jag hade två bröllop framför mig kändes det som att är någon gång man ska ha det så är det väl nu! 




Lilla älsklingen!

Det finns en bra grej med att sova själv utan Johan och det är att Edward får sova i sängen. Han har legat och snuffsat och gosat (och snarkat!) hela natten här bredvid mig. Underbart! Jag har sagt det förr men säger det igen: Vad skulle jag göra utan min fyrbenta lilla älskling! ❤️ Så mycket kärlek som han ger. Bästa beslutet någonsin att åka ända ner till Malmö för att hämta valpen som ingen ville ha.

Idag har jag tvättid. Sen kommer Joppla hit och mot eftermiddagen åker vi båda tillbaka till Uppsala. Så mysigt att hon följer med ❤️




Sämsta skiten någonsin!

Skönt att ha bloggen att spy ur sig på ibland, slipper någon lyssna.. För er som inte vill läsa negativt skitsnack: sluta läs NU.

Vilken skitdag! Jag har varit så himla förbannad över hela det här skit-upplägget på det här skit-rehabprogrammet. Jag är såå missnöjd och det är inte alls vad jag blivit "lovad" tidigare under förberedande utredningen. 

Jag kan helt ärligt säga att det inte har gett ett skit. Och egentligen vet jag knappt vad man ska hoppas på när läkarna i teamet redan första dagen gjorde klart för mig att de aldrig kommer kunna bota mig eller ta bort smärtan, bara förhoppningsvis lära mig hantera den bättre och lära mig leva med smärtan. Allt teamet går igenom har jag liksom själv gått igenom, provat och jobbat med hemma miljontals gånger tidigare. Inget nytt, inget revolutionerande. Och det är otroligt frustrerande och det gör mig så besviken!

Dessutom är det en massa gnällspikar på avdelningen som ältar sönder sina problem och sjukdomar och jag orkar inte lyssna på skiten. Sitta och lyssna på hur sjuka de andra är och hur jobbigt de har det kunde jag inte bry mig mindre om. Vi är alla sjuka som är på sjukhuset, I get that. Men man behöver liksom inte berätta om sitt fruktansvärda liv hela tiden och hur jobbigt man har det. I 2,5 v har jag varit i den här geggan och jag kommer seriöst behöva rehab efter rehaben för att bli människa igen. Vissa vet inte ens hur man stavar till kämpa och jag har så svårt för människor som gett upp och som tycker så himla synd om sig själv - hela tiden. Ingen någon annanstans, någonsin, har det värre än de på avdelningen, det ska ni ha klart för er. Ämliga, ältande, jag-har-det-värst, tycka-synd-om-sig-själv-människor. Jag är där för min skull, inte för att sitta och lyssna på deras lidande. Ändå är det det jag sitter och lyssnar på hela dagarna. "Vilken bra diskussion" säger någon ifrån teamet efter någon grupprehab-grej när de har suttit och gnällt. Bra diskussion? Är detta ett skämt? Vi har lyssnat på människor som tycker synd om sig själv hela dagen, det är vad vi gjort...?!

Jag kan tänka mig att det är bra för många som inte har något driv och som inte försökt med någonting på egen hand, men inte för mig. När läkarna säger typ "Det kan vara bra att ta en promenad ibland trots att man har ont för att kroppen behöver hållas igång trots att man är sjuk" och vissa ba "Wow. Vilken bra idé. Det ska jag prova!" 
Då känner jag bara s k j u t  m i g ! Hur kan man inte ha gjort allt man kan innan man söker hjälp? Jag vet att jag dömer sönder många av dem nu och generaliserar big time, men det dom går igenom på den här rehaben är så basic att det känns som att börja om i lekis trots att jag precis tagit högskoleexamen. Många har väl inte tagit sig längre än till lekis i deras så kallade "sjukkarriär" och för dem är det säkert jättebra att fortsätta lära sig nya saker. Men för oss "normalbegåvade", "vanliga" människor är det ju ett skämt.

Jag har typ inte sagt ett ord på hela dagen. Sista timmen drog jag därifrån. Jag sa att jag hade en dålig dag och sen stack jag. Jag pallade inte att vara kvar på avdelningen mer. Halva tiden av min rehab har gått och jag känner mig mer frustrerad än någonsin över att vara sjuk. Det här ska liksom vara ett av de bästa teamen i Sverige och den bästa hjälpen det finns att få, och det här är allt de har att komma med?! 

Jag bestämde mig för att åka hem. När jag kom till tågstationen och skulle trycka på dörröppnaren på tåget så började det rulla iväg. Så himla nära att jag hann med.. Det gjorde ju inte att mitt humör blev bättre direkt.

Det är tur att jag är all by myself ikväll. Såna här dagar är det skönt att slippa vara trevlig mot någon. 




Bröllopet 11 juni 2016!

Vilket fantastiskt bröllop det blev i helgen! De hade ordnat allt så himla bra. Jag förstår inte hur de lyckats fixa allt helt själva på så kort tid. Det enda vi hjälpte till med var dukningen och resten har de fixat själva. De lagade all mat själv innan. På bröllopsdagen hade de dock hyrt in folk som serverade och skötte allt kring maten. Bröllopstårtan var beställd. Älskade att de hade fixat glutenfri tårta också, yummi!

Vigseln var utomhus kl 15 på Åsudden alldeles vid Dalälven. Det regnade hela förmiddagen men så en halvtimme innan vigseln började kom solen och sen var det fint väder hela eftermiddagen och kvällen. Alla vi barn var tärnor, och vad det nu heter när killar är inblandade. Jag och Josefin gick först hand i hand, sen Amanda och Johannes och sen Simon, Selma och Alice. Kort därefter kom brudparet. Vi gick ner för slänten och in emellan alla bänkar där gästerna satt. Sen stod vi alla framför en fäbod med massa vackra blommor omkring oss och med vattnet ett stenkast bort. 

Josefin och Amanda sjöng två låtar: Öppna din dörr och Utan dina andetag. Dom var lika grymma som alltid! Eftersom det var ett borgerligt giftermål gick vigseln ganska snabbt. De sa ja till varandra och efter sångerna var det in princip över.

Efter vigseln samlades vi vid vattnet allihopa och gästerna gratulerade brudparet osv. Därefter fick gästerna gå upp till Stavgården där bröllopsfesten ägde rum medan vi knäppte kort tillsammans med pappa och Maria. Gästerna skålade i champagne och njöt i det fina vädret i ungefär 1,5 timme. När vi var klara med fotograferingen serverades middagen kl 17. Förrätt, varmrätt och sedan bröllopstårtan. Alla gäster blev bjudna på champagne, vin, öl och snaps till middagen. Därefter öppnade baren och där serverades drinkar, öl, vin och sprit. Och alkoholfritt såklart (även om det kändes som att jag typ var den enda som körde på det alternativet, haha). 
Det var några stycken som höll tal, det var två lekar och några sjöng och uppträdde. Och så blev det ju en bröllops"vals" också!

Det var ett väldigt lyckat bröllop! Mycket dans för alla och de flesta av gästerna var kvar länge. På natten serverades vickning. Vi åkte hem sent och ändå var det så mycket folk kvar! Så det känns som att alla var nöjda, både brudparet och gästerna.



Hissen upp!

Vi kör väl en "favorit i repris" - selfie i hisspegeln på väg till frukosten på hotellet. 


Idag blir jag på avdelningen 9-16.


Sliten är bara förnamnet!

Jag var så himla galet trött imorse när jag vaknade.. Johan åkte vid 6 och jag gick upp vid 8 och åt frukost och var sedan på avdelningen kl 9. Jag är inte alls nöjd med min sjukhusvistelse. Det är inte alls vad jag har blivit "lovad" och jag är så besviken över att detta liksom är "sista anhalten" och att det inte är bättre än så här. Det är sista veckan nu innan sommaren och sen ska jag tillbaka ytterligare 2 v efter sommaren. Jag har varit så trött så jag har haft problem med att hålla mig vaken idag och jag har haft extremt ont. Inte riktigt min dag..

Jag kom precis tillbaka till hotellet från avdelningen nu. Jag har planerat att ligga i sängen resten av dagen och kvällen och fylla på med lite energi. Så. Galet. Sliten. 

Älskling ringde precis och sa att han kommer hit om ett tag och blir kvar inatt igen. Vi ska bara chilla på hotellrummet men så mycket mysigare med sällskap! ❤️



Dagen efter kvällen innan!

Vilken dag vi hade igår. Allt blev så lyckat! Det regnade hela förmiddagen, men så en halvtimme innan vigseln sprack det upp och solen tittade fram. Det var verkligen en helt perfekt dag! 

Brudparet åkte vid 01-tiden inatt till hotellet och vi åkte hem en timme senare. När vi lämnade var det dock massa folk kvar, så alla verkade ha det trevligt och det blev verkligen så lyckat allting! 

Imorse vaknade vi kl 9. Syskonen och våra boyfriends/girlfriend åkte ner och städade upp efter festen så att pappa och Maria skulle slippa när de kom hem. Jag var dock way to sliten för att palla det tyvärr så jag blev kvar i sängen. Kl 11 var det dags för att ställa om inför det kommande bröllopet nästa helg. Då träffades vi bridesmades och Fia hemma hos henne för "det sista fixet". Vi fick alla en halvtimmes massage var, de andra tjejerna gjorde naglarna och så förberedde vi lådor osv till alla gäster på bröllopet. 




Kl 14 var det lunch hos mami med "smålänningarna" och "sthlmarna". 

På vägen hem svängde vi förbi vårt hus för att kolla lite saker. På fredag är det tillträde! Så kul!! 

Vi åkte hem och däckade en timme innan vi packade ihop och åkte till Uppsala för sista veckan på akademiska innan sommaren. Johan följde med ikväll, mysigt! 

Nu ska vi försöka sova. Berättar mer om bröllopet imorgon när jag inte har boyfriend bredvid mig i sängen. God natt!



Pappa och Maria 2016













































Tågstrul!

Idag när jag var klar på avdelningen hoppade jag på tåget till Gävle och blir hemma tills på måndag. Jag åkte från Uppsala 15.09 och tåget skulle vara framme i Gävle 16.20. Helt plötsligt stannade tåget i Tierp och helt utan förvarning fick vi veta att resten av tågrälsen tydligen är avstängd för sista byggfixet innan rälsen blir "tvåfilig" (?). UL hade fixat med en ersättningsbuss. Jag såg direkt att alla från tåget inte skulle få plats på bussen så jag skyndade mig som tusan till bussen, mest för att jag har svårt för att stå länge när jag har ont.. Och jag lyckades få en av de sista sittplatserna (egoistiskt kan man tycka men jag klarar inte att stå i 1,5 h när jag har så här ont). Ännu mer tacksam blev jag att jag fick en sittplats när busschauffören sa att alla som inte hade en sittplats var tvungen och lämna bussen och så skulle hon ringa in en ny buss till dem, då hon inte fick köra med stående i bussen. Så nu fick de stackarna gå av och vänta in en ny buss som skulle åka ända från Gävle för att hämta upp dem i Tierp. Hur dålig kan man vara på planering liksom? Sånt här kan rationella jag bli så frustrerad över.. Hur enkel matte som helst och hur lätt som helst att förutse och göra smidigt.. Tåget tar x antal resenärer. Bussen tar hälften så många resenärer. Hur många bussar behöver man då? 

Jaja! Jag är med bussen och på väg hem. Jag blir försenad 1 timme men det är som det är. Hade det inte varit för att Josefin är hemma så hade jag inte haft riktigt lika bråttom hem. Men hon har varit så saknad och jag vill bara krama henne nu! ❤️


Datenight!

Igår slutade Johan lite tidigare. Vi njöt ute i solen en timme innan vi duschade och gjorde oss iordning för uppis. Vi gick någon timme på stan och sen åt vi middag på Phils burger. Jag åt en halloumi-burgare och det var lätt den godaste burgare jag ätit någonsin! Så galet god! 

Nu är Johans outfit klar till bröllopet. Jag saknar fortfarande skor.. Jag hade lagt undan ett par skor här i Uppsala eftersom de inte fanns i Gävle. När jag kom dit och skulle köpa dem såg jag att dom var trasiga. Det sög ju.. Enda 36orna inom tiotals mils avstånd. Jakten på nya fortsätter.. Bara idag och imorgon kvar! #panik

Johan sov kvar med mig inatt. Så mysigt!



Så mycket mysigare med sällskap än att sova själv. 

Nu sitter jag och äter veckans sista hotellfrukost. Jag fick efter lite tjat vara hemma imorgon för att kunna hjälpa till lite inför pappas bröllop på lördag (det är jag själv som vill och har erbjudit mig, de skulle aldrig be mig att strunta i sjukhuset). 


Jag är sån himla rutinmänniska och har ätit lika frukost varje morgon.. Varför ändra på ett vinnande koncept liksom?

Skaffa en bränna!

Idag ska jag pressa och bli brun och fräsch till helgens bröllop. Och så ska jag läsa ut min bok. Ganska chill planering för dagen! 




I'm going to East!

Idag var jag på avdelningen 9-16. Jag fick meddelande av Virran imorse, en vän från gymnasiet, som också var på Akademiska idag. Så vi möttes upp och åt lunch tillsammans ute i solen och avslutade med en glass. Så mysigt att träffa henne! Tänk att dom ska få en liten bebbe till hösten. 

Nu sitter jag på bussen på väg till Östhammar. Jag blir där imorgon eftersom jag är "ledig" på onsdagar. 



Tillbaka på avdelningen!

Jag sov gott inatt. Vaknade 2.30 och trodde aldrig jag skulle somna om, men efter en timme slocknade jag igen. Vaknade vid 7 nästa gång. Jag låg och läste en timme innan jag gick och åt frukost och sen vidare till avdelningen. Lyx med hotellfrukost på mornarna. Ikväll åker jag till Östhammar och blir kvar där tills imorgon kväll. 

Imorgon kväll kommer Josefin hem! Åh vad roligt det ska bli. Can't wait!! ❤️ 



Sveriges nationaldag!

Imorse var vi ute i Hedesunda 8.30 för att fixa min nagel som gick av. Så nu är naglarna fina igen! Sen åkte vi till papi och blev bjudna på frukost. Sen blev det lite bröllopsplanering och fix. På lördag gifter sig pappa och Maria! 

På vägen hem svängde vi förbi mami och hejade också. När vi kom hem till stan gick vi en runda på stan jag och Johan för att shoppa det sista till våra bröllopsoutfiter. Sen däckad vi i ett bad när vi kom hem. Jag har inte alls mått bra idag. Eller igår. Eller i förrgår. 
Nu sitter jag iaf på tåget på väg till Uppsala för ännu en vecka på Akademkska. Jag kunde inte vara mer otagg men imorgon ska jag ändra inställning. Ny dag nya tag som man brukar säga. 

Dagens enda bild; Johan i mammas utesäng på altanen. Jag vill också ha en sån på vår framtida altan. Så himla mysigt! Den 17/6 får vi tillträde till vårt hus. Längtar så mycket! 




Cool_kille14

Jag har varit dålig idag.. Låg i sängen ända tills mina boys kom hem från Östhammar kl 13.30 (!!). Då tog jag en liten promenad med Eddi för att komma ut och få lite frisk luft. Ikväll kom Musch och Matti över. De åkte precis hem så nu är det väl dags att gå och lägga oss. 

Hoppas ni haft en härlig helg! God natt!




Om det gjorde ont? Svar ja!



Fadderbarn!

Jag har skaffat mig ett litet fadderbarn. Jag har alltid drömt om och tänkt att "när jag blir rik" (vilket jag har som mål att bli) ska jag starta igång en verksamhet som hjälper barn och kvinnor bort från trafficking. Är det något jag mår fruktansvärt dåligt av så är det just det; när man använder sex, som ska vara något fint eller som man gör för att man vill och när det känns rätt, och istället gör det som förnedring/våldtäkt/misshandel/ägande. Och ännu värre.. Att man gör det mot barn. Det är fruktansvärt! 

Jag var i kontakt med Love Nepal för 5-6 år sedan när de precis hade startat organisationen. De var inte alls stora då så jag kom i kontakt med ägarna på en gång och de ville verkligen ha med mig som hjälparbetare till Nepal för att rädda och ta hand om dessa utsatta barn. Vi hade mycket kontakt under våren och det var tänkt att jag skulle åka samma höst. De bokade boende åt mig i Nepal och allt var liksom klart. Jag var mer än taggad på att åka och hjälpa till. Så ringde en av ägarna mig en dag och frågade om jag var kristen. Jag förklarade att jag inte var troende eller kristen och det visade sig vara ett krav de hade. Man var med om så fruktansvärda saker där borta och de ville att man skulle ha Gud med sig för att klara att se allt hemskt, menade de. Jag blev på riktigt förbannad och tyckte att det var fel att välja bort mig pga min tro (eller brist på tro). Jag försökte förklara att jag har klarat mig hela mitt liv utan Gud vid min sida, men de var benhårda och om jag inte var kristen fick jag inte åka. Så det blev inget! 
Jag har tyckt hela tiden att det var så fel. Hur kan man säga ifrån till någon som brinner för att hjälpa till? Om en organisation skulle göra samma sak fast tvärt om, att om man är kristen/muslim så får man inte hjälpa till, så hade det ju varit skandal. 

Jag har varit besviken över detta eftersom de håller på med just det som jag "brinner för". Nu har jag ju ingen möjlighet att åka eller dra igång en egen organisation i dagsläget, så jag bestämde mig ändå för att skaffa ett fadderbarn hos just dom tills jag förhoppningsvis kommer kunna starta en egen. De jobbar med att rädda barn ifrån bordeller och det är just det som är min vision för min framtida organisation. Flickorna säljs ofta till bordellerna av sina egna föräldrarna för att de ska få in pengar till familjen. Barnets egna mamma och pappa säljer dem till att bli våldtagen, misshandlad och leva i fångenskap, kanske under resten av deras liv, eller tills någon köper med dem hem för att ha en egen flicka hemma som slav och våldta när man vill. Barnen våldtas upp till 30 ggr per dag. 30 gånger!!! I deras folder står det att var 30:e sekund blir ett nytt barn ett offer för trafficking. 2 barn i minuten. 120 barn per timme. 2880 barn per dygn.

Jag visste att de hade räddat små barn från bordellerna men när jag fick hem kort på mitt fadderbarn knöt det sig verkligen i magen och det gjorde så ont i hjärtat. Det här är knappt ett barn, hon är ju nästan en bebis. 

Till alla er som läser min blogg. Det kostar 250kr/månaden att bli fadder till en flicka i Love Nepal. Det är tack vare dig som just den här flickan kommer kunna få läkarhjälp, kärlek och omsorg, mat, börja i skola och få ett liv och en framtid. Ingen kan göra allt men alla kan göra något! 

Gå in på www.lovenepal.se och klicka dig vidare till att bli fadder. Vill man hellre ge ett engångsbidrag så går det också bra. 


❤️

Fias möhippa!

Idag har vi haft möhippa för Fia. Vi åkte och hämtad henne imorse kl 8 för att sedan åka in till stan igen och gå på Poledance. 11.30 åkte vi vidare till Högbo för en eftermiddag på deras spa och Bubbel & babbel där vi fick behandlingar allihopa. Sen gjorde vi oss i ordning för middag på Fullriggaren där vi hade bord kl 19. Supermysig dag! Tack tjejer!












Långprommis i ett soligt Uppsala!

När vi var klara på sjukan vid 16 gick jag till hotellet. Jag blev lite sen med medicinerna och då blir det alltid ett glapp med extra smärtor, så jag slappade i en halvtimme tills medsen kickade in. Då drog jag på mig träningskläderna och tog en långprommis på typ en mil. Uppsala är verkligen en sjukt fin stad. Jag gick till slottet, botaniska trädgården, domkyrkan och sen gick jag så långt jag orkade efter ån åt ena hållet, gick över en bro till andra sidan ån, gick så långt jag kunde åt andra hållet och bytte sida på vägen tillbaka och då vände jag tillbaka mot sjukhuset och hotellet. 

Varje sommar blir vi svenskar alltid lika lyckliga över att värmen och solen är här för några månader framöver. Det ser man verkligen på stan. Det var folk överallt som satt efter ån, ute på uteserveringar, på bryggor, i parkerna och var lyckliga och njöt. Det är en härlig syn att se hur hela Sverige bara blommar upp och blir levande igen efter ett halvår i ide. 

Nu ska jag däcka i sängen med ett avsnitt Homeland. 






Torsdag!

Imorse laddade jag upp med hotellfrukosten inför dagen på sjukan. Det känns om möjligt ännu mer segt att vara instängd på sjukhuset när det är så underbart juniväder. Om några timmar släpper de ut mig så jag kan få njuta av värmen och solens strålar! 


Bytte torpet mot hotellet!

Nu är jag tillbaka på hotellet efter ett mysigt dygn i Östhammar. 


Det kändes sådär att åka ifrån vårt fina torp som blir så mysigt. Och tråkigt att åka ifrån my boys också. När blev jag en sån "toffel" som saknar Johan och Eddi så fort vi är ifrån varandra..? 

Jag har nog bara visat bild ifrån sovrummet/vardagsrummet tidigare. Här är köket! Det är inte helt klart än men det tar sig.




Nu ska jag läsa lite och sen försöka sova. Torsdag och fredag kvar på sjukhuset här i Uppsala innan det är dags för helg! På lördag ska vi ha fest vid torpet med alla som var med i Thailand i vintras när svärmor fyllde 60. Hoppas att det fina vädret håller i sig till helgen också! 

Feeling good!

Jag har haft en superskön dag idag i Askön medan boyfriend jobbat. Han kommer hem om en timme. Då ska vi äta lite middag och mysa innan jag åker tillbaka till Uppsala igen ikväll. 

Älskar känslan av att bara öppna dörren och vara ute. Skönt att torpet hann bli klart lagom tills vi ska dra igång med huset. Då kan man liksom vila upp sig och bara vara när vi är i East och sen jobba på när vi är hemma i Gävle. Det hade varit tufft att hålla på med båda husen samtidigt! 


Här i torpet glider jag runt i boyfriends shorts och svärmors foppisar (som visserligen nog har gått över till mitt ägo eftersom jag använder dom så flitigt, haha). Sjukt vad brännan försvinner fort. Det är ju bara 1,5 månad sedan jag kom hem från LA men jag tycker att jag är lika blek igen! Men idag har jag nog fått lite färg iaf. 


Jag är verkligen så glad att Johan har så fina föräldrar och att han har sån bra och nära relation med dom. Eva kom över på förmiddagen och "såg till så att jag äter och undrar om jag fixar mat själv eller vill äta med dom" och sen kom hon tillbaka för ett tag sedan med en glasstrut. Såna här dagar har jag inte så hemskt mycket att klaga på! (Iaf inte om jag tänker bort att jag ska tillbaka till sjukan igen imorgon..) 

VI HAR KÖPT HUS!!

Nu till en rolig nyhet som vi har hållit för oss själva ett tag nu.. VI HAR KÖPT HUS!! Vi får tillträde till huset om 2 veckor och som vi längtar. Det är totalrust som gäller så det kommer ta tid innan vi kan flytta in, men det ska bli så roligt att greja och fixa i huset och få göra det till vårt egna. Både jag och Johan tycker om att fixa och dona så det kommer bli sjukt kul. Och helt underbart att ha sin egna gård! Längtar så mycket!! 

Det sjukaste är att vi skrev kontrakt på samma dag som Musch och Matti, bara ett par timmar innan dem på exakt samma fastighetsförmedling (för er som inte lärt er är Musch=lillesyrran). Vi möttes in princip i dörren, haha! Så nu har vi båda ett varsitt hus att totalrusta i sommar. Så himla kul! Självklart blir jag som vanligt lite orolig för hur mycket jag kommer kunna göra och vara igång, men man får ta det som det kommer. Det kommer nog bli bra att ha lite att greja med. Ibland måste man lägga sjukdomarna åt sidan och bara leva.

Även om jag och Johan är jätteglada och längtar så är nog ändå Edward lyckligast av oss, haha. Nu ska han äntligen få slippa lägenhet, trottoarer, bilar och glassplitter överallt på vägarna. Nu ska han få sin egna tomt att springa runt och busa på och kunna gå ut och in som han vill. 

Så.. Jag presenterar härmed Johan Holmgren och Evelina Nilsson som husägare. Haha! 


Kontraktskrivningen var den 11 maj 2016..

RSS 2.0