Finaste bästa!

Imorse kl 8 sa vi hejdå till världens finaste lillasyster på Arlanda efter 2 timmars sömn. Vi ville maxa sista tiden tillsammans! Syskonen och pappa var med och sa hejdå och det blev tårfyllt. Ett år utan våran älskade glädjespridare. Ett år ska våran lilla syskonklan inte vara hel. 

Men vi är så stolta över henne! Helt sjukt att hon har tagit sig till Hollywood och ska gå på samma acting-skola som massa Oscars stjärnor har gått på.

Du kommer vara saknad varje dag finaste hjärtat. Det är tur att det är nutid och att Skype och viber finns! 


Love you!


Pappa 50 år!
























Måndag!

Pappas fest blev otroligt lyckad! Vi var nöjda och jag tror att gästerna var det också. Det var 75 pers där och det bjöds på trerätters och god dricka! Under kvällen hade vi fixat lite lekar, det hölls några tal och sen spelade en trubadur hela natten lång. Vi kom hem kl 4 på morgonen och att folk inte vill gå hem brukar ju vara ett gott tecken! 

Jag knäppte inga kort med telefonen men jag lägger ut en bildbomb sen när jag fått alla bilder från systers systemkamera. 

Annars känns ingenting särskilt roligt just nu. Jag hade hoppats på att 2015 skulle bli ett toppenår. Vi får väl se hur det blir med det!

Älskade smålänningarna har iaf kommit till oss nu. Jag har varit i Hedesunda sedan julafton men ikväll är jag hemma igen. Såå skönt att bädda ner sig i sin säng och bara slappa hela kvällen och fylla på energidepåerna lite. Mycket välbehövligt! 

Imorgon ska jag till sjukhuset en sväng. Sen blir det tillbaka ut till Hedesunda för mys med hela familjen. Jag kan inte fatta att det är sista dagen på ett år med älskade syster imorgon!! Hoppas att jag får möjlighet att hälsa på henne, då blir det inte så länge ifrån varandra.





Julen 2014!

Hoppas ni alla haft en underbar jul! Min blev inte riktigt som jag hade hoppats och tänkt mig men jag är ändå tacksam över att ha en så fin familj och vi har ju haft världens underbaraste julväder! Man far ju och flänger varje jul och så även denna. Men tack vare det hinner man träffa alla! Imorgon är det 50-års fest för pappa och sen ska jag njuta av älskade Josefins sällskap tills hon flyger tillbaka till LA på nyårsafton.. Sen väntar ett nytt år och nu kan det väl bara bli bättre, eller? 

Det blev inte många kort knäppta i år men jag bjuder på det lilla jag lyckades skrapa ihop. 
















Vit jul!

Ni kan väl knappast hinna tröttna på bilder på granen eftersom det bara är några veckor per år som man får njuta av den? Vi är klar med allt som ska fixas. Amanda och Mattias är på väg hit för uppesittarkväll med oss. Vi ska äta middag och massa glögg och pepparkakor. 


Ville bara in och önska en sak till alla som läser min blogg. Snälla, jag ber er att under en dag på året lämna alkoholen utanför. Julen är barnens högtid och det ska få vara dom som är i fokus! Jag har alltid tyckt att julafton och alkohol inte hör ihop och jag har tjatat mig till nyktra pojkvänner sedan jag var 16 år och hade min första. Många tycker inte att det är något konstigt att ta ett glas på kvällen och förstår inte varför man inte ska kunna göra det? Jag vill dock ha en vit jul, framförallt till alla barn! Alla de andra 364 dagarna får ni dricka hur mycket ni vill för min del. Jag själv är inget nykterist-super-exempel men en dag på året kan ni väl offra..? Läste någon artikel som någon skrivit där de tog en liknelse av att gå ut på krogen nykter.. Alla som gjort det vet förmodligen vilken pina det är? Det är så det är för alla barn bland vuxna som dricker. Vit jul for the win! ❤️

God jul på er allihopa! Hoppas ni får en underbar julafton!



Dan före dopparedan!

Vi hade världens mysigaste dag igår och julkänslorna har äntligen kommit!! Vi gick på köpis i flera timmar och shoppade det sista och så tog vi en paus och åt på Ikea. När vi kom hem var jag tvungen att sitta i badkaret ett tag för det gjorde så sjukt ont i magen och inga tabletter hjälpte.. Men det var faktiskt värt det igår, så mysigt hade vi! 

På kvällen slog vi in de sista julklapparna, åt tomtegröt och julskinkesmörgås och lite ost och kex. Och knäck! Jag lyckades äntligen efter några försök och nu blev de perfekta! Och så kollade vi på ensam hemma som vi alltid brukar göra vid jul.. 

Det blir en jul i år också! 


Det fanns en bild på mig och brors också men den såg jag så sliten ut på så ni får klara er utan bild på oss och nöja er med våran skönhet Joppla :) ❤️


Julstädning!

Idag har jag och brors städat hela lägenheten. Skönt! Så nu är vi redo för julen på riktigt här hemma, även om vi knappt kommer vara hemma något i jul. Om 20 min kommer älskade Josefin till stationen så då ska vi plocka upp henne och åka och julhandla det sista. Hon blir hemma en vecka nu innan hon lämnar oss för ett helt år!! Vill inte tänka på det nu, ska bara njuta av att ha henne hemma ❤️ Tyvärr har jag svinmegaont i magen men jag ska försöka ignorera det idag och ta lite hjälp av tabletter som vanligt. 





Bed-sunday!

Idag var det svårt att masa sig upp från sängen.. Vilken tur att det inte finns något som gör att jag måste upp idag då! Frukost och Nyhetsmorgon i sängen, så härligt! Älskar söndagar. 




Erikshjälpen!

Idag hämtade mamma upp mig, Amanda och Mattias och så åkte vi till Erikshjälpen och fikade lite. Jag fick med mig söta glöggkoppar hem.

Det känns varken som helg eller som att det snart är jul. Jag som brukar vara som en liten unge veckorna innan julafton och vara alldeles lycklig och pirrig. Första julen som jag känner att jag skulle kunna boka in en sista minuten imorgon och vara borta hela julen. Men det blir nog mysigt hemma också. Det känns bara så konstigt att vara så "tom" på känslor. Allt bara flyter på och jag bara är. 




Eddi!

Alltså jag blir så full i skratt när jag tittar på den här knäppskallen.. Hans underbett är brutalt! Det är liksom bara underkäken som växer på honom medan överkäken ser ut som den har gjort sedan vi hämtade honom. Om han bara visste hur rolig han ser ut.. Sorry för ännu en hundbild!




Julklappar!

Nu har vi så julmysigt här hemma. Det är så fint när julklapparna ligger inslagna under granen. Har fortfarande ingen julkänsla men jag får väl sätta mig och stirra på granen tills julkänslorna hoppar över mig!






Julskinka!

Idag har jag haft en ganska bra dag.. Det är skönt när de kommer så att man får en liten paus. Har varit feberfri hela dagen men nu kommer den igen. Jag har ätit lunch med mamma och Thomas på lilla Saigon. Skrivit lite på ett pm vi har. Slagit in några fler julklappar. Ätit årets första skinkmacka! 

Jag har fått den sämsta hyn i världshistorien. Det ser ut som jag är en liten fjortis med acne i hela facet. Tydligen vanligt att det blir så när man äter borreliamedicinen. Men hur kul är det då? Ögonen som är alldeles svällda och klibbiga och äckliga och så bölder i hela ansiktet på det. Tur att jag har större problem än så för då känns det inte som någon big deal. Det är ju bara skönhetsbesvär.. Men ni som inte sett mig på länge behöver ju inte få en chock om ni springer in i mig. Jag är en rishög just nu! 




Air wick!

Jag har hittat något nytt att bli beroende av. Air wicks doftljus som ändrar färg. Kan vara det finaste någonsin och det luktar jättegott! 

Nu äter vi ost och kex och tittar på paradise finalen. Ikväll var jag och Andy på bio och såg Hobbit. De har uppdaterat kvalitén på 3D och ska jag vara ärlig är det "för bra". Det kändes som en B-film bara för att man såg precis allt! Men visst, det var en bra film! 




Knäpp-E!

Alltså den här hunden är otroligt speciell, alla kategorier. Vi tog in granen i söndags och då reagerade han inte särskilt mycket på den. Men IDAG, 3 dagar senare, insåg han minsann att vi har ett träd inomhus med massa blänkande kulor i. Han har suttit i soffan och glufsat och stirrat på granen i över en timme och tyckt att den är jätteläskig! Och så går han och nosar på paketen och hoppar bakåt för att dom är så konstiga. Så blev han med matskålen för några dagar sedan också.. Helt plötsligt vågade han inte äta maten i skålen. Men nu är allt som vanligt igen. Sötknäppisen! 

Jag är såå glad att vi tog beslutet att åka och hämta honom ända nere i Malmö. Och jag är såå glad att han klarade sig ur det kritiska tillståndet han hamnade i när han låg på intensiven i Uppsala några dygn. Lilla hjärtat! Tänk hur mycket kärlek och lycka en sån här liten krabat kan ge. 





Frukost!

Idag fick jag ett extra trevligt frukostsällskap! Han älskar att sitta på stolen när vi äter, haha.. 




Sjukast!

Imorse vaknade jag upp med halsont. Jag har nog åkt på något förkylningsvirus. Inte konstigt med tanke på att mitt immunförsvar är nere på noll. Det finns ingenting som skyddar min kropp från virus och det finns tyvärr ingenting i kroppen som hjälper till att ta hand om det på egen hand. 

Jag ska ha en mysdag idag. Slappa och bara vara.. Göra undan lite plugg först och sen ska jag titta på någon julfilm och försöka komma in i rätt stämning. Tomtegröt, knäck, apelsiner, pepparkakor och lussebullar får göra mig sällskap! Och finaste, bästa Edward såklart.






Mysdag med syster!

Idag har jag haft en välbehövlig dag hemifrån med älskade Musch! Vi har handlat julklappar och kikat runt massa! Vi tog det i lugnt tempo såklart men vi har fått mycket fixat, skönt. 


Jag har insett att det är dags att uppdatera min garderob big time. Jag har massor med kläder men det är inte mycket som passar min hemska, elaka mage. Från och nu kommer det bara in plagg i garderoben som jag kan ha även de värsta dagarna (eftersom de är så många sådana nu för tiden). Att köpa plagg som jag kan ha "när jag blir frisk och kan vara som vanligt igen" är inte någon hållbar plan längre.. Det är bara att inse att tights och loosefit är mitt nya jag. 

När jag kom hem slog jag in alla julklappar så nu ligger de fint under granen och väntar på rätt dag. Älskar att slå in fina paket. Resten av veckan blir det plugg och lite småfix inför jul. Jag känner att jag har läget under kontroll men ska ändå försöka vila massor nu innan så jag orkar med hela julen! Jag kan lägga till en ny krämpa i listan btw.. Jag domnar bort i hela kroppen. Benen "försvinner" liksom om dagarna vad jag än gör och det kan sitta i ett tag och sen bara släpper det.. och på nätterna vaknar jag och känner varken armar eller ben.. Sjukt. Har haft extra hög feber de senaste dagarna också. Försvinn!!




Bästa!

Världens finaste tjejer har varit här på mys ikväll. Så fina!! ❤️ Jag är evigt tacksam för att jag började jobba på Svensk Fastighetsförmedling. Tråkigt att jag blev sjuk mitt i allt men trots det har de alltid brytt sig och varit fina och otroligt förstående och jag fick med mig fina relationer därifrån. All bra cred till SF i Gävle. Så fina människor som jobbar där och utöver det gör de ett galet bra jobb hela högen. Nu känner jag mig alldeles påfylld med energi och glädje tack vare Madde och Karolina. De hade med sig blommor och "en present som passade nu". Tack bästa ni för ikväll! 







Söndag!

Idag har vi myst massor. Tittat på två filmer (Tarzan och Törnrosa), varit och julhandlat lite och så har vi varit ute i solen ett tag! 

Nu har vi precis klätt granen. Vi brukar ha plastgran men i år fick vi en äkta vinnersjögran av farfar ❤️ Jag har ingen som helst julkänsla i år men jag hoppas att den kommer!








Morgonmys!

Idag är jag och Elliot själva för Andreas jobbar.. Vi börjar morgonen med film i sängen! Ikväll ska vi klä granen. Det är sista helgen som Elliot är här innan jul så det får bli så fast det är lite tidigt. Egentligen har vi tradition att klä den kvällen innan julafton men då missar ju Elliot det!





Julpyssel!

Igår hade vi den traditionella julpysselkvällen hos mamma. Vi gjorde små snölandskap, ljuslyktor, klubbor, skålar och lite annat smått och gott. Vi fick besök av tomten också, mest spännande på hela kvällen! Elliot sprang och tittade lite i fönstren först, sen gömde han sig under bordet. Haha, så söt! Tänk när man var liten och allt var så spännande.

Vi avslutade kvällen med glögg och en pakettävling! Tack fina mamma för en jättemysig kväll ❤️








Friday!
















Sushi!

Jag blev så dösugen på sushi så det fick bli en liten sväng innan de stängde för att mätta det suget. Kommer man någonsin tröttna på sushi? Jag älskar det!!




Julklapp och fika!

Förmiddagen spenderade jag med att plugga inför duggan kl 13. Jag blev tvungen att ta tabletter men trots detta klarade jag den. Skönt! 

I eftermiddag har jag varit med fina Fia. Vi har fikat på flanör och pratat ikapp massa. Dessutom fick jag och Edward en varsin julklapp nu för hon den lilla lyxloppan åker till Thailand nästa vecka för 3 veckor i solen och värmen. Kan inte säga annat än att jag är avundsjuk! Skulle gärna boka in en resa nu och bara åka bort och njuta. 

Jag fick iaf några fina MK-produkter och Edward fick en ny kompis som heter Rolf. Dom blev bästisar direkt! 




Måndag!

Jag har blivit en dryg hundmamma som bara lägger ut bilder på Edward. Men det är typ det eller matbilder jag har att bjuda på eftersom jag bara ligger hemma hela dagarna så ni får stå ut med lite bilder på grisen. Idag åkte vi till Jennys hund och katt och shoppade lite nödvändigheter. Skönt att komma ut lite!

Ikväll ska jag försöka plugga till en dugga som är imorgon. Är det något som är svårt med den här skallen så är det att läsa långa texter och sedan komma ihåg det. Imorgon är det 15 frågor under en timme. Peace of cake i vanliga fall men det värsta som finns nu! Och just det där med en tid mellan 13-14. Jag har ju ingen aning om hur jag mår just då?! Skönt att det är det enda som är kvar på den här kursen, tillsammans med en opponering. Sen kan jag sätta check på den! På onsdag börjar en ny kurs! Sälj och affärsmannaskap C. 



Edwards underbett växer bara mer och mer och nu kan han inte ens stänga igen munnen utan att tänderna syns. Han kommer sluta som Clay i SOA, haha! Största underkäken jag någonsin sett.. Är på sista säsongen av Sons nu btw. Så spännande men så mycket kaos! Älskar att försvinna in i serievärlden iaf.. Ännu ett tecken på att jag är kaos. I vanliga fall blir jag rastlös efter en film och vi kollade aldrig på tv förut. Max någon timme i veckan. Nu är det så skönt att ha något att göra medan man ligger nedbäddad och jag vill inte ens tänka på hur många timmar om dagen som jag spenderar framför dumburken. Men så får det vara nu!





Lördagkväll!

Igår kväll kom fina lillasyster hit. Vi hade en jättemysig kväll med bio (Hunger games) och sen mys hemma i soffan ❤️ Edward var hemma själv för första gången i 3 timmar. Han är så duktig! Inget stök och inga olyckor. Vid ett bäddade jag och Josefin ner oss i sängen och tanken var väl att vi skulle ligga och prata men jag slocknade direkt... Kul tjej! Men vi hade en supermysig kväll. Idag ska systrar och mor ha julkonsert i Österfärnebo. Kom och lyssna om ni vill få lite julstämning! 




Kärlek!

Att vakna upp till ett sånt här meddelande från lillasyster är iaf något som får mig att vilja fortsätta kämpa. Älskade lilla vän ❤️ Tack! 

"Fy tusan vad jag tycker det är jobbigt, hemskt och fruktansvärt att läsa ditt inlägg på bloggen.
Du förtjänar tamejtusan inte det här! Du som varit den finaste människan rakt igenom i alla år. Du som alltid satt oss, dina syskon, framför dig själv och skyddat oss i alla lägen.
Du som alltid vakat över oss och sett till att vi har det bra. Du som aldrig visat dig svag. Du som inte gjort någon nåt ont. Du som alltid varit dig själv. Du som alltid varit stark.
Du ska veta att jag känner mig trygg över att ha dig i min närhet. Jag har min egen fina skyddsängel och super-evis med mig vart jag än går! Det är häftigt!

Jag förstår verkligen inte vart du hittar all styrka och du förstår inte hur stolt jag är över dig! Hur du klarar allt du gör, trots sjukdom och annat, ingen annan förstår nog hur du gör och hur du gång på gång lyckas ta dig igenom motgångar.

Du ska veta att skulle jag kunna ta minsta lilla del av det du går igenom skulle jag göra det om och om och om igen. Det svider att se vad du får gå igenom och veta att man inte kan göra någonting. Att se det finaste man har, behöva gå igenom det du gör, är så fruktansvärt! Du är värd allt annat än det här!

Min fina kämpe. Du har visat mig hur man ALDRIG ger upp! Jag är så otroligt tacksam över att ha dig som min syster. Ingen annan är som du! Min egen super-evis! Jag älskar dig så obeskrivligt mycket! ❤️❤️❤️
Till stjärnorna och tillbaka! ⭐️⭐️⭐️👭"


Jag lever, typ!


- VARNING! LÄS PÅ EGEN RISK! -

Jag vill bara uppdatera er och tala om att jag lever.. Mina fina som läser bloggen har hunnit blivit oroliga eftersom jag försvunnit härifrån och det var ju inte alls meningen. Det finns en enkel förklaring till min frånvaro. Jag har ledsnat ur fullständigt. Fuck sjukdomar! Jag har krigat på nu och tänkt positivt, att snart vänder det, i över ett halvår nu.. Snart försvinner smärtan i magen, ögoninflammationen, mina vidriga besvär vid toabesök, borrelian, febern, tröttheten, allt. Men nu då? Vad ska jag tänka nu när det liksom aldrig blir bättre? 

Jag mår dåligt, absolut. Utöver alla kroppsliga besvär så börjar det sätta sig på psyket. Jag börjar bli en bitterkärrring som hatar allt och alla. Vill inte vara trevlig, vill inte träffa folk, vill inte hoppas på bättre tider och sedan bara bli besviken över att det aldrig kommer, vill inte tro och tänka att framtiden ser ljus ut. Det blir liksom bara en slap in the face varje vecka som går utan någon som helst förbättring.

Ni som varit sjuka länge? Hur gör ni? Vad är hemligheten? Ni får gärna tala om den för mig för jag har slut på idéer.. Det här är varför jag har hållit mig borta. För att jag är medveten om vad jag har blivit och jag vill inte dra ner människor med min negativa energi. Dessutom vet jag inte vem jag är längre. Min nya identitet som sjuk passar mig inte och att hitta sig själv i sitt nya hopplösa liv som sjuk är inte så lätt. Självklart har jag min superknapp kvar som jag kan slå på när det behövs. Le, säga att allt är bra, verka frisk och som vanligt. Men jag kan tala om att det är fake. Oftast. Ibland mår jag bra på riktigt och blir påfylld med lycka men oftast är det något som kommer och förstör när den känslan dyker upp. Det känns precis som att när jag skrattar och är glad så tänker någon att; HA så ska hon inte få känna länge till. Vi slänger in något dåligt så hon får veta sin plats.. Ett hugg i magen kanske så hon måste stoppa i sig värktabletter som hon hatar! Hon ska minsann inte få må bra. 

Var tacksamma som tusan ni som inte är sjuka. Det är en självklarhet för många att vara frisk men det är något man borde vara tacksam för!

Vad har jag gjort sedan sist? Skrivit B-uppsats i skolan. Suttit x antal timmar i badkaret. Bakat. Sovit. Tittat på serier. Gjort adventsfint. Myst med grisen. Varit på hockey. Haft familjen på besök.

Nu kan det verka som att jag har en helt hopplös inställning och att jag har givit upp hoppet alldeles. Men innerst innerst inne tror jag att det kommer bli bra. Jag tror att jag kommer klara plugget, bli frisk, få det jobbet jag vill ha och allt därefter. Karman tror jag fortfarande inte på för jag har tametusan inte förtjänat den här skiten (även om tanken har slagit mig att jag kanske var Hitler i ett tidigare liv?).. Men hoppet är det sista som överger en och det finns kvar där någonstans! What does'nt kill you makes you stronger. Vi får väl se hur stark jag blir efter detta! Pippi Långstrump kan då slänga sig i väggen när jag tagit mig ur det här, den saken är klar! 












RSS 2.0