Stenungsund!

Av älskling fick jag 2 mysiga dygn i Stenungsund. Vi var där förra året och vi tyckte det var så himla bra så vi har pratat om att vi vill dit igen. Och så fick jag det i födelsedagspresent av honom igår! Nu har vi stannat för att tvätta Sara (bilen) och sen bär det av nedåt landet! Det ska bli så himla mysigt med lite efterlängtad kvalitetstid och något annat än jobb och slit i huset!

Hörs om några dagar! ❤️


Min 26:e födelsedag!

Igår fyllde jag år. Nu är jag uppe i 26 somrar, jordsnurr, barre, år. Haha! Tack till er som kom och förgyllde min dag. Och tack för alla de fina presenterna! ❤️

Älskling bjuppa hotellfrulle på morgonen. Sen åkte vi ut till huset och firade. En lugn och skön födelsedag!


Reafynd!

Jag shoppade ju rea igår.. Helt sjukt att jag fick allt detta för 600 spänn. Den blåvita bikinin är lätt min favorit! Så himla fin!! De andra två bikitopparna är ifrån Twilfit och jag har flera sådana sen tidigare i samma modell men andra färger. Det är utan tvek den skönaste bikinitoppen man kan ha. Man känner skillnad på kvalitén och formen, att den är "på riktigt" liksom. Min strl 70C brukar alltid vara slut på rean, men så lyckades jag haffa de sista! BAAM! Tips tips! Köp den.

En svart klänning i sån där urringning när det liksom halkar ner på axlarna, en rosa topp i samma urringning, en vit topp med polo och en svart klänning med polo.

Jag älskar att shoppa.. Folk som säger att man inte kan köpa lycka har fel, haha!


Gysinge grå!

Man ser iaf väldigt stor skillnad på första och andra målningen. Så länge man ser skillnad är det fortfarande roligt att måla tycker jag! Men jag ser inte direkt fram emot att måla allt det vita sen.. Småpill är ingenting för mig!


Födelsedagsfika imorgon!

I morse tvättade vi klart vårt enorma tvättberg. Sen hade vi lite ärenden på stan och när vi var klara tog vi en fika på stan innan vi åkte ut till huset. Jag målar idag och Johan lägger spånskivor i vardagarumsgolvet.

Jag fyller år imorgon. Det ska förhoppningsvis bli fint väder imorgon så vi tänkte faktiskt bjuda på fika ute i huset i Harkskär. Det är ju så mycket skönare att kunna vara ute istället för att trängas inne i vår lilla lägenhet. Vi kommer vara i huset hela dagen så man får komma när man vill. Vi har ju inte så mycket till trädgårdsmöbler ännu men man får väl sitta på en filt på gräsmattan. Det blir ett väldigt enkelt firande i år mitt i vårt rustkaos och vi bjuder på köpfika för att bakning inte ligger som högsta prioritet just nu! Hoppas det är ok, haha. Välkomna!


Edward 2 år!

Igår fyllde Edward 2 år! Vi firade honom hela dagen jag och Johan, haha. Han fick äta massa gott och så fick han presenter. Det var dock sjukt roligt med våra presenter.. Vi var sjukt taggade och åkte till Granngården och valde presenter till honom. När vi kom till huset gav Johan sin present först, ett märgben. Det ville han inte alls ha. Han blev typ rädd för det och vågade inte ens gå fram. Sen skulle jag ge min present. Då tog jag upp den och kastade iväg den. Han tittade upp och började sedan springa emot den.. Problemet var bara att han sprang förbi leksaken till en stor grästuva och började busa med den istället. Sjukt lyckade presenter, haha!

Grattis korven 2 år!

Han var såå liten i början ❤️ Älskade lilla gris!


Jason Bourne!

Det blev bio för oss ikväll istället för film i soffan. Vi såg Bourne! Alicia Wikander tar över världen.. Men vänta du bara tills du ska få slåss om rollerna med ma sistaa!


Smyckeskrin!

Idag var vi bara i huset några timmar.. Johan satte upp listerna i gästrummet i uthuset och så skruvade vi ihop sängen. Vi åt lunch innan vi åkte därifrån.
Vi behöve lite lugn och ro båda två idag. Och så hade vi tvättid. Johan fick köpa nya kallingar förra veckan för att vi inte tvättat på ett tag...
Jag gick på stan en sväng när vi kom hem. Jag hittade endel reafynd! Nu ska vi duscha och landa i soffan och titta på en film. Underbart!

Jag hittade nya örhängen när jag gick på stan. Johan tyckte att jag hade likadana redan och hämtade mitt smyckeskrin för att visa... De var inte exakt lika, men nog har jag typ samma stil på de flesta allt! Haha! Jag har sjukt mycket smycken.. Det här är mina "finare/äkta" och sen har jag massa som är lite mer "vanliga". Älskar smycken!

Jag har tagit två nya hål i öronen. Det ena tog jag när vi var i Östhammar för någon vecka sedan och det andra tog jag idag. Nu är jag uppe i 6 hål i öronen totalt. 4 i örsnibbarna, ett uppe vid brosket och ett i lilla fjongen vid örat mot ansiktet (varken jag eller Johan kom på en bättre förklaring på det så det får duga, haha). Jag har fått en nykärlek för hål i öronen. Det är ju så fint!!


Mormor och morfar!

Igår kom mormor och morfar till oss. De hade med sig ett golv som vi skulle få av dem till vårt gästrum i uthuset. Jag och morfar la golvet i gästrummet, Johan fixade med elen i vardagsrummet och mormor rensade vår framsida från ogräs, städade upp efter oss alla allteftersom och så hjälpte hon oss att tänka och langa golv. Tack bästa ni för all hjälp igår! De hade med sig egentligare hallon också som vi åt till fika. Det var sjukt gott!

Ibland gick morfar ut till sågen med samma golvbit två gånger.. Då tittade jag och mormor på varandra och skrattade lite i smyg. Om till och med morfar gör fel ibland så är ingen perfekt, haha!

"Du får inte ta kort när jag sitter här för då ser det inte ut som att jag jobbar något!" sa mormor när jag tog fram telefonen. Men det gjorde hon!

När vi var klara bjöd de på lunch på Skärgårdskrogen i Utvalnäs. Ni måste åka dit om ni inte varit där. Jättefint ställe och supergod mat! Det blev dock lite tjafs om vem som skulle betala... Dom åker och hämtar vårt golv, packar in det i bilen, kommer och hjälper oss hela dagen, åker till återvinningen och slänger det golv som blev över, och de har hjälpt oss flera dagar tidigare också. Och så skulle de absolut bjuda på mat! Inte riktigt rättvist.. Men tack för allt! Ni är de bästa jag vet! ❤️

Igår kväll blev jag så himla dålig.. Jag har haft jätteont de senaste dagarna och varit jättedålig. Igår kväll när vi skulle hämta min extrasäng som stod hos Musch och Matti gick det bara inte mer. Jag låg på badrumsgolvet i en timme och hulkade medan Johan bar ut sängen. Det är nog dags att ta det lite lugnare tror jag, om jag ska få slippa sjukhuset och inläggning!


27 juli 2016 - 1 år!

Idag har jag och Johan varit tillsammans i ett år. Vårt första år tillsammans har varit väldigt fint! Det känns som vi hunnit med mycket under det här året. Jag är så tacksam över att han alltid finns vid min sida och jag är så glad att han inte blev bortskrämd förra sommaren när vi precis börjat träffats och jag blev inlagd på sjukhuset i 2 veckor. Att jag är sjuk och ändå har världens finaste kille är ett mysterium.. Älskar dig mest! ❤️ Tack för att du finns!

Vi firade inte dagen på något särskilt sätt. Vi höll på i huset med mormor och morfar och så bjöd de oss på lunch på Skärgårdskrogen. Det var faktiskt mysigt att bara hålla på i vårt hus på vår årsdag. Det är väl vår framtid om något! ❤️


Igår!

Igår var svärföräldrarnas sista dag hos oss för den här gången.. Vi tapetserade klart gästrummet och så har de lagt spånskivorna i kök och sovrum.

När svärisarna åkte hem kom brors och Felicia och hälsade på. Sen följde vi med dem till musch och Matti och tittade hur det gick för dom. Vid 21-tiden åt vi middag på Church Street med brors och Flisan. Lika gott som alltid!


Jobbelijobb!

Vi utnyttjar svärisarnas hjälp så mycket det bara går när dom är här.. Heldagar med jobb ute i huset! Jag är lite sämre igen och håller mig uppe med medicin, men eftersom vi är 4 stycken som jobbar på så kommer vi framåt extra snabbt ändå! Härligt!


Svärisarna är här igen!

Igår kom svärisarna för att hjälpa oss några dagar i huset. Dom är så snälla! Jag och Eva håller på och gör iordning vårt gästrum i uthuset utifall att jag och Johan vill sova kvar någon dag. Skönt att ha ett rum som är klart!

Christer och Johan håller på att lägga in golvvärmen i de rum som är klara.. Det tar ju tid såklart, men spånskivorna ligger i köket nu iaf!

Jag fick så fina födelsedagspresenter av svärisarna (i förskott, jag fyller år på lördag). Jag och Eva var på loppis tillsammans sist vi var i Östhammar och jag var på jakt efter massa saker. Nu har de letat själva och hittat flera av de saker jag var och letade efter.. Så gulligt!

Jättefint sideboard med marmorskiva. Skålen är ifrån Gefle, en stor fin bricka och en zinkbalja. Tack bästa ni!


Klarblå himmel!

Sorry för allt rustsnack...
Jag har målat andra strykningen på framsidan idag.. Så nu är nog baksidan och framsidan färdiga för i år med det gråa. Kanske att vi kör på en strykning till nästa år eller så.. Men det får duga for now. Så det är gavlarna kvar. Ena är båda strykningarna kvar på och den andra är en strykning kvar. Och allt det vita då.. Men det går framåt. Det är ju dock extremt tråkigt att man inte får måla i solen.. "Årets finaste dag, men jag går till skuggiga sidan och målar jag!" Men lite solnjut har vi fått idag allt.

Johan är klar med reglarna i vardagsrummet nu också. Grymt!

Imorgon kommer svärisarna för några dagars hjälp i huset. Dom är så fina och har hjälpt oss så mycket! ❤️


Feeling "good"!

Jag har mått jättebra hela dagen idag, men så ikväll har jag mer ont igen. Men idag har jag knappt haft ont alls och jag har nästan känt mig pigg. Jag vet på riktigt inte när det hände senast.. Härlig känsla iaf!

Imorse sov vi ut.. När stan öppnade gick vi och köpte badbyxor (Johan har tappat bort 2 st det senaste året så nu fyllde han på med 3 nya, haha) och sen åkte vi ut till huset. Vi har chillat lite idag. Musch kom förbi några timmar så vi satt ute i solen och njöt och åt hamburgare till lunch. När hon åkte hem mot eftermiddagen jobbade vi iaf på lite. Jag har gjort andra strykningen med målningen på baksidan och Johan fortsätter med golvet i vardagsrummet.


Veterinären

Idag har vi varit med Edward till veterinären. Huden strular fortfarande på honom, och så hade han en kraftig öroninflammation också. Det enda de gjorde var att titta igenom hela honom, gav honom lugnande och topsade öronen för att se om det var infektion eller ej. Det kalaset gick på närmare 2000 kr. Det är ju härligt att försäkringsbolaget har en parentes kring huden/öronen eftersom han hade litet problem i öronen när vi åkte in akut med honom när han var mini, bara någon månad (han fick i sig snus/cigarett och höll nästan på att dö av det så vi var tvungna att åka akut till Ultuna i Uppsala andra helgen han var hos oss och han blev inlagd i flera dagar).. Eftersom det hände inom karenstiden på försäkringen och han hade en lätt öroninflammation när det hände stryks problem med både hud och öron. Ingenting som rör hud och öron täcks alltså av försäkringen. Ibland älskar man ju försäkringsbolag lite extra..

Oavsett är han värd varenda krona han har kostat. Världens finaste, duktigaste, bästa hund! ❤️

När vi var klara hos veterinären åkte vi direkt till huset. I huset satt morfar och väntade på oss som gubben i lådan. Vi visste inte säkert att han skulle komma så det var så roligt att få hänga med honom idag igen (och få massa hjälp, TACK!).

Johan och morfar har hållt på inne med golvet/grunden och jag har målat första strykningen på framsidan av huset. Jag har känt mig lite piggare idag (peppar peppar!). Jag har fortfarande mycket ont såklart men jag känner iaf att jag har liite mer energi än "vanligt".

Så himla fint med de röda rosorna emot den gråa fasaden. De syns så mycket mer nu mot den ljusa väggen bakom.


Dagens bästa: Morfar och Mellis!

Idag har vi haft världens bästa morfar i huset. Han erbjöd sig att komma och hjälpa till sist vi sågs och idag dök han upp (till och med innan vi hade hunnit dit, haha). Säljarna skulle ha tömt huset i helgen (way to late egentligen eftersom tillträdet skulle ha varit redan i slutet på maj om affären inte hade strulat så mycket), men så blev dealen att vi istället skulle tömma huset mot betalning. Vi kom fram till att det var lättast efter att säljarna varit på besök i helgen ända från Norge. Eftersom vi redan satt igång med rusten och vissa saker är våra och andra var kvar från de fd ägarna (dödsbo) så blev det den bästa lösningen. Så säljarna tog dit en container och vi slängde allt vi inte ville ha. Tack världens bästa morfar för all hjälp idag! Det gick så mycket snabbare med din hjälp ❤️

Huset har vi tömt tidigare för att kunna komma igång med rusten, men nu är alla uthusen också tömda så nu är det äntligen bara våra grejer kvar. Nu känns det äntligen på riktigt.. Som att det är vårat hus liksom och bara vårat.

Det blev visst bara sitta-och-chilla-bilder trots att vi slitit på massor idag, haha! Hela containern är full med skräp. Och allt vi rivit ut ifrån huset i rusten har vi ju åkt med till återvinningen hur många turer som helst. Grannarna börjar bli oroliga att det inte kommer bli något kvar, haha! Men det är sjukt skönt att slänga saker tycker jag. Man känner sig typ.. lättare.. på något sätt! Haha.

Dagens höjdpunkt är iaf ett telefonsamtal ifrån en liten Melina (Andys systers dotter). "Tant-Evis jag saknar dig och jag vill att du ska komma och hälsa på mig imorgon." Vi har inte setts på så länge och ändå kom hon på idag helt själv att hon ville ringa till mig. Lilla söta Mellis. "Jag har växt inatt så idag är jag lite större. Men Alexandra (hennes lillasyster) har inte växt något inatt för hon ser likadan ut idag!" Haha! Gullunge!! ❤️


Bebisgos!

Idag fick jag gosa bebis. Anna-Carolina har fått en liten Andreas och han var så liten och söt. Pluppen! Musch hade bakat blåbärspaj som vi åt ute i det fina vädret på vår baksida. Mys!

Vi har åkt en sväng med sopor och så har jag borstat av framsidan på huset. Johan har fixat med el i köket och fortsatt rensa grunden i vardagsrummet.


Blogga ikapp lite..

Vi är i huset hela tiden.. Det går framåt! Sovrumsgolvet är också klart nu och Johan har gått vidare till vardagsrumsgolvet. Jag har målat halva huset nu med första strykningen.

Mormor och morfar kom på besök i förrgår. Mysigt!

Igår morse kom musch till oss och la sig i solstolen och njöt av det fina vädret. Vid lunchtid kom mami och Thomas på besök. Thomas har äntligen fått sitt motorcykelkort så de kom på motorcykel. De bjöd på lunch på Böna café. Mums!! Johans en kompis kom också förbi en sväng. Jag var till sjukan också..

Våra fina rosor! Och hunden gör sina dagliga yogaövningar, haha!

Igår kväll åkte vi hem ganska "tidigt". Vi hann med en film (13 hours tror jag den hette, grym film!!) och Johan lagade middag för först gången hemma på säkert en månad. Jag är så sjukt less på Max, pizza, snabbmat. Köttfärssås och spagetti har aldrig varit godare!


Bakluckan!

I morse åkte vi till Backluckan i Norrskedika. Det är en megastor loppis mellan Östhammar och Gävle. Vi hittade lite smågrejer och två mjökkannor!

Vid lunchtid packade vi ihop oss i Östhammar och åkte hemåt. Johan tog med sig jobbarbilen till Gävle eftersom han har 3 veckors semester nu så jag körde vår (Johans) bil Sara hem (det är jag som döpt henne till det). Herregud vad jag älskar den bilen. Jag har aldrig kört en bil med så mycket drag i.. Love it!
Tanken är väl att golvet förhoppningsvis ska bli klart under semestern så att Johan kan dra all el under semestern. Vi får se hur långt vi hinner..

Igår rök mina långa naglar för den här gången. Jag är så van med långa naglar nu så jag tänker liksom inte på det, men många runtomkring undrar hur jag kan rusta huset med så långa naglar. Men nu behöver ingen oroa sig för det längre, haha! Nu är de korta igen!

Vi åkte direkt till huset. Jag har målat och Johan har gått över till golvet i sovrummet.

Det blir inte så mycket till kostcirkel för oss nu för tiden.. Detta blev dagens lunch och middag!

Nu ska vi packa ihop och åka hem. Skönt! Magen är extra störig och gör mer ont än vanligt nowadays.. Värdelöst!


Miss you!

Idag saknar jag min andra hälft extra mycket.. Det känns sjukt att det bara gått 2,5 vecka sedan vi sågs och att det är ytterligare ett år kvar tills vi ska ses igen, om det inte blir ändrade planer på något sätt. Du är grym som kämpar på. Love you honey! ❤️

Idag har jag gjort absolut ingenting. Legat och vilat typ hela dagen. Jag har kollat på 2 avsnitt av serien Homeland, plockat två burkar smultron att frysa in, ätit lunch med svärmor. Typ det. Jag mår inte bra idag. Välbehövligt med ryggläge all day.


Korn!

Musch åkte hemåt strax efter 16. Johan hann komma hem innan och hänga lite med oss. När Musch åkte hem la vi oss och pratade lite och vips så somnade vi. Efter en halvtimme ville svärmor ha med oss ut på en liten kvällsprommis för att hämta posten, 2 km. Sen har vi gått runt i deras lada och uthus och hittat grejer vi vill ha till vårt hus, haha.

Nu har vi ätit kräm och mjölk till kvällsfika. Sängen nästa. God natt!

Sveriges natur är verkligen helt otroligt vacker!


Östhammar - Öregrund

Imorse fick jag ett meddelande av Musch: "Om en timme är jag hos dig och då vill jag ha smultron till frukost!" Haha! Det var bara att pallra sig ut och plocka. Det var så mysigt att få lite sällskap här i Östhammar idag. Hon kom vid 9-tiden. Vi åt frukost direkt när hon kom och sedan har vi varit på loppisrunda. Vi hittade på 4 olika loppisar här i Östhammar och vi fyndade en hel del. Älskar loppis!
På em åkte vi till Öregrund. Det blev räksallad till lunch vid ett jättemysigt ställe i Öregrund. Sen blev det självklart en glass till efterrätt! En sjukt mysig dag med littlesis ❤️


Tekanna!

Jag fick en såå fin tekanna av Musch när hon kom förbi en sväng idag. Gullis! ❤️ Tack bästa!


Gysinge grå!

Imorse åkte vi till Gysinge och köpte vår färg. Vi kommer måla huset med Gysinge grå, en varmgrå ganska ljus slamfärg. Jag har målat en gång nu och den är fortfarande ganska mörk av det röda, men det skulle bli ljusare andra målningen så jag hoppas på det. Jag tror att det kommer bli jättefint!

Jag mår inte alls bra idag.. Jag har jätteont och vill egentligen bara ligga i sängen. Men måla känns nästan som terapi. Det är jag, penseln och hörlurarna.
Vi lyssnade på sista avsnittet av P3 serien "de dödas röster" idag, den jag skrev om igår eller när det nu var. Sjukt spännande serie. Ni måste lyssna på den! Jättebra!


Borsta huset!

Huset all day idag också.. Sorry för en tråkig blogg för tillfället, om man inte är intresserad av hur det går med vår rust.

Idag har jag inte mått bra. Jag satt och tittade på Johan när han jobbade hela dagen med vatten och avlopp, isolering av köksgolvet osv.. Mot em/kvällen gjorde jag iaf ett ryck och borstade fasaden. Efter ett tag fick jag hjälp av Johan också. Vi stod i spöregn och borstade och borstade... Nu är snart halva huset borstat.
Vårt hus är rött för tillfället men snart kommer det vara ljusgrått istället. Det kommer bli så fint! Imorgon ska vi till Gysinge och hämta ut vår färg. Jättefin färg! Äntligen har vi bestämt oss.

Ikväll blev det rostade mackor, oboy och aprikoskräm till middag. Gu vad rörigt vårt liv är för tillfället. Jag vet inte när vi lagade mat hemma sist, eller när vi var hemma mer än när vi sover över huvud taget. Är vi inte i Östhammar så är vi i huset. Det är roligt att hålla på såklart, men jag känner att jag ibland (ofta) pressar mig mer än vad jag borde. Jag har mycket ont nu för tiden, men jag vet ju iaf troligtvis vad det beror på.


Grill i regn!

Vi har varit i huset hela dagen idag igen. Jag har skruvat typ 200 skruvar i golvbjälklaget. Älskar att skruva. Särskilt mycket nu när jag har en egen skruvdragare.. Stoltast, haha! Förmiddagen gick åt till att åka med 2 lass grovsopor. Tips förresten! Vi har lyssnat på podd alla turer till återvinningen. Det är P4 serie, en dokumentär om ett mord för 20 år sedan. Väldigt intressant och spännande! Vi har hunnit ett avsnitt varje resa (ca 25 minuter) och det är skönt att de inte är så långa för då kan man lyssna lite när som. Det är en serie i 8 delar. Vi har två avsnitt kvar och vi är väldigt nyfikna på slutet båda två, haha.

Nu kom vi precis hem. Jag har mått helt ok idag, men mot kvällen blev det sämre.
Vi har hunnit med mycket idag, men nu är vi trötta båda två så nu ska vi stupa i säng.


Bygg bygg bygg!

Igår var vi i huset och jobbade all day. Vi körde några vändor till återvinningen och slängde skräp. Och så fortsatte Johan med golvet i köket. Johan är verkligen grym! Som han kämpar på. Han är verkligen en riktig handyman. Och det han inte kan lär han sig och sen gör han det. Det blir så bra och riktigt gjort, till skillnad för hur det såg ut innan, haha! Här får ni en liten före och efterbild på golvbjälklaget!

På em köpte musch med sig pizza och kom och hälsade på oss.

På kvällen sjöng mamma på Ögården.


Älskade Elliot!

Igår hade jag Elliot på besök. Jag hämtade honom i Gävle vid 10 och sen var vi på Ögården hela dagen igår. Det första han sa när han hoppade in i bilen var: "Nästa gång när jag ska vara hos dig vill jag sova över." Så söt. Han ville stanna längre fast vi inte ens hade börjat dagen. Men det är ju roligt att han saknar mig lika mycket som jag saknar honom.

Vi "jobbade" på cafet som öppnat på Ögården över sommaren, vi badade, plockade blåbär, spelade spel och bara myste. Så fort det kom in någon till cafet sprang han dit och hjälte till och var först på plats. "Jag älskar att sälja saker. Jag försökte sälja mitt hubba bubba men det var det ingen som ville köpa!" sa han efter några gäster. Gohjärtat mitt!

Elliot är verkligen världens finaste lilla kille. Han har utvecklats så mycket det senaste året och växt på sig massor. Han har blivit mycket mer trygg och "stor". När han var mindre var han väldigt försiktig, blyg och tillbakadragen men nu är han öppen, social och framåt. Och världens mest generösa och givmilda 6-åring (snart 7). Han delar med sig och bjuder och är otroligt hjälpsam. Som jag älskar denna lilla filur! ❤️ Vi hade en såå mysig dag. Hoppas det inte blir lika långt till nästa gång vi ses.

Efter jobbet kom Andy ut och hämtade Elli. På kvällen var det volleybollturnering på Ögården och efter det var det trubadur och hamburgare och så var cafet/kiosken öppen till kl 01 varje fredagkväll. Mamma har gjort så mysigt där. Det är så himla fint på Ögården och det är tråkigt att det inte använts mer, men nu håller mamma på och får liv i stället igen. Till alla hedesundingar. Ni måste åka dit i sommar och ta en fika och ha det trevligt.
Men mest reklam för ikväll. För ikväll sjunger mamma där 19.30. Be there!


Ögården!

Igår höll vi på i huset tills 16-tiden. Vi gick igenom alla uthus med vad vi vill ha kvar och vad som ska slängas. Eftersom det blev strul med tillträdet så har säljarna fortfarande inte tömt huset/uthusen. Men vi fick plocka det vi ville. Huset tömde vi inför rusten (möbler och sånt var borta men allt "småtjafs" var kvar ((haha, vem kallar ens inredning osv för småtjafs?)). Vi blev en massa verktyg rikare iaf ifrån uthusen. En gullig granne kom över och hälsade oss välkommen och bjöd på jordgubbar från sitt land. Så söt!

18.20 gick bussen ut till Ögården. Mamma har sommaröppet café där hela juli och jag tänkte hjälpa till lite igår kväll och idag. Kom och fika!


Fantastisk flädersaft!

2,5 liter underbart god flädersaft blev det. Det tackar vi vårt fina fläderträd för, och svärmor!

Jag står färdigpackad och Johan kommer hem från jobbet vilken minut som helst. Då åker vi direkt till huset och hämtar släpvagnen full med skräp för att sedan åka direkt till återvinningen! Heja heja!


Blåbär!

Igår blev det blåbär och mjölk till kvällsfika. Första blåbären plockade på vår tomt i Harkskär. Det var riktigt gott!

Ikväll åker vi hemåt igen.


En sån där mysig kväll!


Blåstast vinner!

Idag har jag och Eddi varit ute all day. Edward har fått en liten barnpool som han plaskat lite i när det varit för varmt, annars håller han sig mest i skuggan!

Jag har pressat i solen hela dagen, och under tiden har jag läst ut en bok, napat, kortat ner mina megalånga naglar till hälften (ush nu var de verkligen äckligt långa). På tal om mina naglar btw.. Jag var så himla korkad igår.
Jag sa till Johan: "åh jag är så himla less på mina långa naglar nu. Nu vill jag bara få bort dom!"
Johan svarade: "Boka en tid då (till nagelteknologen) så får du göra om dom och korta ner dom lite."
"Men jag vill få bort dom NU! Jag får helt enkelt slå i dom i något hårt så de går av.."
Då kollade Johan bara på mig.. "Öh ja.. Det är ju det, eller så klipper du bara av dom?"
Alltså vi dog när han sa det. HAHA! Jag vet inte ens varför jag inte tänkte på det. Jag var bara så inne i att när man lägger på gelé på naglarna så är de så himla hårda och enda gången de gått av är när jag slagit i något hårt. Haha. Ibland är hjärncellerna någon annanstans. Jaja.. #blond

Och nu kommer Johan bli grinig på mig men wtf. Han sa något ungefär lika smart som mig igår.. Jag berättade för Johan att mamma och Thomas skulle komma och hälsa på oss på kvällen. "De har varit i Öregrund och firat sin bröllopsdag och så tänkte de svänga förbi oss när de åkte därifrån." Då såg jag hur han tänkte lite, och så kläckte han ur sig: "Va? Har de bröllopsdag idag? Gifte de sig på en måndag?" Då dog jag igen.. Sen när är samma datum samma veckodag år efter år liksom? Haha!!

Well well.. Jag och Eddi har haft en mysig dag. Snart kommer Johan hem från jobbet. Mys!

Jag vet inte när min blogg blev en "smultronblogg" men herregud så gott det är. Jag plockar hela dagarna (ok, inte ordagrannt utan mer ett uttryck) och det tar aldrig slut. Det är helt rött på tomten fortfarande!

Dagens bränna! Och dagens "selfie-i-spegeln-med-standard-peace-tecknet"!


Klarblå himmel!

Vilket underbart sommarväder idag. Jag ligger ute på en filt på gården och njuter av värmen vid torpet i Östhammar.


Smultron!

Ikväll kom mamma och Thomas på en spontanvisit. De hade varit i Öregrund hela em och kom hit på lite kvällsfika.

Jag har plockat så mycket smultron de senaste veckorna. Hela förra veckan när vi var här åt jag massor till frukost varje dag. Och idag har jag plockat massa igen. De tar aldrig slut! Så himla gott!


Fläderblomssaft!

Igår plockade jag med mig fläderblommor från vår egna tomt och idag har jag och svärmor (mest svärmor) gjort flädersaft. Nu ska den stå kyld i 3 dagar innan man kan sila av och hälla upp i flaskor. Egengjord saft från blommor plockade på vår egna tomt. Det är en speciell känsla!

Det luktar så gott! Hoppas den smakar lika gott sen.


Frisörfail!

Jag hade äntligen fått ut allt mitt hår till samma längd (förutom en smal slinga i luggen som jag alltid haft lite kortare).. Men så förstörde frisören det helt för några helger sedan när jag skulle få en håruppsättning inför Fias bröllop. Såå snällt att vi tärnor fick bli så fina till bröllopet, och frisören var jättegullig, men så himla tråkigt att håret blev helt förstört av det. Hela överhåret är helt avkapat i olika längder i små tussar. När jag skulle ta ur hårnålarna på natten efter bröllopet följde halva överhåret med och det bara rasade ur avkapade hårstrån.. Nu vet jag inte hur jag ska rädda det hela. Man kan ju inte laga det som redan är trasigt. Och jag vill ju inte klippa uppklippt i hela håret i olika nivåer. Det är bara att börja om och spara ut igen.. Jag var iaf fin i håret på bröllopsdagen!


Febern is back in da house!

Jag var så himla dålig igår kväll. Jag hade nog hållit igång lite (mycket) för mycket i helgen ute vid huset. Jag hade så ont, var sjukt trött och så hade jag hög feber. Jag har feberfrossat hela natten men idag känns det lite bättre igen. Men nu blir det några lugna dagar igen i Östhammar och vila upp mig. Jag måste bli bättre på att hålla mig på en lagom nivå istället för att kötta för fullt och sedan vara helt däckad. Eller kötta och kötta. Jag kan ju aldrig köra fullt ös, men jag jobbar ju på så gott det går, och ibland lite med än vad som går..

Vi åkte till Östhammar igen igår kväll och vi blir här tills onsdag em. Johan jobbar mån-ons den här veckan. Sen är det bara nästa vecka kvar innan semester!

Love you! ❤️


Toppar till titsen!

Måste bara tipsa om dessa.. Jag tycker inte alls om bh-ar med bygel. Och jag tycker ännu mindre om push-up-bh-ar (oops.. Många - . Jag är så dålig på att veta när man får använda såna så det blir oftast att jag slänger in dem när det känns rätt, och det blir alldeles för ofta.. Haha!)

Jag tycker faktiskt att det är finare med "nätta" tits än tuttar upptryckta till hakan med x antal ilägg. Så himla fint när man är "platt" ovanför brösten. Men det är nog bara jag som tycker det.. Jag har gått ifrån en stor D-kupa till en liten C men jag gillar faktiskt att de är lite mindre. Det borde ju minska risken för hängisar, haha. Fast nog kan det vara fint med big tits också såklart.. Mer kvinnligt om inte annat.

Men iaf.. Hemma går jag alltid utan bh. Men när man ska vara lite "klädd" kan det ju vara fint att slippa se nipplar genom kläderna. Så till er som är lika bh-kräsna som mig. Dessa toppar är de bästa som finns. Jag har 6 st och jag bor i dom, haha. Ynka 30 spänn på Dollarstore. Jag köpte mina första på Ullared och gissa om jag blev glad när jag såg att de fanns på Dollar sen också..

Självklart inte de hetaste underkläderna man kan ha, men såå sköna!

Tips tips!


Rust och mera rust!

Igår vid lunchtid dog min telefon igen.. Den var död och omöjlig att starta hela dagen och kvällen efter det, och "tillbaka-knappen" var så het så man nästan brände sig. Bara den knappen. Så konstigt!
Jag har ju haft strul med min telefon sedan jag fick hem den dag 1, och jag har haft den inlämnad 4-5 ggr. Den har förmodligen varit på verkstaden mer än vad jag haft den hemma. Men det är "inget fel på den". Jo tjena! Allt är fel på den..

Jag blev så ledsen först för att alla bilder ifrån huset och rusten så här långt var borta.. Men så imorse fick jag äntligen igång den. Så konstigt! Nu ska jag lägga över alla bilder till datorn och göra säkerhetskopiering deluxe.

Såå.. Igår var vi tillbaka i huset igen. Johan och Christer höll på med grunden, bärlinor, reglar osv i köket. Tänk att det äntligen vände i köket igår. Äntligen ett rum som det byggs i istället för att bara riva.

Jag och Eva fortsatte röja i trädgården. Vi sågade ner massa träd, Eva gick med röjsåg och klippte allt högt gräs osv. Nu ser det lite mer vårdat ut. Men det är myyycket kvar!

Tack fina svärisar för all hjälp i helgen!


Dagens!

Idag har vi hållit på i huset hela dagen. Vi åkte hemifrån 9.30 och hämtade släpvagnen med massa sopor, tömde den och köpte med oss virke tillbaka.
När vi precis plockat av allt ifrån släpvagnen kom pappa och Maria på en spontanare. Sen kom Eva och Christer mot eftermiddagen.

Vi grillade hamburgare till lunch och sen har Christer och Johan hållt på invändigt med köksgolvet och jag och Eva har hållit på lite utvändigt.

Det går så fort att snygga till eftersom allt är så galet risigt.. Vi sågade ner några träd på framsidan, och vips så hade vi lite utsikt!

Det blev så mycket luftigare..

Nu är allt golv borta i hela köket ända ner till grunden. Imorgon vänder det i köket.. Från rivning till att vända om och börja bygga istället!

På vägen hem stannade vi till vid en av hamnarna ute i Harkskär och tittade på solnedgången. Helt magiskt att vi faktiskt ska bo några hundra meter från detta!


En helg full med rust!

God morgon!

Idag kommer Eva och Christer till Gävle och ska jobba med oss i huset. De sover kvar i husbilen ute i Harkskär och hjälper oss imorgon med. Sötast!
Vi tänkte åka och slänga sopor igår och handla allt vi behöver idag, så vi stressade från East för att hinna med. Men så stängde återvinningen 17 på fredagar. Och hela släpvagnen är full med skräp, så eftersom vi inte kunde slänga alla sopor kunde vi inte heller åka och ganska brädor.
Vi tog en sväng förbi Furuvik istället och tittade hur långt Musch och Matti hade kommit och så fick vi glass. Edward fick en helt egen glass för första gången i sitt liv och han var i himmelen. Haha!

Han är ju knäpp den här hunden. Han sitter ofta och sover istället för att lägga sig ner. Alltid lika roligt, haha!

När vi var där ute i Furuvik så kom brors och stolt visade upp sin nya fina bil. Det är något speciellt med att köpa sin första bil, själv, för egna ihoptjänade pengar. En jättefin bil! Grattis bilägaren! Jag åkte med honom tillbaka till Gävle. Man måste ju premiäråka, haha!


Morgonprommis!

Imorse tog jag en prommis ut till "stora vägen" och hämtade posten. Det är ynka 2 km men mer prommis än vad jag tagit på flera veckor iaf. Jag plockade massa smultron på vägen tillbaka också så frukosten var räddad även idag.
Om en timme åker vi hemåt. Då åker vi direkt till huset och tömmer ett lass sopor och köper det vi behöver till helgens rust.


RSS 2.0