Tacos

När biblioteket stängde kom loveis och hämtade mig och sen vid 20 kom Josefin till Gävlet!! Lycka!!

Vi är "barnvakt" åt Simon ikväll så vi har ätit tacos och nu blir det tv/film/prat i soffan.


Här sitter jag och lär mig byggteknik...


VS

Tack bästa Maria för fin London present!

Idag är en ny vecka med nya möjligheter.. Vi får nyckeln till lägenheten, tenta på torsdag och så kommer lillskrutt i helgen!


Boxning nej tack

Grillpremiären är avklarad.. Så himla gott. Sen har vi kört boxning ikväll. Dom taggade igång mig och Andreas att vi skulle köra en match mot varann. En seriös och riktig match med boxningshanskar!

Jag visste att vi skulle bli osams så jag försökte smita ifrån men det var bara att köra. Jag har ont i kinden, tuttarna och magen! Han visade no mercy! Det blir visst ingen brottartjej av mig. Jag var så arg på honom ett tag och alla tyckte visst det var jättekul.. Det blir soffan för honom ikväll.


Vilken morgon...

Vi hade en trevlig kväll igår.. Hemmamys med pizza först och sen en sväng till Bankhuset och Allstar.

Härligt med fint väder idag!


Gävle Strand


Plugg!!!

Tysta avdelningen i skolan måste vara världens bästa påhitt.. Man får mer gjort där inne på en timme än vad man får på en hel dag hemma. Om någon timme ska vi iväg och kika på tapeter! (Tok-Eva, du kan ev. vänta ett samtal om du har tid/ork/lust att hjälpa oss. Det kan hända att vi löser det själva, annars ringer vi :P)


+2

Jag samlar vuxenpoäng dagligen nu för tiden.. Idag har jag fått 2! Först brödbak på förmiddagen och nu ikväll har jag gjort hemmapizza! Vuxenpoäng kanske låter fjantigt när man snart fyller 23, men jag är faktiskt en sån där som har varit ung länge när det gäller mycket, men samtidigt äldre än många när det gäller andra saker.

Resten av dagen har jag gjort allt och inget; promenad, tvätt, handling, PLUGG, besök av min underbara mormor och morfar. Jag har ritat upp mitt drömhus och mormor och morfar som är ganska rutinerade på området med några egna hus i bagaget gav mig bra betyg. - Nobelt, sa morfar. Och det säger han inte i onödan.. ;)

Nu ska jag och mamma titta på En oväntad vänskap. Jag har inte sett den än men har hört att den ska vara alldeles underbar!


Filmjölkslimpa

Idag står bakning på schemat. Det finns inte så mycket bröd för glutenintoleranta så det är bara att lära sig baka det.

Jag är "ledig" tills torsdag nästa vecka då vi har tenta. Jag har visserligen en hel del plugg att göra till tentan plus omtenta om 2 veckor. Men det är skönt att ta det när det passar utan schemalagd tid. På onsdag får vi nyckeln så då blir det flytt flytt flytt :)


Bad day yesterday

Oj vilken dag det var igår... Dagen började dåligt och fortsatte i samma spår.
 
- Jag var tvungen att betala på bussen 2 ggr för att få åka med. Första gången kom det kvitto från kortläsaren men ingen biljett. Busschuaffören sa då att det inte gått igenom och jag förklarade att så fort man får ut kvitto har köpet gått igenom om det nu inte står medges ej. I säkert 5 minuter höll vi på och tjafsade och det slutade med att han sa att antingen så kliver jag av bussen eller så betalar jag. Jag kan vara en riktigt envis princip-människa ibland och när jag vet att jag har rätt vägrar jag ge mig. Det hela slutade med att jag var så arg så jag skakade och betalade IGEN! Och soon jag skrev; självklart kvittar det om jag betalar 35 kr eller 17, det är principen det handlar om...
 
- ... och så kommer jag uppretad till tusen från bussen och ska hämta min cykel och åka till skolan och då är det något pucko som har snott min fina nya älsklingscykel! Vilka idioter det finns!! Jag blev så himla ledsen.
 
- Och väl i skolan får jag tillbaka min tenta som jag inte klarat. Över hälften i klassen hade inte klarat den och ändå förstår inte lärarna/skolan att glappet mellan undervisningen och tentorna är för stort. 2 av frågorna på tentan hade 7 av 160 stycken svarar rätt på. Stämningen var inte jättehärlig i Valhall när det var genomgång av tentan. Alla elever var flytokiga. Jaja om 3 veckor blir det omtenta.
 
Men man måste ju alltid jämna ut dagens negativa med positiva saker....:
 
+ Jag blev nöjd hos frisören. Nu är jag blondie igen..
+ Jag och Amanda hade en mysig lunch på Lilla Saigon. 
+ Jag köpte en jättefin blå kavaj!
+ Jag och Fia hade girls night och vi hade jättemysigt hela kvällen. Jag blev kvar över natten också.
 
Idag har jag varit i skolan på förmiddagen och gjort klart villaprojekteringen och lämnat in den. Även genomgång inför tentan nästa torsdag. Lunchade på stan med boyfriend, missade bussen hem till Hääs, hälsade på Marta och tog nästa buss hem. Plugg väntar..
 
 
 
 

Pappas home-made pizza!

Ikväll efter kalaset har jag och Elliot varit hos bästa pappa ❤ Vi har fått mat och myst för fullt! Imorgon är det frisör och skola som gäller...
 

Dammen

Picknick och äventyr all day... Man hinner mycket när man vaknar tidigt! Nu födelsedagskalas. 
 

Sean Banan

 
Idag vi hunnit med mycket.. 8 km morgonpromenad, bad på fjärran höjder, titta på Sean Banan live (Elliots idol), myst hos Andreas mamma i underbara vädret och ätit middag med min fina mamma.. Nu blir det filmmys med hjärtat, lillskrutt har somnat!
 

 
Elliot är ganska försiktig av sig och blir väldigt skeptisk till en början när det är mycket folk runt omkring honom. Det förklarar varför han ser skräckslagen ut på alla bilder. Men som han har pratat om Cobanana hela dagen, väldigt roligt och spännande var det! Och han vill inte släppa sin nya skiva ur sikte.. 
 
En sak som däremot kan störa mig som tusan är alla egoistiska föräldrar som bara bryr sig om sig själv och sina ungar. Hela lokalen var smockad av barn som ville titta på Sean Banan och alla ville se så bra som möjligt.. Då är det några (läs många) pantade människor som tänker att "ja vilken bra idé, jag står längst fram och slänger upp min unge på axlarna så att den ska se ännu bättre!" Det blev en vägg av massa ungar på axlarna längst fram och resten kunde inte se ett dugg. Säg till mig om jag någonsin blir så dryg... 
 
 
Jaja, ha en trevlig kväll :)
 
 
 

Vila ska sova nu

Nu stänger jag och Elliot igen butiken och åker hem och äter pizza.. Trevlig fredagskväll!

 


Torsdag

Tandläkarbesöket imorse gick bra.. De slipade ner några tänder som får ta för mycket tryck pga att jag ligger och biter ihop och spänner käkarna på nätterna.. Och så fyllde de i en tand som var för djup. Så nu ska jag förmodligen kunna äta godis som vanligt igen utan ilningar ;)

Nu är min del av grupparbetet klart också.. Nu ska vi sammanställa allt på måndag sen är vi redo att lämna in det på onsdag, och sen tenta den 2/5.. Efter det har vi bara en kurs kvar innan sommaren och jag är klar med mitt första år :)


En timmes powerwalk

Det blev 8 km fettbränning nyss! Härligt.. Jag är en liten skogsmulle-människa som älskar att vara ute i naturen! Börjar inse det mer och mer.. Men "stan" in my heart. En liten mix av båda är bäst :)



Thinking horse

... Hur det går med pluggandet? Jo tack det går bra. Just nu håller jag på och lär mig vad torpargrund, diffussionsspärr, bruksarea och lecablock är. Inte särskilt svår kurs men det är mer att tänka på när det gäller byggnadsteknik än vad jag trott innan.

Dessutom har mitt huvud haft en förmåga att svänga iväg på andra tankar de senaste veckorna.. Det vore så skönt att stänga av allt och bara ta det som det kommer. Kan någon få mig att sluta planera mitt liv och njuta och leva i nuet istället. Vissa saker kan man inte påverka och då gäller det att göra det bästa av det, det förstår ju jag såklart. Men att sen göra det är något helt annat.

"Det är inte hur man har det utan hur man tar det"


Igår...

3 saker vi roade oss med igår.. Hälsa på sovande bebis hos Andreas syster, hälsa på vovve hos Andreas mamma och bio på kvällen. Vi tänkte helt seriöst gå efter första halvtimmen för filmen var så värdelöst dålig men det var tur att vi stannade för dem blev helt ok mot slutet.. The host hette filmen.

Idag har vi gjort grupparbete i skolan hela förmiddagen och nu blir det mer plugg fast hemifrån.


Regn is in the air

Hur mysigt har det inte varit med spöregn idag? Smattret mot fönstret och taket och känslan när man tittar ut och ser hur det öser ner; MYS! Jag älskar regn ibland och idag var en sån dag. Det är inte särskilt härligt när man ska ut men när man får vara inne hela dagen är det underbart!

Humöret då? Inte på topp. Men vem har sagt att man måste må som en prinsessa 24-7?

Nu ska jag sätta igång film nr 3. God natt med er.



Vila

Finally! It's time to go home och ha myskväll med älskling.. Först vänta på att boyfriend ska träna klart!


Diamanten

4 dagars jobb den här veckan... Tur att vi inte har så mycket i skolan. Nästa vecka blir det däremot mer skola och mindre jobb.

Igår efter stängning åkte jag och Andy till mamma och hälsade på henne på sjukhuset.. Hon har världens magsår och har varit inlagd sedan i torsdags natt. Hon är på bättringsvägen nu så det är skönt.. Krya på dig fina mamma!

Sen hängde vi med Amanda och Mattias all night.. Synd att du började så tidigt idag Josefin för vi var så nära att åka och hälsa på dig i Stockholm! We miss you ❤❤❤❤❤

Idag kör jag stängning igen; 12-18.15.

Hoppas ni haft en fin helg :)


Ooops..?

Appen för att blogga har inte funkat på flera dagar, och datorn är ju historia att blogga ifrån numera (förutom för dig mormor som är jätteduktig som bloggar över huvud taget).. Jag har mest bara jobbat och gått i skola så ni har inte missat så mycket i mitt liv. Bion Oblivion kan jag ju tala om att var jättebra!
 
 
 
 
Igår efter att jag stängt igen butiken åkte jag in till stan och åt på Terassen med Fia, Rickard och Tonny. Jag sov kvar hos Fia och Rickard men vaknar halv 6 av att jag hör Fia spy från badrummet. Det var bara att klä på sig och åka hem och hoppas innerligt på att det var maten från igår som var dålig och att det inte är riktig magsjuka.. Time will tell..
 
 
Jag jobbar 12-18.15 idag så jag har bunkrat upp med vitpepparkorn och handsprit.. 
 
 

Villaprojektering

Idag har jag kört heldag i skolan. 9-19! Vi har haft föreläsning och sen har vi suttit med grupparbete sedan 14.. Vi ska göra alla ritningar som behövs för att bygga ett nytt hus från grunden. Jag märker mer och mer att jag inte tycker om att vara noggrann.. Nu ska jag åka till mormor och morfar och hälsa på :) Sen kommer älskling hem 23 istället för imorgon bitti som jag trodde, MYS!


Fransförlängning

Igår var jag och blev fin igen för andra gången och jag är lika nöjd fortfarande. Så himla skönt att vakna på morgonen och slippa sminka sig.. Idag fick jag dock köra på med lite ögonskugga för jag är ganska röd i ögonen första dagarna efter jag gjort fransarna för att min hud och mina ögon är så himla känslig. Allt för att försöka förvilla det även om det inte hjälper. Normalt blir man inte röd alls men självklart ska jag vara lite annorlunda. Jag ser ut som en vampyr fast med sjukt snygga fransar ;) Imorn lägger sig det röda. Tack Mirris för hjälpen.

Idag blir det skola all day. Föreläsningar 9-16 och sen grupparbete efter det. Jag som har sovit så dåligt inatt kommer vara helt slut ikväll.


Lördag


Kvillanudden

Underbara dag. Ibland behöver man vara ledig fast man kanske egentligen inte borde. Vi har haft jättemysigt iaf; grillat korv och myst ute i finvädret hela dagen. Sen tog jag och Dito en prommis innan han skulle tillbaka hem.

Nu är jag hos Amanda och Mattias och vi har precis ätit spagetti med köttfärssås. Hur gott är det inte med sån "vanlig" mat??

Imorgon blir det jobb 12.30-20.15. Härligt!!


Dito

Idag har vi haft föreläsning 9-15, sen hälsade jag på Marta och lillbebisen en sväng innan jag åkte hem och hämtade min egna bebis. Dito är här tills imorgon kväll, and I could not be happier. Vi har varit ute på lååångpromenad och sen myst hela kvällen. Gosen vill vara så nära hela tiden. Tänk att han är 4 år nu.. ❤


Annandag påsk

Idag har det hunnits med mycket.. Skjutsa A till jobbet imorse, frukost hos mormor och morfar, lunch med farmor och farfar i Nimnen, 8 km promenad, middag hos mina gamla svärföräldrar, berättelse i kyrkan från en tjej som varit iväg på en resa till Indien till olika barnhem (jag vill också åka iväg på något sånt), Molanders på tv ikväll och en mysig film med mamma. Andreas jobbar dygn så jag fick mamma som sovsällskap inatt. Imorgon börjar en ny kurs; byggnadsteknik. Kul!!

God natt på er :)


RSS 2.0