2013-01-31

Något som jag tycker är så himla hemskt är när barn hamnar i kläm, mår dåligt, blir dåligt behandlade, inte blir älskade, respekterade, uppfostrade eller får käärlek.. Barn har aldrig bett om att få finnas till och de är så otroligt beroende av att bli omhändertagna! Sätter man ett barn till världen har man också skyldighet att ge det barnet ett så bra liv man kan. Det finns så mycket människor som aldrig borde fått barn, som inte förtjänar något så fint (ni får hata mig för att jag är så hård, men jag står för vartenda ord jag skriver).. Jag blir så frukatnsvärt arg när jag tänker på det! Hur kan man vara så egoistisk och skaffa ett barn som man egentligen vet att inte kommer få ett bra liv, bara för att man själv vill ha barn?
 
Jag såg precis på 112 - på liv och död, där en liten pojke ringde polisen för att hans föräldrar hade fest, var aspackade och mamman hade slagit honom för att han inte gjorde som hon sa. Förmodligen har föräldrarna inte haft en bra uppväxt och lärt sig hur livet fungerar, men hur kan man vilja ta in en ny människa, ett barn, till ett sånt skitliv? Det skär i mitt hjärta när man ser hur många barn som lever under såna förhållanden..
 
Jag har funderat mycket på det här med familj och barn de senaste månaderna. Det har mycket att göra med att jag har läst familjerätt i skolan, den får en att verkligen tänka. Men också för att jag har fått veta att jag inte kan vänta hur många år som helst med att försöka få en egen familj.. Och det gör mig rädd. Tänk om jag inte kommer få några barn? Jag vill ju inte ha barn än på många år, men tänk om det då är för sent och att jag inte får några alls? Eller ska jag försöka få ett barn nu då bara för att vara på "den säkra sidan"? Aldrig i livet, ett barn ska vara efterlängtat och välkomnat. Och det skulle det definitift inte vara nu.. Men varför kan inte alla tänka så? På barnets bästa istället för sitt egna..
 
Jag vet inte vart jag vill komma med det här och jag hade skrivit ett as långt inlägg men det var nog lika bra att jag tog bort det.. Jag är lite bitter ikväll. Och arg.. Så jag ska nog sluta skriva nu innan jag går för långt. Trevlig kväll på er!
 
 

Rensartag

Booyfriend hade med sig present från sin lilla Norge-tripp igår :) I could not be happier!

Idag har vi rensat ut vindsförrådet så det är tomt och det tog precis hela dagen! En sväng till grovsoporna med bilen smockfull och 2 svängar till förrådet som vi hyr tills flytten är klar. Fy tusan vad man samlar på sig grejer!!



Honey

Mysig poojkvän! Han har jobbat två dygn, kom hem igår kväll vid 22 och sov hemma. Imorse åkte han iväg vid halv 7 igen och kommer hem ikväll. Jag fick iaf en mysig lapp imorse.. Jag kan inte förstå hur vissa VILL vara singel.

 


Tisdag

Efter frisören idag bjöd mormor på lunch på Gabai.. Sushi och thai, mums vad gott!

Sen blev det raka vägen hem till lagboken för några timmars plugg. Nu kom Amanda och lagade middag till mig och henne. Ibland har man det bra ;)


Nu ska jag bli fin är det tänkt :)


Flytt kaos

Ah vilken helg!! 2 hockeymatcher, besök av Andreas pappa, en tripp till Stockholm, Hedesunda, skoter-åk och full rulle.. Helgen fick ett otroligt trevligt avslut... Igår kväll när vi kom hem vid halv 9 skulle Andreas åka till Sätra en sväng och släppte av mig bärandes på en sovandes Elliot.. När jag ska öppna dörren går det inte för att Andreas pappa har låst överlåset på våran dörr och släppt in nycklarna i brevinkastet. Att vara utelåst från sin egen lägenhet är fruktansvärt irriterande måste jag säga, särskilt när man vet att nycklarna ligger en dm ifrån en alldeles innanför dörren. Vi använder aldrig överlåset och har därför inte ens dom nycklarna på nyckelknipporna.

Vi åkte till Andreas mamma och sov där inatt.. Imorse gjorde vi en chansning och köpte magnet och provade med den på ett snöre igenom brev inkastet och tack och lov var en av nycklarna magnetiska och fastnade så vi kunde dra upp dom! Vi blev så glad att vi slapp borra upp dörren eller slå sönder en ruta :)

Idag har jag farit runt halva stan och shoppat med lillebror till hans nya lägenhet efter 3 timmars föreläsning.. När vi shoppat klart åkte vi hem till honom och grejade, packade upp och stylade så nu är det jättefint där! Jag vill nästan flytta in där med honom ;)

Nu kom jag precis hem och fick mamma som övernattningsgäst. Det var trevligt, även om det brukar kunna leda till lite sömn, haha. Hörs imorgon!

(Ni får ingen förklaring till varför jag har ett gardin omtag i håret men vill ändå poängtera att jag inte ser ut sådär på allvar ;p)



Tullisar

Igår kom Emelie hit och åt middag med mig, mysigt! Sen gick jag till Andreas syster och sov där med henne och 8 veckor gamla Melina (inte så mycket sömn med andra ord, men det var mysigt)..

Idag kom älskling hem efter 2 dygns jobb. Mysigt! Jag är hundvakt och sen ska jag hjälpa mina fina småsyskon att flytta.


HAPPY DAY

... av många olika anledningar :D


Min dag

Seminarie. Snuffsa bebis. Stan. Häng med brors. Storhandla. Häng med syster och Mattias. Middag. Hallon och glass. Taken 2.

Ps! Jag är så himla glad idag.. :D äntligen some flow!


Djingo

Vi kom precis hem från bion.. Vi fick 3 biljetter av Fia och Rickard som går ut imorgon och som dom inte skulle hinna använda.. Tack för dom sa vi ok bokade in en bio ikväll; jag, Andreas och Amanda! Det blev den där Quentin Tarantino filmen och den var faktiskt bra, men speciell som hans filmer alltid är!

Nu blir det till att sova för imorgon ska jag vara i skolan kl 8 pigg och taggad för seminarie. God natt!


Welcome home!

Älsklings första kommentar när jag kom ut från föreläsningen och han fick veta att hon från Lyxfällan varit där var; "VA? Varför har du inte instagramat om det?" Haha han är lite nördig så där :p

Ikväll kom äntligen Amanda och Mattias hem från Thailand, bruna som pepparkakor. Jag och Amanda har varit och hälsat på farmor och farfar i några timmar nu på kvällskvisten! Åh vad fin familj jag har.. Sen svängde vi förbi mamma en sväng också och hon börjar bli bättre nu efter sin operation.


Nej jag är inte bittej

Det var längesedan jag var så här uttråkad.. Våran föreläsare, som jag för övrigt lyssnat på sedan 9 i morse, börjar bli jobbig att lyssna på. Han kan inte säga R (no offence mot det i sig) så han säger "entjepjenadej" och just det ordet har han nog sagt minst 100 ggr idag. "Det svajaj entjepjenaden föj".. Dessutom ska inte advokater dra skämt för det blir bara fel, dom är helt enkelt inte roliga.. Om någon mot förmodan skrattar åt ett av hans skämt blir han så glad att han börjar svära som en tok av någon konstig anledning och tror att han är ännu roligare.. Okej? Nämnde jag att han ser ut som gubben i Ipren-reklamen? Idag är första dagen på kursen Fastighetsrätt och det ser ut som jag har 2 otroligt jobbiga och tråkiga månader framför mig. Woho!!

Kl 16.15 kommer kvinnan som var programledare för Lyxfällan förut och föreläser sista 3 timmarna på den här dagen.. Hoppas det blir bra iaf!

Jag känner att jag måste lägga in en bild som kan väga upp mitt mindre glada inlägg.. Den här får duga! Hej svejs


Bebbe

Idag har jag haft finbesök :).. Andreas syster Martina och lilla Melina kom och hälsade på några timmar så jag fick snuffsa och gosa med bebis! Hon hade med sig fika och vi mös och pratade. Jag har i flera år planerat att ett av mina barn (om jag får några) ska heta Melida, men oj så det sprack nu med tanke på att det redan finns en Melina i släkten. Jaja, det är några år tills det är dags för min del så det väl är inget att oroa sig för än :p

Imorgon drar en ny kurs igång och jag har föreläsningar från 9-19!


Ghost

Hur kunde jag komma på ett så dumt namn på en hund..? Jag blir ständigt påmind om lilleskrutt och särskilt nu när uttrycket "Dito" används väldigt mycket i boken jag läser. Saknar vovven så mycket!


Saturday

Oj vilken skön dag. En sån där när man är osminkad, går runt i de fulaste men skönaste kläderna man äger och gör helst ingenting! Sovmorgon, läsning, promenad till mamma för att hälsa på henne på sjukhuset..

Snart är andra boken om Christian Grey utläst. Tur att jag beställde både andra och tredje samtidigt, jag är fast!!


Kvällens tre höjdpunkter!


Söta papi

Idag blev det en heldag med saknade pappa som kommit hem från Stockholm igen.. Han jobbar i Sthlm i veckorna så det blir inte av att man ses så hemskt mycket längre. Han bjöd på lunch när jag kom och sen har vi bara hängt, varit ute en sväng och städat lite. Nu är han dock i sitt esse ;)


Helg

Tentan gick inget vidare idag faktiskt.. Hela klassen tyckte den var jättesvår så vi får väl se hur resultatet blir!

Jag var och hämtade ut ett paket på posten igår från MK.. Alltid roligt att få hem saker man har beställt :) längtar tills fortsättningen på boken "Femtio nyanser av honom" kommer hem i brevlådan också.. Jag var tvungen att beställa den för att se hur det går för dom! Hoppas den hinner komma imorgon så har jag att göra i helgen :p..

Jag ska bara slöa hela kvällen nu och njuta av att vara tok-ledig! Nästa kurs börjar på måndag så jag har inget plugg att göra och är ledig från jobbet.


Onsdag

Vi hade otroligt lugnt i butiken idag.. Full rulle på lagret då vi hade inventering men jag var i butiken och kunderna vågade sig nog inte ut i snöovädret. Hela köpis ekade!

På kvällskvisten blev det hockeymatch men Brynäs andra förlust tyvärr :/ det stod 1-1 och förlängningen var nära men när det var 47 sekunder kvar i tredje får Timrå in pucken och vinner med 2-1! Blä vad sur jag blev..

Nu ska jag försöka sova.. Jag ska upp 6 imorgon och det hör inte till vanligheten. Jag känner mig lugn inför tentan imorgon men det brukar vara ett dåligt tecken tyvärr :O Vi får se hur det går! Håll tummarna vettja. God natt!


Church street

Älsklingen tog med mig till Church Street ikväll för att fira mina godkända tentor, gohjärtat mitt! Tack! ❤ Det kanske inte är värsta grejen att fira egentligen och hade jag varit som vanligt hade jag förmodligen gnällt för att jag "bara" fick E och C på tentorna. Men nu struntar jag fullständig i det och är så himla glad för att jag tog ikapp en hel termin och är där jag borde igen.

Imorgon blir det plugg, jobb och hockey! På torsdag är det tenta och sen är jag ledig hela helgen.. Hade varit skönt att jobba lite faktiskt.


Betyg?

Jag har spenderat hela min förmiddag mellan 8-12.30 i skolan.. När jag kom hem la jag mig på min underbara värmedyna, som jag fick av Andreas i julklapp, och tinade upp för jag var så himla frysig!! Jag älskar vinter om man får vara inne, men ge mig vår och värme nu så man kan vara ute också!

Nu har jag iaf läst ut Femtio nyanser av honom och betyget blir...:


Spammar familjen med glada gubbar...

Någon som är glad idag tro...? ;) Jag hamnade ju efter med mina två första tentor pga operation, starka mediciner och för mycket fokus på annat helt enkelt. Idag fick jag tillbaka den andra av dom och nu är båda godkänd och jag är "i fas" :D


Elli

Jag gick hem lite tidigare idag från jobbet för det var så himla lugnt.. Då hann jag se J18s match dessutom, jippie! Tyvärr förlorade dom men även dom bästa måste förlora ibland ;)

Nu är jag och Elliot hemma och myser och låtsas att vi är i Thailand med Amanda och Mattias efter att ha pratat med dom i telefonen.. Snart ska vi laga lite mat, kanske få efterrätt om vi har tur och sen ska vi ta på pyjamas och sova för imorgon är det dagis och jag ska plugga asset av mig tills på torsdag!!


Söndag??

Haha vilken morgon. Idag stod det 9-17 på mitt schema.. Jag var här strax innan 9; dammsög, plockade fint, torkade. Klockan blev halv, klockan blev kvart i och jag börjar undra varför ingen på Jack&Jones eller Vero Moda dyker upp någon gång. Klockan blir 10 i, 5 i och jag börjar typ panika för att vi ska öppna snart och ingen är här! Jag börjar kika runt vid dom andra butikerna och det är ovanligt tyst överallt! Jag börjar misstänks att något och fel och BAAM kommer jag på att det är SÖNDAG! Söndag =öppning kl 11!! Tänk vad lätt man kan bli snurrig bara av att det står fel på schemat. Jaja en timme till min ensamhet i lugn och ro tills öppning! Jag ska städa lagret så det glänser minsann ;) Happy sunday!


Pappa 48

Vi har varit och grattat pappa en sväng och nu är vi på väg hemåt igen mätta efter både tacos och massa fika.. Det blir jobb för mig hela helgen. Kom och köp :)


Fifty shades of grey

Efter att ha pluggat hela dagen känns det kanske lite dumt att fortsätta läsandet nu när jag äntligen gjort kväll och lagt undan juridik-böckerna.. Jag kollade lite på hockeyn men eftersom Brynäs bara förlorar hela tiden den här säsongen så är det roligare att göra något annat, vilket får bli mer läsning helt enkelt. Jag har beställt den här boken och fick hem den igår :) Det måste vara den mest omtalade boken som finns just nu, och man måste ju självklar läsa den så att man kan vara med och kommentera. Vi får väl se vad den får för betyg av mig när jag läst klart!


Min vecka

Skola, jobb, plugg, äta, sova.. Skola, jobb, plugg, äta, sova.


Lipstick

Kanske flummigaste kvällen på länge. Vi har provat massa nya läppstift som Fia har fått hem och det slutade med att vi hade gått alldeles för långt.. Nu ligger vi här i sängen igen jag, Fia och Rickard; dom tre musketörerna!


Spännande match!

Brynäs har haft över 30 raka vinster men idag blev det oavgjort i fulltid, förlängning och sen straffar. Haha det sköts nog 20 straffar totalt innan det blev klart att Brynäs vann med 3-2. Bror gjorde en jättebra match och jag är lika stolt som alltid!

Nu har jag hoppat i onepiecen och ska sätta igång med plugget..


Tillbaka till verkligheten!

Nu är det visst bara att damma av böckerna och plocka fram dom igen efter ett underbart jullov.. Nörd som man är har jag längtat lite, men det kan man ju inte säga högt!

Kl 14 är det match i läkerolen med J18 och den måste jag såklart se.. Sen efter den blir det lusläsning inför tenta om 10 dagar!


Give me back my day, please?

Imponerande hur en dag går utan att man knappt har gjort någonting.. Jag hade massa saker jag tänkte att jag skulle få gjort men så här långt har jag inte gjort något mer än tvättat, tagit en promenad och tittat på JVM. Nästan lite scary att tiden går och går, att man blir äldre för varje sekund och att man ändå inte lever mer i nuet och tar vara på tiden. Fast å andra sidan kan det vara bra att ha dagar där man inte gör något särklit nyttigt alls också, det är ju faktiskt också att leva i nuet och ta vara på tiden på sitt sätt.. Att börja få en ålderskris innan man ens blivit 25 är ju katastrof! Chill down, girl..
 
Efter att ha varit med älskling så mycket över jul, nyår och nu de senaste två dygnen i Norrköping får jag nästan lite abstinens efter honom när han har varit borta hela dagen och jobbat! Klockan 10 ikväll kommer han hem igen så jag får pussa på honom.. 
 
 
 
 

Fredagsmiddag!

Nu är vi precis hemkomna efter några mysiga dagar borta! Andreas åkte iväg och tränade och jag lovade att fixa middag så länge. Haha ge mig matkunskaper någon ;)


Kollat in stan!

Idag har vi kollat runt lite här.. Jag har bara varit i Norrköping en gång tidigare så det är ju alltid roligt att kolla läget när man är på nya platser. Vi hittade dessutom på Lager 157 och där inne gick vi nuts! Andreas köpte närmare 20 plagg.. Jag är så glad när han hittar något han vill ha för hans garderob är ganska sparsam om man säger så :p

Ikväll blir det bara lugnt här hemma hos Panos (Andreas pappa) och Ann-Marie. Imorgon kväll åker vi hem!


Norrköping

Vi har jättemysigt här i Norrköping.. Vi lekte sånglekar och skrattade hela vägen hit i förmiddags så resan gick hur fort som helst :p (jag sov en stund också och även det gjorde väl sitt till).

Väl här har vi hunnit med att äta massa mat, fått julklappar, spelat monopol, ätit igen och umgåtts. Nu ska vi mysa ner oss i vårat rum och titta på 3D film :)


Let the roadtrip begin... ;)


Hoppas det här året blir bättre än ditt förra..

Är det här ett skämt? Eller förresten; skämt eller inte det är sorgligt oavsett. 3 timmar in på det nya åter och det här är det bästa man har för sig.

Jag blir ledsen djupt in i hjärtat när jag ser sånt här.. Inte för egen del såklart utan för din skull. Jag önskar jag kunde göra något för dig så att du mådde lite bättre. Jag är tillräckligt stabil i mig själv för att veta att jag inte är en falsk människa men om jag har sårat dig på något sätt ber jag så hemskt mycket om ursäkt.

Nu ska jag försöka sova för imorgon bitti kommer hjärtat och hämtar mig och sen åker vi till Norrköping i några dagar :) God natt!


Happy New Year

Jättemysig nyårsafton hade vi igår! Jag, Andreas, Fia, Rickard, Emelie och Nani. Vi började dagen med matshopping, åkte sedan ut till Hedesunda och dukade upp, förberedde efterrätt, lagade maten, pratade och umgicks. Efter maten lekte vi olika lekar och skrattade så vi alla låg på golvet med krampande magar, haha. Sen blev det badtunnan i några timmar vid tolvslaget. Vi sköt upp våra raketer, skålade i skumpa, tjöt i våra tutor och 12slaget-pussades! Allihop sov kvar i huset där vi var och firade och imorse sov vi alla länge.. Jättelyckad nyårsafton! Tack alla inblandade.

Idag har det slöats.. Jag gick till mamma i eftermiddags och blir kvar här inatt. Mami-time ❤



RSS 2.0