Glutenintolerant!

Jag har kommit in i en period där jag är extremt sugen på allt med gluten i. När jag blev glutenintolerant för många år sedan var det till en början jobbigt att inte kunna äta vad man ville, men sen blev det sån vana och sån självklarhet att jag bara kunde äta glutenfritt. Det är ju en sak att välja att äta glutenfritt som många gör nu för tiden för att alla egentligen mår bättre av det, men en helt annan att vara tvungen att äta glutenfritt och inte ha möjligheten att välja.. De senaste månaderna är jag bara så fruktansvärt sugen på "vanlig" mat som inte är torr och smulig och jag typ dreglar i affären när jag ser allt gott som finns. Det har aldrig tidigare känts så tråkigt att gå till min lilla glutenfria hylla i affären och plocka på mig samma gamla vanliga. Nog för att det hela tiden ökar med glutenfria alternativ (och det tackar jag trenden att det är "inne" att äta glutenfritt för), men det går ju inte att jämföra med "vanlig" mat.

När jag är extra sugen på något med gluten köper jag det och tvingar Johan och de i min omgivning att äta det för min skull, haha.

Min top 5 lista på saker jag saknar att äta:
1. Mjukt tunnbröd
2. Hårt tunnbröd
2. Vaniljmunkar
3. Start
4. Tom & Jerry kex
5. Polarbröd
6. Mormors (riktiga) tekakor
7. Vaniljhjärtan
8. Donuts
9. Kanelbulle från Ikea
(Min top 5 blev visst top 9, haha. Jag hade nog kunnat skriva en top 50 idag!)

Fast mest av allt saknar jag att bara gå in i affären och köpa det jag är sugen på utan att slippa läsa på förpackningen först. Och hur mycket jag än uppskattar att alla i min omgivning sliter och donar för att jag ska kunna äta och fika överallt så hade det ju varit otroligt skönt om alla man kom till slapp säga: Evelina, du kan äta den och den och den.
Evelina som alltid kräver specialbehandling.

Men! Dagens positiva är iaf när jag gick på vanliga flingoravdelningen och fick den briljanta idén att kolla om havrepuffar är glutenfria. Havregryn är ju nämligen glutenfritt! Men så hade de såklart tryckt i något vete i den.. Så gick jag till den glutenfria hyllan istället för att köpa de trötta flingorna som jag brukar köpa, men så BAAM! Där stod de! Nya på hyllan (jag har iaf inte sett de förr).
H a v r e p u f f a r !

Så vad ska jag göra idag? Äta havrepuffar till frukost, lunch, middag!


Kommentarer
Postat av: Brors

Hahah havrepuffarna ❤️❤️

Svar: 😄🙈😘👏🏼😝❤️
Evelina Nilsson

2016-09-16 @ 00:15:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0