Bröllopet 11 juni 2016!

Vilket fantastiskt bröllop det blev i helgen! De hade ordnat allt så himla bra. Jag förstår inte hur de lyckats fixa allt helt själva på så kort tid. Det enda vi hjälpte till med var dukningen och resten har de fixat själva. De lagade all mat själv innan. På bröllopsdagen hade de dock hyrt in folk som serverade och skötte allt kring maten. Bröllopstårtan var beställd. Älskade att de hade fixat glutenfri tårta också, yummi!

Vigseln var utomhus kl 15 på Åsudden alldeles vid Dalälven. Det regnade hela förmiddagen men så en halvtimme innan vigseln började kom solen och sen var det fint väder hela eftermiddagen och kvällen. Alla vi barn var tärnor, och vad det nu heter när killar är inblandade. Jag och Josefin gick först hand i hand, sen Amanda och Johannes och sen Simon, Selma och Alice. Kort därefter kom brudparet. Vi gick ner för slänten och in emellan alla bänkar där gästerna satt. Sen stod vi alla framför en fäbod med massa vackra blommor omkring oss och med vattnet ett stenkast bort. 

Josefin och Amanda sjöng två låtar: Öppna din dörr och Utan dina andetag. Dom var lika grymma som alltid! Eftersom det var ett borgerligt giftermål gick vigseln ganska snabbt. De sa ja till varandra och efter sångerna var det in princip över.

Efter vigseln samlades vi vid vattnet allihopa och gästerna gratulerade brudparet osv. Därefter fick gästerna gå upp till Stavgården där bröllopsfesten ägde rum medan vi knäppte kort tillsammans med pappa och Maria. Gästerna skålade i champagne och njöt i det fina vädret i ungefär 1,5 timme. När vi var klara med fotograferingen serverades middagen kl 17. Förrätt, varmrätt och sedan bröllopstårtan. Alla gäster blev bjudna på champagne, vin, öl och snaps till middagen. Därefter öppnade baren och där serverades drinkar, öl, vin och sprit. Och alkoholfritt såklart (även om det kändes som att jag typ var den enda som körde på det alternativet, haha). 
Det var några stycken som höll tal, det var två lekar och några sjöng och uppträdde. Och så blev det ju en bröllops"vals" också!

Det var ett väldigt lyckat bröllop! Mycket dans för alla och de flesta av gästerna var kvar länge. På natten serverades vickning. Vi åkte hem sent och ändå var det så mycket folk kvar! Så det känns som att alla var nöjda, både brudparet och gästerna.



Kommentarer
Postat av: mormor

<3 :) :) :)

2016-06-15 @ 21:38:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0