Lermask och stugköp!

Idag har jag hängt med Fia.. Vi har provat massa nyheter som hon fått hem, ätit bananpannkakor till lunch och suttit och pratat i timmar. Vid 16 var jag och Eddi i Örbyhus hos världens bästa veterinär. Edward har blivit jättedålig i huden igen så det var dags för ett återbesök! Det var en hudinfektion (igen) så det blev antibiotika, kortison och ett till piller. Sådan mor sådan son.. 

Vi skulle haft snickarbesök här i kväll som skulle kolla läget lite inför "utbyggnad" men det blir nog nästa vecka istället. Tanken är att torpet ska få en övervåning också så taket ska höjas och göras om så det blir en till våning och mer space för oss. Vi kommer ju flytta till Östhammar på heltid men har ännu inte hittat något som känns rätt så detta blir en bra lösning så länge. Svärisarna är så gulliga och försöker göra det så bra som möjligt för oss. Nu gäller det bara att hitta en snickare som har tid! Det här är väl 5:e snickaren Johan pratar med men alla har fullt upp. Vi håller tummarna att denna snickare har tid!


Vi ska ju faktiskt köpa stugan också. Jag tror inte jag har skrivit om det? Mormor och morfars "sommarstuga" som jag är uppväxt i hela somrarna från att jag var typ 4-5 år. De bestämde sig för att sälja den förra sommaren och jag har alltid velat ha det stället den dagen de tröttnar. Men då hade vi precis köpt huset i Harkskär och det passade inte helt enkelt.. De fick bud men så när vi började inse att det skulle försvinna för gott så tänkte vi igenom allt noga och kände att vi verkligen ville ha det. Vi började ändå inse att det inte skulle funka att bo i Harkskär i längden med tanke på att Johan har företaget i East, så då kunde vi lika gärna snabba på allt; sälja huset i Harkskär, köpa stugan och ha det som fritidshus "hemma" och sen flytta till Östhammar permanent. Och när vi väl bestämde oss för att sälja Harkskär så fick vi extra bråttom eftersom det är påkoppling av kommunala avloppet där i vår. Ska man sälja kändes det lika bra att göra det innan påkopplingen för att slippa avgiften på 200' då vi inte trodde att vi skulle få tillbaka dem i och med försäljningen. Så allt har gått snabbt men försäljningen gick ju otroligt bra, stugan blir vår, vi har ett "tillfälligt" men mysigt boende i Östhammar tills det rätta dyker upp och allt känns ändå jättebra. Nu är det bara flytten från Harkskär kvar, fixa till stugan som vi vill ha det, bygga övervåning på torpet och sen är det lugna puckar igen.

Ja det var latest news at Evis blåg.. Nu vet ni hur allt ligger till. Trevlig kväll på er! 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0