Politik!

Jag kollade på fyrans extrasändning med anledning av valet precis hela valdagen. Jag har nog sett Trumps tal 200 ggr. Vad har jag att tillägga om valet? Jag tror, som jag skrev i förrgår, att världen (i det här fallet USA) är missnöjd med hur det ser ut och fungerar idag och detta blir resultatet. Jag tror ärligt talat inte att alla dessa människor som röstat på honom prompt vill se Trump som president, men han är den som erbjuder förändring och de vill inte se Clinton, så då är det Trump kvar. Jag tror faktiskt att det är exakt samma sak som händer i Sverige (och Europa/resten av världen också för del delen). Människor är missnöjda med hur Sverige har blivit, och i det här fallet är Åkesson den enda som vågar närma sig "problemet" (som många ser det) och följden blir att SD blir ett missnöjesparti där alla som inte tycker "som alla andra" röstar på detta partiet eftersom detta parti är det enda som tar upp det som många människor har en åsikt om. Och så länge regeringen struntar i folkets åsikter/demokratin och kör sitt eget race och fryser ut de som inte tycker lika som dem själv, så kommer folkets frustration bara växa och det kommer bara göra att denna grupp människor, som inte känner sig sedda, ökar kraftigt. Jag tror att det är precis samma i USA, Sverige och resten av världen.. Det är dramatiska personer och partier som blir framröstade och världen blir hårdare och kallare hela tiden, men så länge man fortsätter tysta ner och ignorerar många människors åsikter kommer det nog bara bli värre. Så länge regeringen fortsätter ignorera SD kommer man "gräva sin egen grav" och det gör att detta missnöjesparti växer. För det är just det jag tror att det är; ett missnöjesparti. Hur det än är, alla har rätt till en åsikt, och större delen av USA har ju faktiskt röstat fram denna man Trump som president, precis som många människor har röstat fram SD i Sverige.. Då kan man inte komma efter och säga att "nej men de tycker ju fel, så vi struntar i dem och gör på vårat sätt". Katastrof om ni frågar mig!

Jag står varken bakom Trump eller SD i det här fallet (jag röstade på
moderaterna i förra valet för att vara extra tydlig) men jag är emot att människor inte ska få sin vilja igenom. Detta handlar i grunden bara om att människor vill ha en förändring! Och är det en förändring man vill ha borde det vara en förändring man ska få. Alla har rätt till en åsikt! Och om människorna röstar på ett sätt är det därifrån vi ska utgå. Annars kan vi inte kalla det för demokrati längre utan diktatur.. Självklart ska vi komma ihåg andra världskriget, förtrycket, vi ska alltid fokusera på mänskliga rättigheter, kvinnosynen osv. Men en viss klick kan inte besluta i viktiga frågor för ett helt land kring hur vi ska jobba för att göra Sverige till ett bättre land.. Alla måste få vara med och bestämma!

Jag hade varken röstat på Clinton eller Trump i USA-valet för jag tycker att båda två var ett skämt.. Det som är otäckt med Trump för Sveriges del är dock hans inställning till "samarbetet" mellan Sverige och Nato samt handelsavtalen. Sverige har en export på ca 8% till USA har jag för mig, och det skulle ju göra stor skillnad om detta förändrades. Sen backar han ju flera hundra år i utvecklingen med kvinnosyn, abort, mänskliga rättigheter, vapen osv. Men jag är inte så säker på att världen hade blivit en bättre plats med Clinton som president heller. Som jag skrev igår; pest eller kolera.

Jag hoppas att Trump inte gör allt han sagt att han ska göra.. Men folket har röstat och detta blev resultatet. Både spännande och läskigt att se vart detta "slutar".


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0