Riphagen!

Vi (läs jag, Johan somnade efter 10 min) har tittat på film ikväll.. Den handlade om andra världskriget och var verkligen fruktansvärd! Det var en sannhistoria som byggde på verkliga händelser. Jag är väldigt intresserad av andra världskriget, på något konstigt sjukt sätt. Jag tycker att det är så fruktansvärt hur det kan ha hänt så sent som mitten på 1900-talet. Efter att ha varit i Polen och sett Auschwitz och Birkenau i verkligheten blev allt så himla mycket verkligare och mer påtagligt. Jag var där för många år sedan (kan jag ha varit runt 19-20 år?) men skulle gärna åka tillbaka igen. Efter resan väcktes "intresset" för andra världskriget ytterligare och det skulle vara ännu mer intressant att se det nu när man är än mer intresserat påläst om det hela.

Men till er alla andra "andravärldskriget-nördar" (låter som en ganska kall beskrivning av det hela men ni fattar) kan jag starkt rekommendera filmen Riphagen! Det är ingen feelgoodfilm alls, man mår bara dåligt av den. Ännu sämre mår man när man tänker på att allt har hänt på riktigt för ca 70 år sedan. Tänk att människor kunde behandla andra människor på det sättet.. Så fruktansvärt sorgligt! Det är viktigt att aldrig glömma det som hänt för det får aldrig någonsin hända något liknande igen.

Här är några bilder från min resa.. Så overkligt att man varit precis där allt hänt.

Jag har alltid svårt att få ur hemska saker ur huvudet.. Jag kan gå och må dåligt över en sån här film i flera veckor. Ändå kan jag inte sluta "plåga" mig själv med att titta på såna här tragiska, verklighetsbaserad filmer. Det är bra med perspektiv! Nu ska jag iaf försöka släppa detta och sova. Hoppas ni alla får en bra fredag imorgon!


Kommentarer
Postat av: mormor

Tyvärr låter "makthavare" krig och otäckheter pågå nu också....
Man behöver bara kolla nyheterna :(

2016-12-02 @ 09:05:43
Postat av: Anonym

Riphagen den måste jag se! Kollade på sauls son här om dagen fick stänga av å fortsätta kolla färdigt dagen efter, bra men sjukt svårt på samma gång. Kolla Dagen-D på svt/Play. Mvh Patrik

Svar: Men just ja! Du är ju lika nördig som mig 😉🙈 Tack för tipsen! 😍👌🏼 Hoppas allt är bra med vår Byggare Bob! 🔨
Evelina Nilsson

2016-12-04 @ 19:41:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0