Gran och kött!

Igår var jag ut i skogen och letade efter min första egenplockade gran. Vi har fått en superfin av pappa som vi ska ha hemma men vi (jag) ville ha en liten i torpet också eftersom vi kommer fira julen där. Det var ju inte det lättaste att hitta en fin gran.. Särskilt inte så liten! Men nu har vi iaf en (fruktansvärt ful) gran även i torpet! En egen stjärna fick man pyssla ihop också.. Haha ja vad ska man säga... 

När Johan slutat jobba åkte vi till en bonde i Östhammar och hämtade kött som vi beställt. En kvarts kalv. Det blev sjukt mycket kött! Vi har nog kött för ett år nu, haha. Om man ska köpa kött så tycker jag verkligen att man ska köpa "riktigt" kött som är bra och där man vet att djuren haft det bra. Jag har börjat tänka mer och mer på hur vi människor behandlar djur.. Det finns så mycket fruktansvärda filmer som alla delar på fb där man ser hur sjukt många djur som blir dåligt behandlade. Det är så himla sorgligt! Jag skulle aldrig kunna sluta äta kött men när man äter kött från djur som haft det bra kan man åtminstone äta kött med lite bättre samvete..

En kvarts kalv - allt detta kött - 4000 pix. Över 30 kg kött i olika bitar. Typ 15 kg köttfärs och resten är en mix av alla andra delar på djuret. Taget! 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0