UL

Alltså UL, vilket skämt. I våras när jag var på Akademiska i tre veckor hann UL ändra upplägg två ggr, vilket innebar att om man inte hade varit in på deras hemsida inför ändringen så hade man ingen aning om ändringen eftersom ingen konduktör upplyste om det. Och såklart resulterar alltid alla ändringar i att man som resenär måste betala massa extra.. Nu hade de ändrat igen. Nu måste man blippa UL-kortet innan man går på tåget, annars får man 60 kr i "böter". Hade jag vetat det hade jag självklart lagt kortet på blippern innan jag gick på tåget, men hur ska man förstå det som "ny" resenär? Så nu kostade alltså resan 140 kr istället för 80. Inga jättesummor såklart men man är ju en principmänniska.. Konduktören gör exakt samma jobb som tidigare; går runt och blippar allas kort på tåget. Men för alla oss (vi var fler som blev irriterade) som inte blippat kortet innan vi gick på tåget OCH på tåget kostade resan alltså nästan dubbelt så mycket. Om man inte har griniga resenärer så skaffar man sig!

Jag lider med alla äldre som ska försöka sig på att åka kommunalt. Jag som är ung och kanske (iaf i de flesta fall) hänger med i utvecklingen på ett helt annat sätt, blir ju uppretad på allt strul hit och dit. Men äldre som inte är vana med allt elektroniskt osv. kan ju omöjligt förstå hur man ska göra. Vad hände med att göra det så smidigt som möjligt för kunderna?

Ni som känner mig vet att jag kan snöa in mig och bli sjukt irriterad och uppretad på saker som är ineffektiva och struliga. Varför inte bara göra allt enkelt och smidigt??
"Har du gjort 3 kullerbyttor, 20 armhävningar, hoppat över det nedersta trappsteget i tåget när du klev på, hämtat en karta på Pressbyrån över blippstationerna i området och sedan blippat ditt kort på samtliga av de 10 blipparna vi har runt om på tågstationen? Nähä? Har du inte? Ok då blir det fullpris och tillägg för din del!" Vilka nötter.

Jaja.. Nu ska jag släppa det, haha!

När jag kommer till Gävle ska jag hem och packa ihop lite och sen åker vi till Högbo. Myys!


Kommentarer
Postat av: mormor

Ser fram emot när du blir beslutande politiker. Det är ju märkvärdigt så många tokiga beslut som fattas. Jag håller med dig, vi gamlingar klarar inget nytt snart och ändå sitter vi inne med en massa BRA kunskap. Ha det bra, kram <3

2016-08-16 @ 21:50:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0