Tillträde!

Mötet på Husman Hagberg gick bra.. De sista pappren är påskrivna och vi kan äntligen kalla huset för vårt! ❤️ Det har ju varit en otroligt strulig process med mycket fram och tillbaka. Strulet har egentligen mest berott på begravningsbyrån som har skött dödsboet. Paret som bodde i vårt hus innan dog förra våren.. Jag vet inte om jag skrivit det förr men jag skriver det igen isf. Grannarna skvallrar ju ganska bra här ute, haha. Det var iaf ett gammalt par som bodde i huset innan oss. De hade bott här i 10 år. Frun i huset var sjuk och blev sämre och sämre.. Så förra våren hamnade hon på sjukhuset. Mannen var frisk innan men blev så olycklig när frun hamnade på sjukhuset att även han blev sjuk. Så helt plötsligt dog han och så dog frun 1,5 dag efter.. Det är ju faktiskt en fin liten kärlekshistoria! Dom kämpade på för varandras skull men när de märkte att den andra inte orkade mer ville de inte leva vidare. Jag tror definitivt att han dog att brustet hjärta.. Hoppas att huset för kärlekshistorien vidare till oss. Fast utan döden då förstås, haha.

Tillbaka till den struliga affären. De dog alltså förra året och då la dödsbodelägarna ut huset till försäljning. De fick då ett bud på 150 000 kr över vad vi köpte huset för. Men så blev affären aldrig av för att en släkting claimade att hon hade arvsrätt och så blev det en liten tvist. Men så la de ut huset igen i våras och det var då vi la vårt bud. Vi la budet innan visning för att få ett snabbt avslut, och det gick vägen. Eller det blev iaf en snabb affär, men avslutet drog ut på tiden. Men så hade vi lagt in en besiktningsklausul eftersom det blev så snabb affär, och det var efter kontraktet som vi såg att hela golvet/grunden var felbyggd.. Vi fick en offert på vad det skulle kosta att göra av en snickare, och så fick vi ned huset hälften av offerten. Så från vårt "vinnande" bud sänktes köpeskillingen 75 000 kr.. Vi tyckte det var värt det! Det var tänkt att vi skulle ha tillträdet bara 2 veckor efter kontraktskrivningen men så var dödsboet inte färdigt. Jag tror vi bokat tid för tillträde fyra gånger men så har det blivit uppskjutet för att begravningsbyrån inte varit klara och skickat in pappren till Skatteverket. Sista gången var säljarna så irriterade så de sa till begravningsbyrån att "om inte allt är klart och inskickat till Skatteverket inför tillträdet den 29/8 så stämmer vi er!" Helt plötsligt blev det avslutat. Men sjukt att det ska behöva ta nästan 1,5 år för en begravningsbyrå att få klart allting. Alla tre parter (vi, säljarna och mäklaren) har ju såklart bara velat avsluta allting och gå vidare så det har ju ändå varit skönt att det inte varit någon tvist oss emellan. Vi har liksom stått på samma sida alla tre hela affären igenom.
Mäklaren har varit så gullig och bra. Hon hade gått hem på mammaledighet för någon vecka sedan men hon kom in idag ändå bara för att själv få avsluta den här struliga affären. Hon har verkligen varit grym! Kunnig, professionell och seriös. Vi kan verkligen rekommendera henne; Husman Hagbergs Katharina. Nu kändes det ju nästan som att vara otrogen mot "mitt" Svensk Fast men ingen klår ju dem såklart, haha. Men vi är otroligt nöjda med henne iaf. Johan har ju köpt och sålt en hel del innan och han hade aldrig haft en så bra mäklare. Det är ju ett bra betyg.. (eller så har de extremt dåliga mäklare i Östhammar, haha)!

När vi kom tillbaka till huset bar vi in allt golv, tak och pärlsponten. Det var en hel del kan jag säga.. Nu har jag och Edward däckat i sängen och Johan jobbar på för fullt. Snart är det gipsat i badrummet. Grymt!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0