Politik!

Det blev inte som jag hade hoppats igår utan det verkar bli regeringsbyte. Men är det rödgrön regering majoriteten av Sverige vill ha tycker jag att det är rödgrön vi ska ha. Politik är väl en av de känsligaste delarna man kan prata om i samhället men jag tänkte iaf tycka till lite..

En positiv nyhet är att FI inte verkar ta någon plats i regeringen. Sverige är ett av få länder som har ett bra, jämställt samhälle mellan män och kvinnor och jag tycker inte vi behöver såna extrema feminister idag. Det är bra att feministerna har fått vårat samhälle att bli som det blivit (det är inte bara tack vare dom) men nu tycker jag att det börjar gå överstyr. Jag är inte en särskild stor beundrare av de extrema hen, håriga armhålor på kvinnor, inkvotering av kvinnor i företag och den mänshatande synen. Antingen är vi kvinnor eller män och borde få vara det anser jag. Kvinnor och män har olika styrkor och kommer aldrig bli samma kön. Man borde dra nytta av vad de olika könen gör bra istället för att försöka få alla att bli lika. MEN jag respekterar deras åsikter. Jag håller bara inte med dem. 

Ett annat parti som jag gärna skulle vara utan är vänstern. Jag anser att de beter sig värst av alla partier och att stå och peka finger i tv känns otroligt lågt. De anser jag är de största pajkastarna där mycket av deras uttalanden går ut på att kasta skit på de andra. Utan bland annat vänstern hade det inte behövts läggas miljoner på demonstrationer när bland annat SvP varit ute och pratat. Jag anser att det bästa de hade kunnat göra är att ignorera dem. När vi var och tittade på spektaklet på stan när de var här, var det max 20 pers som gick fram och pratade med "nazisterna". Att det bara hade varit 20 personer där som stått och pratat skit anser jag hade varit smartare än att hela vänstern tvingar samhället lägga miljoner på att hålla dem själva borta. SvP hade mindre än 1 % av rösterna och är så pass små att de inte borde behöva den uppmärksamhet som vänstern ger dem. Jag räknar med att största delen av de som stod där är vänstermänniskor med tanke på att alla på torget skrek "inga rasister på våra gator" precis som vänstern gjorde igår på TVn från deras valvaka. Men det är mycket möjligt att det var annat folk där också. Oavsett anser jag att deras vilja att synas och höras så himla mycket till största delen blir till deras nackdel. 

Den tredje och sista saken jag stör mig på är partiernas planering av hur de ska kunna få SD att påverka så lite som möjligt. Jag röstade själv inte på SD men om 13 % röstar på dem anser jag att det är dags att ta in vad de önskar. Vi är ett demokratiskt land (även om det börjar försvinna mer och mer) och SD tror jag till största delen är ett missnöjesparti. Så länge de andra partierna stänger dem ute tror jag att de bara kommer öka mer och mer. Om något annat parti hade tagit upp exempelvis invandrarfrågan på ett annat sätt än att öppna gränserna tror jag inte att SD fått så mångas röster som de fick. Det gäller att ta in människornas önskemål och leda Sverige därefter.

Alla har rätten att tycka vad de vill och borde få lika stor rätt att tycka till i regeringen. Man får vara missnöjd men det är fel att ta bort andras rätt att tycka till. Att riva Reinfeldts ansikte i bitar hjälper ingenting utan är bara sjukt om ni frågar mig!

Det ska bli spännande att se hur det blir! Hoppas ingen känner dig träffad av min text på ett dåligt sätt. Som sagt, jag tycker att alla ska få tycka olika och jag tycker om människor oavsett vad de röstar på. Jag anser att det är viktigare att man får tycka som man vill än att man får som man vill.. Vill inte dra alla över en kant heller. Det finns säkert folk i min närhet som röstat på FI eller vänstern och det respekterar jag absolut.

Nu ska jag äta sen frukost. Det blev sent igår för att vi tittade på valvakan och det gjorde att jag sov till halv 10. 






Kommentarer
Postat av: Linda F

Gud vilka Coola tights Evelina!! 👍

2014-09-15 @ 21:19:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0