Valborg 2016!

Vi började vår Valborg med lunch med svärisarna hos deras vänner i Valbo. Sen åkte vi vidare ut till Hääs och åt middag hos mami. Hemgjorda hamburgare fr.o.m. scratch, så gott! Och världens godaste efterrätt. T.o.m. Johan tog påfyllning och det är ett bra betyg för han är inte alls någon efterrätts/-sötsaksmänniska. Mot kvällen åkte vi hemåt och tog en prommis till Regementsparken för att titta på kase. Sjukt vad mycket folk det var där! 

Nu har jag skrattat så jag har gråtit åt ingenting så nu är det nog dags att gå och sova, haha. Johan hängde inte ens med på vad som var roligt och det är ju inte det lättaste att förklara när det bubblar upp skratt så fort man öppnar munnen.. "Vi har varit tillsammans i snart ett år och du har inte gråtit en endaste gång under den tiden. Sjukt att första gången jag ser dig gråta är för att du skrattade till tårar!" sa han mitt i allt. Men det borde ju vara ett bra tecken, eller något. Haha!

Jag tänker nog inte ens försöka mig på att förklara vad det var som var så roligt för så här i efterhand inser jag att det kanske inte var så jättekul ändå. Alltid när man "är på det humöret" så kommer man ju på 20 andra grejer som är/var sjukt roliga och så skrattar man åt de också. Det finns nog ingen jag har så många skratta-mig-till-tårar-moments med som Josefin.. Gu vad jag saknar dig love! ❤️

Jaja. God natt med er! Hoppas ni får en fin start på maj månad! Puss 


















Mums!

Jag somnade.. Vaknade till denna sjukt goda middag. Kocken kan han! 




That kind of day!

Imorse sov jag till kl 9. Jag låg kvar i sängen och tittade på ett avsnitt Suits. Vad gjorde man innan paddan liksom? (Det var en retorisk fråga för jag vet att man klarade sig utan den, but you get my point). Love it.


Kl 11 var jag och Musch till Hemlingby och gick 6 km. Älskar den rundan för det är blandat stig i skogen med vanlig gångväg. Det har varit konstigt väder idag. Först solsken, sen spöregn och sen sol igen. Vi prickade in både sol och spöregn på vår prommis. Härligt!


(Idag tog vi äntligen ner resväskorna till förrådet, så från och med nu ska ni slippa se dom mer, haha!)


När Johan kom hem vid 13 åkte vi en runda och kikade lite. Jag tycker att det är så skönt att komma hemifrån ibland. Jag tycker om att vara hemma (läs: jag måste försöka göra det bästa av att vara hemma och njuta av att mysa runt, eftersom hemmet är min lilla borg som jag är tvungen att spendera den mesta av tiden i), men jag kan bli extremt rastlös och vill bara bort och göra något och tänka på något annat. Det blir många bilturer utan mening, mycket strosa på stan, Valbos köpis osv. men jag kommer iaf hemifrån och bort från att nöta på och vara sjuk för en stund.. Vi hamnade bl.a. på en hästgård med 25 islandshästar. Åh vad jag vill ha en häst sen.. Så himla mysigt! 



Jag har inte alls mått bra idag. Yr, illamående, trött, ont. Nu ligger jag i sängen och vilar och lyssnar på boyfriend som står och sjunger och lagar mat. Mysigt att han är hemma igen! Nu är det fredagsmys!


Retarded!

Hemmet är städat, tvätten är ren, hunden är nyduschad, jag är nyduschad, renbäddat i sängen.. Ja ni fattar! Härlig känsla! 

Jag blev "färdig" med allt för ett par timmar sedan, inklusive en prommis, så jag har verkligen hållt igång idag. Tack bonuspillsen för att ni finns! Till middag blev det varm macka från Coffehouse. 3:e middagen därifrån på väldigt kort tid. Skärpning! 

Alltså den här hunden är ju inte frisk.. Det ser ut som att han ligger med huvudet mot kudden på bilden men det "svävar" i luften. Så här ligger han alltså och sover. He's one of a kind!



Tvättstugan!

Jag började den här dagen med en fika med Marta på flanör. Så trevligt! Hon fastnade dock inte på bild..


Sen gick jag en snabbis på stan och köpte lite nytt hem. 

Tvättid 12-16. 


Edward vill alltid ta med sig bollen när vi går till tvättstugan. Han är så himla söt när han bär den själv hela vägen dit, busar loss när jag grejar där och sen tar han duktigt bollen i munnen och bär ner den till lägenheten igen när vi är klara. Samma procedur varje gång. Min fina goa lilla prins!


Ibland känner jag för att vara en bra människa, ibland inte. Idag var jag på det goda humöret. Därför blev jag inte irriterad över att personen innan mig inte hade tagit reda på sin tvätt tills min tvättid. Istället vek jag snällt ihop hans grejer och la det i prydliga högar. Ärligt talat kändes det lite äckligt att ta i någon annans kalsonger, men vad gör man inte för att vara en god människa för en dag, haha!


Mellan passen i tvättstugan städar jag lite här hemma. Jag har gått igenom badrumsskåpen och allt vad det innebär. Om man säger så här; jag skulle inte behöva köpa nya bodylotions på flera år framöver. Älskar lotions, showergel, parfym och alla övriga puttifnuttgrejer som man har i badrumsskåpet, haha. Nu är badrummet färdigstädat! 

Köpte dess idag. Så mycket finare än alla olika flaskor som stod där innan. Nu kan man bara fylla på med vad man vill, och pumpen är ju bäst! 



Regnjackor!

Johan jobbar två dygn igen och kommer inte hem förrän på fredag em. Han åkte hemifrån strax efter 10 i förmiddags. Jag gick en sväng på stan när han åkte, tog en prommis, har kollat på 2 avsnitt av Suits (älskar den serien!) och så har jag och Musch varit till lager 157 en sväng. 
Ikväll höll Josefin mig sällskap i över en timme. Hon är såå saknad! ❤️


Han är så söt i sin lilla regnjacka. Alltså jag är ju bra knäpp ibland..?! Jag har en gul regnjacka. Jag älskar den men jag har tyckt att den är lite jobbig ibland när jag ska ut och rasta Eddi i regnet och inte orkar matcha/vägrar gå ut med massa olika färger och se ut som att jag rymt från psyket typ.. Därför passade jag på att köpa en svart regnjacka idag så att jag ska ha en mer basic att byta med ibland när den gula inte passar. Och nu när jag skulle beskriva bilden ovan med Edward skulle jag lägga till att vi matchar varandra med våra regnjackor när vi är ute på regnprommis. Då slår det mig att jag alltså hela tiden har haft en till regnjacka som är marinblå och vit=lätt att matcha. Den har jag aldrig tänkt på innan när jag ska rasta Edward runt kvarteret för att jag alltid har den på regniga prommisar endast och därmed har klassat den som träningsjacka och inte regnjacka. Så nu har jag plötsligt 3 regnjackor! Är det bara jag som är så här surrhöna eller finns det fler? Vem har en färgglad regnjacka, en promenadregnjacka och en basic regnjacka liksom? Förutom jag då möjligen.. Två för många om ni frågar mig. Jaja. Man kan ju "hoppas" på en regnig vår och sommar så att jag får användning av dem. 

(Att jag ens orkade skriva ner den här tanken som slog mig precis, på min blogg (!!), är ju ett skämt i sig...)

(Att jag ens publicerar detta inlägg trots att jag själv tycker att det är patetiskt att jag ens har skrivit ett helt inlägg om regnjackor istället för att deletea inlägget innan skadan är skedd visar ju bara ännu mer hur komiskt ointressant en blogg faktiskt kan vara emellanåt..) 

GOD NATT! 


OralB

När man kommer hem med en varsin eltandborste från svärisarna.. Jag har velat haft en länge men har inte unnat mig någon för jag tyckt att de är för dyra (iaf de "riktiga" och det är ju en sån man vill ha, haha). Nu ska vi få renare tänder än någonsin! Grymt!



Ikväll ska jag ligga i soffan och stirra upp i taket. Jag är så slut att jag inte tänker röra mig en ynka meter ifrån soffan på hela kvällen. En dags tapetsering och energinivån är nere på noll. Jag ska väl vara glad att jag kan göra sånt ibland men istället blir jag alltid besviken för att jag inte kan göra mer.. Mediciner bryter verkligen ner en helt! 

Tapetsering i East!

Igår fm åkte vi till Östhsmmar. Vi tapetserade sovrummet igår och idag ska vi försöka börja med antingen golvet i sovrummet eller foga kaklet i köket. Jag har aldrig tapetserar förr så för att vara första gången är jag nöjd med vårt resultat! Idag är Johans en kompis här och lägger matta i badrummet. Det är faktiskt inte så hemskt mycket kvar här nu. Vi väntar på att få in vatten och avlopp om någon vecka, så vi har ju lite tid på oss. Men vi närmar oss! 

Vi blir kvar här idag och grejar men ikväll åker vi hemåt. Skönt att köra på lite när jag ändå mår skapligt!





Söndagsmys!

Det blev allt gott vi var sugen på ikväll i soffan.. Jag har ju krympt ner onyttigheterna till endast helgerna nu så det har skett en liten förbättring iaf!



Alborgen!

Idag har vi haft en supermysig dag. Imorse åt vi frukost och städade ur stugan lite innan vi åkte vidare mot Alborgen. Där har vi varit hela eftermiddagen! Vi körde killarna mot tjejerna.. Killarna vann, men det var sjukt jämt. Man har ju inte varit där på typ 15 år, men det var lika roligt nu som då! Helt sjukt kul! 

Nu är vi hos oss hela gänget. Vi har ätit lunch/middag och nu hänger vi lite innan vi ska dela på oss och alla ska åka hem till sitt. En bra söndag!




Stugan!

Vi har haft så mysigt! Jag och Johan åkte till stugan efter lunch idag. Vid 17 kom resten när Musch slutat jobba. 

Vi har grillat, ätit, gått en strandpromenad, spelat sällskapsspel, ätit gino till efterrätt, spelat kort och umgåtts. Sjukt mysig kväll! Josefin saknas dock.. Vår lilla klan är ingenting utan dig ❤️











Hemmagjord pizza!

Vi hade en supermysig kväll igår hos papi. Vi gjorde hemmagjort pizza och var och en fick göra sin egna. De blev så goda! Vi var hemma strax innan 00. 


Pappa i sin nya LA-keps som han fick av mig från resan, haha. Så söt!



Ikväll ska vi syskon plus respektive sova i stugan. Vi ska grilla, spela sällskapsspel och bara ha det mysigt! Imorgon åker vi nog till Östhammar och fortsätter med rusten av torpet. Det är våra helgplaner. 

Pink nails!

Nu har jag fina naglar igen.. Jag är ju barnsligt kär i både glitter och rosa så det blev den kombon! 


Hon jag gör naglarna hos har söta staffevalpar. Jag ville bara stoppa med mig en under jackan när jag åkte hem. Så sjukt goa!





Ikväll ska vi ut till Hedesunda och äta middag hos papi. Det blir bara hem någon timme och sen tillbaka ut till Hääs igen för min del, men då hinner jag vila och fixa mig lite.

Det är fredag!! Helgfeeling!


Lufthansa vs SAS!

Nu ska jag ÄNTLIGEN få nya naglar igen.. Så skönt att få bort de här gamla! De jag gjorde till LA höll inte alls tyvärr. Eller naglarna höll men inte dekorationen med stripsen och "det fina". Så det ska därför bli extra skönt att få nytt och fräscht igen! Vet dock inte alls vad jag ska göra den här gången men det visar sig.

När jag var till LA för någon vecka sedan så skulle jag åka med Lufthansa och göra ett byte i Tyskland på vägen dit. Kvällen innan jag åkte ringde de och sa att det flyget jag skulle åka med var fullbokat och frågade om det var ok att jag åkte med SAS direktflyg istället. Det gick jag självklart med på då jag slapp mellanlanda, restiden blev 11 h istället för 18 och så skulle jag vara framme tidigare. Jag fick dessutom en kompensation på 3000 kr. Idag fick jag in pengarna på kontot. Så priset på flygbiljetten blev 2500 kr istället för 5500 kr. Tackar! 



Standard!

Promenad. Lunch på stan med love. En runda på stan. Storhandling. 2 h powernap. Jordgubbar till kvällsfika. Gå och sova igen. #mylifeasasickgirl







Blomkransen!

Idag kommer Johan hem. Mysigt! Nu ska vi ut på prommis jag och Eddi.

Måste bara hylla Snapchat. Hur underbart är det inte? Sms finns ju knappt längre.. Det är ju snapchat man använder nu. Älskar alla deras "filter" också. Det är lika roligt varje gång det kommer en ny uppdatering, haha. Ok nu har jag nördat sönder tillräckligt. Vill någon jag känner lägga till mig på snap så heter jag evelinanilsson1



All by myself!

Heeej bloggen! 

Jag har haft en mysig dag med mormor och morfar ute vid Storsjön i sommarstugan.. Vi har vårstädat en av de tre stugorna på tomten. Jag kom hem för någon timme sedan. Jag köpte med mig middag från Coffehouse hem; varm macka med kyckling och sweet chili. Mums! 

Jag vet att man inte borde säga så här egentligen men sen jag blev sjuk kan jag verkligen njuta av att vara ensam ibland. Självklart är det tomt utan my love här hemma, men när det är bara någon enstaka dag ibland kan det faktiskt vara skönt. Jag och bara jag hamnar i fokus. Jag behöver inte tänka på något eller någon annan än mig (ok, Edward behöver få mat och gå ut någon gång per dygn men han räknas inte) och jag kan göra precis det jag känner för när jag känner för det. Jag kan släppa alla mina vara-duktig-flicka-drag, som jag har så fort någon människa är i närheten, och bara vara. Jag vill ju leva med my love och det är just därför jag gör det, men jag har heller inga som helst problem med att vara själv och sköta mig själv och ibland kan det faktiskt vara skönt att göra just det trots att jag är in a relationship. Slutsats: jag älskar att vara med människor; my love, vänner och familj, men jag älskar också mitt egna sällskap all by myself.  

Jag har kollat på två avsnitt Suits sedan jag kom hem. Jag har borstat tänderna och dragit på mig mina risigaste mjukisar och bäddat ner mig i soffan. Det kan hända att jag somnar här.. Time will tell! 




Edward on the road!

Nu åker jag och korven mot stugan för mys med mormor och morfar! 



Jag och min bok!

Ikväll har jag haft en sån där kväll med mig själv och min skrivbok.. Jag har alltid ett block med i väskan där jag skriver upp allt möjligt. Ikväll har jag skrivit en mix av värde, bl.a. citat och tips från Fredrik Eklunds bok Sälj! Jag rekommenderar alla att läsa den oavsett om du är fastighetsmäklare eller ej. Om du vill bli taggad på karriär och framgång så är det en bok för dig. Jag är ju extremt taggad på karriär och har alltid varit, så jag vet egentligen inte varför jag "plågade" mig med att läsa den och "strö salt i såren" ännu mer mitt i min sjukskrivning.. Men den var bra och läsvärd! Tips tips! 


Jag och Sandra tog en prommis idag. Vilket konstigt väder det har varit. Snö, regn och solsken! Vi lyckades pricka in solskenet. 


Min lilla älskling fick täcka upp för min stora älskling inatt här i sängen.. Sjukt vad han snarkar! Men det är mysigt att ha hans varma lilla kropp nära. Nobody's perfect! (...Except brors.. Haha! Vi systrar har alltid skämtat och fyllt ut nobody's perfect-uttrycket med att brors är den enda som faktiskt är perfekt. Jag tror det är omöjligt att hitta någon dålig sida hos lillebror. Och som storasystrar till honom är det nog ännu svårare, haha! Så alltid när någon säger nobody's perfect fyller någon av oss i: except brors) ❤️

God natt med er! 

Ps. Fiskmåsarnas riksförbunds årsmöte har dragit igång igen på Heartbreaks tak (såg btw att de bytt namn helt till Slick nu). Förra våren var de här också.. De är igång hela nätter och låter. Någon som känner sig manad att på valfritt sätt få dem att förflytta sitt årsmöte till valfri annan plats utanför Gävles gränser? Jag är dig evigt tacksam isf. 
 

Johan jobb!

Vi har varit dålig på att handla senaste veckan.. Vi hade ingen frukost alls imorse! Sådana dagar är det bra att ha McD precis runt hörnet som kan erbjuda frukost. Toast! Mums.


Johan jobbar i två dygn nu. Han jobbar ju hemifrån sedan han sa upp sig från sitt arbetsledarjobb på Forsmark vid nyår. Han saknar dock att åka till ett jobb, träffa människor och "göra lite nytta i samhället". Så nu har han börjat jobba lite extra på ett HVB-hem i Uppsala med ungdomar som har problem med droger osv. Så han klev på ett dubbeldygn idag och kommer hem efter lunch på torsdag. 
Det jag ska försöka få gjort tills dess är: 
1. Packa upp min resväska. För kunna göra det måste jag rensa garderoben för att få plats med alla kläder. 
2. Läsa ut Fredrik Eklunds bok Sälj! 
Inget pressat schema direkt, haha. Det ska nog gå att lösa! 


Ännu en dag outside!

Som jag längtar efter en egen gård nu när våren är här och sommaren närmar sig. Att bara öppna dörren på morgonen, släppa ut Edward, ta med sig frukosten ut till trädgårdsmöblerna och bara mysa utomhus

Vi åkte till stugan även idag.


Vi krattade gården! Tänk att man till och med kan tycka att det är mysigt.




Sen åkte vi till Vinnersjö och hälsade på morfar. 


Så här sitter Edward jämt. Han viker in ena bakbenet under sig lite försiktigt, sträcker bak det andra bakbenet och så sätter han sig. He's one of a kind!



Djungelboken!

Idag har vi inte gjort mycket. Min energinivå har stått på noll.. Jag somnade om efter frukosten och har småslumrat/gått i morgonrock ända till 13.30 (!!). Jag ryckte upp mig på em, tog en dusch, klädde på mig, vi kollade på några avsnitt av vår kära serie White Collar, vi gick och fikade och vi har varit på bio. Djungelboken var bra gjord. Man kan ju hela storyn utantill så det är ju lite tråkigt, men den var absolut bra och sevärd!




Det är lite oklart varför Johan har sina 3D-brillor halft i pannan, haha! Well well.

Morgonpigg!

Ok jag älskar att Johan är morgonpigg.. Det är mysigt att vakna av ljudet från köket när han håller på grejar och bakar där inne. Vi har ätit en lång och supergod frukost!

Söndagen är obokad. Vi får se vad dagen har att erbjuda! 


Vår helgkväll!

Vi hade tänkt datenight med middag och bio ikväll men bion var fullbokad så vi tar det imorgon istället. Vi lagade middag och tittade på Gladiatorerna hemma istället. Så härligt att det är ljust på kvällarna nu! 
Jag har också blivit bortskämd med ännu en helkroppsmassage från Johan. Alltså massage är ju verkligen så freakin' underbart. Jag kan aldrig få nog! Jag får nog helkroppsmassage i snitt varannan vecka tror jag. Åtminstone har jag blivit bortskämd med det sen vi blev tillsammans för 9 månader sedan.. #skryt

Nu har vi (jag, Johan somnade i soffan) kollat klart på Les Miserables. Jag ryser varje gång jag ser den. Den är så galet himla bra tycker jag! 


Edward har fått sig en dusch ikväll också! Som han njuter då.. När han är färdigduschad vill han gärna pussas som för att visa att han är tacksam över att vi tar hand om honom. Eller ok, det är min egna teori.. Haha! Men det känns ganska logiskt?!




All by myself!

Nu kom jag och Eddi precis hem från en härlig vårprommis! Jag köpte med jordgubbar från torget så nu blir det jordgubbsbrunch. Härligt med några timmar all by myself! Det som står på schemat är dusch, mysisar, boken, te och soffan. 


Jag slutar aldrig att förvånas över hur lika alla killar är.. Om jag behöver något längst in i garderoben flyttar jag det som är i vägen, tar det jag skulle hämta och sen lägger tillbaka det som låg i vägen igen. Killar däremot.. De tar det som de behöver och sen är mission accomplished! Alltid! Men jag är glad att vi har våra män. Vad skulle världen vara utan dem? ❤️



Lördagsmorgon!

God morgon!

Det var så mysigt igår! Johan kom och hämtade mig vid 23-tiden igår kväll. Dolly skulle sova kvar men jag har mått sämre på kvällarna/nätterna ett tag och då är det skönt att sova hemma där jag har mitt egna badkar osv. Men hur mysig kväll som helst. Vi åkte dit vid 16 så vi fick många timmar ihop ändå! Tack Lovisa! 

Imorse (kl 7.. Kan min kära sambo sluta vara sån oldie och vakna tidigt varje morgon, haha!) åkte Johan till East för att spela golf. De har öppnat golfbanan för säsongen nu och ingen är gladare än Johan. Så idag vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på.. (Måste. Läsa. Ut. Sell!)

Hoppas ni får en fin helg! Puss!



Biltur!

Imorse köpte vi med oss frukost från McD och åt ute i Vårvik. Vi hade med oss grillkorv och fika också! Sen åkte vi på äventyr till både Norrsundet och Åbyggeby. 




Sen åkte vi till Hillebäcken för att titta om de lekande fiskarna hade vågat sig fram. Och det hade de! Woho!



Ikväll var jag bjuden till fina Lovisa i Viken på tjejkväll! 








Den som gissar rätt på min bild i vänstra hörnet vinner dagens tävling! Dolly klarade den direkt, haha!

Tack för en supermysig kväll girls! 

Les miserables!

Läkaren har ringt. Jag och Fia har tagit en fika på stan. Jag har tvättat klart det jag inte hann igår. Jag har tagit en Boulongernprommis. Vi har tittat på halva Les Miserables (den är ju så lång så vi orkade inte hela på samma kväll, men den är ju såå bra). 

En favorit i repris!
Jag såg att de börjat sälja jordgubbar på torget för säsongen. Lycka! Inte svenska förstås, men det gör bara att man får bli glad två ggr. Först när de börjar sälja de första jordgubbarna och sen ännu en gång när de svenska dyker upp. Haha! Jag levde på jordgubbar när jag flyttade ner på stan förra våren. 14 månader har jag bott här nu.. Hjälp vad tiden går!



Sällan..

Jag tror att läkare måste vara de sämsta i världen på stt göra sitt jobb. Idag hade jag telefontid 12-12.30 men telefonen har legat tyst här bredvid. Vad är det som är så svårt med stt sköta sitt jobb? Det är människor de har att göra med. Och inte vilka människor som helst utan sjuka människor som är helt utelämnade till sjukvården. Tänk vad enkelt livet som frisk hade varit.. Iaf i jämförelse med detta!

Vi har en ren och len hund här hemma nu! Vi använder ett schampo som det är tjära i. Han luktar båt (det är iaf det jag förknippar med tjäralukt) men det får man ta. Lite sommarfeeling! Han blir så len i pälsen av det. Som han njuter när han duschar. Goprinsen min! ❤️



Onsdag!

Jag tog en liten paus ifrån att skriva sjukdomar i LA och bara levde.. Jag mådde faktiskt bra flera dagar där, bl.a. heldagen på Universal, men många dagar levde jag på min dagliga medicin + massa bonus precis som hemma. Vi anpassade dagarna efter mig mycket för att det skulle bli så bra som möjligt! Promenaderna la vi oftast på fm eftersom det är då jag för det mesta mår som "bäst". De dagar vi skulle iväg på något var jag tvungen att ta kvällsmedicinerna tidigt för att kunna gå upp tidigare dagen efter (blir sjukt seg av dem i 12 h) så vi kunde inte ta en sen kväll och en tidig morgon direkt efter varandra. Livet som sjuk är en enda planering, samtidigt som man ändå inte kan planera någonting! 

Vi har tagit dagarna som de kommit lite sedan jag kom hem. Jag har tvättat idag. Mellan passen har jag försökt läsa ut boken Sälj! Jag skulle ha lämnat in den på biblioteket redan när jag var i LA men jag måste ju bara läsa ut den först så det är värt lite böter. Sorry till den som står i kö på den efter mig!

Jag har fikat en sväng med Sandra i em. Efter det åkte vi till Valbo. Edward behövde supergrejer till sin hud/päls som kliar och är jättetorr och sårig. Sjukt att vi betalade så himla mycket till veterinären (försäkringsbolaget vägrade stå för detta, lång historia) och gjorde hur mycket undersökningar, biopsier, prover osv. som helst och ändå blev veterinärens slutsummering på det hela: hem och fundera själva vad det kan vara för vi hittar inget fel! 

Vi tog en runda på Ikea och Rusta också innan vi åkte hemåt. Nu ska vi äta jordgubbar och glass! Näästan lite sommarfeeling. Åtminstone vår! 




Vi hugger ner träd!

Vi sov kvar hos svärisarna inatt. Imorse vaknade vi tidigt men vi låg kvar och drog oss till 8. Idag målade jag klart taket och Johan kaklade färdigt köket. Johans en kompis började med badrummet och en annan kompis kom och hjälpte oss att ta ner ett träd framför huset som skymde allt solljus. Så nu blir det sol på lilla huset hela dagen! Det ska bli en fin altan/soldäck i anslutning till verandan också så småningom. Det kommer bli så mysigt där! 
Jag sa dock det till Johan på vägen hem att det är helt sjukt egentligen hur man gör. Det där trädet är förmodligen hur gammalt som helst och har kämpat i så många år för att växa sig stort, och så kommer vi och tar ner det på 5 minuter för att vi vill ha lite extra sol. But that's life, livets gång. Samma sak med våra liv. Det blir alltid så märkbart när någon i ens "närhet" dör, hur snabbt livet kan ta slut (jag syftar nu på Josefins klasskompis som dog i en trafikolycka när vi var i LA och hälsade på, så närhet i form av att vi var där när det hände. Jag kände inte honom personligen!).

Jag har haft lite ondare idag igen så det blev inte riktigt samma jobbtempo idag som igår. Men vi har fått mycket gjort ändå! Nu är vi hemma igen och tänkte gå och lägga oss faktiskt. God natt! 







Världens finaste lilla hund är så himla lycklig hos svärisarna. Han älskar att strosa runt på tomten och greja och dona med sitt. Det är så skönt att han inte drar iväg och att man kan ha honom lös utan att ens behövs hålla koll på honom! Idag har han varit ute hela dagen medan vi har hållt på i torpet. Man liksom ser han ibland genom fönstret, ibland han är ute på upptäcksfärd i skogskanten bakom huset och ibland är han över till svärisarna en sväng. Men han håller sig alltid i närheten på den stora gården. Han är helt galen i svärisarnas vedhög! Största drömriket för honom med hur mycket pinnar som helst, haha! 


Askön!

Igår förmiddag åkte vi till Östhammar. Vi saknar verkligen en tomt att vara ute på de dagar som vädret och solen strålar! Svärisarna har en stuga på granntomten som de/vi håller på rustar så att vi kan bo där när vi är i Östhammar. Det blir såå fint! Jätteroligt att hålla på och greja och rusta. Igår började Johan att kakla i köket och jag målade taket i vardagsrummet/sovrummet. Jag hann måla två gånger. Idag ska jag förhoppningsvis måla klart det. Jag hoppas att det räcker med en (max 2) ggr till. Jag tycker faktiskt att det är roligt att måla, så länge de inte är småpill. Kanterna på varje bräda i taket är ju inte superkul direkt, men resten är roligt! Sen är det ju alltid roligare att hålla på till "sig själv" och det här är ju det på sätt och vis!












Musch is in daa house!

- Reklam - 
(Alltså orka mig själv.. Vem låtsats jag att jag är liksom? Haha!)

My littlesis Musch har skaffat blogg! Det var på tiden ;).. Jag skrattade idag och sa "Gu vad sjukt.. Nu kommer 'alla' bloggläsare kunna få se våra liv från två olika perspektiv (eftersom vi är med varandra ganska mycket). Först går man in på min blogg och får bilder från min synvinkel och min historia. Sen kan man gå in på Musch blogg och få hennes syn på dagen och bilderna ur ett helt annat perspektiv.." Redan idag fick jag bevis på min teori, haha! Här är bilden från hennes håll.

Jag driver alltid i min familj och drygar om hur stor bloggare jag är.. "Måste bara knäppa kort till min blåååg", "Hur känns det att vara i samma familj som en storbloggare?", "Nu har jag så många läsare att jag inte kommer kunna gå på stan utan att bli igenkänd, såå jobbigt!", "Blondinbella och Kenza, släng er i väggen!" Ja ni hör ju hur dryg jag kan vara.. Såå efter den långa självironiska förklaringen om mig själv (då jag varje dag, när jag ser hur många som faktiskt varit in på min blogg, förvånas över hur folk kan vara intresserade av lilla mig och mitt liv) kan jag kläcka det jag först tänkte skoja och skriva: Vi har nu två storbloggare i familjen! 

Välkommen till min värld Musch! Haha!


http://nouw.com/_amandanilsson


Underbara söndag!

Vi åkte ut till älskade stugan idag.. Solen sken, det var underbart vårväder och vi ville vara ute! Jag kände mig inte tillräckligt pigg för en promenad men hänga ute i solen där var perfekt! Först åkte jag, hun och Musch ut dit. Sen kom Matti. Och sen kom mormor och morfar. Vi blev där ute i hela 6 h så vi har fått mycket frisk luft och njut idag. 

Jag har sagt det förr men det tål att sägas igen.. Som jag älskar min fina mormor och morfar. Musch och Matti åkte hem någon timme innan oss och efter det satt vi och bara pratade med mormor och morfar och hade det så mysigt. Mormor och morfar var faktiskt de första som fick träffa Johan btw.. Redan vid 3:e daten (eller det var nog andra men det kan jag ju inte tala om för det är ju sjukt..) tog jag med mig Johan ut till stugan för en fika hos mormor och morfar. Trots åldersskillnaden känns de verkligen som mina vänner och jag njuter såå i deras sällskap. När de gav Johan godkänt kändes saken klar; he's my man! 

Nu kom vi precis hem.. Ikväll blir det god middag och soffhäng! En perfekt söndag helt i min smak! 















Stugan!

Nu åker vi ut till stugan och njuter av vårvädret! 




M+M

Magen spårade sönder ikväll.. Jag fick så galet ont. Det blev en timme i badkaret och 3 bonusar innan det lugnade sig. Tack och lov har jag starkare reservtabletter hemma nu att ta när det blir så här. Trots det var jag nära på att åka in. Det blev så illa två ggr i LA också, men innan det var det faktiskt längesedan..

När pillsen verkade blev det mycket bättre och vi kunde mysa tillsammans. Dom har varit saknade de där två (iaf Musch, dig Matti klarar man väl sig utan.. Haha!) God natt!




Home sweet home!

Jag "kom in i dygnsrytmen" ganska snabbt.. Vi får se om jetlagen kommer ikapp senare men än så länge ser det bra ut. Jag lyfte från LAX 17.05 i torsdags och landade på Arlanda 17.30 igår fredag. Vi flyttade ju fram tiden 9 h också.. Jag sov första 3 h på planet igår men sen kunde jag inte sova mer. Det kanske var bra för igår kväll somnade jag som man ska svensk tid och sov hela natten inatt. Så mysigt att få gosa ner sig bredvid älskling igen, även om det var minst lika mysigt att sova med älskade sis också. 
Vi åt lövbiff, kroketter, vitlökssmör och bea när jag kom hem igår. Sjukt gott! 

Imorse vaknade jag av doften av nybakade scones. Home sweet home! Tror ni hundskrället blev glad när jag kom hem då? Inte det minsta! Han var tjurig hela kvällen igår och hela förmiddagen idag. Nu börjar han äntligen mjukna lite, haha! Men det var en annan som blev glad över att jag är hemma iaf. Mysigt!





Ikväll har vi Musch och Matti här. Dom tre gick precis till Österns pärla för att köpa hem mat. Jag sitter tyvärr i badkaret och väntar på att bonusen ska kicka in.. Blä för ont! 

Det har ändå gott bra under resan tycker jag. Flyget både dit och hem gjorde väldigt ont.. Att sitta i samma position ett halvt dygn med smärtor är ingen dans på rosor direkt. Första dagarna hade jag mer ont, sen fick jag faktiskt 4 dagar som var in princip "smärtfria". Då passade vi på att köra Universal bl.a. Sen har det väl varit som vanligt resten av tiden.. Jag har tagit bonusar hela tiden nästan för att kunna vara igång, men det var så värt det! Jag ville verkligen leva och njuta av resan, och det har jag gjort. Jag har verkligen fått energi psykiskt av att komma bort och tänka på annat lite, men smärtmässigt har det varit som vanligt. Jag känner mig påfylld med energi på ett sätt, men så knäckt över att mitt liv är som det är på ett annat.. Men det är bara att fortsätta kämpa på! 


LAX-Arlanda

- Varning för megalångt inlägg -

Det blev ett litet blogguppehåll sista dagarna för att maximera myset med sis. Vi körde hike upp till Hollywoodskylten i onsdags. Josefin var i skolan 8.30-12.30 och då sov jag och mami ut och hängde någon timme vid poolen. Men sen drog vi iväg på prommisen. Det var så himla vacker promenad upp på berget och på toppen hade man 360 graders utsikt över hela LA. Så underbar och mäktig upplevelse! Och så fick vi se Hollywoodskylten på nära håll såklart. Bara det liksom! Så nu kan jag pricka av en sak på min to-do-lista för mitt liv. Se Hollywoodskylten var en punkt.. 

På kvällen åkte vi till The grove och åt på Cheescake factory. Vi började resan med middag där första kvällen och vi avslutade resan med middag (vid exakt samma bord!) där sista kvällen. Och så shoppade vi det sista på Ross. Sjukt att den butiken har öppet till 01 på natten. Vem handlar kläder och sånt så sent? Och mataffären bredvid Josefin, som är i större strl än Ica Maxi här i Gävle, hade öppet dygnet runt alla dagar. Jag älskar ändå det.. Att staden liksom är vaken och igång dygnet runt! 

Vi satt och pratade till efter två sista natten.. Vi åt våfflor och myste (och packade). 



























I torsdags var sista dagen.. Josefin gick i skolan till 12. När hon slutade möttes vi upp vid Walk of fame och åt lunchbuffé. Kl 14 hämtade våran Uber upp oss och vi åkte till flygplatsen, efter ett sorgligt farväl till min älskade andra hälft... Jag är såå tacksam för den här resan! Världens bästa 17 dagar! Och världens bästa lillasyster. Jag är så stolt över dig älskling!! ❤️

Jag och mamma åkte olika flyg hem också.. Hon åkte 10 minuter innan mig. Sjukt att de går så tätt?! Jag åkte med Lufthansa hem och SAS dit. Jag var väl inte jätteimponerad av någon av dem, men resan gick bra och jag tog mig hem. Jag gjorde ett byte i München. På Arlanda mötte mina två älsklingar upp mig/oss. Mysigt!







När jag kom hem stod det fina rosor på bordet. Världens bästa! ❤️



En dag på stranden!

Igår körde vi en till dag i Santa Monica. Det var supervarmt och härligt! Vi åkte ut dit vid 11 och var kvar hela dagen lång. Vi låg på stranden till 18-tiden. Sen gick vi i butiker där ute och åkte hem vid 21. Då beställde vi hem pizza. 















Idag är det våran "sista" dag här. Imorgon kl 14 åker vi hemåt. Som jag har njutit den här resan! Men mest har jag njutit av att fått vara nära min andra hälft ❤️

Poolhäng!

Idag har vi tagit dagen som den kom.. Josefin började skolan idag igen efter deras springbreak. Hon var i skolan 8.30-13 och under den tiden sov jag och mami ut, vi åt frukost, tog en liten prommis och var och handlade. När Josefin kom hem åt vi lunch och sen gick vi till poolen. Vi chillade där, pratade, låg och läste, badade, napade och njöt av utsikten. När vi tröttnade gick vi hem och duschade och sen tog vi en shoppingrunda vid Hollywood blwd. Där hade de precis haft världspremiär för nya Jungelboken!

Imorgon ska vi åka till Santa Monica igen. Nu börjar vi räkna ner dagarna lite.. På torsdag eftermiddag åker vi hem. Som jag kommer sakna min andra hälft! Men jag är så tacksam att jag hade möjlighet att åka och jag är såå nöjd med resan. Den kunde inte ha blivit bättre! 

Idag har jag gått på bonus hela dagen. Men jag har ändå mått förvånansvärt bra när jag varit här med tanke på att vi ändå varit igång en hel del om dagarna och med tanke på mina omständigheter! Jag har ju tagit mer mediciner än vad jag brukar hemma såklart. Dels för att läkarna dubblade grunddosen alldeles innan jag åkte, men jag "fick även ok" till att ta bonus om det behövdes nu när jag är här. Hemma brukar jag försöka ta det lugnt för att slippa ta massa extra mediciner och vila om jag får mer ont men här har jag försökt göra det jag velat och tagit mediciner utifrån hur jag mått. Det har funkar bra!








Turistas!

Imorse sov vi ut till 10. Då gick vi upp och åt frukost i lugn och ro. Sen hade Josefin några ärenden att fixa med så då gick vi till poolen en snabbis jag och mami. Jag var trött efter bara någon timmes sömn inatt så jag sov lite middag. Så härligt!

Mot eftermiddagen när vi skulle gå och köpa lunch blev vi stoppade av någon säljare med ett erbjudande att åka på buss-sightseeing i Hollywood i 2 h för att se "det viktigaste" så vi hoppade på och turistade en sväng. Lunchen blev försenad och blev middag istället så vi köpte med den till poolen och åt den där på taket när solen gick ner. Så vackert! Jag och Josefin blev kvar och satt i jacuzzin ett tag medan mamma åkte till kyrkan en sväng. Nu kom vi precis hem från en prommis Joppla och jag. Nu väntar vi på att mami ska komma hem. Planen för kvällen är mjukisar, soffan, gotta och en bra film.

Vi börjar faktiskt få lite färg trots att vi inte har pressat särskilt mycket alls. Jag är alldeles för rastlös för att ligga och pressa en hel dag bara för att bli brun och jag har alldeles för mycket respekt för solen för att göra det också. Därför har den här resan passat alldeles utmärkt för mig! Vi har tagit en långprommis nästan varje dag, vi har varit vid stranden i Santa Monica en eftermiddag och vi har legat några strötimmar vid poolen. I övrigt har vi haft annat för oss. Och så har jag haft solskyddsfaktor 30 eller 15 på mig hela tiden (förutom första dagen när vi bara gick till poolen en timme och jag brände mig. Man lär så länge man lever!).. Det känns skönt att bli lite uppfräschad och bli av med den likbleka, genomskinliga huden man haft och bli lite brun.










Santa Monica pier!

Idag har vi varit vid Santa Monica piren hela dagen vid stranden för sol och bad (läs: mamma var den enda som badade). Så härlig och underbar dag! Vi har haft så fint väder hela tiden nu när vi varit här och det är varmt och skönt! Vi tänkte åka tillbaka till Santa Monica i veckan igen för vi fick inte nog idag!















En typisk bild som förklarar oss "turister" och "icke-turister". Vi tycker att det är jättevarmt med 25-30 grader men de som bor här delar inte riktigt den åsikten, haha!









Mot kvällen tog vi en runda på third-street i Santa Monica för lite shopping och tittande i affärer. Så mysigt!



Vi köpte hem mat på vägen hem. För mig blev det kyckling/röd curry.



Resans andra utgång!
Vi gick ut vid 23 till samma ställe som i torsdags; 1oak. Det var bara jag och Josefin den här gången också och vi hade det jättetrevligt. Så nu har man än en gång träffat Leonardo DiCaprio och även Justin Bieber. Det känns så stort, men samtidigt så självklart då de bara är människor de också.. Vi hade ännu en rolig kväll! Tack littlesis for everyting!





Nu är kl 06 på morgonen här och jag har fortfarande inte somnat. Nu blir det skönt att sova dock! Jag är såå trött! God natt!

1oak och DiCaprio!

Sorry för extremt dålig uppdatering.. Vi har haft en del att göra här borta och då kommer livsnjut före bloggen. Men här kommer lite bilder. 

I torsdags var vi och åt lunchbuffé vid Walk of fame. Så himla bra mat, sjukt mycket och såå gott! Vi rullade därifrån!



På kvällen blev det utgång! Jag och Josefin var iväg på ett event först och sen åkte vi till 1oak. Vi hamnade vid de bästa VIP-borden med bl.a. Leo DiCaprio. Sjukt stort om ni frågar mig.. Han måste ju seriöst vara en av världens mest kända skådisar?! 




Och ännu bättre blev det när vi blev medbjudna på efterfest till honom när krogen stängde kl 02. Vi fick smyga ut bakvägen från krogen för att slippa paparazzis och sen åkte jag, Josefin, Mr Leo och två till hem till honom. Det kom en bil till sen så vi var väl runt 10 stycken där.. Vi åt, satt ute vid elden med världens finaste utsikt och bara pratade och hade en galet mysig kväll. Kl 6 åkte vi hemåt med en sjukt grym och minnesvärd kväll i bagaget. Sinnessjukt vilket hus han hade. Och utsikten var magisk!!




Jag kunde inte låta bli att smygfota hans Oscar. Av respekt fotade jag inte honom men självklart var jag bra sugen, haha!



Igår sov vi ut till kl 10. Sen åkte vi till Josefins gamla komplex och hängde där vid poolen för en heldags mys. Så fint ställe! Mot kvällen satt vi i jacuzzin och njöt.. 





På vägen hem stannade vi vid Yoghurtland och köpte frozen yoghurt. Så. Sjukt. Gott.





Vi avslutade kvällen med en runda i Beverly Center. När det stängde kl 22 åkte vi hem och kröp ner i sängen.


Som jag njuter här borta.. Jag rekommenderar er alla att någon gång besöka LA. Jag är på riktigt helt förälskad i det här stället! Jag har svårt att förstå att Josefin faktiskt bor här och lever det här livet varje dag. 


RSS 2.0