Trött hund!

Men den här lilla söta grisen då.. Han är såå  trött och vill bara sova egentligen men samtidigt är han rädd att missa något så han tvingar sig själv att hålla ögonen öppna. Det går sådär, haha. Kan man ha ett mer pömsface än detta? Sötast i världen är han iaf ❤ Sjukt gulligt hur han trycker ihop alla benen till en enda liten klump.. 


Pink high heels!

När svärisarna kommer över med en flaska rosé efter att ha varit på kryssning. De tyckte att flaskan passade mig, haha. Sötaste! Jag kunde inte ha fått bättre svärföräldrar och jag är evigt tacksam för det. Världens bästa! ❤ 

(Inget ont om mina fd svärföräldrar dock så att det inte missuppfattas. Mina första svärföräldrar bor granne med mami så de springer jag på ibland. Världens bästa Magdis ringer mig fortfarande med några månaders mellanrum, så här 8 år senare, för att få en update och prata lite, skickar alltid grattis på födelsedagar, julhälsning osv. Och min senaste fd. svärmor Ewa har jag också kontakt med lite nu och då..)


Pink!

Nu är jag "hemma" igen (lite förvirrande var som är hemma för tillfället). Jag landade i soffan framför ett avsnitt VD och väntar in Johan som borde komma hem från jobbet snart. 


Om en vecka åker vi till Sälen! Det ska bli så himla kul och som vi längtar. Vi blir där torsdag-söndag. Hoppas att jag får må skapligt så att man kan njuta riktigt och åka massa skidor. 


Biskvier!

Idag hamnade jag hos Leila bakar.. Jag har hunnit med ett sjukanbesök och så har jag varit till polisen och gjort nytt pass också. Mitt pass går ut om några månader och jag får panik om jag inte har ett giltigt pass utifall man får för sig att dra på en spontanare.. Vi är sjukt sugna på att dra iväg någonstans och jag är sjukt sugen på att hälsa på Josefin så vi får väl se om det blir av.. Kan bli tight just nu med flytt och allt men så småningom kanske det passar bättre. 


Snart är Muschens Biskvier klara. En av mina absoluta favoritkakor. De passar inte riktigt in i mitt försök att förändra min viktkurva för tillfället men jag följer Josefins tips som jag fick på snap efter att hon läst min blogg ang. farmors kommentar om att jag gått upp i vikt. Josefins ord löd: "Det är insidan som räknas. Gå aldrig hungrig!" Jag dog av skratt när jag fick det, haha. 


Vädret!

Jag och Eddi har precis kommit hem från en 7 km prommis. Underbart väder! Man älskar ju Sverige och alla årstider på det viset att man uppskattar solen och värmen lite extra efter en mörk, kall och slaskig vinter.. Jag har lite svårt för att bestämma mig för vad jag egentligen tycker om våra årstider. Ena stunden vill jag bara flytta till något varmt land och njuta av sol och värme året om och slippa kyla och snö för alltid, men nästa stund skulle jag aldrig i hela mitt liv vilja vara utan våran sommar, vinter, vår och höst. Jag är ju en sucker för hösten.. Men jag älskar våren också när Sverige blommar upp och fylls med liv. Och sommar är ju sommar liksom. Men en riktig härlig vinterdag när det är lagom kallt och när solen skiner är ju också alldeles fantastisk! Men jag skulle inte heller tacka nej till typ Thailand och strandhäng året om. Fast jag älskade LA mer. Jag blev verkligen helt kär i LA, vädret, människorna, stämningen, allt. Sen kan det ju vara en bidragande faktor att LA även har my babysister hos sig.. Men jag älskade vädret när vi var där. Perfekt. Supervarmt på dagarna, lite kallare på kvällarna och inte alltför fuktigt i luften. Man kunde ändå vara igång utan att rinna bort liksom, men samtidigt ligga och slappa vid havet eller poolen och tycka att det var varmt. Åh jag vill åka tillbaka NU!! Saknar Joppla big time. Och LA.



Hästskovägen 7!

Jag har inte lagt ut bilderna ännu på vårt hus från försäljningen. Tänk att vi inte hann äga det ett år ens.. Vi har bott där i 5 månader nu iaf, haha. Vi fick ju tillträde till huset den 17 juni 2016, vi höll på och rustade hela sommaren och hösten och vi flyttade in i slutet på oktober har jag för mig. Hade det inte blivit en sån bra affär som det blev så hade det nog känts tungt att lämna huset så här snabbt, men allt känns bara bra nu. Vi har roliga saker som väntar, köparna är fantastiska, vi gick med bra vinst och vi har haft sjukt kul under hela rusttiden. Och så lämnar vi ett superfint hus efter oss som vi har "skapat" och det är ju roligt att det (förhoppningsvis) kommer finnas kvar under en lång tid framöver. 


Nu blir det Östhammar på heltid. Det blir nog bra! 

Svensk Fastighetsförmedling Gävle
Fotograf: Frida Ivarsson 
Mäklare: Linus Lindqvist


Utehäng!

Sjukt vilket härligt väder Sverige bjuder på. Igår var vi och hälsade på mormor och morfar. Där bjöds det på våfflor, mums. Vi svängde förbi mami en snabbis också innan vi åkte till Östhammar. 


Inatt har jag haft ont och sovit dåligt. Idag är det ännu värre så det står inte så mycket på dagens schema. Jag och Eddi tog en liten skogsprommis imorse och mötte Johans moster och hunden Thea som hon är hundvakt åt denna vecka. Det är någon amstaffblandning tror jag, sjukt snäll. Edward hoppar upp med tassarna i ansiktet på Thea och försöker busa igång henne. Ibland hakar hon på och jagar honom och ibland låter hon honom vara dryg bara.. De fick busa av sig riktigt och jagade varandra fram och tillbaka i skogen. Edward lyckas alltid hitta någon liten gran att gömma sig under och så ligger han där och väntar tills den han busar med kommer nära och då skjuter han iväg från sitt gömställe, haha. Såå hund-mamma-nördigt men jag tycker det är sjukt gulligt när Edward leker med sina små hundkompisar, haha. 


Grillning!

Årets första hemmagrill, check! Nu blir det middag och film i soffan all night. Vi hade tänkt gå ut och äta ikväll men sjukt vad mysigt det är att vara hemma också. Vi njuter av huset så mycket det går sista månaden nu (ish) och så får vi köra datenight-out senare.. 


Stugmys!

Imorse vaknade vi vid 8. Efter frukosten åkte vi ut till stugan. Älskar verkligen stugan så mycket! Vi satt och njöt i solen massa och så var Johan upp på taket på en av stugorna och städade av taket från barr och löv. 


Nu är vi hemma igen. Ikväll blir det grillat! 


Friday night in!

Imorse gav jag och Eddi oss ut på 80 min prommis tidigt. Sen åkte vi och hängde med Eva i butiken någon timme. Edward ville verkligen inte gå in idag utan låg ute och jäste i solen hela tiden. Lillgosen! 


När Johan kom hem från jobbet vid 17 packade vi in oss i bilen och åkte hemåt mot Gävle. Vi köpte med oss Thai från vagnen utanför Ica Maxi. Tips tips om ni gillar stark mat; köp 'Kyckling röd curry' vid thaivagnen vid Ica Maxi i Gävle. Sviingod! Idag var den dock för stark.. Vi satt och svettades och hade ont i munnen båda två, haha.

Vi har kollat på Lets Dance och nu tänkte jag titta vidare på Skavlan. Johan har somnat här bredvid mig i soffan i vanlig ordning och Edward ligger och snarkar i den andra änden av soffan. En helt vanlig fredagskväll hos oss. 

Trevlig helg blågen! 


Laga vattenledning!

Vilken kväll det blev.. Eva och Christer fällde ett träd i helgen på "vår" tomt vid torpet. Så idag började vi röja undan alla grenar och vedkubbar (?) och grejer och eldade upp allt ris. När vi var ute hörde vi hur vattenpumpen var igång typ hela tiden trots att vi inte använde vattnet inne och så hittade vi ett mystiskt hål fyllt med vatten där en gren hade trängt ner i marken. Vi la ihop ett och ett och misstänkte att vattenledningen var skadad.. Så det var bara att börja gräva. Och mycket riktigt var det hål i slangen. Är det inte helt sjukt? Av hela trädet som fälldes var det en gren som trängde mer i marken vid fallet, och den trängde ner hela 60 cm och lyckades träffa slangen som har en diameter på 3 cm. Vad är oddsen på det liksom?? Höjden av otur. Helt galet. Men vi fixade det (eller rättare sagt Johan och Christer fixade det, jag och Eva var upptagna med att grilla korv på elden och sånt).. 

Nu ska vi gå och lägga oss och titta på Parneviks. Älskar verkligen det programmet. Familjen verkar vara helt underbar! 


Sweet dreams. Imorgon är deg fredag och heelg. 


Bästa hänget!

Det blev ännu en mysig dag med syskonen (minus Joppla som alltid är saknad!). Sjukan, besiktning, glass och häng. En helt ok torsdag ändå.


Grattis i efterskott Engage!

Vi hade en supermysig kväll igår hos pappa och Maria. Vi åt middag, efterrätt, kollade på hockey och bara umgicks. Det var sjukt länge sedan jag var här så det var supermysigt att umgås lite! Sen att brors är hemma är ju bara ännu bättre.


Farmor och farfar kom också en sväng igår. Och farmor kan man alltid lita på att är ärlig, in a bad way.. Haha. Jag har svällt upp sjukt mycket av nässprayen (behandlingen jag nämnde tidigare) och ska jag vara ärlig så var jag faktiskt lite beredd på att en kommentar från farmor skulle komma. Jag har samlat på mig mycket vätska plus att jag är hungrig konstant så tyvärr är det väl lite annat också. På 1,5 v har jag gått upp 4 kg. Livet leker, haha. Iaf så hann farmor knappt komma in förrän hon sa "Och du har blivit lite rundare minsann. Det syns tydligt i ansiktet!" Maria hoppade in till undsättning. "Men Laila så säger man väl inte." Farmor tyckte dock visst att man kunde säga så eftersom "det var någonting bra!" Där har vi dock lite delade meningar, haha.. Oavsett kan jag konstatera; mission accomplished. Jag är härmed vad jag var orolig att jag skulle bli innan jag började med Synarelan. Vätskefylld, svälld, konstant hungrig och gått upp flera kg i vikt. Men jag lär ju erkänna att det finns större problem att haka upp sig över även om det inte är roligt såklart men jag kunde inte annat är skratta när farmor sa det. Faktum är ju att det är sant så egentligen är det ju inga konstigheter. Men biverkningar på mediciner är ju inte supercharmiga alltså. Sjukt vad mycket en medicin kan påverka en. 

Jaja nu släpper vi det for now. Och så lägger vi ut en bild på brors från igår istället. Bästa, finaste brors! ❤ 

Vi sov kvar hos papi inatt. Nu ska jag snart till sjukhuset på läkarbesök och sen ska jag besiktiga Sara. Vi hinner med lite syskonhäng idag också innan vi alla åker hem till vårt igen! 

Hoppas ni får en fin dag! 


Bästa brors är hemma!

I förmiddags åkte jag hem till Gävle och mötte upp bästa brors på köpis. Säsongen är slut och han är hemma ❤ Vi gick en runda och shoppade på oss lite smått och så mötte vi upp Musch vid Lagerhaus när hon slutade jobba. Då åkte vi till Musch i Furuvik en sväng och nu har vi landat i Hääs. Ikväll ska vi fira brors i efterskott med middag hos papi. Mysigt! 


Besiktning och Wilmas!

Idag har vi haft besiktningsman hos oss för att besiktiga huset. Vi var lite smått nervösa innan.. Även om vi har lagt ner massa tid och kärlek på huset så blir man ju ändå lite orolig över vad andra ska tycka osv. Men besiktningsmannen hade egentligen ingenting att påpeka (förutom fasadfärgen som vi redan visste att var fel) så det kändes jättebra. Han tyckte att vi hade gjort ett bra och noggrant jobb och det kändes kul att få höra det från någon så pass kunnig. Jag tar dock inte åt mig särskilt mycket av berömmet kring just bygget för det är hundra procent Johans förtjänst till att bygget blev så bra som det blev och han förtjänar allt beröm han kan få! Men vi är båda otroligt nöjda över resultatet! 


En av köparna var också med på besiktningen och det kändes precis lika bra nu som i helgen när vi skrev kontraktet. Det här kommer bli grymt!

Nu har vi varit och ätit lunch på Wilmas i Öregrund. Längtar till sommaren nu! 


Hurting sunday!

Idag har jag sjukt himla ont igen.. Jag är så sjukt svälld om magen så det nästan känns som att huden ska spricka. Det är sjukt det där.. Så fort jag får extra ont så sväller magen upp och blir enorm inom loppet av några minuter, och när den värsta smärttoppen sen går över så går magen tillbaka till ursprungsformen igen (som iofs tyvärr inte heller är något att skryta om för tillfället men den är iaf bättre än att se ut som om man ska föda när som helst). Jag varvar badkaret med värmedynan i sängen och tensen men egentligen är det ingenting som hjälper. Jag vaknade innan 6 imorse och sedan dess har detta pågått. Fuckin hell. Jag som precis börjat känna mig lite bättre de senaste dagarna. 



Sålt!

Idag har vi skrivit kontrakt på huset. Det är verkligen världens sötaste familj som köper vårt hus så det hade inte kunnat kännas bättre.. Vi är så glada och nöjda! Det verkar bli en toppenaffär för vår del och köparna verkar vara superglada att de blev just dom som fick köpa huset så alla parter är nöjda. Det är besiktning av huset på måndag så det är ju inte helt klart ännu men vi hoppas att den går igenom utan några större fel. Borde ju knappast kunna dyka upp några stora fel eftersom näst intill allt är nygjort. 


Och Linus. Linus fucking Lindqvist. Världens bästa mäklare på världens bästa Svensk Fast i Gävle. All cred till honom alltså. Tack för allt! 


Eastcity!

Idag har jag haft besök av fina Fia. Vi körde långhäng på Adas. Först lunch och sen fika. Mums! Tack för besöket ❤


Happyface!

Ikväll har vi haft Johans bror och flickvän över på middag. Det blev årets första grillning och det var så gott! 


Vi går och lägger oss med ett leende på läpparna ikväll. Det har varit en bra dag! Hoppas er dag också varit bra. 


#filter

Det verkar bli en fantastisk vecka för oss och det ser ut som att vi närmar oss ett grymt avslut. Man ska inte ropa hej förrän man kommit över bäcken (eller hur den nu går, haha.. Matti jag vet att du älskar när jag drar såna lines) men det ser otroligt lovande ut och det är sjukt spännande! Det känns knappast som att jag behöver förtydliga vad det gäller va? 


Carrie!

Det absolut bästa med tisdagsmornar är att det släpptes ett nytt avsnitt av Homeland igår kväll. Bästa serien! 


Kaninjägaren!

Vi har varit ute hela dagen idag jag och Eddi. Jag har äntligen börjat läsa Keplers nya bok och det gick alldeles utmärkt att sitta ute i solen på altanen (mormor: jag var väl påklädd som vanligt så don't worry). Älskar Keplers tidigare böcker i serien och antar att även denna är grym! Början verkar iaf lovande. Efter hans 'Stalker' (tror jag den heter) vågade jag dock knappt sova hemma själv men det tyder väl på att spännande böcker är hans grej och att de är succé, haha. 


Johans moster kom hit en sväng i em också, trevligt. Edward älskar henne så de har busat massor! Och så har jag äntligen fått undan massa tvätt. Det har inte blivit så mycket tvätta hemma nu för att det har varit fotografering och visningar och grejer senaste veckorna. Ett tvätthäng är ju inte världens inredningsdetalj direkt, men nu passade jag på att låna svärisarnas tvättmaskin och få undan massa. 


Sunny!

Idag mår jag prima ballerina (aka wannabe bipolärmani-period). Jag kom precis hem efter 6 km prommis, underbart! Jag hade gärna gått två timmar till.


Idag lider jag med alla som är döva. Ett liv utan musik måste ju vara det absolut värsta tänkbara.. Eller blind. Tänk att aldrig få se alla man älskar, solen och världen igen? Världen är ju allt bra fantastisk att titta på alltså. Det finns ju så galet mycket man vill hinna se! Tänk alla supermänniskor som är förlamade också.. De måste ju ha ett psyke av stål alltså. Att aldrig kunna springa, röra sig och göra vad man vill igen. Fuck endo i all ära, men det hade kunnat vara så mycket värre. 


Synarela!

Jag är återförenad med Synarelan. Det kan vara det mest okära återseendet genom tiderna. Jag har haft den i två omgångar tidigare; första gången i drygt ett år och den andra omgången i drygt ett halvår har jag för mig. Det är en nässpray som jag tog morgon och kväll som en del i behandling mot endon. Den gjorde mig inte så mycket bättre då om jag ska vara ärlig men att gå helt obehandlad kändes inte heller som ett alternativ så jag körde på "bara för att" typ. En annan behandling jag också haft (har säkert provat 10-15 olika sorters behandlingar genom åren men ingen har funkat särskilt bra) var hormonsprutor som jag tog varannan vecka på sjukhuset. Både sprutorna och nässprayen har enorma biverkningar då dessa behandlingar sätter en i ett s.k. kemiskt klimakterium. Redan där hör ni ju hur charmigt det livet är.. Avis? Någon? 

Jag har bara tagit sprayen i ett par dagar men jag är redan tillbaka i träsket. Svetten bokstavligt talat rinner hela tiden trots att jag liksom inte gör något och så känns det som att jag har varit ute och supit i en vecka och har hangover from hell. Huvudet känns som ett vakuum som kommer sprängas när som helst. Men det blir bra det här! 

Om ni har en dålig dag kan ni ju läsa den här biverkningslistan och vara tacksam över att ni slipper den här skiten iaf. Jag läser aldrig biverkningar på mediciner innan jag börjar med dem men denna har jag ju haft förut så jag vet ju vad som väntar. Jag ser fram emot att bli en fet, svullen, svettig, torris som är osugen, hårig och har humörsvängningar, akne och är känslomässigt instabil som en tonåring. Can't wait! 

Detta må vara sjukt äckligt men jag antar att brudmaken får väga upp för svettlöken och gör bilden neutral, eller nåt... Jag svettas aldrig i armhålorna normalt (ryggen är mer my svett-area (intresseklubben antecknar...)) men just nu är jag blöt konstant i armhålorna, händerna och fötterna. Och resten av kroppen också.. Det är knappt som att jag svettas ens utan det liksom bara rinner.. Sjukt charmigt. 

Japp. Då vet ni det också. 


KRIF förlorade igår. Så surt. Nu är det över för den här gången.. Men de gjorde en grym match och det var sjukt spännande. Världens bästa brors. Jag är så stolt över dig! ❤

Hoppas ni får en bra start på veckan! 


Brudfin!

I em har Fia varit här. Hon behövde bilder till sitt portfolio på brudsminkning/uppsättningar och självklart ställde jag upp. Hon gjorde mig så fin. Ska ni gifta er eller bara vill vara extra fin till något särskilt så tveka inte att höra av er till henne (Sofia Åström, Hedesunda). 


Det kändes dock lite konstigt att tvätta bort sminket och ta ur uppsättningen så fort hon åkte, haha. Johan var sugen på ett bad och jag var inte sen att haka på även om datenight hade passat bättre i min look än att plumsa.. 

Nu är det hockey.. Sjukt nervös men så spännande! Hejja brors och Hejja KRIF! 


Sleepy sunday!

Idag är vi slöa. Vi vaknade båda två 6.30 men vi låg kvar i sängen ytterligare en timme innan vi gick upp.. Vi åt frukost och fastnade i 'Innan vi dör' på SVTplay. Vi tyckte inte att det var så bra först men alla säger ju att det är superbra så vi kollade vidare mest därför, haha. 


Vi är sjukt taggade på match i em. Så spännande! Vi kollar även idag hemma från soffan.. Det kändes lite långt att åka till Gotland. Hejja brors! 

Världens finaste, bästa mysisar ❤


Mormor 70 år!

Vi har haft en jättemysig dag i stugan och firat mormor 70 år. Det bjöds på fantastisk exotisk planka och tårta till efterrätt! Vi hängde lite på isen också hela goa släkten. Sjukt härlig dag! Det värsta är väl att jag inte lyckades få ett enda kort på födelsedagsbarnet men stort grattis till mormor igen. 


Och dagen blev ännu bättre när vi efter 2,5 timmars spännande hockeytittande fick lägga till en KRIF-vinst till listan. Imorgon är det tredje och avgörande matchen och vi hoppas, hoppas på vinst så att de går vidare till nästa spelomgång. 

Musch och Matti kom hit och joinade oss till hockeyn. Nu ska vi göra fisksoppa till middag och sen blir det mello. 

Jag mår bra idag och jag njuter varje sekund av det. Det var evigheter sedan sist känns det som... 


Muschday!

Jag och bästa Musch hade världens mysigaste dag igår. 


Först hade jag läkarbesök på sjukhuset kl 10. Sen en snabbis på stan innan jag åkte ut mot Harkis. Musch kom samtidigt. Vi fixade lite inför visning och sen åt vi lunch på böna café (och fikade efter maten). Det var så härligt väder så vi satt ute, underbart! 

Sen följde jag med Musch hel innan Johan kom och hämtade upp mig efter jobbet och så åkte vi hemåt för en lugn kväll at home.

Tack för en mysig dag sis. Love you! ❤


Sunny Saturday!

Det suger ju när det inte går att ladda upp bilder.. Det är ju för tusan bilder som gör en blogg! Sämsta blogg.se. Hur kan man inte extrakolla allt massa gånger innan man skickar ut en uppdatering som inte funkar? Hoppas de åtgärdar detta snarast. 

• Det var tydligen bara appen som strulade så problem solved for now •

Jaja.. Idag har det varit visning av vårt hus igen för 3:e gången. Nu tvättar hun bilen och sen ska vi åka till stugan och fira bästa mormor som fyller 70. Kl 16 börjar brors match där KRIF möter Visby på Gotland. En bra lördag! Toppenvädret är en enorm bonus. 



Födelsedagen är över för den här gången!

Jag har bara slappat idag.. Strax efter att Johan kommit hem från jobbet knackade det på dörren och in kom mami. Hon är en sån som bara dyker upp "för att man ska fira födelsedagar vare sig man vill det eller inte", haha. Bästa mami! ❤

Vi åt tillsammans och sen började brors match vid 19. Det är nästa bäst-av-tre-möte nu (KRIF-Visby). Tyvärr förlorade de med 1-0 idag så vi håller tummarna för två raka vinster i helgen, annars är det slutspelat. 

Mami har åkt hem och vi tänkte försöka komma i säng tidigt ikväll.. Han lever upp till sin nya oldie-ålder, haha. Sweet dreams! 

(Blogg.se har gjort en ny uppdatering som inte funkar alls så det går inte att lägga in bilder for now... Hoppas det funkar imorgon.)


Birthdayboy!

Grattis världens bästa boyfriend på födelsedagen! 


Vinterland!

Sinnes vad snö det kom helt plötsligt. Jag och Eddi var ute ett tag på fm. Vi skottade både vår och svärisarnas gård och sen gick vi ut till vägen för att hämta posten. 


Nu är vi inne och nedbäddade i soffan igen. Snön fortsätter att falla. Lite mysigt är det väl ändå att vintern kom tillbaka. Hoppas den inte blir långvarig dock.. Nu vill vi ha VÅR! 


Tisdag!

Vilket snöoväder vi haft idag. Jag var in till Uppsala en sväng på fm och handlade lite då det är en viss boyfriend som fyller år på torsdag... Men såklart vill han inte fira så det blir bara lugnt hemma tror jag trots att han fyller halvjämt.


När jag kom hem igen hämtade jag upp Eddi och thairester från igår hemma och sen åkte vi direkt vidare till Johan i butiken (den har fortfarande inte öppnat utan är mer kontor/lager för tillfället). Jag har grejat med lite småsaker och Johan sprutar ut offerter. Vi fick besök av Easthammers egna super-röris (det lät roligare än Johans vän André, haha) en sväng för ett tag sedan så då passade vi på att äta middag men nu sitter Johan återigen bänkad framför datorn. Snart bär det dock av hemåt till soffan.


Fruktsallad!

Ikväll blev det hämtmat till middag för Johan kom hem ganska sent. Östhammars Chicken Chi Chuan är med på min top 10 lista över godaste maträtterna jag vet. Livsfarligt god. Efter maten var jag dock fortfarande sjukt sugen på något gott så jag åkte och köpte massa frukt och gjorde fruktsallad till kvällsfika. Längtar tills vi har färska jordgubbar igen här i Sverige. Det är ju iaf fantastiskt att vi har en hel vår och sommar framför oss! 



That's life!

Det här med att vara sjuk gör att jag nästan lever som en bipolär.. På riktigt alltså. Jag har utvecklat en egen variant av sjuk/frisk-bipoläritet.  


När man fått sova en natt utan smärtor och mår lite bättre är allt helt plötsligt så himla bra. Man känner att livet och världen liksom får tillbaka all färg och energin pumpar. Solen lyser extra fint, en promenad ger lyckorus som inget annat och man har bara lust att börja springa och aldrig sluta för att man bara mår så himla bra, man är tacksam över allt och man är liksom taggad på livet i största allmänhet. Jag vill bara göra ALLT och jag har så mycket kärlek till livet och energi att göra av med att jag knappt vet vart jag ska börja! Tankar som "nu är jag tillbaka" pumpar och jag tror på fullaste allvar att det kommer bli bra nu. Jag känner mig redo för att gå in på arbetsplatsen och säga att nu är jag tillbaka och redo att dra igång igen med start idag. Jag kommer att tänka på vänner jag inte träffat eller hört av på länge som jag har lust att boka in träffar med hela em i ett späckat schema för att hinna med så många som möjligt. Jag planerar resor, gör listor på allt jag ska göra med mitt liv och känner mig som en superwomen. Jag drar på en festmakeup och känner mig bara allmänt skön, snygg och bäst.

Men sen kommer knivhuggen i magen, den molande smärtan ökar och världen blir mer och mer gråskalig igen trots att samma sol är framme nu som i förmiddags. Det är som att den där uppblåsta badleksaken a la Evelina blir punkterad och luften sipprar ut i en rasande fart tills det bara är en hög skynklig plast kvar. Jag måste parkera mig i sängen/soffan igen för att smärtorna gör att jag inte kan vara igång över huvud taget. Livet handlar helt plötsligt istället om att ta sig igenom nästa timme. Jag blir deppig och hatar allt, vill bara stänga in mig och aldrig någonsin gå ut i världen igen och se allt jag hela tiden missar. Jag går från att vara maniskt lycklig till depression på ett ögonblick. 

Sen finns det ju det neutrala mellanläget som jag är i oftast. Jag bara är och fördriver tiden med något som gör att jag ska slippa tänka och känna.. Jag är så trött på att ständigt planera mitt liv och ändå aldrig någonsin kunna planera någonting. Och så är jag sjukt trött på lagom. "Om jag tar en promenad på fm blir jag oftast sämre på em så då får jag räkna med att ligga och vila då. Är den promenaden värd det eller är det något annat jag hellre vill göra?" "Tar jag det lugnt nu på fm så kanske jag kan göra något på em istället. Men trots att jag bara vilar på fm så är det ändå inte säkert att jag kan göra något på em, så då kanske jag ska göra något nu istället eftersom jag kanske är sämre senare och inte kan göra något alls av den här dagen då." 
Jag måste hela tiden värdera allt i värt/inte värt. Jag måste hela tiden vara inställd på det värsta men alltid hoppas på det bästa för att öht orka överleva! 

Jag har lätt för att snöa in mig i saker och det kan ofta leda till att jag alltid vill ha mer, och i slutändan kan det också leda till att jag mår sämre trots att det är något jag egentligen mår bättre av. Ett exempel är promenader/löpning. Jag älskar att ta en långpromenad eller löptur med hög musik i hörlurarna och vara ute länge. Jag älskar att känna svetten spruta och hur kroppen får jobba tills den tar helt slut och då älskar jag att pressa mig ännu hårdare tills man får den där kicken av en helt slutkörd, svettig löptur och man är så slut så man bara vill ramla ihop typ (fast på ett bra sätt). Ni vet när man först promenerar men känner hur man blir så speedad av energi att man bara måste springa istället för att energin måste ta vägen någonstans..? Den känslan. Tänk er nu att det här är bland den bästa känslan jag vet. Sol, moln, spöregn eller vinter spelar ingen roll för det är det där löpruset jag pratar om, den där kicken och känslan man får i kroppen liksom. 
Sen lägger vi till mitt liv idag. Vissa dagar kan jag ta en promenad på ett par km men oftast blir jag ju mycket sämre efter till och med en sån sträcka. Skillnaden mellan vad jag vill/behöver och verkligheten är ju natt och dag och det är inte samma sak att "gå ut och ta lite luft" några km som att kötta järnet. Och här kommer den här dåliga sidan in.. Jag tycker att det psykiskt är jobbigare att ta en promenad på två km än att inte ta promenaden alls. Det är ju inte en slö promenad jag vill ha utan jag vill ju ha den där kicken som man får när man kört slut på sig fullständigt. Så att ta en promenad ger mig bara så sjukt mycket påminnelser om vad jag inte kan göra längre och en påminnelse om hur livet hade kunnat sett ut om jag inte blivit sjuk, att det helt enkelt blir för psykiskt jobbigt att göra det. Det är lättare att stänga av innan än att få en liten teaser som bara gör att jag vill ha det mer än någonsin. 

Allt ger mig sån himla energi och livsgnista och jag blir så taggad på det mesta. Men ger livet mig lillfingret så vill jag oftast ha hela handen och att lägga sig på en lagom nivå och "vara glad för att jag iaf kunde ta mig ut idag" är så mycket svårare än att bli ledsen över att jag inte fick göra det jag helst ville och fullt ut. Och då är det ju lättare att stänga in sig och inte bli påmind om allt det bra livet har att erbjuda istället för att ständigt bli påmind och matad om hur bra jag skulle kunnat må och hur mycket jag skulle kunnat göra om förutsättningarna varit annorlunda. Jag måste hela tiden hålla tillbaka och då tycker jag typ att det är lättare att slå av helt än att lägga mig på den där vidriga lagomnivån. Man lever lite men man får bara utnyttja 5 % av livet, men tillräckligt för att få mersmak och vilja ha extra allt.. Du vill alltid ha lite till och lite till men du vet redan innan att du alltid bara kan få en liten munsbit and that's it. 

Allt eller inget, svart eller vitt är inte ett optimalt tankesätt direkt men det är precis så jag känner när jag går in i min wannabe-bipolär period. All in or nothing. När jag precis fått tagit en tugga av det godaste jag vet för att sedan se hur någon tar det ifrån mig och slänger bort det. När man för en sekund blir påmind om hur fantastiskt livet kan vara men sen blir tillbakaslungad till soffan och fosterställning och helvetet on earth. 

Och så var vi där igen... Hur tusan hittar man en hållbar vardag i detta skitupplägg? Hur lär man sig att leva på halvfart när allt man vill är att leva dubbelt? Hur lär man sig att vara tacksam över det lilla man får istället för att vara ledsen över att man inte fick allt? 


Stugmys!

Efter visningen hoppade vi in i bilen och åkte till stugan.. Vi lurade även dit mormor och morfar och det var trevligt att träffa dem, det var ett tag sedan. De bjöd på lunch på Strandbaden och sen hängde vi i stugan någon timme. Musch kom också en sväng och gjorde oss sällskap. 


Johan blev sugen på att ta en sväng på isbanan på sjön (det var han som ville, lovar) efter maten och gu vad roligt det var... Det kändes som att vi var två pinsamma tonåringar som gled runt i en (super)trimmad EPA typ men sjukt kul var det iaf, haha. Dock fick jag panik över att Edward skulle sitta i buren i bakluckan. Tänk paniken att gå igenom isen och inte ha möjlighet att få ut Edward innan bilen sjunker. Fick panik av bara tanken så det blev tvärnit för att ta fram Edward till framsätet istället innan vi fortsatte att sladda, haha. 

Tack bästa mormor och morfar för en mysig dag! 


Böna café!

Visning: Check! 


Vi hann med ett besök på Böna Café under visningen. Så mysigt! 


Vasaloppet!

Nu är vi redo för visning! Vi följer Vasaloppet i väntan på att Linus ska komma och sen åker vi. Spännande! 


Jag mår mycket bättre nu. Sjukt att det kan svänga så fort.. Jag har ju bara sovit max någon timme inatt men dagens planer tillåter att jag är lite trött och seg. 


In our bedrom!

One of these superjobbiga nätter har precis passerat.. Jag har inte sovit många timmar. Vi gick och la oss vid 00 men 2 h senare var det bara att flytta in i badkaret istället för att smärtpaniken började ta över. Det är så jobbigt när allt man vill är att sova sig igenom all pain men när man har extremt ont går det inte att sova, moment 22. 


Igår spelade KRIF-Borlänge sitt andra möte och det blev vinst i förlängning även igår. Väldigt spännande match. Detta betyder att KRIF är vidare till nästa omgång där ett nytt bäst-av-tre-möte väntar och Borlänge är ute. Heja brors och heja KRIF! 

Idag är det visning här hemma kl 12! Hoppas det kommer en del intressenter (och att de är intresserade även efter visningen)! 


Fredags-standard!

Ikväll blev det pizza till middag framför filmen Inception. Sjukt grym film om ni frågar mig. Jag har sett den förut såklart men den tål att ses flera gånger!


Johan sover redan här bredvid mig i soffan, Edward sover i sängen och jag vet inte om jag ska slå på ännu en film eller väcka Johan och dra med honom till sängen istället. Men det är ju trots allt något speciellt med att somna i soffan till en film en fredagskväll..

Trevlig helg på er! 


Älskade håky!

Jisses vilken spännande match det blev igår. Vi åkte till Borlänge direkt när Johan slutat jobba och kl 19 började matchen! Så himla kul att se. Gu vad jag saknat att titta på brors när han spelar. Från att ha sett typ alla hans matcher hemma i Brynäs till att inte sett någon live under hela säsongen. Vi följer dock matcherna flitigt på nätet eftersom de sänds där, men det är ju långt ifrån samma sak. 


Det blev iaf vinst i sudden, period 4! Det är nu playoff till Allsvenskan. KRIF ska möta Borlänge ytterligare en (eller max två) matcher i helgen. Det är den som är bäst av tre som går vidare. One down, one to go! 

Så mysigt att få träffa brors också. Det var alldeles för länge sedan ❤

Vi blev ganska många som åkte och tittade igår. Kul! Papi åker nog ner till Blekinge idag för att se helgens matcher också. Jag hade så gärna velat följt med men första visningen är på söndag och vi har en del kvar att fixa inför det så jag blir hemma. Måendemässigt känns det klokast också faktiskt.. Håller tummarna på vinst imorgon så att spelet fortsätter lite till! 


BORLÄNGE-KRIF!

Nu åker vi till Borlänge för att kika på brors match. Som jag längtat efter att se match live.. Vi har inte missat många matcher men detta blir säsongens första live. Vi är så taggade! Hejja hejja KRIF!! 


Hus till salu!

Nu ligger vårt hus ute till försäljning! 



Länken hittar ni HÄR!

RSS 2.0