Mjölkmustasch!

Vi tog oss ut på en liten promenad idag.. Vi behövde få lite luft och Edward är ju alltid sugen på att komma ut så han blev så himla lycklig när kopplet plockades fram. Han vet att koppel = promenad. Stackarn får inte komma ut på så mycket promenader längre.. Det ska bli bättring så fort jag är lite mer på benen igen! Annars har vi bara chillat hemma. Jag blev kvar i sängen i morse och kollade på säsong 3 av Skam. Sen har det mest bara varit soffan resten av dagen. Tråkigt att använda hela mellandagarna till att må för dåligt för att orka göra något, men vad gör man. Vi har haft det supermysigt ändå. Massa gos i soffan och massa filmmys. 


Imorgon åker vi till Östhammar igen för att fira nyår där likt förra året hos Johans en vän. Vi blir några par som ska laga trerätters och spela spel och ha en mysig kväll tillsammans. Jag är lite rädd för att jag inte kommer fixa en helkväll med mitt nuvarande mående, men jag hoppas att det går bra. 

Edward blev alldeles snorig på prommisen. Det ser verkligen ut som en mjölkmusche. Lille knäppgrisen, haha! 



Håky!

Ikväll sitter vi återigen bänkade framför hockeyn.. Heja brors och heja KRIF! 


Skinnbralla!

Idag låg vi i sängen till 10.30 (!!). Vi vaknade någon timme tidigare såklart men jag pallade inte att gå upp.. När jag äntligen fått bukt på smärtan tack vare extra medicin förflyttade vi oss till soffan där vi åt lång frukost framför en film. En riktigt slapp förmiddag.


Sen packade vi in oss i bilen och åkte och hälsade på Johans vän. Sjukt fin himmel när vi skulle åka därifrån. 

Sen åkte vi ut till Vinnersjö en sväng för att heja på farmor och farfar. Farfar är nyopererad så vi lämnade en liten 'krya på dig-chokladask' och hängde där ett tag. Mysigt besök. 


(Jag håller med om att dessa brillor inte direkt är mina top 10 finaste jag har, men av någon anledning är dessa de enda som hamnat kvar i bilen så det är därför de använts flitigt nu på slutet.. Note to myself: byt bil-brillor imorgon, haha! Fast obviously har jag ju köpt dem för att jag tyckte de var fina/annorlunda, så självklart är det ju något med dem jag gillar..) Slut på försvarstal.

Jag är helt kär i mina nya skinnbrallor. Supersköna. Nu för tiden är första kriteriet inför klädköp att jag ska kunna ha plagget även de "onda" dagarna.. Förr köpte jag kläder som var snygga men inte så magvänliga som jag skulle använda när jag mår bättre igen, men eftersom den dagen inte är i sikte ännu är det alltså bekvämt som går först nu för tiden. Men dessa brallor var alltså supersköna - och fina. Jag älskar skinn/lackbrallor (om man matchar dem på "rätt" sätt) men Johan tycker inte alls om det, haha. Vilket dilemma.. Vi märker ju tydligt vem som har mest att säga till om i det här fallet.


Bort med jul och shopping!

Vi hade visst glömt vattna granen innan vi åkte till Östhammar för julfirande så den var stendöd när vi kom hem.. Så idag rök all jul! Det blev ett ganska kort julpyntbesök i vårt hus i år men jag måste säga att det är lite skönt att få bort det också. Vi har inte jättemycket julpynt direkt men det röda är iaf borta nu och det är istället vitt och fräscht igen. Härligt!

Vid lunchtid åkte jag till Valbo en sväng för att byta Johans julklapp (jag ångrade mig med mitt färgval och Johan var inte omöjlig med ett byte så nu blev det en svart Moccamaster istället). Jag fyndade även lite smått idag igen. Alltså shit vad jag har mellandagsrea-shoppat på två besök á 2 h vardera. Jag är extremt effektiv när jag shoppar.. Ingen sån där som kan gå runt och strosa och fundera en halv dag. Snabbt ska det gå. 


Såå tillbaka till min shopping. På Gränby hittade Johan sjukt snygga kostymbyxor på Carlings, fast lite mer loosefit och sköna. Jag blev helt kär i dem också så jag köpte två par jag med i olika färger. Nördigt, men sjukt bra för min mage. Strunt samma att det var på herr känner jag för de satt fint ändå. De är iaf mina nya favvobrallor. Annars då? Tre stickade långa tröjor ner till knäna med slits på sidorna (mamma jag körde en dig, haha. Om mami hittar något hon älskar så brukar hon köpa det plagget i alla färger som finns. Så jag köpte alltså samma modell i tre olika färger.. Men jag blev kär så jag hade inget val, haha!) Sen har jag köpt tre klänningar, en tisha, en sidentopp, en kavaj, en långkappa (den går typ nästan ner till anklarna, sinnessjukt snygg!), två skinnbrallor, en lite annorlunda men väldigt snygg mocca"kavaj" (som för övrigt två bruttor stod och gjorde narr av för de tyckte att den var ful, haha. Tur att man inte orkar bry sig!), ett par örhängen och ett halsband. Sjukt va? Men jag är svinnöjd med min shopping. Älskar allt! Jag har en förmåga att shoppa när jag mår dåligt i ett tafatt försök att köpa mig lycka, så med den här mängden shopping är det ju ganska underförstått hur jag mår för tillfället.. Haha. 

Jag har kärat ner mig helt i långa plagg, gärna en bit nedanför knäna får topparna/klänningarna gå. Så sjukt fint tycker jag. 

Solen sken när jag åkte till Valbo. Jag tog på mig mina humlebrillor och sjöng till hög musik hela vägen för att puffa upp humöret lite (jag mår 'bra' i övrigt så ni behöver inte oroa er för att jag håller på att gå in i en djup depression, men jag blir bara så himla knäckt över att vara sjuk/all denna smärta och det är den humördippen jag pratar om). Det låter fruktansvärt när jag sjunger men det är ju verkligen en moodbooster om ni frågar mig: att trycka ner gasen lite extra, ha hög musik i bilen och sjunga till allt vad man orkar. Bästa.

Ikväll har vi kollat på första Allettan-matchen. KRIF förlorade tyvärr men det är ju måånga matcher kvar.


Jag plöjde igenom SKAM förra veckan, båda säsongerna. Shit vad gammal jag kände mig men åh vilken mysig serie ändå. Jag blev ju "vuxen" tidigt eftersom jag flyttade hemifrån redan som 15-åring. Men ibland skulle jag bara vilja spola tillbaka till den där pirriga ungdomstiden när allt var så stort, spännande, "oproblematiskt" och ballt. Livet handlade typ bara om vem som kände vem, alla dessa häftiga äldre och snygga killarna i skolkorridorerna, vem som hade vart på coolaste festen/krogen på helgen osv. Bara massa chill och bara massa leva life! Men nog passar nog vuxenlivet mig lite bättre ändå.. Det är ändå mer jag. 
Slutsatsen? Jag rekommenderar er att titta på SKAM oavsett ålder. Mysig serie. 

Nu ska vi vika in för idag. God natt! 


Peace!

Det blev inget kalas.. Vi åkte hem och däckade i soffan istället. Fuck vad magen bråkar med mig. Skönt att vara hemma iaf. Jag har lust att låsa in mig i huset i en vecka och inte prata med eller träffa någon. Bara slippa "spela" att jag mår bra fast jag inte gör det.. Det tar mer energi än vad jag har för tillfället.


Gränby centrum!

Idag har vi varit till Gränby centrum för en kik på mellandagsrean. Vi var "bara" där i ett par timmar men både jag och Johan hittade lite smått och gott. Nu ska vi tillbaka till Östhammar (eller Gimo för att vara mer exakt) och äta sen lunch hos Johans morfar med den sidan släkten. Sen ska vi vidare på födelsedagskalas i Hedesunda för pappas fru Maria som fyller år. Efter det åker vi HEM! Mysigt.


Arbetarbladet!

Jag fick frågan om att skriva om mitt liv med endo i lokala Gävletidningen Arbetarbladet för några veckor sedan. Igår hamnade den på nätet och den ska troligtvis vara med i tidningen de närmaste dagarna också. Den låg som 'mest lästa' hela dagen igår. Kul, eller nåt. Här kan ni läsa min text om ni inte orkar gå in på tidningens sida på nätet (finns på arbetarbladet.se).. Artikeln har delats över 450 ggr. Sjukt! Tack till alla er som sprider min text på olika sätt ❤

Jag vaknar till ännu en dag som sjuk. Smärtorna gör sig påmind innan jag ens slagit upp ögonen. Jag har lust att bara skrika och gråta, men jag vet att det inte hjälper.

Jag stapplar in till badrummet, tar fram min dosett och stoppar i mig mina tio morgonpiller. Jag lägger mig i sängen igen tills medicinerna börjar verka och jag försöker att låta bli att tänka. Men det går inte. Att jag som 26-åring skulle hamna i detta helvete hade jag aldrig kunnat ana. Jag som hade hela livet framför mig med karriärdrömmar som var enorma! En ekonomexamen och en fastighetsmäklarutbildning skulle göra det möjligt! Jag hade så mycket jag ville uppnå i livet! 
Men så brakade allt!

Många operationer, hundratals sjukhusbesök, sprutor, tio olika sorters mediciner med 30 piller dagligen, röntgen, akuten, kateter. Allt detta blev - och är - mitt liv.

Endometrios är en sjukdom som många inte ens vet vad det är. För mig är det något som har vänt upp och ner på hela mitt liv och förstört varenda sekund. Från att vara en pigg och glad träningstjej som älskade att jobba, till att bli heltidssjukskriven och fullproppad med mediciner. Jag har smärtor som jag ofta kräks och svimmar av. Jag har varit sjuk i över tio år och det tog hela sju år (!) innan sjukvården kunde fastställa min diagnos. Tyvärr är inte ens sjukvården påläst om sjukdomen. Jag kan fortfarande komma in på akuten med smärtornas smärta och bli hemskickad av en läkare med ordination att ta en alvedon, trots att diagnosen tydligt står i min journal. Att man som sjuk dessutom måste kriga mot hela sjukvårdssystemet för att över huvud taget få någon hjälp (och det värsta av allt) bli tagen på allvar, gör inte saken bättre.

Om man tappar hoppet inför framtiden? Självklart! Jag kämpar vissa dagar för att ens ta mig upp ur sängen och den allra största kampen är att inte tappa bort mig själv i det här och bli bitter. Det är tufft att försöka "behålla sig själv" när man är fånge i sin egen sjuka kropp. Frågan jag ställer mig, varje dag, är hur länge en kropp klarar av dessa mängder starka mediciner och hur länge jag ska orka?

Endometrios är en kronisk sjukdom som det inte finns något botemedel mot. Än. Men med samhällets hjälp kan vi åtminstone få upp ögonen för hur sjuk man faktiskt kan vara med diagnosen och hur viktigt det är att få hjälp i tid. Det behövs forskning, läkarna behöver bli mer kunniga och hela samhället måste förstå allvaret med denna sjukdom. Det finns många endosjuka som inte orkar leva längre för att sjukdomen äter upp livet inifrån.

För att få stopp på detta behöver samhället, på alla plan, ta mer ansvar för att acceptera att Endometrios finns, vare sig vi vill eller inte. Och slutligen, till alla läkare och sjuksköterskor som vi kommer till när vi inte klarar av att hantera situationen hemma: Hur skulle du bemöta mig om jag kom in på akuten med tårar i ögonen och en spypåse i handen om jag vore din dotter, syster eller mamma?


Julafton!

Johan var som en liten unge natten till julafton.. Jag tror han vaknade fem ggr och var alldeles pirrig varje gång. "God jul! Vad tror du klockan är?" "God jul. Ska vi gå upp snart?" "God jul. Är inte du lite spänd på min julklapp till dig?" Jag skrattade så mycket varje gång. Kl 9 gick vi äntligen upp, haha. Vi åt lite snabb frukost och sen öppnade vi våra julklappar till varandra. Världens finaste boyfriend hade köpt en padda till mig. Love you! ❤ Johan fick en Moccamaster och ett skinnförkläde av mig och ett skrivblock av Edward. 


Edward fick öppna en av sina fyra julklappar också. Han öppnade det helt själv och tyckte att det var så himla kul! 

Kl 11 mötte vi upp Eva och Christer för en promenad i skogen. Eva tyckte att Edward skulle få göra det som han tycker mest om som julklapp på julafton och som han njöt. 

Efter prommisen åt vi lunch: tomtegröt och skinkmacka. Sen gick vi hem och gjorde oss i ordning och vilade lite innan Kalle vid 15. Som vanligt somnade jag och missade typ hela jultvn..

Sen kollade vi på super8-film från förr, häftigt! 

Vi åt julmat tills vi rullade fram sen.. Glömde dock knäppa kort på all mat så det får bli två nördiga julselfies. Jag älskar mitt nya rosetthårspänne.

Sen körde vi julklappsleken. Jag tog hem ett, Johan två, Eva ett och Christer blev utan. Jag fick en eldkorg som jah blev superglad för. Efter det plockade vi fram spelet 'Med andra ord'. Superkul spel och självklart vann jag och Johan! 

Edward fick öppna sina andra julklappar och sen blev det massa bus med de nya leksakerna. Både Johan och Eddi var helt slut efteråt, haha!

Min fina lilla gris och jag framför granen!

Och slutligen jag och den stora älsklingen!

Vi avslutade kvällen med att titta på 'Tomten är far till alla barnen'. Vilken fruktansvärd kaosfilm, haha. Men den är ju faktiskt ganska bra, på ett dåligt sätt.. Eller nåt, haha. 


Tack fina älskling och svärisar för en fin julafton! Min första julafton ifrån familjen. Saknade alla såklart men det blev superbra ändå! 

Hoppas ni alla haft en fin julafton igår. God fortsättning på er! ❤


Dan före dopparedan!

I fredags kväll körde vi verkligen 'dan före dopparedagen-mys'. Vi åt middag (vi skippade julmatsnischen och åt världens godaste fisk och skaldjurssoppa), klädde julgranen, griljerade skinka och sen satt vi självklart bänkade framför bingolottos uppesittarkväll. Vi vann ingenting någon av oss, typiskt! När uppesittarkvällen var slut invigde vi skinkan med en skinkmacka innan vi gick hem till oss och sov.. Verkligen en mysig kväll!


God jul!

Vi har haft en jättemysig dan före dopparedagen och julafton. Nu ska jag krypa ner i sängen bredvid min lilla tomte! Uppdaterar bloggen om vår jul imorgon istället.. Jag ville bara kika in lite snabbt och önska en fortsatt god jul! 


23 december!

Vad roar vi oss med idag då? Vi åkte till Östhammar/Askön igår kväll (med ett snabbt stopp på H&M i Gävle på vägen.. Jag hittade 4 plagg jag älskade på 30 sekunder, plockade på mig dom och gick till kassan. Är inte jag en drömflickvän så säg?) 


Idag jobbar Johan sista dagen innan han går på julledighet i 10 dagar. Jag och Eddi har grejat lite här hemma. Jag har varit till Volvo en sväng med bilen (de hade missat att stänga av 'boka tid för service'-påminnelsen när de servade den för någon vecka sedan), jag har varit till Granngården och köpt julklappar till Eddi (4 stycken, det är väl lagom? Haha!), varit till ÖB och köpt lite tomtar (eftersom vi firar jul i Östhammar måste vi ju pimpa torpet med tomtar för att få lite julkänsla även här) och så har jag bakat nougatkaka. Peace of cake var det! Jag har sinnessjukt ont men jag försöker distrahera smärtan med att göra saker istället för att bara ligga och vila.. Tyvärr funkar den taktiken inget vidare för magen men huvudet/psyket mår bättre iaf.. 

Btw. På tal om ÖB. Jag är typ aldrig på ÖB hemma men här i East är det den "enda" affären med krimskrams typ så jag hänger där ibland när jag behöver något. De har faktiskt väldigt mycket fint till inga priser alls! Tips tips. 

Edward är lika galen och energisk som alltid när vi är här. Som han älskar Askön. Han är ute hela tiden typ, kommer in en sväng för att kolla läget här hemma och sen sätter han sig och gnäller vid dörren och vill ut igen.. Heela dagen lång. 
Han har världens viktigaste jobb här också (han har tillsatt sig själv som högst ansvarig för ett jobb som inte ens existerar): gnaga bort bark på veden. Han går till svärisarnas vedförråd ute på gården på morgonen, gnager någon timme, skäller och blir arg ibland när barken sitter för hårt eller när något vedträ är för tungt, tar lunchpaus och kommer hem en sväng och sen kör han någon timme till på eftermiddagspasset. Han älskar verkligen ved! Det ligger vedträn lite överallt på gården.. Tur att Eva och Christer älskar Edward annars hade det varit tufft, haha. 

Hoppas ni alla har läget under kontroll inför julen så att ni kan njuta massor! 


Lilla julafton 2: papis place!

Vi har verkligen haft en mysig dag idag även om dagen hade kunnat börja bättre. Älskade brors kom hem för första gången sedan säsongen drog igång i sensomras.. Han har varit så sjukt saknad! Och nog för att jag blev glad att se honom, med det fanns en liten kille på fyra ben som blev ännu mer lycklig av att se vår finaste bror komma in genom dörren. Kärt återseende! Vi åt lunch när brors, Felicia och Musch kom och sen kom även mami och Thomas och myste med oss lite. Kl 18 var det dags för julfirande hos pappafamiljen med hela gänget (Jopplas du var som vanligt extremt saknad!!). Vi har verkligen haft en supermysig och trevlig kväll trots att mitt mående inte är på topp. Tack bästa ni för en grym kväll och tack för så fina julklappar. Love you! 


Sjukan!

Jag började dagen med ett "akut" sjukhusbesök. Living the dream! 

Nu ska vi ut till Valbo en snabbis och sen kommer bästa brors (och Felicia) äntligen hem! Det ska bli så himla kul att träffa er! ❤ Musch och mami kommer också till oss så vi kör massa mys och häng idag. 


Ikväll ska vi fira "lilla julafton" med pappafamiljen. Det här är ju ett grymt upplägg. Då får vi njuta av flera julaftonar (?) och julen känns längre.. Underbart!


Sea!

Jag och Edward behövde komma ut lite trots att magen mår sämst även idag.. Det är så underbart att bo 1 min från havet. Man behöver inte gå långt för att få njuta av fin utsikt. Vi bor dessutom längst ut på en udde så vi har havet nära åt alla håll. Nu när det är vinter och alla löv är borta har vi dessutom lite havsutsikt hemma från huset, det ni! Haha. Vill vi se havet från huset på sommaren är det upp på taket som gäller..


Detta är längst ut på udden på "andra sidan". Där är det inte lika öppet. På vår "vanliga" sida har vi öppet hav och utsikt över där hav och himmel möts vid horisonten. Så fint! 


Fuck pain!

Vilken smärta idag.. Varenda liten rörelse har känts som knivhugg i magen och jag har varit tvungen att gå ihopkurad som en tant för att över huvud taget kunna röra på mig. Hela vänster sida krampar, smärtar, hugger och svider. Jag hoppas på en bättre dag imorgon!


Hoppas ni alla haft en fin fjärde advent! Den här lilla tröttmössan har gjort av med ungefär lika många kalorier som mig idag.. Sjukt charmig/ful, haha. Lilla gosegris! 


Lilla julafton i Furuvik!

Vi hade en jättemysig kväll igår! Lugnt och skönt. M&M har fått så himla fint och mysigt i deras hus och det var verkligen julstämning. 


Lilla julafton 1!

Nu kör vi lilla julafton med mami-familjen! Mys!! Vi är vrålhungriga. Trevlig lördag till er.


Jul i vårt hus!

Granen är pyntad och jag börjar äntligen få lite julkänslor.. Pappa har fixat granen till oss och det var väl tur med tanke på mitt granletaröga (eller brist på snarare). 


Vi har fått ganska mycket gjort här hemma idag. Dörrhål, lister, jag har gått igenom massa lådor som stått i vårt uterum och styrt upp lite där och i alla uthusen, jag har målat två hyllor och så har jag svärtat spisen. Det börjar verkligen kännas "klart" här hemma nu och det är en underbar känsla. Självklart har vi massa småfix kvar men nu kan vi äntligen dra ner på tempot och släppa super-rustandet (för den här gången). Nu kan vi gå över till att småpilla med det vi känner för när vi känner för det men först ställa in oss på en lugn och skön jul! Tänk att vi har rustat vårt hus varje ledig stund (och lite till) i 6 månader. För exakt 6 månader sedan imorgon fick vi tillträde till huset och körde igång med rusten samma dag och vi började med att riva ut hela köket. Det känns väldigt länge sedan! Men vi är så nöjda med vårt resultat. Här kommer vi trivas (tills vidare).. 

Spisen blev superfin. Som ny!

Kocken bjöd på en fantastisk middag ikväll. Sinnessjukt gott! Hemmagjorda viltköttbullar, brunsås, lingon och klyftpotatis.. Mums!

Jag har varit "nyttig" (på Evelina-viset, därav "") i två månader nu.. Bara godis på lördagar, inte massa småätande hela tiden, inte massa fika hela tiden osv. Jag ska skärpa till mig på allvar nu ett tag framöver, med undantag för julfirande-dagarna. Min kropp behöver det! Jag har verkligen svårt för att hitta en nyttig livsstil och jag är ganska allt eller inget.. Detta gör att jag alltid faller tillbaka eftersom 'inget' är svårt att hålla hela tiden. Men åtminstone någon månad ska jag detoxa och "börja om" med min kropp! 

Nu ska vi gå och lägga oss. Imorgon väntar lilla julafton hos Musch och Matti med mami-familjen. Det blir mysigt! Vi ska dock inte vara där förrän 15 så vi har en lugn och skön förmiddag hemma först! 

Trevlig helg på er! 


Fredagströtta!

Sovmorgon deluxe idag.. Iaf för mig och Edward! 


Gran och kött!

Igår var jag ut i skogen och letade efter min första egenplockade gran. Vi har fått en superfin av pappa som vi ska ha hemma men vi (jag) ville ha en liten i torpet också eftersom vi kommer fira julen där. Det var ju inte det lättaste att hitta en fin gran.. Särskilt inte så liten! Men nu har vi iaf en (fruktansvärt ful) gran även i torpet! En egen stjärna fick man pyssla ihop också.. Haha ja vad ska man säga... 

När Johan slutat jobba åkte vi till en bonde i Östhammar och hämtade kött som vi beställt. En kvarts kalv. Det blev sjukt mycket kött! Vi har nog kött för ett år nu, haha. Om man ska köpa kött så tycker jag verkligen att man ska köpa "riktigt" kött som är bra och där man vet att djuren haft det bra. Jag har börjat tänka mer och mer på hur vi människor behandlar djur.. Det finns så mycket fruktansvärda filmer som alla delar på fb där man ser hur sjukt många djur som blir dåligt behandlade. Det är så himla sorgligt! Jag skulle aldrig kunna sluta äta kött men när man äter kött från djur som haft det bra kan man åtminstone äta kött med lite bättre samvete..

En kvarts kalv - allt detta kött - 4000 pix. Över 30 kg kött i olika bitar. Typ 15 kg köttfärs och resten är en mix av alla andra delar på djuret. Taget! 


Årets julkalender!

Jag har tillbringat förmiddagen med att titta ikapp lite på Selmas jul. Jag hade bara sett till avsnitt 8.. Vilken fantastisk julkalender! Alla barn måste ju älska den? 

Mina favoritjulkalendrar sedan tidigare är Mysteriet på Greveholm, Pelle Svanslös och Tjuvarnas jul. Även denna kommer upp i samma klass tycker jag! Underbart sätt att räkna ner till julafton oavsett ålder.


Julbord!

Igår kväll var vi på julbord på Forsmarks värdshus. Det var supergott allting! Vi rullade därifrån.. Vi hade bord kl 18 och vi var hemma redan vid 21:30 så det blev en tidig kväll. 


Handyman!

Ok jag fortsätter att toffla vidare.. När man inser så här på kvällskvisten att jag har världens finaste boyfriend och får lyckorus över att han är min och bara min! Han är verkligen så himla fin både på utsidan och insidan ❤️ Vi som är ifrån varandra typ 8h x 3 arbetsdagar i veckan = 24 h/vecka är ju inte vana att sakna varandra direkt, haha. Vi är ju liksom med varandra in princip jämt. Ändå kan jag inte få nog av denna man utan vill bara ha ännu mer hela tiden. Det gör ju såklart att nu när vi har varit ifrån varandra i... drygt 30 h (HAHA!!) så är man redan saknig. Man får väl vara så här fjollig ett tag till när man fortfarande kan skylla på att man är nykär, men sen är det dags att skärpa till sig. Vi är ju "bara" uppe i 1,5 år än så länge så det borde ju fortfarande vara ok, haha. Jag är bara så himla taggad på vårt liv tillsammans. Du gör mig verkligen till världens lyckligaste giirlfriend.


På riktigt.. Kan man ens vara så här fin/het/snygg/sexig?

Nog om det.. Vad har hänt annars idag då? Jag har hjälpt mami att plugga precis hela dagen. Vi slutade vid 19 med ett avbrott för hockeyn men sen körde vi lite till plugg innan det var läggdags. Imorgon ska mami tillbaka till skolan igen i Sthlm så jag åker med henne imorgon bitti, hoppar av i Uppsala för att sedan ta bussen till East. Imorgon kväll väntar julbord på Forsmark med Elservice. Mums!


Och hockeymatchen då? Så himla sjukt spännande match. De var grymma i första perioden och halva andra men sen tappade de.. De var ju tvungna att vinna för att ha en chans att ta sig vidare till allettan och de spelade mot serieledarna så man trodde ju såklart att det skulle bli en tuff match. Och det blev det. Men de vann med 3-2 och det resultatet var ändå väldigt välförtjänt. Domarna var inte jättebra direkt så därför var det extra tur att de vann. Kul att förlora en så viktig match pga att domarna missade/struntade i att ta typ fyra solklara utvisningar för Kristianstads del medan de plockade minsta lilla för KRIF.. Jaja. Vinst. Det var det viktigaste. Och att brors var grym som alltid, men det behöver jag ju knappast skriva för det vet ni ju alla redan! 

Sweet dreams! 


Hockey!

Till alla hockeyneerds! Brors match sänds gratis på hockeyettan.se ikväll. Kallinge Ronneby-Kristianstad i div1. Det är en superviktig match för att de ska kunna ta sig till slutspel och den spelas på hemmaplan. Den började kl 19! Skynda skynda att in och kika! 


Brors #72



Mamigos!

I eftermiddags kom pappa, Maria och Alice till oss på lite julfika. Mysigt! Det var ett tag sedan de var hos oss så det hade hunnit hänt en del sedan sist. Sen åkte jag med dem ut till Hääs. Jag ska ha sleepover hos mami ikväll och imorgon. Vi ska bara mysa och så ska jag förhöra henne lite inför hennes tenta på fredag. Jag tycker att det är så häftigt att mami vågade hoppa på en utbildning för att kunna jobba med det hon velat länge trots att hon inte är superung längre (sorry mami, haha). Du är grym!


Nu har jag alltså bäddat ner mig i soffan hos mami.. Saknar redan mina boys men jag borde klara att vara utan dem tills på tisdag (brors jag vet att du tycker att jag är fjollig nu, haha. Men en eloge till er som klarar det här med distansförhållande. Vi skulle vara sämst på det!).. Det är ju det där med att sova själv som är värst med att vara ifrån varandra tycker jag. Man saknar liksom boyfriends arm att ligga på och snusa in sig i hans famn. Det finns inget mysigare än när man vaknar till på natten av att den stora skeden kryper närmare intill a la sked och gosar in sig i nacken. Sjukt vad snabbt man "vänjer sig" med människor i ens omgivning. För 1,5 år sedan visste jag inte ens att Johan existerade och nu kan jag inte tänka mig ett liv utan honom ❤️


Mission accomplished!


Snö!

Ääälskar att snön är här! Hoppas den kommit för att stanna.. Dock skottas det inte av sig själv längre som det gjorde när man bodde i lägenheten. Men jag tog glatt på mig skottningen.. Jag skulle på riktigt vilja ut och leka i snön. Ni vet när man kittat sig helt för en dag ute i snön, när man kan dyka ner i snön, åka pulka, göra snögubbar och allt sånt utan att bli blöt eller frysa eller riskera att snön kommer in i gliporna i kläderna. Bara gå all in helt enkelt! Meeen skotta få bli ett bra alternativ till detta. Hörs hej!


Bye bye red!

Hejdå röda färgen på öppna spisen! Vi kommer inte sakna dig! 

Idag har vi checkat av "alla" julklappar som ska inhandlas, på typ en timme.. Vi kör lightversionen när det gäller julklappar i år. Vi ska köpa en julklapp för 200 kr till en lottad person på mammas "lilla julafton" den 17/12, ett julklappsbyte för 100 kr hos papi när vi firar jul hos honom den 21/12 och sen julklappsleken hos svärföräldrarna där man köper en julklapp var för 100 kr. Vi ska fira julafton hos svärföräldrarna i år. Vi har bestämt att vi ska fira varannan jul hos våra familjer, och då kör vi "helhjärtat" firande hos den familjen det året. I år firar vi alltså med Johans familj. Det blir dock bara vi och svärisarna för Johans bror och sambo ska åka till New York över jul. Det blir nog en lugn och mysig jul och jag tror att det blir bra ändå, trots att det blir min första jul ifrån familjen. Det bästa är att vi syskon har lyckats få ihop det så att vi kör "lika" varannan jul med respektive. Det innebär att vi alla syskon kommer vara samlade varannan jul. Otroligt skönt att slippa allt flängande. Det har liksom varit tre familjer man ska hinna med på julafton; respektives (tack och lov är Johans föräldrar fortfarande gifta, annars hade det varit fyra), mammafamiljen och pappafamiljen. Det här blir nog en bra lösning framöver! 


Movienight!

Så god middag!! Köttfärssås är min top 10 älsklingsmat. Särskilt Johans köttfärssås. Jag förstår inte hur han lyckas men allt han lagar är supergott! Jag har inte smakat en enda rätt han gjort som jag inte älskat. 

Vi har slappat i soffan ikväll och tittat på två filmer. Båda med Gerard Butler (fredagsögongodis, tackarr!). En var verklighetsbaserad om Kony och situationen i Sudan. Jag hade glömt bort att Kony existerar (eller existerade, han kanske har dött?) och jag kände hur jag började koka när jag blev påmind om denna hemska människa. Har ni sett "dokumentären" Kony 2012? Youtube. Se den om ni inte gjort det. Jag blir så himla sugen på att rädda världen när jag sett en sån här film. Människor som ger sig på barn och människor (män) som utför sexuellt våld/våldtäkter måste ju vara bottenskrapets bottenskrap i människohierarkin. Kombinationen mellan dessa två är ännu vidriga. Det hugger verkligen i hjärtat på mig när jag tänker på att det just i detta nu finns barn som lever i fångenskap, som kanske har blivit sålda till något äckligt svin som utnyttjar detta barn tills det inte finns något kvar... Trafficking är det som får mig att må sämst av alla hemskheter i världen. Det är fruktansvärt att barn svälter, att barn blir misshandlade, att barn inte har någonstans att bo, att barn tvingas döda sina föräldrar och syskon för att sedan "klara av" att bli barnsoldater... Men att det finns barn som lever i fångenskap och blir våldtagna 20 ggr per dygn i flera års tid/hela sitt liv är så fruktansvärt så jag kan knappt ens tänka tanken utan att bli helt knäckt. Så himla hemskt. Hur kan människor vara så onda? 

Som vanligt går jag alltid in i handlingen för mycket och kan inte släppa det på flera timmar. Jag har sjukt svårt att skaka av mig sånt här som hänt eller händer i världen just nu. Nu ska vi iaf gå och lägga oss. Jag har haft en riktigt dålig dag idag men jag lyckades sova bort någon timmes smärta efter lunch iaf. Ibland känner jag på allvar att jag skulle vilja åka in till sjukhuset och bli nedsövd ett par veckor. Jag behöver verkligen vila från den här skiten! Men att skriva det i samma inlägg som det jag skrev om i stycket ovanför känns nästan pinsamt. Men det kommer alltid finnas människor som har det värre. Ibland "hjälper det" en att orka kämpa på med sitt lite till, ibland spelar det ingen roll hur jobbigt någon annan har det. För även om någon alltid har det värre än en själv så tar det ju fortfarande inte bort mina problem just då när jag mår som sämst. 

God natt! Trevlig helg på er!


Köksspisen är "klar"!

Och voilà! Vi har en putsad spis i köket! Lite finputs är kvar så klart och så ska den bli vit, men det blev superbra. He's awesome!

Nu väntar lyx-köttfärssås och spagetti till middag. Mums!


Virkat överkast!

Jag har fått världens finaste överkast av bästa mormor! Tack fina du (eller ni rättare sagt.. Känner jag morfar rätt är det väl han som varit smakråd, haha). Det passade perfekt här hemma!


Tänk rätt!

Igår kväll var jag och bästis på föreläsning på teatern i Gävle. Det var om positivt tänkande, målbild, hur tankar påverkar vårt mående, hur mycket vår omgivning påverkar oss, kommunikation osv. Hur bra som helst! Egentligen var det inte så mycket nytt men det var nog bra för oss båda med en lite påminnelse om detta.. Det var tre talare och det höll på mellan 18-21.30. Innan det hann jag med en snabbis på stan och så åt vi middag på Österns Pärla.

Btw. Förra veckan så vaknade Johan vid 3 en natt och kunde inte somna om. Han gick upp och skulle sätta sig vid datorn med sina kära aktier, men så var musen borta. Han sitter vid datorn en sväng varje dag så han hade ju suttit där senast samma dag. Jag hörde hur han vände upp och ner på halva stället. Tillslut kom han in och frågade om jag hade tagit bort musen. Självklart hade jag inte gjort det... Så vi har ett mysterium deluxe! Ingen av oss har tagit bort musen, men den finns ändå ingenstans?! Vi har letat som galningar båda två men den är helt väck. Igår köpte jag en ny så det är så dags att komma fram nu musen!


Piglet!

Home sweet home! Idag har jag städat vårt torp, tittat på två SVTplay-dokumentärer, fikat med svärmor en sväng och grejat med lite allt möjligt. Men nu är vi hemma i Gävle igen. Det är mysigt att vara i Östhammar, men hemma är ändå hemma!


Födelsedag!

Nu ska vi över till svärisarna på middag. Eva fyller år idag. Grattis svärmor!


Andra advent!

Vi tog ledigt ifrån husrust igår och åkte och hälsade på mormor och morfar istället! Där bjöds det på glöggfika, stek potatis och brunsås och glass och hallon till efterrätt. Som vanligt rullar man därifrån, men vi hade en trevlig dag! Tack bästa ni.

Kl 19 var det andra adventsfika hos M&M. Vi köpte med oss pizza till middag som vi åt först och sen fikade vi massa hembakt julfika. Så mysig kväll!
Musch var så stolt över att hon köpt hem marschaller.. Sånt som man inte kan ha i lägenhet men som man äntligen kan pyssla med nu när man bor i hus! Hon hade gått ut och tänt två stycken och var så himla glad över att få julpyssla lite i huset, men så hade Matti kommit in efter ett tag och muttrat.. "Typiskt! Grannen ska tydligen också ha adventsfika men dom har tänt 6 marschaller.. helt plötsligt försvann våra två i mängden!" Haha! Är det så här det är att bo i hus? Grannens hus ska alltid vara lite bättre, större, finare, mer.. Well, let the game begin!

Vi kom till torpet/Östhammar vid 23-tiden igår kväll. Vi gick och la oss på en gång.. Jag som är mörkrädd började fundera på läskiga saker och frågade ut Johan om vad han tyckte var läskigast av massa olika alternativ.. "Vad skulle du bli mest rädd av: om en man, en kvinna eller ett barn stod utanför fönstret och tittade in?" "Vad skulle du göra om en sönderslagen människa kom och knackade på?" Bla bla bla.. Jag blev mer och mer rädd för varje fråga jag ställde till honom och han blev mer och mer trött på den där leken.. Tillslut somnade han. Kul kille. Han somnade ifrån mig när jag var som mest rädd, haha. Det var bara att plocka fram paddan och Suits för att komma på andra tankar. Tillslut glömde jag bort allt läskigt och kunde somna.
När jag var liten och rädd försökte jag alltid tänka på "roliga" saker i ett försök till att sluta vara rädd, men vad jag än tänkte på så blev det läskigt. Tänkte jag på julen och tomten så lyckades tomten helt plötsligt få svarta ögon i tankarna, tänkte jag på en liten hundvalp så började den plötligt se spöken och bete sig jättekonstigt... Bra fantasi är inte jättebra alla gånger! Särskilt inte när man är mörkrädd. Undra när jag ska växa ifrån det? 26 år gammal and still a pussy!


Pain!

Kaklet är på plats och det blev kanon! Nu har vi precis ätit middag.. Jag har smärtorna från hell idag. Jag har för ont för att sitta still men för ont för att göra något också. Dessa dilemman.. Tur att jag har världens finaste killar iaf som lättar upp tillvaron lite! ❤️


Kakeling!

Jag kunde inte somna igår så jag kollade Suits till efter 3 på paddan i sängen.. Det resulterade i sovmorgon till 9.30 imorse (och en liten powernap i soffan efter frukost när vi kollade på film)!

Nu är det kakeling som gäller. Det blir så galet fint!! Han är bara bäst min handyman! ❤️


Friday night!

Taket i hallen är klart, spottarna är på plats och så har vi knackat bort all lös puts (?) vid järnspisen.. Vi insåg dock inte hur dammigt det skulle bli förrän det var för sent. Så efter knackningen följde två timmars städning i varenda liten vrå här hemma. Det var ett lager damm över hela hemmet! Sjukt.. Men nu är det skinande rent istället!

När vi var nöjda med husfix för idag åkte vi och storhandlade och så köpte vi **host**.. max... till middag idag igen.

Är det inte sjukt svårt att hitta bra filmer nu för tiden? Det är ju typ en på tio som är bra. Om ens det.. Vi kollade på Safe Haven i veckan iaf. Jag har sett den flera gånger förr men Johan hade inte sett den. Så fin! Tips om ni inte sett den.

Den här kvällen slutade, som de flesta andra nu för tiden, med att hun somnar i soffan. Jag förstår honom.. Inte konstigt att han är trött som han jobbar och sliter med vårt hus! Det är väl lika bra att väcka honom och förflytta oss till sängen innan jag också somnar! Trevlig helg!


Lady in pink!

Idag gör jag comeback i mina rosa byggbyxor igen.. Det var ett tag sedan dom åkte på. Vi har ju bara hållt på med finsnickeri här på slutet, haha!
Idag sätter vi tak: sista taket!!!


Riphagen!

Vi (läs jag, Johan somnade efter 10 min) har tittat på film ikväll.. Den handlade om andra världskriget och var verkligen fruktansvärd! Det var en sannhistoria som byggde på verkliga händelser. Jag är väldigt intresserad av andra världskriget, på något konstigt sjukt sätt. Jag tycker att det är så fruktansvärt hur det kan ha hänt så sent som mitten på 1900-talet. Efter att ha varit i Polen och sett Auschwitz och Birkenau i verkligheten blev allt så himla mycket verkligare och mer påtagligt. Jag var där för många år sedan (kan jag ha varit runt 19-20 år?) men skulle gärna åka tillbaka igen. Efter resan väcktes "intresset" för andra världskriget ytterligare och det skulle vara ännu mer intressant att se det nu när man är än mer intresserat påläst om det hela.

Men till er alla andra "andravärldskriget-nördar" (låter som en ganska kall beskrivning av det hela men ni fattar) kan jag starkt rekommendera filmen Riphagen! Det är ingen feelgoodfilm alls, man mår bara dåligt av den. Ännu sämre mår man när man tänker på att allt har hänt på riktigt för ca 70 år sedan. Tänk att människor kunde behandla andra människor på det sättet.. Så fruktansvärt sorgligt! Det är viktigt att aldrig glömma det som hänt för det får aldrig någonsin hända något liknande igen.

Här är några bilder från min resa.. Så overkligt att man varit precis där allt hänt.

Jag har alltid svårt att få ur hemska saker ur huvudet.. Jag kan gå och må dåligt över en sån här film i flera veckor. Ändå kan jag inte sluta "plåga" mig själv med att titta på såna här tragiska, verklighetsbaserad filmer. Det är bra med perspektiv! Nu ska jag iaf försöka släppa detta och sova. Hoppas ni alla får en bra fredag imorgon!


Beijer, K-Rauta!

När Johan slutat jobba idag åkte vi först till Beijer och köpte på oss lite mer innertak.. Bara hallen kvar nu! Sen åkte vi till K-Rauta och inhandlade kakel till köket, puts till spisarna och lite andra nödvändigheter.. Det hade varit skönt att bli klara med det "stora" till jul. Vi får se om vi hinner! Nu är vi iaf tillbaka hemma i Harkis! Mysigt!


Sagostund!

Ok så nu ska ni få höra.. Den ruttnaste historien jag någonsin kommer berätta på denna blogg.

Tänk er en kille och tjej. Tänk er att de träffades för 11 år sedan. Han var hennes första riktiga pojkvän och de föll pladask för varandra. De har gjort allt tillsammans, varje dag, sida vid sida, i 11 års tid. Firat 11 födelsedagar tillsammans, 11 nyårsaftons, 11 jular, 11 midsomrar... De har växt upp tillsammans och gått från ungdomar till vuxna människor under dessa 11 år. De har delat 11 hela år tillsammans. De har delat glädje och sorg, de har gjort allt. Tillsammans. I 11 år.

Tänk er nu att den här mannen i fråga går ner på knä för ca två år sedan med frågan om att få gifta sig, och dela resten av livet, med denna kvinna. Han hade planerat detta frieri med hotell, blommor, you name it. Han. Inte hon. Han. Självklart sa hon ja.

Tänk er nu en sommardag i juni. Bröllopet har planerats i 1,5 år och allt är perfekt. Alla de känner sitter där spända i kyrkan när bruden kommer in i kyrkan och brudgummen går henne till mötes och sedan tar med henne fram till altaret. De står där inför vänner och familj och säger ja till att kämpa tillsammans, i nöd och lust, i med och motgång och att leva tillsammans och älska varandra tills döden skiljer dem åt. Ja.

Tänk er nu att de åker på tre veckors smekmånad efter bröllopet. Allt är bra, de är ju nygifta. De är lyckliga och de har en fin smekmånad. Iaf är det det han ger sken av. Spelar han?

Tänk er nu att de kommer hem från smekmånaden. De kommer hem till livet som gifta där hus, familj, hundar, egna företag och verkligheten väntar. Det är nu det riktiga livet som lyckligt gifta börjar! 3 dagar efter att de kommit hem från smekmånaden som man och och hustru poppar mannen, han som friade lite högre upp i texten och som sa ja i kyrkan inför alla de känner endast en månad tidigare, att han inte vill mer. Han älskar henne inte, det är inte ett bra förhållande och han vill bara avsluta allt snabbt för att kunna gå vidare. Han flyttar ut, tar med sina grejer, hörs hej.

Den här sunkiga lilla människan, som inte ens har rätt att kalla sig man längre, är inte ens beredd att ge en förklaring, beredd att kämpa, försöka få tillbaka känslorna, ge sin fru tid att bearbeta, bete sig med respekt och göra det här a la människa. Nej han går ner på sandlådenivå, vägrar anstränga sig, är inte beredd att försöka laga förhållandet, inte beredd att ta ansvar eller göra ett skit. Han vill bara slänga bort 11 år, ett giftermål, en framtid tillsammans som man och hustru och framförallt förstöra en människas liv för gott. Eller förresten, han slänger inte bara bort det, han stampar, förpestar och pissar på allt innan han går också.. Han förstör allt som fanns och han skiter i hur hans fru mår över huvud taget. Han bara vänder ryggen utan att titta tillbaka, med enda förklaringen att han inte är kär längre och att han vill vara själv nu. Han bokstavligt talat tryckte upp skilsmässopappren i ansiktet på sin fru för att få henne att skriva på. Fly. Bort. Avsluta. Inte ta något som helst ansvar för något. Bara dra.

Nu går vi vidare till nutid. Det är såklart månader av sorg och svek för frun däremellan, men det har mannen ingen koll på för han drog ju. Den här mannen, som i somras dumpade sin fru efter en månads äktenskap, har nu startat en ny relation med en liten skitunge.. Skilsmässan har inte ens hunnit gått igenom. Bara månader efter sitt eget bröllop, månader efter smekmånad och bara månader efter att han lämnat sin fru.. Denna skitunge som på sin blogg skrivit att hon "visste första gången hon såg honom att det skulle vara de två" och att hon "äntligen hittat hem nu"..
Vi går tillbaka till ursprungsparet lite snabbt, de som gifte sig i somras. Det är nu det blir lite extra rörigt, men ack en så viktig detalj. Kvinnan (som gifte sig i somras) morbrors fru har nämligen en dotter. Och det är denna dotter som är skitungen. Samma skitunge som skrivit på sin blogg att hon hittat mannen i sitt liv. Hon har alltså hittat mannen i sitt liv på släktmiddagar osv, där hennes mammas man, och kvinnan som gifte sig i somras mamma är syskon. När hon hittade "mannen i sitt liv" hade han alltså sin fästmö med sig vid sin sida, som han friat till och som han skulle gifta sig med snart därpå. Hänger ni med? Det är alltså inte vilken som helst som mannen valt att gå vidare till utan det är sin (fd) frus morbrors "ingifta" barn.. Värt att tillägga är att de här familjerna har sina hus mitt emot varandra.. Så mannen som gifte sig med kvinnan och sen förstörde allting, har nu en relation med skitungen istället vars mammas man bor på andra sidan vägen där han tidigare bott. Hans fd svärmor är alltså syster med hans nya "svärfar".. Om man nu beter sig så här ruttet, hur har man mage att stanna i samma släkt? Hur har man ens mage att stanna i samma lilla by? Han ska nu alltså fortsättningsvis gå på släkmiddagar på andra sidan vägen istället, bara 20 m från hans tidigare bostad där han bodde med sin fru.. No biggie.

Tänk er nu kvinnans bästa vän. Tänk er att hon var made of honor på deras bröllop.. Tänk er att hon och det gifta paret varit med varandra jämt de senaste 11 åren. De har varit en liten supertrio och kallat sig för de tre musketörerna.. De har gjort allt tillsammans. Tänk er nu att hon höll ett tal på bröllopet. Hon tackade för allt denna man har gjort för henne och avslutar talet med att säga till brudgummen: "du har bevisat att du är den rätta prinsen för min prinsessa och jag ser fram emot att se er leva lyckliga i alla era dagar!"

Hur tusan kan man lura alla?? Sin egen fru? Hur kan man lura sin familj, sin frus familj, sina vänner? Precis alla? Och hur kan vi alla ha missat detta?

Hur kan en människa förändras på så här kort tid? Är det ens möjligt? Hur kan man gå från att vara en superfin man till att vara det största assholet genom tiderna. Vad tusan hände?

Jag har bara en sak att tillägga på detta. Jag har aldrig vart med om, träffat, hört talas om, eller ens insett att det existerat lika genomruttna människor som dig och jag tycker helt ärligt att det är läskigt hur en människa kan vara så psykopatisk att man först gifter sig, säger ja inför alla man känner i kyrkan, åker på 3 veckors honeymoon där det läggs upp romantiska bilder på sociala medier och där man firar kärleken med sin fru, för att sedan 3 dagar efter att man kommit hem göra den största rådumpningen genom tiderna. Patetiskt. Ruttet. Ovärdigt. Osmakligt. Vilket svin.

Rent hypotetiskt.. Om detta skulle hänt i verkligheten. Vad skulle vi då tycka om denna man? Just det. Han hade sjunkit så lågt att man inte ens kan kalla honom människa längre. Definitivt inte man. Riktiga män gör inte såhär. Inte en chans. Och då syftar jag inte på det här med att tappa känslorna, det kan hända vem som helst och det kan man inte styra över. Men man kan styra över hur man hanterar situationen därefter... Jag hoppas att du någon gång kommer vakna upp och inse vad du har gjort, hur många människor du har sårat, hur många du lurat, och jag hoppas att du någon gång förstår hur du betett dig mot de människor som varit dina närmsta i 11 års tid. För att inte tala om hur du betett dig mot din egen fru. Jag hoppas innerligt att karma finns i det här fallet. För isf kommer karma att äta upp dig i resten av ditt liv.


RSS 2.0