Good/bad day?

Den här dagen hade jag svårt att bestämma om jag skulle vara positiv eller negativ i inlägget. Man kan ju vinkla och vrida hur man vill och de blir två helt olika dagar fast det egentligen är samma dag. Det beror på vilka detaljer man nämner och inte. 

Positiv
Jag sov ut ganska länge imorse. När jag gick upp hade Andreas dukat fram en god frukost. Kl 12 åkte Andreas iväg till Uppsala för dagens match. Då åkte Elliot till svärmor ett tag för att hälsa på. Sen åkte han vidare till Musch och Matti en sväng och åt lite pizza med dom. Jag har bara haft en lugn dag hemma.. Mysigt att sitta inne i det här vädret och lyssna på regnsmattret på rutorna.

Nu när Elliot kommer hem ska vi titta på film och bara slappa tills det är dags att äta lite jordgubbar och mjölk och sen sova. Skön söndag! 

Negativ
Jag kunde inte somna förrän efter 4 inatt för jag hade så ont i magen. Vaknade till efter någon timme och fyllde på med cito och somnade om några timmar till. Jag vaknade av ont och insåg att det inte skulle bli en så rolig dag för Elliot hemma med mig så vi kollade med svärmor om hon kunde ha honom några timmar så jag fick sova lite till, eftersom Andreas är borta hela dagen på match.

Jag har spytt flera gånger idag och kan knappt resa mig förrän det kommer igen. Tror inte det är magsjuka utan snarare värk-spyor. Eller nåt. Jag har legat i sängen sedan A åkte. Eller hulkandes på badrumsgolvet. När jag skulle hämta Elliot spydde jag så fort jag reste mig så snälla musch och Matti ställde upp som taxi. Dessutom fixade de middag till Elliot så jag slapp tänka på det. Bästa bästisarna! 

Ikväll blir det film för Elliot och tidigt i säng. Dels för att det är dagis imorgon, dels för min egen skull. Inte så roligt för honom att sitta och titta när jag spyr liksom.. Nu ska jag försöka få i mig lite cola, är helt skakis i hela kroppen. Helt tömd + morfin är ingen bra kombo. Skitkropp.


Där får ni se hur lätt det är att vinkla ett inlägg. Ibland väljer jag de positiva detaljerna, ibland berättar jag "sanningen". Idag fick ni båda varianterna! 


Här är jag. Lycklig och tillfixad på midsommar men ont och "hög" på morfin samtidigt. Det är roligt med bloggar, hur lurad man kan bli. Tycker det här inlägget är ett bra exempel på det. 



Böcker!

Efter att ha pluggat i två år har vanliga böcker inte varit särskilt aktuellt. Att läsa kurslitteratur hela tiden gjorde att det inte lockade så mycket att läsa för nöjes skull.. Nu kan jag börja läsa igen däremot! Köpte hem 4 böcker idag. Can't wait tills det blir läge att börja läsa dom. 




Gosis!

Är det något vi kan så är det att gosa.. Skruttunge! 
Regnet passade oss bra idag. 




Fredag!

Vi kom i säng sent inatt. Tittade på filmen "den gröna milen" igår kväll och sen tittade vi på soluppgången från balkongen. Så fint! 

Jag vaknade tidigt imorse. Tittade på några avsnitt suits och låg i soffan medan hjärtat städade här hemma. När klockan blev 15 åkte vi och storhandlade, hämtade E och sedan åkte vi en sväng till Ockelbo marknad. När vi kom hem tvärdog jag i soffan. Det är precis som att när jag är sjukskriven hemma är jag helt tvärslut hela tiden (dock med en stor gnutta rastlöshet), men när jag jobbar går det också bra. Både älskar och hatar min stänga av-knapp jag har! 

Ikväll har vi bara suttit i soffan och spelat kort. Fredagkväll som den ska vara - hemma i soffan.


Mitt "nya" godaste i hela världen. Turkisk yoghurt, jordgubbar, blåbär och honung. Hjälp vad gott det är. Och te!! Klunkar i mig flera koppar om dagen. 


Finväder!

På vägen hem från stugan såg jag fina blommor överallt.. Bestämde mig då för att ta en cykeltur när jag kom hem för att plocka lite fina buketter till hemmet. Ville särskilt ha prästkragar men inte en enda så långt ögat kan nå (förutom borta vid kolonilotterna men där vågade jag inte plocka för alla blängde så konstigt på mig).. 

Nu har vi små söta blommor överallt! 






Bästa mormor och morfar!

Tack fina ni för en underbar rehab-dag. Frukost hemma och sen iväg till sommarstugan.. Fika, lite loppis, slöa i hängmattan och mat har vi klarat av idag. Och så har jag fått en jättefin examenspresent! "Så att jag kan vila nu när jag är färdig".










Sommarkonsert!

Tack för en fin sommarkonsert fina mor och syskon.. Till och med Johannes sjöng!! Jättefin kväll.









Läkarbesök check!

Kom precis hem från sjukhuset.. Tack och lov hittade de inget fel ifrån operationen så det kan vi utsesluta nu. Det måste vara något annat som är knas. De skulle fortsätta utreda på hc, undra vad det kan vara.. Jag är redan trött på att vara hemma iaf så jag blir inte långvarigt borta från jobbet. 

Jag köpte med mig jordgubbar hem så det får bli jordgubbar och mjölk till lunch. Och så ska jag börja titta på en ny serie eftersom filmfantasin är på noll. Laddade hem suits och OITNB igår, efter att ha tittat på Titanic! Haha det var så länge sedan jag såg den filmen, men den är riktigt bra fortfarande. Leonardo di Caprio är lika gammal som jag är nu när han spelade in den filmen.. Jag vet inte varför men jag blev lite stressad när jag insåg det!

Jaja, det lutar iaf åt att börja med suits eftersom den har bättre betyg på Imdb. 




Konsert!

Ikväll har fina mamma konsert i Hedesunda kyrka kl 19. Kom och lyssna om ni inte har något annat för er! 


 

Fuck my life!

Kom precis hem efter läkarbesök. Jag har ju haft feber i över 3 veckor nu så idag var det dags att kolla upp det igen. Läkaren tog massa rör med blod till olika prover. Det hon kunde se direkt var att jag hade alldeles för hög puls. Så hon pratade allvarligt med mig och förklarade att jag inte får sätta min fot på jobbet förrän provsvaren kommit tillbaka. Och så skulle jag vila. Jag slog av min kämparknapp och åkte till jobbet och förklarade situationen. Jag tänkte strunta i vad läkaren sa och fortsätta jobba men det kändes bara korkat. Är läkaren allvarlig om min situation bör man nog lyssna. Sjukskriva sig är dock en av få saker som får mig att känna mig dålig och misslyckad, ett riktigt nederlag.

Så här är jag nu. Hemma. Nybadad. Mjukisklädd. Moodet är inställt på sjukläge. Jag har i tre veckors tid intalat mig att jag mår bra och att allt är som det ska, nu ska jag helt plötsligt göra tvärt om. Intala mig att jag ska vila och att jag är sjuk.. Jag ska till sjukhuset imorgon igen på undersökning och ännu mer provtagning om det skulle kunna vara något som gick snett med operationen. Vi får se vad dom säger. 


Så här såg jag ut imorse. Helt svälld i ansiktet och så rann det i ögonen hela tiden. Läkaren misstänkte att jag kunde ha en liten släng av bihåleinflammation och ögoninflammation också. Jag fick med mig en kortison-nässpray som kan hjälpa till på traven lite. Hon sa att när man går med feber så länge slår det tillslut ut immunförsvaret helt och så åker man på det mesta. Vi skulle invänta provsvaren innan vi tar tag i någonting... Kul liv. 



Världens bästa!!

Världens bästa familj efter min familj måste vara familjen Småland. Vi känns nästan som en enda stor familj, men ändå. Gu vad jag tycker om dom hela högen ❤️ Det här fina blombudet stod och väntade på mig när jag kom hem från jobbet idag. Bästa bästa ni. Tack så mycket! 
Love you ❤️





Curly goes straight!

Full fart på jobbet idag. Ingen måndagsångest att gå dit över huvud taget.. Lite tråkigt att febern inte ger dig dock. Ringde faktiskt hc idag för att det börjar bli dags att kolla upp igen. 39-40 graders feber i 3 veckor är inte normalt! Men som vanligt är det strul.. Så jag fick en ny telefontid imorgon bitti. 

Efter jobb var det läkarbesök med magen. My life as a sick girl. 

Jag hade lockat håret imorse men så här såg jag ut när jag kom hem. Regn och rusk.. Kan vi få sol och värme istället, snälla!








Min dag!

Så här har min dag sett ut. Jag sov till halv 11, det är nog nästan rekord på sovmorgon för mig. Visserligen har vi kommit i säng runt tre hela helgen.. But still.

Jag har legat i soffan nästan hela dagen. Har sett 3 filmer. Drömmarnas fält, top gun och flashdance. Bara gamla filmer. Nu ska jag slå igång frozen (igen) - det finns ingenting som får en att må så bra som barnfilmer. 


Hoppas ni alla haft en fin midsommarhelg. 



Midsommardagen!

Vi hade en jättemysig dag igår också. Först var vi i Nimnen med pappas sida. 5-kamp och midsommarmat. Dessutom fick jag dagens kommentar av farfar. "Vad stadig du har blivit, det syns i ansiktet". Gamla ger det ju som en komplimang men vi unga tar det inte på samma sätt. Kul att någon är ärlig iaf, haha. Sen var vi bjuden på 3-rätters hos familjen Stockholm och familjen Småland. När vi var nöjda där åkte vi alla hem till mamma och lekte lekar och skrattade hela natten. 






Idag är det släktträff egentligen men jag känner mig inte alls frisk än. Febern håller i sig. Så jag ska ligga hemma och kolla på film hela dagen och ladda upp inför jobb hela veckan. Hoppas att det hjälper! 



Midsommarafton 2014

Åh vilken mysig midsommarafton. Frukost imorse hos pappa. Sen vidare på det årliga midsommarfirandet i Vinnersjö med dans och fika. Efter det åkte vi hem till mami och jag sov till och med en timme. Full fart med feber kräver lite pauser ibland.. Ikväll har vi haft knytis hos mamma med världens bästa gäng. Småland, Stockholm, Vi och Näsmans. Vi har ätit, lekt massa lekar (som mitt team gul vann), fikat och nu taggar vi kortspel. 

Hoppas ni också haft en fin dag! Jag vet inte om det är åldern, men jag är så tacksam från hjärtat över alla fina människor i min omgivning. Allt annat känns oviktigt på något sätt när man har människor som verkligen betyder något i sitt liv.



















SF

Jobbat hela dagen. Inte så mycket mer skoj att berätta för tillfället.. Snart ska jag gå hem. Halvdag imorgon sedan är det helg och midsommar :)




Min tisdag!

Jobb 9-17.
Middag hos syster med Matti och Smålands-Fanny. 




Förkyldis

Jahapp.. Nu har jag haft 38,5-40 graders feber i 2 veckor. Märkligt. Bara feber och inge förkylning eller något i övrigt. Sjukhuset misstänkte infektion eftersom sänkan var hög, men de kunde inte förstå vilken typ av infektion - så de skickade hem mig. Haha dom är roliga! Typiskt läkare. "Det är ju inte bra att ha så hög feber utan anledning, och att dessutom ha hög sänka visar ju på att du har en infektion. Men jag kan inte förstå vad som är tokigt så du får åka hem och hoppas på att det går över". 

Idag har jag dock åkt på dunderförkylning men jag misstänker att det kommer från våran 2 timmars golf i spöregn i fredags. Det var längesedan jag var så blöt och kall. Kan tyvärr inte skryta över mitt immunförsvar nu för tiden.. 

MEN! Direkt efter jobbet åkte jag hem, tog ett bad, åt mat och la mig och slöade. Om jag tänker positivt känns det nästan som att jag mår lite bättre. Det är kortvecka den här veckan med halvdag torsdag och ledig midsommarafton så jag ska nog stå ut! Älskar att jobba. Jag blir så rastlös av att ligga hemma. På eftermiddagarna efter jobbet är det ok när man känner att man gjort nytta, men inte annars. 

Yes. Det var min måndag. 




Fallens dag!

Jag kom på i sista sekunden att det var fallens dag idag vilket var tur.. Vi var där förra året också. Ett mysigt litet söndagsäventyr. 






Lördag!

Vilken härligt lugn och skön dag vi haft. Vi sov ut länge idag båda två. När vi vaknade köpte vi med oss jordgubbar ut till Hedesunda där Elliot varit hos mamma inatt. Vi fick följa med på en båttur också innan vi åkte tillbaka till stan. Sen blev det amerikans fotbollsmatch på Nynäs och sen middag hos Andreas mamma. Jag fick en jättefin skolavslutningspresent av dom, så söt! Ikväll blir det soffan och en bra film.









Fredagen den 13:e!

Vilken lång dag det känns som att det varit! Vi stängde tidigare idag så kl 15 när vi stängt igen hoppade vi in i bilar och åkte ut till golfen. Där körde vi 2 timmars golf och efter det var det middag på golfrestaurangen. 

När vi var nöjda där fortsatte vi hem till Linus i Lindbacka och hade det trevligt där hela kvällen lång.. Nu kom jag precis hem. Gohjärtat hämtade mig och några till. Så nu blir det bad och stupa i säng. 

Världens bästa kollegor! Dessutom fick vi presentkort på Kalles av chefen allihopa som pris efter golfen. Kan inte nog skryta över hur bra gäng SF Gävle är. 





Dessutom måste jag också tala om att älsklingen har spelat första hemmamatchen i Uppsala ikväll och de vann + att han gjorde en interception! Han är grym!! Tråkigt att jag inte kunde vara med och se ikväll men resten av sommaren ska jag sitta bänkad, haha. 

God natt! 



Ny matta!

Vi har köpt ny matta till ballen.. Lite roligare än det hårda kalla golvet som är där. En bild från när vi åt paj där ute i förrgår! 



Dessutom har vi fått tomat- och physalisväxt av farmor. Blir perfekt till våran övriga lilla kryddodling, haha! 


Black lady!

Seriöst. Jag vill vara frisk. Så himla orättvist.. 

Det har iaf gått jättebra på jobbet idag. Nu är man äntligen inne i flowet. Men oj så trött jag är när jag kommer hem. Febern håller i sig, en ytterligare energislukare.

Imorgon har vi personalfest. Vi ska till golfen och golfa först, sen middag på golfrestaurangen för att sedan avsluta hemma hos en av mäklarna i Lindbacka. Det kommer nog bli en supertrevligt kväll! Men innan det väntar sista jobbdagen innan helgen. Hoppas det blir bra väder, så mycket smidigare och mysigare då. 




Mitt tråkigaste inlägg på länge

Idag blev det första hurt walkiewalkien efter operationen. Skönt att komma ut lite efter en heldag på kontoret! 


För övrigt kan jag ju tala om att jag har gått upp över 10 kg på 3 mån (sedan jag började med en av de nya medecinerna). Jag har aldrig vägt så här mycket i hela mitt liv och jag känner mig riktigt obekväm i min nya kropp. Jag äter som jag alltid gjort men misstänker att jag samlar på mig vätska, bieffekt på medecin. Läkaren förklarade igår när jag var på sjukhuset (pga att jag haft 39-40 graders feber nu i över en vecka och de misstänkte att något var tokigt efter operationen) att jag har mer hormoner i rullning än vad en gravid och klimakteriekossa gemensamt. Inte konstigt att humöret svajar ibland, haha. Och kanske inte heller så konstigt att kroppen beter sig annorlunda. Hoppas dock att den återgår till det normala när den vant sig med medecinen så att jag slipper bli en klump. 

Nu ska jag iaf bada, laga mat, tvätta, titta på game of thrones med hjärtat när han kommer hem och sen sova tidigt. Har inte kommit i säng före 00 sedan jag vet inte när. 


Fastighetsmäklare!

Jag klarade tentan!!! Nu är jag färdigutbildad fastighetsmäklare! Känslan när man först ställer in sig på att det är kört och sen får tentaresultatet som visar godkänt är obeskrivlig. En alldeles underbar känsla.. 2 år är avprickade. 

Ett fint paket stod och väntade på mig från älsklingen när jag kom hem. 



Sen kom fina musch och Matti och knackade på med en grymt god smörgåstårta.. 







Up in the air!

Direkt efter jobbet kom Tomas och hämtade mig. Vi åkte till Rörberg med en annan klassis som är utbildad pilot. Sjukt häftigt! Så vi har haft en kväll uppe bland molnen ovanför Gävle. Han gjorde något dyk så hela magen hamnade i halsen, men det var jättehäftigt!! 











GRD

Dom vann stort idag, Red devils. Gävle mot dalacarlia. Andreas var jätteduktig men gick av efter halvlek pga ont i axel. Onödigt att göra illa sig mer med tanke på att de ledde så stort och så har han match på fredag med sitt Uppsala. Men det var kul så länge det varade. Skönt väder att sitta ute i också! 


Nu ska vi äta middag. Imorgon är det back to work. 



Sommarnatt på balkongen!

Här har vi suttit hela kvällen lång. Det har inte ens blivit mörkt! Vilken sommarkänsla. Vi har spelat kort i flera timmar och nu sitter vi och äter nattmacka. Imorgon är det match för Andy. Han spelar ju med Uppsala nu men imorgon spelar han med sitt gamla lag Red Devils här i Gävle. Vi ses på Nynäsplanen kl 15 :)



Lördag!

Men den här karln då.. Love you! Ikväll blir det bara lugnt och skönt. Balkongmys och lite tv. Vi brukar titta på gladiatorerna när Elliot är här varannan helg. Jag trodde att vi tittade på det för Ellis skull men Andreas har blivit helt inne i det så nu ska vi tydligen titta på finalen, haha. 



Mysdag med favoritkillarna!






Helgmys på en torsdag!

Vi tog precis en toast på balkongen.. Det är ganska kyligt ute men vi satte igång våran infravärme så det blev riktigt varmt och mysigt. 

Nu ska vi kika på en film (läs Andreas ska titta på film och jag somna i soffan). 




Plåster läker alla sår, eller?


Nu har det snart gått tre veckor sedan operationen. Jag läker ihop fint och nu har jag bara små söta plåster på för att inte riva upp det. Jag har inte varit försiktig med mina tidigare ärr men de här ska jag ta hand om. De här är större än de senaste och jag vill inte att de ska synas mer än vad de måste så jag ska göra vad jag kan.. Det blir plåster på hela sommaren så fort jag är i solen! 

Jag hade ju hoppats på att jag skulle känna mig som en ny människa efter operationen. Inget ont, full av energi och bara allmänt "frisk". Jag har liksom gått och väntat på den här operationen och på en vändpunkt - att få bli bra - fast jag innerst inne vet att det aldrig kommer hända. 

Jag känner mig egentligen ganska mycket som innan. Men de är väl tur att de rensar bort innan det hinner förstöra alltför mycket. 




Torsdag!

Idag jobbade vi halvdag eftersom det är röd dag imorgon. Efter jobbet tog jag och Musch en sväng på stan för att hitta nya skor. Jag hittade inga som kändes bra så det fick bli ett par billiga ballerinas bara för att ha något så länge. 

Sen har jag och älskling storstädat här hemma. Det har liksom halkat efter den senaste tiden så det är skönt att det nu är rent och fint. 

Jag fortsätter med mina slöa kvällar ett tag till. Om ni nu undrar vad jag ska göra ikväll.. 




Datenight!

Vi satt på ett fik någon timme och både åt och fikade, sedan var vi på bio.. Jag vågar inte ens berätta att jag inte har någon aning om hur filmen slutade för jag somnade sista 20 min. Trötta, febriga jag. Men vi hade en jättemysig kväll och söta lolo bäddade om mig när jag somnade. Nu är jag äntligen hemma i sängen och ska sova på riktigt. Imorgon börjar vi en halvtimme tidigare för vi har möte på torsdagar. Ställer klockan på strax innan 7, det hör inte till vanligheten. 






But first. Let me take a #selfie

Kom precis hem efter en härlig dag på jobbet. Gu vad det känns rätt med Svensk fast och min utbildning.



Haha det här är visst min nya selfiespegel. 

Ikväll blir det date med mitt hjärta. Gosgosigt!



Tentan!

Tentan.. Jag tänker skriva om den nu och sen tänker jag inte tänka på det mer förrän i augusti. Det var den värsta tentan jag varit med om. Helt seriöst gick flera personer grinandes ut från salen efter tentan igår. På avslutningsmiddagen igår kväll var det en timmes snack om hur svår den var och hur mycket "sätta-dit-oss-tenta" det var.  Massa saker som aldrig ens har blivit nämnda på föreläsningar var det frågor om.. Så less. 

Jag kanske hade klarat den om jag inte missat två månader av föreläsningar och pluggtid, men det kändes inte så hårt som jag hade trott att faila. Jag hade räknat med att inte klara den så jag var inställd på det. Jag är glad att jag inte hamnat efter mer än vad jag gjort de här två åren. Min plan ser ut enligt följande; inte tänka på plugg något mer i sommar och sen tagga omtenta i augusti.

Annars hade vi som sagt avslutningsmiddag igår på Berggrenska. Trevligt med fina klassisarna. Jag åkte dock hem vid 23 för jag kände redan då att jag inte var helt frisk, men det var trevligt fram tills dess. 







Jobb!

Jag har inte sovit många timmar inatt för jag har haft feberfrossan from hell. Vaknade med över 39 graders feber imorse men eftersom jag skulle jobba idag och är van att always and forever kriga mot min kropp gick jag upp och åkte till jobbet. Nu blir det hard work work hela sommaren på SF. Känns grymt! 

Andreas hade planerat bio och middag ikväll men det orkade jag tyvärr inte.. Det blir mjukiskläder, gotta, game of thrones och massa vitaminer och filtar och tofflor så att min feber kan ge sig snarast. Är det inte det ena så är det de andra.. Min kropp kan slänga sig i väggen.




En dag i stugan!

Det blev en heldag i stugan idag.. Åh vad jag trivs där! Det händer något med en när man kommer dit.. 

Vi har fikat, grillat, lekt lekar, hängt på stranden och bara haft det trevligt. Jag och mormor hann med en husvisning också på em! 

Imorgon är det tenta.. Känns väl sådär såhär kvällen innan att jag lagt undan böckerna i helgen, men vad tusan. Det kommer nog gå bra! Med en bra inställning kommer man långt ;)











RSS 2.0