Morgonsol!

Det blev inget guld igår.. Fast HV var typ inte ens särskilt bra, det var Sandström och Rautio som var kassa! Vilka skitmål. Iaf tre av dem. Jag blev irriterad varenda repris de spelade upp.. Det hann ju bli riktigt spännande sista halvan i tredje dock, men det räckte inte all the way. Det får bli guld på bortaplan på lördag istället. 


Jag och Eddi har precis tagit en liten morgonrunda. Det är ju helt underbart väder idag! Älskart!

I helgen kommer världens bästa smålänningar till Gävlet. Det blir häng med dem hela helgen och det ska bli så himla mysigt! ❤️


Vi diskuterar bil här hemma.. Vi kommer nog behöva två bilar och vi tycker lite olika om bil nummer två.. Jag tycker man kan köpa en billig skitbil som extrabil för Sara är ju fin och bra och det blir väl ändå hon som kommer användas mest. Men Johan tyckte först att vi knappt behöver en till bil, men om vi ska ha en till bil så ska den vara "ny" och fin och inte som mina skruttisar som jag tittat på. Så allt eller inget! Han kan ha en poäng dock eftersom jag förmodligen kommer paxa älskade Sara varje gång vi behöver en varsin bil och så sitter han där i skrutten som han inte ens ville ha, haha. Jag älskar ju att köra bil och när man kan dra på lite men jag tycker att det är sjukt ovärt att lägga massa pengar på en dyr bil. Ännu mindre två "dyra" bilar när förmodligen endast en av dem kommer användas mycket. Vi får väl se hur det slutar, haha. To be continued.


Sjukhushell!

Jag har sovit till och från hela dagen idag också, precis som igår. Vi var ut på en liten skogspromenad imorse för att få lite luft jag och Eddi (2-3 km bara) men annars har det inte hänt mycket. 


Jag har varit förbannad också. Och som vanligt är det Gävle sjukhus som briljerar.. Det är nästan alltid dom som är inblandade när jag är arg nu för tiden. De har noll koll på någonting, alla säger olika, skriver ut mediciner som jag egentligen inte borde ta, de slarvar bort provsvar, fördröjer behandlingar och ingen vill ta på sig ansvaret så fort något blir fel utan då är det mitt fel helt plötsligt. Uppföljning vet de inte ens vad det är utan det är patienten som ständigt måste vara drivande för att det ska hända något. Att det stället fortfarande kan rulla och är igång med all inkompetent personal är ett under (som vanligt finns det många bra också men jag syftar såklart på de som inte gör sitt jobb och de är alldeles för många). Fast det värsta är hur många av de som jobbar där bemöter patienter.. På privata ställen är det service, personalen är trevliga, tillmötesgående och de vill göra det så bra som möjligt för patienten. Nämnde jag service, att de är trevliga och att man blir bra bemött? På Gävle sjukhus ska man gärna börja med att ursäkta sig för att man finns, för att man är sjuk och för att man är där över huvud taget. För det värsta som kan hända är ju att de som jobbar där faktiskt ska ta hand om patienterna? Va? Ush nej fy, bemöta människor det vill vi inte göra. Många är otrevliga, dömande och rent av snäsiga och borde jobba långt bort ifrån mänskligheten egentligen.

Jag är fullt medveten om att min stubin blir kortare och kortare för varje gång man blir dåligt bemött därifrån, men när det alltid börjar med att något är fel, när saker inte är gjort som utlovat, de är dåligt pålästa och säger fel saker, säger att de gjort saker som de inte gjort, skyller ifrån sig på varandra (jag kan hålla på hur länge som helst) så går det ganska fort till brinna-av-stadiet. Hur svårt ska det vara att göra det jobbet man får betalt för att göra? Efter att ha stått ut med skiten i 10 år börjar man ledsna. 

Jag fick prata med världens gulligaste läkare i fredags och hon var så förstående och hjälpsam, men så idag när jag hade telefontid med en av mina två ordinarie läkare och hon var sjuk så skickade de in en trött gammal otrevlig sjuksköterskehagga istället som skulle förmedla att min läkartid hade blivit flyttad till nästa vecka istället. 
Det här är skillnaden på hur de två bemötte mig. 
Jag: "Jag har så ont så att jag blir galen snart."
Läkaren i fredags: "Ush ja man kan knappt föreställa sig hur det är. Vi måste ju lösa det nu och tills vidare och sedan hoppas vi på att det blir bättre och att du kan gå ner i medicin då igen! Annars måste du ju komma in så att vi kan hjälpa dig på plats"
Sjuksköterskan idag: "Ja men det är så det är. Du har väl alvedon hemma? Det är nog ingen ide att du kommer in för vi kan inte göra så mycket mer för dig här men om du absolut måste så ring innan, du kan inte bara dyka upp." 

Skitsjukdom. Skitsjukhus. Skitpersonal. Jag hatar detta. 

❤️


update^

Ok sorry blågen.. Jag har haft väldigt ont och varit väldigt osocial de senaste dagarna. Jag har in princip stängt in mig i torpet utan någon kontakt med omvärlden. Johan jobbade 14 h igår och det passade ganska bra eftersom jag ändå inte var på topp. Jag har inte så mycket mer att tillägga for now. Nu vet ni att jag lever iaf!


Fix fix fix!

Jisses vad jag har haft ont idag.. Jag och Edward låg på madrassen och vilade till och från hela fm. Bara att stå gjorde ont. Jag assisterade Johan så gott jag kunde men efter lite extra medicin efter lunch kunde jag iaf vara igång lite grann. Jag vet att det inte är mitt fel att jag är sjuk och jag vet att jag inte rår för att min/vår situation är som den är, men jag säger det igen; vilket "tålamod" den här mannen har med mig alltså.. Världens finaste! ❤️ Jag kunde inte fått en bättre man vid min sida. 


Först fick vi besök av morbror Tomas och kusinerna Alva och Linnea en sväng. Trevligt! Någon timme senare kom M&M och hjälpte till med tapetsering i köket. Eller hjälpte till och hjälpte till.. De höll oss sällskap medan Johan tapetserade. Haha! Nej då. Tack för hjälpen gullisar. 

Vardagsrummet är klart! Vi älskar den tapeten som vi har hemma i Harkis i sovrummet så det fick bli den igen nu i vardagsrum och hall. Det är några bubblor men förhoppningsvis går de ner när det torkat.. De gjorde åtminstone det när jag förmålade väggen innan tapetseringen så vi hoppas på det bästa. Köket är tapetserat i lite mer än halva rummet. Vi hade köpt en annan tapet till köket och tänkte ha denna i sovrummet egentligen men den som var tänkt till köket var helt enkelt för hopplös (oldschool) att sätta så vi skippade den och tänkte om. Detta blev ju bra det också (den ser ganska mörk ut på bilderna men den är rättså ljus irl). Nu måste vi bara hitta en ny tapet till sovrummen.. Och bestämma vilka golv vi ska ha! 


Sunset!

Vi lämnade stugan för idag till denna fina solnedgång.. Det är verkligen så fint där! Det känns så himla kul och mysigt att det blev av ändå med köpet av stugan för vår del. Tänk om någon annan utifrån hade köpt det?? Ush så hemskt det hade varit. Jag är glad att även Johan älskar stället lika mycket som jag gör och har gjort under hela min uppväxt. Vi kommer få magiska somrar där framöver! 


GAMEDAY!

Vi är i stugan och målar även denna helg.. Nu börjar vi dock bli redo för tapetsering!

Men först är det match och den kunde inte kommit lägligare! Jag har väldigt ont även idag så match-paus blev toppen! Sjukt spännande.. Heja Brynäs! 


Goji+Chocolate

Detta kan vara det godaste jag ätit på länge.. Johan fick dessa och en flarra vin av rörisar i East som tack för ett gott samarbete, ish. "Du behöver inte trycka de här nu utan ta några ibland!" var det första han sa när han plockade fram dom. Sjukt kul kommentar. Skulle jag behöva en tillsägelse om att äta lugnt? Ha! Han fick dessa för flera veckor sedan och de tog inte slut förrän nyss.. Så nog klarade jag det allt. 


Vi är hemma i Harkis. Fredagskvällarna i Harkskär är svårklådda.. 

Trevlig helg på er! 


Utehäng!

Fint väder och tillräckligt varmt (eller ja allt är ju relativt men är man väl påklädd så funkar det) för att sitta ute och äta frukost. Det har varit efterlängtat! 


Frukke!

Imorse åt vi en god frukost innan vi bänkade oss i soffan för en heldags plugg. Jag har förhört mami inför hennes tenta nästa vecka och mellan varven har jag kört ett megatvättlass. Nu åkte hon precis hemåt. Jag och Edward bäddade ner oss i soffan framför ett avsnitt VD tills Johan kommer hem. Jag mår lite bättre idag men långt ifrån bra så jag håller mig lugn.. I helgen ska vi ju försöka börja tapetsera och fortsätta greja i stugan så förhoppningsvis mår jag lite bättre tills dess om jag fortsätter vila! 


Ikväll är det hockey igen. Så spännande! 


Kriminalare..?

Idag har jag ont.. Däckad! Blä!


Mami kom hit till oss på em och hon blir kvar här inatt. Vi har ätit grillat till middag och kollat på en svinläskig film. Jag absolut hatar skräckfilmer och ändå lyckades de övertala mig till att kolla på en (eller kolla och kolla, jag satt under filten säkert halva filmen i panik.. typ. Eller ok nu överdriver jag, men läskig var den). Den kanske inte ens räknas som skräckfilm men jag tyckte den var svinläskig oavsett. Övernaturligt/psykopat-grejer är min största skräck.. Tror filmen hette Lavender. Se den inte om ni är lika pussy som mig. 

Det blev bara ett kort knäppt idag och tyvärr lyckas mami blinka.. Men den får duga! 


Nu kollar vi på GWs mord (?) och veckans avsnitt handlar om Linda Chen. Man kan ju det fallet utantill men det är ju spännande att höra GWs teorier och slutsatser. Samtidigt som jag är en liten pussy sometimes så är jag typ helt besatt av mordhistorier och mysterier. Jag har lyssnat på alla poddar som går att lyssna på kring mordhistorier, älskar såna dokumentärer och får aldrig nog. Min lilla smygdröm om att bli kriminalare lever vidare, haha. Förstår ni vad spännande att lösa mord och mysterier från första parkett? Det låter sjukt osmakligt när man lägger fram det på det sättet men det är ju precis så det är. Man är den som nystar i alla obehagliga detaljer, förhör alla misstänkta och lyckas förhoppningsvis sätta dit den skyldiga tillslut. Kanske att jag blir det i ett annat liv när jag är lite mer hardcore.. Och lite mer frisk och så. 


Påskmålning!

Vi har verkligen haft en fullspäckad påsk.. Vi har målat massor i stugan. I söndags var vi till mami och åt påsklunch och firade Simon som fyllt 16. På em kom Eva och Christer så då mötte vi upp dom vid stugan. Dom hjälpte till med målning hela dagen. På kvällen grillade vi i stugan innan vi åkte hem och sov och de blev kvar vid stugan i husbilen. 


Igår tog vi en kort promenad för att visa Eva och Christer runt lite när vi kom till stugan. Sen blev det målning igen... Mormor, morfar och mami kom och bjöd oss alla på fika och en stund senare kom även pappa och Maria med påskägg. Tack! 

Vi har verkligen fått massor gjort och det är ju grymt! Nu passar det dock med någon dags vila i East.. Man kör väl på lite för hårt ibland och på kvällarna har jag haft väldigt ont. Men jag har suttit och målat mycket, det gäller att vara effektiv men ändå ta hand om kroppen så gott det går. 

Vid 14-tiden åkte Eva och Christer hem igår och strax efter fikade vi med mormor och morfar innan även de åkte hemåt. Sen körde vi ett sista ryck jag och Johan innan vi packade in oss i bilarna och åkte hemåt. Och igår till middag blev det... Kebabtallrik! Den sista onyttiga maten på lång tid bestämde jag igår. Idag börjar mitt nya liv. Så här kan man bara inte fortsätta. Nu är det slut på skitmat, gotta och svullo. Wish me good luck! (Johan har hört det här med att börja ett nytt liv några gånger nu. När det gäller att äta/sluta äta har jag extremt dålig självdisciplin.. Men någon gång måste man ju lyckas!) 

Här är påskens bilder. Ni ser ju ett tydligt mönster.. Bort med trä och mörkt och in med vitt och ljust! 

Det blir nog bra det här! Sjukt svårt att välja golv och tapeter bara.. Det finns ju så mycket fint! Vi fortsätter iaf med matta på golven även om de blir nya! Det är ju en del målning kvar också men det är så här långt vi kommit i påsk iaf! 


Hoppas eran påsk varit bra och hoppas ni får en fin start på veckan! 


Trött hej!

Det har passerar ännu en dag i stugan för vår del.. Vi har målat, målat och målat. Det blir så fint! Imorgon kommer det tunga artilleriet (svärisarna, haha) och hjälper till/hälsar på. De kommer med husbilen så de blir kvar tills måndag. Mysigt!


Mami och Thomas kom på en spontanvisit idag. De tyckte det blir fint! Vi är lite oroliga för mormor och morfars första besök, att de ska tycka att vi förstör deras lilla kärleksbarn.. Men självklart blir allt ju bara till det bättre, haha. Tur att ni är förstående att vi vill göra det till vårt!

Nu ska det bli skönt att komma hem, duscha och slänga sig i soffan. Jag vet inte när vi ska hinna med/prioritera hemlagad mat den här påsken.. Nu sitter jag och väntar på boyfriend som är inne och köper sushi till middag. Mums! Till lunch blev det Max.. Och igår blev det McD till frukost, pizza till lunch och Thai till middag. Inte konstigt att man rullar fram these days. Jag får nog ställa in det här med beach 2017 och sånt..


Final!!

Och Brynäs är till final!! Så himla härligt. Sjukt spännande match. Älskar hockey! Oskar Lindblom kan ju vara den bästa spelaren ever just nu. Sjukt vad grym han är.


Tänk vad tiderna förändras, haha. För några år sedan när brors och hans Brynäs U16 spelade SM-bronsmatch (tror jag det var?) var jag såklart på plats (under alla brors år i Brynäs har jag nog inte missat många matcher. Trognaste fanet!) De vann brons och vi alla var så himla glada. När spelarna kom ut efter matchen och vi alla i publiken skulle gratta dem hann jag knappt krama om brors förrän han frågade mig lite halvpin "Du några i laget vill ha ett kort tillsammans med dig, kan du ställa upp?" Jag skrattade så mycket men självklart ställde jag upp på det, haha. Så där stod jag mitt ibland massa stinkande bronsmedaljörer. Det här kortet får jag förhoppningsvis användning för någon gång framöver tänkte jag... Visst att jag är en svincool och sjukt het hockeysyrra just nu (HAHA!!) men när de här superspelarna blir något är det jag som kommer vara glad att det här kortet existerar och inte tvärt om. Och mycket riktigt! BAAM. Haha! 

Vi har varit i stugan hela dagen och vi har fått mycket gjort trots att jag har svinont idag. Ibland är det skönt att bara göra något ändå, skingra tankarna lite och försöka förvilla all smärta med andra saker trots att man egentligen bara vill bädda ner sig i sängen och sova. Vi åkte iaf hemåt igen lagom till matchen. Det blev pizza till lunch och Thai till middag idag. Lägger man den energin man har på rust får man slöa till det med matlagning (säger hon som aldrig någonsin lagar mat, haha... Men Johan var inte heller jättesugen på att laga mat idag!) 


Nu är det dags för sängen. Håller tummarna på bättre sömn inatt än natten som var. Sweet dreams! 


Målarhelg!

Vi vaknade halv 6 imorse.. Ge oss sömn tack! Jag vaknade pga att jag hade superont och Johan är bara... gubbe eller nåt. Haha! 


Nu har vi packat in massa målargrejer och är på väg till stugan. Det blir en påsk i stugan för våran del med målning och grejer! Men först ett stopp på McD för toast till frukost. Vi hade typ ingenting hemma... Vi sover dock hemma så det blir dagsfix. Ikväll är det ju match också, spännande! 


Brynpe!

Woho!! Brynäs vinner och det blir en 7:e match. Och vilken vinst.. 6-0. Sinnes. Nu längtar vi till fredag! 


Det här måste ju vara världens konstigaste semifinal. Men det gör det ju bara sjukt mer spännande. 

Nu har jag pratat med bästa sis i LA sedan matchen slutade. Gu vad saknad du är love! 💗 Det finns nog ingen som kan få mig att skratta som henne. Jag har så galet ont ikväll och ändå har jag skrattat så att jag nästan grät, haha. Love you bästa! 


Nu ska jag krypa ner i sängen bredvid en sovandes boyfriend. God natt!


In the woods!

I förmiddags tog vi en prommis runt i Östhammar jag och Eddi. Jag behövde hämta ut mer medicin på Apoteket så då passade vi på att gå "hälsans stig" och se lite folk på våt promenad för omväxling skull. Annars håller jag mig för det mesta till skogen vid Askön där Edward får springa lös! 


Ikväll kom Johan hem rättså sent. Vi åt Thai till middag (för omväxlings skull liksom, haha. Jag skulle kunna äta det typ tre dagar i veckan resten av mitt liv utan att tröttna). Sen tittade vi (läs jag, Johan somnade i soffan) på dokumentären 'Inside job' om finanskrisen 2008. Tips om man är intresserad av ekonomi, väldigt intressant. Jag gillade 'the big short' också kring samma ämne också även om den är en bit ifrån dokumentärkategorin.. 

Edward på vår kvällsrunda igår.. 


Och så kom det tillslut..

Vi satt och väntade på regnet som skulle komma idag hela förmiddagen.. När det väl verkade som att det inte skulle komma så klädde jag på mig och tog med mig Eddi ut för att gå en kort prommis och trotsa klart.se. Men vi hann bara utanför dörren när det började droppa. Edward tvärstannade på bron och jag blev inte heller jättesugen på att bli blöt så vi gick in till soffan igen. Vi försökte iaf, haha. Jag och min sjuka mage behöver nog en lugn dag inne så det var väl lika bra. 



Grill!

Vi kom hem vid 15-tiden i em. Ikväll blev det grillat till middag. Svampsås, bea och vitlökssmör, yummi! Jag slocknade på soffan en sväng och sen har vi bara hängt ute i finvädret. Nu ligger vi i soffan och slappar. Imorgon är det ny vecka, nya tag! 


Vår helg!

Vi har verkligen haft en toppenhelg i Sälen. Galen, men sjukt härlig. Vi har åkt massa skidor, varit på after ski, hängt med hela gänget i stugorna, suttit och skålat i backen, åkt mer skidor, igår kväll var vi ut på Ice och dansade natten lång (Björn Rosenström spelade där, haha hjälp!). Jag har skrattat den här helgen så att jag har träningsvärk i magen och vi är så nöjda med vår lilla weekend. Tack alla inblandade! 


Jag har varit dålig på att knäppa kort.. Skönt att släppa det lite ibland men några bilder har det blivit iaf.

Vi var ganska slitna imorse efter en sen natt i Lindvallen. Vi skulle iaf vara ur vårt lägenhetshotell vid 10 så vi gick upp i tid och städade och sen åkte vi hemåt. Vi stannade i Mora och åt pizza och jag tror aldrig en pizza har varit så god som idag. 

Jag fick köra hem idag för boyfriend var slitnare än slitnast.. Men det tyder väl bara på att helgen varit lyckad? Haha. Vi lever länge på den här helgen, that's for sure. Jag har så sjukt galet ont i magen ikväll (utöver träningsvärken.. The real deal så att säga!) och jag vet att jag kommer få äta upp den här superhelgen i form av sämre mående nu efter, men såå värt det. 


Sälen!

Vi är i Sälen och vi har det fantastiskt. Vi kom hit igår em och då blev det först hockeymatch på Olearys och sen gick vi vidare till pappas stuga alla 40 pers som är här. Sånt himla drag och sjukt kul! En grym kväll!


Idag har vi åkt skidor all day. Vi har haft tur med vädret och allt har varit perfa. Älskar att vara här! Vi gick på after ski efter dagen i backen och där var det fullt ös. Så kul! 

Ikväll tar vi det lugnt hemma på hotellet bara vi fyra. Vi är alla lite slitna efter natten som var och hela dagen i backen så det var skönt med gotta, spel och mys bara. Vi har följt extrasändningarna hela kvällen också kring det som hände i Sthlm. Ikväll är jag såå tacksam över att mamma bestämde sig för att gå av en tunbelbanestation tidigare än den hon egentligen skulle till vid Åhléns och gick sista biten istället.. Hade hon inte gjort det kanske hon hade varit där just när allt hände. Nu kom hon dit precis efter allt hänt istället. Fruktansvärt! 


Efter regn kommer sol!

Det blev en 8 km prommis idag igen.. Får jag fortsätta må så här ett tag till kan jag inte klaga! 


Imorgon åker vi till SÄLEN!! Det ska bli så himla kul. Det är typ 40 pers som ska åka hemifrån och de bor alla i stugbyn. De har åkt tillsammans dit flera år men det blir första året för oss. Bästa pappa och Maria bjuppade dock eget boende till mig, Johan, M&M och Eddi. Det är roligt med mycket folk men det är också otroligt skönt att kunna vara lite ifred om man inte mår på topp, och det är ju som ni vet ingenting jag kan planera kring. Tack fina ni för att ni tar med oss! ❤ Det ska bli såå kul!

När Johan slutat åker vi hem till Harkis och packar och sånt och sen åker vi därifrån vidare till Sälen imorgon.. Taggad!! 


Lermask och stugköp!

Idag har jag hängt med Fia.. Vi har provat massa nyheter som hon fått hem, ätit bananpannkakor till lunch och suttit och pratat i timmar. Vid 16 var jag och Eddi i Örbyhus hos världens bästa veterinär. Edward har blivit jättedålig i huden igen så det var dags för ett återbesök! Det var en hudinfektion (igen) så det blev antibiotika, kortison och ett till piller. Sådan mor sådan son.. 

Vi skulle haft snickarbesök här i kväll som skulle kolla läget lite inför "utbyggnad" men det blir nog nästa vecka istället. Tanken är att torpet ska få en övervåning också så taket ska höjas och göras om så det blir en till våning och mer space för oss. Vi kommer ju flytta till Östhammar på heltid men har ännu inte hittat något som känns rätt så detta blir en bra lösning så länge. Svärisarna är så gulliga och försöker göra det så bra som möjligt för oss. Nu gäller det bara att hitta en snickare som har tid! Det här är väl 5:e snickaren Johan pratar med men alla har fullt upp. Vi håller tummarna att denna snickare har tid!


Vi ska ju faktiskt köpa stugan också. Jag tror inte jag har skrivit om det? Mormor och morfars "sommarstuga" som jag är uppväxt i hela somrarna från att jag var typ 4-5 år. De bestämde sig för att sälja den förra sommaren och jag har alltid velat ha det stället den dagen de tröttnar. Men då hade vi precis köpt huset i Harkskär och det passade inte helt enkelt.. De fick bud men så när vi började inse att det skulle försvinna för gott så tänkte vi igenom allt noga och kände att vi verkligen ville ha det. Vi började ändå inse att det inte skulle funka att bo i Harkskär i längden med tanke på att Johan har företaget i East, så då kunde vi lika gärna snabba på allt; sälja huset i Harkskär, köpa stugan och ha det som fritidshus "hemma" och sen flytta till Östhammar permanent. Och när vi väl bestämde oss för att sälja Harkskär så fick vi extra bråttom eftersom det är påkoppling av kommunala avloppet där i vår. Ska man sälja kändes det lika bra att göra det innan påkopplingen för att slippa avgiften på 200' då vi inte trodde att vi skulle få tillbaka dem i och med försäljningen. Så allt har gått snabbt men försäljningen gick ju otroligt bra, stugan blir vår, vi har ett "tillfälligt" men mysigt boende i Östhammar tills det rätta dyker upp och allt känns ändå jättebra. Nu är det bara flytten från Harkskär kvar, fixa till stugan som vi vill ha det, bygga övervåning på torpet och sen är det lugna puckar igen.

Ja det var latest news at Evis blåg.. Nu vet ni hur allt ligger till. Trevlig kväll på er! 


Sunny!

Igår och idag har jag mått bra, riktigt bra. Underbart! Jag vet inte när jag kunde säga att jag mådde bra senast. Igår kväll hade jag riktigt ont och inatt har jag inte mått bra så det svänger ju fort, och bara för att jag mår bra en dag så är det ju tyvärr inte över för det. Jag är ju sjuk fortfarande och så är det.. Men dagarna då jag mår bättre, och framförallt har mindre ont, har blivit fler den senaste tiden och det njuter jag varje sekund av. Framförallt njuter jag av att ha plockat bort mängder med mediciner. Jag känner igen mig själv lite mer nu och det är fantastiskt. Den helt nerdrogade hjärnan är borta och det känns inte längre som att jag går runt i en dimma. Jag är liksom mer här. Helt otroligt att det ens funkat att ta bort så otroligt mycket mediciner men dels är det nog att jag ändrat förhållningssätt lite. Jag gör saker efter mående nu och förut gjorde jag det jag ville och behövde och anpassade medicinerna därefter. Självklart blir det mer vila och hemmahäng nu men jag är åtminstone klar i  huvudet. Det är nog lite olika tider i livet.. Då behövde jag kunna göra saker för att slippa tänka och för att över huvud taget hålla mig över ytan. Nu har jag väl kommit ett steg längre, dragit ner förväntningarna deluxe och deppar inte ihop fullständigt för varenda smärttopp som kommer (eller jo det gör jag visst det men jag kan väl hantera det bättre eller nåt). 


Problemet med mig blir ju fallet efter de bättre dagarna. Jag vet ju att skoven kommer och går och fallet blir så mycket högre när man är "på toppen" än när man är inne i en dålig period. Jag väljer hellre detta alla dagar i veckan såklart men det är alltid extra jobbigt att komma tillbaka till botten efter en bättre period.. Precis när man får upp hoppet om framtiden så är man tillbaka på ruta ett igen liksom. Men jag försöker hela tiden att lära mig att leva "mitt nya liv". Jag suger på det big time men det innebär ju egentligen bara att det finns en enorm utvecklingspotential och chans till förbättring. Jag har helt klart enormt mycket att lära mig.. Det är så sjukt hur jag har ändrat tänk. Förut har jag alltid varit positiv och räknat med "det bästa" i alla situationer. Nu utgår jag nästan alltid från att jag kanske kommer må dåligt imorgon och att livet kanske inte kommer bli som jag vill.. På något sätt är det lättare att inte hoppas för mycket även om det är ett sjukt deprimerande sätt att tänka. Men hopp och vilja är sjukt nog det som tagit död på mig mest, att hela tiden hoppas och att sen alltid bli besviken.. 

Det är ju sjukt egentligen. Jag har haft endo sedan jag var 15-16 år och jag har fortfarande inte lärt mig att leva med det. Det är ju de senaste 4 åren som har varit riktigt, riktigt tuffa men jag har ju fortfarande haft problem och blivit påverkad av sjukdomen i över 10 år. Jag borde nästan vinna pris för sämst utveckling över tid.. Jag menar, kom igen. Att inte ha accepterat att man är sjuk och lärt sig leva med en sjukdom på 10 år måste ju nästan vara omöjligt? Well, obviously not men jag lär ju vara en av få som fortfarande geggar runt i acceptans-stadiet 10 år senare. 

Men idag är idag och idag mår jag bra. Man kanske inte behöver tänka så mycket längre fram än så ibland? 


Stugmys!

Idag har vi varit i stugan nästan hela dagen. Vi njöt av fina vårvädret, fikade några omgångar och så grejade vi lite. Mormor och morfar var också där och även Musch och Matti kom en stund. Härlig dag! 


Nu har vi precis ätit thai. Det blir ganska mycket hämtmat för oss, alltid.. Vi borde väl dra ner på det men det är ju så gott! Det blev en favorit i repris, Easthammers Kyckling Sichuan (??). 

Nu är det duschen nästa som gäller och sen sängen.. Hoppss ni haft en bra helg! 


Harkskärshavet!

Vi tog en liten prommis runt Harkis innan solen gick ner.. Idag är nog första gången som det nästan känns lite vemodigt att vi säljer huset, trots att vi nyss har flyttat in och egentligen inte hunnit bott in oss riktigt.   Det är ju otroligt fint här! Älskar havet!! Vi hann ju liksom inte njuta av närheten till havet eftersom vi flyttade in i slutet på oktober och kommer flytta ut senast mitten på juni (det är lite beroende på hur det går med köparnas försäljning av sitt nuvarande boende men de har som mål att få tillträde till vårt hus redan om en månad, men som längst blir vi kvar till 15/6).. Det hade såklart varit mysigt med en sommar här, men vi får njuta av Harkskär och huset nu sista veckorna/månaderna och sen får vi blicka framåt! 



Finbesök!

Vi vaknade tidigt imorse, redan innan 7. Vi hade velat sova längre båda två för vi somnade efter 2 inatt, men vi fick nöja oss med att ligga kvar i sängen och dra oss lite. Johan var på AW/taklagsfest igår i East så vi kom inte hem förrän vid 00 typ. Låt oss säga att det var en trevlig biltur hem... Eller? Haha! Jag hade iaf en mysig kväll med svärisarna. Vi åt Wallenbergare, ost och kex och så tittade vi på Skavlan. 


Boyfriend gick som vanligt upp innan mig imorse och bakade scones till frullbas (han är grym på att skämma bort mig). Sen kom papi, Maria och Alice på lite fika. Mysigt! 

Nu har vi precis tittat på Höstlegender. Jag kan den utantill men den är bra.. Det verkar inte bli så mycket gjort för oss idag, vi är slöa båda två. Vi njuter av lugnet före stormen, haha.. Snart är det flytt, rust och sånt igen. Nu ska vi iaf till stan en sväng och uträtta lite ärenden. Hoppas ni får en fin lördag! 


RSS 2.0