Elservice butik!

Ikväll åkte vi till (det som ska bli) butiken och packade upp lite hyllor.. Johan fraktade dit allt igår när mami var här, men ikväll följde jag med för att packa upp lite. Eller jag satt mest och checkade av och Johan packade upp och bar.. Men det blir nog bra! Det var en hel del restade grejer men vi packade upp det som gick.


Det kommer bli en liten butik i East som liksom är som ett kombinerat lager och kontor.. Svärföräldrarna har ju hela företaget hemma idag men nu när Johan tar över så kändes det som att det var dags att flytta allt till en "riktig" lokal. De har lager och personalutrymmen i "garaget" (det är inrett för företaget) men de har kontoret inne och det kändes inte som en hållbar lösning i längden när de går i pension om några år.. Nu kommer allt bli kombinerat i den här lokalen. Ikväll fick Johan nycklarna så nu blir det dags att styra upp allting! Spännande! 


Rusten rum för rum: KONTORET!

Det blir mindre och mindre utförliga beskrivningar, haha.. Men jag kan ju knappast behöva beskriva varje steg utförligt i varje rum eftersom grundprincipen är typ samma överallt.. Golvet gjorde vi ju om från grunden överallt så det är ju samma oavsett rum, det är golvvärme i hela huset, golven är lika överallt, taket är lika i alla rum.. 


Det här är iaf "extrarummet" och hur det såg ut vid tillträdet! De tidigare ägarna hade detta som matrum (det heter väl matsal egentligen men där går gränsen för vad man får kalla ett rum som ser ut så här, haha) eftersom de inte fick plats med något matbord i det lilla köket som var, men vi gjorde om detta till kontor istället.. 

FÖRE!

Här rev vi och byggde upp kontor och hall samtidigt så just det momentet gjordes samtidigt, men jag delar upp dem i två inlägg ändå för tydlighetens skull. 

Här började vi (Johan) bli PRO på det här med golvbjälklag så det gick snabbt nu. Dessutom fick vi besök av bästa Kasper och Mickis några dagar så då fick snickarkasper assistera lite.. Detta var sista etappen golvbjälklag och vilken lättnad när det äntligen var klart. Otroligt skönt! 

Isolering, spånskivor.. 

Golvvärmen och golvet.. 

Pärlsponten.. 

Väggen kom på plats! Vi flyttade även den drygt 1,5-2 dm in i kontoret för att få lite större hall. Det är i denna vägg som all el (elskåpen) är dragen till samt golvvärmen, så det blev minsann en hel del som skulle få plats i den här väggen! 

Garderoben platsbyggdes! 

Och vi flyttade in även i detta rum.. 

EFTER!

Och sidebyside!


Make up - savior of the day!

Första dagen på väldigt länge som jag orkar bli människa på riktigt (ni vet ta sig upp ur soffan, klä på sig "vanliga" kläder istället för mjukisar, sminka sig, ta ur hårbollen mitt på huvudet..)


Ett steg i rätt riktning.



Rusten rum för rum: VARDAGSRUMMET!

Vardagsrummet såg ut så här på tillträdesdagen. 

Vardagsrummet var egentligen i sämst skick "byggmässigt". Hela golvet lutade så mycket så att man kände det när man gick, och taket hade "hängt ner sig" väldigt mycket i mitten. Det syns till och med på bilderna. Det skiljde en dm på takhöjden mot väggarna och i mitten.. Sjukt! 


Bild två var efter att vi hade skrivit kontraktet (vi skrev in en besiktningsklausul eftersom vi ville få en snabb affär, men vi ville ändå ha möjlighet att kolla igenom allt riktigt. Och tur var väl det!) och direkt efter kontraktet fick vi med oss en nyckel för att åka ut och kika igen. Då var vi inte lika positiva och taggade som när vi tittade på det gången innan. Golvet hade satt sig, taket hängde, alla golv var olika och på olika nivåer, snett, vindt och allmänt kaos. Det var liksom ännu värre än vad det ser ut på bilderna.. När vi sen kikade in under grundet såg Johan att alla bärlinor låg på platten (det här har jag lärt mig vid det här laget; bärlinorna ska alltså stå på "högkant" för stark hållbarhet men i detta fallet så låg de ner). Vi blev bara mer och mer avskräckta och då ringde vi morfar akut som tog med sig mormor och kom och tittade på en gång. Han ställde samma slutsats.. Där och då bestämde vi oss för att dra oss ur affären. Vi kontaktade mäklaren och berättade hur det låg till och att vi ville häva köpet. Hon ringde upp lite senare och då hade hon pratat med säljarna. De var beredd att kompensera/dra av en liten del på köpesumman om vi fortfarande var intresserade. Vi började räkna på det, tog dit en snickare som gjorde en offert på att göra om allt golv från grunden.. Och gjorde vi det själva skulle det inte bli sjukt dyrt.. Det är ju arbetstiden som drar iväg kostnadsmässigt. Vi lämnade snickarens offert (som var på drygt 200 000 kr) och vi fick som svar att säljarna kunde tänka sig att sänka priset 25'. Vi hade bestämt vad vi kunde tänka oss att betala, och tillslut fick vi ner priset 75'. Affären var i lås igen. På något sätt gillade vi ju ändå läget och vi var övertygade om att det skulle gå att göra fint. Så det blev affär ändå tillslut!

Vi började även här med att riva riva riva.. 

Sen var det dags att rikta taket.. Då kom en snickare från Östhammar och hjälpte oss en dag. De "pumpade" upp taket inifrån, fäste upp takstolarna uppe på vinden och så fick det stå så i flera veckor innan vi tog bort det som tryckte upp taket. 

Och sen vips så var det nya bjälklaget på plats! 

När isoleringen var på plats var det dags för spånskivorna.. 


Och öppna upp dörrhålet mellan kök och vardagsrum.. 

Sen blev vardagsrummet ett enda stort förrådsutrymme under en tid.. 

Och jag fyllde år. Vi bjöd familjen på fika ute i huset, allt för att maximera och kunna hålla på varenda ledig sekund. Blombuketten fick jag när jag fyllde och den ser väldigt komisk ut i den här bilden. Något så fint i något så fult, haha. 

Sen kom golvet på plats! 

I början var vi duktiga på att skydda golvet när vi fortfarande höll på och rustade, men det blev sämre och sämre med det, haha. Söt hund, söt rumpa! 

Pärlsponten! 

Sen flyttade vi in! Sjukt att vi pallade att bo i kaoset.. Men kök och badrum var ju klart iaf. Vi var ju där ute hela tiden ändå så det kändes som att vi lika gärna kunde flytta dit.. Vi flyttade in i slutet på oktober. 

Jag gjorde vad jag kunde för att det skulle bli så mysigt som möjligt under tiden.. Gu vad jobbig man är, haha! 

Sen blev vi äntligen av med den hemska röda färgen.. Den blev så fin när den blev klar!! 

Jag hade visst inte så många bilder på vardagsrummet, hur det ser ut nu, men det får bli de som finns iaf.. Det ska in en dörr också mellan sovrum och vardagsrum så det är kvar att göra!

EFTER!

Och en snabb sidebyside!


Rusten rum för rum: SOVRUMMET!

Nästa rum ut är sovrummet. Här har jag faktiskt inte så jättemycket bilder.. Men ni får se det jag har. 


FÖRE!

Även här fick vi riva upp golvet och "börja om".

Väggen försvann mellan kök och sovrum och så kom golvvärmen på plats. 

Sen fick sovrummet nytt fint innertak. 

Och golv...

Sen var det dags för väggen att komma på plats igen! 

Och så sattes gipsskivorna och väggen gjordes redo för tapetsering. 

Och sen vips så var tapeten uppe.


Garderoberna behöll vi men de målade vi om och bytte knoppar på, sen var de som nya igen! 

Och så här blev det när det blev klart! Det var skymning när jag knäppte bilderna så det ser ganska mörkt ut men sovrummet känns ljust och fräscht annars. 


EFTER!

Och sidebyside


Fina människor!

Åh jag fick en sån fin present ikväll. Denna påse stod utanför mami imorse som hon skulle ta med till mig ikväll. 

Jag har sagt det förr och jag säger det igen.. Hur fina människor har jag inte omkring mig? Jag är så tacksam! 

Det som nästan är det finaste med detta är att de jag fått den av inte är människor i min absoluta närhet.. Att dessa människor tänker på mig trots att vi bara ses någon gång ibland är ju helt otroligt. Tack fina Lena och fina Madde med familjer! ❤

Nu ska vi duka fram detta gottis till kvällsfika. Och så kommer filmen inte igång förrän nu eftersom vi väntade in Johan som jobbade sent (och som dessutom får massage först as we speak). Josefin har rekommenderat en film som vi tänkte titta på ikväll: Little boy! Kan inte garantera att den är bra eftersom jag inte sett den ännu men är det någon som borde kunna film vid der här laget så är det väl hon.. Så jag vågar nog skicka rekommendationen vidare till er! 


Helkroppsmassage!

När massös-mami kommer och knackar på dörren och har med sig massagebänken och ger mig en lång fantastisk helkroppsmassage bara sådär. Alltså jag bara älskar älskar älskar massage. Det är nog top 10 det bästa jag vet. Så galet skönt! Och nog för att jag kanske inte är särskilt objektiv men mami är bästa massösen. Jag tycker inte om sån där mes-massage när det är alldeles för löst.. I like it rough, haha! 


Mami blir kvar inatt. Mysigt! Nu ska vi dricka te och kolla på en film. Trevlig kväll! 

Disken i bakgrunden.. Det får man ta, haha! 


Rusten rum för rum: KÖKET!

Jag tänkte gå igenom hela vår rust rum för rum. Jag vet inte om det finns några som är intresserade av det, men det är otroligt roligt att ha kvar om inte annat!

Jag tänkte börja med rusten ifrån köket. Det är inte så mycket som är likt nu om man jämför med hur det såg ut när vi köpte det, så för att kunna "hänga med" får ni helt enkelt försöka hålla koll på fönstren och järnspisen, haha.. De är in princip det enda som är kvar på sina utsprungsplatser.

Dessa första bilder är ifrån tillträdesdagen. Det var alltså så här det såg ut när hela rusten började. Idag har jag lite svårt att förstå hur vi ens kunde se potentialen i huset, haha. Men det blev ju bra! Jag tycker dock att det är sorgligt att säljarna bodde så här i 10 år (de flyttade in 2005 och bodde där ända tills de båda dog 2015. Det stod därefter tomt tills vi köpte det juni 2016). Hoppas att de hade det bra trots att huset inte var det finaste. 

Eftersom affären var strulig (det kan väl ingen ha missat) så var inte tömningen av huset klar när vi fick tillträde. Vi fick alltså börja med "städa bort" allt som säljarna lämnat kvar innan vi kunde dra igång.

FÖRE!

Sen drog vi igång! Vi rev bort den gamla köksinredningen, rev upp golv, tak... Vi öppnade upp väggen mellan sovrummet och köket och gjorde ett stort kök istället. Eftersom bärlinorna var lagda åt fel håll i hela huset var det bara att riva upp allt golv ända ner till grunden (detta gjorde vi alltså i hela huset) och börja om. Så nog blev det mycket riva allt...

Känslan när det liksom "vände" var ju härlig. Från att riva, riva, riva tills att vi stod på noll och fick börja bygga istället.

Vi gjorde såklart lite av rummen parallellt med varandra, men vi försökte ändå ta rum för rum så gott det gick. Vi blev intalade av flera stycken att inte riva upp allt på en gång utan dela upp rummen lite och få känna att något rum är "klart" innan vi rev nästa osv. Jag tror att det var en ganska bra taktik. Det var ju också roligare att få göra lite olika moment av rusten i omgångar än att först riva allt, regla allt osv.   Så när vi äntligen fått på spånskivorna i köket så gick vi över till de andra rummen och gjorde klart samtliga rum till samma steg (spånskivor lagda i golven så att vi kunde gå överallt). Men jag fortsätter visa allt med köket i detta inlägg. 


Vi öppnade ju upp dörrhålet mellan kök och vardagsrum så att det blev öppet däremellan. Det blev såå mycket bättre och luftigare! Tänk att en sån "liten" grej kan göra så mycket.. 

Sedan var det dags för taket.. Vi reglade ner det för att kunna sätta infällda spottar i taket, samt för att få taket i samma nivå som vardagsrummet eftersom det var öppet mellan kök och vardagsrum nu. Vi velade ganska länge kring vilket tak vi skulle ha. Tillslut hittade vi ett fint färdigmålat på Beijer. Vi köpte allt golv, allt tak och all pärlspont på Beijer. Sjukt skönt att vi hittade allt på samma ställe. Vi fick ett bra pris på det hela och det leverade fram till dörren. Sjukt skönt! 


Vi har alltså samma golv och tak i hela huset. Eftersom det inte är ett så stort hus så kändes det fint att få allt enhetligt. 

Vi bestämde oss för att lägga vattenburen golvvärme i hela huset. Allt detta fick vi av världens bästa svärföräldrar. Tack!!! 


Väggen mellan köket och sovrummet försvann ett tag för att den behövde flyttas då den inte var i samma nivå som den andra köksväggen. 

Alla dessa olika steg... Vi var tvungen att göra "klart" sovrummet här emellan för att kunna lägga golvvärmen i sovrummet också innan vi la golvet i köket, då golvvärmeslangarna passerade köket till/från sovrummet. Det var extremt mycket så ett tag. Det ena var tvunget att behöva bli klart innan vi kunde göra det andra och när vi skulle börja med det insåg vi att en tredje och fjärde grej var tvungen att vara klart innan dessa steg. 
Jag blev på riktigt imponerad över hur grym Johan var under hela den här rusten. Nog för att han har köpt-rustat-sålt en del lägenheter innan, men hus är ju något helt annat. Han hade liksom aldrig gjort detta förut, någonsin. Och ändå blev det helt perfekt! Det enda vi tog hjälp med i skickarväg var att rikta taket i vardagsrummet och få någon som visade hur vi skulle göra när vi skulle regla ner alla golv i hela huset (vi sänkte alla golv drygt en dm för att få lite mer i takhöjd). Det var lite krångligt eftersom det liksom inte fanns något att "fästa" det hela i. Men det löste sig finfint. Vi har alltså haft snickare i en dag and that's it under hela denna rust (yep byggare bob, that's you). Hur grym är inte my boyfriend? Typ bäst.

Jaja.. Nu går vi vidare.. Golvvärmen! 

Sen var det äntligen dags för att få in golvet! Det blev ett massivt furugolv, vitvaxat. Vi ville ha det ljust men ändå träkänsla så detta blev perfekt. Köpt på Beijer. Det var färdigbehandlat och klart! Lite dyrare då såklart men så himla skönt att slippa göra något med det. Vi hade ju tillräckligt att göra ändå kändes det som. Det blev så sjukt fint och vi är supernöjda med golvet! 

Dags för pärlsponten.. Eftersom vi valde "fuskvarianten" med skivor så gick det sjukt snabbt att få upp. 

Sen kom väggen upp igen mellan kök och vardagsrum och vi stärkte även upp den gamla väggen så att all köksinredning skulle sitta bra. 

Sen kom köket upp! Woho!! 

Här emellan flyttade vi in. Så fort köket och badrummet kunde användas kände vi oss redo! Så här är det ett litet hopp igen tills det var dags för kakling! 

Och putsa upp murstocken och järnspisen.. 

Och när putsningen var målad, spottarna i taket kom på plats, underskåpsbelysningen, alla uttag osv. så är vi egentligen där vi är idag. Det är lite smågrejer kvar (lite lister, täcksidor, listen under överskåpen, täcka fläktröret, täcka över överskåpen..) men överlag känner vi oss färdiga nu!


Såå.. Dags för EFTER! 

Vi är supernöjda med köket!! Allt känns perfekt. Skönt att det är stort! Vi var lite oroliga innan att det skulle kännas trångt längst in i köket men det känns det absolut inte. Det ser faktiskt mindre och trångare (?) ut på bild än vad det känns i verkligheten där längst in. Vi har inte kommit på någonting som vi hade velat gjort annorlunda om vi hade haft möjligheten, och det borde väl vara ett bra betyg! 


Köket var ju det absolut mest omfattande rummet att rusta så de andra "rum-för-rum-rust"-inläggen kommer inte bli så här långa, haha. Det kanske inte ens var någon som orkade ta sig igenom hela inlägget, men det är så himla roligt att ha kvar! 

Så nu har ni fått följa med på en speedad variant av vår rust i köket! I hope you liked it! De andra rummen kommer också upp så småningom. 

Jag tycker alltid att det är roligt att se bilderna före/efter bredvid varandra så här kommer några snabba sådana också. Det blir en liten repris men det blir extra tydligt så! 


Liljor!

Jag fick världens finaste blombukett av Mamma och Thomas i början på veckan. Tack tack tack! ❤ Det var en krya-bukett som jag fick precis innan jag åkte in till sjukhuset (Johan var mellanhand) men eftersom jag blev inlagd så jag har inte hunnit njuta av dem förrän nu. Så otroligt vackra! Mami är verkligen världens bästa när det gäller att skämma bort en med spontana presenter/sms osv. när man behöver uppmuntring, pepp, om man gjort något bra eller helt enkelt bara ändå. Love you bästa mami! 


Liljor är mina absoluta favoritblommor.. Eller egentligen är de på delad förstaplats med pioner men ska jag köpa hem blommor så är det oftast liljor jag köper hem. Älskar älskar snittblommor!

Vi tänkte bädda ner oss i sängen nu och titta på en film.. Hoppas ni haft en fin helg och att ni får en bra start på veckan imorgon.


Soffhäng!

När man vaknade till nybakta scones och en framdukad dunderfrukost imorse hade man ju det ganska bra. Mums!

Vi hade en mysig kväll igår också. Vi körde movienight.. Först tittade vi på Remember (tack för tipset byggare Bob) och sen tittade vi på Tarzan. Johan hade inte sett den så jag fick se den igen, inte mig emot. 


Besök av polisen!

Edward kom in till oss tidigt imorse och kröp ner i sängen mellan oss. Han vill alltid ligga så trångt det bara går så vi vaknade båda två av att han kom och tryckte sig ner mitt emellan oss där det fanns så lite plats som möjligt! Goskorven!


Johan gick upp tidigt men jag är fortfarande inte pigg så jag sov vidare ett tag till. Edward tyckte också att det var ganska skönt med sovmorgon! 

Efter frukosten ringde polisen och sa att de var på väg hit. Jag anmälde incidenten igår och de tyckte absolut att det var något som skulle undersökas vidare så idag kom de hit på förhör och för att hämta grejerna. Så nu ska det skickas iväg till tekniker för analys och sen får vi se vad som händer. Eftersom det inte finns någon misstänkt kommer det förmodligen inte bli något, såvida de inte hittar fingeravtryck eller liknande.

Oavsett är det skönt att slippa ha grejerna här hemma iaf! Och skönt att de har en anmälan på att detta har hänt utifall det skulle hända något liknande igen. 
Också skönt att förtydliga att det inte finns här hemma längre, utifall det var någon som på något sätt hade tänkt hämta det här. Jag hoppas innerligt att det bara är tillfälligheter allting och jag hoppas verkligen att det inte är någon som vill mig illa på riktigt! 

Nu släpper jag iaf det här tills vidare och sen får vi se vad det blir av det hela och vad polisen kommer fram till. Inte riktigt vad jag ville komma hem till efter att jag blivit utskriven från sjukhuset igår, men nu har iaf jag gjort vad jag kan åt det hela.

På em var vi iväg till återvinningen för att köra "sista" soplasset. Johan gjorde allt själv men jag följde iaf med som sällskap. Vi handlade lite på vägen hem och nu har vi landat i soffan. 

Jag hatar min mage så sjukt mycket och jag kan inte låta bli att "längta" tillbaka till sjukhuset lite grann.. Men jag får vila vila vila framöver och bara göra det jag orkar och som känns bra så slipper jag förmodligen bli inlagd igen (åtminstone inom den närmsta tiden). Men jag är tyvärr långt ifrån pigg idag! Skönt med en lugn och skön helg utan några planer iaf. 

Btw. Hur fina är inte dessa hörlurar då? Älskar dem! Jag fick dem av mami innan hon åkte till LA. Roligt med lite annorlunda och de passade ju mig perfekt eftersom jag alltid har haft en liten grej för sånt där "girly girly extra allt".


Äntligen hemma blandat med rädsla!

Jag blev utskriven på em idag och då åkte jag direkt hem. Skönt att komma hem igen. Jag gick ner till havet en sväng för att få njuta av solen lite och satt där nere och filosoferade ett tag (jag var väl påklädd mormor så jag blev inte kall). Man uppskattar allt lite mer när man varit på sjukhuset i flera dagar. Jag njöt av att bara få vara ute i solen ett litet tag. Jag har dock väldigt ont fortfarande, men det är mycket bättre än när jag åkte in så det är ju positivt iaf. Nu kanske jag orkar kriga på ett tag till! 


När jag kom hem hittade jag dock något otroligt otrevligt och väldigt obehagligt. Ush. Kan bara folk låta mig vara, snälla? Hoppas att det inte är så allvarligt som det verkar..

Direkt när jag hittade detta började jag tänka på något som hände för några år sedan. Det var någon/några (?) som trackade mig massa under en tid. Flera saker som jag bla. skrev på bloggen att jag skulle göra hade någon där ute lagt massa tid på att förstöra för mig. Någon ringde till jobbet flera gånger och sa att jag inte skulle komma in och "avbokade" mitt jobbpass pga olika anledningar. Vid ett tillfälle var det någon som hävdade att den var min granne, och jag var magsjuk och kunde inte ringa till jobbet så jag hade bett denna person att ringa och sjukskriva mig. De på jobbet tyckte det var märkligt och ringde upp mig och det var ju bara bullshit såklart. Någon ringde även och bokade av några möten som jag skulle på och flera läkarbesök. Det tog lite tid innan jag kopplade ihop bloggen med det som hände men det var ju ganska lätt att utifrån den veta var jag skulle vara och när. Nu skriver jag nästan aldrig ut tider längre och jag nämner sällan vad jag ska göra och när om det är något specifikt. Vill jag berätta det så gör jag det oftast i efterhand.. 

Det var även någon som hade ringt till störningsjouren när ett av mina ex hade haft fest och hävdat att det var jag som blev störd av att festen pågick och hade lämnat mitt namn. Vi hade ju breakat så jag bodde ju inte ens kvar där och var inte ens medveten om att han hade fest över huvud taget. Det konstiga var att det var olika, ibland en man och ibland en kvinna (eller flera olika, ingen aning) som ringde alla samtal så det måste ju ha varit minst två stycken. Ingen aning vem/vilka det kan ha varit, om det är någon jag känner eller om det bara var någon random. Oavsett är det ju inte särskilt kul att bli utsatt för och det är ju helt sjukt att människor kan bete sig så dåligt. Otroligt obehagligt. Mycket möjligt att den var någon trött person som bara hade roligt av det hela också, men vilket skämt isf! 

Jag fick ju även väldigt mycket otrevliga kommentarer på bloggen förut under en viss period. Nu godkänner jag dem först. Wannabe storbloggare, men whatever.. Det är inte trevligt när de kommer (även om det var väldigt länge sedan det kom någon nu, peppar peppar). Det som var lite extra obehagligt då var att vissa kommentarer handlade om bla. en del familjegrejer som inte vem som helst visste om. Alltså måste (åtminstone vissa av grejerna) ha varit från någon förhållandevis nära. Men de allra flesta kommentarerna var väl mest om hur ful jag var, att jag och även min familj var falska, den/de tyckte att jag ansåg att jag var så mycket bättre än alla andra och såg ner på människor, att jag var präktig osv. Sen var det vissa hot om att jag skulle vara försiktig och passa mig för man vet aldrig vad som kan hända. Men det är ju på en helt annan nivå och kommentarerna på bloggen har ju förmodligen inte något med det andra att göra. Haters kommer det alltid att finnas och kommentarerna på bloggen kändes ju som en bråkdel i jämförelse med allt det andra. Skriva en kommentar kan ju vem som helst göra för att man har tråkigt typ, men att lägga mer tid på att aktivt förstöra är ju lite allvarligare..

Jag blev aldrig riktigt rädd för jag trodde inte att det var någon som ville skada mig eller var farlig på riktigt liksom. Däremot tyckte jag att det var jobbigt att inte veta vem/vilka det var som tyckte så otroligt illa om mig så att man verkligen la tid och engagemang på att försöka förstöra för mig och göra mitt liv surt.. Man blev ju lite småparanoid. Jag har liksom aldrig haft några ovänner, iaf inte vad jag visste, men när dessa kommentarer (men framförallt samtalen förut och nu detta) började dyka upp kändes det ju som att jag obviously hade missat något stort. Tydligen störde sig någon på mig väldigt mycket, och jag hade inte den blekaste aning om vem det kunde vara.. 

Av kommentarerna på bloggen var det en kommentar som konstigt nog etsade sig fast mest. Den var från någon nyårsafton för många år sedan. Kommentaren gjordes på ett inlägg från julafton och jag hade lagt ut bilder på familjen från jul och vårt julfirande. Det var innan jag godkände kommentarer så jag visste att den låg kvar i arkivet. Jag letade lite och hittade till och med på den nu när jag kollade efter den. Stackars människa som inte hade bättre saker för sig på nyårsafton än att reta upp sig på att jag och min familj hade varit glada på julafton.. Jag vet inte varför jag kommer ihåg den här så väl av alla men den är ju ganska otrevlig. 

Men som sagt.. Kommentarer är en liten del medan detta som var nu och det med alla samtal kändes lite mer allvarligt. Det är ju något helt annat och känns lite för mycket för att inte ta det på allvar.

Jaja. Nu ska jag släppa det här for now (även om det var skönt att tänka på något annat än av vara nojjig över dagens "händelse").. Berättar mer sen när jag vet att det är lugnt.

Nu väntar en helg med älsklingarna mina! Mysigt! Som jag saknat dem. Och såå skönt att få sova i sin egna säng igen bredvid bästa boyfriend och slippa bli väckt av pumpen, andra patienter eller sköterskorna som gör sina koller på oss patienter hela nätterna. 

Måste bara berömma en av sköterskorna på avdelningen. Jessica heter hon och är den gulligaste sköterskan jag träffat. Hon har jobbat förut när jag varit inlagd också så vi kom ihåg varandra, men såå gullig. Verkligen rätt person på rätt plats. Så även om jag rättså ofta är negativ på mycket med sjukhuset och sjukvården så finns det såklart guldklimpar också. Även utskrivningsmötet med min läkare gick jättebra och jag är så glad att jag har henne också. Det blev ett bra avslut på den här inläggningen även om den inte började så bra... 

Trevlig helg på er! 


Turbanen!

Ja men jag kör väl ett till peacetecken då i brist på annat.. Tanken är att pumpen ska bort imorgon. Det ska bli skönt att slippa slangarna, pumpljudet och att dra med sig ställningen varje gång jag ska på toa. Och så ska jag (peppar peppar) få komma hem imorgon också. Hoppas att de har dragit ner smärtnivån tillräckligt för att jag ska kunna klara mig på mina vanliga mediciner hemma i helgen. 

Miss my boys! ❤


Pumpin'

I'm still alive. Smärttoppen är nere och det var det som var målet for now. Förhoppningsvis kan jag åka hem igen redan imorgon. Jag har haft lite ondare igen nu på em men det är ändå hanterbart så vi får se vad som händer..


Det är såklart sjukt tråkigt att ligga här.. Men som "tur" är så är jag ju ganska seg av morret och trött i kroppen av all smärta den senaste tiden så jag orkar ändå inte göra så mycket. Jag har liksom för lite energi för att bli rastlös.. Ipaden och Netflix är iaf min räddare. Och allt det goda som Musch och Mami hade med sig.


Musch och mami!

Dom här två sötnötarna kom förbi en sväng på förmiddagen och hade med sig en påse full med gottis! Tack finaste ni ❤


Cry me a river!

Min läkare kom förbi innan hon gick hem ikväll. Vi pratade en halvtimme och nu är vi på samma sida igen.. Vi var väl kanske aldrig riktigt på olika sidor heller egentligen, men jag blev otroligt besviken på... ja jag vet inte ens längre.. ALLT. De säger en sak, gör en annan, glömmer, drar ut på tiden, ändras, drar tillbaka, gör inte det som utlovas. Ibland är man verkligen bara en produkt.. Samtidigt som jag som sjuk har så svårt att förstå/acceptera att det liksom inte finns så mycket mer de kan göra..


Nu har jag iaf låtit mig själv gå tillbaka till att vara patient igen och efter hennes besök har det känts lite bättre. Ont gör det fortfarande men det känns inte riktigt lika hopplöst längre.

Grejen är att när man har ont precis jämt, och när det har varit mycket värre än vanligt sedan i början på december, och när det tillslut blir värre än värst och man hamnar här, inlagd på sjukhuset, så finns det liksom ingen energi att plocka av längre. Till och med energidepåerna som energin normalt finns i är borta.. Och då kan det räcka med att slå i lilltån för att bägaren tillslut ska rinna över. 

Jag var så himla arg efter ronden, fick massa dåliga besked nästa sväng, rök ihop med de som var här den tredje svängen och bröt ihop när min läkare och nån till kom tillbaka efter alla specialisternas besök. Jag pallade bara inte längre. Fulgrinade, hulkade på toan tills det värsta lagt sig och sen rann tårarna ta mig tusan i säkert ett par timmar. De liksom rann utan att jag grät och till och med när jag försökte tänka på något annat och tittade på Prison Break så fortsatte de trilla ner efter kinderna. 

Jag verkligen hatar att gråta. Alltså på riktigt hatar det. Det är liksom sån himla big deal det här med tårar för min del. Jag är ingen cryer, vill inte vara en cryer, kommer aldrig förstå cryers och tänker inte bli en cryer. Med undantag för idag då.. Nu har jag väl gjort slut på årets ranson av tårar redan i januari men så kan det gå. Men imorgon är det omstart. Det är det som är det bästa med att det alltid kommer en morgondag. Ny dag, nya tag. 

(Och det bästa med att skriva på bloggen hur man känner är att man kan få det att låta som att man är mer positiv och stark än vad man kanske egentligen är)..

God natt! 


Fucktards!

När läkaren kommer in på ronden efter en helvetes natt här på sjukhuset och det första han säger är "Du ser ut att må bra idag!" och jag bara har lust att spränga sönder universum och slippa den här planeten för all framtid. Jag går igenom detta tydligt i punktform så att det ska vara solklart, inga frågetecken.


1. Mådde jag bra skulle jag inte vara här. 

2. Bara för att jag inte ser ut/gör/beter mig som "gemene man" när de mår skit behöver det inte betyda att jag är solstrålen själv. Men eftersom läkare ibland verkar vara efterblivna så förtydligar jag det ytterligare så att även det minsta lilla puckot ska fatta: allt syns inte på utsidan.

3. Om man inte har bättre känsla än så, byt jobb. För om du hade lagt en hundradels sekund till på att titta lite extra på patienten när du kom skulle även du förstå att det i den här kvinnans panna står att hon mår skit och att hon inte orkar mer nu, även om hon inte har skärsår över hela armarna eller inte har en genomblöt kudde av tårar (eller vad nu ett "normalt" må-dåligt-beteende är).

4. Läkare måste vara den yrkesgrupp som är bland de mest utbildade i världen, men trots detta klarar de inte ens av att göra en så "enkel" uppgift som sitt jobb. 

5. Frustrationen över att läkarna säger en sak och skriver en annan sak i journalen gör ju att man vill starta en politisk kampanj utifrån endast den punkten: skriv det du säger till patienten i journalen och inte det som ser bra ut som anteckning. Det skulle underlätta för alla parter. 

6. Det är ett skämt att det lite senare på dagen klampar in 7 stycken läkare på rummet som ställer sig runt sängen med sina fancy specialist-titlar på de vita rockarna, och allt de briljanta hjärnorna kommer fram till är att lägga till ytterligare en medicin till min lista. I'm impressed. Really.

7. Att vara utelämnad till vården är utan tvekan det värsta jag någonsin varit med om i hela mitt liv - alla kategorier. 

8. Din Google-sökning för 'sjukhus' gav inga träffar. Menade du: dårhus

9. Jag behöver inte en psykolog hitskickad bara för att jag lite senare ändå bryter ihop en gång. Jag är inget psykfall bara för att jag inte orkar med den här skit-sjukdomen längre, och att prata om hur förjäkligt det känns att vara sjuk kommer fasen inte göra saken bättre. Sluta klumpa ihop sjuk och psykiskt sjuk hela tiden.. Det är två helt skilda ting. 

10. Jag kan bocka av "pick a fight med min läkare" på min bucketlist över saker jag helst hade velat slippa i mitt liv. Men jisses vad arg jag har varit idag.

11. Jag är så slutpumpad på energi av all smärta så att jag inte ens orkar tjafsa med idioterna längre. 

Och som avslutning på dessa punkter slänger jag in det avdankade uttrycket "man måste vara frisk för att orka vara sjuk" i dagens samhälle som pricken över i:et på den här trötta punktlistan, som för övrigt inte ens borde behöva existera. Heja läkarkåren! 

Jag är iaf förenad min hatkärlek Ketanest-pumpen för ytterligare några dygn framöver, till att börja med. Smärttoppen är borta men jag har fortfarande väldigt ont. Jag skulle vilja kunna ta en paus ifrån min kropp ett tag och samla på mig lite ny energi för att sedan orka kliva tillbaka in i den igen och fortsätta livet som Evelina Nilsson. Alternativt bli nedsövd en månad eller så.. Det kokar dessutom frustration inom mig (samtidigt som jag knappt orkar röra mig) men jag orkar inte ens prata med någon för att spy ur mig skiten så bloggen får ännu en gång bli den som får ta allt.. 

Inatt låg jag och tänkte på hur skönt det hade varit att inte ha ett enormt stöd från alla i ens omgivning. Så sjuk tanke (och såklart otroligt splittrad sådan) men oavsett kände jag så. Alla är så himla fina och omtänksamma, alla bryr sig om, hör av sig, vill veta hur man mår, om man kan göra något för mig osv. Det är ju det finaste någonsin och jag är evigt tacksam för allt! Men samtidigt är det ju såå många som blir involverade och det är så jobbigt att veta att alla är det pga mig. Ibland har jag bara lust att gå i ide, mind my own business, stänga in mig i min egna bubbla och få alla andra att fortsätta med sina egna liv. Det blir liksom inte bara jag som är sjuk utan det blir så många fler som mår dåligt pga mig. Jag vill inte oroa andra, jag vill inte att andra ska må dåligt pga mig, jag vill inte behöva trösta andra för att jag mår dåligt och jag vill inte vara den som det är så himla synd om hela tiden. Och alltid samma dilemma när någon frågar hur det är: spyr jag ur mig och säger att jag mår skit, hatar att vara sjuk och hatar det här livet så blir resultatet att folk oroar sig för om man kommer orka med och blir ännu mer omtänksamma, och säger jag att allt är bra så är det ju hemskt märkligt varför jag är inlagd för tillfället, sjukskriven, spyr av smärta, har läkarbesök stup i kvarten, tar mängder med mediciner och ligger och vilar hela dagarna...

Min första tanke var att gå under jorden ett tag här på sjukhuset, men då finns det ju en del som såklart blir oroliga över varför man inte svarar i telefonen osv. Men eftersom jag knappt orkar existera just nu så får bloggen vara my space tills vidare. 
Lite dubbelmoral kan man ju tycka.. "Jag orkar inte med att folk är omtänksamma och bryr sig så jag skriver det på bloggen så får över 4000 pers reda på att jag ligger inne och alla mina tankar kring det." Men för mig så känns bloggen konstigt nog inte så. Den är min alldeles egna lilla friendo (som dessutom fungerar så att jag i det här fallet slipper svara när någon ringer osv.) och konstigt nog känns det alltid lite lättare när jag har fått skriva av mig här. Jag slipper uppdatera alla omtänksamma själar om hur det är eftersom man då redan vet hur det ligger till, jag får ur mig det jag vill och på något sätt är det ju ändå skönt att veta att det finns någon som vet att jag är här, hur jag känner mig och vet vad jag tänker även om jag inte orkar berätta det för någon (förutom Johan då som är undantaget). 

Och för att inte skapa något missförstånd: TACK världens finaste människor som alltid stöttar, finns där, hör av sig, oroar sig, bryr sig om, ger till tusen och tänker på mig. Jag är världens mest lyckligt lottade när det gäller att ha fina människor i sin omgivning. Massa kärlek till er alla ❤


Matlagning på järnspisen!

I helgen lagade Johan mat på järnspisen för första gången.. Han har ett intresse för mat som jag inte sett förr (att han är utbildad kock hjälper säkert också till). Han blir liksom alldeles lycklig när han lagar mat. Inte mig emot.. Bästa kombon. Han älskar att laga mat och jag älskar att äta, haha.


Back in the days vs nu!

Jag har sovit hela helgen typ.. Sinnes.


Jag hittade en bra före- och efterbild igår när jag kollade på bilder i mobilen. Den får ni i brist på annat just nu.. Jag tror inte att jag har visat så många bilder på hur det såg ut här när vi köpte huset, men det kommer lite före och efterbilder framöver iaf! Sånt tycker jag själv att är sjukt roligt! 

Vi är tillbaka i East igen för ännu en vecka nu. Hoppas att ni alla haft en bra helg och att ni får en bra start på veckan! 


En kväll med de två M:n!

M&M bjöd in sig själva på middag här ikväll (som om vi kör med "bjuda in"-upplägget liksom. Nej i det här sällskapet kommer man och går som man vill).. Supermysig kväll! ❤ Vi har ätit sjukt god köttgryta med klyftpotatis, glass och frukt/bärkompott till efterrätt och sen fick godis fylla ut den lilla platsen som fanns kvar i våra magar (haha gu vad äckligt det lät)..


Musch har somnat i soffan (som vanligt) och vi andra kollar på tv. Jag har mått så dåligt idag så att jag har suttit i badkaret tills jag blivit skrynklig. Men tack och lov (peppar peppar!) så har den absolut värsta smärtan släppt lite grann nu mot kvällen. Jag tar otroligt mycket extra medicin just nu så det är ju absolut inte hållbart i längden. Vi får se om det vänder inom en snar framtid eller om det behövs ta till extra resurser snart.

Sorry för allt sjuksnack hela tiden. Jag förstår att det är tråkigt att läsa om men det är typ det enda som "händer" i mitt liv för tillfället.. Men det kan bara bli bättre! 


D-vitamin!

Vi tog oss ut på en liten promenad (eller man får nog knappt kalla det promenad för vi gick vääldigt sakta, men vi tog oss ut iaf trots mitt mående). Härligt med frisk luft, sol och en lycklig hund som springer runt i skogen. 


Lördagsmorgon!

Jag vaknade tidigt imorse av supersmärtor.. Jag flyttade över till badkaret och låg där tills det lugnat ner sig lite. Jag börjar bli så sjukt trött på det här skovet. Den här extrasmärtan har hållt i sig länge nu. Låt mig bara få en liten paus ifrån denna "extra allt" för att vila upp mig lite och samla på mig ny energi. Pallar inte mer..


Vad ska vi göra idag då? Inga planer alls faktiskt. Ev. ska vi sortera och göra iordning i gästrummet i uthuset där allt flyttkaos fortfarande härjar.. Kanske en liten promenad med Eddi i skogen? Jag är sugen på en riktigt god middag ikväll också. Det skulle kunna bli en bra lördag.

Finns det något mysigare än att tända ljus i sovrummet på morgonen, ligga och småprata och gosa, småslumra lite, ligga och dra sig och bara njuta av helgmorgon..?  Tror inte det. Jag tänder alltid ljusen när jag vaknar på morgonen. Älskar ljus!! Vi eldar upp många hundralappar i månaden, men det är så värt det. Mysigaste ever! 


En av Johans alla bästa sidor är att han nästan alltid är glad. Han är verkligen en riktig energispridare.. Jag har alltid tyckt att det är lite jobbigt med folk som har ett dåligt morgonhumör. Jag vaknar (näst intill) alltid "nollställd" på morgonen och har oftast inställningen att det är, och kommer bli, en bra dag när jag vaknar. Därför är det jobbigt med folk som direkt på morgonen bara suger ur ens energi för att man har världens sämsta morgonhumör helt utan anledning. Men Johan är lyckopillret själv på morgonen. Han vaknar oftast med ett leende på läpparna och är så himla fin, kärleksfull, gosig och glad redan från det att han slår upp ögonen. Bästa!! ❤

Nu ska jag joina boyfriend som redan gått upp och så ska vi äta frukost. Johan håller på och tänder dagens första brasa. Vilken skräll.. Haha!


Hustankar

Idag har jag hjälpt Johan att beställa hem all butiksinredning. Den 1/2 får han (Elservice) tillträde till lokalen där det så småningom ska bli en liten butik här i Östhammar. Spännande! 


Nu håller svärfar och Johan på att fixa rökkanalen (?) ut igenom skorstenen till den nya kaminen i torpet i East.. Förhoppningsvis kommer vi kunna elda där mycket snart! Jag har verkligen blivit en sucker för att ha en brasa tänd hemma. För att inte tala om Johan "pyromanen" Holmgren som spelar i en helt annan liga.. Vi hinner knappt komma innanför dörren hemma i Harkis innan han har tänt brasan, haha. Sjuk mysfaktor iaf! 

Snart packar vi in oss i bilen och åker hemåt för en helg hemma. Ena stunden pratar vi om att sälja huset och köpa något i Östhammar istället, andra stunden känns det tråkigt att sälja när vi precis är klara. Vi gillar ju området och är såklart väldigt nöjda med slutresultatet av huset, men nu när Johan tar över företaget känns det inte optimalt att ha det så här. Vi får se hur det blir.. Det lutar väl åt att vi blir kvar i huset i sommar iaf, men det är bara framtiden som vet hur det slutar egentligen. Vi visste ju redan när vi köpte det att vi förmodligen inte kommer bli kvar där för alltid så vi har ju ändå varit ganska inställda på att sälja så småningom. Oavsett är vi nöjda med mäklarens värdering så om vi nu inte blir kvar hela livet så har vi förhoppningsvis tjänat en del på att rusta upp det iaf. Vi har ju mer än fördubblat fastighetens värde så det borde vi väl vara nöjda med iaf. Men tills den dagen vi bestämt oss för hur vi ska göra så trivs vi med vårt fina hus på helgerna och vårt mysiga torp i veckorna.

Trevlig helg på er! ❤


Grisen aka lyckopillret!

Tisdag: soffan, serier, bonusar.

Onsdag: soffan, serier, bonusar.

Torsdag: soffan, serier, bonusar. 

*Living the dream!*

Men det här lilla söt-trynet piggar ju upp vilken trött dag som helst.. Det är ju så mycket mysigare att vara sjuk tillsammans med det här sällskapet än helt ensam hela dagarna. 

Nu kom svärmor och Johans moster och hämtade Eddi för en skogsprommis iaf. Skönt för honom att få komma ut lite! Själv återgår jag till seriernas låtsatsvärld...


Mami in our sofa!

Såå mysigt att ha bästa mami här!! ❤


Mamihäng!

Mami kom till mig i Östhammar vid lunchtid. Jag har suttit och förhört henne hela dagen och vi har haft det supermysigt. 


Snart ska vi över till svärisarna på middag. Mami sover kvar tills imorgon. 


Painy sunday night!

Tidigt tidigt imorse vaknade jag av enorma smärtor. Jag tryckte 2 bonusar och förflyttade mig till badkaret för att försöka få ner smärttoppen. Där blev jag kvar länge tills tabletterna börjat verka. Efter någon timme var jag redo att flytta tillbaka till sängen för att fortsätta sova. Jag lyckades somna om och vaknade NU (!??!?). Antar att kroppen behövde sova bort smärtan.. Men jag får panik när jag sover för länge. Man missar ju liksom hela dagen! 


Jaja. Nu mår jag tack och lov lite bättre. Jag ska försöka få med mig killarna ut en sväng och så ska vi fixa lite smågrejer här hemma. Tänk att det nästan är helt klart här hemma nu. Underbart! 


Premiäreldning!

Ikväll har vi monterat garderob.. Det tog lite (läs mycket) tid skulle man kunna säga. När man precis blivit expert på Kamprads konstruktioner så gick vi över på annat. Men garderoben är på plats i hallen och det blev superbra! 


Vi har premiäreldat i öppna spisen i vardagsrummet ikväll också. Gud vad mysigt! Järnspisen i köket går varm hela tiden och är supermysig att elda i också såklart, men jisses vad mysigt detta var. Älskart! 
Vi blev supertaggade på att grilla korv i öppna spisen också men tyvärr hade vi ingen korv hemma, haha. Det får bli en annan gång. 

Johan har sovit i soffan hela filmen så nu väntar sängen! Sweet dreams! 


Välkommen hem mami!

Nu är vi på väg hem ifrån bästa mami. Så mysigt att ha henne hemma igen efter nästan 3 veckor i LA för hennes del. Johan har fixat lite med några el-grejer som strulat för dem och jag och mami har suttit och pratat i soffan. Mami kommer och hälsar på oss i Östhammar på måndag.. Det har blivit lite utav en tradition att jag hjälper henne plugga lite inför hennes tentor.. En väldigt mysig tradition. Längtar! ❤


Thaimat!

Ikväll blev det hämtmat och soffan.. Typ standard på fredagskvällarna. Vi började plöja Solsidan den här veckan. Dock hade TV4 play de helt i oordning så tydligen började vi med säsong 3, fortsatte med säsong 1 och när vi skulle titta på säsong 2 saknades den helt på playen. Stabilt, haha. 


Varför är det så himla svårt att hitta bra filmer nu för tiden? Man har ju liksom sett allt känns det som... Men har någon något udda filmtips, let me know! 

Haha jag hade döpt rubriken till något helt annat nyss men efter att ha frågat Johan om det var ok (och efter lite diskussion) stoppade Johan mig deluxe. Tydligen var det inte PK att skämta med folkslag på det sättet.. Jag är "inte så noga" med saker och ting men för Johan ska det gärna vara rätt och PK (iaf public.. hemma är det alltid han som drar de råaste skämten, haha). Kan det ha hänt så mycket mellan 80- och 90-talet..? Der är iaf vår slutsats.. Det blir en del "typiskt er 90-talister" från Johan ibland och "sluta vara så oldie" från mig.. Tänk att 8 år kan märkas så tydligt ibland och inte alls för det allra mesta. Men det är vissa saker som gör att det märks att vi är från två helt olika årtionden. Mest roligt att retas dock.. 


Hahaha jag dog nyss haha! Johan skulle gå och tända en brasa och så behövde han något att tända med. "Är det dumt att tända med kyrktidningen?" frågade han plötsligt helt seriöst. "Nej, varför skulle det vara det?" undrade jag till svar. "Nja jag vet inte.. Man vill ju inte göra sig osams med honom utifall han mot förmodan finns!" var hans svar.. Hahaha! Så sjukt kul! Gu vad jag skrattade.

Back to sååfa! Trevlig helg! ❤


Fredagen den 13:e!

Idag är det fredag och helgfeelingen börjar smyga sig på.. I onsdags kväll fick jag flytta in på toan och spydde massa för tredje gången sedan en vecka tillbaka. Man älskar ju livet som sjuk.. Otroligt glamouröst! 

Annars har vi inte gjort något särskilt de senaste dagarna. Jag har hängt med svärmor en del och Johan har jobbat massor. Men i em åker vi hemåt igen för en helg i Harkis. 

Hoppas ni får en fortsatt fin fredag!


Akademiska!

Idag har jag och Johan varit till Uppsala. Jag hade tid på Akademiska kl 15 och Johan behövde göra lite ärenden i Uppis så han följde med. Jag ska ev. gå ett nytt smärtrehab program (fast med ett helt annat upplägg) och idag var ett första förberedande besök för att se hur min situation ser ut och vad det är som jag behöver hjälp med. Ni som följer bloggen vet ju hur det gick med det senaste rehabprogrammet (jag behöver kanske inte dra den historien igen med tanke på allt drama som blev och all dramatik som min blogg skapade... ) Jag var iaf otroligt missnöjd med (bla) upplägget på det förra programmet men nu har de alltså tagit fram ett program där man elektroniskt går en "kurs" i acceptans; hur man lär sig att acceptera att man är sjuk och hur man lär sig att leva därefter. Detta är ett självständigt rehabprogram där allt utgår ifrån mig, min smärtproblematik och var jag är idag (vilket är en klar förbättring mot det andra programmet som var i grupp och där jag personligen kände att jag backade 200 steg i utvecklingen)... Vi får se om det blir av, men han som var ansvarig för programmet verkade jättebra så det var ju positivt iaf.


I övrigt mår jag inte så bra just nu.. Det håller verkligen i sig den här gången och jag har så himla himla ont hela tiden.. Men jag försöker göra det bästa av varje dag och bara göra sånt som jag mår bra av och får energi av. 


#selfie

Vi sov ut till halv 10 imorse.. Vi somnade rätt sent så då får man unna sig en lång sovmorgon.


Vi har ätit frukost, kollat på skidor, fixat lite här hemma och packat ihop inför ännu en vecka i East. Men innan vi åker till Östhammar ska vi på middag hos papi kl 18 ute i Hääs. Någon blir visst ett år äldre imorgon... 

Hoppas ni haft en fin helg so far! 


Middagsmys!

Det blev en lika lyckad kväll som smset utlovat.. En fantastiskt god trerätters, massa prat och kvällen avslutades med kortspel. Tack för grym mat och grymt häng. Denna middag blir svårslagen nästa gång det är våran tur..


Edward ville visst sova kvar hos gudföräldrna. Vi hann knappt ut till bilen innan Johan sa "Gu vad tomt och ovant det är utan Edward".. Haha!  

Nu ska vi gå och lägga oss. Puss och kram! 


Nördhänget!

När man får en sån där sjukt nördig (men bra) heads-up via sms om att middagen närmar sig... Haha!


Varmt välkomna till oss om nån timma,
vi hoppas att ni inte kommer svimma.
Av den goda mat som ni här ska få,
vi kommer äta så mycket att ni hem kommer vilja gå.
Ta på er något varmt och mysigt,
för här är det som ni vet lite frysigt.
Skippa finskjortan och den tajta,
Evelina, välj något snabbt så ni slipper fighta.
Här väntar 3-rätters och en mysig kväll,
Att vi får det trevligt är väl ingen skräll.
/M&M

Nu är vi på väg iaf. Sjukt taggade på en mysmiddag med våra homies. Haha!


Mormor och morfar!

Så mysigt att ha bästa mormor och morfar här i några timmar.. Vi gick ner till havet en sväng och så fikade vi! Tack för besöket, välkommen åter! ❤

Jag mår mycket bättre idag än igår. No bonusar so far! Hoppas det fortsätter så.. Nu blir det soffhäng innan vi ska bege oss till Furuvik. Trevlig lördag blågen! 


Vattenfix och spya!

Vi hade lite problem med vattnet när vi kom hem igår. Vi har ju inte varit hemma på över en vecka och med tanke på kylan som varit/är så hade vattnet frusit till badrummet. Vi drog vattnet i badrummet i ytterväggen sista biten trots att rörmokaren rådde oss till att inte göra det (vi ville inte ha synliga rör i badrummet och tanken är ju att vi så småningom ska bygga ut, så det är ju bara tills dess som de är i ytterväggen). Vi brassade massa värme i badrummet när vi kom hem och tillslut började det rinna.. Skönt! Nu vet vi iaf att vi förmodligen ska ha lite dropp på i badrummet när vi är i Östhammar i veckorna för att undvika att det händer igen (och om det skulle hända igen vet vi att det är "lätt" fixat). I övrigt verkar vi (Johan) ha gjort ett bra jobb med isolering osv. Huset klarade första köldprovet helt ok, haha.


När vi skulle gå och lägga oss inatt började jag må väldigt illa och helt plötsligt kände jag hur det vände sig i magen och jag hann precis in till toan innan jag spydde.. Jag blev fast där inne ett bra tag innan hulkandet och kaskadspyorna avtog (ursäkta detaljerna). Jag tog med mig en hink in till sängen och tack och lov lyckades jag somna ifrån det hela.. Fy tusan vad jag hatar att spy! Too much pain as usual antar jag.. Är det inte sjukt att smärta kan göra så att man spyr? Jag tycker att det är jättekonstigt faktiskt. Idag är det iaf bättre. Hoppas att jag inte behöver ta lika mycket bonusmedicin idag som igår. 

Sömntutan. Han älskar verkligen att ligga och dra sig på mornarna..

Mormor ringde precis och undrade om de kunde komma förbi på fika en sväng.. Så mysigt! Sen vill man ju ut i finvädret lite idag också. Vilken underbar vinterdag Sverige bjuder på! Ikväll väntar middag hos M&M.


Den förbjudna röd/rosa-matchningen!

När man kör "fulast skottar-outfit vinner" och jag vann överlägset...


Spännande!

Vi är hemma i Gävle igen. Mysigt med en helg på hemmaplan. Vi stannade kvar en natt extra i Östhammar för det stod lite ärenden på schemat idag trots röd dag. Vi åt god middag med svärisarna igår kväll och i förmiddags var Johan iväg och skrev på kontrakt på en ny lokal till företaget. Det händer mycket nytt för Elservice i år! Spännande! 


Vi satte oss i soffan direkt när vi kom hem för att äta sen lunch och se brors match kl 16. Det blev vinst!! Kul! Nu ska vi packa in allt ifrån bilen, skotta uppfarten osv.. Tydligen skottade den inte sig själv när vi var i Östhammar hela veckan. Det finns en stor risk för att vi hannar i soffan igen så fort vi är klara med allt fix. 

Trevlig helg på er! ❤


KRIF-Kumla

Idag har äntligen smärtan släppt något. Första dagen på flera veckor.. Så skönt! Jag har varit med Eva nästan hela dagen. När Johan slutade jobba åt vi middag framför filmen "The blind side" som började på tv precis när vi skulle äta. Fin film. Kl 19 var det dags för KRIF-match igen. Vinst! Ass för brors. Vi är nöjda med kvällens match. Vi orkar knappast hålla oss uppe till hockeyn inatt men vi hoppas på vinst även i den matchen. Synd att den är så sent, det hade varit rolig att sett den! Men vi håller tummarna.


Den här lilla korven då som alltid vill ligga där det är som mest trångt.. Tänk att man trodde att man var lycklig innan, och så dök dessa två upp i mitt liv och öppnade upp en helt ny dimension av kärlek och lycka. Hade jag inte varit sjuk så hade jag varit lycklig på riktigt nu, ren lycka. Min sjukdom är det enda jag kan komma på som är dåligt i mitt liv just nu. Och visst att jag har varit kär och lycklig förr, absolut, men det har for sure aldrig känns så här rätt. Man kan aldrig vara säker på att det kommer hålla hela livet ut, men om det är någon det kommer hålla med livet ut så är det definitivt med honom ❤


Evis goes 15 barre!

När man bestämmer sig för att prova sidbena efter en massa år i mittbeneträsket.. Och direkt inser jag varför jag gick över till mittbena. Variera sig? Byta lite nu och då? Hahaha nej du här håller vi oss till en i taget. 

Jag ser ut som 15 år igen, fast på ett dåligt sätt.. Det blir ett byte tillbaka snarast! 

Vi har legat i soffan måånga timmar idag. Ikväll har jag bakat en sväng. Johan slutade jobba nu vid 22 (!) så nu bli det kvällsfika och sen sängen.


Bushunden!

När vi sitter och tittar på JVM och Edward tycker att vi är supertråkiga som inte busar med honom.. Hur kan det vara så roligt att leka apport dag ut och dag in? "Snälla mami, kasta iväg den här så att jag kan springa och hämta den igen!" Det är ju tur att han inte kräver så mycket iaf, haha.


Det ser bra ut för Sverige. Härligt!


Goals!

Igår kväll skrev vi en målbild för år 2017 - hur vi vill att vårt år ska bli. Vi delade upp våra förväntningar/mål i olika kategorier (ex. relationen, familj, fritid, karriär, ekonomin, personliga osv) och så har vi tillsammans skrivit ner hur vi vill att vårt år ska bli utifrån dessa kategorier. Målbild är jätteviktigt för att bli mer medveten om var vi är på väg och hur vi vill att vårt liv ska bli (jag menar, jag har till och med skrivit tenta i ämnet så jag vet att det är vetenskapligt bevisat att målbilder är avgörande för hur vårt liv blir). Jag har alltid skrivit ner målbilder inför kommande år, men i år fick även Johan vara med. 


Man kan ju, som jag har fått lära mig den hårda vägen, tyvärr inte påverka allt här i livet men det man kan påverka är det ju bra om man medvetet styr åt det håll man vill. Vi har många bra mål med detta år och vi har ett spännande år framför oss. 

Johan har nu slutligen bestämt sig för att ta över familjeföretaget. Christer planerar att trappa ner under detta år och tanken är att Johan alltså ska ta över företaget och allt ansvar från och med nu. Christer kommer finnas kvar år 2017 också men mindre och mindre.. Eva kommer bli kvar några år till.  Johan har många spännande och nya planer för företaget och jag tror att han kommer fixa detta hur bra som helst. Det kommer bli en massa jobb för honom detta år för att sätta sig in i allt och för att dra igång sina nya planer med företaget, men vi är båda inställda på det och vi är båda taggade på detta. Det kommer bli grymt! 

Vi kommer såklart tillbringa mer tid i Östhammar for now.. Vi kommer vara i Östhammar mån-fre och sen åka hem på helgerna. Vi håller allt väldigt öppet tills vidare så får vi se vad som händer. Det är iaf tur att vi har vårt lilla torp som vi kan bo i tills vidare så att vi inte behöver stressa fram något. Så vår plan är att ha det som vi har det nu tills vidare.. Sen får vi se! 

Hoppas år 2017 blir ett bra år för oss alla.


Nyårsafton 16/17

Vi hade en trevlig nyårsafton igår. God mat och gott sällskap. Vi åkte hemifrån Harkis på förmiddagen och när vi kom till Östhammar drog vi snabbt på oss "utekläder" och följde med svärisarna och några till ut i skogen. Vi grillade korv, gick tipspromenad och hängde runt elden med massa snack och fika. Sen hem till duschen! 


Vid 16 kom vi till Jonas och Ida. Killarna drog igång i köket med middagen och jag och Ida fixade i ordning oss. Någon timme senare kom de sista och vi var redo för nyårsmiddagen. 

Förrätt: hummersoppa.
Varmrätt: Oxfilé, potatiskaka, rödvinssås och kål/baconsallad.
Efterrätt: pannacotta med jordgubbar och blåbär. 

Vi spelade spel, lekte lekar och satt och pratade tills tolvslaget närmade sig. Då gick de andra ut och sköt iväg fyrverkerierna. Vi stannade kvar inne med Edward. Han tyckte det var lite jobbigt med fyrverkerierna förra året men sen vid sista april så mådde han ännu sämre av fyrverkerierna, så vi bestämde oss för att stanna inne med honom för att "skydda" honom så gott det gick. Men hjälp vad rädd han blev ändå.. Han blev helt hysteriskt rädd och sprang runt i huset och försökte gömma sig överallt, men ingenstans dög. Fullkomligt panikslagen. Jag och Johan gick ut vid entrén en snabbis innan tolvslaget för att få en glimt av fyrverkerierna och innan det hade dragit igång riktigt. När vi kom in igen var Eddi borta. Vi letade och letade och tillslut hittade jag honom längst in i huset i sovrummet, inklämd i ett hörn bakom sängen och satt och skakade och såg helt livrädd ut. Jag mådde så himla dåligt över att se honom så och ännu sämre mådde vi över att vi hade gått ut och lämnat honom själv, även om det bara var max ett par minuter. Vi struntade i alla "gulla inte med hunden"-regler i det läget. Vi gjorde ingen stor grej av det och höll inte på och fjollduttade så han skulle bli ännu mer rädd, men vi lyfte med honom ut till vardagsrummet och så satt vi där alla tre och gosade (Eddi satt i Johans knä och han var tvungen att hålla i Eddi för att han inte skulle springa därifrån, så jag vet inte om man kan kalla det gosa, men vi kliade och pussade så gott det gick) vid tolvslaget.. Ingen aning om det var det bästa, men det kändes iaf bättre att han var med oss än att han skulle sitta själv i ett hörn och vara skräckslagen ensam. Vi försökte såklart få honom på andra tankar med gotta/leka osv men det var redan svart för honom. Ingenting hjälpte och han ryckte till vid varje smäll stackarn. Så nu har jag gått ifrån att ha "töntstämplat" alla som har fjollat med sina skotträdda hundar, till att ha vaknat upp och insett hur fruktansvärt det var att se honom så livrädd. Stackars lilla älsklingen! Nu blir det till att öva och försöka träna bort skotträdslan till nästa år.. 

Vi blev kvar hos Jonas och Ida tills 2.30. Vi sov kvar förra året men jag tyckte det var skönast att komma hem så jag körde.. Jag tog alldeles för mycket mediciner igår för jag mådde verkligen skit och hade så himla ont, men jag ville fira nyår precis som alla andra och därför pressade jag mig lite (mycket) extra. Idag har jag såklart fått äta upp det dock.. PAIN!!

Men vi är nöjda med vår nyårsafton och jag är så lycklig över att jag får börja även detta året med kärleken i mitt liv vid min sida ❤ 

Jag har verkligen haft ett tungt år 2016, måendemässigt. Jag har varit så himla dålig hela året och haft så himla himla ont hela tiden. Men årets bästa är iaf att min älskade sambo fortfarande finns vid min sida, vårt husköp, resan till världens bästa littlesis i LA, vår mysiga weekend i Stenungsund och att vårt lilla torp i Östhammar blev så mysigt när det blev klart. Nu hoppas jag på ett år där jag förhoppningsvis ska få må lite bättre.. Det är min största förhoppning och önskan år 2017.

Tack alla inblandade för en trevlig nyårsafton och tack till alla som varit med och gjort mitt år 2016 till det bästa möjliga.


Gott nytt år!


RSS 2.0