Stoltast!

Ja men alltså gänget vet ni vad jag har gjort? Ni som känner mig kommer inte ens tro att det är sant men det är det!!

Jag har gjort middag. Till mig själv. Ensam. Nog för att jag googlade hur länge man ska koka potatis för det hade jag ingen aning om.. Men resultatet blev magnifikt! Eller nobelt som morfar skulle ha sagt. 

Torsk, potatis och äggsås! Kan vara det godaste jag ätit typ någonsin.. Iaf det godaste jag själv lagat.

Det var allt jag hade att säga for now. Tack mormor för att du lärt Amanda hur man lagar det här så att hon kunde lära mig. 






Raggar-Eddi

Edward har lärt sig att hoppa upp i fönstret och han älskar att stå och kika ut där.. Jag tror att han spanar efter tjejer. Igår när han stod lika som på bilden gjorde han något knas och ramlade bakom soffan. Jag hörde bara krafs och duns och när jag tittade ner låg han inklämd på rygg och kunde inte röra sig.. Han bara låg och tittade upp på mig. Han är verkligen rolig den här lilla knäppskallen! Jag förstår varför frallor har smeknamnet "familjens clown"..



Vi prickar av punkt efter punkt på våran att göra-lista och även om vi har mycket kvar så har vi också gjort mycket. Första och förhoppningsvis sista gången jag skriver en uppsats på forskarnivå. 




Hemlingby!

Det blev en runda på 6 km i Hemlingby idag. Nu sitter jag och väntar medan hurtlisa springer en sväng också. 

Idag: plugg, plugg, fika med bästis, plugg. 




Good gone bad!

Jag som hade en så bra förmiddag och var så positiv inför veckan.. Så blev det världens sämsta dag istället. Jag förstår om någon har blivit irriterad på mig innan när jag lagt ut alla mina inlägg om att man själv styr sitt liv och att det är en själv som bestämmer hur ens liv ska bli. Bullshit! Jag styr inte mitt liv för fem öre nu utan bara följer med och det suger.

Älskade lillis knackade på i precis rätt tid idag.. Hon tröstade, var iväg en sväng och kom sen tillbaka med världens finaste present. Och så bjöd hon på lunch på Java. Love you till månen och tillbaka!! 







Ny vecka, ny dag, nya tag!

Jag hoppas/jag ska se till att det här blir en bra vecka. Hade kl på 7 imorse. My little mission gick bra och nu sitter jag och pluggar.

Imorgon ska jag äntligen få komma till specialistläkare i Uppsala på ackis endocenter. Det tog ju bara 3 år.. Hoppas verkligen att jag får en bra läkare och att de har en hokus pokus lösning på min eländiga sjukdom!


En vecka och 2 dagar kvar tills uppsatsen ska vara inne.. Kämpa, kämpa!! 




Söndagsgrill!

Nu kom jag precis hem efter en mysig eftermiddag med grill och mys. Jag är så mätt så jag rullade hem. 




Fullriggaren!

Vi hade en jättetrevlig kväll igår på Fullriggaren. Idag är vi slöa. Hoppas ni alla får en fin söndag! 




Saturday night live!

I förmiddags åkte jag och Anna till Hemlingby för att gå milen för andra gången denna vecka. Edward och Bob har så himla roligt tillsammans och de busade lösa hela rundan! 

Jag köpte nya springskor i veckan och jag invigde dom igår på min prommis i stan.. Det gick hur bra som helst så jag tänkte att det inte var någon fara att ta dem idag men oj vad fel jag hade. Skavsår hej. Roligt med lite färg iaf! 



Nu ska jag hoppa in i duschen och försöka fräscha upp mig och göra mig så fin det nu går trots ögoninflammation och akne.. Ikväll ska jag och Anna ut på lite mys! Roligt att träffa lite folk. Det var ju bara ett år sedan typ.




Tecken!

Igår kväll var andra gången som jag bröt ihop sedan jag flyttade hit.. Allt bara kändes så himla jobbigt. Jag brukar ibland få för mig att "leta tecken" runt omkring mig om det är något särskilt.. Jag brukar tänka på det jag är osäker på/vill ha ett tecken kring och sen hoppas jag på att få något som visar mig i rätt riktning. Och nej jag är inte kristen och letar inte efter tecken från gud eller något sådant utan bara allmänt i mig själv. Mer The Secret typ. Här kommer flumm big time... Att jag ens skriver det här. Jaja here we go! Tex om jag undrar vad jag ska äta (visserligen brukar det vara djupare saker än så som jag funderar på men anyway) och så går jag ut och tänker på det. Det första som dyker upp då är ett tecken. Självklart ser jag ju det jag vill se men då tror jag att jag undermedvetet tar fram vad jag är sugen på med omgivningens hjälp. Det första jag ser kanske är någon som går förbi med en påse sushi. Där har jag mitt tecken! Sen kanske det har blåst förbi Mc Donalds-skräp innan men eftersom jag inte såg det så var det inte det mitt undermedvetna tog fram.. Så igår kväll gick jag ut och gick runt runt i 1,5 h. Tror ni jag fick några tecken då på någonting? Nej. Så det jag ville komma fram till var; prova inte min teori för den funkar inte när man verkligen behöver den.

Idag är jag tacksam över allt jag har istället för att sakna det jag har "förlorat"..


Lill Eddi. Det här är Edwards favorit-mys-ställe. Så här lägger han sig alltid i soffan eller när vi ska sova. Sen brukar jag vakna med honom inkurad på min arm på morgonen. Så himla gosig är han och han vill alltid ha närhet! 


Jag är tacksam över mitt lilla hem också. Fast jag tycker inte om att bo mitt på stan tor-sön natt. Att bara gå ut med Edward runt huset är galet. Det ligger helt seriöst glassplitter och spyor överallt. Så himla äckligt! 



Word!

Sometimes we need to stop analyzing the past, stop planning the future, stop figure out precisely how we feel, stop deciding exactly what we want, and just see what happens. 



Milen!

Nu har vi precis gått milen i Hemlingby. En helt underbar runda och Edward har varit så lycklig att springa lös hela vägen. Han blev lite trött på slutet men har har busat med sina pinnar och grejat ändå. 

Jag älskar skogen!! Jag är ju verkligen uppväxt ute i skogen eftersom pappa har så mycket mark ute i Vinnersjö så jag njuter big time när jag är mitt bland skogen där det är så tyst och oförstört! 





Idag går alla tankar till lilla kusinen Adina som opereras i Göteborg! Hoppas allt går bra ❤️ 

En snabbis!

Imorse tog vi morgonprommisen i stan och hoppade Hemlingby. 


Nu har jag hämtat in de sista enkäterna. Om 2 veckor ska uppsatsen vara inne. Idag ska det sammanställas resultat och skrivas massor. Vi får se hur länge huvudet håller! 


Edward är ganska trött på mitt pluggande.. 




Sunday studyday!

Alltså idag har jag varit sjukt skol-effektiv. Plugg hela dagen!! Det har också hunnits med en morgonprommis i Hemlingby och en lunch på Java. NU tänker jag stänga igen datorn för idag. Det känns så skönt att verkligen känna att vi har koll på läget med C-uppsatsen nu och att vi är "på gång". Om 3 veckor ska den in till förslutsseminarie. Eller är det två veckor nu? Hjälp! Vi har massor som ska göras tills dess men jag tror mer och mer på att det kommer att gå vägen. 


Det här lilla hjärtat höll på att dö idag. Som tur var hände det när han inte var hos mig. Hade det hänt här hade jag också dött, fast av panik. Han satte ett tuggben i halsen. Han fick ingen luft, spydde tre gånger men han fick fortfarande ingen luft för det var tvärstopp.. Som tur var löste mina hjältar det alldeles otroligt genom att köra ner handen i halsen och dra upp det. Den satt tydligen som berget men tillslut lossnade den och Edward fick tack och lov luft igen. Han har varit alldeles slö och konstig ikväll och bara legat. Undra om han är knäckt av sin nära-döden-upplevelse eller om det bara är en tillfällighet. Lilla hjärtat.

Jag vet helt seriöst inte vad jag hade tagit mig till om han hade dött. Det låter såå nördigt men Edward har verkligen "räddat" mig mitt i all skit. Han har fått mig att tända en ny liten låga av hopp och livsgnista. Inte så att jag på något sätt saknat hopp och livsgnista innan visserligen men.. Sjukdomar som fått mig att må så dåligt att jag vissa dagar bara legat och spytt och inte ens orkar tagit mig upp ur sängen, en galen smärta i magen som känns som knivhugg, breakup, "missa" sin chans till drömjobbet, bli fattig och ful, en flytt, heltidsstudier, väldigt starka mediciner med allt vad det innebär och en del andra saker som ni inte har någon aning om är nog mer än vad man borde bli utsatt för egentligen och mer än vad man borde behöva klara av att gå igenom. Det var så skönt att bara lägga fokus på något annat när Edward kom in i bilden och att ha någon annan att ta hand om för att flytta alla tankar från mig lite.. Edward my little sunshine. Helt sjukt hur ett djur kan betyda så mycket och påverka så mycket.

Annars då.. Jag pendlar typ 300 ggr om dagen mellan att respektera läget och att fortsätta kämpa på och behålla mina drömmar (jag har dock insett att jag aldrig kommer att acceptera min situation för det är jag alldeles för **hittar inte rätt ord** för). 
Ena studen tänker jag; jag är sjuk och jag kommer att vara det. Lägg ner jobbdrömmar, karriärtänk, drömmen om en X6:a, drömmen om att kunna resa och leva livet massa. Det är värdsliga saker. Börja var tacksam för det lilla och börja tänk mindre. Det kommer ändå aldrig gå att få ihop mina drömmar och planer med min sjukdom och min situation. Face it.

Och så kommer nästa tanke. Fuck allt! Jag ska komma tillbaka starkare än någonsin och minsann visst nå mina drömmar om ett välbetalt bra jobb, snygg bil, resa massor och se världen, vara en snygg businesswomen, hus, gifta mig, få familj och bli lycklig! Ingenting ska någonsin få stoppa mig. 

Och så BAM. Käftsmällen som påminner om att det inte alls kommer att gå för det finns inget fucking botemedel mot min äckelsjukdom. Det kommer aldrig gå att kombinera mina drömmar med min situation. Det är så här det är. Hur svårt ska det vara att fatta. Gör det bästa av det bara och sluta var naiv och dröm en massa... 

Ja jag tror ni förstår.. Jag pendlar mellan hopp och förtvivlan hela tiden. 

Men men. En dag i taget. Två steg framåt, ett steg tillbaka... 

God natt! Hoppas ni alla får en grym vecka. 







Grill i kylan!

Plugg hela dagen. Nu har vi grillat och snart kommer pappa in på lite mys också. På tisdag åker pappa och Maria och hälsar på Josefin i LA! Jag är galet avis.




Elliot!

Åh vilken mysig dag jag har haft. Elliot kom till mig vid 11 i förmiddags. Vi tog en runda på stan och sen åkte vi till Hedesunda vid 12. Där har vi grillat korv, gått skattjakt och busat ute. När vi kom in till stan igen spelade vi monopol, åt pannkakor och så åt vi en glass på vägen hem vid 18.30. Otroligt mysigt har vi haft! Han har varit såå saknad denna lilla kille. Tänk att han var ett halvår när jag träffade honom för första gången och nu fyller han 6 år i höst och ska börja i skolan. 













Fredag!

Nu är det helg. Vi var till Hemlingby och promenerade vid 7 imorse. Sen har jag pluggat hela dagen och gjort en intervju till. Nu tar jag helg tills på söndag. Då kommer pluggis till Gävle för några dagars "slutförande" av vår C-uppsats. 

Myskläder på. Jag höll på skratta ihjäl mig när jag och Eddi var ut precis. Dels för att han är så söt med alla sina pinnar som han älskar och bär runt på. Men mest för att han har blivit jordens envisaste hund som bara vill vara ute och totalvägrar gå. Lite som en trotsig unge nästan.. Jag får bokstavligt talat släpa honom när vi vänder och börjar gå hemåt. Lillgrisen!





Cool_kille14

Nu blir det soffan, mjukisar, tv-serier och popcorn i soffan all night. Jag är långt ifrån pigg men jag är mycket bättre än när det var som värst. Så kan man nog sammanfatta det. 



Roligt hur folk är!

Måndag - torsdag har bestått av att gå runt på stan och haffa säljorganisationer som är villiga att ställa upp och delta i vår studie. Just nu har jag fått ihop 9 gjorda intervjuer och jag har fått tillbaka ca 20 enkäter ifyllda. Imorgon har jag några inbokade också och sen har jag satt deadline till måndag på enkäterna. Jag hoppas såå att vi ska hinna klart! 

Nu kommer en liten studie på studien..:

Det är faktiskt lite komiskt att gå runt. Jag vet inte hur jag ska förklara detta men ju "högre utbildade" arbetsplatser jag går till desto bättre bemött blir jag. Mäklarkontoren har tyckt att det bara är roligt och de är jätteglada över att kunna hjälpa till. De planerar in och tar sig verkligen tid och är helt underbara.

Många klädbutiker har också varit jättehjälpsamma. Där ser man att ju mer de har att göra desto bättre bemötande får jag (även om det inte varit världens respons i någon butik än så länge).

Och så kommer de sista.. De trötta, halvsunkiga butikerna där det står 3-4 personal i butiken och rullar tummarna (nämner inga företagsnamn). Och vad får man till svar där då? ..Djup suck.. "Vi har verkligen inte tid att göra det för vi har otroligt stressigt just nu!" Jo men tjena. 
De flesta av de här trötta butikerna säger nej på en gång. Några av dessa har jag ändå fått lämna enkäter till även om de inte vill ställa upp på intervju och sen när jag kommer tillbaka och ska hämta dem 3 dagar senare får jag till svar att de verkligen inte hunnit. Vid något ställe har jag varit fräck och sagt att jag kan vänta 3 minuter medan de fyller i dem men "Åh hjälp, nej nej det går verkligen inte just nu. Agda och Berta är på lunch så det är bara jag och 2 till här nu så vi har verkligen inte tid med det här". Dom har ju bara noll kunder i butiken att ta hand om och all personal står bakom kassan och trycker! Och då vill jag tillägga att enkäterna tar 3 minuter att fylla i. Snacka om att skapa problem för sig själv. Try one day in my shoes...

Jag är iaf otroligt tacksam över de som ställt upp och hjälpt oss att genomföra vår studie. Jag har bara så svårt att se hur människor kan vara så negativa till att hjälpa till? Jaja.. Det var det där med att släppa saker. Nu ska jag sätta mig och skriva in dagens fångst på datorn. Imorgon och måndag är förhoppningsvis "sista rycket" på empirin.



 

Enkäter!

Idag drog jag igång.. Jag har varit runt halva stan och lämnat enkäter och bokat in intervjuer. Men först var jag till skolan och skrev ut alla 400 papperen! Hjälp! 100 enkäter ska det svaras på och 15 intervjuer. 


Alltså ni förstår inte hur lycklig jag kommer vara om 2 månader om vi blir godkända på C-uppsatsen och jag är klar med skolan!! 

Jag är borta i skallen idag. Eller egentligen är jag väl det alla dagar men idag har jag märkt det extra tydligt. Visst att jag märker att jag är borta i huvudet av medicinerna även när jag bara är hemma; att inte ens hänga med på händelserna i en lame tv-serie är liksom beviset på det. Men när man står mitt på torget som ett fån och undrar vilka ställen jag har varit på, då är det inte roligt.. Dessutom var jag så nyfiken när jag skulle gå in på fastighetsbyrån eftersom jag aldrig varit in där, så när jag väl kom in och efter att ha inspekterat stället x antal sekunder för länge insåg jag att det stod en tjej och glodde på mig och undrade vad jag gjorde där. Jag glömde såklart bort helt vad jag ville säga och det blev något i stil med: "Hej jag håller på med en C-uppsats-uppsats och undrar om ni vill vara med på den".. Alltså say what?! Sämsta presentationen ever. Om jag tappar tråden så är den dessutom borta för alltid och det blev bara värre och värre. När jag inser att jag "sagt bort mig" hakar jag upp mig på det och det gör att allt därefter också bara blir pannkaka... Om jag vill jobba som mäklare i Gävle så är jag då iaf rökt där för all framtid. Dom måste ha undrat vad det var för blåst blondin som lyckats tagit sig igenom en 3-årig högskoleutbildning och dom tänkte nog att "hon kommer aldrig lyckas".. (Hej överanalysering)

Det är bara så GALET frustrerande att veta att man hade kunnat gjort alla saker så bra men istället gör jag allt dåligt. Jag märker att jag får en "stämpel" som jag inte är van vid att få och jag blir bemött på ett helt annat sätt än tidigare av människor jag inte känner. Det retar mig oerhört att inte kunna bete mig och vara som jag brukar och ge folk det rätta intrycket av mig.. Jag vill bara skrika: Jag är sjuk, jag tar massa mediciner och morfintabletter och det här är inte jag!!! 

Jaja. Blå himmel. Jag lever. Gävle är en liten prick på kartan och allt som händer här är bara små struntdetaljer världsligt sett. Inte fastna vid detaljer. 






Four five seconds!

Det blev till att börja veckan med 6:an i Hemlingby. ÄLSKAR vädret!!








Födelsedagskalas!

Det har varit en skön söndag.. Först var jag med Fia och Rickard några timmar. Kl 15 var det 14-års kalas för Simon med delar av släkten hos mamma. Jag kom hem för ett tag sedan och precis när jag skulle sätta igång ett avsnitt game of thrones (världspremiär inatt egentligen men tur för mig, tråkigt för skaparna, har de fyra första avsnittet läckt) så kom musch och knackade på. Nu ska vi mysa massor och klämma ur det sista av den här helgen!


Idag när vi körde en lek! 


Amanda och Edward duschade precis, haha. Är man gudmor så har man vissa plikter! 




Hääs!

Nu åker jag till hääs! Hoppas ni får en fin söndag. 




Like old times!

Igår kväll var jag med Anna och mös. Vi gjorde en egen "Kalles-plockbricka", tittade på tv, satt pch pratade och hade en mysig kväll. Vi färgade även mitt hår like old times. Jag går alltid till frisör och har gjort det de senaste 8 åren typ. Men när man var yngre gjorde man ju det alltid själv så det blev lite flashbacks. När man var 15 och skulle ut på krogen och bokade upp hela dagen för att man skulle sola, färga håret, byta kläder 150 ggr innan man hittade den perfekta outfiten och sminka och locka håret i en oändlighet. 

Vi hade roligt när vi färgade iaf och det blev en fin mjuk ombre. Vi kanske gör det en gång till nu när vi vet att det gick bra för att få bort ännu lite mer utväxt! Vi gjorde bara tunna försiktiga slingor för att se hur det blev, men det blev jättefin färg så från och med nu är Anna bokad som min personliga frisör! 



Idag står hääs på schemat. Mys med bästis och sen kalas för lill-Simon som fyller år! 




Solig lördag!

Vilken härlig lördag så här långt! Prommis och frukost med Anna. Sen en liten runda med musch innan hon började jobba. Nu har jag och pluggisen pluggat och pratat ihop oss en timme på telefon så nu tar jag helg på riktigt. Enkäten och intervjufrågorna är klara så i veckan ska jag ut och få klart empirin. 






Nattliga tankar

Det är så konstigt hur allt vänder fram och tillbaka och hur mycket samma fenomen påverkas av olika situationer och uppfattas olika beroende på olika utgångslägen och olika känslostämningar.. Som sömn tex. Sömn är ju alltid sömn liksom men den har haft olika betydelse för mig genom åren.

Förr hade jag svårt att sova, bland annat pga att jag hade så ont i magen och inte hade fått bukt med någon behandling. Jag sov bara några få timmar per natt under en lång period och sömnen blev ett stressmoment. 

Sen har sömnen i ett års tid, nu när jag har varit som sämst, varit något som har varit ett "problem" åt andra håller för att jag alltid har varit trött och jag har kunnat sovit hur mycket som helst. Jag har sovit närmare 12 timmar per natt, orkat upp och ätit frukost och sen somnat om någon timme till. 

Nu är jag i det läget att jag är glad när jag inte ens är trött kl 2 på natten för att jag ser det som ett friskhetstecken. Jag kan inte sova hur mycket som helst längre och det borde ju betyda att det går åt rätt håll! Kroppen säger ju till vad den behöver och eftersom den inte kräver oändligt med sömn längre mår den väl alltså bättre och bättre. 

Jag vill verkligen varna er alla för fästingar nu när den säsongen har dragit igång. Tänk att borrelian kan förstöra så mycket i kroppen som den har gjort för mig. Och jag önskar ingen att må så dåligt som jag har mått det här året så VAR FÖRSIKTIGA när ni är ute där det finns fästingar, vilket visserligen är typ överallt. 

Vissa blir ju bra på en gång efter en pencilinkur när man fått borrelia men eftersom jag har haft smittan i flera års tid liggandes latent tills den bröt ut, och eftersom jag dessutom har bartonella, endometrios och ett dåligt immunförsvar så blir det kaos och allt drar ner varandra hela tiden. Men jag är på god väg nu och jag SKA bli frisk! 
(Paniken börjar visserligen sprida sig redan för att jag bara får ha min endobehandling i 6 månader åt gången. Detta betyder att det om bara några månader är dags att dra igång karusellen igen för att hitta och prova ut en ny behandling. Men det gäller att njuta så länge det varar!) 

Så vad var poängen med detta inlägg då? Varna er för fästingar och en liten note to myself att det gäller att vara tacksam för det lilla, vilket i det här fallet är att jag är vaken mitt i natten utan att vara trött, och utan att ha sovit något idag. 


Jag i förmiddags

Aknen börjar sakta men säkert dra sig tillbaka. Ni kanske tycker att jag är fjantig som tjatar om aknen med tanke på att den inte syns särskilt bra på de bilder jag lägger ut här. Men det ska tilläggas att smink är min räddning. Hade jag varit tillräckligt tuff hade jag visat en bild där man ser mig utan foundation för det har varit brutalt.. Men jag vill förtydliga att de bilder ni får se inte är hela sanningen när det gäller aknen. Jag väljer de bilder där den syns minst helt enkelt.. Ögoninflammationen är tyvärr fortfarande kvar också och tårarna bara sprutar hela tiden. Men jag börjar ändå att känna igen mig själv lite igen utseendemässigt - Äntligen! 

Och hur kul var det här att läsa då? Ett ingrottad inlägg om sömn.. Whatever. God natt allesammans! 





En bra kväll!

Våran standardefterrätt har blivit chokladmousse på Marabous vita och den vanliga mjölkchokladen. Den är så galet god. Vad vore livet utan mat, efterrätter och gotta? 

Nu är dock lillisarna inte roligare än så här så jag tror att jag och Edward ska traska hemåt nu. Hoppas ni alla får en fin helg! 



Är det ingen som vill ha världens finaste kille btw? Vi vill ha ännu en tjej till familjen. Det ska vara någon som förtjänar vår fina lillebror så kraven på henne är höga men han är verkligen värd det bästa! Om det är någon som är intresserad så kan jag styra en date, haha. 



Balkongmys!

Gu vad helt galet gott det är med grillat! Att det var första gången för säsongen gjorde ju att det var ännu godare än i vanliga fall. Nu har vi bara efterrätten kvar! 








Grillpremiär!

Nu har vi varit och köpt en grill så ikväll blir det grillmys för syskonen Nilsson (Josefin du är jättesaknad) och Mattis. Dessutom har vi ätit årets första isglass! 




Friday I'm in love!

Ibland är man bara extra hungrig och sugen på allt så efter långprommis blev det dunderfrukost! 




It's ok!

Idag har det pluggats massor som bla har bestått av 3 timmars telefonsamtal med min pluggis för att planera och strukturera upp det vi har kvar.. Vi är verkligen på gång nu! Om en månad ska C-uppsatsen lämnas in till förslutsseminarie och då får vi rekommendation till att gå upp eller inte till riktiga seminariet i början på juni. Vi hoppas att vi ska vara klara tills dess så att vi får ett ok! 

Utöver plugg har jag lunchat på Java med en vän. Sen har jag varit med en annan vän ut på prommis i Hemlingby för andra gången idag! Vilket härligt väder vi har! Älskar det!

Nu ska jag ligga i soffan hela kvällen och vila magen som gör ont.. 


Jag älskar min nya ring med evighetstecknet. Älskar också att mina händer är prickfria äntligen.. Det har de inte varit på månader. Så nu har jag ett besvär mindre! Dock är min högra hand ganska risig ändå. Både långfingret och ringfingret bröt jag när jag var mindre och de blev väldigt snea och krokiga efter "gipslagningen". Sen har jag ett ärr mellan samma fingrar efter att ha ramlat med en moppe. Så går det när man är från landet och åker moppe alldeles för tidigt, haha. 



Bra start på dagen!

Vi tog en prommis i Hemlingby i morse också. Det är så mysigt att gå där i skogen! Dessutom kan Edward vara lös mycket och det älskar han. 




Hemlingby!

Det blev en runda på 5 km i Hemlingby också utöver den dagliga långa i Boulongern. Så härligt att jag orkar mer och mer (dock har jag ont i magen nu men vad gör man)! Hund är verkligen det bästa hälsotipset till alla. 1. De får en att må bra för de är så himla goa. 2. Man måste ta sig ut även fast man kanske inte alltid orkar eller känner för det, och det vet ju alla att när man väl har varit ute så mår man alltid bättre än innan. Att komma ut lite gör alltid gott. 3. Man måste röra på sig.

Nu ska jag hem och plugga och mysa. Mysa måste vara det ordet som använts mest på min blogg helt klart, haha. Det ordet innefattar så mycket och det låter så härligt. 



Jag har verkligen blivit en ingrottad hundmänniska. "Vi kommer alldeles strax" sa jag till Amanda idag. "Vi?" undrade hon. "Eh ja, alltså jag och Edward."


Fläta!

När man är uttråkad och lyckas göra en fläta hela vägen runt.. 




Sleepyhead!

Att sova med den här lilla sprattel-korven gör verkligen att man inte känner sig ensam. 




On a bad day there is always lipstick!



Ny dag nya tag!





Endo!

De pratade om endometrios på Nyhetsmorgon i helgen. För intresserade finns klippet att titta på i dessa länkar. 

http://www.tv4play.se/program/nyhetsmorgon?video_id=3125912

http://www.tv4play.se/program/nyhetsmorgon?video_id=3126372



Jag har haft svåra besvär sedan jag fick min första mens när jag var 15 år (ja jag fick den sist av alla). Jag åkte in och ut på sjukhuset i 7 år tills jag lades in akut på sjukhuset för 3 år sedan och de konstaterade då efter både röntgen och operation att det var endometrios. Det var faktiskt en lättnad då att efter så många år äntligen få veta vad det var. Men ju längre tiden går desto mer går det upp för mig att denna idiotiska sjukdom är kronisk och att jag inte kan göra något för att påverka skiten. Jag har sedan hösten 2012 gjort 3 operationen för att ta bort endon som spridit sig. Jag har stoppat i mig mer mediciner i form av hormoner och morfin än man någonsin kan tänka sig. Inte nog med allt vad sjukdomen ställer till med så får man även alla medicinbiverkningar på köpet i form av huvudvärk, illamående, svettningar, akne, svullnad i kroppen mm. 

Jag har gått ifrån att vara en glad och lycklig tjej som älskar livet och allt vad det har att erbjuda, till att knappt orka bry mig om hur jag ser ut och som bara vill vara hemma för att vara nära till sängen/badkaret/mediciner/vetekudden för att ens kunna hantera att leva när smärtan blir som värst. 

Ingen kommer någonsin förstå den sorg jag känner över denna sjukdom. Jag är så otroligt besviken och ledsen över att mitt liv ser ut som det gör. Jag hade så höga drömmar och mål som bara sopades undan av saker jag inte kan påverka. 

En läkare förklarade för mig att endometriosen nästan sprider sig som cancer bara det att man inte kan dö av den. Det blir härdar i magen som bildar cystor som sätter sig på organ och bildar ärrbildningar och sammanväxningar i buken som skapar smärta men också förstör organen. Mina tarmar, blåsan, äggstockarna, livmodern och bukväggen är ett enda stort endometrioskaos och när jag rör på mig "spricker" detta upp vilket såklart gör ont. Sen gör det även ont av att bara använda dessa organ (pee and poop bland annat) eftersom detta också gör att det spricker upp och retas. 

Att jag är satt i klimakteriet nu gör så att det inte sprids i samma hastighet för tillfället men det kommer aldrig att försvinna. Det som redan är förstört är förstört. Att jag sen har fått borrelia också gör såklart saken ännu värre eftersom den har satt sig i härdarna och gjort allt ännu värre. Slutligen så har jag ju min immunförsvarsbrist vilket innebär att min kropp är dålig på att läka sig själv. Det innebär att det i vanliga fall är extremt svårt att "bli frisk" och att det är ännu värre och ännu svårare för mig.

Paniken sitter i att man bara har ett liv. Och mitt liv blev så här. Att gå från att ha massa stora drömmar kring karriär och jobb till att hamna i den här situationen gör mig bara så himla nedstämd. Nog för att jag har bra dagar och allt sånt men fortfarande finns alltid ovissheten med och spökar. 

Screw sjukdomar. Jag HATAR det! Jag vet inte hur man från att vara överlycklig för att jag var den enda de tog in till intervju på Eklund Stockholm New York, vara den som lyckades ta sig in på Svensk Fast i Gävle och trivdes som fisken i vattnet, vara en person som älskar att jobba och med en stor dröm att få en grym karriär, tjäna bra och leva bra till att kanske bli en som inte ens kan jobba alla dagar i månaden och kanske tvingas bli en sjukskriven "bidragsmänniska" som jag egentligen avskyr. Hur gör man?? Hur klarar man att anpassa sig till den situation man blivit tvingad till att leva i? Hur programmerar man om hjärnan från att drömma stort till att bara acceptera livet som det är?

Hur lär man sig att gå från att vara positiv över allt och se det bästa i allt och alla till att knappt se något bra med någonting. "Det är inte hur man har det utan hur man tar det" sägs det. Så hur tar man detta på ett sätt som gör att man ändå trivs med tillvaron? 


Lost in this world






It's that kind of day..

Idag har jag varit lite nere.. Så får det vara ibland. Paniken över framtiden börjar sprida sig. Och mitt liv i största allmänhet. Sen är det väl inte särskilt roligt att komma hem till en tom lägenhet heller efter att ha varit i ett hus med full fart i 5 dagar. Men men!

Prommis, plugg, serier och städning är vad jag gjort idag. 

Hoppas ni haft en bra sista ledig påskdag. 





Duschbäsen!

Nu är vi tillbaka till våra rutiner igen. Vi tog en morgonprommis i Boulongern och sen har Edward duschat. Lillhjärtat älskar att duscha. Hoppas han tycker om att bada i sommar också. Jag längtar till sommaren så att man kan mysa i sommarstugan. Kvällsdoppen där är magiska! 




Hela gänget!

Här har vi förresten en bild på oss alla från Småland! 
Tack bästa andrafamiljen för allt! Love you.




Söndagstankar!

Tack bästa pappa och Maria för en mysig påskmiddag. Vi har haft supertrevligt! Nu är jag, brors, Simon och Jenny på väg in till stan. Jag brukar känna att det är skönt att komma hem men inte nu. Jag vill bara bort bort bort igen! 

Tack alla fina för en underbar påsk. Pappas jobbarkompis son körde ihjäl sig i i helgen. Han och hans kompis körde av vägen, kompisen lyckades ta sig ur och överlevde med David blev kvar och brann inne. Hur fruktansvärt är inte detta? Han blev 22 år gammal. 

Jag är uppväxt med att man aldrig ska skiljas åt som ovänner. Det är otroligt viktigt för mig och pappa pratade igen om det ikväll. Man kan inte gå och vara rädd att något ska hända hela tiden men det är otroligt viktigt att åtminstone inte skiljas som ovänner. Allt kan hända och att leva med det som sista mötet skulle vara fruktansvärt.. Ta hand om varandra! 



Lillebrors somnade som vanligt.. 

Vi har sån himla stor familj och det är så roligt att umgås med alla. Vi är ju i ungefär samma åldrar allihopa så det är roligt och med allas respektive blir vi ett riktigt gäng. Petterssons som vi har varit vid i veckan känns ju som en enda stor kompishäng-helg och det är faktiskt lite lika med familjemiddagarna på både mammas och pappas sida. Love it! 

Nu kom vi precis innanför dörren hemma och Edward blev överlycklig när han såg vart vi var! 

Hoppas ni alla haft en fin påsk! Massa kärlek till alla jag känner (och alla jag inte känner också för den delen).. ❤️





I bilen!

Nu har vi precis passerat Jönköping. Edward är helt slut efter alla intryck den här helgen. Petterssons har dessutom en hund som inte direkt har Edward på sin top 10 lista över favorithundar. Men det har gått jättebra! 

När vi kommer hem ska jag och brors till papi på lite påskmiddag! Imorgon är det back to reality igen.. Gu så välbehövligt det var att komma bort lite och tänka på annat. Så skönt att bara vara hemifrån och träffa världens bästa Smålands-familj och fylla på med lite ny energi! ❤️ 




Lördag!

Sista kvällen här.. Imorgon åker vi hem! Vilka underbara dagar vi har haft här nere. Edward vill nog vara här för alltid. Han blir så ompysslad av alla och han får gå ut och in som han vill. Dessutom är det ett så himla stort hus så dessa ytor är heaven. Han kan springa hur snabbt han vill!

Jag har mått helt ok den här helgen. Jag har tagit lite mer pills än vanligt men jag har också varit igång lite mer än vanligt. Men det har gått bra! Är det några man kan slappna av med till 100% så är det dessa människor! 

Stort tack för allt världens bästa andra-familj! 












Påskafton!

Nu väntar påskmiddag med hela ligan. Hoppas ni fått besök av påskharen också. Det ryktades att påskharen var lite försenad här men vi får väl se..




Middag!

Vi har ätit jättegod middag. Nu är det dags för efterrätt! Hoppas ni har en fin kväll.. 




Långfredag!

Jag bara älskar lill-musch och Mattis nya bil. Glastak hela vägen! Den glider vi bra i! Dessutom känns det nästan som att det är lite min bil också med tanke på hur mycket vi umgås :P


Idag har vi varit och hälsat på i Moa och Davids lägenhet och sen har vi varit i Fanny och Linus lägenhet också. Nu ska vi hen till Lisa och Lennart och äta middag! 



Ni kan få en liten rolig historia också. När jag var liten tyckte jag tydligen att det var roligt att baka. En dag när vi bakade sa jag till mamma: "Åh vilken synd att det inte var långfredag, då hade vi kunnat baka läänge". 



Pre-äggjakt!

Den här dagen började vi med att göra en skattjakt till Mattis. Vi taggar och värmer upp inför påskäggsjakten imorgon. Den rosa-indiska-påskhare-tomten hade varit på besök och lämnat en skattkarta till Matti. Jag tror att vi hade roligast men Matti blev glad för sin present så - mission completed! 






Rottne!

Vi har det så himla mysigt med bästa familjen Pettersson. Vi har haft en jättebra dag! 

Förra påsken när vi var här var vi ute i ett jättevarmt vårväder i bara linne. Nu känns det som höst med kallt ute med regn och snö/hagel. Men vi har mysigt utan fint vårväder. 






Frukost i Växjö!

Inatt har vi sovit hos Fanny och Linus. Superfin lägenhet har dom flyttat till! Nu ska vi kika i några fler butiker här i stan och sen åker vi ut till älskade Rottne igen.




En liten tripp!

Igår kväll åkte vi ner till våra kära Smålänningar. Vi åkte när musch slutat efter jobbet så vi kom fram vid 4 inatt. 

Vi har haft en jättemysig dag! Först fick Edward vara med på hundkurs idag. Han hade enligt "läraren" mycket bra social kompetens och han hade otroligt roligt med alla hundarna. 

Sen har vi gått på Samarkand idag. Vi åt lunchbuffé länge och sedan tog en en fika efter ett tag så jag har kunnat sitta och vila och tagit allt i min takt.. Men jag mår bättre och bättre helt klart! 

Morgonprommisen i Rottne.




Hundkursen


Samarkand



Hoppas allt är bra med er! 


RSS 2.0