Lördag!

Idag har jag varit på 90-års kalas, glidit runt i lillesyrrans nya fina bil och nu har jag och Edward prickat av dagens långprommis. Jag har mått jätteilla idag och har knappt kunnat äta något idag. Hoppas det blir bättre för en lördagkväll utan gotta är ingen riktig lördagkväll. 





Gula endomånaden!

Min söta "endovän" Sandra som jag träffat genom bloggen kom förbi en snabbis och lämnade detta.. Så himla go! Tack själv för att jag har någon som verkligen förstår. 




Här ska cyklas!

Det här kan nog vara det nördigaste jag har köpt tror jag men när man inte har någon bil längre kan det vara skönt att kunna ta sig fram utan att promenera överallt. Hundar ska ju helst inte springa bredvid cykeln förrän de är äldre (mer än korta sträckor) så denna kommer användas flitigt i sommar. Dessutom är det svårt att ha honom springandes bredvid cykeln med alla människor eftersom jag bor mitt i stan.. Eddi har ju åkt i vanliga cykelkorgen tills nu men nu har det blivit lite väl trångt för honom i den plus att det blir perfekt med galler över så han inte kan hoppa ur. Han har suttit snällt i vanliga cykelkorgen hela tiden tills han fick syn på Andy en gång. Då blev han så himla glad och skuttade utan att tänka. Som tur var hann jag fånga honom. 


Jag har kikat på såna här på nätet innan men där har de jag hittat varit jättedyra. När jag hittade denna på Söders zoo för under 200 kr var det inget att fundera på utan bara att slå till!

Hoppas ni haft/har en mysig fredagskväll! 



Pluggpaus!

Nu har jag haft en liten pluggpaus.. Nu blir det att dyka ner i C-uppsatsen någon timme till innan det är helg på riktigt!




Inflyttningspresent!

Världens finaste musch kom med världens bästa inflyttningspresent. Love you! 💛




Pluggfredag!

För att lyda läkarordern om lediga helger kör jag sista rycket för den här veckan idag. Jag har faktiskt lite fredagsfeeling och det ska bli mysigt med helg! 




Såå mysigt med regnsmattret utanför.. 

Btw så vet jag inte om jag berättat det (junkie-hjärnan) men jag drar den igen isf för den är ganska rolig. 

När jag och Josefin flyttade in i den här lägenheten för 10 år sedan så stod lokalerna mitt emot tomma. Det gjorde att vi inte tänkte oss för så mycket utan gick runt här lättklädda och klampade ut i vardagsrummet nakna när man duschat osv. (Jag har verkligen en känsla av att jag skrivit det här förr men whatever). Så en morgon när vi båda skulle till skolan och sprang runt och fixade oss och bytte om så kändes allt så märkligt och vi kände oss väldigt iakttagna. Så tittade vi upp emot fönstren här mitt emot och där stod det massa byggjobbare och glodde. De hade nog haft lite roligt åt oss som grejade nakna här. Under tiden de renoverade stod de där byggjobbarna och glodde i månader med hopp om att få se små nakna fjortisar en gång till så det blev ganska drygt med allt stirrande efter ett tag. Man kände sig som en fisk i ett akvarium. Tack och lov blev det kontorslokaler och nu har de som jobbar där så mycket att göra om dagarna att de inte har tid att glo. 



They see me rollin, they hatin!

God morgon! 

Idag tror jag Edward hörde regnsmattret för när jag gick upp ville han inte alls följa med. Jag började bädda sängen och då brukar han iaf gå till dörren och vilja ut. Men då gick han och la sig i sin säng och somnade om. Han kanske har fått helgfeeling? 

Jag älskar att det regnar idag. Jag behöver inte vara ute nånting så då är det världens mysigaste väder att sitta inne och plugga i. Dessutom är det ju längesedan vi har haft riktigt spöregn eftersom vi har haft en hel vinter så det var till och med lite efterlängtat.

Hoppas ni alla får en underbar fredag! 





Glas!

Denna dag har jag maxat med plugg. Från tidig morgon till sen kväll. Ikväll blev det en prommis med Anna och Bob. 

Hoppas ni haft en bra dag. Det har varit en konstig vecka. Varje dag har känts som måndag och nu är det helt plötsligt fredag imorgon. 


Jag har blivit en sucker för glas-pryttlar. Lite tantvarning men jag älskar't! 



Våffeldagen!

Ikväll var första gången jag gjorde glutenfria våfflor. De smakade precis lika gott som vanliga! 




Händelserik handling!

Nu har jag två saker att berätta!
Den första är äcklig.. Som vanligt får jag för mig att berätta alla äckliga saker om mig själv. Jag cyklade till affären för att handla. Det var 5 minuters cykeltur dit, jag var i affären i kanske 10 minuter och sen 5 minuter cykel hem. Jag cyklade i lugnt tempo och jag frös så jag skakade hela vägen. Jag handlade en påse och det var inte särskilt tungt. En helt vanlig handling med andra ord. Och här har ni resultatet på min rygg:


Jag är helt igenomsvättad på hela ryggen. Är inte det här helt galet?? Jag brukar se ut så här när jag har sprungit en mil, men inte av att handla mat. Välkommen till mitt glamorösa liv som sjuk och klimakteriekossa.. 

Men så kommer vi till grej nr två. 
När jag skulle gå ut från affären så kom det fram en kille till mig. 
"Ursäkta. Hej vet du vem jag letar efter?"
- Öh va? Nej?
"Jag letar efter dig!"
- Va vad menar du?
"Jag letar efter dig" och sen världens smile.
- Hahaha jaha det var en sån. En raggningsreplik!
"Jag har alltid velat dra en sån och nu kändes det som rätt läge. Jag måste bara säga att du ser alldeles fantastisk ut"
- Tack så mycket, det var jättesnällt.
"Det finns ingen möjlighet att du skulle vilja ses något framöver?"
Av bara farten sa jag att jag hade pojkvän.. Jag var ändå inte intresserad. Men jag önskade honom lycka till med letandet! 

Alltså hur kul var inte det? Det här är andra gången på en månad som en random kille kommer fram. Nog för att jag har haft turen att få en del snälla kommentarer ibland förut men aldrig någon som liksom kommit fram och raggat?! (krogen räknas inte)

Jag hatar bara tanken på att jag ska börja dejta framöver. Men det känns som att dessa killar är utsända för att jag ska hålla hoppet uppe om att Mr Right finns därute någonstans. Tills dess är det jag och Edward for the win!




Endometriosmånaden i mars!

Idag pluggas det igen.. Det är opponering på ett av de andra parens arbeten som ska göras. Det är dels en skriftligt del men också en muntlig inspelning som ska skickas in för oss distansare på 15 minuter. Sen har vi ju vår kära C-uppsats som ska byggas vidare och ännu en del som ska vara klar för inlämning senast söndag. Keep up the good work!

Imorse pratade de om endometrios igen på radion (P4 Gävleborg). Mitt radioklipp var med igen och så var det en barnmorska som berättade om sjukdomen. Det hörs verkligen hur sliten jag var den där dagen som det spelades in.. Hoppas inte att jag låter sådär trött och torr i vanliga fall! Om någon är intresserad av att höra igen så sändes det alltså imorse kl 8.15. Finns att hitta på deras hemsida om någon är nyfiken.


Idag är jag trött och sliten.. Det tog på mina icke-existerande krafter att rensa huset hela dagen igår. Men vi tar allt i vår egen takt idag jag och lilla E. Nu ska jag cykla och handla lite och sen blir det våfflor till middag! Är det våffeldagen så är det! 



Rensa Östergårds!

Igår när jag var klar med min del av arbetet (det lämnades in i tid så nu hoppas jag bara på att det är tillräckligt bra för att bli godkänt) åkte jag och musch till pappa. Vi sov hos papi i Hääs inatt och sedan har vi röjt i huset i Vinnersjö hela dagen lång. Nu är det inte mycket kvar.. Jag kom hem igen vid 19 och då tog jag en liten runda med Anna och Bob. Sen drog jag igång med att städa här hemma vilket det var väldigt behov av. Ush var snuskigt det hade hunnit blivit. Men ju är det rent och luktar gott igen! Älskar mitt lilla hem.

God natt allihopa! 


Edward hittade ett mysigt litet ställe där han låg och mös medans vi grejade. Btw så är det så himla hemskt att vi rensar ur grejer som är hela och fina men som vi inte vill ha för att vi redan har alldeles för mycket hemma. Sen finns det fattiga människor i andra länder som knappt äger kläder för dagen. Det är viktigt att vara tacksam för sådana enkla saker faktiskt! Vi har det bra här i Sverige. Detta kaoset på kortet är alltså det som är över när alla tagit vad vi ville ha samt rensat bort allt som är sopor. Sjukt att man har så mycket saker som egentligen är överflödiga.. 

Jaja. Det var några kvällstankar bara. Nu håller jag på somnar mitt i skrivandet. Sweet dreams! 



1 h till inlämning!

Jag var klar med hälften runt 16. Då lämnade jag över till min gruppis så att hon fick slutföra det. Hoppas det blir godkänt! 

Kl 18 åkte jag och Amanda ut till Hedesunda. Sen har vi varit och grejat lite i Östergårds som är mitt barndomshem. Det ska tömmas och så ska farbror flytta in där. Imorgon ska vi fortsätta greja där så vi sover kvar hos pappa inatt..




Spy-Study!

Det här kommer låta sjukt för er men det är sant.. Min kropp säger ifrån i form av att spy som ni kanske har förstått. När jag får för ont spyr jag, när kroppen är för trött spyr jag, när jag ansträngt mig för mycket spyr jag. Jag är ganska dålig på att förstå min kropp när det gäller det mesta; känslor, mående, reaktioner, allt. Det har gjort att det här med spy (som såklart är äckligt och ingenting jag vill göra egentligen) har blivit något som får mig att förstå att nu är det dags att chilla. 

Så nu när jag har suttit x antal timmar och pluggat så säger alltså kroppen ifrån. Av att sitta upp och använda huvudet.. Det är verkligen sjukt vad sjukdomar kan göra med kroppen och hur mycket de kan förstöra av ens liv. 

Jag har utifrån läkarnas utlåtande bestämt att jag ska sluta med plugg när som helst. Plugg dagtid i veckorna är det som gäller och kvällar och helger ska vara lediga. Och så måste jag bli bättre på att ta pauser när jag väl pluggar. Att sitta och köra i ett i massa timmar går inte för då blir det så här.. 

För mig är prio ett är att bli frisk, att inte bli bitter och att inte bli deprimerad av all skit. Prio två plugg. Prio tre är allt annat. Så nu kanske ni förstår varför jag är och bowlar och åker till Valbo när jag egentligen har massor av plugg att göra. Dessa saker hör alltså till prio ett; att försöka göra något roligt av livet för att inte bli deprimerad.. En otroligt vanlig följ av endometrios, "kronisk" borrelia, ständig smärta osv. är självklart depression. Och detta är något jag definitivt inte vill hamna i! Så alltså handlar mitt liv just nu till största del om att hålla sig ovanför ytan och resten får komma eftersom.


Jag känner mig iaf nöjd med förmiddagens plugg! 2,5 sida är done. Bara 7,5 kvar!



Råplugg!

Måndag idag och om 14 timmar ska våra 10 sidor vara färdigskrivna och redo för inlämning.. Edward ville inte alls gå imorse när det var blött och kallt ute. Nu ligger han här och njuter av värmefilten medan jag pluggar för fullt! Hoppas ni får en bra start på veckan! 




Kossan är på plats!

Jag har fått kohuden på plats nu.. Det känns så mycket mer ombonat med en matta. Jag ville ha en mycket större men de som fanns inne var bara i lite mindre modell. Men det får funka iaf! 




Elliot-söndag!

Vi har haft jättemysigt jag och Elliot. Vi gick till Amanda och Mattias en sväng och fick mat och blåbärspaj. Mums! Nu kommer jag förmodligen slockna i soffan. Så sjukt trött! 






Tommy Hilfiger

Älskar min nya tröja som jag fick av pappas Maria när hon vart i NY. Jag är dålig på att handla märkeskläder själv men det känns väldigt lyxigt! 

Idag mår jag inte så bra.. Jag vaknade till och med inatt av ont i magen och var tvungen att ta extra pills. Det var flera veckor sedan sist. Sen har jag en sån här riktig "obehagskänsla" i kroppen. Varenda liten rörelse är obehaglig, jag mår illa av ljus och ljud och jag har huvudvärk. Sen känns det som att nacken inte orkar hålla upp huvudet.. Visserligen har jag stort huvud but still?! 

Jag tog en prommis runt Boulongern imorse vid 8 när jag vaknade. Jag pratade med Josefin i 2 h och det är såå härligt att få höra hennes röst. Hon är så saknad men samtidigt är jag otroligt stolt över henne som följer sina drömmar fullt ut. 

När vi kom hem efter prommisen frös vi så vi skakade både jag och Eddi. Vet inte hur det var möjligt. Linne, tröja, fleese, vinterjacka, mössa och vantar hade jag på mig. Våren får gärna komma tillbaka igen!! Jag bäddade in Edward i filten och sen tog jag själv ett bad..

Snart kommer Fia och hälsar på lite och sen kommer Elliot hit och myser en sväng. Ikväll borde jag plugga men mår jag så här fortsättningsvis är det inget att tänka på. Vi ska alltså lämna in 10 sidor imorgon senast 24 och vi har fortfarande inte skrivit något än.. 
Can we do it? Yes we can!



Mysig lördag!

Idag har jag haft en jättemysig dag med mamma, Thomas och Simon. Vi var först till Valbo en sväng för lite shopping och lunch på Subway.  Sen till mig för att titta på match. Det räckte inte hela vägen och det känns såå tråkigt! Men det är som det är.

Vi har också bowlat och ätit middag på bästa Buddys. Så himla gott där!

Tack bästa ni för idag! 💛









Gameday!

Edward är taggad till Brynäs sista åttondelsfinal-match. Hoppas hoppas att brors gör en lika grym match som igår och att de lyckas ta sig vidare till kvartsfinalen! 




Johannes blev hjälte!

Jag och Amanda åkte till pappa igår kväll.. Vi hade en jättemysig kväll! 

Nu har vi ätit frukost och B1 och B2 busar som om det inte fanns någon morgondag. Edward och Nelli är exakt lika gamla på dagen och de har så himla roligt ihop! 

Bror är med i tidningen idag från matchen igår.. Hans otroligt snygga 3-4 mål och 3-5 mål gjorde att de fortfarande är med i slutspelet och det blir en väldigt spännande avgörande match idag kl 13! 





Pretty in pink!

Den här dagen ser ut ungefär som gårdagen.. Ont i magen, plugg, prommis i Boulongern. Jag har varit till bibblan en sväng också för att låna lite böcker inför vår metodgranskning som ska in på måndag på 10 sidor. Vi har inte ens hunnit börja skriva på den men det löser sig.. Jag har kikat på solförmörkelsen också. Häftigt!

Hoppas ni alla får en fin helg! 

Nu sitter jag och kikar på hockey. J20:s andra match mot HV.. Blir det förlust nu så är det slut! Hoppas inte!!! Woho kvittering nu till 3-3 i mitten på andra perioden. 


Efter promenaden fick Edward en varmdusch och en inpackning i filten. Som han njuter då! Lillgosisen!



Pluggtorsdag!

Idag ligger jag still för att magen gör ont och för att det blir värre när jag är igång.. Jag och Edward tog visserligen en långprommis runt hela Boulongern 7.30 imorse när vi vaknade men sen jag kom hem har jag pluggat hemma och fått massor gjort. 

Vi har inte varit ute sedan imorse och det är sjukt skönt att man slipper springa ut en gång i halvtimmen nu när Edward har blivit rumsren och lärt sig att hålla sig. Han är så duktig. Dessutom inser jag att det nu är första gången jag kollar upp ifrån böckerna/datorn/ipaden sedan imorse. Magen kurrar och ögonen är jätteuppsvällda och gör ont idag. Det får bli lite matpaus nu tror jag bestämt och låta ögonen vila ett tag. Men det är härligt att vara effektiv och komma in i pluggbubblan ibland. 




Soffpotatis!

Chailatte, vindruvor och Pretty little liars får avsluta den här dagen. Tråkigt med förlust idag på J20s match men självklart också tråkigt med förlust för A-laget även om den var mer väntad. Brors var ut på isen någon sväng iaf vilket är roligt! 

Hoppas ni haft en fin dag allihopa!




Åttondelsfinal!

Idag var det den mest spännande matchen genom tiderna.. Pappa var till och med tvungen att gå ut för att lugna nerverna lite. 

Brors gjorde ett grymt mål.. Matchen slutade 3-3, 10 minuters förlängning och sen straffar som slutade med förlust. 

Det var en riktig domarskandal idag. Man ska inte gnälla på domarna men idag var bland det värsta jag sett.. 

Bäst av 3 matcher är det mot HV. Förlust idag vilket betyder att nästa match är deras viktigaste ever. Go Brynäs J20.


Jag har ont idag.. Damn. Resten av kvällen blir stilla hemma. Mina ögon är så mycket sämre igen också. Jag är visserligen van med att det rinner tårar hela tiden efter 9 månaders "ögoninflammation". Men nu har det gått tillbaka till att vara svullet och kladdigt. 

Förhoppningsvis ska jag få lite plugg gjort nu. Vi har massor!! 

Brors sitter på bänken ikväll på A-lags matchen.. Jag har redan givit upp hoppet om vinst men jag kan ju hoppas att han får spela iaf! 



Flottigt hår!

Nu kommer lite äcklig info.. För några dagar sedan glömde jag att duscha ur balsamet (lång historia). Håret blev sådär hårt ni vet. Jag hann inte duscha ur det på en gång när jag insåg det för jag skulle iväg. Dagen efter skulle jag duscha ur det. Efter duschen såg det ut som jag inte hade duschat på 2 veckor = jätteflottigt. Duschade igen med massa schampo. Fortfarande lika.. Insåg att det kanske inte var bara balsamets fel utan att håret verkligen var flottigt. Kom på att det nog var Synsrelans fel. Googlade och fick massa träffar på synarelan och fett hår som inte går att få rent.. Klimakteriekossan kom på den briljanta iden att tvätta håret med yes för att få bort fettet eftersom inte schampot klarade den uppgiften. 
BAAM! Flottet är borta och mitt hår är som nytt.. 


Nu ska jag till Gavlerinken och kolla på brors första slutspelsmatch. Börjar kl 13! 



Edwards första namnsdag!

Morgonprommisen - check
Frukost - check
Dusch - check




Imorse fick jag ett sms från mormor: "Grattis till Anton på Edward-dagen"
Hon sa fel sist vi var och hälsade på.. Edward och Anton är ju ganska lika iaf, haha. 



3:e förlusten

Idag har jag pluggat en del.. Och varit ute i fina vädret på en prommis.
Det är lite sämre dag idag och ikväll har jag spytt. Igen tänkte jag skriva men nu är det någon vecka sedan sist så jag får väl vara glad för det iaf. 

Tänkte precis skriva att jag trodde att det skulle bli vinst för Brynäs men så gör Skellefteå mål.. Det blev ett byte för brors iaf :) Jag tycker både Honken och Starkbaum ska bytas ut btw. Inte så många som tycker lika men jag är så less på båda. Starkbaum går alltid ut för långt och spelar bort sig själv. Han är dessutom en humörspelare utan dess like.. Går det dåligt blir han grinig och då blir spelet ännu sämre. Och Honken.. Han är för gammal. In med lite nytt och fräscht! Tur att tränaren är bytt iaf. Och Djoos. Att dom spelar han som "bästa back" hela tiden är något jag aldrig kommer förstå mig på. Ett mål på hela säsongen och mest speltid av alla... Och han spelar bort sig själv mer än han gör nytta.. Ja..

Jag får väl vara glad för att brors lag J20 är vidare i slutspel iaf. Så där är spelet inte slut än!





20 år!!

Grattis världens bästa lillebror på din födelsedag! Jag är så stolt över denna lilla pöjk. Den tjejen som får honom kommer bli den lyckligaste flickvännen på denna jord kan jag tala om. Så rolig och fin på alla sätt och vis! Love you 💛

Jag gick till dom i morse och så åt vi en liten födelsedagsfrukost tillsammans. 



Om ni känner igen er så ja, det är våran gamla lägenhet. Amanda och Mattias tog våran gamla lägenhet och brors blev kvar där med dom. 

Lycka till i Skellefteå ikväll brors. Hoppas det blir något byte iaf :) 




Sunday bloody sunday!

Idag har det varit lite sämre igen.. Men det får man ta! 

Prommis med Anna och Bob i förmiddags. Sen lurade jag med henne hem så jag blev av med lite pannkakor. Mysigt!

Kl 14 var det J20 match i Gavlerinken. Brors gjorde 4 assist, han var grym idag! Bulan var och tittade på matchen och han verkade vara nöjd med brors för han ska med till Skellefteå imorgon som reserv! 

Sen har vi haft 20-års kalas för brors i Hedesunda. Hela goa släkten var där! Älskar min släkt.. Och jag har världens gulligaste lillkusin. Hon kallar sig själv för prinsessan Tyra och är lätt mitt sötaste barn någonsin!!

Vi har ätit tacos och fikat massor..




Här är älskade lilla gohjärtat Tyra 💛 


Och här är minsta tillskottet i släkten, Iris!





BagarBrors!

Hahaha!! Alltså jag dog precis av skratt här nyss! Så sjukt kul!!! Jag vet inte om jag kommer kunna förklara för er but I'll try. Älskade lillebror ska baka en snickerskaka ikväll till hans 20-års kalas imorgon. Antar att mamma och Thomas, pappa och Maria fixar resten men att brors har fått ett uppdrag att göra åtminstone en kaka för att han är vuxen nu.. Han frågade mig om "mitt" snickerskaka-recept som är världens enklaste. Visserligen har jag inte skrivit det supertydligt men jag tänkte att det var ganska obvious hur det ska göras. Here we go!

Här är receptet:


Här är sms-konversationen:


Alltså hur go är inte lillebror?? 💛💛💛
Tänk att han fyller 20 på måndag. Sjukt!




100 pannkakor säljes!

När jag hade haft i alla ingredienser som jag alltid gör insåg jag att jag inte gör pannkakor till 3 personer längre (varav en hockeyspelare och en som alltid är hungrig).. Det blir till att äta pannkakor hela veckan! Haha!


Brors har lärt mig bästa slötipset! Sitta på en stol och laga mat.. Älskar't!

Snart ska jag gå iväg till en kompis och kika hockey.. Kom igen nu Brympe!!


Instagram!

Min insta har blivit väldigt hundnördig! Bara massa bilder på Edward.. Men är man så söt som han är så är det svårt att låta bli. Så sjukt hur man kan bounda med en hund. 

Jag skrattar ofta åt honom här i min ensamhet. Han vill liksom ha ögonkontakt väldigt ofta och ibland får jag för mig att se vilken som bryter först så jag stirrar tillbaka på honom. Det kan ta ett tag.. När man väl sitter där och känner att vi har ett "moment" så hör man en lång pipfis (kanske ska vara tydlig och säga att den var från honom) och han bara flyger upp för han blir så rädd. 



Idag är det lördag och min dag består av hockey, lite plugg och ikväll är det mello. Mello kan ju vara sämst nu för tiden med alla olika deltävlingar, röstningar, vidareröstningar, andra chansen, dueller.. Men ikväll är det väl värt att kika iaf :)

Hoppas ni får em underbar helg. Alltså vad är det för väder Sverige bjuder på? Alldeles underbart!!!


Lördagsmorgon!

Söt-Eddi! Han älskar värme och ligger i solen hela tiden och myser.. En riktig livsnjutare är han! 




Mormor och mamis födelsedag på fredagen den 13:e!

Idag har det fikats och ätits otroligt gott! Först födelsedagsfika hos mormor och sedan födelsedagslunch hos mami. Edward älskar Hedesunda och Vinbersjö. Han springer sitt snabbaste hela tiden bara för att han kan på alla stora gräsytor. Inte riktigt samma sak i stan med koppel på sig.. 

Jag kom hem vid 15 typ. Pluggade några timmar över telefonen med pluggisen. Sen blev det en runda på stan och nu kom jag innanför dörren. 

Nu blir det dammsuga, tända ljus, mat (?), köpa godis och dunka ner arslet i soffan för resten av kvällen.. Let's dance here I come! Jag har lite ont idag men jag lever fortfarande på lyckonmoln över att ha varit smärtfri i närmare en vecka. Hoppas ni får en fin kväll!









Kalas!

Nu åker vi och firar bästa mamma som fyller 40+ och bästa mormor som fyller 60+ idag. Eddi och jag matchar idag.. Jag ska visa er senare! 




GS!

Morgonprommis 7.30.. Underbara dag och underbara väder!






Dreams don't work unless you do!

Idag har det inte blivit några kort knäppta.. Jag vaknade 7 imorse, klarvaken! Jag och Eddi tog en långprommis i Boulongern och när vi kom hem blev det frulle. Efter frullen ville syster och bror ha med mig på en till promme så då blev det ett till varv i Boulongern. 

Alltså på riktigt. Jag vill och vågar typ inte ens skriva det här för jag VET att det kommer komma "återfall". Två steg framåt, ett tillbaka.. Men jag har inte mått så här bra i kroppen på typ ett år?!? Att gå två promenader på 5 km vardera är ett sånt sjukt framsteg så ni kan inte ens förstå. 

Jag börjar se ljuset.. 

1. Borreliamedicinen verkar kicka in riktigt nu ett halvår senare och även om läkaren säger att det är en "kronisk" infektion (sjukvården är lite delad här) så verkar den iaf bli bättre och bättre.
2. Synarelan (klimakteriesprayen) verkar vara som gjord för min endo.
3. Jag tar visserligen starkare morfintabletter än någonsin men jag har inte haft ont på en vecka!! Ikväll känner jag av det trots morfin, men det är för att jag rört på mig så mycket idag.. Härdarna spricker liksom upp då. Men att vara kroniskt sjuk handlar hela tiden om "pest eller kolera" så det är värt det ikväll..
4. Att inte ha ont på en vecka gör att energidepåerna kan fyllas på och jag verkligen känner hur jag fylls på med liv igen. Det är som att hela världen varit svartvit och helt plötsligt börjar det skymta en färgton i allt.
5. Jag har inte spytt på en vecka!

Jag kommer på mig själv med att tänka på saker som jag inte sett eller tänkt på under så lång tid.. Plötsligt får jag lust att ringa någon (alla mina nära och kära har fått ringt mig det senaste året) och jag känner att jag vill göra saker igen. 

Det känns som att den svarta, mörka, orkeslösa, smärtande, bittra, sorgsna, fruktansvärda bubblan jag varit i så länge helt plötsligt bara smällde hål på sig själv!

(Jag inser att detta också kan vara ett spratt som alla hormoner spelar mig och mitt huvud men om det nu är det så är det såå välkommet!)

Det enda som saknas nu är en Brynäsvinst ikväll! 😉


Mitt lilla mysiga hem!



Boulongern

Boulongern är verkligen underskattad. Det är så himla fint där! Jag och Edward tog en härlig prommis runt hela Boulongern så nu har jag fått en härlig dos av sol och friskluft. Nu är det plugg som gäller resten av dagen! 






Tens!

Den känns jätteskön!! Jag hoppas verkligen att denna kan fungera så bra så att jag slipper ta så mycket morfintabletter. Nu har jag ju iofs fått ordinerat av läkaren att ta morfintabletter morgon och kväll i form av depå, hela tiden utan uppehåll för att hålla borta grundsmärtorna. Men jag kanske slipper ta ytterligare tabletter under dagen om jag kan använda den här också! 



Vår!

Alltså hur underbart är det inte med blå himmel? Idag ÄR det vår!!


Jag har varit till sjukan och hämtat ut en tens precis. Vi får se om den kan bli min bästa endo-vän. Det är iaf det som är tanken, att ta bort smärta. Hoppas!



Pizza!

Sista matbilden för idag. Edward var väldigt sugen på pizzan han också.. Gu så gott det var! Provade ett nytt ställe med glutenfri pizza och den är nog den godaste jag ätit hittills.

Kom igen nu Brynäs!! Vinna eller försvinna!




B a N a N p a N N k a k o r

Haha.. Jag har faktiskt gjort lite annat än ätit idag. Men jag har fått sån sjuk, himla crush för bananpannkakor.. Dels för att till och med jag kan göra dem för de är så enkla, men mest för att det är så galet gott! 

Resten av dagen består av prommis i solen med Eddi, mer plugg och sen ikväll är det hockey! Jag tror det blir vinst! :) 


Lame dag här på bloggen! 
Blir ju typ nervös över att skriva här för antalet besökare har ökat så mycket :p



Butterflies!

Det blev lite fjärilar på väggen tills jag hittar den perfekta tavlan.. Älskar fjärilar!

Tanken var att plugga all day idag. Men min pluggkompanjon och jag är inne på lite olika spår och det gör att vi för tillfället står helt stilla.. Varför inte bara göra C-uppsatsen självständigt så slipper man det här? Sämsta iden någonsin att göra den i par. Men vi krigar på.




Standard

Förmodligen är ni trött på att se mina frukostar men ni förstår inte hur mycket jag älskar frukost! Jag låter verkligen knäpp men mornar är underbara. Jag vaknar alltid på bra humör och börjar dagen "nollställd". Ny dag nya tag liksom (sen kan ju ett läkarbesök kl 8 förstöra resten av dagen men det är ju en annan sak).. Sen tar jag och Eddi alltid en runda som idag blev runt Alderholmen/GS. Att sen komma hem och få äta frukost efter en varm dusch. Alltså MUMS!! 

När jag var yngre var jag tvungen att gå direkt från sängen till frukostbordet för att det inte skulle svartna framför ögonen på mig. Jag är fortfarande otroligt beroende av mat men inte riktigt så illa som när man växte.. 




Vårsol!

Jag och Edward har haft en superskön fm. Vi sov till 8.30 och då tog vi världens underbaraste vårprommis i Boulongern. Älskar blå himmel, sol och att det börjar bli varmare och torrare. Att dessutom veta att vi har en hel vår och sommar framför oss är ju otroligt härligt! 💛

När vi kom hem igen har jag pratat lite med läkare, duschat och ätit frukost till Pretty little liars. 

Nu har jag pluggat ett tag. Vill ut i fina vädret igen!! Härlig start på veckan.




En bra helg!

Jag har haft en supermysig helg. I lördags morse åkte jag och Musch ut till pappa i Hedesunda. Vi rensade barndomshemmet hela dagen.. Jag flyttade därifrån samtidigt som Josefin när de skilde sig när jag var 15 år. Och sedan då någon gång har huset in princip stått oanvänt med alla grejer kvar. Och på senare år har det även blivit lite förråd i alla våra barnrum. Det vi inte fått plats med har vi åkt dit och dumpat. Då det var mycket att gå igenom kan jag säga.. Vi hann med två rum! Skönt att rensa och slänga massor. 

I lördags kollade vi på matchen också. Johannes var med som reserv men det blev inget spel. Men Brynäs vann ju!!!

Jag sov kvar hos mamma lördag till söndag och så hade vi en mysig dag igår med helkroppsmassage och god mat. Världens bästa mami! 

När jag kom hem igen kom Elliot till mig några timmar. Vi spelade monopol, tittade på Nils Karlsson pyssling och så badade han. 

På kvällen tog jag och Anna en prommis och sen kollade vi på film och mumsade godis. 

Så här mycket har jag inte orkat på en helg på hur länge som helst.. Underbart! Jag tror att mina mediciner börjar verka och att smärtlindringen fungerar som den ska. Jag räknar med bakslag för jag vet att de kommer, men det är så skönt att må lite bättre och orka fylla på med ny energi! 

Nu är det måndag igen! Dags för pluggvecka!!! 

Det blev visst inte så mycket kort knäppta i helgen.. Det här är allt!






Min endometrios!

Idag är jag med på radio och pratar om min sjukdom endometrios. Varannan halvtimme på P4 är det med start 10.30. Jag är så glad att den uppmärksammas för att fler då får kunskap om den. Det är också bra för att inte ens alla läkare vet vad det är, och för att forskningen ska gå vidare. Mer info om endo till folket! #fuckendo


Här är länken till artikeln:

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=99&artikel=6110638

 

Fredag!

Idag har det varit en bra dag.. Äntligen! Jag var och fick en remiss till hud på nya, världens bästa Eira. Hur smidigt som helst.. De kom och hämtade mig i väntrummet precis på utsatt tid, läkaren hade kikat igenom journalen innan och hade koll på min historia, han tog sig tid och lyssnade på mig, han tog allt på allvar och proverna fick jag ta på en gång utan att vänta. Tack! Det blev byte dit direkt! Tack och hej struliga Södertull. Dock träffade jag en otroligt gullig sköterska på Södertull sist så de ska inte bara ha tistlar. Det finns några få undantag även där som gör ett guldjobb. 

Sen har jag varit med Fia, Musch, brors, mormor och morfar. 

Ikväll har jag haft tacoskväll med de här två (tre om man räknar med Edward)! Efter let's dance ska jag och grisen traska hemåt. 

Hoppas ni får en fin helg allihopa!




SHL

Johannes gjorde en toppenmatch och det var så nära att han gjorde ett mål. Nu har han definitivt gjort premiär i SHL. Han har ju varit med som reserv flera gånger och så har han spelat några byten en match tidigare. Men idag var det spel hela matchen! Grym!! 
 
#19
 
 
 
 
 

Veterinären!

Vi tog en mysig vårprommis i Boulongern i fm! Det kändes verkligen som vår 💛




Sen har vi varit till veterinären.. Stackars lilla Edward kliar sig så mycket. Vi var ju dit i början på januari. Då misstänktes skabb. Efter behandling var det inte bättre så det var alltså inte det. Då misstänktes foderallergi. Det har vi provat nu utan resultat. Så idag var det dags för stora utredningen. Han sövdes och så tog de hudbitar som ska skickas iväg på utredning. Lillhjärtat! 



Om en timme är det hockey!! Brors är med och han ska få spela.. Äntligen!! Så jag och papi ska självklart kolla på plats. 

 

Hemma hos mig!

Eftersom mitt liv ser ut som det gör kan jag ju dra bort lite fokus från mig och istället visa er hur jag bor. Jag älskade den här lägenheten när jag bodde här innan och jag älskar den nu. Man kan inte bo mer centralt i Gävle än vad jag gör just nu och den är perfekt storlek för mig och Eddi! 

Jag har gjort ordning av det jag fick med mig nu och det är absolut mysigt och det känns faktiskt redan som "hemma". Jag tänker inte fixa så mycket mer här för man vet aldrig hur framtiden ser ut och man vet aldrig hur länge man blir kvar.. Dock vill jag ha en kristallkrona, en kohud som matta och ett älghorn/fin tavla på väggen för att det ska kännas klart. Sen är jag nöjd för stunden! Dessutom är det saker som passar var man än bor.. Men att köpa saker som bara passar hit känns lite dumt.

Här har ni mitt hem!













!

Jag har verkligen kommit in i ett "tänker inte acceptera läget-stadie". Jag är frustrerad över allt! Varför jag? 
Det finns en text som säger att man inte ska tänka så utan att man istället för Why me? ska tänka Try me! 
Men screw that. Jag vill inte bli det minsta prövad längre. Jag vill bara ha ett lugnt och harmoniskt liv fullt av lycka. 

Tanken som stör mig mest är såklart jobb. Jag hade förmodligen jobbat på drömarbetsplatsen i snart ett år nu om det inte var för sjukdomar. "Det är inte kört än" säger många. Men jag ville jobba där NU! Jag ville inte gå det här tredje året på högskolan egentligen. Jag ville jobba där, tjäna pengar, resa, leva, träna, kicka igång livet på riktigt.

Det känns på något sätt som att om jag accepterar läget så ger jag upp och slutar kämpa. Det känns som att då är det liksom ok för mig att ha det så här, fast det är det ju inte. Balansgången är svår mellan att inse läget och att inte gilla läget. Det är också svårt att vara mig själv och samtidigt inse att jag inte är samma person längre.







Man tror att det är ett skämt!

Så var jag här igen. Nästan allt som gör att jag tappar humöret och känner för att "skita i allt" har jag sjukvården att tacka för.. Inte konstigt att sjuka människor är bittra! Med tanke på att sjuka mår otroligt dåligt redan som det är, och de enda som kan hjälpa dem ur det dvs. sjukvården, behandlar de (oss) sjuka som skit. Det är så frustrerande så det finns inte ord som förklarar det tillräckligt! 
 
Idag ringde jag hc city för att byta dit eftersom flera rekommenderat mig att gå dit. När dom äntligen ringde upp var de "fullbokade till maj så de kunde inte ta emot nya patienter".. Jahapp. 
 
Ringde tillbaka till Södertull för att ändå försöka få en remiss från den läkaren jag träffat med utslag osv. "Hon har slutat här så du måste träffa en ny läkare som tittar på utslagen och sen är det upp till denne vad som sker härnäst".
-Ok men då har jag inget annat val än att boka en tid hos en ny läkare då.. Så då gör jag väl det!
"Det kan du inte göra för vi är fullbokade till den 14:e mars och vi kan inte boka in något därefter förrän nästa vecka så återkom då". 
 
Jag önskar såå mycket att jag slapp vara sjuk för att det tvingar mig att ha med dessa idioter att göra. De fullkomligt förstör mitt liv trots att de är de enda som kan hjälpa mig egentligen. Så jag måste ha med dom att göra och hela tiden ligga på för att de ska få något gjort.. Moment 22. 
 
Ringde hc på GS för att byta dit förra veckan också. Men de kunde inte heller ta in nya patienter för att de hade så fullt. "Men jag har väl rätt att få vård på vilken hc jag vill?"
"Ja. Du kan skicka in en ansökan om att byta hit. Att få den godkänd brukar ta ungefär 3 veckor. Därefter kan du ringa till oss för att boka en tid. Men du kommer som sagt få vänta ytterligare ca 4 veckor innan du kan få en läkartid". 
7 veckor ska jag isf vänta för att få komma dit. Jag vet att det inte ska funka såhär men man orkar ju inte kriga om allt, hela tiden.
 
Så nu står jag återigen på ruta ett. Två dagar senare. Två dagars energi som jag hade kunnat lagt på något annat istället..
 
Idioti.
 
 
 

"Måndagsuggla"



När man var yngre fanns det "de där snygga" tjejerna som var lite äldre och lite häftigare. Jag och Fia kallade dessa för "fredag-hela-veckan". Jag reagerade, när även jag blev lite äldre, på att dessa häftiga tjejer inte var lika häftiga längre. De var som vilka som helst. Och dessa snygga tjejer började helt plötsligt sunka till sig med åldern och slutade fixa till sig och gled runt i mysisar osminkade och allmänt lufsiga. DÄR känner jag mig nu. En typisk måndagsuggla. Jag har inte kunnat sminkat ögonen sedan i juni pga ögoninflammationen. Jag försöker låta bli att sminka resten av facet också så att min kära acne ska få vila. Jag kan knappt ha vanliga kläder pga magen (och pga borrelian som gör att jag får svårt att andas och inte kan ha bh). Så mjukt och skönt går före fint alla dagar i veckan.. Och vad är poängen att fixa håret med lockar eller fina frisyrer när man ändå är osminkad och mjukisklädd? Nej just det. Så då kan lika gärna håret vara ett skatbo också. Men jag är glad för att jag är i den åldern jag är för när man var yngre var utsidan så himla viktig. Nu värderar man andra saker än ett fint skal. Såklart hade jag gärna sluppit detta och varit så fin jag kunde varje dag. Men poängen är att jag nu förstår att utsidan inte är allt och det gör att just detta inte känns som någon big deal. Det är som det är liksom! 

Idag är en bättre dag, psykiskt sett. Och som jag skrev igår, från och med idag är gårdagen inte med i minnet längre. 

Min dag:
Plugg och tvättstuga fram till kl 15. 
15-17 Redovisning av oppositionen.
17-19 Mys med bästis.
19: Hockey!! Om det går som planerat ska brors med A-laget till Sthlm för match mot Djurgården. Oklart om det blir spel men jag håller tummarna. 

Hoppas ni får en fin dag! 


Everything is gonna be alright!

Efter den sämsta dagen typ någonsin är jag nu människa igen efter 5 km promenad med Anna och Edwards bästis Bob. Frisk luft och komma på andra tankar gjorde gott.. Hur det än är så går det åt rätt håll med mina sjukdomar, även om det inte alltid känns så, för jag hade aldrig orkat gått 5 km för någon månad sedan. 

Ni får visst stå ut med mina humörsvängningar. Jag kan verkligen gå från noll till hundra och sedan tillbaka till noll igen på känslobarometern.. Och detta kan alltså hända flera gånger om dagen. Men då stoppar läkarna i mig mängder med mediciner och hormoner också. Dessa biverkningar, som nämns i bilden, är liksom på en av alla mediciner. Det är sprayen jag nämnt tidigare som ska sätta mig i klimakteriet och på så sätt hålla endometriosen i shack.. 

Och som jag brukar upprepa för mig själv när det är som värst är läkarens ord: "du har lika mycket hormoner i dig pga mediciner som en klimakteriekossa, ett gravidmonster och en PMS-brutta som har haft mensvärk x100 i 3 års tid - tillsammans, så det är inte konstigt om humöret svänger ibland (ok smeknamnen har jag lagt dit själv).. Jag försöker alltid tänka att hormonerna spökar med min hjärna och att de känslor och tankar som ploppar upp ibland (läs ofta) egentligen inte är sanna och på riktigt utan bara är hjärnspöken skapade av hormonmedicinerna. 

MEN då ska tilläggas att jag tar starka morfintabletter varje dag också. Morgon och kväll i form av depåtabletter vilket betyder att effekten håller i längre än vanliga. Och ni som tagit morfin vet vad det gör med kroppen. Vissa får visserligen "rus" men tar man de ofta och länge är det inte samma effekt. Man blir otroligt trött, känslolös, tom, avtrubbad och avkopplad från livet. 

Och i detta kaos ska jag alltså leva en "vanlig" vardag. 

Så det kanske inte är så konstigt ändå att helvetet brakar lös ibland.. Men nu kanske ni har lite bättre förståelse över min situation och mina sammanbrott. Ni behöver inte förstå egentligen, men jag kommer fortsätta blogga och detta är mitt liv numera så det är klart att även detta dyker upp ibland..

Men som jag gjorde varje kväll när jag bodde i den här lägenheten för 10 år sedan - och eftersom jag nu är tilllbaka här igen kanske det är dags att ta upp gamla traditioner - så ska jag nu berätta dagens tre positiva! Jag försöker alltid fokusera på det positiva med dagen vid dagens slut hur hemsk dagen än har varit. 

Here I go..:

1. Jag lyckades laga min andra middag i den här lägenheten exemplariskt! 
2. Jag gick till tvättstugan för att boka tvättid och lyckades hitta min pin på första försöket, trots att jag inte visste vilket nummer som hörde till den här lägenheten och trots att det var 40 stycken att prova med nyckel . 
3. Jag lyckades ta mig ur det där fruktansvärda svarta som jag var i idag och ändå göra något bra av kvällen. 

Jag har skrivit en opposition på en annan grupps uppgift idag (den vi lämnade in inatt kl 24). Jag är glad att jag inte lämnade in den när jag var klar för det är inte särskilt mycket positivt i den kan jag tala om. Riktigt så dålig som jag fick det att låta kanske den inte var! Men jag fick nog ur mig lite aggressioner iaf.. 


Biverkningar på Synarel: 



Tack och hej för mig kväll / Psykfallet 


Hatar den här dagen.

Igår mådde jag så illa hela dagen så jag åt nästan ingenting.. Men imorse när jag vaknade var jag superhungrig så jag gjorde bananpannkakor med massa gotta på. 
 

Nu till något äckligare.. Jag har ju mina utslag på händerna som jag har haft i 4 (?) år till och från. Jag har varit till två olika läkare på hc för att få remiss till hud. Jag har skrivit egenremiss till hud men fått avslag. Nu lackade jag för att jag är helt handikappad med mina äckelhänder. Jag kan inte öppna burkar och jag kan inte handla själv för att det gör så ont att bära påsarna hem! Hur svårt ska det vara för sjukvården att göra sitt jobb? Ringde hud och förklarade läget; att jag träffat två läkare "som aldrig sett något liknande" och som "inte tror att hud heller vet vad det är". Jag kan bli ganska otrevlig och envis tillslut när dom är helt dumma i huvudet men dom vägrar hjälpa mig. Jag är så himla förbannad.. Som vanligt när jag tvingas ha med äckelsjukvården att göra. "Det är ju hc som ska skicka dig vidare". -"Ja men om dom inte gör det då, vad ska jag göra då?". "Vi behöver remissen för att vi ska kunna ta in dig så du får helt enkelt kontakta en tredje läkare och hoppas att denna förstår din situation". Och när jag väl ringer till hc för att ta tag i att kontakta läkare nr 3 så är telefonkön fylld för dagen, vänligen återkom igen imorgon. Kl 10 på fm?! 
 
Alltså vad är det här för efterblivet land? Fuck sjukdomar. Fuck sjukvården. Fuck remisser. Fuck allt! 
 
Idag är jag så sjukt trött på mitt liv. Jag vill kapa av mina händer, min mage, mitt huvud, mina ben, jag vill ploppa ut mina ögon.. Och när man ändå är igång kan man gärna få ta mitt hjärta också för det gör ont av Andy-saknad. 
 
Imorgon ska jag låtsats att den här dagen aldrig existerat. Så dålig är den. 
 
 
 
 

God natt!

Då säger vi god natt efter att ha skickat in uppgiften alldeles precis innan 24. Vi är inte helt klar men det fick duga ändå! 

Så här gosar vi hela nätterna. Han sover på min arm och riktigt snuffsar in sig. Närhet for the win! 





Vinst!

Det blev vinst för Brynäs efter förlängning. Brynäs ledde länge men sen kom 2-2 målet från Frölunda när det var 1 min kvar av tredje perioden. Så surt.. Men 2 poäng är ju bättre än inget. 




Lördagsmys!

Igår spenderades kvällen med dessa två.. Jag fick gå hem ganska tidigt dock för att jag inte mådde så bra. Tror att jag kan skylla det på medicin för idag mår jag lite bättre igen. Men igår ville bara hoppa ur min kropp! 


Finaste lillisarna ❤️ 



RSS 2.0