Lördag

Bästa mormor och morfar kom och lämnade en värmefilt till mig och min mage idag! I'm in heaven!!!

Idag har vi varit till Valbo en sväng, jag och Elliot har varit och storhandlat, vi har varit på ettårskalas och ikväll har vi ätit tacos och nu har vi lördagsmys i soffan framför hockeyn. Lugn och skön dag! 





Igår hade vi mysigt också minsann! Jag, Amanda och Mamma körde den årliga julmysdagen. Vi var runt på varenda affär i hela Gävle och Valbo och så åt vi julbord på Ikea. Såå mysigt hade vi! 



Välkommen december!

Nu börjar jag bli människa igen..
Det blev en liten julförändring här hemma på kvällskvisten. Jag har fobi för allmänna källare men idag gick jag ner all by myself för att hämta adventsgrejerna. Jag skakade när jag kom upp igen but I did it! 

Vi har lämnat in pmet idag också. Om en vecka är det tenta! Det har varit en ganska lugn kurs faktiskt. Passande..

Snart ska vi på date! Mysigt ❤️






Brors

Min bästa lillebror har varit hos mig hela eftermiddagen. Vi har varit till Valbo en liten sväng och nu är vi nerbäddad i soffan och har hockeymys. Jag tror på vinst, Johannes tror på förlust. Vi får väl se...




Hospital

Jag körde min första praktikdag igår och gu va rätt det känns med utbildningen helt plötsligt.. Jag trivs jättebra med gänget på kontoret, arbetsuppgifterna känns jätteroliga och chefen verkar grym! Jag längtar redan tills i sommar när jag får börja jobba på riktigt. Superkul!!

Efter jobbdagen igår var det inte lika roligt däremot.. Jag ville inte ta citodon igår för jag ville vara klar i huvudet och mot slutet av jobbdagen fick jag frossa för jag hade så ont. När jag kom hem vid 17 stoppade jag i mig citodon och ramlade ihop i badkaret och låg där i 4 timmar tills Andreas kom hem. Då åkte vi in till sjukhuset. Vi blev kvar där halva natten och jag träffade ännu en idiotläkare. Tur att min älskade bästa underbara Andreas var med där inne, annars har jag troligtvis anmält honom. Jag fick iaf en morfinspruta och sen åkte vi hem och jag somnade som en stock helt slutpumpad efter många timmars grinande och värk. Troligtvis hade jag ont för länge och det gjorde att det blev så extremt.

Jag är hemma idag.. Mår mycket bättre än igår men har fortfarande ont. Ligger mest nerbäddad men ska försöka komma ut en sväng i em för att inte bara ligga hemma. Psyket fixar inte det. 

Idag börjar jag iaf min nya kur. Får se hur det blir med den. Hoppas hoppas att det äntligen kan gå åt rätt håll! 




Bästisar!!!

Alltså jag har världens bästa systrar!! Jag har pratat med Josefin hela kvällen och hon är så fin människa så det är helt sjukt åt det.. Och så när vi lagt på får jag sms av min andra guldklimp.. ❤️ 
Bästa systrarna och bästa vännerna.




Shop until you drop

Har haft en mysig ledig dag med mamma och lillasyster! 




Glad igen

Livet fick plötsligt en härlig positiv vändning efter allt strul med allt möjligt.. Tänk att så mycket bra kan hända på ett dygn.

- Jag klarade tentan i beskattningsrätt med 0,5 poäng ifrån B! 
- Jag börjar min praktik på Svensk Fastighetsförmedling i Gävle på tisdag!
- Remissen till Uppsala är äntligen skickad.
- Jag har fått nya tabletter utskrivna som förhoppningsvis ska hjälpa.
- Ledig helg!
- Jag ska ut ikväll med några tjejer.


Happy face


Nails

Igår fick jag fina naglar av min barndomsväns flickvän.. Hon har precis börjat så hon är under utbildning men jag blev jättenöjd! Korta och lagomt. Jag har gjort naglar en gång tidigare men då fick jag panik och drog bort dom.. Vi får se hur det går den här gången. 

Idag skulle det vara tentaåteelämning kl 10 men inatt kl 00 fick vi mail om att det inte blir något för de hade inte hunnit rätta klart. 3 veckor räckte tydligen inte.. Sagt det förr och säger det igen; läs inte beskattningsrätt på högskolan i Gävle. 


Kl 14 ska jag iväg på möte iaf. Det blir kul :) 



Onsdag

Nu åker jag hem till mamma. Jag har prov mellan 14-16 men det kan jag göra på datorn var som helst.. Plugg fram tills dess, sen blir det mys! 

Kolla vad häftig himlen var när jag gick till bussen. Independence day! 




Fotboll!

Nu kör vi Fotbollskväll! Hoppas Zlatan visar vad han går för ännu en gång.. Ha en trevlig kväll!




Endometrios

Alltså jag är så förbannad så jag kokar sönder snart.. Gävle sjukhus måste vara det mest patetiska och mest idiotiska sjukhus i hela Sverige. Jag jobbar i klädaffär och tar bättre hand om mina kunder som kommer och köper kläder än vad Gävles kvinnoklinik tar hand om sina patienter som är sjuka.. Det finns säkert många läkare och sjuksköterskor som gör ett fantastiskt jobb, men tyvärr har jag inte stött på några där än så länge. 

Jag har haft ont i magen under mer eller mindre hela min ungdom och vuxna liv. Det började väl när jag var 14-15 år och fick min första tant röd på besök och då till en början var det bara den veckan jag hade ont.. Men med tiden har det blivit värre och värre och de senaste 4 åren har jag fått börja inse att mitt liv inte är som alla andras. Jag har varit stammis på sjukhuset med alla symtom som är möjliga för den här sjukdomen och ändå tog det 7 år för dom att fastställa min diagnos. Förra hösten åkte jag in akut med svåra smärtor och blev inlagd på sjukhuset några dagar. De opererade mig och jag fick då veta att jag har endometrios. Både i livmoderväggen och utanför livmodern, alltså i magen. De tog bort det de kunde som var utanför och jag fick mycket smärtstillande med mig hem. Då när jag kom hem från sjukhuset kände jag mig så lättad för att jag äntligen fick veta vad det var efter såå många års värk och fundering. Jag hade aldrig hört talas om endometrios innan men det var 2 äldre kvinnor som var inlagda samtidigt som mig och de berättade att de hade levt med det i flera år och haft ett helvete. Den information jag fick om sjukdomen var av de två, läkarna berättade inte särskilt mycket om det och sjuksköterskorna gav mig mest smärtstillande. (Däremot var de väldigt trevliga då under tiden jag var inlagd, så ingen kritik för det..)

Jag var sjukskriven ca en månad efter operationen och missade mycket i skolan.. Så klart jobbigt att börja ett nytt program i uppförsbacke men jag har aldrig låtit diagnosen påverka mitt liv på det sättet och hindra mig från att leva ett vanligt liv. Jag har bara kämpat lite hårdare. 

Jag var in till sjukhuset några månader senare och gjorde ännu en operation för att ta bort mer men den gången var jag mycket piggare efter och kunde komma tillbaka snabbare, bara efter någon vecka.

Sedan förra hösten har det liksom varit ett nytt kapitel - att lära sig leva med det. Jag vill inte låta det påverka mig och jag försöker att inte låta det gå ut över mitt liv men ju längre det går och desto mer jag tänker på det inser jag att jag måste låta det gå ut över mitt liv och acceptera det, inte låtsas som att allt är bra för det är det ju inte. 

I somras låg jag in princip nedbäddad i nästan 3 veckor i sträck och den senaste månaden har jag gjort allt jag måste men ingenting mer pga att jag haft så ont. Jag har varit absolut helt slutpumpad och har bara rört mig mellan skolan, jobbet och hemmet in princip. Jag äter citodon full dos men när det är som värst hjälper det inte för 5 öre. Jag spyr för att det gör så ont, ligger vaken många nätter för att det gör för ont för att sova, kan knappt stå vissa dagar, bor i badkaret för att värme och det trycket som vatten ger gör att det känns bättre, går ständigt med en värmekudde på magen, har uvi-liknande symtom jämt.. Listan kan göras lång.

Läkaren gjorde vissa utlåtanden då efter operationen och för några månader sedan bestämde jag mig för att jag ville ha en "second opinion". Jag träffade en ny läkare som verkade jättebra och vi skulle försöka påbörja någon form av behandling mot smärtan. Hon skulle kontakta mig 3 veckor efter besöket och så skulle vi gå vidare. Tror ni hon ringde? Nej. 

Jag ringde upp sjukhuset och bad om en ny tid men hon hade inte tid förrän i slutet på november (då för över en månad sedan..). Då fick jag återigen kontakt med den första läkaren och han slängde återigen ur sig en massa dumma ogenomtänka idéer som sist. En gubbe som inte bryr sig det minsta.. "Ont? Ja men det har alla med den här sjukdomen. Skaffa barn snabbt för det kan bli problem i framtiden och sen får du varna på jobbet att du kommer vara borta en del. Och kanske dra ner skolan till halvfart?" Ungefär den stilen.. Opedagogisk och okänslig. Han har troligtvis rätt i mycket av det han säger men han vill liksom att jag ska ge upp kampen och acceptera läget och jag är inte riktigt där.

Jag bestämde mig för att jag aldrig mer ville ha med kvinnokliniken i Gävle att göra för de är inkompetenta och oseriösa och jag vet att många med den här diagnosen faktiskt fått hjälp och lever vanliga liv. Så jag ringde och ville söka till endometrioskliniken i Uppsala och för att få komma dit krävs en remiss från det sjukhuset man är skriven på.. Jag fick en ny telefontid med en ny läkare förra onsdagen och hon ringde upp väldigt oförberedd utan att ens tittat igenom min journal. Hon skulle kolla igenom den, prata med min tidigare läkare och ringa tillbaka till mig igår. Om hon ringde? Nej. 

Jag ringde tillbaka idag och drog återigen allting för ännu en ny sjuksköterska och hon skulle prata med läkaren och sen återkomma inom någon timme. Det var halv 11 imorse... Om hon återkom? Nej. 

Man ska vara frisk för att orka vara sjuk som det är idag. Och jag vill inte klassa mig själv som sjuk men det är ändå tydligt att jag behöver hjälp som jag inte får. Jag vet att sjukhusen idag har det tufft med för lite personal och sånt och att mitt inte är livshotande, men det är definitivt livsavgörande och jag borde ha rätt till den sjukvård jag behöver. 

Jag försöker vara superwomen och kämpa på men nu börjar energin ta slut till att kämpa för att bara orka med vardagen. Jag vill använda den till skola, jobb, framtidsplaner, vänner, familj, intressen, träning, LIVET

Jag vet inte varför jag ens delar med mig av det här för jag har hela tiden tyckt att ingen har med min livmoder att göra.. Tro det eller ej så är jag ganska privat av mig trots att jag bloggar; allt jag bloggar om är egentligen bara ytligt och jag berättar mest om hur mina dagar ser utHar det varit ett ben som strular har det varit lite lättare att prata om kanske.. Men nu känns det ändå skönare att mina nära vet och kanske förstår varför jag gör som jag gör ibland och kanske inte alltid orkar. 

Så vad händer här näst? Ingen aning. Jag ska ringa upp sjukhuset imorgon igen och den här gången kan den uppfostrade jag slänga sig i väggen en gång för alla. 

Jag skriver inte det här för att någon ska tycka synd om eller känna medlidande eller något sådant. Bara ge er lite bättre förståelse över vem jag är, skriva av mig agget mot Gävle sjukhus så att Andreas slipper höra det ikväll när han kommer hem från jobbet och kanske kanske är det någon annan som också har samma diagnos? Inget peppande inlägg isf men det är alltid skönt att veta att man inte är ensam.



Kvällsfika

Alltså my good vilken god kvällsmacka det blev ikväll. Champinjoner in my heart. Yummi! Nu ska Andreas introducera mig för jurassic park. Jag gick med på att se den efter mycket tjat, börjar ångra mig redan. 

Trevlig kväll! 




Skoldag!

Idag har jag varit i skolan hela dagen. Föreläsning och grupparbete. Nu ska jag hem och vila lite. Jag vaknade kl 3 inatt efter bara några timmars sömn och kunde inte somna om efter det. Har varit alldeles feberfrossig 2 nätter i rad nu. Hoppas jag inte blir sjuk! 




Nu tar jag helg!

Nu ska jag ut till Hedesunda och kramas med mamma som har varit i LA i två veckor! Mysigt!




Färdigjobbat!

Tack för idag. Slut för idag. Ses imorgon köpis! 




Foton

Jag fick hem ett paket idag med 500 framkallade bilder. Gu vad roligt det är med kort!! När jag är tant kommer jag säkert ha ett helt rum med album fulla med kort men det får man ta :p Det är så mycket roligare att sitta och titta på riktiga kort i album istället för att bläddra bland filer på datorn. Där är jag nog lite gammelmodig.. 


Jobbhelg framför mig. Lördag 12-18.15. Söndag 12-18.15. 
Kom och köp på Vila i Valbo!

4-års kalas, check!

Nu har vi firat lilla 4-åringen! Roligt att jag "kom in i bilden" så tidigt. Egentligen är ju jag en sån som tycker att kärnfamiljer är bäst men när det var som det var är det ju så klart roligt att jag har varit med i hans lilla liv redan från början. Elliot var ju bara knappt ett halvår när jag och A blev tillsammans så jag har inte missat något kalas so far! 4:e kalasomgången nu. Mycket folk, gott fika och fina presenter. Nu är det fotbollsmatch!!!








Brynäs-AIK

Eftermiddagshockey.. Brynäs leder nu efter andra med 4-1 :) Ser bra ut! 

Sen blir det hem och ha 4-års kalas! 




Julbelysning och semesterdröm

Det är så härligt att drömma sig bort till värme, sol och ledighet. Jag älskar december och snart är den månaden här med jul och allt mys. Jag kände lycka idag när jag gick hem ifrån stan och såg att de satt upp julbelysningen efter Drottninggatan; uppladdningen har börjat. Det finns nog inget mysigare än advent, julstress (ja ni läser rätt), julklappar, tomtegröt, släkt, tomtar, julafton!! Hela december liksom.. Men jag hade gärna åkt bort och legat på en strand någon vecka fram tills den månaden är här för jag tycker inte om att frysa. Min dröm är att vara ledig några veckor på sommaren hemma i Sverige, ett par veckor under vintern utomlands och helst en veckas sista minuten någonstans i början på september för att ladda upp inför hösten. Det livet ska jag försöka få! 

Tills dess har jag mycket att se fram emot nu framöver. Det känns bra liksom, om ni förstår. 




Kvällsgottis!

Idag har det varit en bra dag! Bakat på förmiddagen, föreläsning 13-16, fika med en klassis på Java efter skolan, bakat lite till, hockey.. Tråkigt att Brynäs förlorade men roligt att Strid fick göra mål (han spelar med brors J20 egentligen).

Finns det något godare än turkisk yoghurt med hallon eller blåbär? Så himla gott! 


Nej ni.. Roligare än så här blir det inte idag! Vi har sett slut på alla Walking dead avsnitt också så nu vet vi inte vad vi ska göra på kvällarna :p



Ledig!

Bästa Musch kom hit med sushi till lunch idag.. Mysigt! Oftast brukar våra boyfriends vara med när vi umgås så det var mysigt med några timmars girltalk för omväxlings skull.

Ledig dag (inte för att det finns något som heter lediga dagar när man pluggar förutom de få dagarna som blir i glappet mellan tenta och ny kursstart, men men). Höstväder ute. Mysigt inne. Jag lägger en mindre förmögenhet på ljus dagligen här hemma. Så mysigt är det!! 


Snart är det hockey och om ytterligare några timmar kommer älskling hem. Helt ok tisdag!


Grattis!!

Grattis fina syster på din födelsedag.. Första födelsedagen vi inte firar tillsammans. Tur att mamma är hos dig och firar dig iaf.. Snart ses vi äntligen, jag räknar ner! Ha en fin födelsedag ❤️





Fars dag

Och så vill jag bara tala om för er att jag har den bästa pappan i hela världen. Han är så fin. Bryr sig om oss 4 syskon mer än någon annan pappa jag vet.. Han ringer oss alla VARJE dag för att höra så att allt är bra. Älskade du. Finns alltid där för oss och är en verklig förebild. Love you.





Rensa!!

Idag kändes det som att jag fick tillbaka mitt liv igen efter en månad i citodon-smärt-dimman.. Så skönt att få tillbaka energin och lusten till att göra saker! När jag inte mår bra är jag så arg och ledsen för att det är orättvist att just jag blev "sjuk" men när jag mår bättre igen är jag istället så glad att jag inte känner någon annan som har samma sak och att det är jag som är en av den viss procent som får diagnosen och att alla andra jag känner slipper. 

Efter solsidan drog jag igång garderobsstädning som gick över i rensning av kläder som gick över till rensning av allt i skönhetsväg in princip.. Skönt att få bort sånt man ändå inte använder och är trött på. Nu är det så fint igen! (tur att ni inte såg hur det såg ut innan..)




Vi har en liten deal jag, systrarna och mami. Alltid när man rensat ut något måste de andra få titta på grejerna som är av värde innan man slänger det. Oftast är det ju inget fel på sakerna, man är bara trött på det själv.. 


Nu börjar jag bli trött däremot så nu blir det ett litet bad, kvällsmacka och sen krypa ner under täcket.. God natt! Hoppas ni alla får en bra start på veckan imorgon :) 


Söndagsjobb

Idag har det jobbats minsann.. Det har varit lugnt på köpis men jag och Lovisa har haft en mysig dag ändå :) Nu har jag stängt igen butiken, hem och ha söndagsmys står på tur.







Anders stuga

Vi har haft ett jättemysigt dygn mitt ute i Vinnersjöskogen och sovit i farbrors stuga. Ätit gott, spelat monopol, grillat marshmallows, spelat plump och bara myst och umgåtts. Och åkt fyrhjuling! Vi kom hem för ett litet tag sedan och jag tog ett bad direkt. Hur mysigt det än är att vara ute i skogen känns det ändå skönt när man kommer hem till el, toalett och alla bekvämligheter man är van med. 
















Västerås

I helgen var vi till Västerås och tittade på hockey.. Dom förlorade tyvärr men det var roligt med ett litet äventyr iaf! 







Måndag

Ny kurs startade idag.. Den kändes rolig. Inte min smak egentligen, jag vill ha frågor med endast några specifika rätta svar. Gillar inte frågor som inte har något särskilt svar, när det kan vara lite vad som helst.. Flumm. Men det blir nog bra. Easy.


Om jag mår bra? Nej tyvärr gör jag inte det. Citodon har varit min bästa vän de senaste 3 veckorna och det vill inte riktigt ge sig den här gången. Men det blir nog bättre snart hoppas jag. Hade jag haft bättre betyg hade jag definitivt satsat på att bli läkare. En bra sådan, såna finns det alldeles för få. 



RSS 2.0