Så mycket bättre!

Eva och Christer åkte hem på em igår. Johan och Christer fixade med vattnet som varit lite struligt, och så fortsatte de med elen. Jag och Eva klyvde (?) ved ifrån vår stora tall som pappa tog ner på tomten. Vi kan ju inte använda veden i vinter, men nästa vinter har vi ved!

Min mage fortsätter med hemska smärtorna och Johan har jobbat alldeles för mycket alldeles för länge nu så igår kväll tog vi det bara lugnt. Vi låg i soffan någon timme på em och sedan åkte vi in till lgh och tömde kyl/frys och så köpte med oss pizza ut till Harkskär som vi åt framför Så mycket bättre. Jag gillar verkligen det programmet men jag tyckte att avsnittet igår var alldeles för mycket.. Hans tårar kändes inte äkta någonstans!

Edward blev väldigt förvånad när vi kom till lgh igår. Han liksom skuttade in som han alltid gör, men när han kom in i vardagsrummet tittade han sig omkring länge och sen satte han sig mitt på golvet. Lillhjärtat mitt! Men han älskar huset så flytten är ju verkligen till det bättre för honom!


Fredagsmiddag i köket!

Vi drog bort täckpappen ifrån köksgolvet och ställde i ordning bordet på sin rätta plats i köket innan middagen för att få till lite mysigare stämning. Det blir så mysigt! Det är ju fortfarande fläckvis (ok nästan överallt) KAOS men det börjar ta sig lite här och där åtminstone.

En liten fin hörna i köket...

Och här är kaoset precis runt hörnet, haha!

Vi trodde att det skulle kännas trångt med bordet i köket men det gör det inte.. Skönt!

Tack för all hjälp idag svärisar. Och för den goda middagen. Nu säger vi god natt.


Elen is in da house!

Svärisarna kom hit i förmiddags. Johan och Christer håller på kopplar in elen i hela huset och byter central osv. Eva håller på och tvättar alla fönster. Så himla skönt att få det gjort! Och vad gör jag? Inte mycket. Plockar lite ibland, men det gör så himla ont att vara uppe så jag glider tillbaka till soffan och värmefilten hela tiden.

Så skönt att äntligen få in elen "på riktigt" nu. Vi har ju rivit bort all el överallt efter som när vi har rustat rum efter rum, så vi har haft typ ett uttag kvar nu in i det sista och sen skarvsladdar överallt i hela huset från det uttaget. Nu blir allt nytt och fräscht, ny central och världens finaste Renova-uttag/lampknappar. Så skönt att få in kyl, frys, diskmaskin, ugn, spishäll, tvättmaskin också.. Det känns ju rena rama lyxen nu efter 4 månaders rustkaos med papperstallrikar, raggardush, bara kallt vatten, spola med en hink osv.

Eva och Christer blir kvar tills imorgon och de har husbilen med sig som de bor i. Det är riktigt jobbigt att titta på när andra jobbar i vårt hem när man inte håller på och grejar själv. Men det är inte så mycket att göra åt den saken.. Superskönt att de är här och hjälper till iaf! Det har hänt mycket här idag.

Trevlig helg på er!


Sovrummet!

Vi sov första natten i huset igår (inne i huset och inte ute i uthuset/gästrummet - äntligen!).. Idag har sovrummet dessutom pimpats så nu är det mysigt där!

Jag och mamma klädde om min gamla svarta sammets-sänggavel ikväll så nu är den ljus och fin istället i ett fint linnetyg! Det är ju lampor, sängbord och grejer kvar som fortfarande saknas såklart, men här kommer vi sova gott inatt! Skönt att ett rum är "klart"!

Mamma och Thomas har varit här ikväll. De har hjälpt till med att styra upp lite i allt kaos, pimpat och så har jag fått massage igen av mamma. Jag har fått massage flera gånger av henne de senaste veckorna och det är så himla skönt att koppla bort smärtan och få njuta lite istället. Love you!! ❤️


No sleep!

Jag vaknade kl 2 inatt av fruktansvärda smärtor i magen och jag kunde inte somna om på hela natten. Det kändes som knivhugg, det krampade, drog, värkte, smärtade, sved och det kändes som den värsta mensvärk du kan tänka dig, fast ggr 1 miljon. Jag låg i fosterställning, var uppe och gick runt massa, flyttade till soffan, försökte göra saker för att få bort tankarna men ingenting funkade. Det gjorde så himla fucking ont! Jag tog massa extramedicin men smärttoppen lugnade inte ned sig förrän Johans alarm gick igång vid 7 imorse. Jag ligger fortfarande kvar i sängen. Det blir ännu en lugn dag in bed..

Jag hatar uttrycket "det är inte hur man har det utan hur man tar det".. Jag försöker "ta det" bra men man klarar inte det varje dag, vecka efter vecka, år efter år. Jag förstår innebörden av det, men det funkar inte i verkligheten. Screw "don't dream your life, live your dream" och alla andra cheesy quotes också. Man styr inte sitt liv.. Man kan påverka mycket men inte allt. Så hur gärna jag än vill leva min dröm och "ta det" bra så är det helt omöjligt ibland.
Idag är det 100 % omöjligt.

Tacka gudarna för snapchat-filter idag!


Love love!

Vad har jag gjort idag? Legat i sängen till kl 12. Förflyttade mig till soffan och vilade vidare med Homeland på paddan. Jag har tvättat två maskiner och så har vi ätit kebabtallrik till middag när Johan slutade jobbet. Ikväll har vi legat i soffan och slappat framför tvn.

Det behövs inte så mycket mer än så dessa regniga höstkvällar. Boyfriend, gotta, soffan, ljus, regnsmattret mot fönstret, tvn och en snarkande Edward i bakgrunden. Vad vore livet utan denna man? Alltså som jag älskar honom. Det är ett mysterium hur han står ut med mig och min sjukdom, att han alltid finns där, aldrig någonsin klagar när jag mår dåligt och han får göra "allt". Och han får mig att känna mig så älskad. Tack för att du finns! ❤️

Idag har jag "missat" ännu en dag av mitt liv pga denna vidriga sjukdom. Gör mig frisk, snälla!


Flytt!

Man skulle kunna säga att jag har fortsatt mått lika dåligt som sist jag skrev.. Igår var jag dock så himla trött på att må dåligt så jag orkade inte ens må dåligt längre trots fruktansvärd smärta. Psyket går verkligen upp och ner trots att smärtorna är kraftiga och ihållande.

Vi jobbade på i huset torsdag och fredag och sov ute i gästrummet. Vi (läs Johan, jag har mest vilat) satte pärlspont, lister, installerade kyl och frys och så plockade vi undan och städade upp i vardagsrummet och sovrummet för att få plats med lådor, möbler osv. inför flytten.

Älskar sovrummet! Älskar att det är så ljust men ändå inte bara vitt.. Tapeten blev så himla fin till golvet!

I lördags morse kom mamma till oss vid 9. Vi åt frukost och sen hjälpte hon oss att börja packa. Vi hade inte packat en grej innan (förutom det som världens bästa Musch packat) så det var verkligen på tiden att sätta igång. Vi packade typ hela köket, förutom maten, och så åkte vi till huset och packade in allt i köket på en gång för att kunna använda lådorna igen. Sen åkte vi hem till lägenheten igen och sov våran sista natt där.

Igår kom pappa och Maria till oss vid 11-tiden. De hjälpte oss att flytta hela dagen! Världens bästa pappa och Maria. Så himla snällt att ni hjälpte oss nu när jag inte mår bra. Jag fick typ inte lyfta en grej. Så fort jag var på väg mot något för att bära ner det till bilen så var någon av dem där snabbt före för att jag inte skulle lyfta. Så omtänksamma! ❤️ Det är ju jobbigt att inte få/kunna sköta hela flytten själv som jag alltid gjort, men denna gång uppskattades hjälpen deluxe. De köpte med sig lunch och så hade de med sig världens godaste kanelbullar till em fika. Tack tack tack! ❤️

Nu är lägenheten helt tom och jag kan inte låta bli att tycka att det känns lite vemodigt.. Tänk att jag och Josefin flyttade till just denna lägenhet för 11 år sedan när vi flyttade hemifrån, och sen har jag haft den till och från sedan dess (delvis uthyrd i andrahand/littlesis/brors osv.). Jag älskar verkligen den här lägenheten. Det är ju inget toppskick på den egentligen men läget är ju fantastiskt och lägenheten har sin charm trots att allt är förhållandevis gammalt (hyresstandard). Det är så härligt att bo så centralt och jag tror jag kommer sakna närheten till allt lite. Men jag älskar huset och jag tror att det kommer bli grymt att få flytta in där på riktigt nu. Sjukt skönt att få alla grejer på samma ställe och skönt att vi äntligen ska få bo i vårt alldeles egna lilla hus och inte behöva pendla mellan Harkskär, lgh och torpet i Östhammar! Nu har vi iaf minskat ner till två boenden.

Flyttstäd kommer den 2/11 och sen ska jag lämna nyckeln till vår hyresgäst på em samma dag. Jag kommer stå kvar på förstahandskontraktet och hyr alltså ut den i andrahand tills vidare. Jag har svårt för att släppa den helt, haha.

Igår kväll åkte vi till Östhammar igen och vi blir här t.o.m onsdag. Jag har extra ont fortfarande så jag kommer nog bli kvar i sängen idag.. Vädret passar mig alldeles utmärkt!


Väggklotter!

Vilken skitdag.. Det var såå nära att jag åkte in till sjukhuset idag för att få bättre hjälp. Jag hade så himla ont och när smärttoppen blir så hög som den var idag får jag nästan panik. Jag orkar snart inte härda ut längre utan behöver bättre hjälp snart. Dessa vidriga smärtor.
Jag fick prata med en sköterska på avdelningen som var fruktansvärd och det gjorde ju inte dagen bättre direkt. Jag hatar Gävle sjukhus. Alltså på riktigt.. Hatar.

Jag har varit stilla hela dagen idag men nu mot kvällen har jag varit uppe lite. Jag har tagit väldigt väldigt mycket medicin idag och det var räddningen för att slippa hamna på sjukhuset. Snälla snälla. Låt mig få må lite bättre imorgon!

God natt!


Love you!

Jag fick detta meddelande av bästa mami imorse.. Vad vore livet utan mami? ❤️ Tack älskade.


My love back in the days!

Alltså denna bild är lika rolig varje gång och den kan pigga upp nästan vilken dålig dag som helst.. Lilla surläppen som sticker ut är ju typ det roligaste! Mer störig tonåring får man leta efter, haha. Om jag hade fallit för honom på den tiden när han såg ut så här? Jag tror faktiskt inte det.. Förmodligen mest för att jag var ett litet barn på den tiden när han såg ut så här, men det hade aldrig hänt att jag ens tittat på honom med det där utseendet (eller jo det hade ju varit svårt att låta bli med den här looken, haha, men inte på det viset)! Bröderna fluff har fått sin tredje kompanjon. Microfonhår har fått en ny innebörd.

Jag har dock ärligt svårt att förstå att "min Johan" är samma person som denna kille. Han är så himla långt ifrån detta idag och jag har svårt för att se att personen Johan har haft sån här stil någonsin (eller brist på stil rättare sagt - sorry love).

Raka bort håret, bort med piercingen, noppa brynen, slänga på lite skägg och lägga till några års livserfarenhet (män blir ju trots allt snyggare med åren..) och Voilà! Världens finaste boyfriend blev han tillslut! Love you! ❤️


Fuck endo!

Alltså som denna sjukdom knäcker mig.. Fasen vad jag hatar den! Jag låg i fosterställning i sängen hela dagen igår och jag har om möjligt ännu ondare idag. Jag pallar inte. Jag pallar verkligen inte ännu en djup dipp. Det känns som att sjukdomen äter upp mig inifrån och varje liten rörelse gör att det känns som att endon drar och spricker i hela magen.

Jag tänkte slösa bort ännu en dag med paddan och Homeland.

Jag vill ännu en gång påminna er som är friska om hur sjukt tacksam ni borde vara varje dag ni vaknar utan sjukdomar. Att vakna tidigt av alarmet en grå tisdagmorgon i oktober och ta sig iväg till det stressiga jobbet i kyla och mörker är en DRÖM. Jag hade kunnat döda för det livet idag.


Pärlspont!

Vi har fått mycket gjort i helgen.. Pärlsponten är på plats i nästan hela vardagsrummet. Kontoret är redo för sin pärlspont också och jag och Johan hann få upp list efter ena väggen i vardagsrummet bara för att få se hur det kommer bli. Det blir så fint!

Nu är vi i Östhammar igen för Johans 3-dagars arbetsvecka. Jag ska vila hela dagen idag! Det känns som att jag behöver det..


God morgon världen!

Nu säger dessa tre nyvakna tröttisar god morgon! Jag ser sjukt sliten ut men jag bjuder på den.. Idag sätts det pärlspont! Det blev så fint i hallen!

Edward kröp upp från fötterna i sängen och la sig sådär på Johans arm.. Så skulle han aldrig göra med mig längre. Han älskar verkligen sin papi den här lilla vovven!


Golving!

Vi var trötta igår så vi gick och la oss redan vid kl 22 med paddan i sängen för att kolla på en film innan vi somnade. Strax efter att vi lagt oss knackade det på dörren och där stod M&M på en liten spontanvisit på kvällskvisten. Med sig hade de världens bästa överraskning! Finaste Musch hade varit till våran lägenhet utan att vi visste om det (hon har extranyckel) och packat massa flyttlådor åt oss eftersom det börjar dra ihop sig nu. Så himla gulligt! Du är bäst! ❤️
Vi har inte börjat packa något över huvud taget än så länge och det är bara två veckor kvar tills vi ska vara ute ur lägenheten. Men det löser sig nog. Det gör det nästan alltid! Det känns fortfarande mest prio att få så "klart" det bara går här i huset innan vi börjar flytta hit grejer..

Musch och Matti blev kvar på lite te och gotta och det blev en supermysig kväll! Lite senare än vi planerat dock, haha.

Svärisarna kom vid 10-tiden i förmiddags. Idag har jag och Johan lagt klart golvet i vardagsrum och kontor och svärisarna har pärlspontat hallen och förberett för pärlspont på alla de andra väggarna där det ska sitta.

Söt-rumpan, haha! Äälskar vårt golv! Så skönt att allt golv är på plats nu!

Nu väntar middag och kvällshäng med svärisarna i husbilen!


MAX!

Frukost
Lunch
Middag

Imorgon kommer svärisarna hit med ordning och reda. De skämmer alltid bort oss med hemlagad mat när de kommer hit!

Vi har inte hunnit börjat lägga golv. Vi la slangarna men sen kom vi inte längre för att plasten var slut. Så nu har vi varit iväg på handling i flera timmar. När man väl åker till Byggmax och sånt shoppar vi liksom med oss allt vi kommer på att vi behöver. Nu hat vi fyllt på med lister, foder osv till hela huset. Förstår inte hur allt kan ta sådan tid! Men NU blir det golvläggning!


Flooring!

Så här såg det ut i Harkskär hela kvällen igår.. Johan spårade spånskivorna i vardagsrum och kontor och jag satt med och höll han sällskap. Jag dammsög ur allt efter och sen hann vi lägga ut all plåt också innan vi gick och la oss igår.

Imorse vaknade jag tidigt av extrem PAIN!! Kan fortfarande knappt fatta att detta är min vardag..

Nu ska jag gå upp och äta frukost och komma ikapp Johan som redan är uppe. Idag är det flooring som gäller! (Johan lägger till -ing på allt vi gör här i huset, haha. Walling, kitchening, roofing...)


MK!

När man köpt hem nytt smink och man inte kan låta bli att sminka sig a la weekend trots att vi bara ska åka till huset och rusta, haha.

Nu är vi äntligen redo för att dra oss ut till Harkskär. Vi blir där hela helgen och Eva och Christer kommer även denna helg för att spurta med oss för att få klart så mycket som möjligt inför vår inflytt!


Musch 23 år igår!

Igår stod det vila på schemat på fm. På em åkte jag och svärmor in till "city" i Östhammar och tittade runt i två mysiga inredningsbutiker. Jag hamnade i knopphimlen!! Älskar fina knoppar. Vi stannade till på en loppis också men där blev det inget fynd.

När Johan och Christer kom hem åt vi middag innan vi packade ihop och åkte hem mot Gävle igen, med ett stopp hos födelsedagsbarnet i Furuvik. Där bjöds det på fantastiskt god smörgåstårta! Även Edward fick en egen smörgåstårta. Om han blir bortskämd hos gudmor? Svar ja.

Johan har varit lite hängig några dagar så igår bestämde jag att han var tvungen att ligga i sängen i 12 timmar och vila upp sig. Vi la oss vid 23 igår så han har tre kvart kvar.. Vi vaknade tidigt men Johan slog på en film på paddan och jag slumrar till lite nu och då. Skönt med en lugn förmiddag tillsammans! När vi vaknat till liv lite tänkte vi dra oss ut till huset. Om 2,5 vecka ska vi vara inne i huset och lägenheten ska vara tom och städad. Can we do it? Yes we can!


Vila, fika, bygga!

Idag ville vi göra någonting fast varken jag eller Fia hade energi till att hitta på något så det blev en fika på Adas i Östhammar!

När Johan kom hem från jobbet fixade vi med pumphuset. Svärfar och Johans bror hjälpte också till! Snart blir det middag hos svärisarna! Sen ska vi landa i soffan.. Både jag och Johan är slitna idag!


Besök i East!

Ikväll blev det pannkisar till middag. Nu har vi landat i soffan framför tvn. Vi fick besök också i eftermiddags. Det väntar en sleepover. Mysigt!


Pyjamas all day!

Idag är det en sån här dag. Jag sov till 9.30 och sedan dess har jag bara chillat i sängen och soffan. Jag har noll planer idag. Jag ska ta det så lugnt det bara går så att jag slipper ta så mycket extramedicin..

Vi gjorde iaf klart taket i vardagsrummet igår. Vi gjorde taket så långt vi kunde i kontoret också tills takplankorna tog slut. Så nu är det bara hall och sista snutten tak i kontoret kvar, sen har vi innertak i hela huset! Måste bara köpa till lite extra tak..

Jag målade tre garderober igår också som stod i huset när vi fick tillträde. Finns det någon värre färg än denna grön-grå-beige-vita? Ush, den är så hemsk! Nu är de iaf målade med vitt två ggr och det får räcka så. Dessa garderober får duga i sovrummet tills vidare. Tänk vad lite spackling, slipning, målartvätt, färg och nya knoppar kan göra ändå! De blev som nya nu när de är vita!
Ni får nöja er med förebilden så länge..

Vi åkte till East ganska sent igår kväll och blir kvar här tills onsdag efter Johans jobb. Skönt med tre dagars vila för mig.


Rörmokaren har gjort sitt för den här gången!

Igår var rörmokaren här och kopplade in vatten till huset igen. Diskho och diskmaskin i köket, tvättställ, dusch/badkarsblandare, tvättmaskin och toalett i badrummet och så fick han igång varmvattenberedaren och ett filter som behövs här ute för vattenkvalitens skull. Det var så himla skönt att kunna spola och tvätta händerna igen! Med varmt vatten dessutom! Rena lyxen, haha.

Vi sov ju hemma natten till igår så det blev en tidig morgon för oss. Vi åkte hemifrån redan kl 6. Det är ju det värsta möjliga för mig när jag har så här ont. Helst vill jag vakna, ta morgonmedicinen och sedan gå och lägga mig tills medicinen börjat verka. Det är hemskt att vara igång utan smärtlindring. Varje liten cell i magen krampar och gör ont. Men jag bäddade ner mig en sväng till i huset tinnan det var dags att köra igång. Och det är en till som hatar tidiga mornar i vår familj, och det är inte Johan för han har världens bästa morgonhumör. Han vaknar alltid glad och pigg. Älskar det! Men Edward... Där har vi morgontrött och morfonhumör deluxe. Han blir så grinig när vi ska ut tidigt och riktigt blänger på oss. Vi hann knappt ut till huset förrän han stod utanför gästrummet och skällde att han ville in. Haha lillhjärtat!

Eva och Christer var ju här igår också. Jag och Eva tapetserade sovrummet och Christer och Johan reglade ner taket i vardagsrummet och la taket. Det är typ en tredjedel tak kvar i vardagsrummet som vi ska göra klart idag! Guld värt att de kom igår..

Igår kväll (inatt) när vi skulle plocka ihop och gå och lägga oss så knackade det plötsligt på dörren. Där stod M&M på en liten spontanvisit. De blev kvar ett bra tag. Vi pratade mest husrust, men vi pratade också om att vi längtar tills vi bara kan hänga igen när all rust är över!


Buddys!

Jag är verkligen inne i en dålig period igen.. Mina bra dagar blev inte många denna sväng. Igår låg jag i sängen ända till kl 15 på eftermiddagen. Jag sov/vilade om vartannat. Febern har börjat spöka igen också.. Inte kul.

Mamma kom igår em och hjälpte till några timmar här i huset. Hon hjälpte oss att flytta över alla verktyg osv. till köket eftersom vi ska sätta tak, och snart även golv, i vardagsrummet och kontoret. Hon styrde upp allt så nu är det ordning i hela huset. Och det bästa av allt? Jag fick 45 min massage. Hon tyckte jag behövde det nu när jag haft extra ont igen. Tack bästa! ❤️

När mamma åkt hem kom pappa och Maria. De hade köpt med sig middag från Buddys. Sjukt gott! De hade inte varit här på ett tag så det har hänt mycket sedan sist de var här! Det går verkligen framåt nu.

När de åkte hem vid 19-tiden packade vi ihop och åkte hem till lägenheten. Vi behövde verkligen duscha, så vi blev kvar i lgh över natten. Kl 6 imorse var det bara att gå upp igen för rörmokarn kom vid 7. Hoppas allt går bra idag så vi får in vatten idag!

Marias reaktion när Johan berättade att svärisarna kommer utan husbilen i helgen pga att de hittat råttor i den.. Eva hade dragit ut en låda igår när de skulle göra husbilen redo för en helg här i Harkskär och då hade råttan hoppat ut på hennes hand. Jag hade DÖTT!


Fail badrumsmattan!

Igår när vi kom till huset så möttes vi av tråkigheter direkt.. Rörmokaren kommer imorgon och kopplar in vatten och avlopp i kök och badrum. Vi har alltså haft allt vatten strypt inne under rusten och bara haft slangen ute igång. Så när vi gått på toa har vi spolat med en hink vatten.. När vi kom hit sprang jag till toan för jag var så kissis och när jag skulle spola möttes jag av detta under hinken:

Så. Himla. Drygt. Vi gnussade och torkade i hopp om att det bara var på ytan men det satt i mattan. Vi ringde mattläggaren och han hade aldrig varit med om detta. Vi ringde Stuvbutiken som vi köpt mattan ifrån och de hade heller aldrig varit med om detta.. Vad är oddsen på det liksom? Vi har ju haft strul med mycket redan och jag orkade inte ännu en grej. Jag plockade fram Google och där diskuterades detta fenomen en del. Antingen kan det tydligen bli så av plast; att plasten möts och "blandas". Plasten från hinken i det här fallet går alltså över till mattan. Det andra alternativet var att det kunde vara fukt. I det första alternativen var skadan redan skedd och det fanns inget att göra. I det andra alternativet försvinner det inom de närmsta dagarna. Och som det verkar tror vi att det tack och lov är det senare alternativet i vårt fall för fläcken blir mindre och mindre tydlig. Jag hoppas innerligt att den försvinner helt!

Update: Fläcken är borta! Såå skönt!!! Det måste ha varit så att det var vatten under hinken i söndags när vi åkte härifrån och så har den stått så i tre dagar och kondenserats (?). Vilken tur att det inte var plasten som färgat av sig.. Det hade varit sjukt jobbigt att gjort om hela mattläggningen. Nu kan röris komma imorgon som planerat och vi har vatten i huset efter helgen! Woho!


Minibedroom!

Vilket team vi har varit idag. Johan har kapat spånskivor och gipsskivorna och jag har skruvat upp dem. Jag skruvade så mycket så att jag fick blåsor i händerna. Det berömda ****skinnet, haha.. Jag får blåsor i händerna hur lätt som helst! Men Johan drog fram eltejpen som en äkta elektriker och löste det.

Nu sitter skivorna uppe och och det är spacklat första svängen..

Jag fick en sån fruktansvärd dipp idag och mådde så himla dåligt så jag ville bara sjunka genom jorden och försvinna. Jag har aldrig känt denna känslan förr men de senaste åren finns det inget bättre sätt att beskriva det på än att jag vill rinna ut i en pöl. Jag får så ont och blir så energilös att jag inte orkar hålla mig själv uppe typ.. Jag vilade första två timmarna när vi kom hit tills min bonus börjat verka men sen var jag på benen igen.. Jag har jobbat lugnt idag men vi har fått mycket gjort ändå!


Ännu en helg väntar i huset!

Nu kom vi precis ut till huset och ska köra på i sovrummet idag. Vi ska sätta skivor och förbereda inför tapetsering i sovrummet i helgen!

Hoppas ni får en fin dag!


Fixdag!

Vad har jag gjort idag då? Jag tog en promenad när jag vaknade. När jag kom hem var jag så himla frysig så då blev det ett långt bad för att tina upp. Jag är såå glad att vi bestämd oss för att sätta in ett badkar i huset trots att det är ett så litet badrum. Med min mage kändes det nästan som ett måste, eftersom badkaret har räddat många smärtnätter osv. Men det är ju skönt att bada även när jag inte har smärttopp deluxe.

Jag gjorde mig i ordning och sen kom Musch och hämtade mig för en liten shoppingsväng på em. Jag behövde nämligen köpa tapeter till sovrummet. Svärisarna kommer i helgen och hjälper oss igen och förhoppningsvis hinner jag och Eva med tapetseringen i sovrummet medan Johan och Christer ska satsa på att regla ner och sätta taket i vardagsrummet.

Jag hittade en jättefin ljus beige tapet så jag tror att det blir superfint i sovrummet. Jag hittade även två halsdukar med matchande fingervantar (det börjar verkligen bli riktigt kallt nu!), en almanacka och några små söta vaser. Jag vill bara göra iordning i huset nu!!

Något som jag verkligen saknar är att göra mig i ordning och vara tillfixad om dagarna och känna mig fin. Alltså på riktigt.. Ni som vaknar på morgonen och åker till jobbet varje dag ska verkligen vara tacksam för det för ni är lyckligt lottade. Man tar det för givet när man är i det och man rent ut sagt nästan vill slippa det vissa dagar, men det finns ingenting jag saknar mer ifrån tiden innan min sjukdom blev så här pass illa, än att gå till jobbet. Det är så himla underbart att göra sig fin på morgonen, åka till jobbet och göra nytta, göra det man är bra på, pressa sig själv för att utvecklas varje dag, hänga med kollegor, träna efter jobbet, köra aw osv. Jag saknar verkligen att vakna av alarmet, gå upp och fixa mig, ta på mig "vanliga" fina kläder (inte mjukiskläder som är typ det enda magen tål för att smärtorna inte ska bli värre när det trycker emot magen) och leva ett helt vanligt liv. Ibland går jag upp på morgonen och fixar mig och tar på mig "fina" kläder bara för att få känna den där känslan av att jag lever precis som alla andra, men det känns ju bara ännu mer patetiskt då. Sminka mig och dra på mig ett par jeans för att sen lägga mig i soffan och vila liksom..

Det var skönt att komma ut lite idag ändå. Jag hade inte pallat att ligga hemma med mig själv och mitt huvud som enda sällskap. Jag kan verkligen mala hål i hjärnan på mig själv när jag är på det humöret.

Boyfriend blir sen hem idag så det blev sushi till middag för mig.. Jah njuter av att ha stan runt hörnet nu sista månaden. Vi blir kvar hemma i lägenheten ikväll och så åker vi ut till huset imorgon istället. Skönt!


All by myself!

Jag har varit i Hedesunda sedan i söndags em. Jag kom hem till Gävle för någon timme sedan. Jag saknade boyfriend och tänkte åka till Östhammar först men jag var precis sopslut så jag ändrade mig och åkte hem till lägenheten istället för att vila upp mig lite. Jag gick och handlade lite frukost tills imorgon, köpte med mig hämtmat hem till middag och sen la jag mig i soffan. Min plan för ikväll och hela dagen imorgon tills Johan kommer hem är att inte prata med någon. Jag vill bara vara själv, ostörd, ifred. Är det bara jag som blir så ibland eller finns det fler? Jag kan verkligen tycka att det är jobbigt att vara social ibland. Då är det såå skönt att stänga in sig själv och låta omvärlden vänta lite. Jag är verkligen en person som har otroligt svårt för att vara "otrevlig"/osocial bland människor. Jag anser att hur dåligt man än mår så kan man alltid bete sig, vara trevlig, le, vara intresserad av andra osv. Punkt. Men följden av det blir då att när jag mår så dåligt så att jag bara inte orkar bjuda till och göra det jag nyss nämnde, anstränga mig osv. så stänger jag in mig istället. Jag går in i ide, svarar inte i telefonen och håller mig borta ifrån mänskligheten. Det gör jag mest för att jag inte orkar ge och då vill jag inte heller ta. Jag ser ingen mening med att umgås med människor när jag mår som jag gör ikväll.. Det är möjligtvis inte ett korrekt sätt att hantera detta på men det är mitt sätt att hantera situationen och det funkar för mig!

Jag ska ta ett bad nu och sen ska jag gå och lägga mig tidigt. När man äntligen erkänt för sig själv, sin omgivning och sin läkare (som ringde idag) att det varit lite bättre i några dagar nu så blir det precis som att det dåliga måendet och extrema smärtan kommer som ett brev på posten. Living the dream.

Trevlig kväll på er!


Elvis

När vovven som hatat mig (läs Edward, att han även hatat mig blev en "bonus") över allt annat plötsligt blir den gosigaste hunden i världen. Allt är förlåter och glömt. Vi är tajta nu jag och Elvis.


Hääs!

Vilken härlig höstpromenad vi kom ut på. Så fint väder även om det verkligen börjar bli kallt nu! Hösten är välkommen.


Harkskär-Hedesunda-Östhammar-Hedesunda

Idag kom Musch på besök till huset.. Mys! Jag har inte varit så pigg i em men nu väntar sängen och förhoppningsvis är det en bättre dag imorgon.
God natt!
Hoppas ni får en fin vecka!


Vi har ett kök!

Får jag lov att presentera: Vårt kök! Köket är äntligen på plats. Nu är det "bara" kakel, lister, täckskivor, spotlights, fläkt, kyl och frys, fönsterkarmarna, putsa upp gamla spisen och lite smått och gott kvar.. Alla lådfronter/skåpluckor ska fixas och skruvas till så de blir raka också, så det kanske ser lite snett ut på vissa ställen. Men finputset kommer sist!

Vi är supernöjda!


För stolt hundmamma!

Jag fick ett sms av brors igår kväll.. Jag antar att han har en poäng.. Haha!


Ikea

Gu vad jag hatat Ikea senaste dagarna.. I torsdags kväll åkte vi ju till Ikea Uppsala och köpte bänkskivor eftersom de bara hade få kvar av den vi ville ha, och de fanns inte i Gävle. Igår när vi skulle sätta in dem var 2 av dem helt fläckiga.. Jag satt i telefonkö i 2 (!!) timmar och när jag väl kom fram svarade största gnällkärringen jag pratat med. Jag bad henne koppla mig till någon annan för att jag inte pallade med henne och då fick jag prata med en jättegullig tjej som försökte vara tillmötesgående. De kunde dock inte komma med en ny bänkskiva förrän nästa fredag.. Så det var bara att sätta oss i bilen igen igår em och åka till Uppsala för att hämta två nya. Det sög ju.. Men vi kollade noga på dem innan vi åkte hemåt igen så det inte skulle bli samma grej igen. Rörmokaren kommer ju snart och då måste det här vara klart!

Mamma och Thomas kom förbi på motorcykeln igår och hälsade på en sväng, innan Ikeasvängen. Det fick bli en standard-rust-fika på det som finns tillgängligt; i det här fallet med vår ugn som bord. Mysigt!

Vi sov hemma i lgh igår kväll. Det var otroligt skönt att duscha och äta hemlagad mat. Vi åt kött ifrån vår farbror igår, mer ekologiskt kan det inte bli. Insåg att den där meningen kan misstolkas grovt, HAHA! Men vi åt alltså kött ifrån hans kossor på hans bondgård. När Johan skurit upp bitarna kom han ut till mig i vardagsrummet med de råa köttbitarna liggandes på skärbrädan: "Titta vilka fantastiskt vackra köttbitar!" Jag bara tittade på honom och tyckte att han var knäpp big time. Det måste vara någon sån där sjuk kockgrej som vi vanliga människor inte förstår oss på.. Haha! Det blev otroligt gott iaf.

Idag var vi till Gysinge för att göra upp ang. strulet med deras slamfärg vi målat huset med (får gnälla över det någon annan gång, haha).. Innan det hann vi med gofrukost och mys med bästa mormor och morfar i stugan. Stugan/stugorna ligger förresten ute till försäljning på hemnet. Bästa stället på den här planeten!!! Som jag älskar stugan, Storsjön och stranden vid strandbaden ❤️ Hade jag haft pengarna hade jag slagit till direkt. Det svider så mycket att det ska säljas, men jag hoppas att det blir en snabb och smidig affär för er bästa mormor och morfar och att ni får ut så mycket som möjligt för stället. Och vi får vara glad för alla år vi fått i stugan!

När vi kom till huset runt lunchtid började vi med att äta lunch som vi fick med oss ifrån bästa mormor och morfar. Kärleken till er går ej att beskriva med ord! ❤️❤️ love you love you love you! Det bästa med den sjukt goda lunchen är att det finns kvar till middag också, haha.

Seeen började vi med bänkskivorna igen. Taggade och glada, men den känslan höll inte i sig så länge. När vi väl sågat till första biten av de nya skivorna och skulle lägga den på plats såg vi att de var helt olika nyanser på skivorna. Då brann den av! Varför??? Kan man inte bara få lite medvind, lite flyt någon gång?! Jag ringde till Ikea återigen och då kokade jag kan jag säga. Jag VET att det inte är den jag pratade med som är ansvarig för att skivorna är defekta och jag vet att aggressioner inte löser någonting, men det rann över. Vi fick Uppsalas sista skivor igår och vi skulle tidigast kunna få tag på nya den 11/10.. Då har rörmokaren redan varit här och kopplat in allt och vi har då 2 veckor kvar till inflytt. Det var inget alternativ kände vi. Så vi har helt enkelt "lappat", bytt plats på vissa skivor och satt de ljusare i en del och de mörkare på andra sidan diskhon. Vi fick ihop det tillslut ändå och jag tror inte att man kommer se skillnad om man inte vet om det (vilket alla iofs kommer göra nu tack vare att jag skriver om det här).
Som plåster på såren betalade Ikea tillbaka pengarna för bänkskivorna. Nu ska jag förhoppningsvis inte ha med Ikea att göra på läänge!! Fast även om jag ogillar Ikea för tillfället så är Bauhaus ännu lägre ner på min lista. Vilket skämt!

Eddi fick en egen glass igår när vi i Uppsala. Han är så himla grym och flänger med på allt utan att någonsin klaga. Bästa vovven!

Jaja! Det var allt för den här gången.. Bara rustsnack as usual nu för tiden. Sorry till er som är less på att läsa om det! Fast det borde ju vara lite mer intressant än mina trötta spegelselfies med peacemärket i högsta hugg. Nu ska jag back to work här i huset. Min lilla sitta-och-vila-magen-paus är över nu. Trevlig helg allesammans!


RSS 2.0