Långa Runyon Canyon!

Våran prommis idag upp på berget, Runyon Canyon.. Vi har gått den korta några ggr men idag tog vi den långa. Det är verkligen "klättring" på vissa ställen. Det kommer kännas sjukt lame att komma hem till Boulongern efter detta! Men allt har väl sin charm.. 

Jag är såå tacksam att jag fått mått bra nu någon dag och jag njuter varje sekund av det. Jag har varit så fundersam och nästan tyckt att det varit lite konstigt att jag mått så pass bra senaste dagarna, med tanke på att jag varit igång mer än vad jag är hemma, och med tanke på att jag inte alls har mått bra den senaste månaden innan jag åkte. NU slog det mig precis när jag skrev att de dubblade min medicindos innan jag åkte.. Då är det ju inte alls så konstigt. Jag som nästan blev glad och trodde att det kommer vända nu. Hur kunde jag vara dum och glömma en sån sak?! Jaja. Jag njuter oavsett av att inte ha lika ont ett tag även om det är pga mer mediciner.







Rip!

Imorse vaknade vi av fruktansvärda nyheter.. Fem av Josefins klasskompisar hade imorse varit med i en bilolycka. En kille avled omedelbart, två är i kritiskt tillstånd och två klarade sig utan några skador. Helt sjukt! Jag kände självklart inte personerna, men det är så hemskt ändå. Tänk att vi såg den sista föreställningen han någonsin kommer göra.. Han var sån talang! De hade precis blivit klar med sina finals och skulle åka till Las Vegas över deras springbreak.. Så fruktansvärt! Han är färdigutbildad om några månader och hade hela livet framför sig.. Han är (var) ifrån Tyskland och hans familj bestod av hans pappa och syster, då mamman dog för några år sedan. Förstå vad fruktansvärt att få ett samtal hem ifrån USA och få veta att ens son är död.. Jag kan inte låta bli att vara såå tacksam över att jag har alla vid livet fortfarande! Ett liv kan ta slut så snabbt..
Hans bästa vän fick ringa till pappan och berätta idag, och pappan skulle boka flyg hit till LA på en gång. Ush så vidrigt hemskt!! 

Så vi har haft en lite konstig dag.. Vi körde den långa Runyon Canyon på 2 h, vi gick till poolen en snabbis och ikväll blir vi bara hemma och tar det lugnt som det ser ut. Jag är fortfarande så glad över gårdagen på Universal och att jag var så pass pigg att det funkade att köra en heldag där. Det var bara så härligt!



Bildbomb!

Ok.. Det har inte blivit bloggande på någon dag och jag har såå mycket bilder att lägga ut så det känns nästan jobbigt, haha! But I'll try!

I måndags hade Josefin sin slutföreställning. Hon spelade sin drömroll Velma i musikalen Chicago. Om det syntes att det var hennes drömroll? Yes!! Hon var så galet fucking grym!! Vi gick först på genrepet på dagen och sen på 3 (!!) föreställningar på kvällen.



Igår var vi på Universal studios. Det kan ha varit den bästa dagen på länge. Jag älskade det! Särskilt alla 3D rides. De har byggt upp en helt ny Harry Potter-stad också med rides. Det var så sjukt coolt och bra på alla sätt. Svårt att försöka fånga allt på bild men jag knäppte mycket på scener från kända filmer. Häftigt! En tur gick runt där de fortfarande spelar in filmer, och de spelade in på flera ställen även igår när vi åkte. Jag mådde bra igår också och det var så härlig att bara få leva en dag! Underbart! 




















































Dagens bilder!







Runyon canyon!

Alltså vilken härlig dag! Jag vet inte om jag sagt det men jag ääälskar LA! Haha! Idag gick vi upp vid 7 och körde en runyon canyon-runda, vi har legat vid poolen när Josefin var på sin rehearsal inför måndag, hem och åt påskmiddag som mami fixat (eller påskmiddag och påskmiddag.. Vi åt torsk, potatis och äggsås, but still). Sen fick jag äntligen se stjärnorna; Walk of fame. Ikväll var vi på one-person-show på Josefins skola. Sjukt roligt att se. Alla var så duktiga! När vi kom hem därifrån tittade vi på Les miserables, men både Josefin och manu somnade så jag vek in jag också.

På måndag har Josefin sin musikaluppvisning och efter det har hon lov.. Då har vi tänkt köra Universal, åka till Santa Monica och lite sånt. Det kommer bli grymt (om nu magen tillåter...) Tills dess håller vi oss här i Hollywood och chillar typ! 

Här kommer en bildbomb! Enjoy!

































Friday I'm in love!

Igår körde vi långprommis igen jag och mami medan Josefim var i skolan. Jag skulle kunna promenera hela dagarna här och titta på allt om det inte vore för min dumma mage.. Men jag njuter, om jag gör! 

Igår var Josefins sista riktiga pluggdag innan hennes springbreak. Vi hängde vid poolen några timmar när Josefin var ledig och sen när hon gick tillbaka till skolan så tog vi en runda och handlade mat och sånt. Mataffärerna är ju så galet stora. I freakin' love LA! Jag tycker mer om LA än NYC. Inte för att man kan jämföra kanske, men här är alla liksom så glada och trevliga och lyckliga på något sätt. 

Idag ska vi ta en annan promenadsväng; runyon canyon. Då hurtar man uppför hela berget. Det ska bli mysigt! Min mage har bråkat med mig massor sen jag åkte, eller egentligen innan också. Men thank god for bonusar! 

Josefins skola! Där på hörnet under texten satt jag när vi överraskade Josefin. Jag älskar att vi fick det på film!! ❤️ Och jag älskar att jag är här med henne! Min älskade bättre hälft! 







Bästa utsikten!

Idag har vi tagit en prommis jag och mami medan Josefin var i skolan. När jag tittade ut imorse blev jag lycklig och ba: Åh, det är klarblå himmel! Josefin bara tittade på mig och skrattade; "Det är det ju typ jämt här!" Haha! Det har varit närmare 30 grader i skuggan idag. Så varmt! Underbart!

När Josefin slutade skolan körde vi lite poolhäng. Poolen är uppe på ett rooftop så man har utsikt över Downtown, Beverly Hills, Hoolywood Hills och Hollywood-skylten.. Sinnesjukt att Josefin liksom bor här. Ikväll har Josefin varit på skolföreställning och då tog jag och mami en liten runda på butiken Ross. Nu är jag trött så det blir nog till att krypa ner under täcket snart.

Jag går på bonusmedicin nästan hela tiden tyvärr. Men det är värt det varje sekund. Jag är såå glad att jag hade möjlighet att åka. 





 

The Grove!

Igår kväll var vi ut och åt på Cheescake factory. Så gott! Det låg alldeles vid The Grove. Alltså det var som att komma in i en saga. Sjukt, galet mysigt och fint! 

Jag och mamma åkte olika flyg hit igår. Mitt gick några timmar senare än hennes men mitt kom fram innan då mitt var direkt och hon hade ett byte. Vi hittade på varandra redan i passkontrollen så det var roligt med lite sällskap där även om vi flög själva! 




Vi ligger 8 timmar efter Sverige så vi ska precis äta frukost här. Josefin ska gå i skolan idag så jag och mamma är själva idag. Det är klarblå himmel och varmt och skönt, så jag tror att vi klarar oss haha! 


LA baby!

I'm in freakin' LA! Mamma hade sedan långt tillbaka bokat resa för att hälsa på sis idag. Jag kom på för ca 1,5 vecka att det vore helt underbart att boka på mig och åka och överraska bästa Joppla. Och så blev det! Hon blev såå glad och det var ett mer än kärt återseende efter närmare 8 månader ifrån varandra.. 

Jag kan knappt fatta att jag är här! Nu är det dags att sova och ta ikapp sömn efter 2 vakna dygn som gäller.. Älskar redan LA! Det kommer bli 2 underbara veckor tillsammans. Jag är såå lycklig!








Valpar och nya naglar!

Idag har jag varit ute i Hedesunda och fått nya naglar.. Äntligen!! Jag hade en tid bokad i fredags hos hon jag gått hos tidigare men hon bokade av pga sjukt barn och sen fick jag inget svar på när hon kunde härnäst (antar att hon har en bra anledning så no hard feelings).. Jag hade ställt in mig på att bli av med den hemska utväxten och få de gjorda innan påsk så jag letade runt och gulliga Elisabeth klämde in mig i sista sekunden. Och jag blev supernöjd!! Hon hade dessutom små söta staffevalpar hemma. Åh vad gosigt! Jag vill ha en till liten frallabebbe. Men det får väl bli när vi flyttat till hus någon gång framöver.

Ikväll är det datenight.. Bio; London has fallen. Om den inte är bra har jag åtminstone en het Gerhard Butler att dregla över. Och biopopcorn! Haha! 



Elliot på besök!

Ååh det var såå mysigt att ha älsklingen här igår. Världens finaste lilla kille! Vi busade, spelade kort, åt mat, letade påskägg, han badade och så fick han spela lite på "hans" (min, haha) saknade padda. Jag har inte kunnat ta bort hans sidor med alla spel så han var så nöjd att allt fanns kvar. Han blir så stor och hade tappat 2 tänder, kunde läsa och går i 6-års nu. 





Vi tokade på snapchat också. Gu så ful faceswapen blev på oss (till mormor så att du ska slippa googla.. Faceswap är när man byter ansikte med varandra, haha)! Finaste mormor var så söt sist vi sågs. "Jag tycker att det är så roligt att läsa bloggen och jag förstår det mesta, men ibland måste jag googla. Tapas visste jag inte vad det var men då googlade jag bara och nu vet jag att det betyder smårätter." Love you!




Lördagsfrukost!

Imorse blev det dunderfrukost! Det är ju alldeles underbart att ha en morgonpigg boyfriend som ställer sig och bakar det första han gör. Älskar att vakna till doften av nybakt! Brors sov kvar här igår kväll. Idag har vi bara slöhäng här hemma än så länge..





Saknaden efter Elli!

Igår hade Edward namnsdag.. Det var mormor som påminde oss annars hade vi aldrig kommit ihåg det, haha! 

Hur fin är han inte? Jag älskar hans ögon. De ser så himla snälla ut.. Jag kommer ihåg när vi precis hade fått hem Edward. Då satt Elliot med honom i knät och gosade och var så stolt över att han hade fått en alldeles egen hund. Helt plötsligt sa han: "Åh han är så fin så jag vill börja gråta.. Jag vill ta mig in i hans hjärta!" Helt sjukt hur en liten kille på 5 år kunde få ur sig något sådant. Men jag kan inte annat än hålla med ibland. 

Imorgon kommer han hit, älskade, saknade lilla Elliot. Jag har inte träffat honom på 3,5 månad nu. Längsta tiden ifrån varandra någonsin.. Eftersom han bara var ett halvår när vi träffades så har han fått en otroligt speciell plats i mitt hjärta. Att vara plastmamma var självklart tufft stundtals, men det var helt klart ännu tuffare att vänja sig med ett liv utan honom. Saknaden är enorm ibland! Men det är väl inte så konstigt när han har varit en av de viktigaste personerna i mitt liv i nästan 5 års tid. Men imorgon blir det mys och gos! 💗 Längtar! 



Middag i Hedesunda!

Vi har haft en supermysig kväll hos bästisarna.. Vi åkte ut till Hääs med 18-bussen och hem 01 (jag får fortfarande inte köra bil på medicinerna och Johan var ölsugen).. Vi blev bjudna på god middag, efterrätt och en massa prat. Tack gulliga ni! 

Det blev bara ett kort knäppt ikväll.. 


Trevlig helg på er allesammans! 

Fredagen är här!

Först prommis med mina boys, frukost och sedan bad! 3 telefonsamtal från min läkare på Akademiska har jag också hunnit med.. Ikväll blir det middag hos Fia och Rickard i Hääs! 







Min examenspresent!

Här är mina otroligt fina örhängen som jag fick igår.. Tack hun!



Presentprinsen!

Johan kom med en jättefin present ikväll för att jag klarade tentan och tog examen idag. Superfina örhängen! Det är verkligen en fin kille jag hittat! 💗 Tack älskling! 
Johan har varit iväg och spelat golf i Sthlm hela dagen och jag var jättetrött ikväll så vi "firade" hemma med ost- och kex-mys. Precis lagom!


God natt! Och tack till er som kommenterat och grattat mig på olika sätt.. Gullisar! Spänningen är olidlig om man sover bättre när man är utbildad ekonom.. Haha! Skäämtar! Hörs hej. 

Äääntligen!!

Jag klarade tentan!! Jag är färdigutbildad fastighetsmäklare OCH ekonom. Äntligen!!! Jag har tagit examen. Jag har pluggat klart!! 
Nu kan jag äntligen sätta check på utbildning, som för mig är en viktig del i livet. Nu är det "bara" att bli frisk kvar och fortsätta kämpa mot målet och drömmen att börja jobba igen.. 


Nu har jag äntligen mina två efterlängtade titlar.. Evelina "fastighetsmäklaren och ekonomen" Nilsson. Haha! 

Mysdag med älskling!

Jag och älskling har haft en supermysig dag idag. Vi ville njuta av det fina vädret så vi packade med oss frukosten imorse och åkte till stugan. Vi blev kvar där ända (jag vet att du lärt mig när man ska använda enda och ända mormor men jag kommer ändå inte ihåg...) till sen em. Mormor kom och gjorde oss sällskap en stund också, mysigt! Såå underbar dag! 














Ikväll har vi varit på middag hos papi för att fira brors som fyller år idag! Grattis bästa brors! ❤️



Skräptanten!

Vi gick och handlade nu på em.. När vi gick från affären blev jag så less. På riktigt.. Hur tänker människor som bara droppar sitt skräp på stället de står på? Hur kan man bara skita fullständigt i allt och bara slänga det på marken? Jag vill tillägga att detta var på ett ställe typ 20 meter från soptunnor åt vardera håll. Jag blir så ledsen hur man kan förstöra vår vackra natur.. 

När jag var ute och gick för många år sedan var det ett yngre killgäng som gick framför mig. En av killarna slängde sitt skräp på marken och sen tittade han sig runt. Vi fick ögonkontakt och jag blängde på honom big time. Tydligen förstod han my message för han lommade iväg och tog upp skräpet igen.. Mission accomplished, haha!


Vi tittade på en film idag; Mannen som kunde tala med hästar/The horse whisperer. Åh så fin den var! Vi letade överallt för att hitta den, men tillslut hittade vi både film och undertext. Se den om ni inte sett den. Underbar!


Tvättstugan!

Enda gången det är ok att ha onepiecen utanför hemmet är när man går till tvättstugan, haha! 

Jag är sliten idag också även om jag är lite bättre än igår, så det blir ännu en slappdag bara hemma.. 



Soup!

Igår bjöd kockarnas kock på ännu en god soppa.. Torsk, lax, räkor och saffran. Och lite annat smått och gott. Hur gott är inte purjolök förresten? Love it! 

Idag är det tvättförmiddag här hemma. Alltså Edward var btw sjukt sliten igår. Jag tror han var/är sjuk. I söndags när vi skulle gå och lägga oss ville han inte alls att vi skulle stänga dörren till sovrummet som vi brukar. Han gnällde och ville in så han fick sova med oss. Igår sov han till 14.30 utan att gå ut på hela dagen. Vid 15 bar Johan ut honom så han kissade och bajsade men sen sov han resten av dagen/kvällen igen. Pluppen! Hoppas han är piggare idag.


Yesterdsys soup

Till Mikis som frågade efter receptet på förra soppan fick jag till svar från Johan: "Det är ju så svårt att rabbla ett recept när man gör allt på känsla." Haha!


Slut som artist!

Vi är helt tvärslut idag jag och Eddi. Helt sjukt! Jag var liksom aldrig trött innan jag blev sjuk och började med all medicinering.. Jag saknar den där sprudlande energin! 


Censurerade bort min rumpchock. (Eller om det var mina oinbjudna cellisar.. Det är oklart, haha).

Födelsedagsfirande!

Jag har varit i Hedesunda hela helgen eftersom smålänningarna varit och hälsat på.. Igår firade vi mamma som fyllde år och brors som fyller år på onsdag. Och så fyllde mormor år igår också. Grattis till er alla! Tänk att mormor fick sitt första barn på sin födelsedag. 

Det var fullt hus igår hos mami. Jag höll hela lördagen och halva söndagen men hela em/kväll igår var det mediciner som höll mig uppe. Vi var in till Valbo en sväng igår på dagen men sen när vi kom tillbaka till mami rasade jag. Då blev det blev återhämtning i badkaret tills pillsen började verka. Men det var såå trevligt att träffa släkt och vänner igår! 

Hoppas ni alla haft en härlig helg! Idag är jag tvärslut.. Vaknade 10 men ligger fortfarande kvar i sängen. 

Å t e r h ä m t n i n g ! 



Adina!

Imorse vid 10 åkte vi ut till Hedesunda för att hälsa på smålänningarna som spontanade och åkte hit igår kväll. Vi fikade när vi kom ut och sen vid 12 drog Johan till Uppsala för att hänga med lite kompisar och jag, Lisa, Fanny och Moa har myst och hälsat på lite folk. Nu ligger jag och Fanny och tittar på Let's dance och vilar upp oss (mig) lite inför middag och trevligheter ikväll här ute i Hedesuna. Mysigt! 

2 news.. Polotröja! Älskar det, så fint tycker jag! Och så har jag dragit fram ryggsäcken vi köpte i Thai. Sorry för att linsen var sjukt smutsig så det blev suddiga kort..



Ett av besöken gick till gullkusinen Adina. Adina som jag har skrivit om tidigare här i bloggen vid flera tillfällen.. Hennes liv har vid flertalet gånger (under en lång tid) hängt på en skör tråd och därför var lyckan total när hon kom krypandes i full fart när vi öppnade dörren. Hon sträckte fram armarna direkt till mig och gosade in sig och sprattlade och jollrade. Och så blev hon helt kär i mina solbrillor så dom åkte på och av hela tiden, haha. Jag fick en sådan härlig känsla av att ha henne i famnen och se henne såå levande. Älskade lilla liv! 



Absint!

Läkarbesöket igår gick bra.. Vilket underbart väder det är! Nu känns det verkligen som våår! 




De kom till oss kl 18 för en fördrink innan vårt bord kl 19 på Absint. Supergod middag! Tack svärisarna. 







Sist när vi var och handlade köpte jag min favvotandkräm OralB. Johan gillar inte den så då skulle minsann han köpa en som bara var hans också, haha. Då tog han någon tandkräm för män bara för att vi inte skulle ta av varandras. Sen kom han muttrandes samma kväll "den är inte god och så blir man blå i hela munnen.. Jag tänker använda din istället." Haha! Jag var tvungen att prova.. Sjukt blå blev man! 



Radioprogrammet!

Igår hade jag ganska mycket energi for once.. Vi tog en långprommis på fm! Sen tog jag en fika med en tjej som hörde av sig ang. mitt radioprogram. 


Det är faktiskt 5-6 stycken som hört av sig som jag inte känner efter radioprogrammet genom fb för att fråga, men också för att berömma min styrka att gå ut och prata om ett så "känsligt" ämne som sjukdomar/endo, vilket är kul! Tack för det! Och kan jag hjälpa någon med samma sjukdom och samma svårigheter i vården så är jag självklart på och berätta mer och försöker hjälpa så gott det går. 
Det ringde en 80-årig kvinna för ett tag sedan som hade hört radioprogrammet.. Hon hade letat efter mitt nr och ringt runt till flera olika Evelina Nilsson innan hon kom rätt. Hon var väldigt pratglad och pratade på i över 20 min. Det var verkligen en berömboost men mest kändes hon ganska ensam och behövde någon att prata med.. Sorgligt! 

Efter fikan igår drog vi igång en storstädning här hemma. Det var så dammigt här så ni förstår inte.. Men nu är det skinande rent! 

Idag har jag läkartid 10.30. Sen ska jag träffa bästis en sväng. Ikväll ska vi ut och äta med svärisarna och Johans bror med respektive för att fira Johan lite i efterskott. De kommer till Gävle så det blir kul! 

Trevlig fredag önskar jag er! 


Pinchos!

Ikväll invigde vi Pinchos.. Det är det nya tapasstället vi har här i Gävle! Man beställer allt via deras app och så får en notis när allt är klart! Då traskar man bort till kocken och hämtar sin mat. Servitören rekommenderade 4-5 rätter/pers men vi var proppmätta efter 4 var så 3 hade nog räckt (plus efterrätt). Mysigt och annorlunda ställe, bra priser, förhållandevis snabb "service" trots fullsatt restaurang och god mat. Vi är nöjda! 






Tidigare idag tog jag en fika med endofriendo Sandra. Vi hade planerat prommis men magen sa ifrån så vi valde ett lugnare alternativ. Tack för myset! 

Grattis honey!!

Idag blir min kära sambo 34 barre (haha så fult ord men jag älskar att nörda mig och använda såna). Grattis älskling!! Han fick frukost på sängen i morse av mig och Eddi. Sen har vi varit ut på en liten prommis i finvädret against mitt mående och min onda mage.. Pappa kom upp på en liten spontanfika också! Om någon känner sig besviken för att man inte fått någon födelsedagsinbjudan så kan jag tala om att det inte är nån som har fått det. Johan kände inte alls för att fira.. Nästa år när det blir halvjämt har han dock inget val! Då blir det kalas! 







Zlatan!

Jag har inte haft en bra dag idag.. Jag är glad att Zlatan gjort mig sällskap! Vi har gjort det bästa av dagen. En dag i taget. 



Tack gulle!

När man kommer hem och ser att bästis har hängt en påse Mary-Kay på dörren. Tack honey!


Idag åt vi bananpannkakor till brunch.. Mums!


Vad är ok som sjukskriven?

Idag har jag återigen inte mått så bra.. Jag sov ut till 9.30 imorse. Jag har mer ont på nätterna nu igen vilket leder till sämre nattsömn. Det gör att jag gärna tar mina pills på morgonen och sen försöker somnar om om jag kan tills medicinerna börjat verka. Då är jag förhoppningsvis redo att gå upp till ännu en ny dag!

Jag har fixat ett fotoalbum från vår Thailandsresa i helgen och idag slutförde jag allt så nu är det klart.. Jag körde personliga scrapbook-varianten med klipp och klistra. Jag är inte alls särskilt pysslig av mig men allt som har med foton att göra tycker jag är roligt att greja med. Älskar verkligen bilder! 

Jag tog en liten runda på stan idag också. Inte för att jag behövde shoppa något utan för att jag behöver komma ut och se lite folk.. Jag har fortfarande svårt att förhålla mig till vad som är ok och inte när man är sjukskriven. Om man har influensa och är hemma från jobbet en vecka så förstår jag att det är "självklart" att man inte hänger runt på stan osv. Men när man som jag varit/är sjuk och sjukskriven så länge handlar mycket om att faktiskt överleva istället för att leva. Jag behöver komma ut och se lite folk, ta en runda på stan, åka ner till Nybro och hälsa på brors en helg, ta en mils långpromenad, gå ut och äta middag en lördagskväll och jag behövde åka på en resa till Thailand i 17 dagar i höstas/i vinter. Läkarna till och med tryckte på att det kunde vara bra att åka iväg hemifrån på en semester och bryta all negativitet som sjukdomar ger och istället bara vara ett tag.. Komma bort från tristessen i hemmet och njuta någon annanstans. 

Jag har dock förståelse för om någon reagerar ibland när man springer på mig på stan och jag ser "så pigg och frisk ut". Om jag klarar av att göra det ena och det andra så kan jag väl jobba också... Jag om någon önskar att det vore så enkelt! Men det är det inte. Jag känner bara för att poängtera det ibland. Jag är fortfarande sjuk även om jag ser frisk ut ibland och jag är fortfarande sjuk även om ni springer på mig på stan med ett leende på läpparna. Jag försöker hitta balansen och göra saker jag mår bra av, precis som läkarna ordinerat mig att göra, samt vila, sova, vara hemma och ta mig igenom mina dagliga smärtor och allt övrigt som sjukdomar för med sig. Hoppas alla har någon form av förståelse för detta! Det känns så jobbigt att poängtera sånt hela tiden så jag gör det någon gång ibland och det får räcka. Tro mig; om jag var frisk och pigg skulle min blogg bestå av bra mycket roligare texter och trevligare bilder än sånt från hemmet till 90 procent. Förstår vi varandra bättre nu? Jag vill inte vara i den här situationen.. Jag kämpar stenhårt för att komma bort från den, samtidigt som jag försöker acceptera min kroniska sjukdom. Jag försöker hela tiden göra det bästa jag kan av livet trots de motgångar som sjukdomar innebär. Så istället för att ha dåligt samvete när jag tittar i vårt Thailandsalbum ska jag försöka vara tacksam för att jag hade möjlighet att åka.

Hoppas ni haft en bra start på veckan! God natt! 



Sommar!!

Idag saknar jag sommaren.. Men nu är det inte långt kvar tills våren och sommaren är här! Härligt! Det blir våran andra sommar ihop. You and me hun! 







(Shit vad stora brillorna ser ut.. Det måste vara för att jag har uppsatt hår. En stor panna, megabrillor och så är jag med på ett hörn i bakbunden också, haha. Men jag bjuder på den.)

Fralla!

Idag har vi varit på frallaträff! Jag träffade en tjej när jag var ute och gick prommis förra sommaren och hon tipsade om att bli medlem i deras frallagrupp på fb! De har träffar lite nu och då men vi har aldrig varit med. Men idag hakade vi på! Pga att jag varit lite sämre nu igen så har det inte blivit så mycket promenader i veckan för jag har haft för ont. Därför passade det bra med hundbus idag så vi/jag slapp röra på oss! 

Det var 10 frallor med idag, varav 2 valpar. Jag vill ha en till valp igen, såå mysigt! Edward hade så roligt och var så duktig med alla hundarna! Härligt med lite socialisering. 




Ikväll har vi ätit den godaste köttfärssås jag någonsin ätit. Så galet god!! Till kvällsfika blev det ost och kex på de fina marmorbrickorna jag fått av mormor och morfar. 


Min söndagsrutin.. Fylla på veckans medicin i min dosett. Lika deprimerande varje gång! Räknade lite snabbt i huvudet.. Jag tar 28 tabletter om dagen (exkl. bonustablertter, som brukar bli typ 0-4 om dagen beroende på mående). Alltså minst 200 tabletter i veckan. 800 tabletter i månaden. 9600 tabletter om året... Sinnessjukt! Hur kunde jag hamna i den här skiten?! 


Med denna bild säger jag alltså god natt! Och till alla er som inte har en sån här i badrumsskåpet; var tacksam varje sekund över det! Ta inget för givet! 

Vasaloppsfrukost!



Tennisbollen!

Alltså hur söt är inte den här hunden? Han hittade ju en boll som någon hade glömt på en av våra promenader.. Behöver jag säga att han älskar den? 

Idag blir det kika på Vasaloppet tills målgång. Sen vet jag inte vad som händer..



Today!






Tenta check!

Nu är tentan skriven.. Vi får se om jag får sätta check på den för gott eller ej. Jag tänker inte spekulera i det ytterligare! 

Idag åkte bombarjackan på. Sist när jag var och tittade på Mattis bandymatch så hade jag också den på mig. "Nu kan du ju få vilken 18-åring som helst!" var Johans kommentar över min outfit. Haha! Jag skrattade så mycket åt hans kommentar. Behöver jag förklara ytterligare att han inte är ett fan av bombarjackor? 



Jag tyckte att jag förtjänade en ny ring efter tentan (typisk mig, haha. Oops!) Jag är otroooligt noga med vilka smycken jag har på mig och när. När det är något jag behöver "tur" för så kittar jag mig med powerring och massa olika smycken som enligt mitt hopp "för tur med sig". Idag bröt jag trenden helt och skippade alla smycken jag haft på tentor, viktiga läkarbesök, you namn it, tidigare. Bort med gammalt, smack! Och så chockade jag "turen" och böt till... guld! Jag har alltid silver annars. Men idag tog jag på mig guld. Klarar jag tentan ska jag definitivt utöka min guldsmyckes-garderob big time! Haha.. Jag erkänner.. Nej det här är inte ett normalt beteende. 


Nu väntar helg med mina fina! 💗


Study-friday!

Jag har pluggat hela dagen idag.. Jag känner fortfarande mig inte alls säker men jag gör ett ärligt försök imorgon! 


Edward har varit så uttråkad idag.. Han har kommit med leksak efter leksak och velat att jag skulle tappa pluggfokus, men jag var stenhård. Haha! 


Trevlig helg allesammans! 

Håll tummarna för mig imorgon mellan 10-15 (fast jag kommer inte kunna sitta så länge, men det är tiden man har på sig..). Tänk att jag kanske blir klar med hela min utbildning imorgon. Ekonomexamen. Eller inte..


Våra framtida barn!

Det är väl ungefär såhär som våra barn kommer se ut när dom blir stora.. En mix av båda! Haha! Så himla fult. Älska snapchat!



Sjuk och plastben!

Jag pluggar från sängen idag. Ingen promenad.. Jag har extra ont fortfarande och jag pallar inte att sitta för länge så det får bli liggande position! Men det funkar väl det också. 


Vi var på hundleksaksjakt igår.. Edward har en favoritleksak som är ett plasben som piper. När vi var hos svärisarna sist så lämnade vi kvar några leksaker där, inkl. favvisen, så han ska ha lite där också. Sedan dess har han gnällt hela dagarna och jag tror på riktigt att det är för att han saknar sitt favoritplastben.. (Det känns precis som att jag redan skrivit det här men jag orkar inte kolla efter.. Whatever.) Så igår åkte vi till Owes där det förra var köpt. De har funnits där så länge jag kan minnas men igår var de slut.. Då åkte vi till granngården och köpte två olika plastben.. Ett av dem blev genast favorit. Problem solved! Hunden har sina problem och jag har mina.


Tröttaste läraren!

Jag orkar inte ens dra historien om hur det har gått med tentagrejen men samtidigt vill jag bara spy ur mig skiten över HIG. Jag och läraren samt personen som är ansvarig över ekonom-programmet har haft diskussion kring det hela som hände vid tentan sedan förra tentatillfället. Läraren har haft den sämsta attityden jag någonsin stött på bland lärare.. Slutligen kom han iaf fram till att det enda alternativet jag har är att läsa in allt det nya som han lagt till i kursen och göra tentan vid nästkommande tentatillfälle, trots att han som är programansvarig först nämnde att man brukar kunna lösa såna här speciella sjukdomsfall med ex. hemuppgift, muntlig tenta/diskussion osv. Men det förslaget togs helt plötsligt bara tillbaka och det enda alternativet som fanns kvar var tentan. Jag har varit så himla förbannad då läraren i fråga har varit så sjukt nonchalant, han har inte svarat på mina mail (förrän jag tog kontakt med programansvarig och berättade det hela.. Då fick jag plötsligt svar dagen efter. Hatar det beteendet.).. 

Jag har tjatat om att få all ny kursinfo i så många mail utan att få svar från läraren. Jag har bett om kursmaterialet sedan det blev bestämt att det bara var omtenta som var alternativet men min mailinkorg har ekat tom. I ett av mailen nämnde jag två av frågorna från tentan som jag inte kände igen som jag ville ha förklaring på. Då fick jag tillslut info men endast kring de två frågorna jag nämnde. Dock fick jag det flera veckor efter mitt första mail och endast 1,5 vecka innan nästa tentatillfälle. Då har puckot (ursäkta ordvalet) skickat 2 engelska artiklar på 20 sidor vardera som jag ska gå igenom enligt honom för att hitta svaret på de två frågorna som jag nämnde som var med i förra tentan. Men det var bara de två frågorna han skickade info kring. Jag bad självklart om mer material då detta inte var allt.. Då fick jag en PP från ett föreläsningstillfälle. När jag öppnade den trodde jag först att han skämtade. Det var typ 10 sidor med en överskrift och sedan en bild under. That's it! Jag skrev och frågade vad tusan han tyckte jag skulle göra med den..? Jag krävde att få mer kursinfo omedelbart och då var jag nog inte så rolig att få mail ifrån längre.. Någon timme senare fick jag ett mail från någon kollega till honom med alla inspelade föreläsningar från kursen.. Varför i hela friden har han inte skickat det från början för när jag tjatat och bett om att få allt jag behöver för att klara tentan??? Jag har skrivit och förklarat min situation, att jag varit sjuk i flera år, att jag tar mycket mediciner som gör studierna svåra bl.a. på grund av minnet, jag har förklarat att det endast är denna tenta kvar för att jag ska vara klar med studierna och få examen men det har varit noll förståelse från honom/högskolans sida.. Jag har också skrivit att jag behöver lång tid på mig för att få in allt till tentan pga omständigheterna kring sjukdomen. Det känns nästan som att han bara var vrång och skickade 40 sidor engelsk vetenskaplig artikel istället för att skicka föreläsningsmaterialet på en gång där han förklarar allt tydligt på svenska.. Största problemet är att jag fick detta en vecka innan tentan. Jag kommer aldrig hinna/orka/kunna ta mig igenom allt och sedan få in allt i huvudet tills tentan på lördag. Men som vanligt gör jag ett försök iaf.. Jag mår inte bra alls just nu så egentligen vill jag bara peka finger till läraren, Sälj och affärsmannaskap C, examen, ekonom, skolan, allt. Men som vanligt kommer det inte ta mig någonstans utan det är bara plugga och att ge det en chans som kommer lösa sluttampen av min pluggtid. Värt att tillägga är väl att det här är den enklaste kursen och den lättaste tentan under hela programmet.. Så allt som förstör är medicinerna, att jag är sjuk och framförallt den sämsta läraren i Sverige som sätter krokben för mig istället för att hjälpa till så gott det går utifrån mina speciella omständigheter. Jag vill så gärna bocka av plugget nu en gång för alla så att jag kan fokusera på att bli frisk och sedan förhoppningsvis börja jobba så småningom igen.. Jag pallar inte att ha en skittenta hängandes efter mig som en dryg treåring som klamrar sig fast i benet när man går. 

Jag inser nu när jag lyssnar på föreläsningen att detta ämne är hans liv. Jag har alltså lyssnat på 4 timmar föreläsning om "världens bästa förhandlare". Det är liksom inte besksttningsrätt eller ekonomistyrning. Det är hur man är en bra säljare.. Det är ju ett skämt hur man orkar göra ett sånt ämne komplicerat och skicka 40 sidor vetenskaplig artikel på engelska istället för att skriva det jag egentligen behöver veta i ett kortfattat mail. Get a life! 

Jag ska göra det bästa av det och sen får vi se om jag gör ett försök på lördag om jag är tillräckligt pigg eller om jag får ta det vid ett senare tillfälle.. 

Jag förstår om ni inte förstod vad ni precis läste för jag inser att det blev ganska rörigt skrivet.. Jaja! 

Nu ska vi äta pizzarester och titta på något avsnitt serier innan Parneviks ikväll! 



RSS 2.0