Såfia!

Jag och Fia var till Gimlins och tittade på bröllopsklänningar, gick på stan och fikade på Java. Jag har sprungit hem en gång i timmen och bytt tvätten.. Nu blir det mys innan nästa vän kommer. Stora kompis-dagen idag. Mys!




Sofiadolly

Jag fick sovsällis inatt.. Vi har ätit frukost och nu håller vi på tvättar för fullt. Snart kommer Fia för en runda på stan. Det är krångligt med två Sofior, men den ena heter Fia (bästis) och den andra heter Dolly (bruttan nedan).. 


Igår gjorde vi klart min tavelvägg också. 


Haha ser nu att de hänger lite snett åt alla möjliga olika håll.. Vi gjorde det inatt så vi orkade inte vara så noga. Men vi är nöjda med vårt verk! 




Minigolf!

Ikväll har jag hängt med Dolly och Lovisa. Sofia kom till mig i eftermiddags.. Vi åt pizza och sen åkte vi till Boulongerns minigolf. Så himla mysigt! Jag har typ längtat efter minigolf!! Jag älskar det! 










Magen sprack typ!

Det tog 10 minuter att gå upp på söder och 25 minuter att gå hem.. Det kändes som att något i magen skulle gå sönder/spricka på höger sida och varje steg kändes som ett knivhugg i magen. The story of my life!

Men annars, utöver alla sjukdomar och alla biverkningar på alla mediciner så mår jag bra faktiskt.. Psyket är stabilt idag och jag har en bra känsla för framtiden! 

Hur mår ni? Hoppas ni fått en bra start på veckan.

Solbrillor är verkligen min räddning varje dag i veckan.. Jag älskar solen och jag älskar ljus men min ögoninflammation är kvar (en av läkarna säger att det är borrelian/bartonellan som satt sig i bland annat ögonen och det tror jag med). Detta gör att jag är så galet ljuskänslig. Så om ni springer på mig en regnig/mulen dag och jag går runt i brillor så har ni förklaringen här! 


Äälskar mitt marmor-mobilskal också! Hur fint är det inte? 



Summertime!

Gu så trött jag har varit idag.. Det blev en slö fm. Vi fick lunch i sommarstugan av mormor och morfar. Grillat kan ju vara det godaste som finns! Tack bästa ni för trevligt sällskap.. Dessutom skulle jag vilja påstå att sommaren äntligen är här?! 😍 Love it!!






Jag skrev i veckan på som ansvarig för hyran av lokal till Brynäs J20:s avslutningsfest som var igår.. Det var en jobbig natt innan jag imorse fick veta att huset stod kvar och att allt hade gått bra, haha ;). Förra festen hade det nämligen spårat med trasiga handfat och vattenfontän/översvämning och x antal tusen i "böter".. Men men, everybody needs a second chance tyckte jag och de skötte sig finfint denna gång! Så nu kan jag slappna av igen, hihi.


Ikväll är det PS. I love you på tv! Jag har sett den en miljon gånger men en gång till skadar väl inte.. Så fin! 

Jag tog precis en kvällsprommis och det är verkligen varmt ute! Underbart!!! 


Bästa!

Jag fick jättefina shorts i present av bästa lillis.. Tack fina du! 💗 Nu är vi på väg ut till stugan. Underbara sommardag!! 

Igår såg jag Entourage-filmen! Man kan inte annat än älska Ari!! Bästa! 




Lördag!

Idag är det lördag. Nu är jag hos Musch och Matti på fika!




Förmiddagsprommis!

Härlig förmiddagsprommis i underbara sommaren. Den är på väg nu och jag hoppas att den kommer för att stanna ett tag :)

Jag ropade på honom..


Han galopperade mot mig.. 


Och han sprang förbi, haha! 




Pippi Långstrump!

För mig blir det soffan all night. Jag, flätorna, Edward, gotta och en bra film! 




Moas panikångest!

Våran världens finaste, bästa Moa har skrivit en artikel i tidningen om sin panikångest. Otroligt starkt gjort om ni frågar mig.. 18 år liksom. Hon är världens goaste människa och jag hoppas och tror att det kommer bli bättre för dig 💗 Otroligt bra skrivet gullhöna.

Jag hoppas att vi ses snart underbaraste smålänningsfamiljen! Jag saknar er! 




Shortspremiär!

Imorse var det dags för årets shorts-premiär.. Det var svinkallt men nu är det gjort! Helt sjukt att det snart är juli och fortfarande ingen sommarvärme.. Komsi komsi nu! 

Nu kom jag precis hem ifrån långprommis. Hoppas ni alla får en grym fredag och helg! 




Svensk fastighetsförmedling

Idag blev det lunch med bästa gamla kollegorna.. Jag var in på Svensk Fast innan vi gick till Java och som jag längtar efter att vara där om dagarna.. Jag ville bara sätta mig vid mitt skrivbord och ta vid där jag slutade. Tack iaf bästa ni för en mysig lunch! 💗



 

Önsketänkande!

Vad har jag att berätta om den här dagen då..? Långpromenad, mys med Musch och Mami, bjuden på middag hos Musch, Matti och Brors, tittat på Sommar med Ernst.. 

Det är alldeles nystädat hemma och det är så härligt när det är fräscht och fint överallt. 

Nu ska jag försöka sova. Förresten så tröstshoppade jag en ny plånka idag. Det var så fin färg på den så jag kunde inte låta bli. Jag märker att jag köper mer och mer färgglatt. Jag tror att det är för att försöka liva upp mitt annars så dystra liv. Helt galet vad mycket skit man samlar på sig i plånböcker och väskor. Jag hade sjukt med kvitton och skit i den gamla.. Men nu är det rensat och ordning i den nya! 


Alltså ge mig mitt gamla liv tillbaka utan sjukdomar så jag slipper skriva om plånboksrensning! Hur vrickat är inte det liksom..? Det blir ju så tokigt när man bara är hemma och mår dåligt hela dagarna.. Det blir liksom inte så mycket variation på inläggen och det finns inget roligare att berätta än just plånboksrensningen!

Jag skulle så gärna hellre ha velat skriva: "Idag på visningen av en villa var det en av intressenterna som la ett bud på 200 000 över utgångspriset med krav på att skriva kontraktet redan samma kväll. Jag ringde säljarna och de godtog budet. Så det blev en sen kväll på jobbet ikväll, men det blev kontraktsskrivning och alla inblandade parter var nöjda. Imorgon är det personalmöte tidigt och sedan är det full fart hela dagen. På kvällen har vi aw och jag är så taggad för en utekväll med kollegorna! På lördag ska jag och syrran åka till Uppsala och shoppa och sedan på kvällen väntar en utekväll med tjejerna. Söndag blir det faktiskt jobb, ännu en kontraktsskrivning. Sen blir det nog en lång löptur. Jag börjar äntligen känna att träningen ger resultat! Sen ska jag på date på kvällen. Äntligen känner jag att jag kan gå vidare på min jakt efter mr right! Sen måste jag börja packa lite också för på tisdag morgon åker jag till Josefin i LA i 10 dagar. Det ska bli grymt!!"

Eller nåt.

//Tjejen som är less på att glappet mellan drömmen vs verkligheten bara blir större och större. Och tjejen som är less på att vara sjuk. 



Lilla hungern!

Jag tog en härlig långprommis ikväll när solen äntligen tittade fram efter allt spöregn.. När jag kom hem var jag så himla sugen på allt så jag plockade fram lite allt möjligt. Gu så gott det var!


Nu ska jag kika klart på de sista avsnitten av Entourage.. Det har ju för tusan kommit en film också! Kul! 


En tuff natt!

Inatt somnade jag runt halv 2.. Vaknade en timme senare av smärtor from hell. Förflyttade mig till badkaret och spenderade 4 timmar där. Ärligt talat vet jag inte hur mycket badkaret gör nytta egentligen men det är skönt med värmen, och jag tror att det till och med har blivit så att badkaret har blivit en psykisk räddning för att lugna paniken som sprider sig när smärtorna skenar iväg.. Det är precis som att jag blir lugn av att ha badkaret nära för jag vet att jag kan sätta mig där i och att det mildrar smärtorna till viss del.. 

Typ som jag är med godis. Om jag inte har godis hemma blir jag manisk och kan inte tänka på något annat än att jag måste gå och köpa godis för jag blir så himla sugen på det. Men när jag väl har godis hemma kan jag liksom släppa godissuget för jag vet att jag kan äta godis om jag vill... Ok det var en dålig liknelse. Men men! Badkaret all night, legat hela dagen idag också.. Ge mig mitt liv tillbaka! 


Skönt att den här korven också är trött idag. Då slipper jag få dåligt samvete för att vi inte gör något.. 



Födelsedagsmiddag!

Jag blev bjuden på dundermiddag hos Musch och Matti ikväll. Vi fick dessutom sällskap av Josefin på viber hela middagen så det var trevligt! Can't wait tills hon kommer hem den 15:e augusti!!!




Artikel!

Här har ni en till tidningsartikel från idag om brors. Det ringde till brors här hemma för ett tag sedan och det visade sig vara en journalist! Haha jag är så himla glad för brors skull! 

http://24nybro.se/2015/06/23/brynasforward-till-vikings-jag-ar-en-poanggorare/




Trött dag!

Idag var jag glad att jag hade hund för hade det inte varit för honom hade jag nog legat kvar i sängen fortfarande! Det blev milen i det underbara vädret! Sen har jag hängt med sis all day.



Nu har brors skrivit på kontrakt för Nybro i division ett. Jag är som vanligt otroligt stolt över älskade, bästa lillebror! Jag kommer sakna ihjäl mig efter honom, och att inte kunna titta på alla matcher kommer vara otroligt tufft.. Ni vet ju hur besatt jag är av hans hockey liksom! För er som är intresserade kan ni läsa om detta på lagets hemsida. 

http://nybrovikings.com/ung-snabbskrinnare-klar-for-nybro/

Ikväll ska vi fira Matti som fyller år! Hurra!!



Bästa sov-sälliset!

Inatt har denna lilla gris varit den mysigaste i världen! Han har borrat in sitt lilla snarkande tryne i ansiktet på mig och velat ligga på min arm supernära all night! Lillhjärtat mitt. Vem behöver en karl bredvid sig när man har världens mysigaste hund? (Ok vem försöker jag lura? Jag vill egentligen ha en karl bredvid mig varje natt, men tills dess fyller Edward upp tomrummet ganska bra iaf..)


Själv har jag varit vaken sedan 4 och somnade efter 1, så jag är ganska trött. Trots det kan jag ändå inte somna om för att magen gör så ont! Tack och lov kan jag ta dagen som den kommer och slipper stressa upp mig för att sömnen inte fungerar. 






Fuck endo!

Telefonsamtalet med min läkare varade i 30 min. Hon är verkligen.. jag vet inte vilket ord jag ska använda men hon är bra iaf! Såå skönt att jag äntligen fått EN läkare som vet min historia och som är omtänksam och försöker hjälpa så gott det går, istället för att bli skickad till massa olika hela tiden. Först blev jag irriterad för att hon inte ringde på utsatt tid, men när hon sedan ringde fyra timmar senare var det bortglömt för att hon verkligen bryr sig och vill hjälpa mig. Jag försökte tänka att det inte var hennes fel utan politikernas som är hjärndöda och inte fattar hur verkligheten ser ut. Det hjälper liksom inte att bli arg på min läkare.. 

Hon la till ytterligare en medicin. Nu tar jag 9 olika mediciner dagligen (22 tabletter, det är ju helt sjukt!!) och en spruta varannan vecka. Ge mig ett annat liv och en annan kropp tack! Helst nyss! 


Jag har växt ur den här för längesen men den används till vissa meds iaf.. Helst vill jag bara kasta ut skiten genom fönstret men vad gör den då för nytta? 

Förlåt än en gång för att jag sprider negativ energi här på bloggen men jag har såå svårt att se det positiva i något alls idag. Men sådana dagar behövs väl också antar jag.. Bryt ihop och kom igen!

Förresten så ringde jag till sjukhuset när min läkare inte hörde av sig och då fick jag höra i telefonsvararen att de har telefontid mellan 8-11 nu under sommaren. Är det inte helt galet att de drar ner på allt nu under sommaren för att folk ska ha semester?? Det är långa väntetider i vanliga fall, hur ska det då gå nu i sommar?! Telefontiderna är ofta fylld för dagen redan vid 10 när de jobbar heldagar och man får försöka dagen efter istället.. 
"Jag vet! Vi stänger ner sjukhuset till viss del under sommaren så att alla får sin semester. Vi struntar i att det finns tusentals människor som är arbetslösa och vill jobba som vi skulle kunna ta in och med hjälp av det låta sjukvården rulla på som vanligt! Vi hoppas att människor är mindre sjuka under sommarmånaderna, det gör väl inget om de inte får hjälp på en gång. Lite väntetid på någon månad har väl ingen dött av.. Och dessutom spar vi massa pengar på att inte ge de sjuka den vård de behöver, det blir jättebra det här!" 
Kom igen.. Dags att rycka upp sig samhället!

Jag är såå glad att jag har ett internummer som jag kan ringa när jag behöver, men alla andra lider jag med! 

Så. Nu har jag gnällt av mig. Hoppas ni alla mår bra iaf och hoppas att ni får en underbar vecka! 💗

Nu ska jag se sista avsnittet GOT. Som jag längtat.. Hörs hej! 


Kristallkrona!

Jag har fått världens finaste examenspresent av mami och Thomas (det är en present lite i förskott, men snart är högskolan historia för min del.. Can't wait!). Nu är den uppe och jag älskar den!! Tack världens bästa ni! Och tack Andy för hjälpen att hänga upp den! 




Nu är midsommar över!

Nu är jag hemma igen efter en helg i stugan. Hjälp vilken midsommar jag har haft. Otroligt ont!! Men jag har haft sällskap av världens bästa mormor och morfar vilket har varit så mysigt! 

Idag åt vi egenfiskad gös till lunch och det var det godaste jag ätit på länge. Jag kommer snart tillbaka till stugan igen, även om det faktiskt var skönt att komma hem igen ikväll. Jag blir nog hemma några dagar iaf och bara är!

Hoppas ni alla haft en underbar midsommar! Imorgon har jag tid med min läkare igen. Det var bara 2 veckor sedan sist men som jag väntat ändå!! Snälla, ge mig en behandling som tar bort alla äckelsjukdomar tack. 

Nu ska jag dra igång näst sista avsnittet av GOT. Jag har smällt i mig två smörpopcorn-påsar ikväll. Underbart gott! 

Jaja. God natt med er! 
Förresten. Elliot har varit med mig hela dagen idag. Myspys!











Igår kväll..








Midsommarafton!

Idag skulle jag kunnat gjort precis vad som helst för att sluppit vara mig för ett dygn. Jag har haft så himla ont idag så jag har tryckt i mig smärtlindring men ingenting har tagit! Fuck min mage. Eftersom jag mått som jag gjort den senaste veckan, och eftersom jag mår sämst idag, är jag så tacksam att jag har världens bästa mormor och morfar som jag njuter av att vara med. Vi har haft en väldigt lugn men supermysig midsommarafton! Hade jag vetat att jag skulle fått hjälp på sjukhuset om jag åkt in hade jag gjort det. Men att sitta där i väntrummet på akuten i 5 h för att sedan få standardkommentaren "åk hem och ta alvedon och försök sova så känns det nog bättre imorgon" känns så himla ovärt! Jag får hoppas att jag kan somna iaf. Mormor, morfar och jag har varit ett riktigt dreamteam idag. Love you soo much! 






Det blev inte så mycket kort knäppta idag. Vi började dagen med frukost hos pappa. Kl 11.30 var det lunch i sommarstugan. Kl 13 var det dans och firande vid hembygdsgården. Sen grillade vi och åt god efterrätt. När alla åkt hem bestämde vi oss för att åka och lyssna på lite musik och sång. Trevligt! Nu ligger vi nedbäddade alla 3. 



Här är lilla Adina. Min kusin som kämpar och kämpar.. Idag har jag sondmatat henne två gånger. Vad hon ska behöva gå igenom.. Stackars liten! 

Hoppas alla haft en bra midsommar! 


Bitches N Marijuana

Nu finns Chris Browns nya låt Bitches N Marijuana (haha ja det är en ganska brutal titel) ute och min fina lillis är med i musikvideon. Häftigt! Hon swishar bara förbi för det mesta men en close-up fick hon iaf! Snygg-syrran då 💛 Du bevisar gång på gång att om vill man något tillräckligt mycket så kan man nå dit och uppfylla sina drömmar om man är beredd att kämpa. Love you! 




Lurre!

Mina två lillisar kom till mig på kycklingsallad till lunch och så bjöds det på jordgubbar och mjölk till efterrätt! Äälskar att blanda mjölken med hälften ovispad grädde, så galet gott!! 

Snart ska vi ut till Hedesunda på grillmys hos mami. Magen har bråkat med mig massor de senaste dagarna så för mig blir det en lugn midsommar med bästa mormor och morfar i stugan! Perfekt firande i år, alldeles lagom. 




Mellis!

Söta lilla Melina! Det var så mysigt att ha henne på besök igår.. Gu vad hon hade växt sedan sist jag såg henne. Ni som känner mig vet att jag inte är särskilt barnkär men jag har ju några på min lista som jag verkligen tycker om och... Melina är en av dem!! Haha. 

Först var det roligt att knäppa selfies sen ville hon bara se sur ut, sötungen! 




Jag somnade efter 3 inatt. Kunde inte somna!! Men jag vaknade 7.30 "utvilad". Men sängen var väldigt skön idag så jag ligger fortfarande kvar! Men snart blir det prommis med Musch! Det blev mycket men här på slutet men det får man ta.. 



If the whole world was blind, how many people would you impress?

Gick milen imorse. Tvättade mellan 8-16. Tog en runda på stan. Låg i soffan i några timmar och hatade min mage. Var barnvakt till söta lilla Melina i ett par timmar (Andreas systers barn). Fick besök av en söt liten brutta på kvällskvisten. Tittade ikapp GOT, 3 avsnitt kvar nu. 




Finaste Musch!

Min fina lillis har varit i Nice i fyra dagar och jag hann till och med börja sakna henne på så kort tid.. Tänk att mina underbara systrar också är mina absolut bästa vänner! Jag och Musch ses nästan varje dag och hon kan få mig att må så himla bra fast jag mår väldigt dåligt egentligen. Mer godhjärtad människa än henne går nog inte att hitta! Älskar dig hundra miljoner varv runt jorden, stjärnstopp, tusen gånger fler än du kan säga. Om du bara förstod hur glad jag är över att ha dig i mitt liv! 



Och mami också såklart 💛


Vila!

Vi tog en förmiddagsprommis runt Boulongern efter frukosten. Sen har vi varit på stan en sväng. Nu ligger jag golvad med magen och tensen. Vill inte ta en meter till nu med min idiotmage. Hjälp! Ikväll ska jag iväg på en grej men imorgon ska jag vila liggandes hela dagen! Jag tror magen behöver det.


Vi blev visst väldigt lika idag. Vita converse, svarta byxor, grå tröja och en exakt lika "kavaj" över. Geeky! 

Mys med Elli!

Jag har haft Dolly på besök i 2 dagar. Mysigt! I söndags var Elli med mig och igår blev han hemma från dagis så då hade vi en heldag då också! Vi sov ut, var till Valbo, köpte glass på torget och så badade han i 1,5 timme. Han älskar att bada för han har fått mina gamla troll från när jag var liten som han har så roligt med. Ni vet såna där penntroll fast större.. 






Gnarp!

Idag har vi varit till Gnarp och firat kusinen Othilias student! Massa god mat och gott fika! 






Och ikväll har jag hängt med denna söta lilla donna.. 


Elliot ligger och sover bredvid mig och Dolly ligger i soffan. Imorgon är en ny vecka med nya möjligheter! Sweet dreams! 





Ikapp lite!

Nu är det dags att blogga ikapp lite.. 
Vi har invigt mormor och morfars båt för sommaren. Och Edwards första båttur. Han tyckte det var så mysigt och spännande! Lillhjärtat.


Jag och mami avslutade våran vecka i stugan med middag på Kalles! Vi hade en jättemysig kväll. Tack Svensk Fast för den goda middagen. 




Igår var det studentfirande. Grattis Selma till studenten. 



Och igår kväll hade jag en superhärlig kväll med Anna och hennes två kompisar. Vi sprang på lite mer folk på Kalles så vi blev ett härligt gäng. Vi var på Kalles, PUB, Söderhielmska och en snabb sväng förbi både Banken och Allstar innan det var dags att gå hem. Wannabe barrundan, studentveckan när man var 17 haha. Men det var roligt att gå runt och träffa mycket folk! 

Som vanligt när jag gör lite för mycket har jag ont idag. Men jag har börjat insett att jag inte kan ligga hemma hela tiden. Jag försöker komma ut lite och hitta på lite saker trots att jag inte mår så bra, och sen får jag sota för det efter.. Men ibland är det värt det! 


Undra när jag ska tröttna på peace-tecknen? Standard, alltid. Haha! 

Idag blir det mys med bästis och imorgon blir det upp till Gnarp och fira kusinen som tagit studenten! Hoppas ni får en underbar helg och att vädret fortsätter vara alldeles underbart! 


2 selfies!

Jag har redan hunnit med 2 selfies idag. En efter prommisen och en nu när jag är redo för Selmas utspark. Så idag är det studentfirande som gäller! Vilket underbart väder!!! Jag önskar att jag kunde spola tillbaka tiden 7 år (sjukt vad tiden går!!!) och ta studenten själv idag. Studentveckan var nog en av de roligaste veckorna någonsin! Då levde man minsann! Ha en underbar dag i sommarvärmen. 






Sista solnedgången!

Sista solnedgången för den här gången.. Imorgon åker vi hem igen! 
Ä l s k a r  s o m m a r s t u g a n !






Onsdag!



Jag, mormor och mamma har köpt lika regnjackor. Mormor och mamma köpte röda och jag köpte en gul. Älskar den! Så nu är jag definitivt redo för en regnig sommar om det skulle bli så. Men jag hoppas på värme och sol!




Edward har träffat 2 kompisar; Anton och Rut!

Vi blir kvar i stugan tills imorgon kväll. Vi har verkligen haft det/vi har det alldeles underbart! 💛


Magiskt!






Tisdag!









Kronisk sjukdom!

Jag hittade en ganska bra artikel på nätet som stämde otroligt bra in på hur jag ofta känner mig.. Det är absolut inte lätt att vara runt en människa som alltid är sjuk men det är inte lätt att vara sjuk bland människor som "har det bra" och lever livet som det borde levas heller.. Självklart är inte tanken med detta att få alla att trippa på tå kring oss sjuka för att det inte finns något bra att säga till oss.. Men en liten påminnelse bara på hur så välmenande ord kan uppfattas så fel när man är sjuk:

DEBATT. När man har en kronisk sjukdom kan det vissa dagar vara tufft att gå upp ur sängen. Man gör så gott man kan, men ändå ser ingen ansträngningarna. Då är det extra sårande att bli bemött av ett ifrågasättande eller att inte bli förstådd. Ett enda ord kan göra stor skada. Därför är det viktigt att du tänker på vad du säger till den som inte mår bra. Här kommer 9 saker du inte borde säga till någon som har en kronisk sjukdom.

Kommentar: Tänk på situationen. Den är viktig, kanske direkt avgörande. Om någon säger >>Jag mår inte bra idag<< eller >>Idag har jag ont i kroppen<< kan det vara läge att väga sina ord och svara >>Jag finns här om du behöver mig<< eller att bara lyssna, om du har tid.

1. Du ser ju så pigg och kry ut!
Det här är en klassiker. Fastän >>Du ser ju så pigg och kry ut!<< säkerligen är menat som en komplimang när du säger det kan kommentaren vara sårande. Den som har en osynlig sjukdom drabbas ofta av ett ifrågasättande, t.o.m. av misstro. Så tänk på vad du säger och hur du säger det – >>Du ser ju så pigg och kry ut<< kan uppfattas som >>Du ser ut att må bra, är du VERKLIGEN sjuk?<<.

2. Jag har läst om en ny behandlingsform…
Även om ett tips om en ny behandlingsform, både medicinsk och alternativ medicinsk, kan vara välmenat får den som har en kronisk sjukdom många tips. Försök att sätta dig in i den sjukas situation: du har en sjukdom som vållar dig smärta och massor av problem – tror du inte att du testar ALLA behandlingar som finns och som kan få dig att må bättre? Många som har kroniska sjukdomar genomför omfattande behandlingar som går ut på att lära sig att leva med sjukdomen. För smärtpatienter finns det t.ex. multimodal smärtbehandling.

3. Vill du inte bli frisk?
Undertecknarens kommentar: Jag kommer ihåg när jag var barn och skickades på den ena behandlingen efter den andra. Till slut blev jag trött – inget hjälpte ju mot min kroniska smärta (!) – och sa nej. Jag vill inte. Då fick jag varje gång höra >>Vill du inte bli frisk?<< Det var allt från läkare till alternativ medicinare som sa detta. Tror katten att jag ville bli frisk, men det var inget kul att vara försökskanin för osäkra behandlingar och stark medicinering – speciellt när inget minskade smärtan!

4. Du är ju så ung, inte kan väl du vara sjuk?
Jooo, barn kan faktiskt få kroniska sjukdomar. Men då barn har svårare för att kommunicera sitt lidande och sin sjukdomsberättelse än vad vanligtvis vuxna har, är det svårare att göra sin röst hörd. Medicinska studier i Kanada tyder på att barn som t.ex. har ont i kroppen inte tas på lika stort allvar som vuxna som har ont, och att deras smärta därför är underbehandlad. Det finns även en "det går över när du gifter dig"-attityd mot barn. Vuxna borde veta bättre, allt går inte över.

5. Jag är också trött…
Kommentarer som >>Jag är också trött<< eller >>Jag har stukat foten och vet hur du känner dig<< hör till den kroniskt sjukas vardag. Att ha en kronisk sjukdom betyder att man har en sjukdom som man troligen ALDRIG kommer bli frisk från. Det är svårt att föreställa sig att man aldrig kommer bli frisk, men så är det för vissa. Det är ingen som betvivlar att du mådde dåligt när du stukade foten eller att du är trött, men det är inte riktigt samma sak som att bl.a. behöva äta mediciner i resten av ditt liv eller att inte orka med vardagen, dag efter dag.

6. Du orkar ju aldrig umgås…
Så kan det sorgligt nog vara, och det kan vara sårande för dig att din vän alltid drar sig ur när ni har bestämt att träffas. Vissa kroniska sjukdomar tröttar ut, gör ont och är oberäkneliga, därför orkar den drabbade kanske inte träffas. Istället för att låta alltför anklagande och besviken skulle du kunna säga >>Det var tråkigt men det kommer fler tillfällen för oss att träffas.<< Om du säger så hade du garanterat underlättat för din vän, och en sak ska du veta: du betyder mycket för din vän. <3

7. Vad skönt det måste vara att inte behöva jobba eller gå till skolan…
Att vara kroniskt sjuk är inte som att vara på semester, man är hemma för att man inte har ett val, d.v.s. för att man inte orkar gå till jobbet eller till skolan, för att man kanske har haft ett jättesvajigt blodsocker på sistone, muskelkramper eller är helt utmattad i kropp och psyke.

8. Du borde träna mer.
Träning är kanon och kan lindra många symptom! Samtidigt är träning inte lösningen på allt. Man kan t.ex. inte träna sig fri från en kronisk sjukdom och det finns tillfällen när att träna kan göra mer skada än nytta.

9. Tänk positivt!
Positivt tänkande, KBT o.s.v. kan göra livet lättare för den som är kroniskt sjuk. Hur viktigt det än är att tänka positivt måste man också ges tid att sörja den stora förlusten av sin hälsa. Att bli tillåten och att tillåta sig själv att sörja är viktigt för att kunna gå vidare. Dessutom kan det vara svårt att hålla humöret uppe när man, p.g.a. utbrändhet, utmattning, värk etc. eller andra symptom, har en väldigt tuff period. När man mår som sämst är >>Tänk positivt!<< inte det roligaste att höra – ge istället den drabbade tid att sörja och att bara vara. Det kommer dagar när hen mår bättre och känner sig gladare.



Måndag!





Mysig kvällsprommis till Strandbaden!








Sommarkläder in!

Vad har jag gjort idag då? Ingenting typ. Tvättat har jag iaf gjort och så har jag rensat garderoben för att få plats med lite sommarkläder..

Nu ska jag packa lite för imorgon är det släktträff i stugan och sen blir jag och mami kvar där några dagar och myser. För er som inte sett den så börjar The Guardian nu på 5:an. Älskar den filmen! 




En underbar fredag!

Världens bästa mami (och Thomas) bjöd på "examenslunch" idag på konserthuset. Dom hade gjort så fint vid bordet och jag blev verkligen superglad! Tack bästa ni 💛 


Sen var jag till sjukan och började min nya endo-behandling. Spruta varannan vecka är det som gäller nu framöver. Hoppas hoppas hoppas att detta ska funka!!

Jag och musch tog en långprommis sen och satt länge vid GS och åt glass och njöt av sommaren som är på väg nu äntligen. 


Sen blev det smörgåstårta på Musch och Mattis balkong. Så galet gott! Det är vårt andra år med den nya traditionen. 


När vi satt där och åt skramlade det helt plötsligt till och Mattis insåg att hans bilnyckel hade ramlat ur fickan och ner från balkongen. Matti gick ner och skulle hämta den nedanför på marken men den var inte där. Då var det bara att börja ta våning efter våning upp igen för att kika om den hade kunnat hamnat på någon av de undre våningarnas balkonger. Men den hittades inte där heller. Så då gick de ner och gick igenom varje liten buske nedanför.. Seriöst letade de i 3 timmar men nyckeln är fortfarande borta. Hur tusan kan en nyckel bara försvinna på vägen från 4:e våningen och ner till marken? Helt sjukt och vi fattar ingenting... Vi får ta nya tag imorgon. Kanske dumt att skriva det här utifall det är någon som är i behov av en bil. Men men! Har inte vi hittat den på tre timmar tror jag inte att någon random gör det heller om någon nu skulle få för sig att åka och leta efter den. 

Nu har vi tagit en kvällsrunda med bilen ut till Furuvik/Ytterharnäs och tittat på hus och havet. Dagens andra glass och några godispåsar gjorde oss sällskap. 

Just nu vill jag bara somna för mitt huvud är verkligen inte mitt längre.. Jag tror att min kropp försöker anpassa sig till den nya behandlingen för jag har jordens huvudvärk och tänker tankar jag aldrig någonsin tänkt tidigare. Hormonerna hoppar och skuttar för fullt där inne och ställer till med allt möjligt tokigt. Hoppas jag vaknar upp lite mer... stabil (?)... imorgon. 

Hoppas också att ni alla haft en grym fredag! Puss och kram 




Sommarlov!

Sammanfattning av dagen:
Morgonen började med 1,5 timmes läkarbesök på hudmottagningen. Biopsi på mina utslag på händerna togs. Som vanligt med mig har läkarna "aldrig sett något liknande" och trots att han pratade med överläkare och kollegor kunde de inte dra någon slutsats eller ge mig någon förklaring. Men jag älskade läkaren. Så underbar människa!! Äntligen någon bra. Vi får väl se vad husprovet visar. To be continued.

Vi hade ett avlutande möte med handledarna inför sommaren direkt efter sjukan. Vi fick veta att 3 av 9 par i vår grupp inte klarade uppsatsen. Förra året fick Högskolan i Gävle (och många andra såklart) kritik för att uppsatserna inte höll tillräckligt hög och god nivå. De har nu höjt kraven på godkänd-nivån men själva utbildningen är lika som alltid, vilket skapat detta resultat. Handledarnas egna ord var att vi hamnat i ett glapp då kraven är högre från och med i år, men att utbildningen ändras för de som gör uppsatsen nästa termin. Älskar att vara försökskanin och hamna emellan.. Not. Men det är inte bara det som gjort att vi failat såklart. Jag skyller inte allt på detta, men det behöver jag väl inte ens vara övertydlig och skriva? 

Efter mötet hade vi redovisning av slutuppgiften i teorikursen. Så nu är allt klart (utom uppsatsen som redovisas i augusti och säljtentan som görs i början på ht) och jag har tagit sommarlov! Underbar känsla, även om examen hade varit ännu bättre såklart. Men vad tjänar det till att älta sönder det? Let it go. 

Jag och pluggisen har även grävt ner stridsyxan idag efter 2 timmars tjafs/diskussion/fredssamtal. The catfight is over. Vi har haft det tufft med samarbetet hela terminen men nu slipper vi iaf varandra i 2 månader. Jag tror vi behöver det. Sen ska vi komma tillbaka med ny energi i höst, slutföra det som är kvar av uppsatsen, redovisa, bli godkända och sen slipper vi se varandra någonsin igen efter det. Om vi inte har börjat gilla varandra då kanske? Vem vet..? 

Annars då? Tog precis en liten prommis med Anna och Bob. Tummen som blev bedövad 9.30 i morse är fortfarande helt borta. Ska verkligen bedövning sitta i så länge?? 

Nu ska jag bara njuta av att skolan är över och att jag har en hel sommar framför mig. Jag önskar bara att man hade fått vara barn igen och känt den där magiska känslan när det var skolavslutning, man sprang ut från kyrkan lyckligare än någonsin tidigare i sin fina vita klänning, skolbusschaffisen bjöd på glass på vägen hem och sen hade man ett helt sommarlov framför sig. Den känslan känner jag inte. Gu vad livet var lätt när man var liten.



Läkaren berättade stolt att han jobbat som "omplåstrare" i början av hans karriär. Jag förstår varför han gick över till att endast vara läkare för det här är den värsta omplåstring jag sett, haha! 


Just another random selfie!





Let it go!

Jag gjorde ett ärligt försök med den sista tentan idag även om jag visste redan innan att det sldrig skulle gå. Jag vet knappt vad jag åt till frukost eller vad jag heter (ish), så att memorera in en hel tenta går bara inte. Det som stör mig mest är att det är den lättaste kursen i hela programmet som jag har kvar till hösten.. Men jag får fortsätta träna på att let it go och  "gilla läget". 

Efter tentan blev det några timmars plugg med terminens sista inlämningsuppgift. 

Nu ligger jag och tittar på serier. Har svinont i magen ikväll men jag får nog skylla mig själv för att jag tog en prommis trots ont. 

Hoppas allt är bra med alla er! 





RSS 2.0