Dito

Det blir en del hundsnack här på bloggen nu men för tillfället är han det enda som tar upp min tid.. Jag blir ju hemma i tre veckor nu, varje dag. Man får ju inte lämna honom någonting alls den första tiden.. Sen vid midsommar börjar jag jobba igen :)

Han är lika söt idag som han var igår! haha.. Han sköter kiss-bajs delen väldigt bra.. Det är jag glad över. Såklart händer det olyckor inne men det får man ju räkna med när han är så liten. Idag har endast en olycka skett (och det är ju mitt fel som inte tar ut honom när han behöver). Resten av gångerna har han gjort ifrån sig på gräsmattan här utanför!

Han heter iaf DITO. Det fick bli så..!



Nu ska jag fixa lunch medan lillen sover :) Ikväll blir det jobba iaf. Bara tre timmar dock, men skönt att komma härifrån en liten stund iaf :P Har varit här hemma 2 hela dagar nu och det börjar kännas.. Det är tjejkväll på stan ikväll. 18-22 har butikerna öppet. Så jag jobbar 19-22. Vi kanske ses?


Föresten.. Jag har sett det sista avsnittet på Greys nu.. FYYY TUSAN vad sorgligt det var. Jag längtar tills nästa kommer.. Vill ju veta hur det går. Ska ju inte säga bort mig utifall det är någon som följer det på tv, men det här iaf den bästa serien ever. Den går till och med om OC, det är stort!

Zzzzz

På så här många olika vis kan en valp sova under en dag :P

     

 




Det går prima

Det går bara bra för oss här på Brynäs. Jag springer ut och in hela tiden med honom, han sover mellan varven, leker, äter.. Torkar olyckor på golvet gör jag lite också :) Men det är såå mysigt att äntligen ha honom här! Jag är verkligen kär.


Jag är hundägare

Idag har vi varit och hämtat våran lilla plupp. Så underbar är han! Jag är helt kär redan första dagen.. :P
Såklart hade de växt en hel del sedan vi var dit sist. Men de är ändå ganska små fortfarande. Dock är våran störst i kullen. Han är såå tjock. Väger 5.5 kg. Ett kilo mer än Bella och Johans :P (de är de som har köpt syrran till våran hund, de är med på bilderna). Ja.. Vad mer ska jag berätta? Det gick bra att åka. Lite ledsna var de men det gick äver ganska fort. Däremot har han varit  lite ledsen nu här hemma. Men nu sover han som en stock.. Får se hur natten går.

Här kommer iaf några bilder.



Rickard sitter och väntar på att Johan och Bella ska komma.



Älskling 1 och älskling 2 ;D



Johan, Idun, Milton och Tor



Vi gjorde ett lunchstopp i Gnarp



De sover i bilen



Vi precis hemkomna



SÖT!

Vi har inte bestämt namn än men det lutar åt Dito. Vi får se hur det blir.. :)


cillit bang

ÅÅÅH va skönt. Nu är jag äntligen klar med städningen.. Nu är det skinande rent i varenda liten vrå! Och luktar gott gör det också.

Nu blir det bilder här på bloggen i fortsättningen

Har spenderat dagen med Diva.. Började med att vi åkte till Valbo och köpte en kamera till mig :) Så nu ni kommer det hända grejer här på bloggen!! ;D

Vi åkte sen till sandsnäs och låg där i någon timme och hade det skönt. Åt även medtagen lunch där. Mysigt! Sen åkte vi hem till mamma och var där fram tills 6 då vi åkte in till stan. Är hemma nu och Diva har precis åkt. Ska städa nu! Huua va tråkigt!

Jaja.. Nu behöver jag ju inte skriva så mycket längre.. Nu får ni se bilder av dagen istället ;D



Haha vi bjuder på den där bilden ;)





Vi blev trött efter en heldag i solen.





Måste verkligen städa som ni ser. Som tur är syns inte allt damm på bilderna ;)


Måste ju bara avsluta med att berätta att IMORN KOMMER VOFFSI HEM!! Det ska bli så mysigt och roligt! Och inatt kommer ju Rickard hem också. Tjoho! Allt det roliga händer på en gång ;) Eller nej föresten.. Städningen..

Vinnersjö är bäst (iaf ibland)

Har haft en helt underbar helg! Jag har världens bästa pappa och världens bästa syster!
Hoppas eran helg också varit bra.

Snart kommer Filip hit. Slipper sova själv inatt vilket är väldigt bra ;) Och imorn natt så kommer ju Rickard hem. Så då är jag inte alone längre.

GREYS NU!!

Farväl min sköna ;)

Har varit i Hedesunda sen sist jag skrev.. Så mysigt har vi haft det. Inatt satt jag, Josefin, Anders och pappa ute i skogen och grillade och åt ost och kex läänge. Vid Anders stuga i Vinnersjö. På natten sen när vi skulle hem så var jag huur rädd som helst. Man måste gå typ en km dit mitt i skogen och det var läskigt!

Imorn bitti kl 5 åker Rickard till Liverpool. Dom blir bjuden av jobbet. Deras chef är så himla snäll! De ska dit och titta på fotboll, bo på hotell och ha det allmänt mysigt. Jag är live avis faktiskt ;) Sen när Rickard kommer hem på tisdag morgon så åker vi direkt och hämtar vovvsi..

Jag jobbar imorn 10-17.30. Sen bär det av ut till Hedesunda för att fortsätta umgås med VÄRLDENS BÄSTA pappa och Josefin. De andra syskonen är i Småland så vi har varit alldeles ensamma nu, bara vi 3. Hehe skönt ;)

30 % på Cubus är sista dagen imorn så ska ni shoppa, passa på att gör det imorn för sen är det slut! Plus att jag jobbar ju, så om inte annat kan man ju komma in och hälsa på mig ;)
Nu ska jag och Rickis bada. Sen blir det film och mys. Har ätit tacos nyss och det var hur gott som helst! Hehe jag och Rickard brukar ju typ aldrig vara ifrån varanda så nu måste vi ju verkligen ta farväl.. Det är ju ändå 3 (!) hela dygn vi ska vara ifrån varandra.. hahah ;D

Ha en trevlig fredagkväll.. Det tänker vi!

Kan man gå på den bron? ;)

Idag har det varit en bra dag.
Jobbat 10-15. Hälsat på Diva. Träffat älskade Josefin som är hemma. Ätit sjuukt god thaiwok som pappa gjort. Haft mys med Amanda. Bakat kladdkaka och ätit den såklart. Gått en promenad med min yngsta littlesister :P. Fått besök av Ingrid och Olivia. Shpppat mat. Flamsat. Tränat med Amanda (hemma på vardagsrumsgolvet) :P. Hmm ja det var nog min dag i stora drag! HAHA.

Ok. Ni kanske inte tyckte det var roligt, men det tyckte jag.

Nu ska jag umgås med gullmaja! Äta upp den sista tomtegröten.. Yummi!

Helgens festligheter

Halloj!! ;D

Vi hade en trevlig kväll i lördags; jag, Diva och Agnes. Vi var hemma här hos oss hela kvällen.. Först bastade jag, Diva och Rickard. Skitmysigt! Sen gick Rickard iväg och då kom Agnes. Vi hade så trevligt. Gick till Goya sen, där det var sådär. Inte superkul. Eller jo, kvällen får klart godkänt! :)



Jag ställde faktiskt till och med upp på en vimmelbild ;)

Idag har jag jobbat 8-15. Satte upp en massa skyltar innan vi öppnade, var därför jag började så tidigt. CUBUS FIRAR 30 ÅR OCH HAR DÄRFÖR 30 % PÅ ALLA KLÄDER HELA VECKAN. Passa på att titta in och gör lite fynd.

Jag ska jobba imorn också. 10-15. Sen ska jag vara med älskade lillasyster. Träffar Mandispandis alltför sällan nu för tiden så vi ska ha en systramyskväll ;) Det blir skoj. Föresten: Imorn är det exakt en vecka kvar tills vi får hem lillplutten. Längtar nu! Det ska bli så himla mysigt och roligt (säkert jobbigt också, men det får man ta :P)


Nu ska jag och hjärtis ut på en kvällsprommis. Det blir en lugn, skön ut-och-ta-lite-luft-promenad. Ha en trevlig kväll!

You can have whatever you like

Nu är det uuuut som gäller. Goya med Diva och Agnes. Ååh va kul vi ska ha! Nästan som ön ;) Ha en trevlig kväll.



Hurtmaja

Har simmat och promenerat nu. Känner mig så duktig!
Nu ska jag laga mat tills Rickard kommer hem.. Kanske hinner se ett avsnitt av Greys också, om jag har tur! ;)

Obo me like

Jag hade en helt underbar dag med Diva i Ockelbo i förrgår. Jag älsar Obo ;) Så himla mysigt med sjön som går ända in i "byn" och allt dedär. Me like! Vi tog oss in till Sandviken en sväng direkt när jag kommit dit. Sen blev det en långpromenad på två timmar. Vi satte även ihop lite trädgårdsmöbler. Och åt glass!! Mmm.. Helmysig dag iaf!

Igår blev det jobb igen för Maja var fortfarande sjuk. 12-19.30. Skönt att jobba! Men idag var hon tillbaka igen.. Så idag är jag hemma. Har tittat på lite Greys nu på förmiddagen. Ska ut en sväng nu i finvädret! Men det blåser :S

Ikväll är det yoga :)

Kläderna är rena

Åååh äntligen är tvätten klar! Gu så skönt!!
Vi hade 5 proppfulla Ikeakassar med tvätt. Jobbigt värre.. Vi måste verkligen börja tvätta oftare. Så här kan vi ju inte ha det!
Har hunnit till Af också. Så nu är det avklarat. Har även varit till Cubus och hämtat säsong 5 Greys Anatomy av Linda. Hon är snäll hon som fixar ;) Så nu har jag en hel del att titta på, om jag nu skulle få tråkigt någon dag :P


Divadag

Tvättid 7-11. Det är så skönt att gå upp tidigt och tvätta.. Not! Hehe men det måste ju verkligen göras. Var typ en månad sedan sist. Hade tid igår men då fick jag jobba (skitbra!), och den här tiden var den enda som fanns annars. Nästa var på fredag. Fick dock köpa med mig två nya kalonger till Rickard. De var helt slut!

Efter jobbet igår så träffade jag Diva en sväng och så tog vi en runda på stan. Köpte även bröllopsklänningen. Åh vad söt den är. Massa volanger i olika nivår. Gulligull! Sen när jag kom hem var jag såå hungrig. Men jag och Rickard fastnade i soffan och låg och pratade i flera timmar. Vi kom inte iväg för att köpa mat förren vid halv 8. Vi behövde storhandla lite. Det var så tomt med mat här. Men nu har vi nog så vi klarar oss ett tag till. Lagade thaiwok med kyckling och nudlar. Det blev en sen middag, halv 10. Då hade jag inte ätit på 12 (!) timmar.. Inte bra. Jag kan säga att jag var fortfarande hungrig imorse när jag vaknade.

När tvätten är klar ska jag dra mig iväg till Ockelbo. Det var ett tag sen jag var hos Diva och jag måste ju se hur de har det nu :P Tåget går kl 12. Innan det ska jag till arbetsförmedlingen också och få ett papper påskrivet.

Det här är en bra dag!
Det är föresten exakt två veckor kvar idag tills vi får hem lille plupp. Längtar!

Min helg

I fredags åkte vi till köpis när Rickard hade slutat. Köpte golv på Ikea till vår stora skrubb. Så nu är det fint golv där också. Var även in och tittade på nya Cubus butiken. Gud va fin den var. Jag blev lite avis ;) Sen åkte vi till Peter och Anna. Var där ett tag, sen fortsatte vi till pappa och Maria, där vi fick tacos. Hade mys där hela kvällen. Väldigt trevligt!

I lördags blev det jobb 12-17. Sen bar det av ner på Vero och umgås med Diva under stängningen. Provade även en klänning som jag nu har bestämt att jag ska ha på mamma och Thomas bröllop! När vi var klar där gick vi till Agnes. Var där ett tag, sen åkte jag hem. Hämtade Josefin på hennes utbildning och sen gick vi till Pizza House där Agnes, Diva och Virran var. Kvällen spenderades med dem. Vi tittade på Robinson. Sen åkte vi ner på crusingen en sväng. Jag hatar crusing egentligen.. Men men. Efter det fortsatte jag och Josefin till Danne som hade någon fest. Vi var dit och hejjade, sen bar det av hem till sängen.

Igår hade vi en mysig dag.. Vi var först till Älvkarleby och hälsade på Rickards faster och hennes familj. Sen var vi till Sundsvall också och hälsade på hunden. Lilla pluppen har blivit så stor nu :P Men tjockis är de allihopa fortfarande, även om våran är fläsko nr 1.. Hehe. Jättegullig! Och så har den endel skinn att växa i, allt bara hängde. :P Nu vill jag ha hem honom. Tack för namnförslagen föresten.

Idag ska jag jobba en kortis. 12-16.

Staffordshire bullterrier

Det är den här hunden vi ska köpa.. Alltså ingen ond kamphund :P
Den här texten är hämtad från Staffordshire Bullterrier klubbens hemsida www.ssbtk.nu

Staffordshire Bull Terrier är en hund som onekligen drar blickarna till sig. "Fulsnygg" är en åsikt som ofta hörs om den. De lustiga rosenöronen, det breda smilet och de oefterhärmliga rörelserna gör att man kommer på sig själv med att tänka: Ar den här hunden vacker eller är den möjligen tvärtom ful? Staffords har sina rötter i Black Country som ursprungligen är ett specifikt kolgruveområde, men numera ett samlingsnamn för de väldiga gruv- och industriområdena i och runt Birmingham, Staffordshire och Midlands. Dessa områden var oerhört tättbefolkade och barnrika och i sådana miljöer var det förstås ett krav att hundarna var absolut pålitliga och då inte minst mot barn. Inte för inte kallas de "The Nanny Dog" hemma i England. Varje ansats till aggressivitet mot människor ledde till att hundarna togs bort helt enkelt. Staffordshire Bull Terrier är alltså avlad för tillgivenhet och vänlighet och användningsområdet är sällskap och utställningar. På senare år märks allt fler Staffords också i agility och lydnadssammanhang.

Staffordshire Bull Terrier är en oerhört tillgiven och vänlig hund som finner sig väl tillrätta i alla miljöer. Genom sin låga, breda profil skiljer den sig från de andra "bull"raserna och upplevs aldrig hotande och det översvallande kroppsspråket, där alla kroppsdelar deltar, avväpnar den mötande omedelbart. Den är absolut pålitlig och även om ungarna slåss och leksakerna ryker i luften så är det under en Staffes värdighet att deltaga på annat sätt än att lägga sig i vägen. När det gäller att kela och kramas är dom fullfjädrade och om man inte aktar sig blir man tvättad ordentligt av deras rejäla tunga! Det är inte svårt att förstå smeknamnet "Nanny Dog".

Hundarna är mycket nyfikna av sig och mycket lättlärda om än något envisa. Minnet är utmärkt och det som en gång är inlärt sitter som berget. Staffordshire Bull Terrier är fysiskt mycket starka och tåliga men man måste se upp med deras stora förmåga att inte visa smärta eller obehag. Sträng kyla klaras inte så bra för den korta pälsen sätter vissa gränser, likaså är kallt strilande höstregn inget favorit-väder. Rasen har ingen specifik rassjukdom utan kan generellt sägas vara mycket frisk. Tikarna, grunden i all uppfödning,är utmärkta mammor med alla naturliga instinkter kvar. Sammanfattningsvis kan Staffords karaktäriseras som en särpräglad familjehund.


Mankhöjd: Önskvärd mankhöjd 35-41 cm.
 
Vikt: Hanhund 13-17 kg. Tik 11-15,5 kg








Namnförslag?

Fredag

Jag måste tydligen börja med att förklara att den förra rubriken inte var något dumt menat. Det var en grej som bara en fattade och ni som inte fattade behövde inte bry sig om den. Men förlåt om någon tog illa upp..

Jag är uppe med tuppen idag igen. Vaknade när Rickard åkte till jobbet kl 7.
Igår ringde Nette vid halv 11 och frågae om jag kunde komma och jobba. Så det blev till att åka ner till Cubbe och jobba 12-19.30. Skönt!! :) Johannes kom hit igår när jag slutat. Vi åkte till Helges och tittade på den där sångtävlingen som var. Vi åkte ganska snabbt därifrån.. Tog med oss Ingrid hem. Så vi var dubbelt så många här inatt än vad vi brukar. :P Trevligt.


På dagens schema står städning.



Allergiattack är något sött

Det gick bra att jobba. Fick även nya schemat till sommaren.. Det var inte så mycket tider som jag trodde och hade hoppats på :( Men jag får försöka se det positivt: Jag får vara ledig lite i sommar och sola och bada. Det gjorde jag inget förra sommaren.. Och så kan jag och Rickard kanske hitta på något mysigt. Jag kan få vara hemma med lilla voffsen också (som forfarande inte fått något namn..) Ja.. Positivt får det bli!

Älskar min lilla goseponk. Han finns alltid där..
Jag hjärta Rickard.

Första gången på länge

Var en sväng till Sthlm när Rickard hade slutat igår. Var dit med Johan och Bella. Trevligt :)

Idag ska jag jobba. Första gången på läänge. Men det är bara en kortis. 16-19. Det ska bli skön iaf, att känna att man gör lite nytta. Sen ska jag jobba på lördag också 12-17. Annars är det bara lugnt.

Ska ut och gå en sväng nu med Johan. I solskenet :)

Jag är faktiskt lite besviken.

Deppar-dag

Ja idag är det en sån där tråkig deppardag igen.. De kommer och går de där dagarna. Och nu är den här igen. Hoppas den inte är här för att stanna :P.. Man lever ett väldigt bra liv - nästan perfekt. Och ändå blir man depp och klagar och gnäller. Tänk hur många som har det värre liksom? Och vad har jag att klaga och gnälla över egentligen? Nej skärpning. Nu ska jag ta fram min "The Secret"-bok och läsa några kapitel. Den boken är bäst.


Fragment av den stora hemligheten har funnits tillgänglig i många berättartraditioner, i litteraturen, inom religionen och filosofier i århundraden. Nu finns för första gången alla pusselbitar samlade i en bok som kan vara livsavgörande för den som tar in budskapet. The Secret – Hemligheten innehåller praktisk kunskap som gör att läsaren får en större förståelse för och insikt om hur man blir mästaren i sitt eget liv.

I boken lär man sig att tillämpa The Secret på alla sätt i livet, vare sig det handlar om hälsa, relationer, lycka, yrkeslivet eller pengar, och dessutom i samspelet med andra i världen. Budskapet handlar om att återupptäcka den dolda, outnyttjade kraften i sitt inre och den vetskapen för med sig glädje på alla områden i ens liv.

The Secret innehåller visdom från samtida lärare och inspiratörer – kvinnor och män som är läkare och medicinare, psykologer, historiker, teologer och vetenskapsmän, samt ledande inom näringsliv och ekonomi – som har använt sig av hemligheten för att uppnå hälsa, välbefinnande och lycka. Genom att börja tillämpa kunskapen i The Secret visar de hur sjukdomar kan botas, hur man kan uppnå bättre levnadsstandard, bemästra hinder och begränsningar, samt nå dit många vanligtvis anser vara omöjligt – sina drömmars mål. Boken är svaret på vad många hoppas på – ett skifte på vilket sätt människor i hela världen tänker, går från ord till handling och därtill bemöter varandra.
 


Jag blev iaf väldigt nöjd med mitt hår igår. Marie la i båda ljusa och mörka slingor. Och så sparde hon en del av mitt naturliga hår också. Det blev jättebra! Håret klipptes även en aning, det var väldigt slitet!
Marie är så trevlig. Henne kan jag rekommendera att gå till. Hon gör håret fint och man får en trevlig stund när man är där. De hade för övrigt köpt en hundvalp. 9 veckor. Den var huur söööt som helst.. Jag längtar efter våra nu!!







Nu ska deppet bort.

Ny vecka

Ja nu är långhelgen avklarad. Den har varit helt toppen! :) Men ush vad stökigt det blir här hemma.. Jag fattar inte hur det går till :S.. Jag har något att göra idag iaf.. Ska även ut till Hedesunda på eftermiddagen och fixa håret hos Marie. VÄLBEHÖVLIGT! Halva mitt hår är en stor utväxt..

Jag och Josefin var iaf ut i lördags. På Goya. Hade huur kul som helst faktiskt.. Det blir hon och jag ensamma i fortsättningen.. Haha. Men det började lukta så sjukt mycket skit där inne. Vet inte vad det kom ifrån. Det måste ha blivit något fel på avloppet eller så. Alla gick typ ut ett tag. Så äckligt! Men iaf.. Sjukt rolig kväll med systeryster. Det blev sent i säng också.. Och det kändes av igår. Vi var skitslö allihop.
Men vid halv 5 skjutsade vi iaf Josefin till tåget i Skutskär. Gu vad svårt det var att hitta "tågstationen" där. Men i sista sekunden kom hon på som tur var.

Kvällen spenderades bara med älsklingen, chips, popcorn och en film. Valkyria. Den då de försöker ha ihjäl Hitler. En sann historia. Synd bara att de inte lyckades!

Nu är det frukost, diska, städa nästa..



En bild från i lördags.. Haha som jag sagt tidigare. Jag hatar vimmelfotografer.
 (Men som ni ser gör inte Josefin det.) Haha rolig bild iaf.



1a maj

Vi hade trevligt igår.. Jag och Josefin åkte till Pappa och spelade brännboll där och grillade. Det var jättemycket folk där faktiskt :) Tyvärr är jag kass på brännboll, men det var roligt ändå..
Sen åkte vi till Simonssons och hälsade på en sväng. Trevligt! Det är ju inte alltför ofta man träffar dem nu för tiden.. Saknar dem faktiskt lite.. :P

Vid 9-tiden åkte vi fram till Simon (som bor i Peters stora hus nu).. Där var det en hel del folk. Vi spelade lite spel och socialade. Vi blev kvar där till 2-tiden då vi begav oss hem och sov. Trevlig kväll!


Nu ska jag och Joppla fram till mamsen och ut i solen och steka!
ÄLSKAR SOLSKEN!!!

RSS 2.0