Bästa sällskapet!

Ok jag kanske jinxade det lite... Men vi har haft det mysigt jag och Eddi (och Johan på kvällarna). Igår åkte vi hem till Harkis en sväng för att packa kläder och grejer. Imorse hade jag läkarbesök (tycker mer och mer om bästa Bosse) och väl tillbaka i East har jag skruvat klädställningar och packat upp alla kläder. Sen har jag fortsatt chilla. Johan kom hem tidigt idag för en gångs skull (innan 17) så vi har hunnit med några avsnitt Suits. Jag har försökt få in honom i Suits tidigare (jag själv har sett den rakt igenom.. twice) men det har varit svårt. Jag absolut älskar den serien! Jag skulle nästan vilja påstå att om det är en serie man ska titta på så är det Suits. Men nu är även han fast! Jag tror nästan att Johan har en lika stor crush på Harvey som jag har, haha.. Nu blir det duschen, sängen och ännu ett avsnitt Suits.  Serier i sängen är tametusan underskattat. 


(Btw, när ska jag lära mig att sluta överkonsumera parenteser?)


Nu vänder det!

Jag vill inte jinxa det här nu men för första gången på typ 1,5 månad mår jag helt ok. Smärtan är hanterbar och jag börjar få lite hopp igen. Det kan vända snabbt men just nu mår jag ganska bra och det tänker jag njuta av. Jag kan dock ha gjort största tabben för jag drog ut på en 8 km promenad nu på förmiddagen. Jag har inte rört mig mer än någon ynka km på hur länge som helst så det var skönt att äntligen få traska på lite.. Det blir ju oftast värre efter för mycket ansträngning, men resten av dagen får bli soffläge och som jag njöt under promenaden. Så värt det! 


En timmes strandhäng!

Man älskar ju när man får utslag över hela bröstet.. Det kom några stycken för kanske en månad sedan men nu är det värre än värst. De kliar massor! Men det finns större problem. 


Annars har vi haft en mysig dag i stugan. Vi har firat mors dag lite med fika på stranden. På fm kom köparna förbi vid huset på en liten förmiddagsfika och herregud så go familj de är. Jag vill typ bo kvar med dom i huset, haha. 

Nu är vi back in East! Nästa helg blir det all in flytt. 


Myshelg!

Igår blev det premiärdopp för killarna! Jag höll mig på land...

Mot eftermiddagen åkte vi hemåt igen och förberedde grillning med Musch och Matti. 

Idag har vi hunnit med jordgubbsfrulle och lite häng ute. Nu åkte precis Elli hem. Snart kommer köparna hit och ska mäta lite och sen blir det stugan igen. Vi har haft en supermysig helg med världens bästa 7-åring! 


Mattorna är på plats och Elli är på besök!

Golvet är klart!! Det blev så himla fint! Älskar vårt hallgolv. Tack Viktor för hjälpen! 

På em åkte jag och hämtade upp Elliot på fritids. Han ska vara hos oss hela helgen, så mysigt! Han har varit efterlängtad! 


Vi spelade kubb, var ner till stranden, fikade med alla (det var fullt hus i stugan igår), hade spiktävling och massa brottningsmatch på gräsmattan. 

När vi kom hem till Harkis åt vi grillat och kollade på en film. Man hade hängt med i filmen även om man kollade bort hela filmen för Elliot pratade konstant om alla superhhältar och berättade in i minsta detalj vad som hände varje sekund.

Elli fick välja glas och då blev de dessa med sugrör. Är det fredagskväll så är det! 


Dagens tävling!

Världens bästa brors kom på spontanbesök ända från Sthlm idag. Så mysigt! Vi satt och slappade bara och så hade han med sig pizza till middag. 


Det står alltså tre pizzor och en kebabrulle till tre pers på bordet, why?
1. Engagen köpte en egen pizza till Edward. 
2. Engagen var så hungrig så han ville äta både en pizza och en kebabrulle.
3. Engagen ville vaska en pizza för han hade för mycket para på kontot.
4. Engagen har en låtsaskompis som heter Molgan som han gör allt för. Äter Engagen pizza ska Molgan ha pizza.
5. Engagen glömde att hans syster var glutenintolerant så hon fick snällt åka och köpa sin egna pizza. 

Världens bästa killar, alla kategorier ❤️


Spackling!

Idag har vi haft bästa Viktor på jobb-besök i stugan. Han har flytspacklat (?) allt och förberett för mattorna imorgon. Så imorgon kommer han tillbaka och lägger mattorna. Förhoppningsvis hinner allt bli klart! Can't wait!


Precis när han skulle börja flytspackla så hittade vi på trägolv under alla skivor i alla rum utom köket. Vi blev sugen på stt ta fram och fixa till det, men vi känner inte att vi hinner det. Nästa helg börjar vi flytta och vi behöver någonstans att göra av alla grejer så det fick bli matta igen nu överallt! 


Bästa soppan!

Det absolut bästa med privatkock hemma är att man får beställa vad man vill till middag och det blir svingott precis jämt. Jag har varit sugen på musslor i flera veckor så ikväll blev det fisk och skaldjurssoppa till middag. Så. Galet. God. 

Vad gjorde man innan poddar? Jag har nog lyssnat på de flesta men P3 dokumentär, rättegångspodden och P1 dokumentär är mina favoriter. Och såklart P3 serie: De dödas röster.. Om ni inte tagit till er av mitt råd att lyssna på den alla gånger jag tipsat om den innan så gör det NU! 


Fast det finns väl inget mer irriterande än en jobbig berättarröst. Jag förstår inte hur man kan komma på att bli radiopratare med tröttaste rösten ever.. Jag har extremt lätt för att reta upp mig på röster/ljud på poddar och Johan hinner ofta tröttna på att hitta en som passar när vi ska lyssna på podd tillsammans, haha. Någon läspar, någon gnisslar när de pratar, någon har extremt vassa S, någon gör sig till och försöker att få allt att låta så himla spännande (Mordpodden är värst!).. Tacka vet jag Emma Janke på P3 dokumentär! Henne kan man alltid lita på.


Kiddo!

Det blev grillat till middag. Det är allt jag har att säga om den här dagen.. Och att boyfriend av misstag rakade av sig allt skägg. Trimmern blev felinställd och helt plötsligt var allt bara borta. Det här är första gången jag ser honom utan skägg och det positiva är väl att han möjligtvis passar min ålderskategori lite bättre nu utseendemässigt, haha.. Meen jag är en sån där typisk skäggstubbs-tjej, I just love it so much! Så boyfriend, vi hörs om några dagar! 



Storsjön!

Vi packade på släpvagnen med en del grejer ifrån uthusen som ska med till Östhammar innan vi åkte till stugan idag. Skönt att börja plocka lite så det inte blir kaos sista helgen (vilket det förmodligen kommer bli ändå).. 


Jag målade en del och Johan primade alla golv så de ska vara redo för nya mattor på torsdag!

Vi åkte hemåt vid 17-tiden. Tömde släpvagnen, åt thaimat till middag och nu sitter vi spända och tittar på VM-finalen. Spännande! Hoppas, hoppas på vinst! Sjukt tråkigt när det blir mål på en skit-utvisning, men vad ska man göra. 

Edward älskar att vara nere på stranden. Varje gång vi kommer till stugan så springer han mot stranden och vill gå ner dit och busa. Han älskar verkligen stugan. Det kommer bli mysiga somrar där framöver! 


Bad girl!

Igår morse åkte jag till stugan och mötte upp mami för lite mys (och målning). Mamma erbjöd sig att komma och hjälpa till fredag och lördag och det tackade vi för. Jag mådde verkligen sämre än sämst igår (extremt uttjatat att skriva men true story) så mot eftermiddagen när det var tänkt att vi skulle åka hem till Harkskär och mami skulle sova kvar hos oss så bara kände jag hur jag inte orkade det.. Att vara med människor när jag mår dåligt är det absolut värsta jag vet.. Mamma är ju alltid mamma och jag vet att jag kan vara precis som jag är med henne, men ibland är det jobbigast att vara med de närmsta, som mami, för att jag vet att mamma mår dåligt av att se mig må dåligt och då kan jag liksom inte "slappna av". När jag inte orkar hålla fasaden uppe, det är då jag går i ide och stänger in mig ifrån mänskligheten. Och igår kväll var en sån kväll.. Jag mådde dåligt hela bilresan (och hela kvällen också för den delen) för att jag inte lät mamma följa med hem men nu blev det så och jag vet att mami förstår. Men dåligt samvete är ett ständigt gnagande faktum när man är sjuk och mår dåligt. Jag är inte en bra människa alla gånger. Jag känner ständigt att jag hade kunnat vara bättre, trevligare, mer engagerad, smidigare, roligare, mer omtänksam och uppåt än vad jag är och det mår jag svindåligt över men vissa dagar orkar man liksom inte ens tänka på andra och på att vara en bra människa utan då är det fokus på att "överleva" dagen typ.. 


När jag kom hem igår däckade jag i sängen. Vid 19-tiden kom Johan hem. Då blev det pizza och film i soffan.. 

Imorse vaknade vi som vanligt vid 6. Vi låg kvar och drog oss till 8, åt nybakta scones till frukost och sen åkte vi till stugan. Där hade mamma rensat, tömt och styrt upp massa och det var bara att börja med att riva mattor direkt. Superskönt och guld värt! Tack tack tack! 

Matti och Johan har rivit upp alla mattor idag och mami har målat massor. Jag har målat litegrann också. Sjukt vad mycket som hunnits med de här två dagarna. Tack bästa mami och Matti för hjälpen! 

Pappa och Maria kom förbi och bjöd på fika innan vi skulle åka hemåt. Trevligt med besök! 

Nu är luckorna på plats. Jag är inte alls nöjd med färgen men nu får de vara såhär tills vidare.. Det är typ samma färg när man håller den mot tapeten på väggen men sen när de kom upp på plats såg de nästan lila ut. Men men.. Med ny bänkskiva och allt blir det kanske bra. Vi satte tillbaka gamla knopparna. Vi får se om vi köper andra eller om vi kör på dessa. Det är ju lite roligt att någonting får stanna kvar ifrån den "gamla" stugan så tills vidare blir det bra.


God natt blågen. 


Bushunden!

Well hell is still around.. MEN vilken fantastiskt väder vi haft idag!! Sjukt härligt med värme, äntligen! Trots att solen har kommit och gått så har det ju varit sommarvärme i luften. Underbart! Edward älskar att det äntligen är så varmt så att dörren kan stå öppen hela dagarna. Friheten att kunna gå ut och in som han vill, när han vill det, är härligt. 


Vi har gjort same, same även idag som typ alltid dessa dåliga dagar. Hängt ute, hängt inne, gått en skogsrunda, busat med Edwards boll som han absolut älskar, tittat på en film, sovit lite, läst.. 

Nu är det bara att ladda upp för en helg i stugan och hoppas på att jag pallar att köra på lite grann iaf. Vi måste hinna riva upp alla golv (mattorna) i helgen eftersom Victor kommer torsdag-fredag och lägger in de nya mattorna! 


Veterinär och middag!

Igår var jag och Eddi till veterinären igen. De håller på utreder om/vad han är allergisk mot. Vi har ju provat det mesta och kommit fram till att det måste vara något "utvändigt" som han reagerar på och inte mat etc. Han är supertorr i huden och kliar mycket så det vore skönt för honom om han fick slippa det snart! 


Vi går hos Eksell i Örbyhus och det är den bästa veterinären jag varit till. Seriösa, personliga, duktiga, gulliga med djuren och billiga. Vi har betalat typ 1/4 av vad det kostar hos veterinärerna vi gått hos innan (Distriktsveterinärerna i Valbo och veterinärerna vid GDG) och jag har redan mer förtroende för Eksell. När de exempelvis skulle ta ett "öroninflammations-test" med en tops gav de Eddi lugnande i två omgångar i Valbo och hela besöket tog 2 h. I Örbyhus höll de i honom, tryckte in topsen i örat på Eddi och det var klart på 10 sek.. No biggie! Det känns som att han led mindre av det (även om han tycker det är obehagligt) än att bli halvt nedsövd för ett litet topstest.
Jaja. Supertips om ni behöver en bra veterinär! De vann även pris för bästa veterinärklinik i Sverige nyligen, kul! 

Igår kväll var vi ut och åt här i East på Sjökrogen (?) med Elservice. Det var god mat och vi hade det trevligt. Det är en kille som har slutat så nu är de bara fyra totalt.. De letade ny elektriker redan innan (men tydligen är det svårt att hitta elektriker som är bra/självgående) så nu har det verkligen varit lite kris. Både Johan och Christer jobbar massor för att hinna med. 12 h arbetsdag är det nya standard och helst 15 h typ.. Han är duktig som jobbar och sliter! I helgen får han vila (eller inte, golvmattorna ska rivas i stugan och så måste vi börja tömma alla uthus i Harkskär). 

Johan ser dyng ut men för en gångs skull så dricker han alkoholfritt. Haha! Det var ju faktiskt bara onsdag..


När vi kom hem tittade vi på GWs mord och även sista delen i Kevinfallet. Stackars killar.. Det verkar ju verkligen inte vara dom som gjort det (de har ju iaf inte fått något erkännande och det finns inga som helst bevis). Tänk om det är så att de är oskyldiga och poliserna har förstört hela deras liv utan några som helst grunder för det. Förhörsledaren fick ju iaf sina minuter i rampljuset för "väl utförd utredning" när han "löste" mordet. Skönt att det kommer fram nu att så inte alls var fallet även om det är 20 år för sent.. Det var ju en katastrofutredning!! Jag läste någonstans att de ska ta upp fallet igen? Spännande att se vad de kommer fram till. 


Värvet: Fredrik Eklund

Jag har hängt ute på en filt idag och lyssnat på massa poddar och läst bok. Härligt att vi har en hel sommar framför oss. 


Värvet: Fredrik Eklund. Jag har sån hatkärlek till den mannen alltså.. Han är ju extremt framgångsrik och det är otroligt imponerande hur långt han lyckats ta sig och hur mycket han presterat, men han är såklart också väldigt speciell. Jag har precis lyssnat på en extremt jobbig intervju med honom i Värvet där hatkärleken tog över lite extra. Man är ju liksom otroligt imponerad av hans framgång men han typ medvetet missförstår/ifrågasätter allt Kristoffer säger och det känns lite diva deluxe. Men men, han är ju Fredrik Eklund. 


I20

Nu har vi hämtat hem vår lilla Sigge. Välkommen till familjen! Det var världens goaste bilförsäljare som hjälpte oss med köpet (Peter på RA Motor i Uppsala). Älskar när rätt person är på rätt ställe. 


Petitesser!

Köksluckorna och lådfronterna är äntligen färdigmålade. Det blev inte riktigt samma färg (typiskt!) men det kanske ser bra ut när det kommer upp.. Tapeten och luckorna kommer ju inte vara så här nära varandra någonstans så förhoppningsvis ser man inte nyansskillnaden när det blir en vit ram emellan överallt. Vi håller tummarna på det! 


Annars då? Edward har hittat en ny pinne till sin samling under våran korta skogsrunda (den är 2 km och jag går i samma tempo som en snigel så att kalla det promenad känns inte ok) och jag har städat här hemma. Det händer inte så mycket med andra ord.. Nu blir det soffan och viloläge tills det är dags att åka mot Uppis! 


Tröttmössan!

God morgon! 


Ny vecka och jag hoppas att det kan vända snart så jag får må lite bättre.. 

Han är faktiskt ganska mysig att vakna bredvid den här lilla korven. Så länge han kommer nära för att han vill det så är allt lugnt! Sötare face får man leta efter.

Ikväll ska vi hämta nya bilen Sigge. Det blir kul! 


tummen upp!

Jag somnade i soffan.. Nu har de bäddat ner mig i min säng och jag tänkte sova vidare. Tack gänget för en mysig dag! ❤️


Mini max ruset!

Idag har vi varit på Mini Max Ruset i Regementsparken i Gävle. Mattis systers barn skulle springa så vi åkte dit och hejade på. 

Efter loppet köpte jag, Musch och Matti med oss pizza och åkte ut till oss en sväng. Behövde tömma brevlådan och vattna lite blommor.. Nu är flytten nära! Det ska faktiskt bli skönt när allt är klart och man slipper åka fram och tillbaka hela tiden.. Det är ju redan sålt liksom så det ska bli skönt när vi är ur och redo för nästa (även om vi älskar huset, Harkskär och att vara där!) 

Ikväll har vi kollat på del 2 av Kevin-fallet och en till dokumentär om Fritzl (?). Vilken sjuk människa!! Nu har vi precis ätit tacos och sitter bänkade framför Eurovision med en enorm godisskål. Det blir mysigt med sleepover! 


Hoppas ni alla har en fin helg!


M&M

I förmiddags bjöds det på frukost i Furuvik när jag och Eddi kom dit. Det blir mysigt med M&M häng idag. 


Jag har precis sålt in Fallet Kevin-dokumentären på SVT till Musch och Matti så vi har kollat på första avsnittet nu. Jag har sett båda de två avsnitten som är ute redan men jag kan kolla igen, sjukt intressant. Hur kan det vara så sjukt spännande med mord och utredningar? Älskart. 


Solig fredag!

Igår var boyfriend hemma från jobbet redan innan 17.. Det händer typ aldrig. Vi hann med middag ute i solen och massa bus med Eddi innan vi gick in och bara myste hemma. "Sista kvällen tillsammans nu på ett tag" sa Johan igår kväll och som jag skrattade. Fast det stämmer ju, vi ska ju faktiskt vara ifrån varandra ett dygn nu. Hur ska det gå? Haha! ❤️


Samlaren!

Han som samlar på pinnar och lägger alla sina saker samlade på gården.. Han hittar en ny, fin pinne varje gång man är ute i skogen som han bara måste ta med sig hem.. 


Jag har varit precis död i två dagar.. Jag har målat köksluckor but that's it. Resten av tiden har jag spenderat i sängen med filmer, serier, böcker och sömn. Edward har legat bredvid mig i sängen för det mesta, som om han liksom förstått att jag inte varit helt hundra. Annars ligger han ju liksom helst så långt ifrån en som möjligt.. 

Fredag och helg. Johan ska iväg och fiska med lite kompisar ett dygn i helgen så jag tänkte åka och mysa med Musch (och lite med Matti) imorgon. Men först friday night med BF ❤️


Bedtime!

Jag gjorde ett ryck med grundfärgen även på framsidan av skåpluckorna nu på morgonen. Nu är allt grundat så nästa steg blir att måla med "riktiga" färgen. Spännande att se hur det blir! 


Dagens plan i övrigt: överleva.
Nu tänkte jag bädda ner mig i sängen igen framför en film. Förhoppningsvis kunna sova lite också.. Edward blev lite sur att han blev snuvad på sin ordinarie sovmorgon imorse (såklart skulle han med mig ut när jag gick ut även om han var så trött så ögonen gick i kors) men han får ta igen den nu. Han har såna sjuka rutiner denna lilla hund och han är otroligt förutsägbar. Man liksom vet vad han ska göra innan han ens vet det själv. Sötaste lilla vovve! 

Hoppas ni får en fin dag! 


Läkarlistan!

Ush vad jag är trött på det här med smärta och sömn (eller snarare bristen på sömn). Jag hatar att jag inte kan sova. Man blir ju helt slutkörd av all smärta bara som det är och att jag dessutom knappt sovit de senaste fyra nätterna gör ju inte saken bättre. 


De ringde från avdelningen igår och ville att jag skulle komma in på en snabbkoll eftersom jag varit sämre en tid igen så jag fick tid och var där igår kl 14. Min bästa "extraläkare" Adhraa har slutat och det sög ju (kanske Gävle sjukhus största förlust någonsin). Men jag fick träffa Bosse och han är också riktigt bra. Jag har en lång lista i 'anteckningar' på alla läkare jag träffat de senaste åren där jag betygsatt alla, såklart inte som personer utan som de proffesionella läkare de är (förmodligen inte helt pk ändå men det underlättar).. Egentligen är de väl bara de riktigt bra och de dåliga som jag lägger på minnet men det är skönt att kunna placera dem när de blir så himla många. Såklart är ju detta bara utifrån mina egna erfarenheter och jag dömer aldrig ut någon helt efter ett besök även om det skulle vara dåligt.. Tex. så var jag inte alls nöjd med Bo i början men nu gillar jag honom skarpt så det kan ju såklart ändras.. 

Amini är den värsta människan jag träffat i hela mitt liv. Vilken idiot. Jag anmälde honom faktiskt för han borde aldrig få sätta sin fot på ett sjukhus som läkare någonsin igen. Tack och lov har jag aldrig behövt träffa honom efter det men han skulle jag aldrig gå till. Han kan jag verkligen varna för. I övrigt så är de flesta godkända och mer därtill. Oftast så är det de man bara träffar snabbt (typ på akuten innan inläggning, jour, rond eller de man pratar med på telefonen) som är de värsta och de är inte med på min lilla lista. Bara de som jag verkligen "haft att göra med" är med! 


Så då har ni fått en snabbkurs i bra/dåliga läkare. Ni blev nog inte så mycket klokare men summan av detta inlägg blir väl egentligen: Se upp för Amini, i övrigt är det fritt fram att gå till vilken som helst! Ish


Sigge

Jag tror att Johan vann vårt bildilemma.. Min Beetle -00 för 25' som jag hade som första förslag dög ju inte för det var för gammalt. Nästa steg/prisklass blev en Mini Cooper -14 för 90'. Men då började Johan titta på helt nya bilar i de lite "billigare" märkena istället och då hittade vi en liten fin bil som vi båda gillade. Det blev en sväng in till Uppis idag för att provköra. Igår kväll när vi pratade om bil bestämde vi oss för att vi kanske klarar oss med en bil ändå och att vi skulle avvakta tills vidare, men så tänkte vi att vi kunde åka och provköra iaf.. och så vips hade vi köpt den. Vi fick dock inte med den idag för de skulle ställa på den/fixa nummerplåt/registrera den och greja så vi får hämta vår lilla vita pärla nästa vecka. Jag vet inte vart det här hände; från att jag tog upp det lite smått första gången förrförra veckan om att vi kanske borde ha en skruttig liten extrabil som reserv, till att köpa en spritt ny årsmodell -18. Meen.. det är ju 5 års nybilsgaranti så man slipper ju tänka och förhoppningsvis slipper vi massa strul nu när den är ny. Det är ju svinskönt! Kul med ny bil (även om den förmodligen kommer stå mest eftersom Sara för alltid kommer vara favvobilen). 


Såå.. Vad tror ni om Sigge? Sara och Sigge är väl fint ihop?

Lilla provkörningen! 

"Varför ser du missnöjd ut?" frågade jag efter kortet när jag såg hans min.
"Va? Missnöjd? Jag försöker ju se cool ut!" 
Haha! Sötboyfriend. My bad, du ser svincool ut.


Pain and paint!

Jag har knappt sovit något inatt heller.. Skitsjukdom. Egentligen ville jag bara ligga kvar i sängen imorse och dra täcket över huvudet och inte gå upp förrän det vänder till det bättre men psyket klarade inte av det idag helt enkelt. Älskar när kroppen vill en sak och huvudet något helt annat.... Jag behövde iaf göra något och tänka på annat även om kroppen skriker efter vila och magen skriker efter liggande position. 


Så jag åkte och köpte roller, penslar och sånt som behövdes till köksmålningen. Sen öppnade jag upp min alldeles egna lilla kökslackering. Jag skrubbade rent allt, målartvättade och grundade lådorna och ena sidan på köksluckorna. Tanken är att de ska bli samma färg som kökstapeten sen (typ grå-beige) men detta är alltså häftgrunden.. Det blir nog grymt! Hoppas bara att de lyckades blanda till rätt färg så det blir precis lika som tapeten. Det finns inget fulare än när det är nästan lika fast ändå inte. Vi hoppas att Nordsjö färg i Östhammar vet vad dom gör. 


Umami fries!

Här har ni lycka i en liten låda.. Så himla god. Som ni kanske förstått så gick det sådär med mitt nya nyttiga liv. Jag får satsa på beach 2018 istället för till den här sommaren kommer jag aldrig hinna styra upp mig själv. Äh. Det löser sig.

Jag somnade 4.30 inatt/imorse pga en painy natt och sen vaknade vi strax efter 6 som vanligt.. Men det är lite skönt att vakna tidigt också, då behöver man inte stressa upp och igång. Vi låg kvar i sängen och drog oss ett tag innan det var dags för årets första jordgubbsfrukost. Vid 9-tiden drog vi oss iväg mot stugan. 


Trots endast två timmars sömn inatt så har jag varit ganska pigg idag. Jag har målat, målat, målat och Johan har kaklat i köket. I veckan ska jag måla om köksluckor. Vi tänkte lämna in dem på lackering men vi fick en offert på närmare 8000 kr för endast lackering, plus spackling och annan fix, och vi tyckte helt enkelt inte att det var värt det. 12 luckor och 9 lådfronter kan vi isf måla själva och göra något roligare för tusenlapparna som blir över. 


Här är resultatet efter dagens kakling. 


Moviestar!

Ni vet att my boyfriend är bra på det mesta men nu kan han lägga till ännu en grej på sitt cv, nämligen skådespelare! Haha! De håller på spelar in en tv-serie i Öregrund och det kunde man ju bara inte missa tyckte han.. Han träffade av en slump på hon som castar till serien och då slänge han ur sig att han skulle vilja vara med, och så blev det. Han är bara statist så han har inga repliker eller så (även om alla vi runt omkring honom låter han tro att han är nya Persbrandt) men det är ju bara så sjukt kul att han gjorde det. Han har varit med vid tre inspelningstillfällen och idag var sista. Från början var det bara för att jag har varit med i några filmer som statist och då skulle minsann han också vara det men jag tror att han har haft roligt de här dagarna. 


Detta gjorde att vi blev kvar i East tills idag. När han var klar med sitt "shoot" (?) (han tycker att det är extremt roligt att få använda alla uttryck som littlesis Josefin använder i sitt worki, haha) så var vi och köpte mer färg och bestämde mattor till stugan i East innan vi åkte mot Gävle. Vi kom hem till Harkis vid 13-tiden. Det blev en hemmadag idag. Bara slapp i soffan hela dagen typ.. Jag får ju sånt ofta men Johan behövde nog en ledig heldag utan jobb, rust, fix och sånt. Skönt med massa mys bara! ❤️

Det blev en sen middag för våran del. Otroligt god sås! Helt underbar! 
Imorgon blir det stugan.


Grillat och utemiddag!

Ikväll blev det grillat till middag hos svärisarna. Sjukt gott och sjukt härlig vår/sommarkänsla att kunna sitta ute och äta. Johans bror och Camilla kom också förbi på middagen. Trevligt! 


Jag är som vanligt sliten as fuck så vi tänkte köra sänghäng och titta på film nu. Johan ska upp kl 5 imorgon så han klagar inte över att komma i säng i tid.. 

Jag gjorde supertabbe imorse.. Jag brukar alltid vakna när Johans larm ringer vid 6.20, tar morningpillsen och så småslumrar jag tills han åker en halvtimme senare. När han åker brukar jag känna mig pigg och vakna till riktigt även om jag brukar ligga kvar i sängen tills runt 8 (ungefär då brukar mina pills ha kickat så jag är redo att gå upp). Men imorse var det helt omöjligt att vakna. Jag vaknade till när Johan pussade mig hejdå, somnade om, vaknade vid 8, kunde knappt få upp ögonen för jag var så galet trött, somnade om igen och så pågick det tills 10.30 (!). Jag vet inte när jag sov så länge senast. Jag fattade inte vad tusan som var fel just idag men sen insåg jag att jag hade tagit mina kvällspiller och inte mina morningpills.. Så jag var halvt död hela förmiddagen. Några av kvällspillsen är en annan sorts smärtmedicin som man ska sova bättre på och jo tack, om jag sov. Ibland blir jag svintrött av dem och ibland känner jag inte av dem alls. Sjukt hur det kan vara så olika. Så jag har haft en seg dag idag. Inte mig emot, skönt att kunna sova bort lite..


Jaja! Trevlig helg på er allesammans. 


Insändare!

När man läser morgontidningen på nätet och känner igen sig själv och helt plötsligt inser jag att det är littlesis som har skrivit en insändare om mig och min sjukdom...  


Tack bästa för all stöttning och för att du finns. Love you! ❤️

Klicka här för att komma till insändaren!

Bråkhunden!

Johan är verkligen Eddis favorit alla dagar i veckan.. På eftermiddagen blir han alldeles nipprig för att han vet att Johan snart kommer hem från jobbet. När Johan kommer hem blir Eddi den lyckligaste på den här planeten men när jag kommer hem bryr han sig knappt. När Edward kommer upp i sängen på helgmornarna går han alltid till Johan och gosar in sig. På kvällen när Eddi lagt sig i soffan och ska sova går Johan och pussar på honom och säger god natt. När jag ska göra det så hinner jag knappt börja närma mig honom förrän han slänger sig ner ifrån soffan i ett tappert försök att slippa mamis godnattpuss. Om jag är inne hela dagen så vill Edward vara ute och igår när jag var ute hela dagen så vill han vara inne. Kul kille. MEN!! Imorse hände det. Han ålade sig upp ifrån fotänden och gosade in sig nära, nära. Det kanske vänder nu, haha. Älskade lilla bråkhund ❤️



Maggi!

Nu ska ni få det bästa tipset ni fått på länge.. Iaf till alla er som älskar soya lika mycket som mig. Denna sås 'Maggi' smakade jag första gången när vi var i Thailand för 1,5 år sedan.. Där åt alla den hela tiden till allt och jag blev beroende. Då kan ni förstå lyckan när jag hittade denna flaska när vi var och handlade hemma i Sverige ett tag efter resan. Och nu har Johan kommit på den briljanta idén att hälla denna på stekta ägg till frukost. Han tyckte det var gott, och han åt det några dagar men sen varierade han sig med annat men jag vill typ leva på det här resten av mitt liv. Så typiskt mig. Alltså det är så gott så jag dör. 


Vi hade bara en flarra i Harkskär så förra veckan när vi var i East så fick jag abstinens och ville äta stekta ägg med Maggi (två favoriter i en magisk kombination). Åkte till 4 affärer men det fanns inte att få tag på i hela Östhammar. Så i helgen tittade jag även på Ica Maxi i Gävle och inte heller dom hade. Paniken började sprida sig över att Sverige kanske hade slutat med denna fantastiska vara, men så står den där med en gloria ovanför sig när vi var på Willys i söndags. Så alltså är det bara Willys i Gävle jag hittat den på.. Den finnns säkert på fler ställen såklart men det är det enda stället jag sett den på. Löp och köp! Ni kommer inte ångra er. 

Jag har haft telefontid med en av mina läkare på fm också. Bästa! Så det är klart att det finns guldkorn även på Gävle sjukhus.. 


Denna lilla korv njuter något helt galet av detta fina väder. Så himla söt! Det blir nog en dag ute på en filt för vår del.


Tapetsering!

När smålänningarna åkt stannade Musch och Matti kvar några timmar extra. Vi hängde ute tills det började klia i fingrarna på Johan så då gick han och Matti in och tapetrseradr klart köket. Mormor och morfar kom förbi en sväng också och bjöd på fika. 

Nu är köket också färdigtapetserat. Det blir så himla fint! 

Det var sån himla fin utsikt när vi åkte hemåt. Vattnet var alldeles blått och stilla! Det tog emot att åka hemåt lite grann men snart är vi tillbaka. 

Hoppas ni alla haft en fin Valborg! 


Sunday funday!

Igår vaknade vi till ett helt fantastiskt vårväder! Vi åt frukost och sen begav vi oss mot stugan. Vi sköt lite på rust inne och satte oss ute och njöt i solen istället tills resten av gänget kom. Då grillade vi hamburgare till lunch och hängde i solen tills det var dags för smålänningarna att åka hemåt. Alltid lika tråkigt och tomt när de lämnar! 

Tack världens bästa gäng för världens bästa helg! ❤️ Det är som vanligt tråkigt att inte må bra och inte kunna njuta fullt ut av allt. Såna här gånger blir det liksom så himla tydligt att man är sjuk och jag hatar det! Men vi har haft en toppenhelg trots att mitt mående inte varit på topp. Ni är bäst allihopa! 


Valborg!

I söndags var det dags för mamis första riktiga predikan. Hon håller på pluggar till pastor och vi ville självklart vara där och se henne första gången. Mami blev så glad att vi kom till kyrkan så hon började storgrina när hon såg oss alla, haha. Söta lilla mami! 

Efter gudstjänsten bjöds det på lunch och hjälp vad gott det var. Det var någon kantarellomelett som var bland det godaste jag ätit. Och någon mangopanacotta.. Hade kunnat äta precis hur mycket som helst. Kyrkan kanske inte är så tokig ändå, haha. 

När vi var klar där åkte vi hem till mami. Där hängde vi ute i finvädret, körde krocketturnering och hade en grym dag i ett grymt väder. Sen delades vi in i lag och fixade middagen. 

När vi kände oss nöjda i Hääs drog vi till Furuvik och tittade på kase. Vi gick hem lagom till fyrverkerierna eftersom Eddi är så rädd så de fick vi titta på hemifrån.

Vi hängde hos M&M med hela gänget tills magen skrek efter att få komma hem och vila. En toppen Valborg! 


Första halvan av helgen!

Jag jag blivit världens sämsta bloggare.. Sorry återigen. Jag har inte mått så bra alls i helgen utan har haft svinont och den energin jag haft har jag lagt på att umgås så blågen fick vänta. Världens bästa smålänningar har varit hos oss hela helgen och fy tusan vilka fina människor de är! Vi har haft så galet kul och jag önskar att de kunde flytta lite närmare oss så vi kunde umgås oftare... ❤️

 
I fredags hade jag och Johan pizza/filmmys i soffan när vi kom hem till Harkskär. Smålänningarna har sovit hos M&M och de kom sent i fredags kväll så då höll vi oss hemma. 

I lördags var Johan iväg på en grej halva dagen i Öregrund så när jag vaknade kom brors och hämtade mig och sen åkte vi till Furuvik för att träffa smålänningarna äntligen. Vi fick frukost där och hängde där några timmar tills det var dags att åka mot oss för att titta på matchen. Vilken match. Tråkigt att det inte räckte hela vägen! 

Efter matchen åkte vi tillbaka till Furuvik där vi åt grillat och satt och pratade hela kvällen. Världens mysigaste kväll! Brors behövde som vanligt en liten stödvila men sen när det var dags för mig och Johan att åka hemåt så var han och Kasper redo för utgång så de släppte vi av i stan, haha. 


RSS 2.0