Makeover!

Nu fick jag nog och gick på ledig-frisör-jakt i stan. Trodde alla skulle vara fullbokade idag men jag lyckades få tag på en ledig frisör. Det blir ombre! Vi får se om jag blir nöjd.. Så länge utväxten försvinner är jag nöjd.







Långt hår!

Jag älskar min "nya" kortare frippa. Jag klippte ju av över 1 dm sist. Men man kan ju inte låta bli att sakna det långa håret jag har haft större delen av mitt liv när man tittar tillbaka på gamla (fjortis)bilder.







Vallfärden till Church Street!

Det är iaf inget tvivel om att det går bra för restaurangen Church Street. Så här ser det ut varje dag strax innan 17. Det är bara att försöka trycka sig igenom kön för att kunna ta sig in och hem vid den här tiden. Det finns både för- och nackdelar med att bo centralt. Men Eddi blir alltid lika glad när vi kommer ut och ser så mycket folk! 


Det blev som vi planerat idag. Jag har varit utanför lgh 2 ggr för att gå runt huset och rasta Eddi och resten av tiden har vi legat i soffan typ.. Vi har kollat på film och bara slappat. Det var välbehövligt med en sån dag idag! 


En kvinna som heter Evelina

Igår hade vi en otroligt mysig kväll! Eller dag också för den delen.. Jag, musch och mami var på bion om Ove. Vilken otroligt fin, sorglig och tänkvärd film! Jag kände på något sätt igen mig lite.. Jag är inte ens i närheten lika extrem och butter som honom (och jag har aldrig tänkt tanken att ta livet av mig) men på något sätt tyckte han ju att livet var lite orättvist. Han förlorade så mycket i sitt liv och jag tror att det var det som gjorde honom till den han var. Min största skräck är att bli bitter! Det är verkligen det sista jag vill, men jag tycker samtidigt att det är så himla svårt att bara skaka av sig allt hela tiden och fortsätta vara på topp. "Missade första kursen när jag började plugga pga operation så jag låg efter hela utbildningen, men det är väl ingen biggie". "Opererades ytterligare 3 ggr under skoltiden och missade ännu mer, men håll humöret uppe bara".  "Har haft så extremt ont de senaste åren att jag har spytt mer än vad man gör på en hel livstid, inte kunnat sova, inte kunnat träna, inte kunna gjort någonting. Men det gör ju inget". "Kan inte gå på toa varken ettan eller tvåan pga smärtor och varje litet toabesök är som knivhugg i magen. Vissa dagar vägrar kroppen helt så jag kan inte kissa förrän på kvällen och har då en otroligt uppsvälld mage med hela dagens pie, men det finns ju folk som har det värre". "Klarade fastighetsmäklarutbildningen i tid och fick drömjobbet, men sjukdomen satte krokben för mig och jag blev sjukskriven, men det är ju bara som det är". "Jag pluggade på ett år till hemifrån för att få ekonomexamen, gjorde slut med den jag trodde var mannen i mitt liv efter 5 år tillsammans, flyttade och var sjukare än någonsin, men det är bara att fortsätta hålla humöret uppe lite till". "Tog examen sommaren -15 som ekonom och fastighetsmäklare och var övertaggad på att börja jobba, men nej det går inte att jobba pga sjukdomen. Försök njuta av lite ledighet så blir det nog bra sen ska du se". "Du har borrelia också förresten. Man blir jättesjuk av det, och eftersom du inte har något immunförsvar, plus att du har endo, blir det otroligt svårt för dig att bli av med dessa sjukdomar eftersom de tar ut varandra hela tiden. Men vad gör det? Jag kan ju lika gärna ta en sjukdom till när jag ändå är igång. "Du har ju varit student i tre år och sen sjukskriven så du har ju inte tillgång till någon bra lön, men det kan väl vara bra att bli lite ödmjuk till att inte ha ett fett sparkonto?" "Det finns ju väldigt många bra läkare, men vi ger dig de dåliga så att du får kämpa dig fram i sjukvården varje dag, för what dosent' kill you only makes you stronger, right?" "Du tar mer mediciner än en cancerpatient, får inte köra bil, somnar ståendes, är helt avtrubbad, ständigt i en dimma och jag känner inte igen mig själv för fem öre, men det är ju ändå bra att mediciner finns".

Jag kämpar varje dag med att inte låta mig påverkas av allt negativt och dåligt i mitt liv. Jag kämpar vissa dagar för att ens ta mig upp ur sängen. Jag vill vara glad, positiv och ha drömmar och mål. Men det är så fruktansvärt svårt!! Det tar ju sån tid att få hjälp från sjukvården men nu står jag iaf på en kölista för att få komma in på ett program på akademiska i vår. Tills dess finns det inte så mycket att göra. Jag har fått tre saker att tänka på. 1. Försöka tappa ner medicinerna utifrån läkarens ordinationer. 2. Fortsätta röra på mig varje dag för att undvika att kroppen förfaller. 3. Göra saker jag tycker är roligt, för att hålla humöret uppe tills hjälpen kommer. Inte för mycket måsten utan mer vilja. 
Jag försöker att uppfylla deras önskemål.

Nu blev det visst ett långt inlägg om mig själv fast jag tänkte skriva om filmen och våran mysiga dag igår. Men filmen var bra. Jag tog en runda på stan efter bion. Sen åt vi gomiddag (torskgryta med räkor och musslor) jag och älsklingen, satte ihop Edwards nya bur till bilen, åkte och storhandlade, kollade på en film och åt massa god frukt doppad i choklad. Och så hade vi (jag) mobilförbud hela kvällen. Bara mys med varann! 

Igår bestämde vi att vi skulle göra nada idag. Det har varit så mycket över jul så idag skulle vi inte träffa någon och inte göra någonting. Vi får se om vi tröttnar eller om vi klarar det. Hoppas ni alla får en fin dag iaf! 







Bocken brann!

Natten till igår fick vi säga hejdå till vår kära bock. Hörs nästa jul! Jag tycker faktiskt att bocken ska brinna, fast efter jul såklart. Jag såg en film på när den brann upp, den var övertänd på några sekunder och sen var den nerbrunnen efter typ en minut. Helt sjukt vad snabbt det kan gå! 


Idag åker Musch och Matti iväg på sin 5-veckors resa. Vi kommer sakna er! Men först ska jag, mami och musch hinna med en bio; en man som heter Ove (?) tror jag den heter. 

Johan är ledig i mellandagarna men vi har inget särskilt inplanerat, bara massa mys! 


Annandagen!

Imorse vaknade vi 9.30 (!!!) båda två. Johan brukar vakna senast 7.30 i vanliga fall men det var skönt att sova ut lite. Idag har vi tagit en runda på stan och sedan var vi till köpis och tog en kik på mellandagsrean. Vi kom hem med en hel del fynd båda två! 

När plånkan var tom åkte vi ut till Hedesunda för att gratta pappas Maria som fyller år idag. Det bjöds på goda pajer och massa fika! 

Ikväll har vi varit på bio. Vi såg Joy! Tyvärr måste jag såga den totalt. Inte alls vad jag hade hoppats på! Men det var gott med poppis och chirre iaf, haha. 


Ääälskar min nya klocka!!!! ❤️❤️





Julen 2015!

Åh vilken mysig jul vi haft. Vi åkte till pappa efter Östhammar på julaftons morgonen. Där åt vi julfrukost och hade det jättemysigt. Kl 15 var det Kalle hos mamma med mormor och morfar och moster Karoline med familj. Efter det middag, julklappsleken, efterrätt och sen vid 20 åkte släkten hem så vi i "mammafamiljen" hade mys och julklappsutdelning. Vid 00-tiden gick vi ut och la oss. 

Imorse började vi juldagen med julotta kl 07. Så fint! Mamma, Amanda och Johanna sjöng solosånger alla tre. Så himla duktiga!! Sen blev det julottefika hos mormor (jag och brors sov i närmare 2 h så Johan fick sköta det sociala åt oss, haha). Vid 13 åkte vi till farmor på mat och julklappsbyte. 

Ikväll har vi legat utslagna i soffan. Vi tänkte titta på en film men somnade direkt. Nu gör vi försök 2 fast i sängen med paddan, men jag antar att det slutar som försök nr 1, haha! 

Jag är så himla tacksam över alla fina julklappar jag fått! Dock har den här julen varit lite annorlunda eftersom våran lilla syskonklan har saknat en medlem. Som du har varit saknad hela julen älskade sis. Men du har varit med oss i tankarna hela tiden ❤️

JULAFTON:














Alla killar i mamma-familjen fick en varsin lurvmössa av mami. Så söta karlar vi har i familjen! 


Jag fick en otroligt fin Michael Kors klocka av älsklingen. Jag blev superglad!!! ❤️



JULDAGEN:








Hoppas ni alla är nöjda med julen! God fortsättning och tack alla som varit inblandad i min jul för att ni än en gång har gjort julen helt magisk! 


Julafton!

GOD JUL!!!! 


Igår kväll firade vi julen med svärisarna och Johans bror med familj. Jättemysig kväll! Vi körde julklappsleken. För någon dag sedan sa Johan rätt som det var: "Jaa!! I år är vi ju två som tävlar för våran familj på julklappsleken. I alla år så har alla liksom varit två men jag har ju alltid varit själv men nu är det ju dubbelt så stor chans att vi vinner paket". Haha! Ingen tävlingsmänniska alls.. Och tror ni inte att vi lyckas vinna alla paket! Haha! 

Vi har sovit hos svärisarna inatt men nu är vi på väg till pappa i Hedesunda. Såå mysigt med jul! 






Sista julfixet!

Igår hade vi en mysig dag.. Amanda kom till mig vid 7 igår morse. Vi åt en mysig tomtegrötsfrukost och sen mötte vi upp brors och mami för att köpa de sista julklapparna. 




Igår kväll fixade jag och Johan köttbullarna till julafton hos mamma. Nu är alla julklappar inslagna, maten är fixad, lägenheten är städad, våran lilla minigran är pyntad och jag känner mig redo för julen! 






Sandviken!

Igår storstädade jag här hemma. Det är så himla skönt när det är gjort! Mot eftermiddagen åkte jag och Dolly till Lovisa som har flyttat till hus i Sandviken. Gu vad jag också längtar till hus! Jag fick snuffsa massa bebbe. Jag hade inte sett Lias sedan han var någon vecka gammal så nu var han enorm i jämförelse, haha. Men så söt!




Bästa brors är hemma!!

Idag kom brors och Felicia vid 11-tiden. Vi har varit till köpis några timmar och shoppat lite julkläder till Johan. Sen har vi kollat på film och bara myst alla fyra (eller 2 var vi väl som kollade, brors och Flisan sov typ hela filmen igenom).. Vid 19 var det middag hos Musch och Matti. En helt ok söndag! 








Igår och idag!

Igår: 

"Julbord" igår i East. Trerätters och bowling. Jättetrevlig kväll!







Idag:

Vi tog det lugnt på fm. Åt nybakade scones till frukost, tittade på Så mycket bättre, läste och bara myste. Sen blev det 6:an i Hemlingby, hem och duscha, en sväng till Owes och köpis, tidig middag hos Johans vänner i Hemlingby (så söta barn så jag dör)!!! Nu kom vi precis hem, landade i soffan och tänkte kolla på en film! Imorgon kommer brors hem! Mysigt!!








Kollektivtrafiken is the shit!

Idag har jag varit och fikat med Fia. Mysigt! Nu sitter jag på bussen på väg till Skärplinge (?). Vi ska på julbord i Östhammar ikväll med Johans fd jobb. Men att ta sig till Östhammar kollektivt tar 2,5 h tydligen, motför 1 h med bil. Den "smidigaste" vägen är att ta ett tåg till Uppsala för att sedan byta till en buss därifrån till Östhammar. Men det tänkte jag inte ge mig in på. Istället erbjöd sig hjärtat att hämta mig i Skärplinge, som var det närmsta jg kunde komma utan byte. 

Mysigt med julbord ikväll! 




Det blev en bra dag!

Idag tänkte jag: Låtsats vara frisk, sminka dig massor, locka håret så du känner dig fin och sen bara kör! 

Efter prommisen blev det fika på stan, sen mysig julbio som bästa sis bjuppa på, storhandling, köttfärssås och spagetti och sen soffhäng! 

Tack för idag. Slut för idag. 






Lika!

Jag håller på vänjer mig vid tanken att ha en sambo som jag kan låna byxor av. Jag har alltid velat känna mig liten med killar men med mina 175 är det ganska svårt, haha. Nu har jag iaf lånat Johans byxor att promenera i. Lite stora men det funkar! Så egentligen är det ju jättepraktiskt! 


Det blev en mysig prommis med min endo-friendo! 




Edward har fått en uppdaterad garderob nu inför vintern! Nu är han verkligen redo för kyla! 



Julshopping!

Igår blev det lite julshopping med musch ett tag i stan. Sen kom mami och bytte av henne i Valbo, haha. Igår kväll mös jag med pappa några timmar ute i Hääs!





Här är årets pepparkakshus hos papi.. Vi har haft denna modell sedan vi var små, så det är tradition att ha pepparkakshus i våran familj! Jag tycker denna form är så himla fin, lite roligare än bara rakt! Pappa han kan han! 


Check!

Läkarbesöket idag gick väl bra.. Det väntar en lång och tuff tid på akademiska men jag hoppas att de kan hjälpa mig att få tillbaka mitt liv! 



Jag och Eddi tog precis kvällsrundan. Han är så himla frysen så man måste bokstavligt talat dra ut honom. Han hatar kyla! Han sätter sig precis utanför dörren och gör 1:an och 2:an och sen vill han in på en gång. Om man fortsätter gå sätter han sig en gång till och låtsats trycka som för att visa att han är klar och det kommer inte komma mer. Lillhjärtat! Han har några tuffa månader framför sig han också, fast på sitt sätt. 








Ackis!

Idag ska jag tillbaka till Akademiska för ett läkarbesök hos smärtspecialister. Det känns "skönt" att vara patient på Akademiska istället för Gävle sjukhus. Jag hoppas att de har lite nytt att tillföra! 





Äntligen pannkaka!

Johan var ledig idag så vi har kommit ikapp lite med sömnen, packat upp väskorna, tagit en långprommis och ikväll har vi haft bästa mormor och morfar på besök. Vi fick en jättefin inramad julbonad som ska tas fram varje år. Vi hade en sån när jag växte upp och nu har jag en alldeles egen! 

Vi bjöd på pannkaka idag. Som jag saknat det när vi varit borta. Jag vet inte hur många jag åt! Otroligt gott!! 






Home sweet home!

Det var såå mysigt att hämta hem Edward igår! Han blev väl typ lika glad att se oss som när man varit ut med soporna och varit ifrån honom i 10 minuter, haha. Men han var inte sur på oss iaf så det var ju bra! 

Vi var jättetrötta igår så vi tog en lugn dag hemma med film, soffhäng och mys. Vi packade upp väskorna och grejade lite. På kvällen blev det gomiddag. Jag har längtar efter en god köttbit så igår blev det oxfilé, potatisgratäng och pepparsås. Sjukt gott! 


Ska jag vara ärlig så har jag nästan lite ångest över att vara hemma. Jag vill bara hoppa på planet tillbaka och vara där några veckor till. Det kändes sådär att komma tillbaka till verkligheten. Mys med Edward var ju såklart alldeles underbart, men det var väl också allt. Imorgon väntar läkarbesök i Uppsala. Jag hade fått hem ytterligare 4 läkartider  framöver i Uppsala, så det är väl det som känns tyngst med att vara hemma igen. Men snart är det jul, nyår och sånt mys. Man får se fram emot det helt enkelt! 


Hemma!

Nu är vi hemma!! Resan gick jättebra. Jag åkte 3 h före resten av gänget ifrån Koh Samui då det inte fanns plats på samma när vi bokade på mig. Men från Bangkok åkte vi på samma flyg hela vägen hem. Jag hade 7 h väntetid mellan flygen och de andra hade 4, men det gick bra! Jag fick ju sällskap sista timmarna.. Jag gick runt och kikade lite, åt middag och satt och läste bok! 





Här är några bilder sedan sista inlägget också.. 






















Nu blir det äntligen EDWARD-GOS!! Som jag längtat!!


Näst sista dagen!




















Äntligen!!!

Idag hat vi klarblå himmel och sol.. Som den har varit efterlängtad!! 

Det är extremt varmt men underbart skönt. Johan och hans bror är iväg och spelar golf idag och övriga ska iväg till en annan strand, men jag valde att stanna vid hotellet. Skönt med en mellandag där man bara får vara själv och ta dagen som den kommer lite.. Jag hade jätteont i magen inatt och imorse. Nu har medicinerna iaf börjat verka så nu kan jag njuta fullt ut! 

Hoppas ni alla får en fin dag! 



Här får ni några bilder från igår också.. 




Nöjd tjej klarade hela båtresan hem utan sjösjuka!





Snorkeltur nr 2!

Igår var vi ute på semesterns andra snorkeltur med båt. Vi såg mycket fina fiskar och vi hade fint väder, äntligen! Jättemysig dag. Det var andra dagen med sol sedan vi kom.
Idag spöregnar det igen.. Hoppas det vänder tills vi ska åka båt hem i eftermiddag så det inte är lika stora vågor som sist. 

Om några timmar ska vi checka ut. Tills dess blir det nog bara chill. Magen gör jätteont idag. Tusan också! 

Trots att vi har haft väldig otur med vädret så njuter jag massor. Det är så himla skönt med ett litet break från verkligheten och bara leva lite! 



Vårt hotell här på Koh Tao










En kväll i stan på Koh Tao

Det regnade tills kl 16.. Efter det klarnade det så vi hann med en liten snorkeltur och lite mys på stranden innan vi åkte till stan kl 18. Där har vi varit i 4 timmar och ätit middag och gått och strosat. Vägen hem till hotellet var magisk. Under en stjärnklar natthimlen åkte hem på taxiflaket med syrsljud i bagrunden.. 

Imorgon är vi inbokad på snorkeltur med båt hela dagen om vädret nu tillåter.. Vi får hoppas att min dagsform är lite bättre imorgon, vilket gör att jag inte blir så jättepåverkad av medicinen, vilket i sin tur håller åksjukan borta. 



En handfull snäckor!





Jag och mitt fina märke i pannan som jag får av cyklopet, haha! Här har det dock försvunnit lite, jag är illröd direkt efter när jag tar av mig.




Jag, Johan och svärmor.






Varför ha en personbil när man kan åka 5 stycken på en moppe? Johan frågade om han fick ta en bild och då hoppade mamman glatt upp på moppen igen som om det inte var nå konstigt alls, haha! 



Koh Tao

Vi har nu haft regn regn regn varje dag sedan vi kom till Koh Samui, Thailand.. Igår fick vi nog så vi bokade två dygn på Koh Tao för att leta efter solen, om den möjligtvis kunde finnas där. Imorse åkte catamaranen mot ön, och vem tror ni blev sjösjuk då? Ding ding ding. Rätt! Det var jag. Jag som aldrig har varit åksjuk eller haft problem med sånt. Tänk vad medicinerna kan ställa till med. Vissa dagar hemma kan jag knappt åka bil för att jag är så yr och ur balans på något sätt. Idag var en sån dag.. Men en spya, en powernap, 2 timmar senare och en massa baddande i ansiktet med en kall handduk av världens bästa pojkvän var vi framme och plågan var över. Nu är vi framme. Vi bor på ett fint hotell uppe på ett berg med utsikt över havet. Superfin utsikt!!

Tyvärr har det regnar sedan vi kom hit för någon timme sedan, men har det slutat så vi får hoppas att det är över nu. Dagens plan är att utforska snorklingen utanför hotellet. Det ska tydligen vara jättefin snorkling här, underbart!! 
















Svärmor 60 år!

Idag har det spöregnat precis hela dagen. Det började halv 10 och slutade när solen gick ner. Fortsätter det såhär får vi nog köpa brun utan sol och smörja in oss med innan vi åker hem.

Vi har firat svärmors födelsedag idag. Grattis Eva 60 år! Vi väckte henne med blommor och champagne imorse, åt frukost, hade simtävling i poolen, åt lunch och sen gick vi ladies och tog en behandling och gav Eva lite piff. Ikväll har Johan, hans bror och hans mor lagat middag och lärt sig how to do it Thai-way. Det var supergott! 

På tal om Evas blommor som hon fick imorse.. Jag och Johan fick uppdraget att fixa det av gänget och vi hade bokat blommor igår på dagen som vi skulle hämta på kvällen. När vi kom på kvällen för att hämta buketterna hade hon inte gjort vad vi bad om men ville utöver det ha dubbelt betalt. Det blev sånt himla tjafs och ingen ville ge sig.. Tillslut struntade vi i det och började gå därifrån och då skulle hon minsann tvinga oss att betala. Vi vägrade såklart, så då skulle hon följa efter oss till hotellet och anmäla oss. Kaos, haha! 
Vi kom ifrån henne tack och lov, men vi behövde ju fortfarande blommor och det var det enda stället som var öppet kl 21. I 3 (!) timmar gick vi runt och letade efter blommor, och köpte till och med av någon som hade det som dekoration i sitt stånd, haha. Det slutade med att vakten på hotellet visste ett ställe, åkte och köpte två buketter till oss och allt slutade lyckligt. Vilka problem vi har här i Thailand...






























Komma ikapp lite!

Sorry för dålig uppdatering.. Vi har det så himla bra på dagarna där det oftast inte finns wi-fi och på hotellrummet där vi har wi-fi vill jag hellre mysa med Johan än sitta med telefonen, så det resulterar i dåligt med inlägg! Men nu ska jag blogga ikapp lite. 

Vi har haft mest regn, men idag är första dagen med fint väder. Vi har varit iväg på snorkeltur med båt hela dagen. Vi åkte kl 8 och kom hem vid 16. 




































Och här får ni se vad dagens bästa köp är.. *trumvirvel*.. En SELFIESTICK! Haha. 


Nu ska vi sova. Imorgon har vi inga planer alls. Skönt!! 

Det springer runt hundar överallt här och det gör att jag saknar uhjälp mig extra mycket efter Edward. Lilla älskade hjärtat mitt! Men han är i trygga händer där hemma! ❤️

RSS 2.0