Saffransbullar!

Vi fortsatte på baktemat idag och gjorde saffransbullar.. Nu ska de snart in i ungen! Hoppas de blir goda (fina är det ingen ide att hoppas på för det har vi redan misslyckats med).. "Skär den utkavlade degen i strimlor och snurra sedan ihop dem till en fin bulle".. In my ass att det bara var att snurra ihop.. Jaja. Första gången. Och hemmagjort, det ska inte vara perfekt (eller det är inte alls min style att säga så egentligen, jag vill att allt jag gör ska vara top notch. Men jag kan försöka intala mig det, haha!)

När vi var små var det flätor som gällde när vi skulle baka.. Inget hår i närheten av degen. Det sitter fortfarande i I guess..

För övrigt har jag ganska mycket skräckupplevelser ifrån bakningen i min barndom inser jag.. Min bild av bakning är kaos, mjöl överallt, tre timmars städning efteråt, en deg stor som en häst och en kamp om vem som skulle få röra och hälla i vad (jag antar att det är den bilden jag har för att jag inte hade/har bakning som favoritsyssla direkt, Lill-Musch har nog motsatsen av min bild av bakningen som minne ifrån när vi var små). Trots detta minne ifrån bakningen har mamma berättat att jag kläckte den briljanta kommentaren "synd att det inte är långfredag idag, då hade vi kunnat baka längre!" när jag var liten och vi skulle dra igång ett bullbak..

När man bakar som vuxen är det dock oproblematiskt. Det är inte särskilt roligt ännu tyvärr, men det funkar. Jag städade upp på 5 min efter och bakningen blev klar på 1 h! Tänk att jag blev bak-PRO efter två bakningar! Inte illa.

UPDATE: De blev perfekta ändå! Haha! Välkommen på bullfika!


Pepparkakor!

Idag har jag och svärmor bakat pepparkakor.. Vi är typ lika bak-rockies båda två men vi klarade det galant! Dom blev supergoda! Men jag kommer aldrig växa ifrån det där med att degen är godare än själva kakan. Godaste degen som finns är dock pajdeg, a la smulpaj. Sinnessjukt god!

Jag ville inte vara med på kort idag för jag är så sjukt risig.. "Men vi MÅSTE föreviga så att din bak-syster får se att du bakar iaf, annars kanske hon inte tror på dig!" insisterade Eva. Så Musch här får du bevis på att jag också kan, haha. (Sorry Jopplas om du trodde att det var dig Eva menade, men icke.. Haha!)

Sorry för min lilla "bloggsvacka".. Det blir inte ens ett inlägg om dagen längre och förr var det säkert minst tre/dag. Men ha tålamod, I'll be back as usual snart! Jag har bara varit inne i en liten deppsvacka där jag är mer än knäckt igen över att jag är sjuk.. Åren går och livet rullar på men ändå står allt på något sätt helt still. Jag missar mitt liv och jag kan inte göra något åt det. Att säga att jag lever mitt liv just nu skulle inte stämma. Jag bara flyter med.. Vad väntar jag på? När ska det bli bättre? Kommer det bli bättre? Att blogga om det hela tiden är bara tröttsamt..


Keeebab!

Min kycklingfrippa höll oss hemma i soffan ikväll.. Pizza till middag och Så mycket bättre på tvn. Är det bara jag som tycker att det programmet är lite väl cheesy? Just kvällens avsnitt var bäst hittills tycker jag, men det ska alltid vara så himla mycket känslor hit och dit.. Men Danny är bra, jag gillar han!


Julgransslinga!

Nu har vi största upplysta granen (enen) på hela gatan. Grannar: låt tävlingen börja... Haha! Som vi kämpade med stege och grejer. Johan fegade ur halvvägs upp, jag fick köra toppen istället men sen kom han på det bästa tricket; kasta upp slingan hela vägen runt. Det blev top notch!

Vi har äntligen gjort klart i badrummet nu också med hylla, packat upp det sista och fått ordning.. Nu har elektrikern äntligen anlänt! Om ni vill ha el gjort hemma, bli inte tillsammans med en elektriker! Haha! Han gör allt annat; snickrar, bygger, skruvar, lagar, och han tar tag i allt som dyker upp eller som jag ber om utan att skjuta det framför sig. Men elen.. Den där elen. Vi har haft skarvsladdar över golvet i hela huset. Men äntligen kan vi säga adjö till dem! Du är bäst love!

Bäddade rent med nya vita sängkläderna och överkastet idag. Älskar vitt vitt vitt! Tips.. Vill ni ha ett sjukt fint överkast som täcker halva sängen (a la hotell ni vet) så finns det ett svinfint på Ikea. Det syns inte jättebra på bilden men det är offwhite, ganska tjockt, "rejält", mjukt och superfint. Nedsatt från 500 till 150 pix. Vi köpte det för någon vecka sedan men jag såg att de fanns kvar när jag var på Ikea igår. Det ligger direkt till vänster när man kommer in på sängklädersavdelningen på Ikea i Valbo. Det står på skylten att de kostar 250 men i kassan gick de in för 150. Tackarr!

Och vad gör jag just nu..? Fick en snilleblixt att färga utväxten hemma, skippa frisör. Lika dum ide som alltid. The chicken is in da houce! Typiskt! Jag får nog bli brunett för att rädda detta. Nu är det dags att skölja ur skiten.. Vi blir GARANTERAT hemma i soffan ikväll. Visar mig inte för någon förrän detta problem är fixat! Trevlig kväll!


Lönehelg!

Idag har jag varit på en liten runda för att handla hem julbelysning till vår utegran och lite annat smått och gott.. Men jisses vilken chock jag fick när jag kom till Valbo. Det var tjockt med folk och jag fick till och med åka och leta efter en parkering. Black friday och löningshelg.. Jag kunde inte valt en sämre dag. Vi tänkte åka på lite shopping igår men då var vi så himla slitna, men idag när jag kom till köpis ångrade jag skarpt att jag inte väntade tills imorgon. Eller att vi inte åkte tidigare i veckan..
En sak som slår mig vid såna här löningshelger är hur det är så himla många människor som blir som galna när lönen trillar in på kontot. Har folk på riktigt så slut på pengar så att man väntar in löningen, för att sen låta månaden börja om med att man sprätter alla pengarna när de kommit in på kontot, och följaktligen låta pengarna ta slut någon vecka innan nästa lön..? Jag fattar verkligen inte det där.. Om man har det så tight så att man väntar in löningen för att kunna ut och shoppa loss så förstår jag inte vad man gjorde i Valbo över huvud taget idag. Man borde kunna hålla en jämn "köp-nivå" under månaden så slipper man lönehetsen. Jag älskar att shoppa - den skriver jag under på. Men jag skulle aldrig sätta mig i den sitsen att jag väntar in lönen (eller jag är ju sjukskriven men ni fattar) för att sen ut och shoppa järnet. Jag vill kunna köpa det jag behöver även om det är den 20:e, 7:e eller 25:e. Missförstå mig inte nu.. Jag menar såklart inte alla som har det så dåligt ställt så att ekonomin helt enkelt inte går ihop; att man väntar in lönen för att kunna köpa mat osv. Det är en helt annan historia.. Jag pratar om den andra klicken människor som spenderar pengar bara för att man kan för att lönen trillat in. Vore det inte såå mycket skönare att hamna på plus istället..? Vänta in en månad eller två där man ligger lågt, sen ligga på plus i slutet av månaden så att man kan köpa det man vill/behöver då istället - när man själv vill och inte när lönen tillåter?

Ok.. Det var inte meningen att jag skulle bli någon wannabe economiska (som sagt: economistor shoppar inte så mycket som jag gör så jag tror inte att jag passar in i den kategorin, haha), men jag mår nästan lite dåligt över hur visa hanterar pengar.

En gång i mitt vuxna liv har jag också stått helt utan sparkonto (förutom lite låsta pengar). Den där "slut-på-pengar-längta-efter-income"-känslan har jag varit med om och den är fruktansvärd. När pengarna är så slut så att man liksom inte ens har något sparkonto att plocka ifrån, när det verkligen är helt slut. Det är inte roligt att behöva logga in på internetbanken varje gång innan man handlar.. Men då hängde jag såklart inte på köpis den 25:e heller. Aldrig!

Det har alltid varit en stor dröm och en målbild för mig att bli ekonomiskt oberoende.. Det är ett så himla luddigt uttryck tycker jag, men för mig innebär det att jag ska kunna leva ett "bättre än normalt" liv; leva på riktigt, bo där jag vill i det huset jag vill, resa mycket och kunna köpa det jag vill när jag vill det utan att pengarna liksom ska hindra mig. Mitt mål är inte att bada i pengar (eller ja tack om någon erbjuder mig), men jag vill kunna leva utan att pengarna ska ha en så viktig roll.. Men mest vill jag ha mycket para för att kunna hjälpa andra. Förstå vilken rolig grej att ha så pass mycket pengar "över" så att man kan ge bort till de man känner (eller inte känner) när man liksom känner för det. DET är en dröm! Jag har alltid försökt hjälpa människor så gott jag kunnat när jag märkt att det varit tight hos andra.. Ni vet när personen före en i kassan får medges ej och de börjar plocka bort saker för att köpet ska gå igenom. Då älskar jag att hoppa in! Eller när någon saknat busspengar osv.. Alla blir så himla tacksamma!

Värsta var dock när jag åkte driven på Mc Donalds när jag precis fått körkort. Jag hade precis tagit studenten och börjat jobba på riktigt men var inte stenrik direkt.. Då såg jag hur mannen framför mig drog kortet om och om igen men förmodligen saknades de pengar för de fick inte sin mat. Tillslut hoppade jag ur bilen och gick fram och sa att jag skulle bjuda honom på det där. Jag kommer ihåg att jag tänkte att det inte borde bli så himla dyrt för en ensam man så det borde inte svida allt för mycket i min ändå inte så jätteuppbyggda ekonomi.. Men sekunden efter att jag sagt det så såg jag att bilen var full med 3 barn och fru också. Det blev en ganska dyr cheeseburgare för min del, haha! Men de var såå himla tacksamma och mannen började till och med gråta. Förstå att kunna göra sånt för människor, hela tiden! Fantastiskt ju! DET är mitt mål. (Ni ba. HAHA! Hon har så långt kvar. Det är ju hon som är sjukskriven och lever på samhället just nu..) Men det är drömmar som håller oss levande, right?

Ok.. Det blev ett svamlar-, sväva iväg inlägg igen. Jag skulle egentligen bara skriva att jag varit på en liten shoppingrunda idag, vi har rensat upp i kontoret nu äntligen och så har vi haft en mysig kväll i soffan framför en film. Moneytalket blev en bonus!

Trevlig helg på er!


Adventspiff!

Vi är båda piggare nu.. Skönt! Denna chilldag gjorde susen. Jag har plockat fram alla stjärnor/adventsljusstakar ikväll. Allt för att försöka få någon slags julkänsla att infinna sig. En månad kvar! Ge oss snö till jul, snälla.

Nu kommer ni tycka att vi är lite overkill men vi har faktiskt målat vår öppna spis röd till jul.. You can't get enough of Christmas!!

Haha. Eller inte.. Alltså på riktigt. Hur kan man måla en öppen spis röd?! Jag kan inte ens föreställa mig hur de tidigare ägarna åker till färgaffären och väljer denna hemska färg.. Det står inte högst upp på vår to-do-list att fixa den tyvärr men snart ska den putsas och fixas till.

Vi tog en liten kvällsrunda (för att hämta posten och en snabbis till havet, ingen långsväng alltså) och huset såg ju faktiskt lite mysigt ut utifrån också. Det måste ju vara så mycket roligare för grannarna att någon bor i huset och fixar och donar, än som det var tidigare.. Det är supermånga grannar som varit och hälsat på under rusten (vissa stannar längre än andra...) och alla är superglada över att det är ett ungt par (Johan du får åka på min ung-våg HAHA!) som flyttat in!
Imorgon ska vi åkaoch köpa ljusslingor och pimpa utsidan.. Lagom!

Och till alla er som inte ätit sin första apelsin för säsongen ännu: löp och köp!! Ni har redan missat minst 2 veckor på apelsinens primetime! Så. Galet. Goda.

Och en liten notis om Edward också.. Jag har ju en förmåga att klämma in honom i alla möjliga sorters blogginlägg. Han är verkligen världens enklaste hund för han gör alltid precis som oss. Är vi igång i full fart hakar han på och är superaktiv, är vi lugna är han lugn. Idag när vi varit slöa har han varit ännu slöare.. Han gick ut och kissade imorse men sen har han legat och sovit i sängen tills 16.30 (!!). Då gick jag tillslut och väckte honom. Han gäspade och drog sig motvilligt upp ur sängen, sträckte på sig, tog några trötta steg till soffan där Johan låg och sen hoppade han upp och gosade in sig hos honom och somnade om. Haha! Så himla go.

God natt blåågen! Sweet dreams!


Kaoskontoret!

Johan slutade tidigare igår och då satte vi oss direkt i bilen och åkte hemåt mot Harkskär.. Johan är inte heller pigg; feber, illamående och allmänt hängig. Nääästan lite mysigt att få sällskap i sjuksängen. Fast ännu mysigare om vi båda varit friska såklart!

Kaoset i kontoret var kvar precis som jag lämnade det.. Typiskt! Det hoppade inte in i hyllorna av sig själv den här gången heller.

Vi har legat i sängen/soffan hela dagen idag.. Det blir vad man gör det till!


Hallgolvet!

Jag mår inget vidare idag heller.. Skitsjukdom! It's killing me.

Men nu till något positivt istället. Hur fint är inte vårt nya hallgolv? Jag älskar det!! Roligt med lite annorlunda. Allt är så himla cleant i hela huset så då är det roligt med ett mönster som sticker ut, även om det ändå är ganska "basic" med svart/vitt/grått. Det ska fogas osv så det är inte klart än, men det är iaf på plats! Jag är kär i det och vi är supernöjda med vårt val!


Sjukhusnight!

När dagen/kvällen inte riktigt blev som jag tänkt mig.. Jag har haft smärtornas smärta idag och jag spydde av smärtorna i 4 h (!!) i sträck innan vi tillslut åkte in till sjukhuset. Det var första gången på sjukhuset i Östhammar men de var bra och jag fick några morfinsprutor som tillslut gjorde att smärttoppen gick ner.. Det blir ju ganska problematiskt när jag har så ont så att jag spyr, och för att kunna stoppa smärtan måste jag ta mina mediciner, som jag bara spydde upp hela tiden. Tack gode gud för sjukhus och smärtlindring!
Vi kom in vid 20-tiden och vi kom äntligen nyss hem! Jag mår mycket bättre och det är så skönt!

Min älskade klippa.. Vad skulle jag ta mig till utan dig? Du är det bästa som någonsin hänt mig ❤️ Tack för att du finns!


East!

Vi är tillbaka i Östhammar igen precis som vanligt.. Sön kväll-onsdag kväll är våra Östhammarsdagar och onsdag kväll-sön kväll är våra Harkisdagar. Det är skönt med lite miljöombyte i veckorna faktiskt! Men samtidigt är det skönt att det känns som "hemma" på båda ställena så att man slipper packa fram och tillbaka hela tiden. Vi har allt vi behöver på båda ställena och så åker vi bara emellan.

Vi har druckit glögg, tittat på två avsnitt serier och gjort ansiktsmasker sedan vi kom hit vid 20.30. Johan tjatar alltid om att få göra söndagsmasken för att få babylen hud och jag är inte sämre än att jag ställer upp när han ber så snällt.. Haha! Eller var det verkligen så?

Hoppas ni alla haft en bra helg och att ni får en bra start på veckan imorgon!


Pengar rullar in som det ska det går bra nu!

När man rensar lådor och hittar en liten pengagömma, haha. #cashisking

Nu ska ni få veta en sak om mig. Jag älskar att ha ordning (även om jag älskar såna här lådor som man får ha allt möjligt kaos i också..) men jag är så himla sämst på att strukturera upp om det blir för mycket. Jag har 7 flyttlådor med allt möjligt i som ska få sin plats i kontoret och jag har suttit och smårensat i flera timmar utan att ha kommit någonvart. Jag fastnar på andra saker och kommer aldrig vidare för att det är alldeles för mycket. Jag vet liksom inte vart jag ska börja.. Och kan jag inte få ordning a la perfektion så har jag hellre kaos än att göra något halvdant.. This is the story of my life. All in or nothing! Det är verkligen en dålig sida.


PUB!

Vi hade en jättetrevlig kväll igår. Vi skulle vara ganska många från början men en efter en hoppade av. Whatever, vi hade nog roligare utan dom ändå!

Vi hade bokat bord på PUB kl 20 och vi kvar där ända tills kl 00.. Då gick vi vidare till Kalles och sen Nästet. Kl 1 drog jag hemåt när de gick vidare till Hits for you. Det var svinhalt på vägen hem.. Isgata! Alla körde i 60 och jag fattade inte varför alla var såna chickens först, men när jag körde om och fick megasladd var det inte så kul. Jag joinade 60-klubben hela vägen ut till Harkis sen.. Man blir alltid så himla uppvaknad när man får sladd som man inte har kontroll över. Men jag kom tryggt hem till mina boys som låg nedbäddade med massa tända ljus runtomkring. Älskar min lilla familj och älskar vårt lilla hus!

Imorse åt vi dunderfrukost/brunch. Nu har Johan dragit igång med sista klinkersplattorna i hallen.. Det blir så galet fint! Jag är supernöjd med vårt val! Bild is coming up när det är klart!


Fixi!

Hallen är pärlspontad och klar thanks to bästa boyfriend. Vi har varit till Valbo och handlat hyllor och lite annat. Vi satte upp hyllor och lite annat när vi kom hem. Jag blev lack på Jysk i Valbo också. Vi skulle köpa korgar förra veckan på Jysk i Gävle. Kollade såklart hemsidan innan vi åkte dit så att de fanns i lager och yes, de gjorde det. När vi kom dit fanns det såklart inga korgar.. "Öh ja det står att vi ska ha 12 stycken, men lagersaldot stämmer inte alltid.." Min tanke; varför då ens ha ett lagersaldo till kunderna? Vi bad personalen ringa till Valbo och lägga undan 4 stycken svarta. När vi kommer till Valbo idag så har de såklart lagt undan gråa istället för svara för att "han som ringde sa inte vilken färg ni skulle ha så jag tog gråa!" Say what? Har man fyra olika färger frågar man väl det om han som ringer nu inte säger det.. Såklart fanns det bara 2 svarta kvar och de ska inte komma in igen.. Jag blev sjukt less. Och Johan skämdes, haha. De två viktigaste sakerna man ska göra som anställd i butik är att sälja och vara tillmötesgående mot kunder. Svårare än så är det inte (jag har själv jobbat i butik i 5 år så jag vet).. Hur kan man faila 50 % av sina arbetsuppgifter??

Vi var och handlade lite mat också.. Och cashade in vårt enorma pantberg. Vi har väntat på provsvar på vårt vatten så vi har inte velat druckit det förrän vi visste att allt var ok, så vi har köpt enorma mängder bubbelvatten osv. Vi dricker nästan aldrig läsk men bubbelvatten och Loka Crush Jordgubb är ju som en drog.. Hela bilen var full med pant, haha. Så nu kan vi leva gott resten av månaden! Haha!

Jag är dålig på att knäppa kort nu för tiden.. Dagens enda kort. Det ska bli bättring!

Nu har vi precis landat i soffan.. Vi har fastnat för serien Lie to me. Från början gillade vi den inte särskilt men som vanligt blir man fast och nu kan vi inte sluta.

Imorgon kväll ska jag och några till ut och äta och fira Fia som fyllt år. Känns som att det var år och dar sedan man var ute.. Hoppas ni får en härlig helg allesammans!


Vår torsdag!

Igår kom mami hit efter lunch.. Jag hjälpte henne plugga lite inför hennes tenta nästa vecka. Hon blev kvar på middag också!

Innan mami kom var vi in till stan och uträttade lite ärenden, jag hade telefontid med min läkare och så byggde vi ihop skrivbordet till kontoret. Vi vill platsbygga även det sen, men så länge får det vara ett "vanligt" skrivbord där. Prioriteringar!

Under tiden flytspacklade hun hallen.. Hemleveransen med golvet till hallen kom igår. Det kommer bli såå fint!!

Vi har tagit det lugnt på fm. Vi låg kvar i sängen ända tills kl 10 och tittade på serier. Nu ska vi göra ett ryck här hemma!


Scenskräck!

Vilket härligt väder vi har idag.. Jag saknar snön men älskar att solen tittar fram! Jag och Eddi var ute och busade i förmiddags. Jag tänkte försöka få med Edward på en liten promenad ut till "stora vägen" bara men där vändplanen och lillvägen möttes tvärstannade han för att hela vägen var isgata. Han tyckte inte att det var så roligt att halka omkring på isen, haha. Så det fick bli bus på gården istället.

Edward är ute hela dagarna här i Askön (Östhammar). Han älskar verkligen Askön mer än allt annat. Vårt torp och svärisarnas hus ligger sist på den här vägen så han har stoora tomter som han kan busa fritt på. Han har aldrig stuckit så jag släpper bara ut honom och så får han köra sitt race och springa emellan vår och svärisarnas tomter eller gå på upptäcksfärd i skogen bakom. Men det är skönt att veta att han alltid kommer tillbaka!
När vi kommer hit på söndagskvällarna och han ser vart vi är blir han alldeles speedad och får jättebråttom och krafsar på dörren för att han vill ut.

Förra veckan hände det något lite märkligt.. Edward är ju världens frysigaste hund och älskar sina tröjor och jackor. Han hjälper till och trä i tassarna när man klär på honom och myser verkligen när han får ha tröja på sig. Så förra veckan var ute och busade fast utan tröja. Så kom han och sa till att han ville in efter ett tag. När han kom in började han gnälla på en gång. Jag provade att öppna ytterdörren igen men han ville inte gå ut. Efter ett tag märkte jag hur frustrerad han blev när jag inte fattade vad han menade. Då liksom slängde han sig med tassarna framåt som för att peka typ och skällde till, som att han försökte visa vad han ville. Då såg jag att hans tröja hängde på stolen precis där han slängde sig emot.. Jag tyckte nästan att det kändes lite sjukt om det var det, men jag tog iaf på honom tröjan. När han fått på sig tröjan sprang han direkt emot ytterdörren igen och ville ut. Sen var han ute i flera timmar. Är det inte sjukt att han på riktig sa till att han ville ha tröjan på sig? Bästa lillkorven!

Jag har över 4000 unika läsare i månaden nu.. Det är nästan så att det börjar bli lite läskigt att skriva när det blivit så stort, haha. Det är ju roligt med alla som tittar in här såklart men samtidigt känns det lite konstigt och overkligt att så många är intresserade av mig och mitt liv. Men ni är såklart mer än välkomna!

Ikväll åker vi hemåt igen mot Gävle/Harkskär. Mysigt att komma hem till vårt lilla hus igen!


Behöver en resa!

Jag vill åka på en resa NU! Så himla välbehövligt det hade varit att ligga på en strand i solen, äta och dricka gott och bara vara med min fina älskling!

Detta är ganska precis ett år sedan då vi åkte till Thailand (Koh Samui/Koh Tao) i två veckor för att fira svärmor som fyllde 60 år!


Räkmacka!

I fredags gjorde vi räkmackor till middag. Så himla gott!

Och allt blir ju så mycket finare i min superfina Mon Amie-servis. Hur kan man göra något så fint?


Stek, potatis och brunsås!

Det bjöds på riktigt härlig söndagsmat hos pappa idag. Så himla gott med "riktig" mat istället för all denna köpmat vi levt på länge nu..

Vi kom till Östhammar för ett par timmar sedan. Vi har kvällsfikat hos svärisarna och sen gick vi hem till oss och tittat på ett avsnitt serie. Nu ska vi hoppa in i duschen och göra oss klara för sängen. Skönt att komma i säng i tid!
Hoppas ni alla får en bra start på veckan imorgon!


Fars dag!

Imorse vaknade jag till denna goa frukost.. Älskar söndagar! Mysigaste dagen.

Nu åker vi ut till Hedesunda för att gratta papi på fars dag. Tack för att du finns papi och tack för att du är du! ❤️ Älskar dig!


Josefin 25 år!

Ikväll har vi haft Musch och Matti över på middag (eller de är fortfarande kvar.. Musch sover i soffan och Matti sitter och trycker godis).

Vi har firat Josefins 25-årsdag idag.. Man kan faktiskt fira en sån stor dag även om inte födelsedagsbarnet är närvarande, haha. Grattis älskade du på din dag! ❤️ Önskar jag var hos dig och kunde gratta dig på riktigt, men tills dess får detta duga; födelsedagsfest med Musch, Matti och Johan och med Jopplas på telefonen hela morgonen. Hoppas du får en grym födelsedag honey! Love you.

Tidigare idag var vi in till stan för att uträtta lite ärenden.

Haha, orka att vi ser typ exakt likadana ut idag som igår. Fantasin flödar (eller så är det för att alla kläder fortfarande är kaos så vi blir tvungna att ha samma kläder jämt typ haha). Jaja!

När vi kom hem slutförde vi vår garderob. Slutfinischen är ju kvar, men den är iaf klar och alla hyllor osv. är på plats! Det blev superbra tycker vi och vi är jättenöjda!

Kvällens middag!
Förrätt: fisk- och skaldjurssoppa
Varmrätt: pressad potatis och viltgryta
Efterrätt: chokladmousse

Nu är jag så trött så jag håller på somnar samtidigt som jag skriver typ.. God natt bloggen!


Deppfredag!

Jag hade läkarbesök inbokat kl 11 i förmiddags. Endometriosen förstör mitt liv mer och mer för varje dag som går känns det som. Man hade ju en förhoppning om att det någon gång skulle vända, men inte än tydligen.. Endometriosen har förstört (bland annat) min blåsa och mina tarmar så mycket.. När de gör vad de ska göra så spricker endon upp och det resulterar i fruktansvärda smärtor. Tänk er ett inflammerat/skadat/trasigt organ som ändå hela tiden måste användas. Jag har haft ont i magen när jag kissat sedan jag fick endo för typ 10 år sedan. Det känns som en kraftig urinvägsinfektion typ och det gör ont upp i hela magen. Men de senaste åren har det varit mer problematiskt än så. Eftersom det gör så himla ont att kissa vägrar kroppen liksom att göra det, för att den skyddar sig själv emot smärtan (allt är läkarens ord..) och det gör att jag ibland inte kan få ur mig en droppe hur länge jag än sitter och försöker. Så nu har det beslutats att jag ska ha kateter för att skydda blåsans funktion.. Går man så här för länge kan den sluta att fungera helt, och jag har redan haft såhär i måånga år. Jag blir typ deprimerad bara av att skriva det. Men vad ska man göra?!
Jag sänkte medelåldern drastiskt i väntrummet. Hur fasen kunde jag hamna här? Hur kunde jag, 26 år gammal, hamna i detta helvete? Alltså på riktigt? Det värsta är att det liksom inte finns något slut på det. Det är på riktigt det som knäcker mig mest.. Om jag visste att jag skulle stå ut en månad, ett år, 5 år till så fine, men jag vet inte ens om det någonsin kommer gå över/bli bättre. När jag frågade hur länge jag skulle ha den här lösningen så är svaret som alltid: "ja du har ju en kronisk sjukdom och än så länge finns det ingenting som botar den tyvärr.."
Alltså ska jag troligtvis ha så här tills det kommer ett botemedel - om det ens gör det över huvud taget. Är det inte sjukt att man kan bota cancer, man kan få flygplan att flyga, båtar att flyta, man flyger till månen.. men endometrios det kan man inte bota. Vi får se hur detta går.. Förhoppningsvis får kroppen ännu mer panik av katetern än smärtorna så att allt bara helt plötsligt börjar fungera felfritt av sig själv så att jag slipper kateter framöver. Man kan ju hoppas, även om det känns långsökt, haha..

Som jag älskar dig hjärtat! Bästa bästa boyfriend! ❤️ Vad skulle jag ta mig till utan dig?

Efter sjukhuset åkte vi och köpte en kökssoffa (tack Annso för att du tipsade oss om den). Vi har letat länge och äntligen kom det en som både var fin och stämde i mått. Den var lite djupare än vi hade tänkt oss så den sticker ju ut lite i förhållande till skåpen, men det gör ju inte så mycket egentligen! Jag tycker den blev bra där. Vi byter nog tyg sen, men så länge är den fin såhär också. Det känns som att kökssoffa är ett måste i ett kök..

Älsklingen håller på och bygger vår platsbyggda garderob och jag kontrollerar så att han gör som min ritning säger att han ska göra, haha. Det tar ju lite tid att bygga själva såklart, men såå mycket billigare och så får vi det precis som vi vill ha det också!

Vi har ingenting planerat i helgen. Vi ska bara vara hemma och mysa/fixa här hemma så mycket vi orkar. Hoppas ni alla får en fin helg!


Politik!

Jag kollade på fyrans extrasändning med anledning av valet precis hela valdagen. Jag har nog sett Trumps tal 200 ggr. Vad har jag att tillägga om valet? Jag tror, som jag skrev i förrgår, att världen (i det här fallet USA) är missnöjd med hur det ser ut och fungerar idag och detta blir resultatet. Jag tror ärligt talat inte att alla dessa människor som röstat på honom prompt vill se Trump som president, men han är den som erbjuder förändring och de vill inte se Clinton, så då är det Trump kvar. Jag tror faktiskt att det är exakt samma sak som händer i Sverige (och Europa/resten av världen också för del delen). Människor är missnöjda med hur Sverige har blivit, och i det här fallet är Åkesson den enda som vågar närma sig "problemet" (som många ser det) och följden blir att SD blir ett missnöjesparti där alla som inte tycker "som alla andra" röstar på detta partiet eftersom detta parti är det enda som tar upp det som många människor har en åsikt om. Och så länge regeringen struntar i folkets åsikter/demokratin och kör sitt eget race och fryser ut de som inte tycker lika som dem själv, så kommer folkets frustration bara växa och det kommer bara göra att denna grupp människor, som inte känner sig sedda, ökar kraftigt. Jag tror att det är precis samma i USA, Sverige och resten av världen.. Det är dramatiska personer och partier som blir framröstade och världen blir hårdare och kallare hela tiden, men så länge man fortsätter tysta ner och ignorerar många människors åsikter kommer det nog bara bli värre. Så länge regeringen fortsätter ignorera SD kommer man "gräva sin egen grav" och det gör att detta missnöjesparti växer. För det är just det jag tror att det är; ett missnöjesparti. Hur det än är, alla har rätt till en åsikt, och större delen av USA har ju faktiskt röstat fram denna man Trump som president, precis som många människor har röstat fram SD i Sverige.. Då kan man inte komma efter och säga att "nej men de tycker ju fel, så vi struntar i dem och gör på vårat sätt". Katastrof om ni frågar mig!

Jag står varken bakom Trump eller SD i det här fallet (jag röstade på
moderaterna i förra valet för att vara extra tydlig) men jag är emot att människor inte ska få sin vilja igenom. Detta handlar i grunden bara om att människor vill ha en förändring! Och är det en förändring man vill ha borde det vara en förändring man ska få. Alla har rätt till en åsikt! Och om människorna röstar på ett sätt är det därifrån vi ska utgå. Annars kan vi inte kalla det för demokrati längre utan diktatur.. Självklart ska vi komma ihåg andra världskriget, förtrycket, vi ska alltid fokusera på mänskliga rättigheter, kvinnosynen osv. Men en viss klick kan inte besluta i viktiga frågor för ett helt land kring hur vi ska jobba för att göra Sverige till ett bättre land.. Alla måste få vara med och bestämma!

Jag hade varken röstat på Clinton eller Trump i USA-valet för jag tycker att båda två var ett skämt.. Det som är otäckt med Trump för Sveriges del är dock hans inställning till "samarbetet" mellan Sverige och Nato samt handelsavtalen. Sverige har en export på ca 8% till USA har jag för mig, och det skulle ju göra stor skillnad om detta förändrades. Sen backar han ju flera hundra år i utvecklingen med kvinnosyn, abort, mänskliga rättigheter, vapen osv. Men jag är inte så säker på att världen hade blivit en bättre plats med Clinton som president heller. Som jag skrev igår; pest eller kolera.

Jag hoppas att Trump inte gör allt han sagt att han ska göra.. Men folket har röstat och detta blev resultatet. Både spännande och läskigt att se vart detta "slutar".


Elliot 7 år!

Grattis älskade lilla skruttunge på din 7-årsdag. Saknaden efter dig är total vissa dagar ❤️ Trodde aldrig att det skulle göra så ont att "skiljas" ifrån denna lilla filur.. Tänk att jag varit med dig varannan helg de 6 första åren i ditt liv. I år fick jag gratta dig över telefonen istället! Saknade plutten lite extra efter att ha hört hans glada röst ikväll. Hoppas det inte dröjer så länge tills vi ses.. Love you bästa Elliot! ❤️


Glögg!

Älskar att det är glöggtider.. Det är kanske lite tidigt att börja glögga egentligen, men ju tidigare man börjar ju längre får man njuta av det! 1,5 månad kvar till jul!


LA!

Idag saknar jag denna resa! Saknar bästa littlesis, värmen, LA, människorna, glamouren, farten, livet! På något sätt blev denna resa ett avbrott ifrån allt dåligt; sjukhus, sjukdomar, medicin, ligga hemma... Jag fick släppa det lite, även om såklart både sjukdom och medicin var med på resan, men jag fick byta miljö och tänka på något annat lite. Och så fick jag umgås med min andra hälft i 17 dagar i sträck! Bästa bästa!

Tänk att jag åkte till LA och överraskade bästa Jopplas utan att hon hade en aning om att jag skulle komma. Och vilken resa det blev!!! Kvalitetstid med bästa Josefin och bästa mami när det är som bäst.

Gu vad man ser att jag är svälld här på alla bilder ifrån den här resan.. Dels sväller magen upp otroligt mycket när jag har mycket ont, men så gick jag ju upp nästan 15 kg av en medicin jag tog förut.. Jag blev så himla svälld, fluffig och samlade på mig mycket vätska. Jag slutade med den medicinen någon vecka efter den här resan och jag har gått ner 10 kg av dem direkt bara av att sluta med medicinen... Jag äter absolut inte nyttigt alls nu, men när jag gick upp alla kilon försökte jag verkligen att tänka mig för. Jag har aldrig gjort det förr men trots att jag drog ner på godis, fika, mackor, you name it, så fortsatte jag att gå stadigt uppåt. Nu när jag äter onyttigt HELA TIDEN och lever som jag alltid gjort - äter vad jag är sugen på när jag är sugen på det - går jag ner hela tiden. Jag har fått beviset en gång för alla hur mycket biverkningar en medicin kan ha.. Jag kände att jag var större såklart under den här tiden, men det är nu efter jag verkligen ser hur svälld/stor jag var (självklart är allt relativt, men jag utgår såklart ifrån mig)! Jag har en del kilon kvar till min så kallade matchvikt, men ärligt talat orkar jag inte bry mig. Jag har aldrig brytt mig särskilt mycket om vikt, just för att jag aldrig haft problemet med att gå upp i vikt tidigare. Jag har gjort något nyttigt försök för att ta hand om kroppen, men jag halkar alltid tillbaka... Jag lägger ärligt talat inte så mycket energi på kroppen. Jag vill se ut som en Victoria Secret-modell, men jag är inte beredd att anstränga mig för att komma dit, så då har jag ingen rätt att gnälla heller. Man måste vara beredd att jobba för att ta sig någonstans, och är man inte det får man helt enkelt gilla läget. Jag har svårt för människor som gnäller på sin situation men inte är beredd att anstränga sig för att få till en förändring heller (saker som inte går att påverka faller självklart inte in under detta)..

Och här kommer bilder ifrån lilla äventyret hemma hos självaste fucking Leonardo Di Caprio. Sjukaste! Jag tyckte det var häftigt då såklart, men tycker typ att det är ännu häftigare såhär i efterhand när jag tänker tillbaka, haha. Bilrace med självaste Leo i bilen ifrån klubben för att komma ifrån paparazzis, glida in i hans feta villa i Beverly Hills med stora dinusaurieskelett i "hallen" (man kan nästan inte kalla det hall för det var större än hela våran tomt typ...), en egen biosalong i huset, han bjöd på tacochips och dipp (haha) och han bröt sin "inte-äta-onyttigt-inför-en-film"-diet bara för de där chipsen, utsikten ifrån hans hus.. Jag och syrran hängde med han och hans vänner hela natten och hade så sjukt kul! Han var verkligen som vilken annan som helst. Man tänkte liksom inte på att han är typ världens kändaste skådis när man var där.

Jag träffade Bieber också andra kvällen när vi var ut. Jag och Jopplas var på toa på klubben och så stod det någon utanför och bankade. När vi kommer ut stod han där och ville in. Jag såg knappt att det var han, haha.. Jag har aldrig fattat Bieber-hysterin. Han ser ju ut som en liten pojke. Fast bra musik har han ju. Men efter efterfesten hos Leo så var man liksom lite mer svårimponerad, haha! Ärligt talat är jag ganska svårimponerad när det gäller "kändisar" över huvud taget. Jag tycker inte att det är häftigt att vara känd bara för att liksom. Men att de är grymma på det de gör är ju sjukt imponerande och då är det ju häftigt att ha träffat så stora stjärnor ändå. Sjukt att sistaa lever detta livet hela tiden. Hon har verkligen träffat alla stora kändisar. ALLA! Mest avis är jag på Beyonce. Grymmast ever!

Vi har ju olika mål och drömmar här i livet såklart, jag och Josefin, men jag är glad att hon lever sina drömmar och följer sina målsättningar så att jag får prova på att leva det livet också, haha. Särskilt just nu när hela mitt liv är på hold.. Då uppskattades det alldeles extra! Fast just idag vill jag bara ha dig här babe! Saknar att ha dig hemma och bara kunna hänga en dag när som helst... ❤️

Det var den walking down the memorylane.. Behövde bli lite uppiggad idag. Jag försöker kriga på utan för mycket medicin. Jag tar ju närmare 30 piller/dag i daglig dos, dvs den ändras inte pga mående utan det är grundmedicineringen. Sen tar jag bonusmedicin utöver det när jag mår extra dåligt.. I Östhammar kör jag "kriga-utan-extra-medicin" och vila, medan hemma låter jag mig göra det jag vill och tar extra medicin för att orka det.. Alltså är det kroppen som får styra i Östhammar och hemma är det huvudet.. Och så får bonusmedicinerna hopps in där de behövs.

Men vilken härligt väder vi har! Älskar att snön är här! Hoppas den stannar så vi slipper allt slask.. Jag skulle vilja ha sommar 6 månader, vår 2 månader, höst 2 månader och vinter 2 månader. Jag tycker inte om alla "mitt emellan årstider" när man bara går och väntar på nästa.. Därför vill jag ha mycket av allt när det väl är den årstiden; mycket värme och sol på sommaren, mycket vår på våren, mycket snö och lagom kallt på vintern och fina höstdagar blandat med riktiga ruskdagar på hösten..

Vilket mixat inlägg.. Snacka om att klämma in lite av varje, haha! När Johan slutat åker vi hem till Gävle igen! Mysigt att komma hem till vårt lilla hus och fortsätta fixa!


Trump

Ja det verkar vara avgjort! Det kändes väl som pest eller kolera egentligen, men valet är avgjort och Trump är USA:s nästa president. Ge oss Michelle Obama istället! That's my opinion.

Världen är missnöjd och detta blir resultatet!


Byrå!

Jag längtar tills jag mår lite bättre igen.. This is killing me!

Vi åkte till Östhammar i söndags kväll. Vi åker hem igen imorgon kväll. Jag gör det jag alltid gör i Östhammar och Johan jobbar.

Här får ni se en liten förvandling på en byrå som jag har gjort här i East. Jag knäppte ingen förebild men hittade en liknande på Google. Visst blev den fin? Älskar knopparna!


Mormor och morfar!

Igår kom mormor och morfar hit och hälsade på. De hade med sig lunch som de bjöd på! Supergott! De blev kvar i flera timmar. Mysigt med lite kvalitetstid med dem. Det har inte blivit så mycket nu mitt i all rust, men äntligen kan vi gå tillbaka till det vanliga livet igen!

När de åkt hem satte vi igång med sporrarna i taket köket. Det blev så fint! Äntligen har vi ljus i köket också. Sen satte vi upp gardiner och tavla i köket. Nu är det in princip bara putsa upp murstocken/järnspisen och kakla i köket sen är det näst intill klart. Lite täcklister, eldragning osv också men det ska ju göras efter kaklingen.

Vi satte upp det sista i sovrummet också. Läslampor, taklampa och lite småfix. Jag älskar vårt mysiga sovrum!

Ikväll ska vi till Östhammar. Vi har tagit det lugnt nu på fm men nu ska vi väl göra ett litet ryck!


Fiskebensfläta!

Musch åkte härifrån på fm och en skjutsade jag in mami på em. Jag passade på och handla lite när jag var i stan. När jag kom hem packade jag in allt i badrummet. (Haha! När man läser sitt blogginlägg dagen efter och inser att meningsuppbyggnaden inte var den bästa.. Jag packade alltså inte in matvarorna i badrummet utan jag gick över till att packa upp lådor.. Otydligt deluxe!) Äntligen! Skönt att kunna använda bodylotion, deo och sånt igen, haha!

Snart kommer my love hem! Mysigt!

Mami gjorde fiskebensfläta på mig innan hon åkte. Tackarr!


Mysmorgon i Harkskär!


Biomys med Musch och Mami!

Jag och mami var kvar i Hedesunda tills lunchtid idag. Jag förhörde mamma inför hennes tenta på måndag. Vi hann in en sväng på GNK också (alla som är ifrån Hääs vet) innan vi åkte in till stan. Väl i stan mötte vi upp musch. Vi var in en snabbis på dollar och sen var vi till Erikshjälpen innan vi åkte ut till Harkis. Jag är på jakt efter en kökssoffa!! Om det är någon som har en över, eller vet någon som vill sälja/bli av med sin, så tänk på mig då.. Den ska vara bsolut max 2 m bred, men helst typ 180 cm, och med "lågt" ryggstöd. Inte en sån som går upp högt i mitten liksom utan en "vanlig" hederlig kökssoffa alltså..

Ikväll har vi varit på bio. Vi såg Bridget Jones. Jag har väldigt svårt för komedier men den var väl ändå sevärd. Biopopcorn är ju gott också!
Efter bion åkte vi tillbaka till Harkskär igen. Resten av kvällen har vi suttit i soffan och pratat.. Nu har vi bäddat ner oss här i huset alla tre. Det blev lite trött avslut på dagen men vi tar nya tag imorgon! God natt!


Jag och grisen!

Vi åkte till Östhammar igår kväll. Johan jobbar ons-fre denna vecka istället. Vi brukar ju oftast köra Östhammar sön kväll-ons kväll men den här veckan behövde vi tid i Gävle/Harkskär kände vi. Flyttstäd var och städade ur lägenheten idag, vi lämnade över nycklarna till hyresgästen redan igår och nu är lgh alltså inte i vår ägo längre. Eller ja, jag står ju kvar på förstahandskontraktet fortfarande, men lgh är tom och städad, nycklarna är överlämnade och det är nu någon annan som ska flytta in. I MIN lägenhet. Det känns fortfarande lite sjukt med tanke på att det är samma lägenhet som jag och Josefin flyttade till för 11 år sedan när vi flyttade hemifrån som 15- och 14-åring, och som jag/vi haft kvar sedan dess. Det känns på något sätt som att det närmar sig ett riktigt avslutande farväl nu, och jag fattar inte ens varför det känns så konstigt. Jag vill ju liksom inte flytta tillbaka dit nu när vi äntligen har ett hus och det är inte världens finaste lägenhet direkt heller, men ändå. Så himla smidigt att ha lgh mitt på stan. Jag kommer nog sakna mina spontanrunder på stan som jag alltid tog när jag var för sliten för att hitta på något, men samtidigt för rastlös för att bara ligga inne. Gå en runda och strosa på stan och titta på folk har liksom alltid varit min "back-up-plan" för att rädda en sjuk/extra mycket smärtor men rastlös dag.
Men seriöst, skärpning! Jag flyttar liksom 15 min bort (med bil), och jag är inte ens särskilt kär i Gävle över huvud taget så jag fattar inte ens varför jag håller på. Och jag har aldrig varit någon "walking down the memorylane"-person heller. Kom igen nu.. Och DÄR går vi vidare och släpper detta en gång för alla. Jisses!

Sara (bilen) var inne på service och fix idag. Johan lämnade den imorse, jag hämtade den. Jag glider in där efter lunch:
"Hej, jag ska hämta en Volvo!"
"Det menar du inte? Du också?" får jag till svar. Först tittade jag förvånat på honom och undrade vart hans attityd kom ifrån, men två sekunder senare insåg jag att jag var på Volvo och ALLA som hämtar sina bilar där är Volvoägare. Haha! Kul ju.

Efter att jag hämtade bilen åkte jag direkt till Harkskär. Johan hade glömt viktiga jobbpapper som behövdes nu i veckan.. Sen fortsatte jag ut till Hedesunda. Jag fick en sakna-mami-attack igår och det ledde till att jag hamnade här idag. Vi har haft en supermysig kväll. Nu ligger jag och Edward nedbäddade i soffan. Vi sover alltså kvar här hos mami inatt. Imorgon väntar en mysdag med Musch och mami. Mysigt!

Något annat att tillägga? Jag har fått magkatarr också.. Riktigt jobbigt! Tror det är för att jag tar så mycket extramedicin nu när jag är i djupdippen. Eller jag vet att det är därför. Magkatarr är inte alls kul! Det är ju tyvärr som så att får man något besvär med kroppen, eller när man tar mycket medicin, så följer resten av kroppen med tillslut och så rasar hela systemet. Sjukt att medicin som ska göra att man mår bättre har så himla mycket biverkningar så att man får ännu fler krämpor än vad man hade innan av den. Den tar bort något men lägger till andra saker istället.. Kul! Hoppas det går över snart. Jag knaprar Novalucol och omeprazol så länge. Slänga in någon till medicin kan ju knappast skada med min enorma medicinlista.

Nu ska vi sova. Jag är sjukt trött.. God natt!


Blåbärspaj!

Jag har varit utan internet i två dagar.. Så går det när man är extra dålig och tittar på serier i torpet hela dagarna med delat internet från telefonen. Då försvinner 20 GB ganska snabbt! Därför har det varit extra dött här på bloggen, haha.

I förrgår kom pappa och Maria hit en liten sväng. De åkte till Josefin/LA igår morse så då fick vi säga hejdå innan.. Behöver jag säga att jag är sjukt avis? Dels för att jag absolut älskade LA, men mest för att de ska få gosa med världens bästa sister i 2 veckor! ❤️

Pappa och Maria hade med sig hembakt blåbärspaj som var så himla god. Tack för både paj och form Maria! När pappa och Maria åkt kom Fia hit och hjälpte oss äta upp pajen, haha. Vi åt upp den på 3 pers. Mums!

Igår grejade vi lite ute. På em åkte vi till Ikea och köpte en del som saknades och så åt vi middag där.

Idag har vi bestämt att vi inte ska göra någonting alls. Johan behöver verkligen vila nu efter så många månaders slit. Och jag behöver väl alltid vila typ.. Vi får se om vi kan hålla oss eller om det blir jobb här i huset ändå! Kanske något litet. När jag mår dåligt och har mycket ont blir jag oftast galen av att inte göra något. Det är ibland skönare att distrahera smärtan med annat.. Fast så finns det ju vissa dagar som jag inte ens kan ta mig upp ur sängen och då har jag inte så mycket till val!


RSS 2.0