Rusten rum för rum: VARDAGSRUMMET!

Vardagsrummet såg ut så här på tillträdesdagen. 

Vardagsrummet var egentligen i sämst skick "byggmässigt". Hela golvet lutade så mycket så att man kände det när man gick, och taket hade "hängt ner sig" väldigt mycket i mitten. Det syns till och med på bilderna. Det skiljde en dm på takhöjden mot väggarna och i mitten.. Sjukt! 


Bild två var efter att vi hade skrivit kontraktet (vi skrev in en besiktningsklausul eftersom vi ville få en snabb affär, men vi ville ändå ha möjlighet att kolla igenom allt riktigt. Och tur var väl det!) och direkt efter kontraktet fick vi med oss en nyckel för att åka ut och kika igen. Då var vi inte lika positiva och taggade som när vi tittade på det gången innan. Golvet hade satt sig, taket hängde, alla golv var olika och på olika nivåer, snett, vindt och allmänt kaos. Det var liksom ännu värre än vad det ser ut på bilderna.. När vi sen kikade in under grundet såg Johan att alla bärlinor låg på platten (det här har jag lärt mig vid det här laget; bärlinorna ska alltså stå på "högkant" för stark hållbarhet men i detta fallet så låg de ner). Vi blev bara mer och mer avskräckta och då ringde vi morfar akut som tog med sig mormor och kom och tittade på en gång. Han ställde samma slutsats.. Där och då bestämde vi oss för att dra oss ur affären. Vi kontaktade mäklaren och berättade hur det låg till och att vi ville häva köpet. Hon ringde upp lite senare och då hade hon pratat med säljarna. De var beredd att kompensera/dra av en liten del på köpesumman om vi fortfarande var intresserade. Vi började räkna på det, tog dit en snickare som gjorde en offert på att göra om allt golv från grunden.. Och gjorde vi det själva skulle det inte bli sjukt dyrt.. Det är ju arbetstiden som drar iväg kostnadsmässigt. Vi lämnade snickarens offert (som var på drygt 200 000 kr) och vi fick som svar att säljarna kunde tänka sig att sänka priset 25'. Vi hade bestämt vad vi kunde tänka oss att betala, och tillslut fick vi ner priset 75'. Affären var i lås igen. På något sätt gillade vi ju ändå läget och vi var övertygade om att det skulle gå att göra fint. Så det blev affär ändå tillslut!

Vi började även här med att riva riva riva.. 

Sen var det dags att rikta taket.. Då kom en snickare från Östhammar och hjälpte oss en dag. De "pumpade" upp taket inifrån, fäste upp takstolarna uppe på vinden och så fick det stå så i flera veckor innan vi tog bort det som tryckte upp taket. 

Och sen vips så var det nya bjälklaget på plats! 

När isoleringen var på plats var det dags för spånskivorna.. 


Och öppna upp dörrhålet mellan kök och vardagsrum.. 

Sen blev vardagsrummet ett enda stort förrådsutrymme under en tid.. 

Och jag fyllde år. Vi bjöd familjen på fika ute i huset, allt för att maximera och kunna hålla på varenda ledig sekund. Blombuketten fick jag när jag fyllde och den ser väldigt komisk ut i den här bilden. Något så fint i något så fult, haha. 

Sen kom golvet på plats! 

I början var vi duktiga på att skydda golvet när vi fortfarande höll på och rustade, men det blev sämre och sämre med det, haha. Söt hund, söt rumpa! 

Pärlsponten! 

Sen flyttade vi in! Sjukt att vi pallade att bo i kaoset.. Men kök och badrum var ju klart iaf. Vi var ju där ute hela tiden ändå så det kändes som att vi lika gärna kunde flytta dit.. Vi flyttade in i slutet på oktober. 

Jag gjorde vad jag kunde för att det skulle bli så mysigt som möjligt under tiden.. Gu vad jobbig man är, haha! 

Sen blev vi äntligen av med den hemska röda färgen.. Den blev så fin när den blev klar!! 

Jag hade visst inte så många bilder på vardagsrummet, hur det ser ut nu, men det får bli de som finns iaf.. Det ska in en dörr också mellan sovrum och vardagsrum så det är kvar att göra!

EFTER!

Och en snabb sidebyside!


Kommentarer
Postat av: Johanna

Wow så fint ni har fixat, å så roligt att få se rusten rum för rum!

Svar: 😍🙈😘
Evelina Nilsson

2017-01-31 @ 16:09:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0