Ikea

Gu vad jag hatat Ikea senaste dagarna.. I torsdags kväll åkte vi ju till Ikea Uppsala och köpte bänkskivor eftersom de bara hade få kvar av den vi ville ha, och de fanns inte i Gävle. Igår när vi skulle sätta in dem var 2 av dem helt fläckiga.. Jag satt i telefonkö i 2 (!!) timmar och när jag väl kom fram svarade största gnällkärringen jag pratat med. Jag bad henne koppla mig till någon annan för att jag inte pallade med henne och då fick jag prata med en jättegullig tjej som försökte vara tillmötesgående. De kunde dock inte komma med en ny bänkskiva förrän nästa fredag.. Så det var bara att sätta oss i bilen igen igår em och åka till Uppsala för att hämta två nya. Det sög ju.. Men vi kollade noga på dem innan vi åkte hemåt igen så det inte skulle bli samma grej igen. Rörmokaren kommer ju snart och då måste det här vara klart!

Mamma och Thomas kom förbi på motorcykeln igår och hälsade på en sväng, innan Ikeasvängen. Det fick bli en standard-rust-fika på det som finns tillgängligt; i det här fallet med vår ugn som bord. Mysigt!

Vi sov hemma i lgh igår kväll. Det var otroligt skönt att duscha och äta hemlagad mat. Vi åt kött ifrån vår farbror igår, mer ekologiskt kan det inte bli. Insåg att den där meningen kan misstolkas grovt, HAHA! Men vi åt alltså kött ifrån hans kossor på hans bondgård. När Johan skurit upp bitarna kom han ut till mig i vardagsrummet med de råa köttbitarna liggandes på skärbrädan: "Titta vilka fantastiskt vackra köttbitar!" Jag bara tittade på honom och tyckte att han var knäpp big time. Det måste vara någon sån där sjuk kockgrej som vi vanliga människor inte förstår oss på.. Haha! Det blev otroligt gott iaf.

Idag var vi till Gysinge för att göra upp ang. strulet med deras slamfärg vi målat huset med (får gnälla över det någon annan gång, haha).. Innan det hann vi med gofrukost och mys med bästa mormor och morfar i stugan. Stugan/stugorna ligger förresten ute till försäljning på hemnet. Bästa stället på den här planeten!!! Som jag älskar stugan, Storsjön och stranden vid strandbaden ❤️ Hade jag haft pengarna hade jag slagit till direkt. Det svider så mycket att det ska säljas, men jag hoppas att det blir en snabb och smidig affär för er bästa mormor och morfar och att ni får ut så mycket som möjligt för stället. Och vi får vara glad för alla år vi fått i stugan!

När vi kom till huset runt lunchtid började vi med att äta lunch som vi fick med oss ifrån bästa mormor och morfar. Kärleken till er går ej att beskriva med ord! ❤️❤️ love you love you love you! Det bästa med den sjukt goda lunchen är att det finns kvar till middag också, haha.

Seeen började vi med bänkskivorna igen. Taggade och glada, men den känslan höll inte i sig så länge. När vi väl sågat till första biten av de nya skivorna och skulle lägga den på plats såg vi att de var helt olika nyanser på skivorna. Då brann den av! Varför??? Kan man inte bara få lite medvind, lite flyt någon gång?! Jag ringde till Ikea återigen och då kokade jag kan jag säga. Jag VET att det inte är den jag pratade med som är ansvarig för att skivorna är defekta och jag vet att aggressioner inte löser någonting, men det rann över. Vi fick Uppsalas sista skivor igår och vi skulle tidigast kunna få tag på nya den 11/10.. Då har rörmokaren redan varit här och kopplat in allt och vi har då 2 veckor kvar till inflytt. Det var inget alternativ kände vi. Så vi har helt enkelt "lappat", bytt plats på vissa skivor och satt de ljusare i en del och de mörkare på andra sidan diskhon. Vi fick ihop det tillslut ändå och jag tror inte att man kommer se skillnad om man inte vet om det (vilket alla iofs kommer göra nu tack vare att jag skriver om det här).
Som plåster på såren betalade Ikea tillbaka pengarna för bänkskivorna. Nu ska jag förhoppningsvis inte ha med Ikea att göra på läänge!! Fast även om jag ogillar Ikea för tillfället så är Bauhaus ännu lägre ner på min lista. Vilket skämt!

Eddi fick en egen glass igår när vi i Uppsala. Han är så himla grym och flänger med på allt utan att någonsin klaga. Bästa vovven!

Jaja! Det var allt för den här gången.. Bara rustsnack as usual nu för tiden. Sorry till er som är less på att läsa om det! Fast det borde ju vara lite mer intressant än mina trötta spegelselfies med peacemärket i högsta hugg. Nu ska jag back to work här i huset. Min lilla sitta-och-vila-magen-paus är över nu. Trevlig helg allesammans!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0