Nattliga tankar

Det är så konstigt hur allt vänder fram och tillbaka och hur mycket samma fenomen påverkas av olika situationer och uppfattas olika beroende på olika utgångslägen och olika känslostämningar.. Som sömn tex. Sömn är ju alltid sömn liksom men den har haft olika betydelse för mig genom åren.

Förr hade jag svårt att sova, bland annat pga att jag hade så ont i magen och inte hade fått bukt med någon behandling. Jag sov bara några få timmar per natt under en lång period och sömnen blev ett stressmoment. 

Sen har sömnen i ett års tid, nu när jag har varit som sämst, varit något som har varit ett "problem" åt andra håller för att jag alltid har varit trött och jag har kunnat sovit hur mycket som helst. Jag har sovit närmare 12 timmar per natt, orkat upp och ätit frukost och sen somnat om någon timme till. 

Nu är jag i det läget att jag är glad när jag inte ens är trött kl 2 på natten för att jag ser det som ett friskhetstecken. Jag kan inte sova hur mycket som helst längre och det borde ju betyda att det går åt rätt håll! Kroppen säger ju till vad den behöver och eftersom den inte kräver oändligt med sömn längre mår den väl alltså bättre och bättre. 

Jag vill verkligen varna er alla för fästingar nu när den säsongen har dragit igång. Tänk att borrelian kan förstöra så mycket i kroppen som den har gjort för mig. Och jag önskar ingen att må så dåligt som jag har mått det här året så VAR FÖRSIKTIGA när ni är ute där det finns fästingar, vilket visserligen är typ överallt. 

Vissa blir ju bra på en gång efter en pencilinkur när man fått borrelia men eftersom jag har haft smittan i flera års tid liggandes latent tills den bröt ut, och eftersom jag dessutom har bartonella, endometrios och ett dåligt immunförsvar så blir det kaos och allt drar ner varandra hela tiden. Men jag är på god väg nu och jag SKA bli frisk! 
(Paniken börjar visserligen sprida sig redan för att jag bara får ha min endobehandling i 6 månader åt gången. Detta betyder att det om bara några månader är dags att dra igång karusellen igen för att hitta och prova ut en ny behandling. Men det gäller att njuta så länge det varar!) 

Så vad var poängen med detta inlägg då? Varna er för fästingar och en liten note to myself att det gäller att vara tacksam för det lilla, vilket i det här fallet är att jag är vaken mitt i natten utan att vara trött, och utan att ha sovit något idag. 


Jag i förmiddags

Aknen börjar sakta men säkert dra sig tillbaka. Ni kanske tycker att jag är fjantig som tjatar om aknen med tanke på att den inte syns särskilt bra på de bilder jag lägger ut här. Men det ska tilläggas att smink är min räddning. Hade jag varit tillräckligt tuff hade jag visat en bild där man ser mig utan foundation för det har varit brutalt.. Men jag vill förtydliga att de bilder ni får se inte är hela sanningen när det gäller aknen. Jag väljer de bilder där den syns minst helt enkelt.. Ögoninflammationen är tyvärr fortfarande kvar också och tårarna bara sprutar hela tiden. Men jag börjar ändå att känna igen mig själv lite igen utseendemässigt - Äntligen! 

Och hur kul var det här att läsa då? Ett ingrottad inlägg om sömn.. Whatever. God natt allesammans! 





Kommentarer
Postat av: Moster Ida

Jättekul helt ärligt var det att få läsa detta inlägget. Härligt att höra att kroppen orkar mer utan att bli jättetrött! :) <3

2015-04-11 @ 07:15:29
Postat av: mormor

Jag kollar dina inlägg varje dag och följer med i de berg-och-dalbanor du åker i. Önskar dig allt gott, kram <3

2015-04-11 @ 07:51:26
Postat av: Musch

<3<3<3

2015-04-11 @ 10:37:30
Postat av: Linda

Trots Acne, ögoninflammation, prickar så är du snyggast av alla ändå!!! 😃

2015-04-11 @ 20:36:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0