Fadderbarn!

Jag har skaffat mig ett litet fadderbarn. Jag har alltid drömt om och tänkt att "när jag blir rik" (vilket jag har som mål att bli) ska jag starta igång en verksamhet som hjälper barn och kvinnor bort från trafficking. Är det något jag mår fruktansvärt dåligt av så är det just det; när man använder sex, som ska vara något fint eller som man gör för att man vill och när det känns rätt, och istället gör det som förnedring/våldtäkt/misshandel/ägande. Och ännu värre.. Att man gör det mot barn. Det är fruktansvärt! 

Jag var i kontakt med Love Nepal för 5-6 år sedan när de precis hade startat organisationen. De var inte alls stora då så jag kom i kontakt med ägarna på en gång och de ville verkligen ha med mig som hjälparbetare till Nepal för att rädda och ta hand om dessa utsatta barn. Vi hade mycket kontakt under våren och det var tänkt att jag skulle åka samma höst. De bokade boende åt mig i Nepal och allt var liksom klart. Jag var mer än taggad på att åka och hjälpa till. Så ringde en av ägarna mig en dag och frågade om jag var kristen. Jag förklarade att jag inte var troende eller kristen och det visade sig vara ett krav de hade. Man var med om så fruktansvärda saker där borta och de ville att man skulle ha Gud med sig för att klara att se allt hemskt, menade de. Jag blev på riktigt förbannad och tyckte att det var fel att välja bort mig pga min tro (eller brist på tro). Jag försökte förklara att jag har klarat mig hela mitt liv utan Gud vid min sida, men de var benhårda och om jag inte var kristen fick jag inte åka. Så det blev inget! 
Jag har tyckt hela tiden att det var så fel. Hur kan man säga ifrån till någon som brinner för att hjälpa till? Om en organisation skulle göra samma sak fast tvärt om, att om man är kristen/muslim så får man inte hjälpa till, så hade det ju varit skandal. 

Jag har varit besviken över detta eftersom de håller på med just det som jag "brinner för". Nu har jag ju ingen möjlighet att åka eller dra igång en egen organisation i dagsläget, så jag bestämde mig ändå för att skaffa ett fadderbarn hos just dom tills jag förhoppningsvis kommer kunna starta en egen. De jobbar med att rädda barn ifrån bordeller och det är just det som är min vision för min framtida organisation. Flickorna säljs ofta till bordellerna av sina egna föräldrarna för att de ska få in pengar till familjen. Barnets egna mamma och pappa säljer dem till att bli våldtagen, misshandlad och leva i fångenskap, kanske under resten av deras liv, eller tills någon köper med dem hem för att ha en egen flicka hemma som slav och våldta när man vill. Barnen våldtas upp till 30 ggr per dag. 30 gånger!!! I deras folder står det att var 30:e sekund blir ett nytt barn ett offer för trafficking. 2 barn i minuten. 120 barn per timme. 2880 barn per dygn.

Jag visste att de hade räddat små barn från bordellerna men när jag fick hem kort på mitt fadderbarn knöt det sig verkligen i magen och det gjorde så ont i hjärtat. Det här är knappt ett barn, hon är ju nästan en bebis. 

Till alla er som läser min blogg. Det kostar 250kr/månaden att bli fadder till en flicka i Love Nepal. Det är tack vare dig som just den här flickan kommer kunna få läkarhjälp, kärlek och omsorg, mat, börja i skola och få ett liv och en framtid. Ingen kan göra allt men alla kan göra något! 

Gå in på www.lovenepal.se och klicka dig vidare till att bli fadder. Vill man hellre ge ett engångsbidrag så går det också bra. 


❤️

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0