#theHennings

Det var ett jättefint bröllop igår. Vigseln var kl 13. Den var kort men fin. De hade en utgångslåt med fart så de liksom dansade ut genom gången, det var roligt! Kommer inte ihåg vad den heter dock.. Efter vigseln var det mottagning i församlingshemmet där alla var välkomna, även barnen. Där bjöds det på ost och kex, chokladfondue och massa god frukt att doppa i chokladen. Det fanns också marshmallows och godis. Kl 16 åkte alla vi vuxna därifrån till Gimo herrgård. Det var en otroligt fin herrgård med jättehögt i tak, flera olika rum man kunde umgås i och inredningen var magisk. Jag ville flytta in där direkt!! 
När vi kom dit blev alla gäster fotograferade. De som skulle bo kvar checkade in och sedan samlades vi allihopa i ett stort rum med en stor brinnande eld i en eldstad. Det var precis som att kliva in i en äldre film till ett rikt kungapar i deras stora slott. Magiskt!! Där skålade vi och minglade innan det var dags för middag runt 17.30. 

Det var god mat, fina tal och trevligt sällskap hela kvällen. Jag tror 3-rätters middagen var färdig och uppäten runt 21 och då öppnade baren. En stund senare åt vi bröllopstårtan och sen öppnade de ett dansgolv i rummet med brasan vid 23. Eftersom det var så stort hade de borden kvar så att man kunde sitta kvar i det rummet och hänga om man inte ville dansa. Så alla gjorde liksom vad man ville. Det var verkligen så fint allting! Älskade stället vi var på. Så lyxigt! Vi gick upp och tittade på bröllopssviten också. Den var jättestor och hade jättehögt i tak. Sovrum, matsal, kontor och badrum. De "sov" nog gott där inatt, haha.

För mig blev det dock en tuff kväll mot slutet.. Jag mådde så himla dåligt sista timmarna och hade jätteont. När jag har så ont sväller min mage upp så himla mycket så att det ser ut som att jag är gravid i 7:e månaden. Det gjorde ont att både stå och sitta tillslut och jag tog alla mediciner som gick för att få bort det men det gick liksom inte. Vid 00.30 åkte vi hemåt för då hade jag så ont att jag bara ville bryta ihop. Jag "höll ut" och lyckades hålla humöret uppe i hela 12 h trots mitt mående så det måste man väl ändå vara nöjd med..

Slutsats: det var ett magiskt bröllop på alla sätt och jag är väldigt tacksam över att jag fick vara med och dela deras stora dag med dem! 






Jag spillde choklad på mig själv från chokladfonduen. Jag gick på toa och tvättade bort det. Eftersom jag inte kände så jättemånga satt jag kvar på toan och viftade med klänningen tills den torkat innan jag gick ut. När jag kom ut gjorde jag ett nytt försök med chokladfonduen och tror ni inte jag spiller igen, fast en jätterand denna gång. In på toan igen, tvätta, vädra och sitta och vänta tills det torkade. Sen gav jag inte chokladdoppandet några mer försök. Jag höll mig på ett säkert avstånd.. 

Senare på kvällen gick dragkedjan på klänningen sönder också som farmor försökte laga i veckan. Det sa bara spriiitch och så var hela klänningen öppen. Jag tror att min svällda, onda mage var en bidragande faktor till detta. Eller om klänningen bara var olycksbådande i största allmänhet, haha. Jag fick ha Johans kavaj på mig sista timmen.. Kände mig sjukt het.  






Typiskt mig.. Jag glömde knäppa kort på varmrätten! Det var iaf jättegod hjortfilé, potatisterrin, inlagda kantareller, någon vinsås och vodkalingon. Jättegott! Förrätten var fisk och efterrätten var champagnesorbet, chokladmousse och bär. Jag hade kunnat äta ihjäl mig på hallonen! Gu så gott!

Jag får fortfarande inte dricka en droppe alkohol pga mina mediciner men jag fick alkoholfritt vin vilket var bra ordnat av dem. Jag kan sakna riktigt vin ibland för att det är så himla gott. Typ uteserveringshäng en fin sommarkväll eller när jag och Johan äter en god middag. Utöver det saknar jag inte alkohol alls. Jag klarar mig minst lika bra utan.





Kommentarer
Postat av: mormor

Verkar varit ett fantastiskt bröllop :)

2016-02-22 @ 09:48:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0