Lite tankar..

Jag går liksom in i lite olika faser här.. Från början var jag helt slut och energinivån låg på noll när jag åkte in, sen blev jag tacksam när de skrev in mig och verkligen tog tag i problemet. Sen har jag blivit otroligt less på att ligga här. Jag menar, att ligga i en säng i en vecka är ju inte något man gärna gör frivilligt. Nu är tanken att vi ska börja trappa ner på smärtlindringen. Pumpen ska jag ha i vecka, alltså tills torsdag, och från och med idag är tanken att det ska börja trappas ner. Förhoppningsvis har mina "smärtsensorer" fått vila nu i snart en vecka och att det gör att jag inte kommer ha lika ont. Men såklart finns paniken inom mig att jag snart ska hem till det vanliga verkliga livet igen. Det känns typ som att jag suttit i rullstol i 5 år, får komma in till sjukhuset och låna ben som gör att jag kan springa och gå för en vecka, för att sedan lämna tillbaka benen och sätta mig tillrätta i rullstolen för att återigen återgå till verkligheten för en lång tid framöver. 

Såklart blir man tacksam för den här veckan när jag fått vila från smärtan och varit näst intill smärtfri. Men samtidigt blir man så påmind om hur livet borde vara och det gör mig så otroligt ledsen. Jag känner sån himla sorg över mitt liv. Jag erkänner det inte särskilt ofta men jag är så djupt ledsen för att livet blev  såhär. 

Det kommer bli bra på något sätt. Frågan är bara hur.. 

Jag träffade nyss en läkare som inte borde vara läkare. Tack och lov har jag lite mer energi nu så att jag orkar kriga och säga emot. Samtidigt som allt liksom kommer ikapp och det gör att jag skulle kunna sova i ett år i sträck. Innan denna lilla smärtpaus bara nickar man för man orkar inte ta en fight om allting. Det borde inte behöva vara så någonsin. Läkare borde förstå att vi inte är här för att vi tycker att det är roligt, utan för att vi verkligen behöver hjälp. De borde aldrig någonsin misstänka att vi hittar på, överdriver eller vill åt mediciner. "Nu har du ju fått vilat en vecka. Du har så mycket mediciner hemma så det borde räcka." Hennes plan var att jag skulle åka hem nu, fortsätta ta mina mediciner jag redan har och acceptera smärtan. Bra där doktorn! Tack för all hjälp och för ditt fantastiska bemötande.. 

Så idag är jag i fas: besviken, trött, irriterad på dåligt bemötande från vissa inom sjukvården och allmänt nere. 


Ge mig ett annat liv och ta mig härifrån, tack! Jag kan inte hantera detta längre..



Kommentarer
Postat av: Musch

Kriga på min fina kämpe!
Saknar dig massor och önskar över allt att du var med oss, här helt smärtfri!
Men vi hoppas på att det ska bli bra för dig snart på ett eller annat sätt!
Alla hälsar! Love you!❤️❤️❤️

2015-07-28 @ 12:51:54
Postat av: mormor

Så tråkigt att du blir dåligt bemött av vissa ;(
Något måste ju fått henne att vara sån - kanske människor som missbrukar vården!? Jag blir så ledsen.
Men andra förstår dig och försöker hjälpa, fokusera på dem :)
Jag säger som jag brukar; tro hopp och kääääärlek <3

2015-07-28 @ 16:03:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0