Kära dagbok

Inatt vaknade jag och Andreas exakt samtidigt halv 4 helt klarvakna! Det är ganska mysigt att ligga vaken på natten när man inte har någon press på sig men fy vilken ångest om det är något viktigt dagen efter eller om man ska jobba hela dagen..
Idag har jag varit på föreläsning. Det var en domare som föreläste, OMG vad jag är imponerad av jurister!! Jag vill också!! Resten av dagen har jag pluggat och så har vi varit ute i Vårvik och flyttstädat. Nu är ena huset så gott som klart! Bara ett hus kvar :p

Obama vann valet.. Jag är inte så speciellt insatt men jag har lyckats hört ett av Romneys uttalande och det var att han var emot abort, till och med efter våldtäkt! Herregud vilken tur att Obama vann!! Hur skulle det annars bli..? På tal om abort, som för övrigt är ett ganska känsligt ämne, tycker jag såklart att man ska ta ansvar och skydda sig om man inte är redo för barn men om man nu mot förmodan skulle bli gravid tycker jag att det är bättre att göra abort än att behålla ett barn man inte vill ha eller är redo för.. Det kan låta hårt men jag tycker att det är att ta ansvar också. Dessutom tycker jag att det borde vara körkort på att få "skaffa" barn! Man måste plugga i månader för att få körkort, man blir uppkollad om och om igen för att få ta lån och köpa lägenhet, man pluggar och provjobbar och grejar för att få en tjänst eller för att få jobba som vissa saker men för att sätta ett helt nytt liv till världen är det nästan bara att dra ner byxorna.. Det är alldeles för lätt och vissa inser inte hur stort det är och hur mycket ansvar man faktiskt har för den lilla människan. Är det något som verkligen kan skära i mitt hjärta så är det när barn mår dåligt, när barn hamnar mitt emellan eller när barn inte blir älskade, får respekt och blir omhändertagna som de barn de är. Enligt mig är barn det finaste som man kan få och de ska behandlas därefter.

Den dagen jag får barn (vilket jag hoppas att jag kan få) vill jag vara gift och 100% säker på att jag hittat den bästa pappan mina barn någonsin kunnat få! Jag vill dessutom ha det bra ställt ekonomiskt så jag kan ge mina barn ett fint liv.. Pengar är inte allt men som det underlättar att ha! Mitt sista lilla krav på mig själv är att jag vill vara redo att sätta ett annat liv framför mitt egna. Jag vill vara klar med att vara ung och dum och bli en ansvarstagande mamma som mina barn kan se upp till! Naiv och pryd säger många när jag drar min lilla historia men that's who I am!

Nu ska jag tillbaka till juridiken.. Att läsa lagar, regler och familjerätt gör visst att jag börjar tänka mycket..


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0