My first day

Min första riktiga officiella dag som au pair var FRUKANSVÄRD!! Haha en av alla bra saker med att åka iväg som au pair så här för min del är att jag kommer tänka igenom det här med att skaffa barn miljontals gånger om innan jag är helt redo. Fy tusan alltså, haha vilket jobb! Lätt värre att ta hand om ungar än vad som helst annars.
Mamman berättade att den där ängeln till barn som jag såg i fredags inte riktigt var hela sanningen, för han kan vara djävulen själv också berättade hon. Och jo tack, det kan jag hålla med om till 110 %. Imorse när jag skulle gå och väcka honom började han skrika och grina och totalvägrade gå till skolan. Jag försökte prata med honom men det hjälpte inte så tillslut försökte jag lyfta honom ur sängen och då tog han tag i allt han fick tag i så det var totalt omöjligt att få ur honom ur sängen, PLUS att han gallskrek! Så jag gick och gjorde iordning hans frukost och lunch och allting, hämtade kläder han skulle ha på sig och då när jag kom tillbaka var han borta. Jag ropade på honom men han var helt gone och vägrade svara. Tillslut efter massa minuters letande i detta stora hus hittade jag honom och då satt han under bordet fastslingrad runt ett av benen och skulle fortfarande inte till skolan. TOTALVÄGRADE big time :) Då vaknade pappan och undrade vad som hände, och började genast gulligulla med honom. Sen kom de överrens om att om han går till skolan så skulle han få något idag när han kom hem, jag hörde inte riktigt vad det var men jag tror de skulle ut och äta middag eller något. Så då skärpte han till sig när pappan var där och när han fick någonting för det. Men så fort Bruce vände ryggen till lipade Max och gjorde massa fula grimager till mig. haha!

När vi kom ut från huset och skulle gå till skolan satte han sig på trottoaren och vägrade gå. Haha jag lyfte upp honom och sa att vi var tvungen att skynda för vi var sena redan då efter hans kaosbeteende hela morgonen. Då grinade han och skrek hela vägen och släpade fötterna efter sig, jag har aldrig sett någon gå så sakta. Alla kollade på mig som om jag försökte kidnappa ungen eller nåt!

Det här blir en utmaning utöver de vanliga ;)
Grejen är den att jag tror inte att jag skulle ha några som helst problem med att få honom bra uppfostrad men det svåra i den här situationen är att både mamman och pappan skämmer bort honom BIG TIME och om jag säger till honom att man inte får göra si eller så springer han till föräldrarna och blir omhändertagen och så mutar dom honom till allt! Och tanken bakom det här är inte att jag ska komma in och styra och ställa, jag ska göra som dom gör. Och här i USA får barnen göra precis som de vill och föräldrarna hasar efter.. Shit, jag har aldrig sett något liknande, ever!!

Ha ha ha.. Jag jag fortsätter skratta åt allt här på anda sidan atlanten! Det här med att åka som au pair är ju riktigt roligt ;) undra varför allt det här inte står med i broshyrerna när man söker? ;D hahaha.

Men jag ger mig inte i första taget, det kan ni skriva upp!



promenad ute i solen, rensar tankarna lite.
(haha sorry Joppla, jag har håret sådär som du hatar..)


Kommentarer
Postat av: Magdalena

Haha, vilken utstuderat lurig unge. Men han klarar du säkert av, du får vara smartare bara. Kram kram. Går det bra med engelskan? ;)

2011-01-31 @ 20:22:35
Postat av: Mamma

Hej Au pairen!!!

Jaha det är nu ditt verkliga liv over there börjar. Wow vilken start!!! Ha ha!!!

Jag håller med föregående talare...Du får vara smartare än han! Ord och inga visor.. När Du inte ger Dig utan är bestämd MEN kärleksfull UTAN mutor så kommer han att ge sig!!! Klart han testar en snärta som Dig, tror väl att Du kommer att ge Dig snart!!! Men gör aldrig det, inte förrän Du byggt upp förtroende och respekt! Behandla honom bra UTAN att dalta då vinner Du!!!! HELT SÄKER!!!!!

Ok, tuff rond 1! Räkna med många ronder redan nu så blir Du glad om han ger sig tidigare...

Se det som en riktig utmaning att vinna hans hjärta!

Vi väntar med spänning på en fortsättning... SMILE!

Love You och VET, är helt trygg med att Du fixar det här!

Puss och kram hela dan!

Mamsen

2011-01-31 @ 21:16:33
Postat av: Moster Ida

Han blir en utmaning hör jag. Men ge dig inte, kämpa kämpa! Han testar dig säkert "bara" och om du inte ger dig märker han att du är mer annorlunda och säkrare än alla andra som packat väskan och dragit. Stå på dig och stå kvar! Det är nog vad han behöver. En fast punkt i vardagen.



Du är en tuff brud med båda fötterna på jorden! Det här fixar du! Du kan bli hans fasta punkt. Många ronder lär det bli, men stå på dig. Se det som ett långsiktigt mål med varje dag och rond som delmål.



Var smartare och kämpa så kommer det gå! Jag vet att du fixar det! ;) Kram från moster

2011-01-31 @ 21:50:32
Postat av: Joppla

Jag håller också med föregående talare! Var smartare och se varje rond som...... ;)



Gjorde du dig extra fin i håret idag ser jag! Lillasyster verkar ha lärt dig något iaf.. NOT!



Love you sis! And i miss you... Men lugn bah lugn, typ bara 350 dagar kvar nu. Eller hur många dagar är det förresten på ett år? Eller är det en kortlek som har med 50 att göra? Eller är det 65 kort i en kortlek? Whatever... Jag är trött, eller övertrött, eller jag är pigg men jag måste sova så jag inte är trött imorrn. God natt Sverige, god morgon USA. Eller hur var det nu igen?? ;)

<3

2011-01-31 @ 23:14:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0