humörsvängar

Hehe eftermiddagen blev inte bättre kan jag säga.. Jag hade verkligen ingen aning om att en unge kunde grina och skrika i flera timmar i sträck, men nu vet jag det också ;)! Han är så bortskämd och "överklassig" och gnällig och frukatnsvärd så jag bara vill spy och ramla ihop i en stor hög här nu.. Samtidigt är han (hmm ni har ingen aning om hur mycket jag måste TVINGA fram det här nu) : söt! 

Jag tycker så synd om honom, som alla skrev i kommentarerna: han har inte någon fast punkt i livet och han är en väldigt vilsen liten kille. Föräldrarnas kärlek till honom visar de genom att köpa grejer eller låta honom få som han vill. Han har haft MASSA au pairer genom sitt lilla liv, och de liksom bara överger honom. Jag kan förstå de som åker hem för det är nog inte riktigt det här vissa räknar med när man åker hit som au pair. Jag tror vissa kommer hit med inställningen att man ska leva glamliv, ha roligt 24-7, träffa massa roliga människor, göra massa skoj helt enkelt under sitt år som au pair och att många faktiskt inte fattar att man ska ta hand om barn också och att det kan vara väldigt krävande på alla vis! Jag kan själv erkänna att jag tänkt ganska lite på den här barndelen och mer på allt annat.. självklart har jag fattat att jag ska ta hand om barn och att det kommer bli jobbigt men jag har tänkt att det kommer vara som att ta hand om sina småsyskon liksom. Men alla är ju inte uppfostrade på samma sätt och det visar sig väldigt tydligt här borta. Hemma har jag i alla fall jag blivit lärd att lite skit rensar magen, man ska uppleva och upptäcka själv. Ramlar man och slår sig förstår man att man ska vara ilte försiktigare nästa gång, man ska liksom lära sig av sina misstag! Här får man inte göra misstag, för alla berättar att det är farligt att göra så, och bakterier hit och puttinutti dit. STOR SKILLNAD och STOR KULTURKROCK!

Mormorn kom hit ett tag innan jag skulle gå och hämta Max från skolan och sa att hon skulle följa med och hämta honom (jippie tänkte jag ;/ ) Det var tydligen för kallt och han hade ju lite ont i örat imorse så det är ju inte bra om det blir kallt.. När vi hämtade honom började han gnälla direkt, och han ville ha Mc donalds. Så istället för att skjutsa hem oss som vi hade bestämt åkte vi till Mc donalds och han fick beställa precis vad han ville, och det blev inte lite det!! Han orkade inte ens äta upp hälften. Sen när vi kom till mormorn sprang hon och duttade med honom för han hade så ont överallt och han grinade och allt var fel. Vi var där i flera timmar men sen när hon släppte av oss så var jag och Max äntligen själva! Han gnällde fortfarande massa och grinade konstant! Jag försökte allt men han vägrade lyssna, han var verkligen utom all kontoll! Skönt nog somnade han vid tvn vid 8, stackarn var väl alldeles utmattad.

haha för dom som inte är intresserade av hur själva "au pairandet" går så blir det säkert en hel del tråkiga inlägg nu men jag känner att jag måste få ur mig det här alltså.. Och jag känner redan nu att mitt humör kommer vara mycket instabilt ett tag framöver. Bara under de timmar jag har varit ledig nu ikväll har jag hunnit kännt alla känslor man kan känna, tre gånger om! Jag kommer tycka synd om honom, jag kommer vara såå less på honom, jag kommer (förhoppningsvis) tycka att han är den bästa lilla 6 årning som finns, jag kommer vilja åka hem, jag kommer vilja stanna kvar, jag kommer trivas, jag kommer hata USA, jag kommer sakna alla, jag kommer vara så himla glad att jag slipper alla och bara får vara själv.

En sak är i alla fall säker: Det blir inte bättre än vad man gör det till! Och ikväll valde jag att släppa allt och gilla läget :)

 


 


Kommentarer
Postat av: Linda Lindh

Hejsan

Måste skratta för exakt sådär var sonen i familjen där jag bodde 1 år när jag gick i highschool. Bortkämd til tusen, han var vidrig i början men det blev bättre med tiden. Men hans "anfall" kom tillbaka lite då och då......Lycka till KRAM

2011-02-01 @ 09:45:29
Postat av: mormor

det här blir bara bättre för varje dag, du får ha fantasi och få med honom. du vet vad du kunnat hela ditt liv; få med dig dina syskon. men så klart är det synd om er just nu. prata lite med föräldrarna oxå om situationen. de måste ju oxå börja fatta...det är ju inte bra för dem att byta hur många gånger som helst. kram o lycka till

2011-02-01 @ 10:02:13
Postat av: Moster Ida

Härliga bilder :D Och du gör alldeles rätt: Skriv av dig. Det hjälper. Och så är det roligt att läsa.



Tänker på dig massor. Hoppas andra dagen blev lite bättre. Kram från moster

2011-02-01 @ 15:50:29
Postat av: Cubus Linda

Wow vilka kuliga bilder :) Du har en helt underbar inställning vännen. Kämpa på!!! Kraaaaaaaaaam <3

2011-02-01 @ 20:40:46
Postat av: Cubus Linda

Wow vilka kuliga bilder :) Du har en helt underbar inställning vännen. Kämpa på!!! Kraaaaaaaaaam <3

2011-02-01 @ 20:42:20
Postat av: Mamma

Åhhhh vad jag längtar efter Dig Gumman och Åhh vad jag kulle vilja vara i Dina kläder nu, Knäpp? Ja kanske lite... Men Du vet ju att jag gillar utmaningar, så jag är mest nyfiken på hur många dagar eller veckor det kommer att ta innan den lille tappra krigaren kommer att utpumpad sucka och helt plötsigt bara vara sig själv. Trygg och nöjd med att inte hans nya au pair svek honom, IGEN....

Tyck om honom, tyck om honom och åter igen TYCK OM HONOM och visa med Ditt sätt att vara stabil, trygg, tålmodig och klok att Du tänker finnas kvar-länge och att Du inte ger Dig för hans uppträdanden. Gör precis som mormor skrev, ta upp det med föräldrarna att Du inte tänker ge upp. Ni måste bara tillsammans hitta en linje som håller för både föräldrarna och Dig. Det är säkert jättejobbigt för dem också att gå med den osäkerheten om...kommer hon att fixa det här.

Säg till Dig själv varje kväll att i morgon blir det bara BÄST!!!!! Och varje morgon att det blir en toppendag!!! Det hänger SÅ MYCKET på DIN inställning Evelina, mer än Du kan ana... Kommer Du ihåg när vår familj bestämde oss för att bara tänka possitiva tankar och säga possitiva saker, ja, Du vet när... Vad hände??? Ja, Du minns säkert!!! Ett MYCKET säkert kort!!! "Faster" Ewa ringde också och hälsade och var inne på samma linje. Han har ju visat en superfin sida och den finns där, så ge inte upp.

Kom ihåg att Du är den som är vuxen... Han har inte gjort något val...

Jag älskar Dig och någon gång ibland måste väl även jag få tala om att JAG SAKNAR DIG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Mestast i helaste världen, stjärnstopp!!!!!!!!!!!!!!!! MEN, jag litar helt på Dig och har FULLT förtoende för att Du fixar det här. Men ett sista råd: Byt plats med honom och försök tänka hans tankar och känna hans känslor så tror jag att det går mycket lättare och stäng ner ALLA neg-tankar! Gud som haver är också bara bäst:) Det håller i alla väder och för alla humör Gumman, tro mig! Puss Mammi

2011-02-01 @ 23:48:25
Postat av: Mamma

Glömde bara skriva att JAG ÄLSKAR Dina skutt!!!!!

Carpe Diem!!!!! Din Mamma

2011-02-01 @ 23:56:23
Postat av: brochaaaaan!

tänker på dig syrran! Älskar dig :*

2011-02-04 @ 14:51:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0