Barn när man är barn?

Åh vad jag blir irriterad.. Eller nej inte irriterad.. Uppretad.

Jag har precis tittat på unga mödrar på 5an. Jag förstår verkligen inte varför de skaffar barn när de är så unga? De vill ju tydligen inte ens ha dem. En tjej som är med i programmet är 16 år och tar inte hand om sitt barn ett dugg. Det är hennes mamma (bebisens mormor) som tar hand om barnet hela tiden. Och så skulle hon ha ett eget rum nu där barnet inte sov. Hur skulle hon annars kunna ta hem killar? Vad tänker de med? De är ju så unga - och väldigt väldigt omogna dessutom. Man ska vilja ha barn och vilja ge dem det bästa man någonsin kan.

Jag har inget emot att man skaffar barn när man är ung.. Men man ska vara redo och tänka igenom allt noga, flera gånger om. För man blir begränsad. Det är mycket man måste välja bort och man måste prioritera andra saker än förut. Samtidigt som man såklart får ett underbart, gulligt barn istället.. Jag tycker att det här även gäller när man är äldre.. Det behöver ju inte betyda att man är redo bara för att man är 30? Däremor har man nog mognat endel, och hunnit med mycket saker i livet som man kanske annars skulle ha missat.

Å andra sidan tycker inte jag att det är fel att göra abort. Eller det är inte rätt, men jag tycker det är bättre att göra abort än att föda ett barn man inte vill ha.. Men då ska man ju såklart ta ansvar innan och skydda sig och hela det där.. Jag tycker absolut inte abort ska vara ett alternativ istället för något, det ska vara en sista chans.. För att göra abort är inget som är roligt för någon..

Alla prioriterar ju olika saker. Endel drömmer om att skaffa familj och barn tidigt, medan vissa prioriterar jobb och karriär, resa och sådant istället. Jag är nog den sistnämnda typen. Inget barn före 27 för min del.. (Iofs är det ju som jag känner just nu, sådant ändras ju oftast efter ett tag..) Men just nu känner jag att jag vill utbilda mig, få ett bra jobb, resa och se världen och helt enkelt leva livet utan att behöva ta hänsyn och ansvar för någon annan! Och för mig känns det bra.

Det här var en liten grej jag behövde få ur mig.. Mina åsikter och jag säger inte att jag har rätt eller fel.. Men det är så jag tycker och känner.


Kommentarer
Postat av: aline

tycker de va riktigt spännande att läsa :) och jag håller helt klart med dig!

2009-03-18 @ 21:25:03
Postat av: pilla

jag såg också de där programmet! man blev lite små irriterad på den där 16åringen :P

2009-03-19 @ 09:08:22
URL: http://matilda0stblom.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0