Olof Röhlander!

Jag får varje måndag morgon ett mail med Olof Röhlanders 'Veckans peptalk'. Denna veckas tyckte jag att var väldigt tänkvärd så jag delar den här till er som inte vaknar till dessa mail varje måndagsmorgon. 

År 1938 gick det prestigefyllda Pulitzerpriset till det amerikanska dramat Our Town. Pjäsen innehåller bland annat tankar och frågor om huruvida vi människor verkligen förstår livets värde. Vet vi vad vi har först när vi förlorar det?

Under akt tre, i en av de starkaste scenerna, avlider Emelie, i barnsäng. Men innan hon dör får hon en sista möjlighet, nämligen att gå tillbaka och leva om en av de dagar hon redan levt. Emelie accepterar erbjudandet och väljer att gå tillbaka till sin 12-årsdag.

Det där fick mig att fundera. Låt säga att det verkligen gick att göra, det vill säga leva om en redan levd dag. Vilken skulle man då välja - och varför just den?

I den frågans svar kan det finnas nycklar till vad som gör dig lycklig. I svaret finns även ledtrådar till hur du skapar en ännu bättre framtid. Vad jag menar är att om du kan välja ut en dag du redan har levt och som du gärna skulle uppleva igen, då kan du undersöka vad den dagen innehöll för komponenter. Anta att du har hittat en favoritdag. Då undrar jag:

Var du ensam eller var du bland andra människor? I så fall: med vilka?

Var du mestadels inomhus eller utomhus den här dagen? 

Var det en dag fylld av aktiviter, eller var det stilla vatten?

Vad fanns det för övriga omständigheter som gjorde den här dagen så bra?

Vika tankar och känslor cirkulerade i ditt inre system?

Efter lite sådant grundarbete kommer du säkert, liksom jag själv gjorde, hitta viktiga byggstenar. Genom att lokalisera en favoritdag som du redan har levt kan du finna värdefullt innehåll till det som även kommer att bli din framtids bästa dagar. Jag tror nämligen att mycket av det som fanns då fortfarande är tillgängligt.

Därför avslutar jag med samma fråga: Om du kunde leva om en dag i ditt liv, vilken väljer du?


Kommentarer
Postat av: Musch

Han är grym👌🏼

2017-02-20 @ 16:12:44
Postat av: mormor

Jag är ju som du vet väldigt klok i mina tankar, ha ha. Men den där frågan tar nog sin tid att klura ut. Men intressant :)

2017-02-21 @ 19:43:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0